Bild på bloggaren


Välkomna till Holmgrens innebandyblogg! En sida för alla innebandyentusiaster i Uppland. Skriver oftast om onödiga ting och gillar att förutspå matcher på förhand och lista spelare och lag som förtjänar det.
TILLBAKA TILL UNT.SE/SPORT
bloglovin


Månadsarkiv


« Tidigare inlägg   Senare inlägg »
Publiceras: 2014-04-24 12:36:26

Sillyseasonbloggen 2014 - Senast uppdaterad: 24/4 12.36

 

Nu är säsongen slut för de flesta av våra lag. Det betyder att det är dags att dra igång bloggsuccén Sillyseasonbloggen igen!

Lämna tips: mattias.holmgren1@gmail.com

----

Mer Storvreta. Tänkte skriva en rad om min högst personliga gissning gällande tränarfrågan. Jag tror att Markus Puskala styr skutan framför tills efter VM och att Ulf Hallstensson tar vid efter det. Sätta emot?

Hur stor trupp ska Storvreta egentligen ha? Nu sägs även backen Philip Cauwenhed från Storvreta Ungdom ha skrivit på inför nästa säsong. Och framförallt, hur ser framtiden ut för Storvreta Ungdom?

Det går en del rykten om Storvreta. Obekräftade uppgifter gör gällande att Storvreta plockar upp en trio spelare från Ungdomslaget. Det ska röra sig om Gustav Klang, Fredrik Lindholm och Anton Waldenvik.

FBC Uppsala fortsätter bygga upp en intressant trupp. Nu har laget presenterat sitt senaste nyförvärv, backen Frida Eriksson från SSL-konkurrenten IBF Falun. - http://www.unt.se/sport/faluback-till-uppsala-3113009.aspx

Vilken Sillyseason vi har i år!! De heta namnen presenteras ju på löpande band. Senast i raden: Billy Nilsson är klar för Sirius - igen! En spelare som med all sannolikhet blir publikfavorit i höst. - http://www.unt.se/sport/bomben-stjarnan-till-sirius-3110829.aspx

Vart Joel Kanebjörk hamnar nästa säsong. Det har varit en snackis en ganska lång tid. Och nu står det klart att det blir AIK för landslagscentern. - http://www.unt.se/sport/klart-kanebjork-lamnar-storvreta-3109438.aspx

Alundas herrar presenterar sitt första nyförvärv inför nästa säsong. Martin Hallén-Almroth förstärker backsidan. - https://www.svenskalag.se/news.asp?teamID=8604&newsID=476999

Det har varit väldigt tyst kring Sirius hittills. Visst, de har de spelare de vill ha kvar från ursprungstruppen men ett par nyförvärv har jag ändå kalkylerat med. Martin Bengtsson har jag hört försvinner. Heter ersättaren Erik Svenson?

Magnus "Binge" Jäderlund har gjort klart med ett nytt tränarjobb. Nästa säsongs återfinns han i i allsvenska Djurgårdens bås. Mer info: http://www.unt.se/sport/jaderlunds-nya-klubb-3107149.aspx

Mathias Hagert, det är 27-åringen som kan bli Storvretas nästa nyförvärv på backsidan. Mer info: http://www.unt.se/sport/27-arig-back-storvretaaktuell-3107000.aspx

Bra tryck i Sillyseasonbloggen nu. 50 kommentarer (Plus ett gäng som inte godkänts av olika anledningar) och vi är bara i april än så länge. Vilka är era största frågetecken inför hösten? Självklart är Storvretas nya tränarnamn ett. Jag har haft en känsla av att det blir Iiro Parviainen länge. Men jag vet inte. Hallstensson är också ett namn som diskuterats men det blir i så fall inte förrän efter VM. För inte vill ha kasta bort ett VM på hemmaplan?

Joel Kanebjörk har tackat nej...till Linköping. Intressant. Det känns som att den gode Kanebjörk närmar sig ett beslut ändå. - http://www.corren.se/sport/innebandy/nej-fran-kanebjork--kapple-het-for-libk-6891468-artikel.aspx

Då var det klart att Gottsunda måste lägga ner sitt damlag vilket gör att ännu ett försvinner på damsidan (Sten Sture, FBC Uppsala Ungdom, Dannemora som fick starta om helt och så nu Gottsunda). Gottsunda lämnade ett, enligt mig, intressant förslag om att Sirius skulle få ta över hela laget. Något förbundet sa nej till (Tänkte ta upp detta i ett separat inlägg senare). Hur som helst, vart hamnar spelarna? Jag tror majoriteten går över till Björklinge men vissa bör vara högintressanta för spel i Storvreta i D1. Jag tänker främst på Matilda Orebrand och Minna Ramsell. - http://www.unt.se/sport/gottsunda-tvingas-lagga-ner-3103097-default.aspx

Läs mer: Sillyseasonbloggen 2014 - Mars-April

Visa kommentarer (68)
Publiceras: 2014-04-23 22:09:38

FLASH: Sirius stjärnförvärv Billy Nilsson har...

... klippt av sig sin tuppkam!!!

Publiceras: 2014-04-22 20:28:30

"Nilsson är en smart värvning på så många sätt."

Billy Nilsson till Sirius. Var det bara jag som blev lite smått överraskad av det beskedet? Kul för innebandyn i Uppland hur som ett tecken från Sirius att de på allvar vill vara med och utmana om positionen som nummer ett i Uppsala. Nilsson är en smart värvning på så många sätt. Förutom att han är en fantastisk innebandyspelare så är han en profil som sticker ut. Det ska bli grymt intressant att se vad han kan bidra med i vinter. Och intressant att se vilken roll han får i Sirius.

Undrar vad som kommer härnäst? För att Sirius skulle ha värvat klart, nej det tror jag verkligen inte. Det lär komma fler namn. Nyfikenheten har sällan varit så stor. Jag har lagt upp fötterna på stolstödet och saltat popcornen. Sportchef Stuxgren. Det är bara att ringa när nästa namn är signat!

Publiceras: 2014-04-20 19:03:49

Helguppdatering!

Då börjar min långledighet (5 dagar) att börja lida mot sitt slut. Nu väntar jobb, jobb, jobb. Har hunnit med lite basket, lite utgång, lite travbanebesök och lite påskmiddag mellan i onsdags och idag. Imorgon startar jag en nio dagar lång jobb-streak. Går ut hårt med att besöka Studenternas för att direktrapportera Sirius - Varberg.

Är för övrigt ruggigt taggad på Valborg (är ledig) och en afterwork på Lingon i kvällssolen. Det lär bli ett och annat besök där den här sommaren.

Publiceras: 2014-04-15 17:15:19

Sillyseasonbloggen 2014 - Mars-April

Allt tyder på att Michelle Wiki blir kvar i Schweiz under nästa säsong. Valet står mellan två klubbar. Seriesegraren Dietlikon, tillika Wikis tidigare klubb, är den ena. 

Enligt obekräftade uppgifter till bloggen ska målvakten Annelie Hult vara nära att skriva på för Storvreta dam. Hult har meriter från bland annat FBC Uppsala och Sala Silverstaden.

Källor till bloggen berättar att Storvreta Ungdom H2 står utan tränare och att laget drabbats av spelarflykt. H3-laget som kvalade sig kvar i sin serie kommer troligen att läggas ned.

FBC Uppsala har värvat forwarden Julia Nordin från Iksu och målvakten Felicia Tjäderborn från Dalen. Två spelare som kommer vara med och bidra med mycket. Fler namn ska vara på gång in också sägs det. Läs mer: http://www.unt.se/sport/fbc-varvar-for-slutspel-3098909.aspx

Det går rykten om att Gottsunda dam riskerar att läggas ner. Någon som sitter inne på mer information? Vart tar spelarna vägen i så fall?

Amanda Wall blir kvar i Kais Mora ytterligare två säsonger. Källa: http://www.kaismora.se/nyheter/dam/amanda-wall-f%C3%B6rl%C3%A4nger-med-tv%C3%A5-s%C3%A4songer-till#.U0wepoYvnXM

Det har surrats lite om att Jesper Johansson har varit påväg hem till Uppsala igen. på måndagen berättar han för UNT om framtiden. - http://www.unt.se/sport/vi-ar-inte-langt-ifran-varandra-3098606.aspx

Kommentaren om att det finns Gottsundaspelare som inte vill spela i D1 är intressant. Gå över till Björklinge där det är spelarflykt? Ja, varför inte? Tiden får utvisa. Undrar vilka spelare det rör sig om exakt.

Joel Kanebjörk var det ja. Nyutexaminerad och kommer lira innebandy där det finns jobbmöjligheter. Låter väldigt sunt. Lag från Schweiz sägs ha blandat sig i leken. Personligen tror jag mest på AIK fortfarande. Utan att veta ska jag givetvis säga. http://www.unt.se/sport/manga-rycker-i-storvretacentern-3087589.aspx

Varit väldigt tyst om FBC Uppsalas SSL-lag hittills under Silly Season. Vilka spelare tror ni kan vara aktuella? Blir det hemflytt för Amanda Wall kanske? Ryktas även om att en målvakt är på gång in samt lite spelare från norra delarna av landet. 

Blir en hel del lag som byter serie till nästa år. Hur går surret gällande FBC Uppsala herr, Storvreta Ungdom herr, IBK Roslagen herr, Alunda IBF herr, Stenhagens KK herr och Gottsunda IBF dam?

Uppsalabördiga Alexander Brinkmann har gjort klart med ett nytt tränaruppdrag. Nästa säsong blir han huvudtränare för Huddinge IK i damernas SSL. - http://www.laget.se/HIKALAG/News/3462635/Ny-huvudtranare-for-Huddinge-IK

Björklinges Wilma Persson har provtränat med Stovreta i D1 sägs det. Återstår att se om det blir någon övergång där.

Så pass. Kardell och Bengtsson är tydligen klara för Alunda redan. Och fler BBK-spelare är på gång dit. http://www.svenskalag.se/news.asp?teamID=8652&newsID=467357

Blir det en spelarflykt från Storvreta Ungdom som åkte ur H1? Det finns spelare med bra kvalité i truppen som håller bra mycket högre klass än H2.

Det går också rykten om att Alundas damer rycker i en del spelare från Björklinge. Jag gissar att det rör sig om Josefin Bengtsson, Matilda Kardell och Annamaria Holm.

I sillytider är det många lag som annonserar efter spelare. Vad jag har sett så söker IS Saga i H4, Björklinge i D2, Roslagen i H2, Enköping i D2 och ett nystartat damlag i Örsundsbro spelare. 

Förra Siriusspelarna aktuella för en comeback i blåsvart. - http://www.unt.se/sport/de-kan-tanka-sig-uppsala-igen-3069764.aspx

Sirius då? De har ju i stort sett hela truppen under kontrakt. Men lär säkert jaga några toppspelare att förstärka med. Kan man lyckas värva hem Jesper Johansson eller Johan Sr Eriksson?

FLASH NEWS: Hagunda Legends har tackat nej till kvalplatsen till H4. Kommer fortsätta att spela i H5 i höst med andra ord.

Kom in en intressant kommentar här igår. Hyvärinen till AIK? Undrar om det finns någon bäring i det ryktet.

Kan för övrigt också erkänna att undertecknad har intressenter efter sig. Det kan bli spel i Hagunda Legends i H4 nästa säsong. 

Michelle Wiki är just nu hemma i Schweiz. Hennes kontrakt med FBC har gått ut och om hon blir kvar i Schweiz, återvänder till FBC eller byter till ett annat lag här i Sverige är ännu inte klart.

Om inte Joel Kanebjörk blir kvar i Storvreta sägs både AIK och Linköping ligga nära till hands. Obekräftade uppgifter dock.

Vad jag förväntar mig mest av det här årets Sillyseason? Vem som tar över efter Jäderlund i Storvreta. Vart Kanebjörk hamnar. Om Hannes Öhman tvingas lämna. Om Wiki återvänder till FBC Uppsala. Och givetvis mycket annat.

Publiceras: 2014-04-14 09:41:47

Mattias Holmgrens inne & utelista - vecka 15.

Det är dags för säsongens sista inne & utelista. En lista med full fokus på Storvretas final i Malmö Arena.

Inne:

Holtz pausintervju - Intervjun med Holtz i den andra periodpausen är magisk. Vilken glöd. Hela Holtz brinner. Ses lämpligast i en Play-kanal hos en av de stora tv-leverantörerna.

Joakim Olsson - Ifrågasatt i kvartsfinalen. Tillbaka i semifinalen och när det väl gällde mot Falun i Malmö så visade Olsson att Jäderlund gjorde rätt som satsade på honom.

Thomas Brottman - Profilstark. Filosofisk. Glad. Min pratstund efter matchen med Brottman var avslappnad och rolig.

Ute:

Storvretas inledning - Med risk för att vara tjatig... Storvretas inledning av finalen var inte bra. Felpass, lågt tempo och så vidare. En rejäl uppryckning i tredje räckte sånär till guld.

Mattias Holmgrens inne & utelista - vecka 14.

Publiceras: 2014-04-13 21:10:33

Storvreta IBK - Inför 2014/2015 - Kommentar om alla spelare

Tvåa efter förlängningsförlust mot Falun i finalen. Så här har Storvretas spelare skött sig under säsongen. Deras kontrakt går ut och dessa tror jag lämnar. Har listat laget position för position. Lämna gärna en egen åsikt.

Målvakter:

Viktor Klintsten – Given etta helt utan konkurrens. Lite upp och ner i kvartsfinalserien. Duktig mot AIK i semifinalserien och kunde inte göra så mycket på målen i finalen. Har kontrakt och kommer vara klar etta även nästa säsong.
Johan Holmin – Klintstens back-up som fick 0(?) minuters speltid den här säsongen. Är han tillräckligt motiverad för att fortsätta på bänken nästa säsong eller letar han sig vidare för mer speltid?
Albin Engholm – Har tagit uppehåll under säsongen. Orsaken? Bristande speltid gissar jag. Tror inte att han spelar i Storvreta nästa säsong. Har utgående kontrakt.

Backar:

Jesper Berggren – Trotjänare som, med sitt stabila försvarsspel, tagit sig till landslaget. Blixtrar även till offensivt emellanåt. Har kontrakt med klubben nästa säsong och bör ha en given plats på två femmor även då.
Mattias Samuelsson – Given i landslaget och är, med sin enorma speed, ett hot mot alla lag när han drar iväg på offensiva äventyr. En spelare att bygga laget runt. Har kontrakt.
Staffan Jacobson – Likt Berggren en av Storvretas veteraner som spelat i klubben hela karriären. Har fått bra med speltid i slutspelet och gjort det bra. Har inte förlängt till nästa säsong ännu men min känsla är att han är sugen på minst en säsong till.
Rasmus Sundstedt – Forward som blivit back som blivit forward som blivit back igen. Under slutspelet var han lagets gigant. Vill nya tränaren ge honom en mer fast position i fortsättningen eller kommer han fortsätta användas både som back och forward? Har kontrakt.
Gustaf Bäckström – Har aldrig riktigt slagit sig in på tre femmor och känslan är att han funnit sig att vara en ”truppspelare”. Sägs vara väldigt omtyckt i laget och är en bra pådrivare. Har kontrakt nästa säsong men bör kanske försöka få till en utlåning för att få speltid?
Martin Holgersson – Stabil back som inte fått Jäderlunds förtroende. Kontraktet går ut och bör flytta på sig för att få speltid.
Joel Norman – Som fast på bänken tog han det förnuftiga beslutet att få bli utlånad till Sirius där han fick mycket förtroende. Kontraktet går ut med Storvreta efter den här säsongen och en förlängning i Sirius ligger nog nära till hands.

Centrar:

Mika Kohonen – Kom tillbaka snabbt efter sin operation, men självklart var det inte en optimal uppladdning. En av historiens största innebandyspelare förlängde sitt kontrakt under säsongen och är nog mäkta sugen på nästa säsong med VM som grädden på moset.
Niklas Winroth – Lagets mest underskattade spelare? Gör sällan (aldrig?) en dålig match och kan användas som back om det skulle behövas. Har kontrakt även nästa säsong.
Joel Kanebjörk – Har fått sparsamt med speltid på slutet. Är det den uteblivna kontraktsförlängningen som ligger till grund varför han ”ratats”? Är med sin fysik och arbetskapacitet väldigt nyttig. Om han är kvar i Storvreta nästa år? För Storvretas del tror jag tyvärr inte det. Jag tror på ett lag i Stockholmsområdet.

Forwards:
Henrik Stenberg – Innebandysveriges största vinnarskalle? Har Storvreta som moderklubb och en av lagets viktigaste spelare. Har kontrakt nästa säsong och känslan är att han blir Storvreta trogen en lång tid framöver.
Rickie Hyvärinen – Jäderlunds kelgris. Har haft höga toppar under säsongen men har också försvunnit stundtals. Har kontrakt även nästa år, men fullföljer han det tro?
Joakim Olsson – Stort genombrott med 25 mål i grundserien. En av seriens bästa spelare på att sätta press? Försvann lite mot Mullsjö men kom tillbaka mot AIK i semin. I finalen var han minuten från att bli stor hjälte. Har kontrakt.
Fredrik Holtz – Ytterligare en stor vinnarskalle. Har fått chansen tillsammans med Kohonen och Stenberg på slutet och gjort en hel del poäng. Avgjorde kvartsfinalserien mot Mullsjö i sudden. Har kontrakt nästa säsong. Tar han över som kapten när Kohonen lägger klubban på hyllan?
Hannes Öhman – Var finalen det sista vi såg av Öhman? Kontraktet går ut efter säsongen och det verkar osäkert med om det blir en förlängning av kontraktet. Först sa Storvreta nej, sen verkade det som att en lösning var på gång. Men hur blir det egentligen? Avgjorde sista semin mot AIK. Var febersjuk under finalen.
Victor Andersson – ”Vigge” har inte riktigt fått Jäderlunds förtroende. Under slutspelet blev det inte mycket speltid överhuvudtaget. Gjorde mål direkt när han hoppade in mot AIK i semifinal 4. Hoppas förmodligen på en nytändning med ny tränare. Har kontrakt.
Albin Sjögren – Påläggskalven som fick stort förtroende till en början men desto mindre ju längre säsongen led. Har mycket innebandy i sig och har förmodligen lärt sig mycket under premiäråret i SSL. Sjögren är en spelare Storvreta kommer ha nytta av länge. Har kontrakt.
Kristoffer Svensson – Stor glädjespridare som knappt fått spela alls. Kom till Storvreta tillsammans med Binge. Kontraktet går ut nu efter säsongen och mycket talar för att han lämnar.
Jakob Drews – En spelare som jag trodde spelat in sig på två femmor, men som på sistone fått infinna sig i att nöta bänk. Hoppas förmodligen också, likt Victor Andersson, på en nytändning med ny tränare.
Gustav Klang – Har ett lånekontrakt med Storvreta och tillhör Hagunda igen efter den här säsongen. Efter att ha fått nött bänk en hel del gick han ner och spelade med H1-laget. Tror inte att han spelar med Storvreta nästa säsong.
Nicklas Paulsson – Skrevs över från Ungdom till herrlaget precis innan transferfönstret stängde. Hade enligt uppgifter också en förfrågan från Växjö. Har fått spela någon enstaka match. Konkurrensen är tuff och bör lånas ut om han inte får indikationer på att det blir spel nästa höst.

Klara nyförvärv:
Alexander Rudd – Skrev på för Storvreta mitt under säsongen under stor uppståndelse. Stängdes då av från spel i sin klubb Falun. Är tänkt att gå in på två femmor. Kommer han in i Storvreta och Uppsala?

Klara ut:
Tränarduon Jäderlund/Jonsson – Gillar att röra om en hel del i formationerna vilket kan resultera både positivt och negativt. Blev i vintras klart att ingen av tränarna får fortsatt förtroende. Jag tror de hamnar i en förening i Stockholm.

Vad behövs?
Jag tror att Storvretas reservmålvakter tröttnat på bänken. Alltså kan en ny back-up till Klintsten vara aktuell att få in. Men hur övertalar man en spelare som så givet kommer att få spela högst 2-3 matcher på en säsong?

Har 3 av sina 4 startbackar under kontrakt. Jag tror att Jacobson väljer att förlänga. Gör han det inte behöver laget få in ytterligare en försvarare. I annat fall får Winroth infinna sig i att vikariera som back på heltid. Kan Jesper Johansson vara aktuell?

Rudd blir troligen Kanebjörks ersättare. Behövs Winroth på backen behöver laget ytterligare en center. Hyvärinen kan visserligen spela både forward och center, men fyra uttalade centrar inför säsongen är att föredra.

Stenberg, Holtz, Olsson, Sjögren och Hyvärinen är Storvretas i nuläget fem bästa forwards. Går någon av de övriga in på tre om Hannes slutar eller värvar Storvreta in ytterligare en forward?

Visa kommentarer (4)
Publiceras: 2014-04-13 11:18:29

En inventering av Storvretas trupp

Då var Innebandysäsongen 2013/2014 över. Jag befinner mig i ett hotellrum i Malmö fortfarande. Ska inom kort börja bege mig till flygplatsen för hemfärd. Kommande veckas mål är att göra en inventering av Storvretas trupp. Vilka spelare jag tror försvinner, vilka man bör satsa på att hålla kvar och vilka jag tycker man bör förlänga med. Men det kommer ta någon eller ett par dagar. Förhastade slutsatser, det gillar vi inte.

Nu ska jag kalasa på en Dubbel-Japp och en Apelsin-Mer.

Visa kommentarer (1)
Publiceras: 2014-04-13 08:43:19

Mer från Malmöresan

Snart är det dags att åka hemåt. Var och käkade på TGI Fridays igår efter allt jobb. Dagens schema: dusch, frukost och hemfärd.

Publiceras: 2014-04-12 21:51:04

Innebandyfinalen - mina tankar!

Vilken arena! Vilken avslutning! Två av sakerna jag tar med från Malmö. Malmö Arena håller absolut toppklass. En fröjd att besöka. Vilka utrymmen. Vilka ytor. Och framförallt, noll problem med vare sig el-sladdar eller WiFi-uppkoppling. Skämt åsido. Ska inte dra den grejen igen.

Rätt sömnig matchinledning är min första analys. En hiskelig fart i slutskedet är min andra. De 11324 som bevittnade innebandyfinalen på plats idag behövde inte bli besvikna. Slutet av både dam- och herr-finalen innehöll absolut högsta graden av dramatik. Intervjuade en hel del spelare samt Faluns tränare Thomas Brottman. Den sistnämnde överlägset gladast, vilket kanske inte är alltför konstigt.

Surrade som hastigast med Amanda Wall efter finalen mot Djurgården. Kan FBC vara ett alternativ nästa säsong?

http://www.unt.se/sport/walls-mora-forlorade-finalen---igen-3095325.aspx

Joakim Olsson och Rasmus Sundstedt stannade till i den mixade zonen och pratade om matchen. En aning nedstämda förstås.

http://www.unt.se/sport/storvreta-forlorade-superdramat-3095666.aspx

Och slutligen snackade med Thomas Brottman. Om känslan att vinna. Och att vinna just över Storvreta.

http://www.unt.se/sport/det-var-fagelholkar-pa-banken-3095748.aspx

Publiceras: 2014-04-12 13:10:45

Matchtipsen - 12/4!

Så slutar finalen!

SM-slutspel:

Falun - Storvreta 2, På plats i Malmö Arena och väldigt tight med tid. Jag tror faktiskt Storvreta vinner idag. Rutinen avgör. Blir mer text i bloggen och på UNT.se senare.

Antal rätt: 280/454, 62%

Visa kommentarer (2)
Publiceras: 2014-04-12 13:06:02

På plats i Malmö Arena, är du?

Publiceras: 2014-04-11 09:27:01

Matchtipsen - 11/4!

Då ska H3-kvalet avgöras. Östhammar och Dannemora gör upp om den sista H3-platsen.

Kval till H3:

Östhammar - Dannemora 1, Avgörande match i H3-kvalet. Håller Östhammar som något bättre och i kraft av hemmaplan ska man vinna den här matchen. Östhammar känner förmodligen också att man har stor revansch att utkräva efter den snöpliga poängförlusten i slutskedet mot Teknologerna. 6-3?

Antal rätt: 279/453, 62%

Visa kommentarer (1)
Publiceras: 2014-04-09 21:40:54

Inför SM-finalen: Falun - Storvreta genom tiderna

Då ska det avgöras. Innebandysveriges två stora giganter möts och jag vill faktiskt säga att det är en drömfinal. Det är de två lag som gjort det bäst. I semifinalserierna visade de att de hör hemma i Malmö Arena på lördag. Hur det går? Väldigt svårt att säga. Jag vill mena på att Falun är knappa favoriter men på det sätt Storvreta har presterat på slutet. Ja, då går det inte att räkna ut laget. De har spelare som höjer sig något enormt i matcher likt denna (Läs Hannes Öhman).

Tippar matchen senare. Här kommer istället mer information om lagens tidigare möten.

Nördfakta:

Faluns duo Galante Carlström och Enström har tillsammans gjort 81 av lagets 178 mål vilket motsvarar 46 %. Inte så illa.

Lagen har mötts i slutspel en gång. I semifinalserien 2012 vann Storvreta semifinalserien med 3-2 i matcher.

Lagen har spelat mot varandra 25 gånger i den högsta serien. Falun har vunnit 9 matcher och Storvreta 14. 2 matcher har gått till förlängning.

Falun har gjort 125 mål i dessa matcher. Storvreta 152.

Falun - Storvreta genom tiderna:

13-14:
Falun – Storvreta 7-4
Storvreta – Falun 7-9

12-13:
Falun – Storvreta 8-8
Storvreta – Falun 7-6

11-12:
Falun – Storvreta 1-4
Storvreta – Falun 5-3
Storvreta – Falun 4-8 (Semi)
Falun – Storvreta 5-6 (Semi)
Storvreta – Falun 6-5 (Semi)
Falun – Storvreta 7-1 (Semi)
Storvreta – Falun 8-3 (Semi)

10-11:
Storvreta – Falun 6-7
Falun – Storvreta 3-14

09-10:
Storvreta – Falun 9-4
Falun – Storvreta 5-7

08-09:
Falun – Storvreta 7-5
Storvreta – Falun 7-2

07-08:
Falun – Storvreta 3-4
Storvreta – Falun 5-6

06-07:
Storvreta – Falun 0-2
Falun – Storvreta 3-8

05-06:
Falun – Storvreta 6-7
Storvreta – Falun 4-5

04-05:
Falun – Storvreta 7-8 SD
Storvreta –Falun 8-3

Publiceras: 2014-04-09 13:16:49

"Räknar med att det blir en hel del Uppsalafolk på plats. Vart ska man hänga på lördag kväll till exempel?"

Flygresan bokad. Hotell bokat. Drar ner till Malmö på lördag för att skriva om SM-finalen. Tänkte även skriva lite om resan här i bloggen.

Räknar med att det blir en hel del Uppsalafolk på plats. Vart ska man hänga på lördag kväll till exempel?

Visa kommentarer (2)
Publiceras: 2014-04-08 15:19:42

Matchtipsen - 8/4!

Första matchen i sista omgången av kvalet till H3an. Lite stökigt att matcherna i sista omgången inte spelas samtidigt, eller?

Kval till H3:

Storvreta Ungdom U - Uppsala Teknologer 1, Teknologerna är klara för H3-spel redan och tar kanske en smula enkelt på den här matchen? För Storvreta Ungdom U är laget klara för H3 vid minst oavgjort (Om jag räknat rätt?). Motivationen talar för Storvreta Ungdom U. Tror på en knapp hemmaseger.

Antal rätt: 278/452, 61%

Visa kommentarer (1)
Publiceras: 2014-04-08 11:26:18

SM-final, SM-guld, Zlatan, Travronden.

Lite stiltje i bloggen. Håller på och planerar inför SM-finalen på lördag. Mer om det senare.

Jobbar ikväll också. Ingen kväll som genomsyras av innebandy direkt. Däremot kan Fyrisfjädern ta hem SM-guldet och så kan Zlatans PSG ta sig vidare till semifinal i Champions League. Det måste man ju hålla koll på.

Fram tills dess: Frukost och lunch. Måste inhandla Travronden idag också. Vankas besök på Solvalla på fredag troligen.

Visa kommentarer (1)
Publiceras: 2014-04-07 09:28:33

Mattias Holmgrens inne & utelista - vecka 14.

Då var det måndag igen och dags för veckor listor!

Inne: 

Storvreta IBK - Det går inte att förbise Storvretas insats i semifinalserien mot AIK. Genomgående starka insatser och häftiga matcher. Värdig finalplats mot Falun väntar.

H3-kvalet - Hur jämnt som helst och kvalet lever i allra högsta grad inför den sista omgången.

Gottsunda IBF - Är numera ett D1-lag efter imponerande insatser mot både Stenhagen och Klockarberget. Uppland behöver ett damderby på minst D1-nivå. Det har vi nu!

Ute:

Intresset för semifinal 6 - Trots matchens oerhörda betydelse och hallens ganska låga publikkapacitet var det inte nära lapp på luckan. Väldigt märkligt. Bor alla AIK-supporters med gångavstånd till Solnahallen?

Mattias Holmgrens inne & utelista - vecka 13.

Publiceras: 2014-04-06 19:34:02

Inför Distriktslags-SM i Helsingborg

På torsdag drar SM för Distriktslagen igång. Precis som ifjol är spelplatsen Helsingborg och Uppland reser ner med två intressanta trupper. Båda lagen har dock hamnat i riktigt svåra grupper och kommer att få bekänna färg redan i gruppspelet.

Om vi börjar med HJ17 så har de hamnat i ett femlagsgrupp mot idel bra lag. Eftersom endast två lag tar sig vidare till slutspelet har lagen inte råd med några dåliga prestationer. De är inlottade i grupp två tillsammans med Gästrikland, Göteborg, Västmanland och Östergötland. Jag ser Västmanland som favoriter i gruppen. Övriga fyra får slåss om andraplatsen.

Upplands stöttespelare:
Aron Ohlsson
Mattias Forsberg
Anton Bergström

Premiärmatch: 10/4 Uppland – Västmanland 09.45 Helsingborg Arena A

Precis som alltid så ställer Uppland DJ17 upp med ett namnkunnigt gäng med bra meriter. Enligt mina beräkningar ska laget ha en god chans att nå avancemang. Man har dock Värmland i gruppen som alltid är framgångsrika på damjunior-sidan. De är största utmanare om förstaplatsen. Göteborg ser jag som en liten dark horse. Örebro län kommer få det kämpigt.

Upplands stöttespelare:
Elina Hiort af Ornäs
Klara Molin
Anna Huusko

Premiärmatch: 10/4 Göteborg – Uppland 13.15 Helsingborg Arena C

Publiceras: 2014-04-06 17:37:16

Lämna förslag till inne & utelistan!

Då var det dags igen. Dags att komma med förslag till inne & utelistan. Måndagens listor blir de nästsista för den här säsongen så nu är det dags att komma in med riktigt bra tips.

Skriv en kommentar härnere, eller maila, eller twittra...

Visa kommentarer (3)
Publiceras: 2014-04-06 12:36:17

Innebandyn måste göra det enklare för media

Under slutspelet har jag varit iväg på en del arenor och rapporterat. Det har varit fantastiskt roligt och jag bemötts bra på i stort sett alla platser. Eldsjälarna som sliter ideellt för sina klubbar gör allt för att medias arbete ska gå att genomföra. Minns speciellt från Solnahallen när en man från AIKs sekretariat styrde upp vart vi kunde sitta, fixade med strömsladdar och så vidare. Jag är väldigt tacksam över den hjälpen. Det var inte hans jobb men han såg till att vi kunde genomföra direktrapporten från en bra plats på läktaren, trots att det inte alls var hans uppgift.

Men det är också det som är problemet. Vad händer om vi inte träffar på rätt person? Vad händer om vi inte får den ”service” vi behöver för att kunna rapportera? Jo, innebandyn får mindre utrymme i media. Innebandyn behöver MER utrymme i media.

Jämför jag med hockeyallsvenskan och elitserien i bandy som jag också rapporterat från under året är det stora skillnader tyvärr. Där ställs det krav från förbunden. Där ska det finnas uppmärkta mediaplatser med stabilt internet och gott om eluttag. Ibland trådlöst höghastighetsinternet men oftast via kabel och typ 100 Mbit. Det blir inga problem att skicka ut dessa idrotter i media med den hjälpen.

En annan sak jag önskar är ett krav på att släppa laguppställningarna och tilltänkta formationer i god tid innan match. Säg en timme. Även där ligger innebandyn efter ishockeyn.

De här kraven existerar inte i innebandyn vad jag vet. Åtminstone inte i samma utsträckning som i ishockeyn och bandyn. Och existerar kraven, då uppfylls de inte något vidare. Där måste vi få till en förändring. Jag har hört skräckexempel från kollegor om direktrapporter utan el-kablar och via mobilt internet. Det blir inte bra. Jag vill inte vara med om att jag måste lägga ner en rapport inför sista perioden för att datorn får slut på ström. Hittills har jag sluppit. Men ibland är inte trafiken med en, ibland kommer man tätt inpå matchstart. Då finns det inte tid att jaga fatt i vaktmästaren som sitter inne på lösenordet till WIFI-uppkopplingen eller på nyckeln till förrådet där skarvsladdarna är gömda.

Det som krävs är inte mycket. Ett stabilt bord. Ett eluttag och ett bra internet. Det är inte för mycket begärt år 2014 och jag hoppas kraven ställs på klubbarna. Med start säsongen 2014/2015.

Publiceras: 2014-04-06 10:16:03

Matchtipsen - 6/4!

En match idag söndag. Men inte vilken match som helst utan det är DM-final för damerna. Spelplats: Allianshallen 12.50.

DM damer:

Storvreta – FBC Uppsala 2, Ja, det borde inte vara något större snack faktiskt. Lagen möttes i DM förra året och då vann FBC med riktigt stora siffror. Typ 10 måls skillnad. Jag tror inte det blir riktigt samma segermarginal den här gången men segern blir säker.

Antal rätt: 277/451, 61%

Visa kommentarer (2)
Publiceras: 2014-04-05 18:54:06

"Han heter Hannes Öhman. Ständigt i fokus när det ska avgöras."

Öhman och Kohonen har ifrågasatts under säsongen och många har menat på att de inte hänger med i tempot längre. Idag klev de fram med besked - när det gällde som allra mest!

AIK stod för två mäktiga upphämtningar idag. Först vände laget 0-3 till ledning och vid den tidpunkten av matchen talade inte mycket för Storvreta. De hade ingenting att säga till om. Men på något sätt lyckades laget kvittera och vända, först när Stenberg påpassligt slog in 4-4 framför mål (För vilken gång i ordningen gör han ett sådant mål?) och sedan när Joakim Olsson retfullt enkelt rullade in 5-4. Stprvreta hade tagit över igen. Men AIK vägrade ge sig och med 50 sekunder kvar sköt Kim Nilsson in kvitteringen till Storvretaspelarnas stora missnöje. Många menade på att bortalaget skulle haft frislag i sekvensen innan. Mitt upp i alltihop skadade sig Fredrik Holtz och Öhman fick återigen chansen att lira ihop med Kohonen och Stenberg. Och som han tog det. Efter en ganska chansrik förlängning sköt Mika Kohonen ett skott som Hannes Öhman på något sätt styrde in (Via stolpen, tror jag). Storvretajublet visste inga gränser. Spelarna samlades i klump och klacken sjöng sig hesa. Storvreta är klara för final igen.

På ett sätt känns det lite vemodigt att den här semifinalserien tar slut. Jag har jobbat på majoriteten av matcherna, ringt runt till spelare och ledare och gjort intervjuer och det har skapats en puls lagen emellan som är svår att uppnå. Det är något speciellt med längre slutspelsserier. Helt klart.

Nu väntar Storvreta - Falun i Malmö Arena på lördag. Och det går inte att säga att det inte är Sveriges två bästa lag som drabbar samman. De har haft sina dalar, men nu i respektive semifinaler har de visat att de är de lag som håller absolut högst högstakvalité.

Final lördag. En final där Falun ska ses som favoriter. Men det finns en spelare som nog vill vara med och lägga sig i den diskussionen. Han heter Hannes Öhman. Ständigt i fokus när det ska avgöras.

Visa kommentarer (1)
Publiceras: 2014-04-05 11:37:55

"Ytterligare ved på missnöje-brasan lagen emellan?"

Snart styr vi UNT-skutan mot Jakobsberg. Det är dags för den sjätte semifinalen mellan AIK och Storvreta och vi är givetvis på plats och direktrapporterar. Är allt det tekniska med oss kan det nog bli en hel del klick idag. 10.000+?

Går även en del surr om att att AIK, på alla sätt, försökt flytta den här matchen men fått nej tack från Storvreta. AIK-ledningen är nog halvnöjd med det. Ytterligare ved på missnöje-brasan lagen emellan?

Hur som, jag sköter direktrapporten och ni når den via länken nedan.

http://direktrapport.unt.se/match.aspx?id=3082316

Publiceras: 2014-04-05 09:23:40

Matchtipsen - 5/4!

Två spännande matcher under lördagen. Här är mina tips!

Kval till D1:

Klockarberget – Gottsunda 2, På lördagen kan Uppsala få sitt andra D1-lag. Det vore kul med ett derby nästa år. Och Gottsunda har ju ett drömläge efter 6-2-segern i första kvalmatchen. Därför blir det lite svårtippat här. Gottsunda ”vinner” ju även vid en förlust med tre mål i den här matchen.  Att spela på resultat från start i en match i innebandy är ju dock inte det enklaste. Jag tror Gottsunda går för seger. Enklast så ju.

SM-slutspel:

AIK – Storvreta 1, AIKs sista chans. Storvreta kan bli finalklara vid seger här. Det ska bli intressant att se hur lagen hanterar den nya sporthallen och endast cirka tusen i publik. Dock lär det bli fullsmetat på läktarna och ett mäktigt tryck. Lagen har vunnit varannan match hittills och enligt mig är det mycket troligt att den streaken håller i sig också efter den här matchen.

Antal rätt: 277/451, 61%

Publiceras: 2014-04-04 15:29:14

Idag, ikväll och imorgon

Himla trevligt väder idag hörrni. Har uppdaterat garderoben med diverse prylar. Orkar inte fixa med några bilder men föreställ er ett par svarta jeans och en ljusblå t-shirt. Himla trendigt va?

Ledig från arbetet idag. Imorgon jobbar jag och drar till Jakobsbergs Sporthall för AIK - Storvreta. Blir mer blogg ikväll gällande helgens innebandy. Nu: ut i solen med er!

Visa kommentarer (1)
Publiceras: 2014-04-03 21:45:57

"1100 har jag hört är max. Det finns nog intresse för det dubbla."

Bevittnade Storvreta - AIK via webbsändningen idag. Givetvis ett bra alternativ, men inte alls samma sak som att vara på plats. Såklart. Storvreta gick på knock i inledningen av den tredje perioden och när man fick in ett par snabba mål avgjorde man också matchen. Återigen laborerades det friskt i formationerna. Kul att se Öhman tillbaka från start på riktigt och att han fick avgöra. Men den kedjan nådde knappast sitt maximum idag. Får de fortroende ihop igen på lördag klickar det säkerligen än bättre då.

Lördag alltså. Matchboll för Storvreta i Jakobsbergs Sporthall. Hur ska det gå alltså? Då menar jag inte spelmässigt. Huvudfrågan är ju hur många i publiken som tvingas vända hem i dörren. 1100 har jag hört är max. Det finns nog intresse för det dubbla. Håller tummarna för att min ackreditering går igenom. Annars blir det stökigt för mig. Får hänga i en ribbstol och direktrapportera helt enkelt.

Kan AIK komma igen? Ja, det tror jag. Absolut. Men det är knappast någon fördel att laget tvingas "ge bort" sin hemmamatch på lördag. Fast vem vet, AIK kanske har tränat där någon gång i veckan under hela säsongen. Vem har koll på deras träningsschema liksom.

Semifinal 6: AIK - Storvreta 16.00 Jakobsbergs Sporthall | 2-3 i matcher.

Publiceras: 2014-04-03 09:34:24

Matchtipsen - 3/4!

"AIK är 100%-iga i powerplay de tre sista matcherna."

SM-slutspel:

Storvreta - AIK 1, Ännu mer trashtalk i media. Fan vad kul! Har rapporterat de tre senaste semifinalerna men ikväll är jag ledig. Planerar att se den hemifrån via webb-tv faktiskt. Tillbaks till kneget på lördag för semifinal sex. Då behöver jag vara utvilad. Matchen ikväll då? Nu går pressen över på Storvreta och det tror jag passar laget bra. Det är oftast då laget levererar. De känns lite molokna om de inte "måste" vinna vilket kan verka lite konstigt. Det är ju ändå semifinal. Att vinna till varje pris borde inte vara något problem. Har jag fel? Sen verkar anmälningen mot Stenberg utebli. Bra! Visst ska man få anmäla händelser i efterhand men det får inte gå till överdrift. Och visst ska Stenberg armbåge inte vara där just då, men två minuter är ett lagom straff. Det har varit flertalet situationer i matchserien som håller samma "nivå" om vi nu ska rota efter saker att anmäla. Nej, låt domarna sköta bestraffningarna. Bra så.

Nyckeln idag är för Storvreta är att hålla sig från utvisningsbåset. Jag säger det igen. Och igen. Efter ett trevande powerplay-spel av AIK i den första matchen är faktiskt AIK 100%-iga i de tre sista matcherna (3 mål på tre försök). Storvreta har inte råd att ta onödiga utvisningar.

Antal rätt: 276/450, 62%

Publiceras: 2014-04-02 23:50:57

Sekretariatskandal i H3-kvalet?

Det surras om ett risigt arbete av sekretariatet i H3-kvalmatchen mellan Teknologerna och Östhammar på onsdagen. Tydligen ska Teknologerna ha tilldömts frislag i offensivt hörn med en sekund kvar varpå laget spelat in bollen mot mål där den studsat fram och tillbaka ett par gånger och sedan slagits in i mål och 5-5 för Teknologerna. Något som omöjligen kan göras på under en sekund, eller?

Någon som var på plats och kan återge vad som hänt? Var det en sekretariatskandal? Vem bär egentligen ansvaret när sekretariatet inte sköter sitt jobb?

Visa kommentarer (16)
Publiceras: 2014-04-02 16:05:26

Matchtipsen - 2/4!

Det spännande H3-kvalet fortsätter ikväll med två matcher.

Kval till H3:

Uppsala Teknologer - Östhammar 1, Drömstart för Teknologerna i kvalet efter 5-4 mot Dannemora. Även om vinsten satt hårt inne. Hemma mot Östhammar bör man vinna.

Dannemora/Österby - Storvreta Ungdom 1, Det finns enklare saker än att åka till Dannemora för match 20.30 en tisdag. Jag tror hemmalaget kommer komma ut vråltaggade. 6-3.

Antal rätt: 276/448, 62%

Publiceras: 2014-04-02 11:53:38

Serietipssammanställning - H3!

Serietipssammanställning för H3 Uppland. Mitt tips nedan. Korrekta placeringar inom parentes.

1. (1.) IBK Roslagen
2. (7.) Hagunda IF U
3. (8.) Arlanda IBK
4. (4.) Bålsta FBC

5. (2.) IK Sirius IBK U
6. (3.) Loke IBK
7. (10.) Storvreta Ungdom IBK U
8. (9.) Uppsala Teknologer
9. (6.) SK Vide
10. (12.) IS Saga
11. (11.) Midas IBK

12. (5.) Enköpings IBK 

Kommentar: Herregudars. Det här var inget smickrande resultat. Satte visserligen Roslagen, Bålsta och Midas. Teknologerna och Saga ser jag också som godkända tips men övriga sju lag känns inte helt bra. Speciellt inte Hagunda IF U, Arlanda och Enköping. Bara att bryta iho och komma igen!

Visa kommentarer (1)
Publiceras: 2014-04-02 10:50:51

Ni missade väl inte tisdagens Ståplats?

Ni missade väl inte tisdagens Ståplats? Fick hoppa in och surra lite innebandy. Om jag sett hela klippet själv ännu? Nej.

Ståplats vecka 14.

Publiceras: 2014-04-02 00:35:39

Den här matchserien är speciell

Hemkommen från Solnahallen och en trevlig innebandymatch. För det var den. Det är något speciellt med Storvreta och AIK. Lagen har mötts så pass mycket. Det finns en historia. Visst, jag vet att jag fortsätter tjata om det men det är värt att ta upp den aspekten gång på gång. Vill berömma AIK som kommer igen efter Storvretas 5-4-mål. För hade Storvreta vunnit den här matchen hade AIK haft det tungt. Riktigt tungt. Det hade betytt underläge med 1-3 i matcher och tre raka mot Storvreta, det vinner man inte med en gäspning. Nu är det istället 2-2 och full kamp. Nu ligger trycket istället på Storvreta som behöver vinna i nästa match för att inte ha matchboll emot sig på bortaplan.

Det är också kul att matchserien börjar få sina interna strider. Egebrant är ju ovän med i stort sett hela Storvreta, men mestadels med Holtz. Idag smällde det mellan Stenberg och Kim Nilsson med lite efterföljande surr i media. Efterdyningar på det på torsdag tro?

Publiceras: 2014-04-01 08:05:47

Inför semifinal 4: AIK - Storvreta

Dags för SM-semifinal 4. Från Solnahallen. Jag är på plats!

Matchtipsen 1/4:

SM-slutspel:

AIK - Storvreta 2, Har utlovat Storvretaavancemang i Ståplats idag. Har tippat uddamålsseger för Storvreta ikväll i dagens tidning. Då måste jag ju, om jag har något förnuft, även tippa Storvretaseger här. För jag tror faktiskt laget vinner. Trots Samuelssons vara eller inte vara. Pratade med Samuelsson i telefon igår, då lät han försiktigt positiv till spel. Pratade senare med Nicklas Jonsson som var noga med att poängtera att Storvreta verkligen inte skulle ta några risker med Matte. Vi får se helt enkelt. Det kan bli en lång matchserie och även en final i Malmö. Då behövs en 100%-ig Samuelsson. Matchen ikväll då? Inget parkettgolv. Minus för AIK helt klart. Inget att hymla om. Lika målglatt som senast i Solnahallen? Nej, det tror jag inte. Uddamålet? Ja, det tror jag. Åker från Uppsala vid 16-tiden imorgon för att vara på plats i lagom tid till matchen. Direktrapport och video står på min lott. Önskemål om Videointervju-offer? Har checkat av Holtz och Öhman hittills.

Antal rätt: 276/447, 62%

Matcherna i matchen:

Målvakterna:

Klintsten vs Åman - Två herrar som står rejält i centrum. De har, minst sagt, en hel del att stå i. Avsluten är många gånger kliniska och i stort sett omöjliga för en målvakt att rädda. Tycker båda har hållit en jämn nivå hittills i semifinalserien med viss fördel för Klintsten efter senaste matchen.

Brunkarna:

Jacobson vs Egebrant - Två spelare med ganska tydliga roller. I första hand ska livet göras surt för motståndarnas stjärnor. Egebrant något mer oslipad och drar på sig fler utvisningar. Jacobson har ju även hängt en kasse (i match 2) vilket ger plusbetyg. Gör mycket nytta i det tysta.

Kaptenerna:

Kohonen vs Iraeus - AIK-spelaren har högre fart under fötterna men är underlägsen Kohonen när det kommer till finess och skicklighet. Både väldigt nyttiga för respektive formation.

Stjärnorna:

Sundstedt vs Nilsson - De två som imponerat allra mest på mig hittills. Nilsson måste leverera för att AIK ska nå framgång. Sundstedt har mer backup bakom sig ifall det skulle strula i en match. Båda kan avgöra matcher helt på egen hand. 

Visa kommentarer (5)
Publiceras: 2014-03-31 14:36:16

Matchtipsen - 31/3!

DM-dags i Uppland. Två intressanta matcher spelas ikväll!

DM damer:

Alunda - FBC Uppsala 2, FBC är självklart ett nummer för stort för Alunda. FBC är ett nummer för stort för alla lag i Uppland. Segern blir komfortabel.

DM herrar:

Gottsunda - Rasbo 2, DM-final på herrsidan mellan två jämna lag. Kul! Jag tycker att Rasbo har lite högre toppar i jämförelse med Gottsunda och det kommer fälla avgörandet. 4-6.

Antal rätt: 274/445, 62%

Visa kommentarer (1)
Publiceras: 2014-03-31 10:16:09

Mattias Holmgrens inne & utelista - vecka 13.

Ny måndag vilket betyder nya listor. Håll till godo!

Inne:

Rasmus Sundstedt - Vilken form! Har varit Storvretas överlägset hetaste spelare under en lång tid nu och verkligen klivit fram när det vankats avgörande matcher.

Storvreta - AIK - Hela matchserien är häftig. Det blir alltid en extra krydda när Storvreta möter AIK. Det är grinigt. Det smälls på. Men framförallt, det görs förbannat fina mål mest hela tiden.

Rasbo IK - Fortsätter plocka fina framgångar på juniorsidan. Föreningen tog hem P14A, P15A och P15B-serierna och i helgen vann man DM för HJ17 med spelare födda 96-99. Ikväll spelar också herrlaget final i DM mot Gottsunda. Fortsätter framgångssagan?

Gottsunda IBF - Står med en halv sko i D1. För inte tappar väl tjejerna 6-2 från första matchen mot Klockarberget?

Ute:

DM - Turneringen får inte den uppmärksamhet den förtjänar, tyvärr. Många lag ser DM som en börda och inte en möjlighet att vinna prestigefullt. Hur ska vi få DM mer attraktivt? Prispengar kanske?

Mattias Holmgrens inne & utelista - vecka 12.

Visa kommentarer (2)
Publiceras: 2014-03-30 19:10:35

VIDEO: Hannes Öhman: "I många fall låg det ganska mycket över gränsen"

Gjorde en videointervju efter tredje semifinalen mellan Storvreta och AIK. Hannes Öhman och känslan att få göra mål igen inför Fyrishovspubliken.

Visa kommentarer (2)
Publiceras: 2014-03-30 13:45:26

Idag direktrapporterar jag Storvreta - AIK!

Snart drar jag iväg till Fyrishov. Direktrapporterar den tredje semifinalen mellan Storvreta och AIK. Den tycker jag ni ska följa. 1-1 i matchserien. Ruggigt spännande med andra ord. Matchstart: 16.00!

Efter matchen blir det ett blogginlägg. I vanlig ordning.

Till direktrapporten: http://direktrapport.unt.se/match.aspx?id=3071432

Publiceras: 2014-03-30 08:38:19

Matchtipsen - 30/3!

Fyra matcher trots off-season. Stort!

SM-slutspel:

Storvreta - AIK 2, Blev imponerad av AIK och framförallt Kim Nilsson igår. Ständigt farlig framåt. Känslan var att Storvreta inte riktigt kan få grepp om honom. Blir inte överraskad om han gör en 2-3 baljor även idag. Och det kan räcka långt.

DM herrar:

Gottsunda - FBC Uppsala 1, Gottsunda är bättre överlag om kommer till spel med en helt okej trupp. Tror det blir en komfortabel seger.

Storvreta Ungdom - Rasbo 2, Det känns som att DM är Rasbos grej. Simon Augustsson brukar vara stekhet. Avgör här.

Kval till D1:

Gottsunda - Klockarberget 1, All respekt för Klockarberget men jag tror Gottsunda tar det här. Med ett par bollar dessutom. Bromark, Orebrands och Ramsell visar vägen.

Antal rätt: 271/441, 62%

Visa kommentarer (1)
Publiceras: 2014-03-29 18:45:44

Matchen i matchen mellan två av innebandyns största

Lördagens möte mellan Storvreta och AIK utvecklade sig till en slag mellan Rasmus Sundstedt och Kim Nilsson. De låg bakom det mesta i anfallsväg för sina respektive lag. Nilsson var den som var allra mest lyckosam idag och fick också stå för avgörandet i förlängningen. Vilket kändes rättmätigt. Även om målet var av det mer slumpartade slaget. Instyrt i eget mål, komiskt nog var Sundstedt den som fick bollen på sig. Han kan dock stoltsera med två riktigt fina assister och en prestation som enligt mig var den överlägset bästa i hemmalaget.

Jag kan knappt bärga mig inför morgondagens tredje semifinal och råder er som inte var på plats att ta er dit (Eller följa min direktrapport), för det bjuds på en riktigt härlig kamp när de här lagen är i farten. Och intensiteten lär knappast minska ju längre matchserien lider.

Bäst idag: Kim Nilsson. Motivering överflödig.
Dröpligast idag: Rasmus Sundstedt "självmål" på slutet.
Störst jubel idag: När Hannes Öhman gjorde entré på banan. 

Visa kommentarer (1)

 

Seriebloggen

Svart humor på vit bakgrund. Se fler på Isabelle Söders blogg »