Såväl studenter vid sjuksköterskeprogrammet som färdiga sköterskor fanns med i demonstrationståget som med poliseskort gick från utbildningslokalerna vid BMC till Stora torget.
– Ingångslönen för sjuksköterskor är orimligt låg med tanke på det ansvar vi får när vi går ut i tjänst. Nu ligger maxingångslönen på 21 500 kronor, vårt krav är 24 000 kronor i månaden, sade Björn Eriksson, en av organisatörerna av demonstrationen och själv studerande på andra terminen av den sex terminer långa sköterskeutbildningen.

Tove Näslund som också studerar andra terminen var helt överens med Björn Eriksson:
– Att så många av våra studiekamrater finns med här i dag visar också hur viktig den här frågan är för oss. Sjuksköterskor som redan är färdiga stödjer oss också, och alla man pratar med tycker att vi inte har orimliga krav, sade Tove Näslund.

Victor Back som också var med i demonstrationen har varit färdig sköterska i två år och arbetar nu på Akademiska sjukhuset. Hans månadslön ligger på 21 400 kronor, ob-ersättning tillkommer, eftersom han går på rotationsschema med blandad dag, kväll, halvnatt och nattjänst.
– Jag trivs väldigt bra men lönen behöver höjas, så jag stödjer verkligen studenternas krav, sade Victor Back.