Bild på bloggaren


Välkomna till Holmgrens innebandyblogg! En sida för alla innebandyentusiaster i Uppland. Skriver oftast om onödiga ting och gillar att förutspå matcher på förhand och lista spelare och lag som förtjänar det.
TILLBAKA TILL UNT.SE/SPORT
bloglovin


Månadsarkiv


« Tidigare inlägg   Senare inlägg »
Publiceras: 2013-01-21 00:18:34

Ska Uppland fortsätta spela i GUDH-serierna?

Jag tycker frågan är befogad. Serierna startades för att spetsa till nivån och göra lagen mer förberedda för spel i division ett och högre. Men lever serien upp till det? Utifrån ett uppländskt perspektiv? Vi måste ju ändå se till vår utveckling i första hand. Jag är tveksam till det. I alla fall på herrsidan. På damsidan tycker jag serien fyller ett bra syfte och den serien känns mycket jämnare än vad herrserien gör. Damserien ska vara kvar tycker jag.

Låt oss fokusera på herrserien den här gången.

 Storvreta Ungdom och Rasbo är tillsammans med Alfta överlägsna i den här serien. De har inte många poängtapp efter 14-15 omgångar och kommer med all sannolikhet hamna bland de tre första i serien. Rasbo är dessutom nykomlingar. Det gör dom riktigt bra. Men serien håller ju ingen vidare kvalité, tycker man det ljuger man. Eller håller ni inte med? Är det roligt att tuffa upp i buss till Bollnäs eller Njutånger och vinna med 47-0? Jag skulle inte tycka det.

Nu spekulerar jag bara. Men topplagen i H3an i Uppland skulle knappast göra bort sig i H2GUDH. Jag tror Stenhagen, Arlanda och Vangen alla skulle hamna på övre halvan när serien summeras och det känns inte som att det är tanken när man kliver upp ett steg i seriesystemet. Logiken säger ju att man i alla fall måste behöva kämpa lite för att hänga sig kvar första året. Så tycker jag.

Ur det publikmässiga perspektivet då?

I år spelar fem lag från Uppland i H2GUDH och åtta lag från andra distrikt. Åtta lag som jag inte tror drar speciellt mycket publik i den här stan. Storvreta Ungdom – Bollnäs/Hertsjö låter ju inte jätteattraktivt om ni frågar mig. Derbyn mellan tex Alunda och Rasbo är däremot helfestliga. Derbyn är alltid roliga, det behöver inte vara Storvreta mot Sirius och bländande innebandy. Passion, kämpaglöd och klubbhjärta räcker lång väg.

Nej, Uppland. Bryt er loss från H2GUDH och starta en egen H2. Det behövs en ”Upplands elitserie”, så som det var förr om åren. Runt 2004-2005 där i kring. Jag tror det ger mer både spelmässigt och publikmässigt. Jag har till och med lagt energi på tänkbar serie till kommande säsong. Nu vet jag ju att det inte är genomförbart så pass tätt inpå. Den är mest gjord bara för att.

Vad säger ni läsare. Är H2GUDH något att fortsätta satsa på?

Tänkbar H2 Uppland 2013/2014:

 • Livets Ord
 • Alunda
 • Björklinge
 • Saga
 • Stenhagen
 • Vangen
 • Arlanda
 • Enköping
 • Roslagen
 • Hagunda U
 • Vide
 • Uppsala Teknologer
Välkommen att diskutera på unt.se.
Du som lämnar en kommentar ansvarar själv för vad du skriver och måste följa våra regler ». UNT förhandsgranskar inte läsarkommentarerna och de omfattas inte av det utgivaransvar som gäller på webbplatsens övriga delar. Om du gör ett inlägg som strider mot svensk lag kan du, vid en eventuell rättstvist, personligen bli ansvarig.

Om du har frågor om dessa regler kan du skicka dessa via e-post till följande adress lasarinteraktion@unt.se.

Kommentera bloggenKommentar: (max 800 tecken)

Du har 800 tecken kvar.

För att skriva en kommentar på unt.se måste du uppge din signatur. Din e-postadress publiceras inte på unt.se.

Alias / signatur:
* 

Jag har tagit del av UNT:s regler » för artikelkommentarer.


 

Nyheter

Kultur & Nöje

Sport

Seriebloggen

Svart humor på vit bakgrund. Se fler på Isabelle Söders blogg »