Bild på bloggaren

Fotboll


Gustaf Andersson och Daniel Meisels befinner sig ständigt i den uppländska sillycirkusen. Om det mesta är de oense (favoritlag, musiksmak, politik), men ett gemensamt intresse är fotboll och den uppländska i synnerhet (från division II och uppåt herr och elitettan dam). Har du frågor, funderingar, tips (!) eller bara vill skälla ut oss efter noter; tveka inte. Skicka ett mejl till fotbollsbloggen@unt.se Det går även att följa oss påTwitter Välkommen till Fotbollsbloggen!

TILLBAKA TILL UNT.SE/SPORT
bloglovinMånadsarkiv


« Tidigare inlägg   Senare inlägg »
Publiceras: 2014-04-16 08:50:13

Välkomna till superettan, Sirius

När domaren blåste av matchen mellan Sirius och Husqvarna var det just den frasen som kom till mig. Nu handlar det inte längre om att vara överlägsna i norrettan, att vara underdog i svenska cupen eller möta ett dåligt Syrianska. På Studenternas i går välkomnades Sirius på allvar till superettan - serien där alla kan slå alla.

Jag tycker att matchen påminde en del om den i söndags mellan AIK och Örebro. Ett favorittippat AIK ägde bollen men lyckades inte, utom vid just ledningsmålet i inledningen, skapa sådär värst mycket. Framför allt så hade ingen av nyckelspelarna Nabil Bahoui, Kennedy Igboananike eller Celso Borges någon bra dag på jobbet. Känner ni igen det?

På samma sätt måste spelare som Joakim Runnemo och Stefan Silva kliva fram i sådana här matcher när Sirius spelar på hemmaplan och är favoriter. I en jämn serie som superettan kan alla slå alla som sagt, speciellt om nyckelspelarna inte levererar. Det är väl lite det som vi har efterlyst i Sirius, någon som offensivt levererar match efter match oavsett motstånd. Moses Ogbu lyste klart starkast mot Husqvarna, blir det han som tar tag i taktpinnen?

Jag måste även säga att jag var imponerad av Husqvarna som, likt Örebro, gjorde det jättebra utifrån sina resurser, matchplan och chanser. Jag tror inte att laget blir någon strykpåse i serien.

På måndag väntar Varberg för Sirius på Studenernas och det blir intressant att se hur laget kan komma tillbaka efter sin första förlust på hundra år.  Jag tror att Varberg likt Husqvarna kommer att hålla hårt vid sin matchplan och matchbilden lär därmed bli ganska liknande.

Vem bryter mönstret i Sirius?

/Meisels 

Publiceras: 2014-04-15 23:45:06

Presskonferens: Sirius-Husqvarna

Liksom förra matchen filmade vi presskonferensen efter Sirius match. Hör vad Sirius tränare Kim Bergstrand och Husqvarnas tränare Niclas Tagesson tycker om 1-2-matchen. Deltar gör dessutom Siriusspelarna Kerim Mrabti och Karl Larson.

/Andersson

Publiceras: 2014-04-15 23:01:02

Spelarbetyg: Sirius-Husqvarna 1-2

SIRIUS
Målvakt:
Andreas Andersson – 3
Kommentar: Kunde inget göra på målen och hade i övrigt inte så mycket att göra egentligen.

Backlinjen:
Karl Larson – 2
Kommentar: Sökte sig in i banan vid båda målen - och tappade således målskytten.
Carl Nyström – 2
Kommentar: Slog bort många passningar och såg inte så stabil ut som tidigare. Tvingades till många uppspel i den andra halvleken.
Patrick Hopkins – 3
Kommentar: En rese i mittförsvaret. Nyttig på offensiva fasta – och var en av Sirius bästa spelare för dagen.
Elliot Käck – 3
Kommentar: Var en av få i Sirius som ville något i den första halvleken – och som vanligt ett hot på fasta situationer. Upprinnelsen till målen kom dock på hans kant.

Mittfältet:
Joakim Runnemo – 2
Kommentar: Kom inte upp i samma standard som under cupspelet och var alldeles för osynlig för att vara en tongivande spelare. Borde ha vågat skjuta betydligt oftare.
Johan Arneng – 3
Kommentar: Stabil, men kom inte med så mycket offensivt i passningsspelet som Sirius hade behövt.
Moses Ogbu – 3
Kommentar: Den som skapade mest offensivt. Låg bakom 1-1-målet och duktigt på att täcka boll i vanlig ordning.
Niklas Busch Thor – 3
Kommentar: Missade tre bra lägen under matchen, men spelmässigt stabil.
Kerim Mrabti (ut 83) – 3
Kommentar: Kämpade och slet och blev dessutom målskytt på en retur.

Anfallet:
Stefan Silva – 2
Kommentar: Nej, det var inte Stefan Silvas kväll. Hade enstaka ögonblick där han blixtrade till, men i övrigt anonym. Borde gjort 2–2 när bollen dansade på mållinjen.

Ersättare:
Jakob Björk (in 83) – spelade för kort tid för att betygsättas.
Kim Skoglund – spelade inte
Dalil Benyahia – spelade inte
Jonatan Berg – spelade inte
Oscar Pehrsson – spelade inte.
Viktor Lövgren – spelade inte.
Jonas Bylund (mv) – spelade inte.

Tränare:
Kim Bergstrand – 2
Kommentar: Visserligen en stark andra halvlek och nära en kvittering, men visst borde Dalil Benyahia och Kim Skoglund ha fått chansen och komma in med pigga ben i en sån här match.

Siriussnittet: 2,58.

Betygskalan: 1 – Usel, 2 – Underkänd, 3 – Godkänd, 4 – Mycket bra, 5 – För bra för superettan.

/Meisels och Andersson

Visa kommentarer (1)
Publiceras: 2014-04-15 17:29:05

Superettan. Sirius startelva mot Husqvarna - Inga förändringar

Sirius tränare Kim Bergstrand och Thomas ”Tolle” Lagerlöf ändrar inget i laget sedan segern i bortapremiären mot Syrianska med 5–1 för lite mer än en vecka sedan. Det blir exakt samma startelva i hemmapremiären om några timmar.

Sirius startelva mot Syrianska (4–2–3–1): Andreas Andersson – Karl Larson, Carl Nyström, Patrick Hopkins, Elliot Käck – Johan Arneng, Niklas Busch Thor – Joakim Runnemo, Moses Ogbu, Kerim Mrabti – Stefan Silva.
Ersättare: Jonas Bylund (mv), Viktor Lövgren, Oscar Pehrsson, Dalil Benyahia, Jonatan Berg, Jakob Björk, Kim Skoglund.

Sirius match mot Husqvarna kan ni med fördel följa på UNT:s direktrapport (där Mattias Holmgren sköter tangenterna) eller på vår Twitter (där jag kommer rapportera en del). Avspark sker 19.20 på Studenternas IP här i Uppsala.

/Andersson

Publiceras: 2014-04-15 12:22:32

Division VII. Khaled El-Ahmad gör comeback - som spelare

Tillsammans med lagkompisarna från Sirius juniorlag – ni vet de som gick till SM-final 1999 – är Djurgårdens förre chefsscout Khaled El-Ahmad (numera klubbchef i Nyköpings Bis) med i reunion-laget Procyon Old boys (division VII). Den första maj (samma dag som Sirius möter Elfsborg i svenska cupen) inleds seriespelet hemma mot Bro IK på Stenhagens IP.
– Vi har sagt att det bara ska vara en rolig grej. Men vi har vunnit våra två matcher under försäsongen och man märker att det är rätt viktigt för vissa att vinna. Kanske för viktigt, säger Khaled El-Ahmad (född 1981) som bland annat har Johan Claesson, Petter Österberg och Antouman Jallow att konkurrera med i startelvan.

Det var ett tag sedan du spelade ...
– Ja, senast var en träningsmatch med Sirius mot AIK 2005 när jag var hemma över sommaren. Sedan hindrade skadorna mig från att spela vidare, fortsätter El-Ahmad som efter junioråren i Sirius flyttade till USA för att gå på Collage innan han återvände till Sverige och blev assisterande tränare åt Magnus Wikman i Linköpings damlag 2009 innan han fortsatte som videoanalytiker och scout åt Magnus Pehrsson i Ålborg och nu senast var chefsscout i Djurgården.

Vilken position kommer du spela på i Procyon Old boys?
– Inte någon offensiv i alla fall. En fri roll. Kanske mittback!

Här kan ni läsa Khaled El-Ahmads gästinlägg om ”Sirius gyllene generation” (KLICKA PÅ LÄNKEN).

/Andersson

Publiceras: 2014-04-15 08:36:48

Superettan. Tagesson: "Vinner man mot Djurgården och inte är nöjd då är man bra"

Husqvarna har – precis som Östersund gjorde i fjol – gått raka vägen från division II till superettan på två säsonger. Tränaren Niclas Tagesson har varit i klubben i fyra år och berättar varför det har gått så bra.
– Vi åkte ur division I 2011 och sedan gick vi upp med en gång från division II. Jag vet inte riktigt vad som är hemligheten. Men en starkt bidragande faktor är att vi har bra karaktärer i laget, spelare som vill något. Johan Karlefjärd och Michell Haidari kom in när vi spelade i division II och förra året fick vi tillbaka Andreas Tegström. De har varit extremt viktiga. Vi har haft bra spelarrekrytering och spelare som jobbar för varandra.

Det är så pass viktigt med bra karaktärer?
– Ja, det räcker med en eller två så lyfter sig hela laget. Sirius påminner lite om oss på det sättet när de fick in Johan Arneng. De är också ett hårt jobbande lag, säger Niclas Tagesson som innan Husqvarna var tränare i division II-klubben IK Tord i sex säsonger.

Vad tror du om matchen mot Sirius?
– Vi bör göra rätt saker i 90 minuter, något annat har vi inte råd med. Sirius är aggressiva, löpvilliga och bollskickliga. Totalt sett ett komplett lag, och vinner man mot Djurgården och inte är nöjd då är man bra. Men jag har lite tankar på hur vi ska störa dem.

Er egen målsättning i år, att hänga kvar?
– Ja det är inget att hymla med. Vi tycker att vi ska ha chans i varje match, men superettan är en tuff serie. Skulle vi spela i superettan 2015 är det en stor bedrift av oss.

Hur ser era förberedelser ut inför matchen mot Sirius?
– Vi åker kvart i tolv med buss härifrån. Vi käkar middag i Märsta vid 16. Vi räknar med att vara framme i Uppsala en och en halv timme innan matchstart.

/Andersson

Foto: TT

Visa kommentarer (1)
Publiceras: 2014-04-14 19:56:30

Träningsrapport från Lötens IP 14 april

Vad: Sirius sista träning inför hemmapremiären i superettan mot Husqvarna i morgon. 
Var: Lötens IP i Uppsala (naturgräset).
När: 15.00-16.30.
Vilka:
Samtliga i truppen förutom långtidsskadade Ante Björkebaum och Christer Gustafsson. Dessutom U19-spelaren Jesper Nicklasson.
Hur: Efter uppvärmning följde positionsspel tio mot tio (med två neutrala spelare), skotträning samt några hörnvarianter. De spelare som inte är uttagna i truppen till matchen mot Husqvarna (Martin Karlsson, Joel Rydstrand, Alexis Bayón, Ian Sirelius, Johan Andersson, Mathias Benker och Jesper Nicklasson) drillades lite extra av den assisterande tränaren Mirza Jelecak.
Så blir Sirius startelva mot Husqvarna: Svårt att se då jag kom till träningen först under mitten av passet och då hade de inte spelat något större tvåmålsspel, vilket inte skedde sedan heller. Men att döma av de som fick träna på hörnvarianter så blir startelvan densamma som mot Syrianska.
Bonusinfo: Sirius U15-tränare Oscar Zettergren (tidigare spelare) följde träningen från sidan med stort intresse.

/Andersson

Publiceras: 2014-04-14 17:02:44

Bylunds drömscenario inför hemmapremiären: Komma in samt rädda och sätta en straff

Siriusmålvakten Jonas Bylund har fått begränsat med speltid under tävlingsmatcherna så här långt i år. Hör honom berätta om sin ovana situation och vad har ser för drömscenario i hemmapremiären mot Husqvarna i morgon. Se intervjun genom att klicka på bilden här ovan.

 /Andersson

Publiceras: 2014-04-14 12:39:56

Populärt med Elfsborgsbiljetter

Den 1 maj möter Sirius Elfsborg på Studenternas i svenska cupens semifinal. Med två och en halv vecka kvar till matchen redovisar Sirius finfina 1 000 sålda biljetter till matchen. Detta kan jämföras med de 649 biljetter som Sirius hade sålt med en vecka kvar till Djurgårdsmatchen. Lägg dessutom till att Elfsborg fortfarande inte reserverat några biljetter, utan detta kommer att ske i veckan.

Studenternas publikkapacitet ligger på runt 6 000 personer den här säsongen.

/Meisels

Visa kommentarer (1)
Publiceras: 2014-04-14 08:16:11

Norrettan. "Bara" 2-0 för Valsta mot division IV-lag i genrepet - och fyra oroande skador

I lördags valde Valsta Syrianska att genrepa hemma mot division IV-laget Märsta IK eftersom förra veckans tilltänkta träningsmatch mot seriekollegan IFK Luleå ställts in med kortvarsel. Det blev seger för Valsta mot grannklubben MIK – men siffrorna stannade vid 2–0 (2–0) trots att det skiljer tre divisioner mellan lagen.
– Vi är inte nöjda. Vi kunde gjort flera mål, men brände rätt mycket, säger nyförvärvet Simon Said som byttes in i mitten på den andra halvleken.

En tyngre smäll än det uddlösa anfallsspelet i Valsta var att ytterbacken Adem Kücükgöl (baksida) och anfallaren Uchenna Ike (knä) gick ut skadade. Knappast något tränaren Christer Mattiasson hade önskat sig inför seriepremiären borta mot Vasalund på annandag påsk, då han redan förfogar över en tunn trupp. Lägg därtill en ömmande fot för Chika Francis Ezeh och ett svullet knä för Sencer Soguk och det hela ser riktigt illa ut.
– Jag vet dock inte hur allvarligt det är, säger Simon Said.
– Det här ser inte så ljust ut inför seriestarten, men vi har träning i morgon (läs: i dag) och vi vet nog mer då exakt hur det ser ut. Tur att det är måndag och inte lördag eller söndag som vi har premiären, säger Soguk.

Valsta Syrianskas mål mot Märsta IK gjordes av Rodrigo Gomez och Matthew Whatley.

Noterbart i Valstas startelva var att den ordinarie förstemålvakten Gabriel Bulut fick stå tillbaka för framtidsnamnet Rimon Bagdo.

Valsta Syrianskas startelva mot Märsta IK (4–2–3–1): Rimon Bagdo–Sebastian Hansen, Mike Aslan, Matthew Whatley, Adem Kücükgöl– Liridon Makolli, Rodrigo Gomez (Simon Said, 60)–Uchenna Ike, Trimi Makolli, Chika Francis Ezeh–Sencer Soguk

/Andersson

FAKTA: Övriga träningsmatcher för norrettan-lagen i helgen
Västerås SK–AFC United 0–2, Frej–Brage 1–2, Nyköpings Bis–Huddinge 1–1, Sylvia–Motala 0–0, IFK Luleå–Kemi 1–1.

FAKTA: Premiäromgången division I norra 2014
Torsdag: Forward–Frej.
Lördag: Umeå FC–Dalkurd.
Måndag: IFK Luleå–Sylvia, Huddinge–Skellefteå, Nyköpings Bis–Västerås SK, Brage–AFC United, Vasalund–Valsta Syrianska.

Publiceras: 2014-04-13 20:36:00

Spelarbetyg och ifrågasatta byten i Sirius

Att anfallsfrågan är akilleshälen i årets upplaga av Sirius harjag skrivit många gånger. Mot Sunnanå kom ett smärtsamt bevis för de blåsvarta på att så är fallet. Sirius började matchen fullkomligt briljant. Jag stod uppe i Lötens pannrum och tänkte att nu har jag nog tippat Sirius för långt ner (sexa) och Sunnanå för högt upp (trea). Ett mål hängde i luften, men det kom inte trots flertalet chanser. Precis som det har varit den senaste tiden.

I stället var det Sunnanå som tog ledningen och sedermera vann med hela 3–0. Förklaringen? Spetsen. Medan Sirius har blivit av med sina spetsspelare så har Sunnanå kvar sina. Sunnanå utnyttjade sina chanser och Sirius gjorde det inte. Jag står fast vid mitt tips att Sirius slutar sexa, de har nämligen tillräcklig kvalitet för att besegra lagen på nedre halvan, men får man inte ordning på målskyttet så kommer det att se ut såhär i toppmatcherna. Sunnanås presspel imponerade väldigt under matchen. Sirius hann inte ens vända upp innan de orangea var där och nafsade i hälarna. Sirius hade helt enkelt inget motmedel.

Det finns dock anledning att ifrågasätta tränarduon Karl Fremdling och David Olingdahls byten i matchen. Sirius låg under med 2–0 och då valde tränarduon att sätta in mittbacken Sara Back. Jag frågade Fremdling om detta efter matchen och fick svaret att de ville ”vinna fler dueller centralt”.

Enligt mig var det direkt felaktigt att sätta in Back och senare även Stina Melin. Sunnanås backlinje stod så pass högt upp att Sirius borde utmanat mer i djupled i andra halvlek. När man då har både Ingrid Wixner och Ammy Wallin på bänken så är det enligt mig oförståeligt att välja att sätta in två backar.

Nu tror jag inte att Sirius hade vunnit ändå, speciellt eftersom Sunnanå gjorde 3–0 direkt i samband med bytet. Jag tycker dock att det sänder helt fel signaler att skicka in två backar när man ligger under. Framför allt sänder det fel signaler till spelarna på bänken som måste känna noll förtroende från tränarna.

I övrigt kan man konstatera att favoriterna höll i den första omgången av elitettan. Segrar för Sunnanå, Kvarnsveden, Hammarby, Djurgården och Mallbacken. Det man kan höja lite på ögonbrynen över är bottentippade Umeå Södra som besegrade Älta med 3–2. Hur är det egentligen ställt med Marcelo Fernandez gäng inför matchen mot Sirius om en vecka?

/Meisels

Spelarbetygen i korthet:
Lina Lundqvist – 3

Linnéa Eriksson – 3
Malin Winberg – 3
Mikaela Björklund – 3
Amanda Johansson – 3

Fanny Andersson (ut 65) – 2
Moa Mattsson – 2

Julia Lyckberg (ut 82) – 2
Annina Wede – 4
Jenny Jansson (ut 74) – 2

Caroline Lundberg – 2

Avbytare:
Sara Back (in 65) – 3
Sanna Öhlund (in 74) – 2
Stina Melin (in 82) – spelade för kort tid för att betygsättas.
Mimmi Paulsson-Febo – spelade inte.
Sofia Fors – spelade inte.
Ingrid Wixner – spelade inte.
Ammy Wallin – spelade inte.

Siriussnittet: 2,6

Betygsskalan: 1 – Usel, 2 – underkänd, 3 – Godkänd, 4 – bra, 5 – För bra för elitettan.

Elitettan: Sirius-Sunnanå from Avalon-V on Vimeo.

Visa kommentarer (1)
Publiceras: 2014-04-13 08:00:33

Elitettan. Väntad startelva mot Sunnanå

Jag frågade Sirius tränare Kalle Fremdling om startelvan i dagens premiär mot Sunnanå. Svaret var att jag gissade bra förra veckan. Det tolkar jag som att det alltså blir den där startelvan som jag spekulerade kring efter genrepet mot AIK, inga överraskningar så att säga.

Lina Lundqvist börjar i mål, inga konstigheter med det. Hon har varit den bättre målvakten under försäsongen och ska få förtroendet att växa i inledningen av serien. Linnéa Eriksson, Malin Winberg och Amanda Johansson är självskrivna i backlinjen. Den enda ”öppna platsen” är den bredvid Winberg och med tanke på vilken kvalitetsskillnad det har varit mellan Sara Back och Mikaela Björklund under försäsongen så är valet givet där. Frågan är om Back kan hitta tillbaka till formen hon hade inledningsvis under fjolåret eller om ”Mickan” tagit den platsen nu. Jag tror på Björklund.

Resten av laget är i princip spikat. Jag har svårt att se någon rucka på Fanny Andersson och Moa Mattsson på det centrala mittfältet eller Wede, Jansson och Lyckberg precis framför. Caroline Lundberg är även hon tämligen självskriven som forward, speciellt nu då Tyra Kajgård är sjuk IGEN.

På bänken är det väl Ammy Wallin som är närmast en startplats, men jag tror att Sirius kommer gå all in på den här elvan inledningsvis i alla fall. Återstår att se om det är rätt eller fel.

/Meisels

FAKTA
Sirius startelva mot Sunnanå:
Lina Lundqvist – Linnéa Eriksson, Malin Winberg, Mikaela Björklund, Amanda Johansson – Moa Mattsson, Fanny Andersson – Jenny Jansson, Annina Wede, Julia Lyckberg – Caroline Lundberg.

Bänken: Mimmi Paulsson–Febo, Stina Melin, Sara Back, Sofia Fors, Ingrid Wixner, Ammy Wallin, Sanna Öhlund.

 

Publiceras: 2014-04-12 14:57:16

Grönt ljust för Studenternas gräs

Studenternas gräsmatta har varit en omdiskuterad historia de senaste seriestarterna. Förra säsongen fick Sirius till och med börja serien på Löten, där de spelade de två första matcherna.När det vankas superettan så är dock läget ett annat. När Sirius i dag tränade på Studenternas var det på en grön och fin matta.
– De har gjort ett jäkla bra jobb vaktmästarna och det är en riktigt bra vårplan nu. Det är väl mer gräs på en kvadratmeter nu än det har varit tidigare på hela planen, säger tränaren Kim Bergstrand.

Upplagt för fin fotboll alltså?
– Det vet man aldrig, men planen kommer i alla fall att vara helt klar att spela på. Det är verkligen jättekul.

Positivt för Sirius är dessutom att Alexis Bayón och framför allt Ian Sirelius nu tränat två fulla pass i rad utan bakslag.

/Meisels

Foto: Mikael Brodin, även känd som @TikMick på twitter.

Publiceras: 2014-04-12 08:05:58

Från landslaget till elitettan - Holmberg tillbaka i Uppsala

Efter ett misslyckat 2013 tar Sunnanå och Storvretabördiga Carina Holmberg nya tag i elitettan. På söndag inleder man borta mot Sirius.
– Vår målsättning är att få en bättre säsong än förra året. Vi vill ta så många poäng som möjligt och sedan får vi se hur långt det räcker. Vi har inget uttalat resultatmål, men vill så klart vara med i toppen, säger Holmberg.

Förra säsongen var det ja. Blott fem inspelade poäng och noll (!) segrar blev det för Sunnanå i damallsvenskan och snabb sorti efter en säsong i högsta serien.
– Det var ingenting som vi trodde så klart. Jag tycker ändå att vi hade ett bra lag, men vi fick skadeproblem i början av säsongen med två korsband bland annat. Det var spelare som fick spela på ovana positioner och då är det svårt att spela ihop laget. Det var ett tufft år, men vi lärde oss samtidigt mycket och nu blickar vi framåt.

För Holmberg personligen blev det också en tuff säsong. Noll mål på de 16 matcher som hon deltog i. Detta kan jämföras med nio mål framåt året innan i norrettan och dessutom utmärkelsen som ”årets spelare”. Dessutom fick hon chansen i landslaget under vintern 2012.
– Det är nog svårt att toppa det, men min målsättning i år är att bli bättre. Om man jämför med förra året så vill jag ha ett jämnare år och skippa skadorna.

Från landslaget till elitettan, du funderade inte på att lämna Sunnanå och vara kvar i allsvenskan?
– Jag har ett tvåårskontrakt så det var inte aktuellt.

Årets säsong blir alltså Sunnanås första någonsin i elitettan.
– Det ska bli spännande med en ny division, kvaliteten är bättre i den här serien har jag hört jämfört med gamla norrettan.

Säsongen inleds alltså med match på hemmaplan för Holmberg i Uppsala.
– Det är kul att spela hemma där familj och vänner fortfarande bor. Vi har ju mött Sirius tidigare i gamla division I och de hade ett bra lag då och jag tror att de har det nu också. Det blir en jättetuff match, men det är roligt att det drar i gång med en riktig toppmatch, säger Holmberg.

/Meisels

På bilden syns Carina Holmberg under sin tid i Bälinge. Bilden är från ett träningsläger i italienska Udine från 2006.

FAKTA
Så spelas premiären av elitettan:
Lördag: 12.00 Kvarnsveden-Limhamn/Bunkeflo, 14.00 Qbik-Brommapojkarna, 15.00 Hammarby-Hovås Billdal, Halmia-Djurgården, Bollstanäs-Mallbacken.
Söndag: 15.30 Umeå Södra-Älta, 16.30 Sirius-Sunnanå. 

Publiceras: 2014-04-11 12:43:08

Superettan. (För) splittrad omgång - och dags för Sirius "riktiga" premiär

Redan i kväll det dags för den andra omgången i superettan när Öster tar emot Assyriska hemma på ”Myran”. Omgången sträcker sig ända fram till tisdag då den avslutas med nykomlingsmötet på Studan mellan Sirius och Husqvarna. Ett upplägg som återkommer under året.

Jag har självklart förståelse för att tv-tid är viktigt för serien och lagens ekonomi – vilket är anledningen till detta. Men det här att spela en omgång över fem dagar blir för mig lite i längsta laget – och nästan parodiskt.

Men man kanske inte ska klaga. Nu kan man faktiskt – om man vill och har tid – se en superettanmatch om dagen.

***

Om vi tittar närmare på själva matcherna så blir omgångens höjdpunkt givetvis söndagens ”toppmöte” mellan Gais och Gif Sundsvall, två lag som inte imponerade i premiären.

Sedan ska det bli intressant att se hur serien fortsätter för Syrianska (som den här gången har fått sina tre sena nyförvärv Nikola Grubjesic, Uros Delic och Diego Brum spelklara). Ny storförlust?

För egen del kommer jag bevaka Sirius–Husqvarna på tisdag där allt annat än en hemmaseger vore en skräll. Med tanke på utklassningen mot skadeskjutna Syrianska i premiären så känns det här lite grann som Sirius ”riktiga” premiär.

/Andersson 

FAKTA: Omgång 2 i superettan
Fredag: Öster–Assyriska.
Lördag: Östersund–IFK Värnamo, Varberg–Syrianska.
Söndag: Gais–Gif Sundsvall.
Måndag: Jönköpings Södra–Ängelholm, Landskrona–Ljungskile, Hammarby–Degerfors.
Tisdag: Sirius–Husqvarna.

Visa kommentarer (4)
Publiceras: 2014-04-11 08:39:51

Division II. Så slutar serien enligt oss - Dags för Akropolis att hålla linan ut

Akropolis var nära att ta sig tillbaka till norrettan redan i fjol – men höll inte linan ut trots att man under flera omgångar ledde serien. Jag tror att det är dags nu. I ledarstaben har man fått in förre Väsby United-tränaren Johan Blomberg och har fått behålla stommen från i fjol. Ett intressant nyförvärv är anfallaren Armin Iranpak från division III-laget IFK Österåker som jag vet att Sirius varit intresserade av tidigare.

Där bakom tror jag framförallt att Värmdö och hårdsatsande Syrianska Kerburan (med den personliga favoriten John Junior) kommer att utmana om direktplatsen uppåt i seriesystemet. Kanske blir det en lika spännande tätstrid som i fjol – det finns i alla fall en hel del som talar för det.

I botten lär Västerås IK (åkte ur i fjol, men fick en gratisplats efter avhopp) samt nykomlingen Aspudden-Tellus få det svårt, liksom Spårvägen (som vad jag har hört har haft en rätt stor spelaromsättning).

Gusk och Strömsberg då? Zaine Söderlund har själva sagt att hans lag är det bästa som går att få ihop – spelare för spelare – om man räknar bort Sirius i Uppsala. Och det ligger något i det. Klarade Gusk av en mittenplacering med sin lite tunnare trupp ifjol bör det finnas möjligheter till en betydligt högre placering i år.

Strömsberg har tappat flera viktiga spelare (Pontus Parling och Kabba Langley för att nämna några) och har ett sämre utgångsläge än sin länskonkurrent. Jag räknar dock med att tränaren Janne Lindströms genuina 4–4–2-spel kommer att räcka ganska långt med ett par intressanta Gefle IF-talanger. Utan skador blir Strömsberg ett mittenlag.

/Andersson

Tabelltips division II norra Svealand 2014
1. Akropolis
2. Värmdö
3. Syrianska Kerburan
4. Sollentuna
5. Gusk
6. Konyaspor
7. Kvarnsveden
8 Strömsberg
9. Skiljebo
10. Karlberg
11. BKV Norrtälje
12. Spårvägen
13. Aspudden-Tellus
14. Västerås IK.

Fotnot: Nytt för i år är att serien innehåller 14 lag. Ettan går direkt upp. De två sista lagen åker ur och det tredje laget från slutet får kvala. 

FAKTA: Premiäromgången division II norra Svealand
Lördag: Värmdö–Skiljebo, Aspudden-Tellus–Kvarnsveden, Strömsberg–Gusk (14.00). Karlberg–Akropolis, BKV Norrtälje– Syrianska IF Kerburan, Spårvägen–Sollentuna, Västerås IK–Konyaspor.

Visa kommentarer (1)
Publiceras: 2014-04-10 18:02:21

Tolles träningsrapport vecka 15

Ny vecka och ny träningsrapport från Sirius assisterande tränare Thomas Lagerlöf. Denna vecka har han två positiva skadebesked att lämna och berättar om hur veckan har varit i övrigt.

Hur har träningsveckan varit?
– Den har varit bra. Vi hade delad måndag då några spelade U21 och andra tränade ett kombinerat fys- och fotbollspass efter matchen. Ledigt tisdag och dubbla pass på onsdag och bara fys i dag. I morgon kör vi fotboll, lördag också och sedan ledigt söndag och tränings måndag inför match.

Är det någon som har utmärkt sig?
– Jakob Björk har sett väldigt bra ut och har hållit en hög nivå under en längre tid nu. Han ser bättre och bättre ut.

Hur ser det ut på skadelistan?
– Alexis Bayón är med och kör från och med i morgon. Sedan har jag svårt att se att han ska gå in i truppen redan mot Husqvarna, men han är nog uttagningsbar i alla fall. Ian har börjat träna den här veckan och ska köra fullt i morgon. Det är samma sak som med Alexis, han är minst lika uttagningsbar men jag tror inte de går rakt in i truppen. Christer Gustafsson kör fortfarande med pjäxan och ska väl kasta den nästa vecka och känna sig för. Det dröjer nog några veckor till där. Ante är inte heller närmare fotbollsspel utan tränar mest i Stockholm.

Matchen mot Syrianska utvecklade sig till en riktig drömpremiär …
– Ja, det var lite det vi kände på förhand också. Det var en bra lottning att få Syrianska tidigt då de inte riktigt har fått ihop laget samt att vi fick börja på konstgräs. Vi gjorde en bra insats. Det är mycket vi gjorde bra, vi missar en straff i fjärde minuten till exempel, men tuggar vidare som om inget har hänt. Sedan gör vi mål på fasta och skapar många chanser. Vi har två svackor i matchen, den i slutet som jag var lite irriterad över och sedan även en i slutet av första då alla vill ha bollen för långt ner i plan. Där har vi något att rätta till.

På tal om konstgräs så väntar Husqvarna på tisdag på Studenternas naturgräs. Har du inspekterat mattan?
– Nej, Kim sprang förbi där i dag och han får rapportera. Sist jag var nere var den redan då klasser bättre än de två senaste åren. Jag hoppas verkligen att det blir lite drag och uppslutning på Studan.

Husqvarna vann sin premiär mot Landskrona, vad vet du om laget?
– Jag har sett matchen och vet väl en del om Husqvarna. De har flera jättebra spelare och har värvat väldigt mycket och väldigt etablerat. De har spelare som Tobias Nilsson, Andreas Tegström och Dragan Kapcevic och är plötsligt ett jätterutinerat lag för superettan.

/Meisels

 

Visa kommentarer (6)
Publiceras: 2014-04-10 11:42:45

Elitettan - så slutar serien

På lördag drar elitettan i gång och som traditionen är så tippar vi på Fotbollsbloggen hur serien kommer att sluta. Här följer tipsen för elitettan 2014:

Meisels tips:
1. Hammarby
2. Mallbacken
3. Sunnanå
4. Djurgården
5. Kvarnsveden
6. Sirius
7. Älta
8. Limhamn/Bunkeflo
9. Qbik
10. Bollstanäs
11. Hovås Billdal
12. Halmia
13. Umeå Södra
14. Brommapojkarna

Kommentar: Hammarby har bäst trupp och är storfavoriter till att ta klivet upp. Jag tror att de klarar det i år. Mallbacken har fått behålla Mimmi Larsson bland annat och kniper andraplatsen. Sunnanå, Djurgården, Kvarnsveden och Sirius känns ganska likvärdiga och där blir det ett litet fågelbo där möjligen Älta kan blanda sig i också. Jag tror dock inte att Sirius kommer att stå distansen ut i år. Man slutar sexa. I botten får BP, Umeå och Halmia det tufft.

Anderssons tips:
1. Mallbacken
2. Hammarby
3. Kvarnsveden
4. Älta
5. Sirius
6. Sunnanå
7. Djurgården
8. Qbik
9. Hovås Billdal
10. Umeå Södra
11. Halmia
12. Limhamn/Bunkeflo
13. Brommapojkarna
14. Bollstanäs

Kommentar: Mallbacken gjorde det oväntat bra i fjol som nykomling i damallsvenskan och har fått behålla sin trupp någorlunda intakt. Hammarby har satsat och rankas återigen högst av diverse spelbolag av experter. De här två lagen sticker ut och jag tror att de båda tar klivet upp. Där bakom känns det som att Kvarnsveden och Älta kommer att vara de som utmanar i första hand. I botten kommer nykomlingarna Brommapojkarna och Bollstanäs att få det svårt, sedan ser det öppet ut om den tredje nedflyttningsplatsen. 

Publiceras: 2014-04-09 19:45:57

Norrettan. Favoriterna talar ut om att pekas ut av konkurrenterna på upptaktsträffen

Under onsdagen hölls den årliga upptaktsträffen för division I norra där lagen själva röstade på vilka de tror vinner serien. Umeå FC fick flest röster med sina sex, medan Dalkurd var tvåa med fem. Utöver det var det ströröster på AFC United, Brage och Frej.

Efteråt intervjuade jag Umeå FC:s tränare och sportchef Johan Sandahl samt Dalkurds tränare Andreas Brännström. "Brännan" berättade bland annat om hur jobbigt det kan vara att leva med ett favorittryck utifrån sina erfarenheter från Sirius medan Sandahl utöver favoritskapet berättade om vad han tror om förre Siriusspelaren Dillan Ismails kommande säsong. Se båda intervjuerna genom att klicka på respektive bild här ovan.

/Andersson

Publiceras: 2014-04-09 17:47:28

Norrettan. Rapport från upptaktsträffen 2014

När: I dag, onsdag, mellan 13.15–15.30.

Var: I ett trångt konferensrum på Scandic Star i Sollentuna. ”Vi hade bokat ett rum för 40 personer, men fick ett för 30”, sa Ettanfotbolls Jimmy Fors.

Hur: Konferencieren Roland Nordqvist (känd som ”Telia-pappan”) frågade ut norrettan-tränarna om försäsong, trupperna och målsättningar med blandat resultat. Vid ett par tillfällen svävade Mats Strandbergs ande inne i lokalen när frågor om konkurrenssituationen med andra sporter kom upp.

Vilka var där: Samtliga tränare från division I norra-lagen förutom Christer Mattiasson i Valsta Syrianska som var hemma sjuk (ersattes av lagledaren Robert Yacoub), AFC Uniteds tränare Özcan Melkemichel (träningsläger och ingen ersättare) samt IFK Luleås Fredrik Waara (sportchefen Hans Boman på plats). Dessutom ett 15-tal journalister från flera olika lokalmedier.

Roligaste tränaren: Var inte en tränare utan Valsta Syrianskas lagledare Robert Yacoub som drog till med att han även var sportchef vilket betydde att han förutom att hantera spelarkontrakten även tvättade tröjorna.

Tråkigaste tränaren: De som inte var där så klart. Özcan Melkemichel, Christer Mattiasson och Fredrik Waara. Hade varit kul med Özcan på plats.

Smartaste tränaren: Alla förutom Johan Sandahl som sa att han ville vara med i toppen hela serien. De ändra låg lågt med det snacket.

Bäst klädde tränaren. Tveklöst Vasalunds assisterande tränare Patric Jildefalk som såg ut att ha kommit direkt från Carnaby street.

Bästa citat: ”Vi har 17 spelare i truppen och 18 med mig. Jag gjorde faktiskt ett inhopp mot Luleå i fjol men fick en sträckning redan efter bara en minut”, sa Forwards tränare Magnus Kihlberg.

Mest saknad(e): Sirius. Nu fanns inget givet lag att peka ut i omröstningen. Jag saknade även förre Sandvikens IF-tränaren Tony Anderssons lite småfräcka kommentarer från i fjol.

Årets repris: Robert Yacoub gick återigen hem innan upptaktsträffen var över. Men den här gången hann han i alla fall med att kliva fram och bli intervjuad.

Årets mest besvikna: Dalarnas tidningarnas sportchef Carl-Johan Goth som på grund av knäproblem valde att inte närvara inne på upptaktsträffen då det var så trångt i lokalen. ”Det tar två timmar och tjugo minuter för mig att åka hit från Borlänge. Jag hade inte behövt göra den resan känns det som. Men nu har jag något att skriva om i alla fall”, sa han ute i allmänutrymmet under pausen.

Det laget fick flest röster: Umeå FC fick sex röster, Dalkurd fem, AFC United, Frej och Brage en vardera.

Så var var fikat: Hög klass. Kak- och tårtbuffé med automatkaffe av bättre sort.

/Andersson

FAKTA: Så röstade lagen på varandra
AFC United: Dalkurd (etta), AFC (tvåa).
Forward: Frej, Dalkurd.
Dalkurd: Umeå, Brage.
Huddinge: Dalkurd, Umeå.
Sylvia: Brage, Dalkurd.
IFK Luleå: Umeå, Frej.
Brage: Dalkurd, Umeå.
Frej: Umeå, Dalkurd.
Nyköpings Bis: Umeå, Brage.
Skellefteå: Umeå, IFK Luleå.
Umeå FC: Dalkurd, Frej.
Valsta Syrianska: Dalkurd, Brage.
Vasalund: AFC United, Frej.
Västerås SK: Umeå, Dalkurd.

Ettanfotbolls Jimmy Fors och konferencieren Roland Nordqvist.

Flertalet av journalisterna fick stå upp, själv fick jag lite turligt en sittplats vid ett fönster.

Västerås SK:s tränare Ramin Kiani.

Umeå FC:s tränare och sportchef Johan Sandahl.

Dalkurdtränaren Andreas Brännström.

Visa kommentarer (2)
Publiceras: 2014-04-09 10:58:41

13.15: Upptaktsträff för division I norra - Vi rapporterar direkt från Sollentuna

Liksom i fjol är vi på plats när representanter från lagen i division I norra samlas och berättar om det viktigaste inför den kommande säsongen på den årliga upptaktsträffen. Den här gången är skådeplatsen Scandic Star i Sollentuna och det första framträdandet väntas starta 13.15.

Ni kan följa hela föreställningen på vårt Twitter-konto (klicka på länken) där vi kommer att rapportera löpande i bild och text om det som sägs och syns.

Det intressantaste momentet på förhand blir självklart vilka som tränarna själva kommer att peka ut som favoriter att vinna serien. På förhand löper Dalkurd och Umeå FC risken att få dras med det extra oket under säsongen, vilket tidigare år har varit en tunga extra börda för Sirius som inte klarat av att hantera det favoritskapet tills de fick till det i fjol efter tre misslyckade år.

Senare i dag hoppas jag återkomma med några videokommentarer. Tills dess får ni hålla er till godo med twitter.

/Andersson

Publiceras: 2014-04-09 09:40:35

Superettan. "Topplagen" undan med blotta förskräckelsen - tre tydliga utropstecken

Den första omgången av årets superettan blev i och med Hammarby 1–0-seger i måndags borta mot Assyriska komplett. I den matchen blev det dramatiskt värre på slutet då först hemmalagets mittback Linus Malmborg blivit utvisad i slutminuterna och där senare Bajens norrman Fredrik Torsteinbö nickade in segermålet på stopptid.

I övrigt från omgången tycker jag att det fanns tre tydliga utropstecken. Självklart att Sirius höll för trycket och vann med 5–1 borta mot (ett visserligen bedrövligt) Syrianska, men även Östers 4–1-seger borta mot Ängelholm sticker ut (med en Denis Velic tillbaka i storform)–  liksom Husqvarnas trepoängare hemma mot Landskrona efter 3–1 på Vapenvallen.

Frågetecken fanns det också. Framförallt stod de tippade topplagen Gais, Gif Sundsvall och Hammarby för – enligt rapporterna – relativt bleka insatser och klarade sig undan med blotta förskräckelsen genom viktiga ingripanden i slutminuterna. Gais kvitterande till 1–1 borta mot Värnamo på stopptid genom Malkolm Moenza – och uppe i Sundsvall räddade hemmamålvakten Tommy Naurin en straff på stopptid vid 1–0-segern mot J-Södra. Och Hammarbys sena avgörande vet ni redan om.

Angående Sirius så skrev jag tidigare på twitter att 5–1 i en superettanpremiär inte är något ovanligt resultat för dem. 2008 öppnade Uppsalalaget med samma siffror borta mot Degerfors. Den säsongen slutade Sirius till sist tolva, men i år lär det bli en högre placering om man får behålla sin trupp hela säsongen och det väl inkörda grundspelet består. Troligen blir kommande den hemmamatchen mot Husqvarna (tisdag) en svårare nöt att knäcka än ett skadesjkutet och kaosdrabbat Syrianska.

/Andersson

FAKTA: Premiäromgången i superettan
Degerfors–Varberg 0–0, Gif Sundsvall–Jönköpings Södra 1–0, Husqvarna–Landskrona 3–1, Värnamo–Gais 1–1, Ljungskile–Östersund 1–0, Syrianska–Sirius 1–5, Ängelholm–Öster 1–4, Assyriska–Hammarby 0–1.

Visa kommentarer (2)
Publiceras: 2014-04-09 08:15:13

U21. Bättre sent än aldrig - Benyahia fortsätter måla på i U21

Vi har tidigare skrivit om Sirius U21:s matcher – och i måndags var det dags igen då det blev ännu en seger borta mot Östersund med 5–0 (1–0). För ordningens skull blir det därför några rader – om än en aning försenat.

Från Sirius deltog de a-lagsspelare (med undantag för Kim Skoglund och Jonas Bylund) som inte fanns med från start i superettanpremiären borta mot Syrianska och fick speltid, det vill säga Martin Karlsson, Jakob Björk, Oscar Pehrsson, Viktor Lövgren, Jonatan Berg, Dalil Benyahia och Joel Rydstrand.

Två av de fem målen kom från Dalil Benyahia som har haft det tufft med konkurrenssituationen i a-laget under våren men som fortsätter visa fin form i U21. Det här var andra raka matchen som han målade i U21. Sirius övriga mål gjordes av Joel Rydstrand och junioren Emil Nordback (2).

I hemmalaget Östersund fanns inte en enda a-lagsspelare med, utan merparten kom från division II-laget IFK Östersund och juniorlaget, rapporterar Fotbollz.se.

/Andersson

Publiceras: 2014-04-08 08:05:57

Podcast. Fokus elitettan med Lyckberg, Höglund och Eke

I det tredje avsnittet av Stoppage Time är det fokus Elitettan som gäller inför helgens premiär. Gäster är Sirisu Julia Lyckberg, Djurgårdens Alexandra Höglund samt Hammarbys Helén Eke. Lyckberg berättar bland annat om hur pressen stoppade Sirius avancemang under fjolåret och Höglund förklarar varför Djurgården blir att räkna med i år. Helén Eke berättar varför Hammarby går upp i damallsvenskan till hösten och om den "alternativa behandlingen" som gjorde att hon övervägde att sluta med fotbollen.

Vi presenterar även Meisels tabell med serietipset inför säsongen med kommentarer från gästerna.

Lyssna på programmet här ovan, här till höger eller via iTunes.

/FB

Publiceras: 2014-04-07 16:08:58

Superettan. Guidad visning av "nya" Studenternas IP med Per Nohr

Det råder nya arenakrav för att spela i superettan den här säsongen. Uppsala kommun har ingen arena som uppfyller alla kraven, men har fått dispens att använda Studenternas IP de kommande tre åren (kommer använda två av dessa på Studan och det sista på Löten) i fall de åtgärdar ett par av de nödvändigaste kraven.

Sirius evenemangsansvarige Per Nohr bjöd under måndagen in till guidad vissning på dessa åtgärder som sammalagt kostat cirka en miljon kronor. För att se hela guidningen, klicka på bilden här ovan.

/Andersson

 

Visa kommentarer (3)
Publiceras: 2014-04-07 10:40:47

Bergstrand behöver knappt vifta med pinnen

Det blev som sagt aldrig spännande. Människan är sådan att man älskar att få sina teorier bekräftade och då var Syrianska–Sirius rätt match att gå på i går. Det var inte den bästa fotbollsmatchen, men den bekräftade det vi redan befarat, nämligen att Syrianska är en klubb helt i spillror och att Sirius blir att räkna med även i superettan.

Om vi börjar med Sirius så kan man så klart diskutera motståndet. 7–0 förra året mot Eskilstuna följdes upp av 5–1 i år mot ex-allsvenska Syrianska. Syrianska var marginellt bättre än City, men jag tycker ändå att det var starkt av Sirius att vinna med 5–1. Jag tror, trots att Syrianska blir ett bottenlag, att det är få lag som kommer att komma upp i de siffrorna. Sirius sprudlar av självförtroende efter cupspelet och dirigenten Kim Bergstrand behöver knappt vifta med pinnen, det är en välspelad symfoni i alla fall.

Elliot Käck måste så klart nämnas. Han låg bakom det mesta från sin vänsterbacksplats och blir intressant att följa under de kommande 29 matcherna i serien. Oroande för Sirius är dock att ytterbackens kontrakt går ut efter säsongen. Redan i går tror jag att marknadsvärdet steg. Jag pratade med Käcks agent för någon vecka sedan och då hade inga förhandlingar inletts mellan klubben och spelaren. Det är så klart högsta prio från Sirius att få en kråka på kontraktet och det gärna innan sommaren.

Syrianska då? Nej, det var som att se en tidig upplaga av AFC United. Felpass, positionsmissar och allmänt uselt spel. Jag tyckte synd om Yussuf Saleh som kom in och faktiskt var relativt bra, men i ett sällskap som inte var värdigt superettan. Zvezdan Milosevic fick en tuff start hos nya laget och det blir minst sagt intressant att följa fortsättningen. Vad ska hindra klubben från att åka ur direkt? Just nu lyder svaret: ingenting.

I övrigt tyckte jag det var fint att båda lagens supportrar hyllade avlidne ”Myggan”.  Syrianskas klack började lovande precis bredvid pressläktaren, men mattades snabbt i takt med att det började gå åt helvete. Andra halvlek var det någon form av tyst sittstrejk från klacken. Västra Sidan hördes inte så bra från min position, men gjorde ett gediget jobb på bortastå.

/Meisels

Publiceras: 2014-04-06 20:33:27

Spelarbetyg: Syrianska-Sirius 1-5

SIRIUS
Målvakt:
Andreas Andersson – 3
Kommentar: Fick en högst händelsefattig match som helhet. Släppte dock in ett mål i slutminuterna när hemmalaget fick extra energi när Sirius tröttnat. Gjorde även ett par fina räddningar under samma period.

Backlinjen:
Karl Larson – 3
Kommentar: Nära en fyra i betyg, men avslutningen på matchen drar ner betyget. Hade problem med hemmalagets bäste spelare Yussuf Saleh.
Carl Nyström – 4
Kommentar: Stabil och säker insats. Har tagit nya kliv den här säsongen i och med den hårdnade konkurrensen, framförallt med passningsfötterna.
Patrick Hopkins – 4
Kommentar: Prickfri förutom ett misstajmat ingripande i den andra halvleken. Målskytt på nick efter frispark av Elliot Käck.
Elliot Käck – 5
Kommentar: Planens bäste spelare. Låg bakom fyra av Sirius fem mål och fortsätter visa fin form. 

Mittfältet:
Joakim Runnemo (ut 73) – 4
Kommentar: Fick mycket yta och tid mot hemmalagets orutinerade backlinje. Skapade en hel del även om han inte blev målskytt. Hans lösa och missade straff får dock en etta i betyg. 
Johan Arneng – 4
Kommentar: Höll ihop Sirius mittfält på ett föredömligt. Som vanligt.
Moses Ogbu (ut 64) – 4
Kommentar: Dribblade och trixade i vanlig ordning. Gjorde ett snyggt mål på halvvolley och borde nog ha gjort något till på alla chanser.
Niklas Busch Thor – 4
Kommentar: Perfekt komplement till Arneng med sin vänsterfot och arbetskapacitet. Stark debut i superettan.
Kerim Mrabti (ut 61) – 4
Kommentar: Målskytt och var vid sidan om Syrianskas Yussuf Saleh och Sirius Stefan Silva den som löpte mest i matchen. Stark superettan-debut även för Mrabti. 

Anfallet:
Stefan Silva – 4
Kommentar: Tvåmålsskytt och låg hela tiden redo med sina löpningar offensivt. Har visat att han håller för superettan. 

Ersättare:
Kim Skoglund (in 64) – 3
Kommentar: Kom in när matchen i princip var över. Hann inte utreda särskilt mycket.
Dalil Benyahia (in 61) – 3
Kommentar: Hade ett par jättelägen och borde med större skärpa ha satt något av dem.
Jonatan Berg (in 74) – spelade för kort tid för att betygsättas.
Oscar Pehrsson – spelade inte.
Jakob Björk – spelade inte.
Viktor Lövgren – spelade inte.
Jonas Bylund (mv) – spelade inte. 

Tränare:
Kim Bergstrand – 3
Kommentar: Fortsatte med det vinnande laget från skrällen i Göteborg – vilket visade sig vara helt rätt. Borde kanske ha lugnat ner sig i slutet på första halvlek när han började tjafsa och blev attackerad av en Syrianskaledare. Annars inget att anmärka på.

Siriussnittet: 3,71

Betygskalan: 1 – Usel, 2 – Underkänd, 3 – Godkänd, 4 – Mycket bra, 5 – För bra för superettan.

/Andersson och Meisels

Visa kommentarer (5)
Publiceras: 2014-04-06 19:14:24

Presskonferens: Syrianska-Sirius

Siriustränaren Kim Bergstrand och Syrianskatränaren Zvezdan Milosevic efter premiären i superettan. Hör bland annat Bergstrand kommentera 5-1-segern och varför han fick vaktbeskydd i slutet av den första halvleken.

/Andersson

Publiceras: 2014-04-06 15:04:55

Samma startelva som mot IFK Göteborg för Sirius - klart med tränare i Syrianska

Fick precis reda på Sirius startelva i dagens superettanpremiär borta mot Syrianska – och som väntat blir det samma utformning som i segern senast borta mot IFK Göteborg i svenska cupen.

Det jag kan tänka mig har varit uppe till diskussion mellan tränarna Kim Bergstrand och Thomas Lagerlöf är i fall Oscar Pehrsson eller Carl Nyström skulle starta som mittback samt i fall Moses Ogbu skulle spela forward längst fram eller vara släpande. Nu blev det som sagt inga förändringar.

För någon timmes sedan bekräftade förresten Syrianska att Zvezdan Milosevic blir den tränare som tar över efter att Stefan Fredriksson hoppat av.
– Bortsett från dem sportsliga avseendena så har Zvezdan varit i klubben tidigare och vi har fina minnen av honom. Han vet hur klubben fungerar, kan våra spelare och vårt spelsystem. Han är väl medveten om situationen och på så sätt har han en kort startsträcka att avverka. Det hördes på långa vägar att han brann för uppgiften och verkligen ville anta den här utmaningen. I det läget vi har försatts i så känns det därför rätt att plocka in Zvezdan, säger Syrianskas sportkommittés talesman Jan Grigo till klubbens hemsida.

Sirius startelva mot Syrianska (4–2–3–1): Andreas Andersson – Karl Larson, Carl Nyström, Patrick Hopkins, Elliot Käck – Johan Arneng, Niklas Busch Thor – Joakim Runnemo, Moses Ogbu, Kerim Mrabti – Stefan Silva.
Ersättare: Jonas Bylund (mv), Viktor Lövgren, Oscar Pehrsson, Dalil Benyahia, Jonatan Berg, Jakob Björk, Kim Skoglund.

Sirius match borta mot Syrianska kan ni med fördel följa på UNT:s direktrapport eller på vår Twitter. Avspark sker 17.00 på Södertälje fotbollsarena.

/Andersson

Publiceras: 2014-04-06 07:09:02

Superettan. Tränarfrågan - och Bergstrands tankar kring värvningsarbetet i Syrianska

Det har utifrån sett varit en rörig försäsong i Syrianska, som förra året tillhörde allsvenskan. Nio spelare har lämnat klubben – liksom tränaren Özcan Melkemichel. In har det kommit en drös med sena värvningar och på det har de tilltänkta tränarna Carlos Cabral och Stefan Fredriksson hoppat av. Fredriksson så sent som tidigare den här veckan. Lägg därtill klena sportsliga resultat på försäsongen.

Under lördagen gick det rykten på Twitter om att förre Brage- och Syrianskatränaren Zvezdan Milosevic var klar som ny tränare – men så är/var inte fallet enligt Syrianskas sportchef Jan Grigo under lördagskvällen.
– Vi är inte klara med någon ny tränare än. Vi har varit i kontakt med flera. Vår assisterande tränare Sharbel Touma och Tommy Pettersson kommer att coacha laget mot Sirius i fall att vi inte hinner få klart med någon innan matchen i morgon, säger Grigo.

Er spelare ”Lolo” Chanko ser gärna Zoran Lukic som ny tränare, är han aktuell fortfarande?
– Zoran har varit aktuell. Sedan om han är det fortfarande vill jag inte uttala mig om.

Hur ser du på er ”röriga” försäsong med sena värvningar och ekonomiska problem?
– Jag förstår inte riktigt hur alla kan tycka att vi har det rörigt. När spelare kommer hit och tränar med oss så säger de precis tvärtom. Det har blivit en mediegrej av det. Jag skulle vilja säga att vi är ett av de mest professionella lagen i hela superettan med hur vi tränar och hur vår organisation ser ut och vilka faciliteter vi har tillgång till, så det där köper jag inte.

Men ni bestämde truppen väldigt sent, eller hur?
– Ja det stämmer, men det är ingen större skillnad mot tidigare år. Vi har de resurser vi har.

Siriustränaren Kim Bergstrand håller med om att de sena värvningarna inte nödvändigtvis behöver betyda något inför dagens match.
– Det där med tränarna har jag ingen aning om vad som ligger bakom. Men att spelare kommer in sent i Syrianska är inte jättekonstigt i deras värld. Men å andra sidan har de haft Özcan som stabilisator tidigare.

***

Som vanligt när det gäller Sirius – och de flesta lag – så släpps det inte på några startelvor inför matcherna. Men det Bergstrand ändå kunde berätta var att han tänker använda två balansspelare och inte en – precis som Sirius har gjort i stort sett i varje match på försäsong.

Angående startelvan så lutar det åt att det blir exakt den som vann borta mot IFK Göteborg med 1–0.

Skadeläget hos Syrianska då? Så här ser det ut enligt Jan Grigo:
– Dinko Felic tränade för fullt i dag (lördag) så det ska inte vara några problem för honom. I övrigt är det bara Sharbel (Touma) som precis har opererat sig och går på kryckor, ”Lolo” (Chanko, sträckning) och Alex Michel som inte är aktuella.

/Andersson

Publiceras: 2014-04-05 18:07:31

Division II. Förluster för både Gusk och Strömsberg - Kritik mot försvarssspelet

På Löten hade Gusk ett stort spelövertag hemma mot Selånger (som den här säsongen spelar i division II Norrland) – ändå blev det inga mål i den första halvleken.
– Vi bjuder på ett mål redan i den fjärde minuten och får en tung start. Men efter det är det 35 minuter där vi har mycket boll och spelar riktigt bra, kanske de bästa minuterna i år. Jag tycker att vi borde ha gjort tre, fyra mål mål där och avgjort matchen, säger tränaren Zaine Söderlund.

Utdelningen kom en kvart in i den andra halvleken genom Andreas Josefsson. Selånger avgjorde sedan matchen med en frispark i slutminuterna.
– Anfallsmässigt tycker jag ändå att det såg hyfsat ut för oss. Det vi hade problem med var deras omställningsspel där vår backlinje inte riktigt var tillräckligt observant. Där har vi lite att jobba med i veckan, fortsätter Söderlund.

Hur löste Andreas Josefsson anfallsrollen?
– Josefsson gjorde det bra där uppe innan jag bytte ut honom efter att han hade gjort mål. I övrigt var Alexander Garcia stabil i mål. Viktor Wikner och Linus Bylin gjorde det bra som balansspelare. Jag tycker även att Nercy Tourang gjorde det bra de första 45 minuterna. I övrigt finns det mer att bevisa.

***

Seriekollegan - och lokalkonkurrenten - Strömsberg stod upp bra borta mot norrettan-laget Västerås SK. Det dröjde till den 85:e spelminuten innan hemmalaget fick hål på Gefle IF-lånet (för den här matchen) Oskar Larsson genom att Jonathan Böckert förvaltat ett friläge, rapporterar VLT. Innan dess hade Strömsberg haft några bra lägen att ta ledningen.

Nästa lördag möts Gusk och Strömsberg i premiären i division II norra Svealand.

/Andersson

Matchfakta
Västerås SK–Strömsberg 1–0 (0–0)

Gusk–Selånger 1–2 (0–1)
Målet, Gusk: Andreas Josefsson.

Publiceras: 2014-04-05 17:01:53

Elitettan. Vem ska göra målen - och så blir premiärelvan

Tre raka förluster, noll mål framåt och tio bakåt. Det är så Sirius kommer gå in i elitettan nästa söndag mot Sunnanå. Inte optimalt enligt mig och hur mycket man än pratar om att man mött bra motstånd i dessa matcher så måste det ändå sätta sig på självförtroendet. Det är inte optimalt helt enkelt.

Spelmässigt gör man ingen dålig match mot AIK, men det där sista saknades. Sirius fick egentligen bara till två ordentliga skott mot mål på hela matchen, något som inte är godkänt trots att man möter ett bra försvarande AIK där framför allt Petra Andersson dominerade på mittfältet.

Det är just i offensiven som Sirius kommer att få det tufft i år. Vem ska göra det? Jag vet fortfarande inte efter AIK-matchen. Jenny Jansson kom inte alls till sin rätt på kanten. Tyra Kajgård gjorde det okej, men hade svårt när hon väl kom in i straffområdet. Annina Wede hamnade för långt ner. Jag vet att Siriusledningen hoppas att Caroline Lundberg ska frälsa laget, men hon har handen i gips just nu. Kanske lite höga krav då.

Försvarsspelet sitter i alla fall, i alla fall ganska bra. Lina Lundqvist visade att hon ska vara etta och bjöd på två högklassiga räddningar samtidigt som hon var chanslös på målen. Mikaela Björklund imponerade som mittback och var väl kanske Sirius bästa spelare mot AIK tillsammans med Linnéa Eriksson. Hittar bara Amanda Johansson lite bättre balans i sina offensiva utflykter så håller de fyra (Malin Winberg inräknad) bra klass i elitettan.

Detta ger oss en trolig startelva mot Sunnanå som ser ut som följer: Lina Lundqvist – Linnéa Eriksson, Malin Winberg, Mikaela Björklund, Amanda Johansson – Moa Mattsson, Fanny Andersson – Jenny Jansson, Annina Wede, Julia Lyckberg – Caroline Lundberg.
Det tror i alla fall jag.

Trots avslutningen på försäsongen så tror jag att Sirius kommer att greja sin målsättning, eller i alla fall nästan, utan några större problem den här säsongen. Ett lag för den övre halvan, men inte för den absoluta toppstriden.

/Meisels

Publiceras: 2014-04-05 08:32:51

Superettan. Nu startar serien - så här slutar premiäromgången

I dag sparkar superettan i gång med tre matcher på Vapenvallen, Stora Valla och Norrporten arena.

Som jag skrev i dagens UNT så är det inte riktigt med samma känslor som man går in i den här serien med tanke på dödsmisshandeln i Helsingborg för en vecka sedan.

Oavsett så ska matcherna fortsätta att spelas. En fotbollsrörelse slutar inte att existera, även om lusten och glädjen inte riktigt är densamma som vid tidigare premiärer.

Hur slutar premiäromgången då? I dag bör Degerfors (oavsett om Peter Samuelsson spelar mittback eller inte) ha goda chanser hemma mot Varberg. En hemmaseger bör det även bli för Gif Sundsvall hemma mot krislaget J-Södra. Desto mer öppet känns det på Vapenvallen mellan nykomlingen Husqvarna och Landskrona.

I morgon hettar det till ordentligt med fyra matcher där den intressantaste för vår del (både jag och Meisels kommer vara på plats) är den mellan Syrianska och Sirius. Allt annat än en bortaseger (med tanke på förutsättningarna i hemmalaget) får ses som en skräll, trots att Syrianska spelade i allsvenskan i fjol. I övrigt lutar det åt fler bortasegrar i morgon för "seriefavoriterna" Gais och Öster (mot Värnamo respektive Ängelholm), möjligen även för Östersund som möter Ljungskile på Skarsjövallen (som ”arenan” numera heter).

På måndag ska Hammarby (eventuellt med Södertäljesonen Kennedy Bakircioglu på bänken) försöka vinna mot sitt bogeyteam Assyriska. Ett kryss ligger nära till i den matchen. Vad tror ni om 0–0?

/Andersson

FAKTA: Premiäromgången i superettan 2014
Lördag: Degerfors–Varberg, Gif Sundsvall–Jönköpings Södra, Husqvarna–Landskrona.
Söndag: Värnamo–Gais, Ljungskile–Östersund, Syrianska–Sirius, Ängelholm–Öster.
Måndag: Assyriska–Hammarby.

Publiceras: 2014-04-05 07:08:26

Elitettan. Dags för genrep - Duo lämnas utanför truppen

I dag är det dags för Sirius genrep inför elitettan när man ställs mot AIK på Skytteholm. Efter 0–2 mot Kvarnsveden och 0–6 mot Örebro väntar alltså återigen ett bra lag för Sirius. Risk att sänka självförtroendet inför seriestarten?
– Den risken finns, samtidigt vet vi att vi inte ska tävla mot de allsvenska lagen sen när serien börjar. Örebro har ju en trupp som kan komma topp fyra i damallsvenskan och trots de stora siffrorna så gjorde vi ändå en ganska bra match spelmässigt mot Örebro, säger tränaren Karl Fremdling.

Vad vill du se mot AIK?
– Jag vill att vi har lite bättre balans än sist och inte bjuder på så många misstag. Sedan vill jag se ett bättre djupledsspel och så klart att vi gör en målmässigt bättre insats.

I Sirius saknas handskadade Caroline Lundberg och landslagsuttagna Fanny Andersson. Sirius hoppas dock att Lundberg ska kunna spela premiären nästa söndag med hjälp av en handskena.
– Hon gjorde en röntgen i går där de sa att det läker bra så vi har goda förhoppningar samtidigt som vi inte vill riskera något.

Samtidigt väljer ledningen att lämna både Sanna Öhlund och Aisha Faiqi utanför matchtruppen till genrepet.
– Vi tycker att det räcker med fyra på bänken. Det finns ingen anledning för oss att byta fler spelare i den här matchen och de spelare som ska spela premiären ska få sina 90 minuter. Nu börjar det bli skarpt läge och då är det ingen idé att ta med två som inte kommer få spela utan de får vara hemma och träna i stället.

Matchstart är 13.15 på Skytteholms IP i Solna.

/Meisels

FAKTA
Sirius startelva mot AIK:
Lina Lundqvist – Linnéa Eriksson, Malin Winberg, Mikaela Björklund, Amanda Johansson – Sofia Fors, Moa Mattsson – Jenny Jansson, Annina Wede, Julia Lyckberg – Tyra Kajgård.

Bänken: Mimmi Paulsson–Febo, Ammy Wallin, Sara Back, Stina Melin, Ingrid Wixner.

 

Publiceras: 2014-04-04 18:07:24

Division II. Genrep för Gusk och Strömsberg - Båda startelvorna redan nu

Nästa lördag möts Strömsberg och Gusk i premiären av division II norra Svealand. I morgon spelar båda lagen sina genrep. För Strömsbergs del handlar det om division I-laget Västerås SK på bortaplan (avspark 13.00) – och för Gusk väntar norrlandslaget Selånger hemma på Löten (avspark 15.15).
– Vi behöver ett bra genrep och för oss är det här ett bra motstånd. Selånger har visserligen tappat ett par spelare sedan i fjol (norrettan), men har gått bra i träningsmatcherna i år, säger Gusk-tränaren Zaine Söderlund.

Skademässigt är det framförallt de på Martin Östlund (knä), Viktor och Anton Eriksson (lår på båda) som oroar i Gusk-lägret inför matchen i Tierp nästa vecka. Sedan tidigare är det klart att Valdemar Forsman (korsband), Jesper Nyholm (knä), Felix Jacobsson (knä) missar inledningen på serien.

Klart är även att Gusk-anfallaren Mikael Mellberg är avstängd i premiären, vilket gör att Zaine Söderlund testar lite nytt på den positionen mot Selånger.
– Henrik Englund har varit skadad och är inte riktigt hundra än. Därför provar jag Andreas Josefsson i en halvlek. Isak Oscarson är också ett alternativ längst fram, säger Söderlund.

Vad vill du för svar från matchen, mer än vad gäller anfallspositionen?
– Det är som i de tidigare träningsmatcherna att våra sex-sju nya spelare ska komma in i vårt sätt att spela, där vi vill vara mer bollförare än förra säsongen, fortsätter Zaine Söderlund som vidare berättar att nyförvärvet från ESK, Linus Bylin, gör sin första match från start i morgon.

***

Strömsberg då? Jo på sin hemsidan berättar division II-laget att de saknar målvakten Martin Sundström i morgon då han liksom Daniel Leino har fått tillåtelse att skriva högskoleprovet i sättelt för att genrepa. Missar matchen för nordupplänningarna göra även den skadade kvartetten Markus Sundbaum, Daniel Käll, Robin Andersson och Mattias Hall. Vaktar målet (tillfälligt) gör Gefle IF:s a-lagsmålvakt Oskar Larsson.

/Andersson

FAKTA: Startelvorna i morgon
Gusks startelva (4–2–3–1): Alexander Garcia–Patrik Bohlin, Patrik Källsten, Mathias Benker, Alan Aljaderi–Linus Bylin, Viktor Wikner–Markus Lindström, Nercy Tourang, Ahmed Kango–Andreas Josefsson.
Avbytare: Henrik Englund, Isak Oscarson, Pontus Eriksson, Mats Rosander, Tobias Forsberg, Markus Ferlin (mv).

Strömsbergs startelva (4–1–4–1): Oskar Larsson– Joel Pettersson, Herman Ehn, Daniel Mattsson, Petter Sundberg–Alex Lindberg–Roni Ali, Gustav Ytterbom, Tobias Lööf, Erik Ingermarsson–Marcus Hägg.
Avbytare: Adam Simonsson, Marcus Söderlund, Oskar Holmgren, Oscar Åkerlund.

Publiceras: 2014-04-04 15:44:26

Norrettan. Tilltänkta genrepet inställt för Valsta Syrianska

I morgon skulle Valsta Syrianska ha spelat sitt tillänkta genrep inför seriepremiären i norrettan om två veckor hemma mot IFK Luleå. Nu blir det inte så. I stället sker genrepet mot division IV-laget IFK Märsta nästa helg.
– Jag vet inte riktigt varför det blev så här. Det får du ta med Robban (Yacoub), säger tränaren Christer Mattiasson som egentligen är mer förbaskad över det som hände tidigare i veckan då tre spelare (Mikei Söderström, Husein Aly och Ardijon Berbatovic) i sista stund bestämde sig för att gå till andra klubbar.
– Det kändes som att någon ryckte undan mattan för en. Men då var då. Nu gäller det att köpa läget och göra det bästa av situationen, fortsätter Mattiasson som samtidigt fick in mittbacken Teiwo Tejan Thompson och yttern Chika Francis Ezeh i truppen.

17, 18 spelare som ni har i truppen, är det tillräckligt för norrettan?
– Det är lagom på ett sätt. Men blir våra nyckelspelare skadade så blir det tufft.

Vad har ni för målsättning?
– Mitt mål från början var att vi skulle höja oss ett par placeringar från i fjol, men nu är läget ett annat och vi får börja med att hålla oss kvar.

Valsta Syrianska inleder division I norra borta mot Vasalund 21 april.

/Andersson

Publiceras: 2014-04-04 09:29:29

Superettan. Så slutar det - Vi tippar årets tabeller

I helgen drar äntligen superettan i gång och denna gång med Sirius i laguppställningen. Som vanligt inför en seriestart är det brukligt att tippa utgången och så även i år. Här nedan har ni Fotbollsbloggens två tabeller för 2014. Vad tror ni?

Anderssons tips:
1. Hammarby
2. Gif Sundsvall
3. Gais
4. Öster
5. Östersund
6 Landskrona
7. Sirius
8. Degerfors
9. Assyriska
10. Ljungskile
11. Varberg
12. Jönköpings Södra
13. Ängelholm
14. Värnamo
15. Husqvarna
16. Syrianska

Kommentar: Överlägsen budget och överlägset mest meriterad tränare. Hammarby och Nanne Bergstrand ska – om truppen håller sig någorlunda skadefri – ta hem den här serien. Gif Sundsvall borde ha gått upp i fjol och jag tror att de håller hela vägen i år. Gais har imponerat på försäsongen och tar kvalplatsen. Sedan blir det jämnt. I botten tippar jag att Syrianska åker ur ytterligare en division. Klubben har ekonomiska problem och har haft en tuff försäsong där två tränare har hoppat av – och man kan fråga sig om Södertäljelaget ens mäktar med att fullfölja säsongen? Husqvarna tror jag väger för lätt.

Meisels tips:
1. Gais
2. Hammarby
3. Sundsvall
4. Öster
5. Sirius
6. Ängelholm
7. Assyriska
8. Östersund
9. Degerfors
10. Ljungskile
11. Jönköping Södra
12. Landskrona
13. Varberg
14. Värnamo
15. Syrianska
16. Husqvarna

Kommentar: I år tror jag faktiskt att Nanne Bergstrand lyckas ta upp Hammarby i allsvenskan, men jag tror inte att de vinner serien. I stället håller jag Gais som etta i serien och Sundsvall som trea efter toppduon. Sirius hamnar femma och bakom tror jag att Jocke Perssons Ängelholm kommer att överraska många lag trots spel på bortaplan hela säsongen. Nykomlingen Husqvarna och kaosklubben Syrianska får lämna serien.

 

Visa kommentarer (1)
Publiceras: 2014-04-03 18:29:36

Tolles träningsrapport vecka 14

Det börjar dra ihop sig för premiär i superettan och i denna veckas version av Tolles träningsrapport berättare Thomas Lagerlöf om ett svårscoutat Syrianska samt en ny långtidsskada i truppen.

Hur har träningsvecka varit?
– Det har varit bra träningar, lite olika typer eftersom det var U21-match i tisdags. En del var slitna och trötta efter att ha spelat både lördag och tisdag. Vi hade riktigt bra fotbollsträning i måndags och i dag, sedan har vi även haft två gympass på det.

Är det någon som har utmärkt sig?
– Det är många som har varit bra eftersom vi haft så bra träningar. Oscar Pehrsson, Dalil Benyahia och Jonatan Berg gjorde det bra i U21 och har även gjort det bra i träning. Sedan kan jag även lyfta fram Stefan Silva.

Hur ser skadeläget ut?
– Alexis Bayón blir borta en bra stund, han mådde riktigt dåligt efter hjärnskakningen och får följa den klassiska trappan. Han har varit på röntgen på Karolinska och nu är det trappan som gäller där det gäller att ta alla steg innan han kan vara tillbaka. Det kommer nog att dröja några veckor. Ian har ännu inte varit med på någon riktig fotbollsträning, utan mer i passningsövningar, inget med kontakt. Annars har vi haft lite småskavanker, men inget allvarligt. Med ”CG” och Björkebaum är det inget nytt.

På söndag drar det i gång, är ni laddade?
– Det känns bra. Vi hade väl kanske önskat att han något namn mindre på skadelistan, men vi är tillräckligt bra och tillräckligt många känner jag. Vi vill börja spela seriespel nu och spela fler tävlingsmatcher.

Syrianskas tränare avgick hastigt i tisdags och det har varit allmänt rörigt. Är de svårscoutade?
– På ett sätt är det så. Det är ju många spelare som har kommit in sent, så rent personellt sätt så är det svårscoutade. Det vi har sett påminner ändå ganska mycket om hur Syrianska har spelat tidigare. Men det är klart, det var lättare att veta vad vi kunde förvänta oss när vi skulle möta Göteborg.

/Meisels

 

Publiceras: 2014-04-02 20:13:07

Norrettan. Fönstret stängt och truppen klar - Här är Valsta 2014

Transferfönstret har stängt och därmed kan Valsta Syrianska äntligen summera silly season och börja blicka framåt inför säsongsstarten. Den sista dagen av fönstret bjöd på ett tapp och två kontraktsskrivningar för Valsta.
– Vi tackade nej till Aleksej Gilnic eftersom han bara ville skriva på till sommaren och skrev i stället med Teiwo Tejan Thompson som kommer att vara med oss hela säsongen nu, säger sportchefen Suleyman Messo som dessutom fick nigerianske Chika Francis Ezeh att signera ett kontrakt under måndagen.

Valsta Syrianska tappade dock Aly Husein till Huddinge den sista övergångsdagen.
– Det var lite sociala problem som vi behövde ta hänsyn till, säger Messo.

Vad säger du om truppen?
– Jag är nöjd som det är nu, men det är klart att vi kanske hade önskat oss en forward till. Samtidigt är det ingen fara, våren är ju sådan att man kan komplettera till hösten. Vi är nöjda med det vi har. Vi har en ekonomi att ta hänsyn till också, en ekonomi som vi ska ordna upp under året nu.

Vad har ni för målsättning?
– Vi ska hänga kvar.

Angående ekonomin så ser Valsta ut att landa en stor sponsor till matchtröjan inom kort. Förra säsongen var de rödgula utan sponsorer på tröjan, men enligt Messo förhandlar man nu om ett treårskontrakt med en tröjsponsor.
– Vi hade en lång diskussion i dag och om det går i hamn så är det jävligt bra. Då har vi två huvudsponsorer och det är ungefär halva budgeten, säger Messo.

/Meisels

FAKTA
Valsta Syrianskas trupp 2014:
Målvakter: Gabriel Bulut, Rimon Bagdo.
Backar: Michael Aslan, Anthonius Asfar, Matthew Whatley, Sebastian Hansen, Adem Kücükgöl, Kevin Sharro, Teiwo Tejan Thompson, Sotirios Nikopoulos.
Mittfältare: Rodrigo Gomez, Peiman Pahlevan, Liridon Makolli, Trimi Makolli, Viktor Eriksson, Chika Francis Ezeh, Simon, Andreas Assisson.
Anfallare: Uchenna Ike, Sencer Soguk.

Publiceras: 2014-04-02 13:11:25

30 par skor återfunna - resten borta

Under gårdagens upptaktsträff fick jag höra att de skor som Einar Brekkans son hade träffat på under måndagen i Stabbyskogen faktiskt var delar av det som stals från Sirius herrlag. Det handlade om cirka 30 par skor som klubben fick hämta från polisen redan under gårdagen. 

De skor som påträffades var dock redan använda av spelare i Sirius i både träningsmatcher, träningar och i cupen. De återstående cirka 120 paren var sprillans nya och teorin är väl att förövarna inte lyckades sälja de använda skorna och därmed dumpade dessa i skogen.

/Meisels 


 

Seriebloggen

Svart humor på vit bakgrund. Se fler på Isabelle Söders blogg »