Sanna Graan Östlund (Funbo)


Sanna Graan Östlund bloggar om vad som händer i området Funbo, där hon bor.Månadsarkiv


« Tidigare inlägg   Senare inlägg »
Publiceras: 2014-04-22 08:01:24

Funbo

Ni kan inte ana hur bra det är bo i Funbo. När våren dessutom börjar spricka upp är det gudomligt!

Vårt får, Veronica Maggio och alla hennes kompisar har fått sina lamm nu. Alla tackor förutom en fick två lamm var. Härligt!

Snart får de går ut på grönbete i stora hagen. Bara hoppas att folk kan hålla reda på sina hundar nu när det är barnkammare i skogen och i hagarna. Förra året tog ju en hund ihjäl ett av våra lamm.

 

Foto: Stina Wahlström

Publiceras: 2014-04-21 20:27:50

Skidor på våren är en härlig upplevelse

Hemma igen efter några härliga dagar i Idre. Solen har gassat från en blå himmel hela tiden. Vi har njutit av skidåkning och utesittning. Dessvärre är ju snön inte så bra framåt eftermiddagen men det gör inte så mycket.

Nu är jag hemma igen och laddar om för jobbresa till Göteborg.

 

 

Publiceras: 2014-04-19 22:54:58

Idre levererar

Idre fortsätter leverera. Idag gassande sol, värme, härliga backar, bra skidåkning, goda drinkar, gillat vildsvin, trevligt sällskap och underbar fjällvärld.

 

Att jag och systersonen åkte Sveriges brantaste backe "Chocken" gjorde ju pricken över i. Jag känner mig supernöjd över att jag gjorde det. Att tveka, vara rädd och sen övervinna det. En härlig känsla. Jäklar va bra vi var. Tack Emil för att du fick mig att våga! 

Publiceras: 2014-04-18 22:24:48

Idre

Har det galet bra i Idre. Solen gassar på oss och vi svävar fram i backarna. Visst blir det lite blött i backen men det är det värt. Fjällvärlden är fantastisk!

 

 

Publiceras: 2014-04-16 21:20:37

Maria Magdalena

 

Ja nu börjar ju påsken verkligen att närma sig. Försöker ändå tänka till om varför vi firar våra olika traditioner. Påsken är ju ändå en sorglig högtid eftersom det var då Jesus dog. Å andra sidan återuppstod han så den övergår ju i glädje.

För mig är så dubbelt det där med historien om Jesus och bibeln. Visst har säkert Jesus funnits och han var säkerligen en god talare och ledare. Men sen har andra personer (män) skrivit ihop berättelser som påverkat och påverkar den sociala samvaron och samhället så att det gynnar en viss grupp i samhället (män). Tror inte att det var vad Jesus ville.

Det finns teorier om att Jesus hade ett förhållande med Maria Magdalena och att hon var en av de mest framgångsrika lärjungarna. Det tror jag faktiskt på. Det finns också teorier om att män och kvinnor var jämställda, eller att kvinnor hade en bättre ställning i samhället än vad de har i nutid, på Jesus tid eller strax innan.

Så bibeln kan jag inte riktigt förlika med mig men jag gör då och då mina tappra försök. Det finns mycket bra med bibeln men dessvärre även mycket dåligt.

Det bästa med att vara människa (I Sverige i alla fall) är att man har rätt att tycka vad man vill och att tro på det man vill. Jag väljer vad jag vill tro på. Jag har min egen bild av Jesus, Gud och biblen. Och det är helt okej.  Jag ska ägna en tanke åt Maria Magdalens, som har fått stå ut med att vara den mest jagade häxan genom tiderna, har fått klä skott i världens mest kända skrift som sköka (om hon nu var sköka antar jag att hon hade manliga kunder som gick ostraffat förbi) och fortfarande gör det. Ingen vet om det var sant. Hon kanske bara var en vanlig kvinna som blev kär i en vanlig kille som senare omvandlades till en omänsklig varelse som inte fick vara kär och ha sex.

I år väljer jag bort den traditionella påsken, firar den inte utan kommer att åka skidor istället.Det är där Gud finns. I fjällen, i snön, i solen som skiner och i den vackra naturen.

På tal om Jesus så sa jag till min dotter när hon var liten att man inte alltid behövde slå tillbaka om man blev slagen för då slutar ju inte ett bråk. Jag berättade att Jesus minsann vände andra kinden till. Då sa hon till mig: "Men det var ju inte så bra, det gick ju inte bra för Jesus sen. Han blev ju korsfäst"

Glad påsk

 

Publiceras: 2014-04-15 21:24:38

Gå påskkärring!!!

Nu börjar jag bli påskglad! Längtar verkligen till kommande skidsemester med packet i Idre. Det blir bara jag och sonen som åker dit, de andra får stanna hemma då dottern måste träna till kommande tävling i Holland.

Ofta blir jag kallad häxa och det känns så skönt att verkligen få plocka fram de sidorna så här till påsk. Man kan helt öppet låta häxan i sig komma fram.

Förra året gjorde jag och Madde succe här ute (jag tolkade det så) när vi klädde ut till påskkärringar och knackade dörr med varsitt tomt vinglas i handen. Alla barn tyckte det att det var lite skoj-läskigt när två mammor kom utklädda. Vi hade otroligt kul och jag skulle gärna om det.

Men denna skärtorsdag går ju kvasten till Idre så jag överlåter vuxen-påskkärring promenaden till någon annan. Kan tänka mig att Madde på.

Vill verkligen uppmana alla vuxna att göra detta! Knuffa undan barnen, sno utkädningskläderna, måla prickar i ansiktet och roffa åt er ett vinglas och ge er ut. Det är sååå kul! 

Publiceras: 2014-04-12 19:39:58

Oj, vilken premiär

 

 

 

Foton: Anders Åkerström. Bild 1 Lina, reserv i lag som idag tävlade individuellt. Bild 2. Moa som gör grundövning.

 

Imorse for vi iväg till Västerås där årets första voltigetävling gick av stapeln. Lite nervösa var nog både tjejerna och hästarna men allt gick så himla bra. Från klubben åkte 3 lag och 6 individuellt tävlande.

Vår dotters lag tävlade med två hästar. Eftersom de satsar mot VM måste de kvala på två hästar för att ha en i reserv. De fick köra först med Crescendo och sist med Larox. Samma klass, svår klass. Alla skötte sig jättebra även om Crescendo stressade upp sig innan sista delen av programmet. Väl inne på banan skötte han sig dock utmärkt.

Resultatet för laget blev en segerplats med Crescendo, som är deras rutinerade häst och en andra placering med Larox. Ja, mycket bättre kan det ju inte bli! Så kul!

I deras lag finns också två små tjejer som är reserver, de tävlade individuellt idag. Lina vann sin klass och Denise kom 2:a. Superbra!

Det gick förövrigt jättebra för alla från Uppsala voltige även om jag inte vet resultaten.

Själv var jag hästskötare idag och gick hela tiden med någon häst i handen. Innan start värmde jag upp dem genom att rida dem en stund.

 

Publiceras: 2014-04-10 20:58:48

Nu så

Nu är jag igång med träningen igen. Men jäklar vad man tappar på 3 veckor. Inte min son dock. Han ökar med vikterna hela tiden och jag sänker. Ja, ja!

Nu känns det som vårens aktiviteter bränner till. Massor på gång och massor att planera!

På lördag är det dags för årets första voltigetävling. Det blir i Västerås! Känns spännande! Sen blir det en del tävlingar utomlands för de duktiga tjejerna i Uppsala Voltige lag 1.

Vi har också en skidresa framför oss. Ska bli underbart! Ser mig själv sitta i solen och fika. Och åka skidor såklart!

 

Publiceras: 2014-04-09 18:09:59

Allas vägar bär till London, men inte för mig!

När våren kommer så kommer också en stark längtan till London. För över 20 år sen bodde jag i London under en period. Jag blev obotligt kär i London under den tiden och kärleken består. På våren vet man ju att kärleken blossar upp och så även denna.

Det lustiga är att det känns som om jag får massor med signaler om att jag borde åka dit. Hittade ett snyggt nagellack häromdagen och när jag tittade vad färgen hette så såg jag "London". Ett tydligt tecken!

På jobbet berättar en tjej att hon ska åka till London en hel vecka i sommar!

Min systerdotter, vars födelse var anledning till att jag åkte hem från London 1992, åkte till London nyss och kom hem igår.

Min dotters pojkvän åkte till London idag!

Reklam på billiga flyg till just London dimper ner i mailboxen!

Startade bilen nyss och satte på radion. Vad hör jag? Annie Lennox!

Å, det värker i kroppen av längtan. Det är nu det är farligt att vara Sanna. Ett ryck vid fel tillfälle så vet man aldrig vad jag gör............

 

Publiceras: 2014-04-07 07:52:53

Femtio nyanser av grått

Oj, vad grått och trist idag. Som nybliven bussåkare är jag nöjd över smidigt det går att åka buss. Fram till idag då det regnade!

Faktiskt är det inget mysigt att gå till bussen på en grusväg när det regnar. Jag som vill vara lite fin i stan fick lera på skorna och lerstänk på byxorna. Ja, men det är väl att gilla läget att hur jag än gör kommer det alltid att synas att jag är en lantis.

Fast det är väl värt?

Efter ca 3 veckors bussåkande börjar man känna igen folk. EN del hejjar!

En del hejjar också glatt på bussen hem och då är det oftast barnens gamla skolkompisar som jag inte har sett sen de var små. Nu är de nästan vuxna och jag känner inte igen dem på en gång.

Publiceras: 2014-04-06 13:46:56

Pollenallergi och påskris

Igår pysslade jag till det och plockade in björkris och pyntade med vackra fjädrar. So far so good!

På kvällen fick jag dock ett super allergi anfall. Toknös och snorade. Trodde jag skulle nysa min hjärna. Fick blodsmak i munnen. Björkriset!!!!

Så nu är trappan ute så fint pyntad med tre vaser med ris och fjädrar. Trist!

 

 

Publiceras: 2014-04-05 19:15:52

Lammstek och lamm

Igår tog jag upp en lammstek ur frysen för att bjuda mamma och pappa på som var på besök ikväll. LIte roligt att vår tacka Veronica Maggio fick sina 2 lamm just inatt. Så kul att det blev två! Jag var där och kollade på dem idag och det var helt underbara!

Lammsteken preppades med vitlök, timjan och rosmarin och den blev såååå god. Mina föräldrar som är lite skeptiska till lamm blev nog lite omvända nu!

Vet inte vad de ska heta och vet inte heller vad det är för kön på hen?

 

 

I fredags käkade jag lunch med världens bästa Sussi. KÄnns jobbigt att jag har lämnat henne för mitt nya jobb. Saknar henne hela tiden och känner mig inte hel utan henne. 6 år tillsammans blir en vana. Finns ingen finare och bättre!

 

Publiceras: 2014-04-03 08:01:11

Cykeltjuvar i trakten

Läste på facebookgruppen "Funbo Nätverk" (skapad av mig faktiskt) att det härjar cykeltjuvar i Funbo. Flera barn har blivit av med sina cyklar som parkerats vid busshållplatsen vid kyrkan.

Hur kan man sno barncyklar??? Är det andra barn som stjäl eller?

Nu ska grannskapet börja hålla vakt så passa er, jäkla barncykeltjuvar!!! Ni anar inte hur arg en förälder kan bli när ens barn blir ledsna.

Om dessa tjuvar blir tagna tycker jag att de, enligt Funbos lag §666, ska dömas till straffarbete. De kan laga punka på alla barns cyklar, eller hjälpa bönderna att gödsla (för hand då) eller börja rensa vass i Funbosjön.

Publiceras: 2014-04-01 19:01:50

April, april.....

April, april din dumma sill, jag kan lura dig vart jag vill!

Oj, vad det har ljugits idag. Började på bussen in till stan där han en liten söt kille ringer alla sina kompisar och med stor inlevelse (han kommer att bli skådis) berättade om att skolan har brunnit upp. "Har inte dina föräldrar fått mail från skolan????" Be dem ringa och kolla då! Så gick han på hela resan in till stan.

Han blev lite senare uppringd av en kompis som sa att det snöade. Killen skrattade och trodde inte på det. Han blev aningen paff när snöflingorna sen började dala ner.

Vid lunch gick jag på stan, utanför MAX delade de ut biljetter till att hämta en "pommes", jag såg flera personer gå och mumsa på pommes. Snäll mamma som jag är så skickade jag SMS till min son och tipsade. Svaret som kom löd: "Ha, ha mamma. Roligt skämt!" Så han gick inte dit men just detta var ju faktiskt sant!

Jag har lurats så mycket att just denna dag tror inte mina barn på mig.

UNT´s skämt om bilar på gågatan och parkeringsautmater vid alla köpcenter var ju roligt. Hörde många upprörda röster. Jag däremot reagerade inte alls. Tänkte bara, jaha det var ju trist! Jag är så foglig så!

Barnens lärare hade också lurat dem i skolan och det tyckte jag var riktigt kul! Det är faktiskt viktigt att skämta till det ibland i våran ibland gråa vardag.

Just, ja! Hörde ni att det ska vara klädregn på Gränby centrum klockan 19.30 idag. Alla kläder som finns kvar i butikerna ska kastas ut. Skynda er att fynda!

Publiceras: 2014-03-31 19:02:17

Bara glider runt

Idag efter jobbet gled jag in på ett café och tog en caffe latte. Träffade lite vänner och gick och shoppade lite ny outfit enligt sista modet. Gjorde en champagnepaus mitt i shoppandet och florerade med Uppsalas kändisar. Passade också på att köpa lite nya smycken nu till våren. Ett absolut måste!

NÄ, JAG BARA SKÄMTADE :) !!! Stressade hem för att köra dotter till stallet. Hjälpte till att mocka skit och fylla vatten i hagarna. Stallpyssel är det bästa som finns!

 

 

 

Publiceras: 2014-03-30 13:37:30

Skryt från huset i Funbo

Ibland får jag mina ryck. Idag fick jag ett. Bakade en rulltårta helt utan vidare. Jag tycker ju inte ens om fikabröd. Fick samtidigt för mig att laga en stek. Det är riktigt höga vuxenpoäng att göra stek tycker jag. Försökte snabbtina en vildsvinsstek i vatten. För har jag väl fått nåt för mig så bara måste jag.

Fixade sen någon form av ihopblandad marinad och kastade sen ner allt i lergrytan. Det är så -70 tal med lergryta (tror jag) men har ju en hemma och det är ganska smidigt.

Har ingen aning om det funkar med vildsvin i lergryta, det visar sig om ett par timmar.

Känns lite mysigt att fixa och trixa i köket. Alla andra är ute och pysslar så jag röjer för mig själv.

Kanske handlar allt detta om att ge mina barn minnen. Att de ska kunna säga, att de kommer ihåg när mamma bakade god rulltårta och bjöd på jättegod stek?

Eller så är det en mognadssak och vissa mognar ju väldigt sent!

Publiceras: 2014-03-29 19:32:40

Easthammer

 

Idag åkte vi till Östhammar för att titta när Uppsala voltige tävlade på trähäst. Det brukar vara en inledning på kommande tävlingssäsong. Bra att träningstävla på en häst som står helt stilla. Det gick jättebra för klubbens alla lag.

Vår dotter som tävlar för Lag 1 kom på en första plats. Jättekul och jättesnyggt! Nu är de laddade inför satsningen mot VM. Tjohoooo!

 

Publiceras: 2014-03-28 20:03:25

Nu är jag full

Nu är jag full av intryck från denna vecka. Konferens i två dagar med massor med spännande möten och föreläsare. Med gott samvete ligger jag och jäser i soffan och vräker i mig ostbågar och glass tillsammans med min make.

Undrar om det händer något spännande i Funbo i helgen???

 

Publiceras: 2014-03-26 07:36:14

Livet leker i Funbo

 

Livet leker och det är full fart. Ibland känns livet som en svår ekvaktion att få ihop. Både jag och maken har nya jobb och det medför nya rutiner för oss. Oj, vilken kraft det tar att komma in i nya rutiner. Bara det att åka buss! Jag har en sån stor motvilja till att åka buss men den håller jag på att bearbeta bort. Tur att jag kan lite KBT så jag kan vara min egen terapeut.

Att sen vara snorig pga både allergi och förkylning gör ju sitt till.

Men roligt är det! Full fokus på nytt jobb och samtidigt få ihop vardagen här hemma. Fick en tanke att det kanske skulle vara skönt att bo i stan, men NEJ, det känns otänkbart att lämna Funbo.

Häromdagen när jag gick hem från bussen var hela åkern full med nyanlända gäss. På en annan del av åker stod "vårt" gäng med ca 10 rådjur. Det är väl vardagslyx att få uppleva det.

Det låter underbart från en åker med flera hundra gäss. Bara att njuta!

 

Publiceras: 2014-03-23 16:41:15

En kväll på stan

Igår lämnade jag Funbo för att hänga på stan med gamla tjejkompiar från gymnasiet. SÅ kul och mysigt hade vi. Åren har gått, barnen har blivit äldre men vi är precis som vanligt!

Plock och Stationen fick äran att förse oss med mat och vin. Älskar maten på Plock.

Här hemma i huset var det full fart med ett antal gubbar på middag

 

Publiceras: 2014-03-21 19:52:05

Kan det ta slut nu?

Kommer då och då in ett flow när det gäller träning. Jag VILL verkligen träna. Problemet är att jag sedan oktober får förkylning på förkylning. Jag är så himla less på detta nu!!!!

Blev superförkyld förra helgen och har inte kunnat träna på hela denna vecka. Jag har haft feber dessutom så det har inte varit läge alls. Kanske kanske kan jag få till en träning på söndag om jag är i form då. KÄnner också för att köra ett par BIKRAM YOGA pass och det kan man verkligen inte göra om man inte är i toppform.

Blä säger jag nu. Mer vår åt folket och mindre förkylningar.

 

Publiceras: 2014-03-18 20:31:45

Visst är det kul!

Det är ju kul med aktiva barn som dessutom kommer ihåg att packa idrottskläder till skolan. Men det vore också ganska kul om de lite då och då packade upp efter sig och ställde undan alla hundra väskor.

 

Publiceras: 2014-03-17 18:25:03

Nyheter

Ny vecka, ny dag, ny förkylning, nytt jobb och en jäkla massa nya möjligheter! Jag lever och ler!

 

Publiceras: 2014-03-15 10:09:10

Oväntat uppvaknande

Oj, det var ju lite oväntat att vakna upp till snö. Snacka om att man ställer in sig på så vår så fort den har visat sig lite grand. Så visst blev jag lite besviken över snön, måste jag erkänna!

Igår kväll hade jag fredagsmys med min son på gymmet. Just fredagkvällar och lördagkvällar är det väldigt lite folk på gymmet. Det är så himla bra att vara där då och slippa stå och vänta på alla upptagna maskiner, skivstänger och hantlar. Så ikväll beger vi oss dit igen......

 

 

Publiceras: 2014-03-13 21:03:26

Stress i storstan

Onsdag och torsdag har det varit kurs i Stockholm. Superbra. Det tråkiga har varit att jag har varit tvungen att stressa hem. Jag har sprungit från kurslokalen till tåget.

Solen har skinit och jag ville inget hellre än att stanna kvar och shoppa och fika. Men så ser inte livet alltid ut!

Fast å andra sidan har jag ju inte bränt några pengar. Kommer dessutom att besöka Stockholm fler gånger ganska snart så det löser sig säkert!

Nu äntligen har jag fått tid till att rensa upp i köket efter ett par dagar då kvällarna har varit upptagna och vi inte har hunnit nåt sånt. Maken har varit bortrest men jag har världens bästa barn som är duktiga på hugga tag i hushållet när så krävs (och efter lite påminnelser kanske)

Diskmaskin och tvättmaskin rullar så fint här i lilla huset i Funbo.

 

 

Publiceras: 2014-03-10 20:02:36

Måndagsharmoni

En sol som sken i morse i kombination med en mycket lugn och trevlig dag på jobbet gjorde att jag var full av energi när jag kom hem.

Lotta och jag tog en långpromenad fram mot kvällskvisten. SÅ härligt med vår i luften. Lite irriterande bara att bli omkörd av Jacke som minsann var ute och joggade.

Eftersom vi hade födelsedagsfest här hemma igår är ju till och med huset städat. Men det brukar ordna sig ganska fort!

 

Publiceras: 2014-03-08 21:02:03

Som en äkta husmorsa

Här hemma i det lilla huset i lilla Funbo bakas det för fullt. Vår fantastiska kille fyller nämligen 14 år imorgon.

Ibland känns det heeelt sjukt hur fort åren går. Han var ju nyss liten, knubbis och älskade att sitta och gosa i knät. Nu är han väldigt mycket längre än mig, lång och smal och vill definitivt inte sitta och gosa knät (inte mammas eller pappas i alla fall).

Publiceras: 2014-03-07 22:21:47

Vad händer i Funbo i helgen då?

Fredagkväll och häng i soffan här hemma. Vad händer i Funbo i helgen då tro?

Hörde att det är dans på "Pottis", bal på "Gunsta grill och Livs", cocktail-party i Logen (IOGT-lokalen), rave-party vid Funbosjön, öl-hävning i Marielunds stationshus och klädsim vid badholmen.

Eller, nej så var det visst inte! Har inte hört något faktiskt! Men visst finns det saker att göra här ute. Ett tips är att ge sig ut och kolla vilka vår-fåglar som har kommit. Kattugglorna har ju börjat sitt hoande och det är ju härligt.

Jag kan faktiskt meddela, att sitta i skogen i skymmningen och höra två berguvar hoa till varandra och sen få se dem sitta i en talltopp med tofsarna viftande i vinden, slår alla tänkbara bal på alla tänkbara slott. Jag och barnen har upplevt det här ute (avslöjar dock inte var berguvarna finns, det är hemliga "obsar")

Jag längtar också till att få höra de välbekanta vingslagen och kacklandet som gässen bär med sig.

Ja, kanske bjuder inte Funbo på några fester denna helg men ack en underbara natur, rikt djurliv, suveräna promenadtillfällen, eget fågeltorn, egen sjö och en jäkla massa trevliga människor.

Själv tänker jag ta mig till stallet imorgon för att få lite hästpyssel. Hästen ska hoppas och jag är lite feg (ett garanterat ålderstecken eftersom jag som ung har hoppat mycket höga höjder), har jag bjudit med en av mina supergulliga arbetskompis som är lite yngre och mycket duktig hoppryttarina. Ska bli kul!

 

 

Publiceras: 2014-03-06 20:56:09

Från storstad till soffan i Funbo

 

Kurs i Stockholm idag och dessutom tidigt. Det ljusa och fina vädret på morgonkvisten fick den tidiga timmen att bli riktig mysig.

När ljuset väl kommer så undrar jag hur sjutton man har klarat sig utan det under så lång tid.

Denna vinter har varit dålig tycker jag. Ingen snö och många förkylningar. Men nu så är jag på hugget igen (förutom pollenallergi, men det tar man med våren som kommer).

Under kvällspromenader här ute i Funbo kan man faktiskt höra de underbar kattugglorna ropa efter lämplig make/make. Det är ju så underbart att höra.

Dagen i Stockholm blev lång och efter att ha hämtat upp sonen hos en kompis, landade jag ner i soffan 19.30. Tanken på att åka in till gymmet slogs bort ganska fort.

Imorgon är en annan dag.........

 

Publiceras: 2014-03-04 18:49:22

Mogavägens köttbutik

Nu äntligen har jag fått tll ett besök på Mogavägens kött. Stannade till där när jag var till Thuns i lördags. SÅ härligt med en köttbutik där man kan köpa svenskt kött. De säljer via Upplandsbonden. Det är ett antal bönder som är anslutna till Upplandsbonden och de föder upp enligt KRAV. Så köttet som säljs i butiken är från djur i närområdet.

På granngården Solvalla finns ett mindre slakteri. Där får varje bonde boka tid och det är inga långa väntetider och därmed mycket mindre stress för djuren. Så bra.

I samma länga där Mogavägens kött ligger tillverkar Almunge kött sin korv. Den säljs sen i butiken Mogavägens kött.

Vill man ha mer kött eller beställa deras köttlåda så kan man ringa dem och boka vad man vill ha av detta utmärkta kött och sen åka dit och hämta.

Jag tänker snarast beställa köttfärs för det är sånt där som butiker kan blåsa en på.

De säljer även griskött och de grisarna föds upp i Knivsta. Jag frågade om de grisarna fick gå ute och böka. Till min stora glädje berättade han att grisarna från den gården får gå ut i det fria och böka och vara lyckliga.

Kan det bli bättre?

Kolla här och börja köp ditt kött här: www.mogavagenskott.se

 

Av denna trevliga man på Mogavägens kött köpte korv från Almunge kött. Jag är ju svag för korv.

Publiceras: 2014-03-02 19:42:39

Myssöndag

Åkte till Kungsholmen i dag. Där hängde vi ett gäng tjejer på salongen "En härlig salong". Vi fikade, pratade och gjorde olika behandlingar. Jag fick en ansiktsbehandling. SÅ skönt och så underbart mysigt.

Bara namnet på salongen säger väl allt? En härlig salong. Underbart! Åk dit www.enharligsalong.se/

 

Publiceras: 2014-02-27 18:27:31

Prova på voltige

Har du undrat hur det känns för dottern där uppe på den stora hästen? Eller har du aldrig riktigt förstått vad det är kompisen håller på med?
Kom och prova!

Samtidigt som du får en oförglömlig upplevelse bidrar du även till Lag 1s satsning mot VM 2014. Det kostar 150kr per person


Edeby Gård, Danmark (efter Linnés Hammarby) på Lördag klockan 13.30 (Foto: Anders Åkerström)
Publiceras: 2014-02-24 20:26:55

Lyfta skrot

Det är en ful ovana att vara trött på måndagar, men det händer hela tiden. Tvingade mig själv och sonen att åka till Kraftkällan efter jobbet för att lyfta lite vikter. Faktum är att man blir bra mycket piggare efter att ha tränat. Känns skönt!

Måste säga att jag gillar det där med att styrketräna mer och mer. Det är sååå kul! Tycker dessutom att man nu kan ana lite muskler på armarna också.

Publiceras: 2014-02-23 11:36:01

Hej mitt vinterland

Hemma i härliga Funbo igen! Här är våren på G. Känner stor tacksamhet över att ha fått tillbringa en vecka i snöland med superhärlig skidåkning, härliga vänner och mina två, helt underbara barn.

 

Publiceras: 2014-02-21 11:37:32

De ä bara å åk

Nysnö och opistade backar i Ramis. Tungt för låren!

 

Men som Stenmark sa: "De ä bara å åk"

Publiceras: 2014-02-19 13:30:15

Njuter av skidåkning

är i Funäsdalen och åker skidor. Det är helt fantastiska backar. Testar även Ramundberget. Det toppar hittills måste jag säga!

På kvällarna peppar vi oss genom att kolla på "Pistvakt". 

 

Så undrar vi då om det är pjäxträff här ikväll?

 

 

Publiceras: 2014-02-19 13:30:15

Njuter av skidåkning

är i Funäsdalen och åker skidor. Det är helt fantastiska backar. Testar även Ramundberget. Det toppar hittills måste jag säga!

På kvällarna peppar vi oss genom att kolla på "Pistvakt". 

 

Så undrar vi då om det är pjäxträff här ikväll?

 

 

Publiceras: 2014-02-16 08:53:37

Mysmorgon

I morse var det min tur att släppa ut hästarna. Olusten att gå upp tidigt en söndag försvinner när man möts av gnäggande och stalldoft!

Publiceras: 2014-02-16 08:31:26

Snart smäller det!

Packar och laddar inför fjällresan imorgon. Å, vad jag längtar. Detta år blir det Funäsdalsfjällen med Isabelle och hennes barn.

Väntar bara in dottern som är på landslagsträning med voltigen. I år stannar maken hemma och håller ställningarna. Han är ingen skidfantast men det är jag och barnen. Barnen har nya skidor och snowboard så förväntningarna är höga.

Å, vad jag hoppas på att få en veckas fin vinter med bra skidåkning!

Skidsemester är bland det härligaste som finns.

 

Publiceras: 2014-02-15 14:40:05

Kärlek i sängen. Hm......

Igår kväll när jag skulle gå och lägga mig känner jag att fötterna slår emot något. Självklart blir jag lite rädd. Det brukar inte ligga något annat i min säng än jag (typ).

Det var en jättefin hjärtformad chokladask som maken hade lagt där. Suuuupergulligt! Jag älskar trevliga överraksningar och blev så klart jätteglad!

Idag har jag besökt metropolen Länna där min personliga Mary Kay leverantör, Lotta bor. Det var nämligen dags för en foundation och Marys kays är den enda jag använder.

Ikväll blir det besök i metropolen Bälinge. Middag hos packet för att fira min syster som har fyllt hela 45 år. Fy fan va gammal hon är!!!! Just nu är det en fördel att vara lillasyster.

 

 

BLOGGARE

Namn: Sanna Graan Östlund
Ålder: 39 (40 år i december)
Bor: Funbo
Gör: Mellanchef på en statlig myndighet
Familj: Man, dotter 13 år, son 11 år
Gillar: Familjen, djur och natur, vänner, läsa böcker, promenader, resor
Gillar inte: Att handla mat
Gör om tio år: Reser mer än vad jag gör i dag
Bäst med Funbo: Naturen och närheten till sjöarna
Sämst med Funbo: Att hastigheten på 282 är 70 km/h genom Funbo och Gunsta samhälle 

Seriebloggen

Svart humor på vit bakgrund. Se fler på Isabelle Söders blogg »