Bild på bloggaren

Mayborn


I vinter reser Sirius Bandy land och rike runt för att spela i bandyns elitserie. Genom lagets frispråkiga anfallsstjärna Alexander Mayborn kan du följa laget under säsongen och få veta vad som händer bakom kulisserna. Varmt välkommen till Mayborns videoblogg.

Follow on Bloglovin
TILLBAKA TILL UNT.SE/SPORT


Månadsarkiv


« Tidigare inlägg   Senare inlägg »
Publiceras: 2013-02-25 21:27:33

Tack Uppsala, tack Sirius

Sista dansen med den vackraste av dem alla. Tack för allt Sirius. Tre säsonger har jag haft äran att bära Sirius blåsvarta tröja. Detta blir mina sista matcher.

Det är tre underbara säsonger för denna klubb som utan tvekan ligger mig varmast om hjärtat. Mycket tack vare allt folk runt omkring klubben. Lagkamraterna, ni på läktaren, gubbarna som är parkeringsvakter på våra matcher, Västra sidan, alla som jobbar i föreningen, anställda som ideella. Listan kan göras hur lång som helst.

Ni människor vet verkligen hur man får en kille från en mindre stad att känna sig hemma.

Sirius känns verkligen som en familj på många sätt och självklart är det jobbigt att behöva ta beslutet att lämna. Det är dock dags att skaffa sig en utbildning, som tyvärr inte finns här i Uppsala, och ta nästa kliv i livet.

Jag tar med mig minnen och upplevlser som jag inte hade bytt bort mot något annat. Som att åka in på isen, inför 9000 personer på Studan och spela semifinal, bada badtunna med skridskor på för att fira ett hat-trick, för att inte tala om alla magiska resor till/från bortmatcher med Högbergs buss.

Jag hoppas kunna få komma tillbaka till Studan som åskådare i framtiden, heja fram Sirius till segrar och träffa alla underbara människor igen.

För det är ni människor som gör denna klubben till den vackraste klubben i detta land.

Nu är det dags att spela kvar denna föreningen i Elitserien.

Tack Uppsala, tack Sirius, tack för allt ni givit mig! Kärlek / Mayborn

Avgörande målet mot Hammarby "succésäsongen 08-09" (pass från Eskhult såklart)

 

En av alla trevliga "fester" med Sirius Bandy, fick äran att skriva en text och sjunga en låt till våran fd ordförande Janne Sjonemark när han skulle avgå. En underbar man som jag beundrar mycket.

 

En säsong ingen kan ta ifrån Sirius Bandy.

 

 

Publiceras: 2013-02-14 11:54:22

Ni som har en kvinnlig sambo förstår.

Ni som har en kvinnlig sambo förstår. Låg ett brev när jag kom hem förut från dessa två.

 

 

Hejsan Rebecka. Vi två önskar dig en underbar alla hjärtans dag! Jag, Mr.Hårklämma vill också tacka för att jag och mina homies får ligga å skräpa i precis hela lägenheten medans Miss Topps tackar som ödmjukast för att du låter henne och hennes väninnor ligga i badrummet och mysa efter användning. Ingen av oss gillar nämligen att bli "städade" som ni människor kallar det! Du är världens bästa ägare! Ps hälsa han den där Alexander du bor med att han ska ge fan i att slänga oss bara för att spela duktig inför dig! Puss puss! / mr.hårklämma och miss topps! Ps. Vi är överallt. Ds

Publiceras: 2013-02-12 11:58:06

En historia från 2009

Jag berättade denna historian för Säleby för någon vecka sedan. Han tyckte den va så rolig och jag lovade honom att skriva ner den. Här har ni den.

Januari 2009, det är matchdag. Jag minns inte vilka vi ska möta men bandyn är stekhet i Uppsala. Det går bättre än någonsin för mig och jag gör mål på löpande band. Vi i Sirius kommer från ingenstans, vinner match på match och överraskar alla. Det var denna säsongen 2008-2009 som senare skulle få smeknamnet "succésäsongen".

Jag tog en promenad på matchdagen mitt i centrala Uppsala. Helt plötsligt möter jag ett bekant ansikte. En kille som är ett par år äldre än mig och från samma lilla stad. "Hallå där, de va inte igår" säger han och vi byter lite vänliga fraser innan han säger "Ja, jag ser att de går bra för dig och laget, fan va kul".

"Ja absolut de e jätteroligt" svara jag och ställer frågan "och du krigar på med hockeyn eller?" Samtidigt som jag försöker placera vart han spelar nu.

Den ödmjuka killen svarar att han har varit skadad en längre stund, knät är dåligt men att han nu är på väg tillbaka och är i stan för att vara andrakeeper när hans lag möter Almtuna uppe i gränbyhallen.

Gud va roligt svarar jag och önskar honom lycka till. Vi småpratar lite hastigt i någon minut innan vi säger adjö. Vad kul tänkte jag, att träffa han, från samma stad och samma hockeyförening som jag en gång lirade i.(jag spelade hockey fram tills jag var 15) Men gud va tråkigt de måste vara att stå och öppna båsdörren i Allsvenskan. Starkt av han att köra på, trots skadan.

Själv gick ju allt som en dans just då och även om bandy är en liten sport så hade till och med han koll på att det gick bra för oss och mig så tuppkammen växte lite till inför de kommande matcherna.

Vad vill jag då ha sagt med detta? Det är väl ingen speciell historia? Nej absolut inte, om det inte var för att killen nu är nu en av världens bästa hockeymålisar, heter Viktor Fasth och inte längre öppnar båsdörrar i hockeyallsvenskan utan räddar puckar på löpande band i NHL.

Det svänger fort i idrotten, ikväll har vi Motala hemma. Sista seriematchen för säsongen och vi ska göra allt för att vinna, kanske vi kan slippa kval för att hålla oss kvar? Jag har precis druckit en kopp kaffe hemma. Nu ska jag rensa kattlådan och sedan laga mat.

Jag undrar vad Viktor gör , "krigar på" med hockeyn?

 http://www.aftonbladet.se/sportbladet/hockey/internationellt/nhl/article16183093.ab

Unnar den krigaren all framgång.

 

Ses ikväll på studan hoppas jag. Bara kärlek / Mayborn

 

Publiceras: 2013-02-09 11:34:25

Sirius årskurs 4 b åker på klassresa

Underbart skön seger igår över Västerås, fruktansvärt viktigt och kul att Viktor fortsätter ösa in mål.Dock är det redan nu fokus på morgondagens match mot svåra GAIS nere i Göteborg.

Vad behöver då en kille som börjar närma sig 30 år när man skall åka iväg med ett gäng killar och spela match? Ett schema såklart. Ett schema som liknar schemat man fick av fröken när man i årskurs fyra skulle på ge sig iväg på klassresa. Tandborste och tandkräm är nerpackat det är dags att rulla ner mot västkusten, bästkusten.

Håll tummarna för oss. Tack för igår!  / Maya

 

 

 

Publiceras: 2013-02-08 17:09:57

19.00 Ikväll

19.00 Ikväll. Fritt inträde! 

Publiceras: 2013-02-07 14:46:15

Sirius - Västerås

Dessa sköna gubbar kommer stötta oss på studan imorgon. Kommer du? Gratis inträde tack vare alla underbara företag som stöttar. Tusen tack! Ni är magiska. 

Publiceras: 2013-02-06 17:09:57

Stöd Bissen Brainwalk

Gör som mig, stöd Bissen Brainwalk:)   Alla till studan på fredag mot Västerås!!! / Maya 

Publiceras: 2013-02-01 11:23:25

Vilken man!

Varför kan inte alla vara lite mer som Håkan Lönngren?

Publiceras: 2013-01-31 22:24:22

Bandyhörnan

Se här! Premiär för det nya programmet "Bandyhörnan"

Publiceras: 2013-01-24 14:11:40

Punktmarkering på katten i helgen

Vem vänder man sig till när man skall resa iväg över helgen och katten behöver kärlek och mat? Johan Jansson Hydling såklart.

Max är ju den stora djurälskaren och han tog hand om pissekatten på ett helt underbart sätt senast jag var iväg, men Max hade andra planer denna helg.

Då kliver han in, mannen med Upplands största snus, han som kör över motståndare på löpande band och sover med blåbyxorna på. Det känns så fruktansvärt tryggt att lämna kattens öde i Johans händer så ni anar inte.

Jag vet att du och pissen kommer hitta varandra Johan och vill ge dig världens största prilla för att du en sån go människa som tar hand om djuret.

Finns bara ett ord för en sådan lagkamrat, magisk.

Ps. Hon tål INTE snus och pälsen skall borstas 5 gånger om dagen, minst.

Visa kommentarer (1)
Publiceras: 2013-01-21 08:26:25

VM-Uppehåll = Bloggvila

Sjukt skönt med en poäng mot duktiga Kungälv, starkt av oss att hämta upp i slutet. Det tyder på en bra moral i gänget. Kan meddela att Joel mådde hyfsat bra efter det sista målet där han fullkomligt mördade bollen upp i nättaket till 3-3.

Nu är det dags för Bandy-VM och hårdträning för oss i Sirius. Eftersom det inte finns så jättemycket intressant att skriva om när vi inte är igång och lirar blir det lite mindre här på bloggen under dom närmsta två veckorna. Helt tyst blir det självklart inte.

Vi ses snart igen! Kärlek! / Maya

 

Visa kommentarer (1)
Publiceras: 2013-01-17 19:36:39

Jesper - Nöne 1-0

Max brorsa, Jesper "Brechen" Eriksson svarar på kritiken Anders "Nöne" Gustafsson.

Nöne uttalade sig om att Villa och bandyn i sig blivit allt för tråkig, Jeppe fick sig även han en skopa av den gode Dr Snuggles kopian då han sa följande:

"Nu har Jesper Eriksson fått mycket speltid där och han har fin fart, men att åka fort och vända ur kan du dressera en apa till att gör".

Ord och inga visor från Nöne, Jeppes svar är riktigt bra humor dock.

Se länk nedanför:

 

 http://nlt.se/sport/bandy/1.1907989-tv-for-mig-ar-han-en-mupp-

 

Är det inte underbart med sånt här i vår lilla bandyvärld?

Jag funderar dock på att bjuda hem båda två efter säsongen på en bit mat och ett glas rött så kan vi reda ut detta. Det finns inget som inte går att lösa med killar.

 

MVH Dr Phil Mayborn

 

 

Visa kommentarer (1)
Publiceras: 2013-01-17 16:19:51

Torsdagshumor

Världens roligaste klipp någonsin. Kan se det hur många gånger som helst, det blir bara roligare och roligare för varje gång.

/ Mayborn

Publiceras: 2013-01-16 22:41:54

Lavezzi om det avgörande passet till Mayborn.

Passet som avgjorde i Vetlanda. 

Publiceras: 2013-01-15 09:35:17

Kom hit Prinsen.

Har aldrig velat krama en man jag inte känner förut. Igår ville jag dock ge prinsen en stor kram, smyga han av scen och viska "allt kommer bli bra Philip, lugn bara lugn" .

Publiceras: 2013-01-13 11:42:23

Vinst i kylan

Vinst mot Ljusdal igår i ordentlig kyla. Allt om matchen kan ni ju läsa om i tidningen så bjuder istället på tre bilder från gårdagen.

Den första bilden är från matstoppet där det som vanligt fanns spelmaskiner. Viktor vann för ovanlighetens skull och slapp visa leg denna gången. Han är ju 32 år men ser tydligen ut som 17 då han alltid får visa leg när han ska köpa sin älskade snus eller spela lite Jack Vegas.

Firma Mayborn/Åhlen vann inget som vanligt men det ser vi bara som ett gott tecken, antagligen väntar en bissart stor jackpot på oss någonstans runt 70 års-åldern. Trägen vinner alltid.

Den andra bilden är på Viktor, Lavezzi och Eskil och deras extremt fula rånarluvor. Men man kan lugnt säga att dom behövdes. Jag hade min vanliga hybris och körde utan nån mössa under uppvärmingen, öronen var som två stoppljus efter fem minuter och jag trodde dom skulle ramla av. Det är klart de var kallt. Det är lite Tengil över Eskhult.

 

Den sista är en "Lika som bär"

Viktor Broberg och Tjet från Allrams Höjdarpaket

 

Publiceras: 2013-01-10 13:36:00

Uppsalas skönaste omklädningsrum

Jag hoppas att Almtuna, Storvreta, Sirius Fotboll och alla andra lag i Uppsala har precis samma sköna känsla i omklädningsrummet efter en seger. Vi är rätt sköna i motgång också skall tilläggas. Här hyllas, med all rätt, Patrik Lavezzi Eidernert, Eskhult och Putte Johansson lite extra efter gårdagens match.

 

Publiceras: 2013-01-10 01:49:09

Eskhult bjuder på sig själv.

Planens kung var Eskhult och man riktigt såg hur han myste i omklädningsrummet efter matchen....

Publiceras: 2013-01-09 23:49:09

Underbara studan...

Nåt så gripande skön seger!!!

Publiceras: 2013-01-08 14:29:38

Hellraiser Hellqvist

Publiceras: 2013-01-07 07:30:19

Släpp domarna

Detta kanske kommer som en chock för er när det kommer från mig men, det måste vara dags för hela bandysverige att sluta lägga fokus på bandydomarna. Det känns som det gått över styr när man varje TV-sändning skall prata om domarna och fel dom begår.

Självklart är det tråkigt när fel begås och jag kan hålla med om att det måste bli bättre men vad tjänar det till att trycka så hårt på det i media? Jobba med domarna och inte emot. Grova fel kommer hända igen och igen, tyvärr. Det är den mänskliga faktorn.

Det man självklart inte skall acceptera är när det förekommer rena lögner i domarapporter, jag vet att det sker titt som tätt, jag har själv varit med om det.

Så snälla TV 4 lägg noll fokus på killarna i randigt nästa sändning och fokusera på spelet till fullo. Skall tilläggas att Pelle Fosshaug gör ett överjävligt jobb och bandyn har mycket att tacka den mannen för. Vill påstå att han den viktigaste mannen vi har inom den lilla sport. Hatten av.

/ Mayborn

 

Publiceras: 2013-01-07 06:45:45

Viktor Brobergs rosa tofflor...

Riktigt tung dag igår med storförlust mot Sveriges bästa lag, Hammarby.

Inget snack om att dom är i en klass för sig just nu. Som tur är är det en ny match redan på onsdag. det gäller att släppa Hammarbymatchen helt och lägga all fokus på det som komma skall, klyshigt men sant.

Har hittat hemligheten bakom Viktors succé. Det måste ju sitta i hans rosa tofflor som han duschar i. Det krävs verkligen en riktigt man för att bära upp dom.

/ Mayborn

 

 

 

 

Publiceras: 2013-01-04 14:24:35

"Ledig" dag

Är det inte underbart att vara ledig? Vaknade med en lapp brevid mig och såg att min kära sambo gick bananas på "att-göra-listan". Det är väl en jävla tur att hon e snygg... Ledig dag my ass. / Kärlek!

 

Publiceras: 2013-01-02 13:21:57

Matchdag

Finbesök på matchdag. Åhlén och Max hälsar på, en jävla fart på dom gubbarna som ni ser.....eller?

 

 

Publiceras: 2013-01-01 09:06:00

Ingen vila

Nyårsdagen är lika med extrem ångest, forced baksmälla och vila för de flesta i detta avlånga land. Dock inte för oss bandyspelare. Efter en spiknykter nyårsafton väntar ett träningspass idag och laddning inför hemmamatch mot Broberg imorgon. Ett Broberg som siktar stenhårt på att spela final i mars.

Det säger sig självt att det blir en mycket tuff uppgift men vi har flera bra matcher i ryggen och hoppas kunna skrälla på Studan.

Måste passa på och tacka Västra sidan som hade tagit sig till Lidköping för att stötta oss, magiskt tryck på läktaren. Flera jobbade in bar överkropp och jag anar att kvinnorna i Lidköping hade svårt att fokusera på bandyn när det bjöds på sådan godis på läktaren.

Hoppas alla ni där ute får ett riktigt bra år med massa kärlek.

Ses på Studan imorgon gott folk.

Mot Alla Odds!

Publiceras: 2012-12-29 17:57:33

Mot Lidköping

Imorgon åker vi ner till  Skaraborg, Lidköping. Där pratar man i mitt tycke världens skönaste/roligaste dialekt. Jag vet att det står "En lektion i västgötska" som presentation av klippet men detta är Skaraborgska och inte Västgötska. Dialekten är allt annat än City men sjukt charmig.

 

1 minut och 24 sekunder in i detta klipp är den absoluta höjdpunkten då kingen i vit t-shirt betonar ordet höger på ett magiskt sätt. Spela gärna upp det flera gånger, det är ren magi för öronen.

  / Sa å Sulle = Ska och Skulle

Publiceras: 2012-12-28 13:40:01

Ny match nya möjligheter

Ny match nya möjligheter ikväll. Kanske kan vi för första gången denna säsong bjuda på ett bra väder och en bra is. Det är ju faktiskt ganska sjukt att vi spelat halva säsongen utan att en enda gång haft bra förutsättningar på hemmaplan.

Jag vet att våra kära Västra sidan förutspråkar spel ute men för sportens och Uppsalas skull hoppas jag verkligen att det står en hall redo att spela matcher i inom de närmsta åren.

Idag möter vi fartfyllda Edsbyn som vi gjorde en kanonmatch mot borta. Hoppas vi kan bjuda på lika bra bandy ikväll och att Jonas Edling inte ges möjlighet att lägga sin dräparkommentar(nåja) som han sa för ett par säsonger sedan.

Random Siriusspelare (hänger inte ut någon) hamnade i munhugg med honom och kallar honom för bonde, varpå Edling kläcker: "vi ä iallafall bättre än er på bandy". Detta var unde Edsbyns storhetstid då dom fullständigt kissade ner hela bandysverige. Svar på tal med andra ord:)

 

Ses på studan!

Publiceras: 2012-12-25 22:25:50

Juldagen = Julklappsutdelning

Juldagsträningen i Sirius Bandy är alltid lite speciell det är nämligen julklappsutdelning. Man drar ett nummer veckan innan och den spelares nummer man drar köper man en julklapp till och skriver ett rim. Några hade slarvat med rimmen, jag hade glömt min julklapp och vissa rim var ej rumsrena så kunde inte ta med dom. Men det är iaf en magisk tradition.....

 

Publiceras: 2012-12-24 12:03:13

God Jul

Ville bara önska alla en God Jul.

Lugnet före stormen här i Vänersborg hos mor och far. Snart kommer sockerhöga, förväntansfulla kids och tar över hela huset. Så jag passar på att vila öronen och bara vara.

Ta hand om era nära och kära, sprid kärleken och var lyckliga över det ni har.

 

Kärlek / Maya

 

 

 

Publiceras: 2012-12-21 11:32:09

Lika Som Bär

Hade först inte tänkt att lägga upp denna men ser en enorm humor nu i detta klipp.

Detta var alltså på vägen ner till Vänersborg, titta vad glada grabbarna är med sina mobiltelefoner. Kontrasten av resan dit och resan hem efter att blivit länsade på sin telefoner är själva humorn.

Alla till Studan ikväll.  USA Collagegrabbar(sirius) möter CCCP(Wella)

Kan Miricale on ice hända igen?! / kärlek!

Publiceras: 2012-12-19 22:13:40

Hybrisfärger

Det är klart folk valde se-mig-färger på pikétröjorna...

Eskhult & Broberg på väg ner till Lilla Paris aka Vänersborg.

Publiceras: 2012-12-18 22:13:40

Åhléns slipskola

Imorgon väntar en svår bortamatch, Vänersborg. Det kommer säkerligen filmas en del från bussresan. Så länge får ni hålla till godo med Åhléns slipskola, han är ju trots allt professor i slipning. Viktor öser in mål med sina fruktansvärt små skridskor och Humle och Dumle är beviset på att Eskhult inte är 20:) titta här: 

Publiceras: 2012-12-17 07:39:16

Alla till Studan!

Alla till Studan!

Publiceras: 2012-12-15 08:47:19

Mardröm

När man på morgonen slår upp tidningen och läser om ännu en massaker på en skola i USA, det är då man inser att en förlust här och där i bandy absolut inte betyder någonting.

Även om det inte är lösningen på hela problemet så finns det väl ingen som inte tycker att något borde göras åt deras vapenlagar?

Så finns det folk här i Sverige som tycker vi ska bli som USA......just saying.

/ Kärlek & Respekt

 

 

Publiceras: 2012-12-14 11:12:29

Blondinbella hit och Kissie dit...

Det är alltså såhär det känns att vara kissie, dissie, missi, pissi och allt vad dom heter bloggarna. Jag har nämligen fått två par mössor med en egen logga på av Hälsinglands, ja förmodligen Sveriges, bästa trýckeri, TRYCKFALL.

 

Som om inte det var nog har man fått sitt första fanbrev....det är klart vi tar det hela till en helt ny nivå i år. Frågan är om man inte växte ett par cm idag och blev 173 iaf. Nej sån flyt har man ju inte, ständig motvind. Men tusen tack både tryckfall och brevskickarna. Sådan värmer något enormt!:) / kärlek

"Hälsa Max Eriksson som är en underbart söt bandyspelare"

"Lars Fall. Jävla Man! Mycket imponerad av denna man"

"Hälsa Åhlen att vi har respekt för HANS cykel"

 

 

Publiceras: 2012-12-12 06:53:55

Några ord om "Så mycket Sämre" och Housemusik.

Jag funderar på om man kan skicka in vilka artister som helst i "Så Mycket Bättre" och sedan få hela svenska folket och avguda sämre versioner av orginalet.

Det glädjer mig att många dock verkar tacka nej. För jag antar att man är rätt långt nere i valet av artister när Sylvia Vrethammar och den där killen med tandställningen som kom tvåa i idol tvåtusen-någonting är med och klämmer. Nästa säsong är väl EMD med och berättar om alla sina spelningar inför 8-åringar på köpcentrum runt om i Svergie. Läggnerskiten.nu

Det mest skrämmande är ju att dessa låtar som framförs kliver rakt in på Spotifys topplista sedan. Jag vill ju tro mer om oss människor.

Är det inte "Så Mycket Bättre-låtar" som man hittar på listan så är det den nya Schlagern, House. Det är helt otroligt vad en hype kan förstöra en musikgenre. Finns det något mer svennebanan idag än Swedish House Mafia, viftdansa med ena handen, beställa champange på krogen och vilja betala mindre i skatt? Sen att du knegar som snickare 24-7 spelar absolut ingen roll. Alla verkar totalt hjärntvättade. Dock händer detta alla stora musikgenrer förr eller senare. 

Med detta sagt slänger jag i Dr Dre - 2001 i skivspelaren, häller upp en kopp kaffe och bara njuter av att jag äntligen, efter tio års misshandel, får ha "min" kära Rap ifred igen. Inget ont som inte har något gott med sig.

/ Bitter gammal gubbe

 

Publiceras: 2012-12-11 20:29:33

Uppehåll lika med hårdträning

Olle kör stenhårt med oss under uppehållet. Vissa gubbar är bättre än andra på styrka...

Publiceras: 2012-12-09 21:30:35

Skillnaden på Ryssland & Sverige

Underbara Mattis förklarar skillnaden mellan Ryssland och Sverige. Om någon undrar så förstår jag ryska men kan inte prata:) / kärlek 

Publiceras: 2012-12-06 21:25:29

Ribban?

Imorgon får man följa matchen via UNTs direktrapport tyvärr. När vi för en gångs skull ska spela på bra is, det är ju typiskt. Bara hoppas att grabbarna hämtar hem två pinnar.

Annars känns de sjukt bra och formtoppen är nära. Känns som precisionen är på plats...

Publiceras: 2012-12-05 10:39:27

MATCH INSTÄLLD

Matchen ikväll är tyvärr inställd.


 

Nyheter

Kultur & Nöje

Sport

Seriebloggen

Svart humor på vit bakgrund. Se fler på Isabelle Söders blogg »