Den dag din vän inte mår bra finns du där och vill ge tillbaka, kanske det handlar om en skada som behöver läkas på ett bra sätt, kanske det handlar om övervikt, kanske bara om att få en skön dag tillsammans med matte eller husse. Inte helt lätt att hitta på den perfekta gåvan, eller hur? Men det finns ett kanontips: Gunnars Hund och Katt rehabiliterings- och friskvårdscenter.

Här finns bland annat Uppsalas enda bassäng för våra fyrfota kompisar. Simning är en av de mest effektiva men ändå skonsamma träningsformer som finns. Det är en överlägsen metod att återfå muskulatur efter en skada eller att ge lindring vid olika typer av ledbesvär eftersom musklerna byggs upp utan att själva lederna belastas hårt.

För hundar precis som för oss människor är fetma ett växande problem, ett problem som kommer med ledbesvär och andra följdsjukdomar i släptåg. Och precis som för oss människor är det en livsstilsförändring som ska till för att få bukt med problemet. Då är simningen perfekt eftersom den ger en både allsidig och stimulerande träning för hunden.

Det är den nuvarande ägaren Osvaldo Quiroga och hans team som byggt upp Gunnars Hund och Katt rehabiliterings- och friskvårdscenter till vad det är i dag. Som så mycket annat är det liten dos slump och en stor dos entreprenörsanda som ligger bakom tillkomsten.

- När jag köpte Gunnars Hund och Katt för ett par år sedan upptäckte jag att det vid butiken på Björkgatan 4 fanns en lokal för hundsim bredvid. Jag såg genast möjligheterna att förena verksamheterna och köpte upp även företaget som drev hundsimmet.

JUST NU: 20% rabatt på alla tjänster hos Gunnars Hundsim  (gäller tom 20 maj)

Nu är den nya verksamheten i full drift och vi kan erbjuda både foder och tillbehör samt  Fysioterapitjänster som rehabilitering, hundsim, massage, vibrationsträning, laserbehandling, löpträning och enklare veterinärtjänster samt friskvård.

Till Gunnars Hundsim kommer kunderna ofta via remiss men många på eget initiativ för att simtränna sina hundar. Det behöver inte handla om rehabilitering. Ibland är det bra nog att få ge sin vän en trivsam stund med bästa möjliga omvårdnad.

LÄS MER om Gunnars Hund & Katt och ta del av flera fina erbjudanden

- En glad hund är en hund som får bra mat och mycket motion, slår Osvaldo fast. Vi är till för att ge hundägarna bra och professionella möjligheter till friskvård för sin bästa vän.