Bild på bloggaren


Cecilia Otterheim bloggar om hälsa och träning.Månadsarkiv


« Tidigare inlägg   Senare inlägg »
Publiceras: 2013-08-07 10:00:00

Mindre frekventa inlägg framöver...

Som ni som följer mig har både märkt och påpekat så har jag inte uppdaterat bloggen särskilt mycket efter minr resa till Marocko...

Jag har beslutat att ta ett litet break i bloggandet på grund av att jag har fullt upp med studier och annat framöver. Jag kommer uppdatera men endast sporadiskt när tid finnes.

Sköt om er och håll i med träningen!

Toubkal

Publiceras: 2013-07-28 13:56:00

Söndags pepp

"Ok, so you had one bad day...

Don't beat yourself up over it, don't let one bad desicion send you sprailing out of control. Grab those running shoes and get back into it. Get back to making desicions that improve your health and your happiness.

You are who you choose to be...

Publiceras: 2013-07-21 12:25:00

Söndags pepp

"It's never too late,

to become what you might have been..."

Publiceras: 2013-07-19 09:55:00

God frulle

Jag jobbar ofta på eftermiddagar och kan då unna mig en lång och god frukost på morgonen. Denna morgon blev det en smoothieyoghurt med nötter och frön. Sjukt gott! Älskar färgerna!

Frulle

Publiceras: 2013-07-18 10:25:00

Jag älskar mina kollegor

Om det finns en arbetsplats som jag trivs på så är det på gymmet med mina fina kollegor. Anders som hade lite tråkigt häromdagen kan alltid få mig att skratta.

 På sommaren blir det mycket pyssel på anläggningen och man jobbar ofta ensam i receptionen då antalet tränande sjunker.
Jag ska inte berätta om alla galenskaper den killen utsätter mig för men när jag kom till jobbet häromveckan så hade han konstruerat en "bomb". Igår när jag var förbi fick jag lära mig en ny lek"IMDB-leken". Sjukt rolig lek! Man säger en film och sen får den andra gissa vilket betyg den har på IMDB... Simpelt men kul!

Bomb

Publiceras: 2013-07-17 13:35:00

Glid in på gymmet och kör ett pass...

Älskar att instruera spinningpass och step up. Även om jag kanske har relativt god träningsdisciplin så kan jag känna att det är extremt skönt att ha de här passen uppbokade varje vecka. Då kommer jag inte undan...

Det är skönt att veta att man förbinder sig till något och att man måste gå dit även om man inte vill. Nu på sommaren när ni kanske känner att ni inte kommer iväg och disciplinen svikar så kan det vara bra att faktiskt leta sig in på gymmet i alla fall... Boka ett pass, bestäm med en kompis så att du kommer iväg.

Ta ett spinningpass så du får svettas ur ordentligt. Identifiera känslan innan passet och känslan efter passet... Kom ihåg den bra känslan som du får efter passet och plocka fram den när du känner som du gjorde innan passet. Om man kommer ihåg hur härligt det kändes efter så kan man lättare ta sig iväg nästa gång...

Spinning

Publiceras: 2013-07-17 10:15:00

Good things comes out from powerwalks

Good things comes out of powerwalks. All ära åt morgonpromenader men för mig är det kvällspromenaderna som gäller. Varma sommarkvällar när mörkret börjar falla, sen somnar man som en sten...

När man har massor i huvudet bra eller dåligt, saker som man behöver bearbeta eller planera eller som man helt enkelt inte orkar gå runt och grunna på då är det perfekt med en kvällsrunda. Tog mig en själv igår i sällskap av en kär vän och sov som en stock i natt, vilket inte händer mig ofta. Blir nog flera sådana framöver om jag sover så bra som i natt så kommer jag gå ut och gå varje kväll!!

Kvällspromenad

Publiceras: 2013-07-10 15:20:00

Lunch på Broströms

God och lokalodlad lunch på Broströms Café vid stationen. Sjukt god fetaost!

Kan definitivt rekommenderas.

Broströms café

Publiceras: 2013-07-10 09:35:00

Jordgubbsfrulle

Kan det bli bättre än det här? En skål med jordgubbar till frukost!

Svenska sommaren är såååååå härlig!

Jordgubbsfrulle

Publiceras: 2013-07-09 11:02:00

Veckans träningspass

Hur går det med träningen i sommar? Håller du igång som du ska eller har du tappat motivationen?

Känns det tråkigt att åka till gymmet och inte kunna vara ute i fria luften? Klart du inte måste gå till gymmet för att få motion! Simma i våra vackra sjöar, spring i den härliga naturen och cykla ut på landsvägarna mot landet. Det finns tusen saker man kan göra som inte kräver att man tar sig till gymmet,

 Veckans träningspass:

5-10min jogg så du blir varm

Cirkelpass: 2-3varv

Upphopp på bänk 30sek

Armhävningar mot bänk 30sek

Utfallssteg med bålrotation 30sek

Crunches 30sek

Snabba benböj 30sek

Ryggflyes med vattenflaskor i händerna 30sek

Avsluta med att kasta dig i vattnet och simma 15min!

Bryggan på landetPubliceras: 2013-07-08 12:25:00

Vansbrosimmet - Etapp ett i min Svenska klassiker

Igår gick Vansbrosimmet 3km som är del i en svensk klassiker av stapeln. Den är början på min första klassiker och anledningen till att jag nu ser ut som ett flöte i ansiktet!

Ja ni läste rätt, efter 4h i gassande sol iklädd sportbh och neddragen våtdräkt följt av 1h 12min och 7sek i vattnet med badmössa ser jag nu ut som ett flöte i ansiktet då halva min panna är vit och resten av ansiktet rött! Bra där fröken Otterheim! Solkräm behövde man tydligen inte i Sverige...

Simningen gick super bra, ångrar att jag tog det så lugnt då jag känner att jag definitivt hade mer att ge. Men jag ville inte stressa upp mig då jag är lite rädd för att simma i öppet vatten. Jag VEEEEET att det inte finns hajar i dessa vatten men det finns gäddor ;). 16,4 grader var det i vattnet vilket  var ett stort orosmoln för mig innan jag hoppade i då jag är världens badkruka i vanliga fall. Men med pulsen högt och adrenalinet i kroppen gick kylan snabbt över.

Härligt att vara i gång! Nu kör vi! Lidingöloppet nästa! Ska jag slå min gamla tid tro? Jag det ska jag nog ordna!

Man är ju så himla snygg i badmössa, men utan den får man inte simma!

Vansbrosimmet 2013

Vansbrosimmet medalj 2013

Publiceras: 2013-07-07 13:36:00

Pepp

"I don't always love working out,

but i don't regret it... "

Publiceras: 2013-07-05 10:00:00

Mer fisk åt folket

Ät mer fisk! Egenfiskad eller ej spelar ingen roll, men utnyttja säsongen och få i dig extra omega-3, mineraler och vitaminer.

 

Efter färsk och nyfiskade fiskar på semestern vill jag för tillfället bara äta fisk! Mmmm...

Enligt livsmedelsverket bör man äta fisk 2-3 gånger i veckan, både mager och fet fisk. Att fisk är nyttigt vet vi och anledningen till detta är att fisken innehåller bra fetter, vitamin D, jod och selen. D-vitamin får vi i oss via maten och solen vilket innebär att vi i de nordiska länderna får i oss mindre vitamin d än i övriga världen då vi har begränsat med soltimmar. Att tänka på är att välja miljömärkt fisk då denna är fiskad och odlad på ett hållbart sätt och inte skapar utfiskning och belastar miljön minimalt. D-vitamin finns främst i fet fisk som sill, makrill och lax.

Selen skyddar kroppen mot fria radikaler och samverkar med vitamin E och stärker och skyddar immunförsvaret.

Mager fisk är nyttig men det är framförallt den feta fisken som innehåller omega 3 och skyddar mot cancer, bra för hjärtat och cellerna.

Miljögifter förekommer i vissa fiskar i form av dioxiner, PCB:er och kvicksilver. För att undvika att få i sig för mycket av dessa kan det vara bra att variera fisksorter. För den som är gravid eller ammande bör man vara restriktiv med fiskar som innehåller just kvicksilver som exempelvis abborre, gädda, gös och lake och stora rovfiskar som färsk tonfisk, svärdfisk, stor hälleflundra, haj och rocka. Tonfisk på burk tillhör en annan art än den tonfisk som säljs färsk och innehåller inte höga halter av kvicksilver.

Jag gillar denna länk om man vill läsa på lite:

http://nyttigfisk.se/

Makrill

 

 

 

 

 

 

  

Publiceras: 2013-07-03 15:45:00

Tillbaka från Marocko!

Hade ingen möjlighet att blogga på semestern och om jag ska vara helt ärlig så hade jag nog inte heller så mycket lust med det! :)

 

Men nu är jag tillbaka och kan med lätthet säga att jag har varit på en av de bästa resorna i mitt liv! Fantastiskt land, fantastiska upplevelser och det bästa resesällskapet man kan önska sig! Vi var ett gäng på 6 personer och inte en ända gång blev vi osams om vad vi skulle hitta på eller hur saker skulle gå till. Likasinnade och utmaningssökande var vi allesammans vilket blev klockrent!

Vi började med att bestiga Toubkal, Nordafrikas och Atlasbergens högsta topp, 4167m. En rejälutmaning kan man lugnt säga! Jag hade aldrig bestigit ett berg tidigare och visste nog inte vad jag gav mig in på men ojj vad häftigt det var. Höjdsjukan smög i lindrig form på mig vid 3000m vilket gjorde at jag besteg toppen med en härlig grönansiktsfärg. Men upp kom jag!

Toubkal vattenfallToubkal toppen

Toubkal

Självklart hade vi tjejer matchande underställ på vägen upp förberget... Det räckte ju inte med att vi tryckte upp t-shirts :)

Matchande tröjor på Toubkal

Vidare åkte vi till Marrakech marknad där vi tack vare Jamal som är Marrockan slapp betala hutlösa priser... Shopping shopping!

Marrakech

Roliga maträtter som ångkoktget prövades, surfing och en fisketur som tyvärr slutade efter 30min (skulle varit en tur på 4h) då 5 av 6 personer i sällskapet blev sjösjuka och hängde över relingen och hulkade... Kul gäng! ;) Men en erfarenhet även det!

Ångkokt getSurf i Essaouida

Kort sagt... Ett minne för livet!

Publiceras: 2013-06-30 13:35:00

Pepp

"I'n not training for a 5k,

I'm not preparing for a competition,

I'm not trying to set a new record,

I'm not trying to impress you...

I'm saving my own life..."

Publiceras: 2013-06-24 12:23:00

Träningsmotivation

Hur håller du motivationen uppe under sommaren?

Skaffa dig ett mål!

Gör som Peter och Anders och bestäm en tävlingsdag. Deras utmaning var att göra personbästa i bänkpress. Träna inför den kommande tävlingenmot dig själv eller mot en kompis. Att vara två om en sådan utmaning sätter mer press och chansen är större att man faktiskt lyckas hålla disciplinen och motivationen på topp!

Anders och Peter

PeterAnders

 

Publiceras: 2013-06-23 13:35:00

Pepp

"Good things come to those who work..."

Publiceras: 2013-06-23 10:35:00

Midsommar på grönan

Midsommar på grönan var en hit! Tyvärr var vi inte ensamma om denna ide!

Dock lyckades jag dra på mig en dunder förkylning och mådde lite sådär under dagen men det gick. Allt ifrån Vilda musen till Twister och Insane åkte jag! Frittfall är en som jag gillar mer och mer vill jag lova!

Nu kommer snart taxin som ska ta mig och gänget till Arlanda och vidare till Marocko! Wiiii.... Hoppas på att kunna blogga lite under veckan dock kommer vi vandra i berg och annat äventyrligt så jag vet inte hur det ser ut med internet där... ;)

Ha en skön början på semestern allesammans!

Gröna lund

Vilda musen gröna lundSockervadd

Publiceras: 2013-06-22 12:00:00

Semester!!!!

Semestern är här och jag ska njuta så mycket jag bara kan. Har ju självklart råkat bli sjuk och kommer få vara lugn och fin idag så jag är på topp på söndag när det bär av till Marocko.

Drömmer mig bort medans jag börjar packa fram alla färgglada toppar och klänningar som kanske är en aning för genomskinliga och korta för att bäras en utekväll i Uppsala. Men i Agadir kommer dom passa perfekt! :) Vi är så nördiga att vi har tryckt upp tröjor till hela gänget! Marocko 2013 tröjor! Haha! Vi kommer se så jäkla roliga ut!

Resan bjuder på vandring uppför ett 4000m högt berg, rundvandring i Marrakesh, surfing i Agadir och turistande i Casablanca!

Hur ska ni spendera eran semester? Hur tränar ni på semestern? Skicka in dina semestertränings tips!

Packning

Marocko 2013

Visa kommentarer (1)
Publiceras: 2013-06-21 13:10:00

Glad midsommar allesammans!

Hoppas att ni alla får en fantastiskt fin Midsommar!

Själv kommer jag spendera denna på Gröna Lund! :)Publiceras: 2013-06-19 12:00:00

Sista morgonpasset för mig på terminen...

Hur mycket jag än gillar dessa tidiga morgonträningar så är det ändå skönt med lite paus. I morse höll jag sista morgonpasset för terminen för min del. Step intervallpass och det var grymt. Kändes mycket bra, härliga deltagare som mer än gärna kör järnet!

Kom ihåg lapp till mig och alla ni andra!

Planera upp träningen för sommaren och försök få träningen gjord tidigare på dagen. Skjut inte upp det du kunde göra nu till sen för då blir det inte av! Träna på morgonen så har du det gjort och kan njuta av semestern.

Att kunna träna är en belöning och inte ett straff!

Träning

Publiceras: 2013-06-18 17:35:00

Summertime is here

Sommar, sommar, sommar!

SommarkläddSmoothies

Publiceras: 2013-06-18 12:20:00

Kom ihåg att äta rätt i förhållande till vad du gör

Att äta bra är rätt men att äta rätt är ännu bättre!

När det kommer till det här med matintag så finns det många olika varianter på kosthållningar och dieter. Som jag brukar säga... "Alla vgar leder till Rom men man måste välja en väg".

Vad som är viktigt för dig som tränar och dig som vardagsmotionerar är att äta när du behöver energi. Att äta för ätandets skulle ha väl egentligen ingen funktion eller hur?

När behöver vi energin?

Den gamla hederliga frasen "Ät frukost som en kjejsare, lunch som en kung och middag som en fattig" har faktiskt en poäng. Energin behöver vi under dagen och inte när vi ska gå och lägga oss. Därför finns det ingen egentlig poäng med att äta en stor middag om man vill gå ner i vikt. På kvällen sjunker dessutom förbränningen och vi lagrar lättare in det vi ätit.

Hur ska man äta när man ska träna?

Vi behöver ju självklart äta innan träning och allt beror på hur du och din kropp reagerar på mat nära träning. Jag brukar rekommendera mellanmål ca 1h innan och lunch/middag 2h innan för att undvika "håll". Men som sagt alla är olika och olika typer av träning kräver olika mänger av energi. Ett styrkepass i gymmet eller en 3mils löprunda... Du kan ju tänka dig själv. En timme i gymmet brukar man klara om man ätit stadigt innan utan att fylla på med extra energi. Men ett långt löppass kan lätt kräva lite extra energi även under passet.

Min favorit på sommaren:

Keso med bär

Publiceras: 2013-06-17 15:33:00

Tårthelg

Har man fyllt år så har man, så jag fick offra mig och trycka lite tårta i helgen! Jobbigt... Den gamla hederliga Otterheimstårtan! ( Antagligen den vanligaste tårtan i detta avlånga land)... Banan och jordgubbsgräddtårta... Mums!

Ja det har sina fördelar att fylla år, man blir tvungen att äta tårta, man får presenter och alla ger en kramar och låter en gå före i dörren och ta all mat först! Skulle kunna fylla år varje dag :)

Inte varje dag man fyller trettio så jag unnade mig en massa onyttigt men nu är det disciplin som gäller igen. Nog med socker! Marocko resan väntar och jag är super laddad!

Tårta

Publiceras: 2013-06-17 06:35:00

Terminens sista spinning

Terminens sista spinningpass... Finalpasset blir en blandning av Daft punk och Dash Berlin... Bara mina favoriter och en massa ös! Benen ska skaka när vi går ifrån passet!

Några överraskningar väntar... Timmen är slagen.... Dags för morgonspinning!!!!

Spinning

Publiceras: 2013-06-16 13:32:00

Pepp

"You can have excuses or you can have results...

You can not have both..."

Publiceras: 2013-06-14 21:38:00

Äntligen ute i löpspåret efter ont i knät

Har haft problem med mitt knä som tog lite stryk efter maran för två veckor sedan och jag har inte kunnat springa förräns nu... Men idag gick det! Och bra gick det!

Sjukt glad är jag för det! Två veckors vila var verkligen vad jag behövde, någon cykel tur och lite styrka och balans på gymmet gjorde susen. Dagens löprunda var lugn och behaglig. 10 härliga km och det kändes fantastiskt bra.

Jag vill med detta inlägg understryka vikten av att lyssna på kroppen och återhämta sig ordentligt för att undvika att små krämpor blir långdragna skador.

Lite ont i ett knä kan vara ingenting och kan ibland bara vara tillfälligt men när lite ont i knät utvecklas till ont i knät bör man akta sig. Är du osäker? Fråga någon på ditt gym eller boka tid hos en sjukgymnast om det inte går över.

LöprundaLöprunda

Med detta tackar jag för denna vecka som varit lite si så där med inläggen. Har haft mycket stress i huvuet inför fördelsedag och annat men nästa vecka blir det bättre!

T.G.I.F!!!

 

Publiceras: 2013-06-14 12:25:00

Men varför måste ungarna smaka godis?

Det här kan göra mig lite förvirrad.... I dagsläget vet vi att man inte ska äta godis då det inte är nyttigt för oss. 

Men sen kommer dessa uppslag ut i skvallerblaskorna, sida upp och sida ner där det står att kändismammorna är så hemska för de låter inte sina barn smaka godis... Men hallå!!! Är inte det ganska bra då? Sen håller jag givetvis inte med om attman ska banta sina barn men det är en annan diskussion. Ge barnen bra vanor från början istället för att vänja dom vid godis när dom är små...

Inget socker

Publiceras: 2013-06-14 00:05:00

B-day är över för trettionde gången...

Igår var det min födelsedag för 30:e gången gillt. Hade jag tur med vädret eller? 12juni brukar vara en varm dag.

En härlig och kravlös födelsedag blev det. Frukostbuffé på radisson, relaxavdelningen på fyrishov, fixa håret hos bästa Jenny på Salong Favorit och sedan en underbar middag på restaurang Domtrappan med fina vänner. En trettioårsfest får vänta lite på sig till senare i sommar. 

Blommor

Domtrappan

Visa kommentarer (2)
Publiceras: 2013-06-11 12:36:00

Lite smått besatt just nu... Kycklingbiffar..

Har en liten mindre besatthet just nu vad gäller kycklingbiffar... Så grymt goda. Gillar starkt... Super enkla att göra...

Ingredienser:

4st bKycklingfiléer, 1tsk dijonsenap, 1msk pesto,2st  ägg, salt, peppar, 2tsk frusen persilja, 1msk chillibitar, 2msk mandelmjöl.

Mixa ihop alltihopa och forma till biffar! Jag skriver ju typ aldrig ner något när jag lagar utan höftar villt, ta därför doseringen lite med en nypa salt!

klart att steka!

KycklingbiffarPubliceras: 2013-06-10 20:01:00

Måndagsplanering...

Jag kommer dit jag vill om jag tror på mig själv...

Måndag, måndag... Man väntar hela veckan och hoppas det inte ska bli måndag men likaväl kommer den tillslut. Efter en skön helg eller en tung helg eller vad det nu kan vara, men kommer gör den...

Kul helg med sommaröppning både på Saluhallen och BJ, jag, Kadri och Jamal dansade hela natten lång!

Var kanske inte helt super sugen på att det skulle bli måndag igen denna vecka men nu är jag glad att den är här. Tidig morgon som vanligt med spinning som följdes av lite jobb under dagen. Nu hemma i soffan framför tv:n och några gamla avsnitt av Grey's anatomy... Life is good!

Mycket snurrar runt i min hjärna just nu och jag känner mig ganska stressad över saker som ska, bör eller måste göras. Vill så mycket och jag vet att om jag tror på mig själv kan jag göra dom... Ordning och reda burkar hjälpa med att hålla huvudet stilla och lugnt. Listor hjälper att hålla saker i ordning och inte behöva hålla dom i huvudet!

Dags för lite planering!

 

Beautiful girls

Publiceras: 2013-06-07 21:38:00

Pink Friday

Happy friday! Tränat, handlat och varit på fina Millas barnmorskexamen. Glada dagar... Då bär man rosa!

Pink fridaypink friday

Publiceras: 2013-06-07 15:36:00

Sluta sitta ner hela dagen, stå eller gå!

Forskare är enade i frågan vad gäller vardagsmotionen. Det handlar inte om de timmar du spenderar på gymmet utan de timmar som du inte är där och vad du gör då!

I vetenskapensvärlds avsnitt "Myter om träning" tar en överviktsexpert upp just detta och understryker vikten av att röra på sig inte bara korta stunder under dagen utan hela tiden. Stolen är vår fiende!! Jag har tidigare varit på föreläsningar i detta ämne där läkare poängterat samma sak.

"Vi spenderar 3 timmar på gymmet i veckan men därefter sitter vi ner... På jobbet, i soffan framför tv:n, vid matbordet osv. Det räcker inte!"

En promenad i det vackra vädret, en cykeltur, en kaffe "to go" ... Utmana dig själv och tänk på vilka val du gör i vardagen! Du kommer se en stor skillnad!

Kom bara ihåg att ta på dig sköna skor :)

Promenera mer

Publiceras: 2013-06-06 22:10:00

Nationaldagen!

Sveriges nationaldag!

Hoppas ni firat denna dag fyllt den och tagit del av alla festligheter som staden erbjöd.

Vår nationaldag ska vi vara stolta över och inte ge den felaktig eller negativ betydelse.

Stort grattis till alla som tog studenten igår! fantastiskt väder och glada och förväntansfulla ungdomar runt om på stan! Man kan inte annat än bli glad!

Sverige flagga

Publiceras: 2013-06-05 15:36:00

Mustig linsgryta

Lagade denna goda linsgryta häromdagen, sjukt god! Vegetarisk, mättande och smakrik.

Ät mindre rött kött och påfresta mindre på miljön. Det finns massor med smakrika vegetariskarätter man kan laga och trots att man inte är uttalad vegetarian skadar det inte att hoppa över köttet ibland.

Denna gryta består till stor del av gröna linser. Gröna Linser är rika på protein, mineral och kostfiber. Dessa fungerar mycket bra till grytor, soppor,  vegetariska biffar och pajer.

Ingredienser:

Gröna linser, grönsaksbuljong, krossade tomater, purjolök, palsternacka, gullök, olivolja, salt, peppar, oregano, chillipulver.

Koka linser, skär purjolök, lök, palsternacka och stek i olivolja någon minut. När linserna kokat klart blandar du alla ingredienser i kastrullen, smaksätter med kryddor och låter koka ca 15 min.

Klart!

Linsgryta

Publiceras: 2013-06-05 10:23:00

Bandagerad

Min axel har ju krånglat bra länge nu och jag lyckas inte få bukt med det så jag bestämde mig för att det var dags att gå till sjukgymnasten. Tejpning och äntligen en förklaring till vad som orsakat det onda.

Skönt att äntligen veta vad som är fel för att sen kunna åtgärda eländet och kanske bli av med smärtan som jag dragits med i säkert ett år nu om inte mer. Ryggen som också krånglat ska bli behandlad vilket också var en lättnad. Hoppas bara att ryggen inte visar sig vara mer illa ute när vi börjar behandla än vad jag befarat. Nästa vecka på måndag är det dags att börja ordna...

Jag är ganska smärttålig vilket gör att jag gärna går med saker liiiite för länge innan jag tar dom på allvar.

Tänk på det! Gå inte med saker för länge utan att åtgärda dem. Har man otur kan det gå över gränsen för vad man kan behandla.

Bandagerad axel

Visa kommentarer (1)
Publiceras: 2013-06-04 19:35:00

Rensar ur skafferiet...

Bestämde mig för att rensa ur skafferiet idag, hade en massa mat som behövdes ätas upp så det blev husligt värre. Tvätt, städ och storkok...

Skönt när man får sådana ryck och bara gör. Linssoppa och bönbiffar... Nice :) Bra med matlådor, man vet hur mycket man äter, vad som finns i och man sparar pengar.

Tips!

Väg upp maten och få koll på ur mycket du lägger i varje låda! Ofta proppar vi matlådorna fulla utan att egentligen tänka på att man skulle kunna bli mätt på kanske hälften av all mat. Dels kan du få ut fler lådor, dels kan du känna dig säker på att du inte äter för mycket!

 

Uppblötta linser

Publiceras: 2013-06-04 09:25:00

Förtsa passet efter loppet

Dags för första passet efter lördagens tuffa lopp. Ont i benen fortfarande, fötterna och vaderna är äntligen inte stela längre. Dessvärre har vissa gömda ömheter krupit fram så jag får ta det lugnt. Simning blir bra!

Håller på att lära mig crawla, något jag alltid velat kunna. Dock måste jag fokusera på att simma bröstsim då Vansbro närmar sig med stormsteg och jag måste vara redo. 

Planen för idag är att testa distansen som ska simmas, 3km och se vad klockan säger. Vet inte hur mina ben kommer att reagera så vi får se vad som händer.

Laddar med go frulle!


Publiceras: 2013-06-03 15:36:00

Junimånads utmaning

Nu var det väl ändå dags för en ny utmaning och vad är väl roligare än en smaskig sådan!

Denna månad kör vi all in och jobbar boxjumps!

Denna gång ska vi skrapa ihop 500st boxjumps/ vecka! Detta innebär att vi den 30:e juni ska ha genomfört 2000st boxjumps. Ett boxjump innebär ett jämfota hopp uppför en pall, stol eller vad man nu får ta till.

Om man har knäproblem avråder jag från att hop jämfota ner för pallen utan gå då med ett ben i taget ned så blir det inte lika tungt för knän.

Försök att hoppa upp utan att låta för mycket genom att "fjädra" landningen med lite böjda knän. Hur många du gör per gång är upp till dig men 500st ska vara genomförda på söndag!

Lycka till!

Boxjumps

Publiceras: 2013-06-03 12:00:00

Långhelgen är över

Långhelgen i Stockholm är över och det känns så tråkigt. Alla roligheter som dagarna bjudit på är förbi och det är dags att blicka framåt.

Fantastiska dagar med min älskade bror och hans fina familj gjorde gott för humöret. Mina älskade brorsbarn växer och blir bara större och större. Folke 3,5år och Sigrid 1 år är dom finaste som finns. En tripp till Liljehamnen med glass vid vattnet i solen var en riktig hit! 

Myshäng i Humleparken på fredagen med bästa Linda, Stockholm Maraton på lördagen, stapplade mig på ömma ben till en brunch med Kadri och Jamal på söndagen, middag med Anna och kvällskaffe med Rander... Helt klart en bra helg!

Men nu då?

Veckan är på g och jag känner att jag måste blicka framåt mot nästa etapp... Marocko resan står på tur efter midsommar och sedan väntar Vansbrosimmet. Tar någon dag att återhämta mig inna jag drar igång med träningen igen.

Min bror och Folke diskuterar livets svåra frågor :)

Liljehamnen

BLOGGARENamn: Cecilia Otterheim
Ålder: 29
Bor: Fålhagen, Uppsala
Gör: Jobbar som personlig tränare, kostrådgivare och gruppträningsinstruktör
Familj: Mamma, pappa, två bröder och två underbara brorsbarn
Gillar: Positiva människor, att resa och choklad (!)
Gillar inte: Curry och meningen "Jag kan inte"
Lyssnar på: Allt som gör mig glad och motiverad
Läser: Böcker som stärker psyket och tar mig framåt, en favorit är "The Secret"
I hörlurarna: Ed Sheeran "The a team"
Intressen: Träning i alla former och att laga mat
Bäst med Uppsala: Allt är så nära och staden är så vacker på försommaren
Saknar i Uppsala: Kan faktiskt inte komma på något jag saknar


 

Nyheter

Kultur & Nöje

Sport

Seriebloggen

Svart humor på vit bakgrund. Se fler på Isabelle Söders blogg »