"Det blir tuffa värdemätare för oss"

Första stora testen under försäsongen. Uppsala Bois ser framemot helgens Svenska cupen-matcher mot Sandviken och Skutskär.

Hanna Frick och övriga spelare i Uppsala Bois spelar Svenska cupen.

Hanna Frick och övriga spelare i Uppsala Bois spelar Svenska cupen.

Foto: Håkan Lundh/arkiv

Bandy2019-10-04 15:30

– Det blir tuffa värdemätare för oss. Vi slog Sandviken i en träningsmatch förra säsongen, men det är ingenting vi räknar med ska ske lätt den här gången. För oss är det en bra genomkörare och vi kommer att få veta vad vi behöver träna på, säger Uppsala Bois tränare Ronnie Alsén, vars lag har åkt på ett koppel skador och sjukdomar inför helgens cupspel.

– Vi har inte vårt starkaste lag att tillgå i helgen, men man spelar med de man har och vi har många i truppen och fler som får chansen nu.

Åtta lag deltar i Svenska cupen i bandy på damsidan, fördelat över två grupper där lag 1 och 2 avancerar till semifinal. Lördagens motståndare i Relitahallen, Sandviken, är redan utslaget efter att ha öppnat cupspelet med 2–3-förluster såväl mot AIK och Skutskär.

Skutskär, som väntar på söndag, vann SM-guld på Studenternas 2018 och nådde ytterligare en SM-final 2019. Uppsala Bois å sin sida gick obesegrat genom allsvenskan förra säsongen, men brände kvalet mot KS Bandy – innan de sent om sider erbjöds en gratisplats i elitserien efter Söråkers utdragning.

– Det blir jättetuffa matcher förstås, men lärorika och vi får rikta in oss på att sätta försvarsspelet den här helgen. Vi kommer att bli straffade på ett annat sätt än i allsvenskan. Nu måste vi få försvarsspelet att sitta, säger Ronnie Alsén.

Fakta

Uppsala Bois i Svenska cupen

5 okt: Sandviken (h)

6 okt: Skutskär (b)

13 okt: AIK (h)

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!