Bild på bloggaren


Sara Bjervner Andersson har bestämt sig - i år ska hon göra klassikern. Här på unt.se/klassikerbloggen kan du följa hennes resa från start till mål.


Månadsarkiv


« Tidigare inlägg   Senare inlägg »
Publiceras: 2013-09-30 16:58:34

Tack för mig!

Tack för mig! Jag har nu gjort En Svensk Klassiker, och det innebär också ett avslut för Klassikerbloggen. Det har varit ett helt fantastiskt år. Jag har lärt mig så otroligt mycket och fått chansen att lära känna helt underbara människor. Herregud, vilket år! 

Det började ju med Engelbrektsloppet. Och som jag har svurit över dom där skidorna, jag var så trött på dom. Att jag aldrig fick till någon bra teknik, att jag inte samlade på mig tillräckligt med mil... Ja, ni som har följt mig kanske minns detta. Men det var såklart också helt fantastiskt. Jag minns särskilt en solig vinterdag i Gimos skidspår när jag och mamma skulle samla på oss dom sista milen och ett riktigt långpass. Det var härligt! Och Engelbrektsloppet, det blev en iskall och långsam historia med otroligt kärva spår. Men i mål kom vi! 

Vätternrundan har jag bara fantastiska minnen ifrån. Hur vi hela våren slet i vätterngruppen, samlade mil och delade tips med varandra. Att sedan få fullfölja med dessa tjejer är en känsla som jag inte riktigt kan beskriva. Det var fint. Och belöningen till mig själv var inte så tokig - min Lapierre Sensium 250.

Vansbrosimningen då. Jag hade ju inte tränat så mycket simning, det är bara att erkänna. Simning är inte min grej. Jag blev ändå förvånad över hur kul jag tyckte att Vansbrosimningen var, och väldigt nöjd med tiden. Det var ju dessutom en av sommrens finaste dagar med värme och strålande sol. Det kändes riktigt bra att ligga i gräset och sola efter målgång.

Sist, men definitivt inte minst - Lidingöloppet. Jag hade en sådan otroligt bra känsla efter Lidingöloppet, trots magkramper så lyckades jag ha den där känslan genom hela loppet. Det är härligt när benen är helt med på noterna - så visst var det tråkigt att magen skulle krångla men så är det ibland. Jag är en erfarenhet rikare och jag ser fram emot Lidingöloppet nästa år!

Så, ni fantastiska läsare - ett stort TACK för att ni följt mig! Det har varit både motgångar och framgångar det här året, precis som det ska vara. Det har hänt mycket det här året. Jag har blivit en fullkomligt prylgalen person (för lets face it - man blir så av cykling), en person som ständigt kommer att jaga nya utmaningar (varför sluta här?!) och jag har fått massor av nya vänner. Det här har varit ett bra år. Helt enkelt. 

Jag började skriva här med en förhoppning om att kunna inspirera fler till att anta utmaningen En Svensk Klassiker. Eller vilken utmaning som helst för den delen. Om jag har lyckats att inspirera någon är det fantastiskt. 

Nu väntar nya utmaningar, och det ser jag fram emot. Tack för mig!

  

  

Visa kommentarer (3)
Publiceras: 2013-09-29 09:01:22

Lidingöloppet 2013

Alltså, Lidingöloppet - vilken fantastisk upplevelse! Att gå i mål och veta att En Svensk Klassiker är avklarad var en känsla utöver det vanliga. Vilken lycka!

Det började dock i vansinnighetsstress. Det var bilköer i Stockholm och trots att vi var ute i god tid så kom jag till min start 1 min innan det var dags. Jag trodde på riktigt att jag skulle missa min start, det var vidrigt. När jag stressar till starten från Lidingövallen känner jag att magen börjar krampa. Detta höll i sig i TVÅ MIL. Det gick väldigt långsamt, om jag försökte trycka på så blev kramperna värre. Att börja dricka sportdryck var en ren chansning, det blev inte bättre men inte heller sämre. Tack och lov!

Kramperna släppte när jag gick in på sista milen. Jag hade så mycket energi kvar, det hade ju gått så långsamt innan så äntligen kunde jag öka tempot. Det var en härlig känsla. Jag gick uppför i den del backar, som var enligt planen, och jag sparade nog en del energi på det. Men förlorade såklart mycket tid. Lidingöloppets bana är fantastisk och stämningen bland löparna var på topp. Jag blev inte ens mentalt trött, som ju annars är min svaghet. Kroppen orkar ofta, men det mentala sätter ibland stopp. "Mind vs. legs", som jag läste på en löpares tröja. 

Tiden blev 3.46.29 - ganska mycket längre än vad jag hade tänkt. Men jag tänker inte vara besviken över det. Jag hade en sådan bra känsla hela loppet, förutom kramperna då. Benen var fräscha och det kändes inte alls så fysiskt tufft som jag trodde. Det är ju ett tecken på att jag hade mycket mer att ge, såklart. Det känns trots allt bra, för det betyder att jag var väl förberedd och utan kramperna tror jag att jag hade kommit in på en helt annan tid. 

Jag lyckades få till en ordentlig spurt in i mål, hur härligt som helst! I mål såg jag också Anders Gyhlenius, och han var precis sådär fantastisk som vi sett honom i SVT:s "En Klassiker". Ni vet Anders, som kämpar mot obotlig cancer och som igår genomförde sitt fyrtionde Lidingölopp. Vilken hjälte.

Idag är jag väldigt trött i benen - men det gör ingenting alls! Äntligen är jag En Svensk Klassiker! 

Visa kommentarer (1)
Publiceras: 2013-09-28 07:17:34

Kung Björn-loppet

Jag upptäckte att inlägget om hur det gick på Kung Björn-loppet inte hade publicerats. Konstigt! Här är i alla fall länken till inlägget - läs gärna! 

OK - nu kör vi! Lidingöloppet 2013! Vi hörs senare! 

Publiceras: 2013-09-27 19:35:16

Nära!

Nu är det nära! Idag har jag haft en ledig dag. Jag har vilat, ätit och druckit. Jag behövde verkligen den här dagen. Det har inte varit en optimal uppladdning den här veckan, jag har haft alldeles för mycket att göra. Jag hade också gärna sprungit ytterligare ett lätt pass i veckan, men det hanns inte med. Det ska nog gå bra ändå! 

Jag har läst på idag. När kommer backarna? Vart kan man trycka på lite och vart bör man hålla igen? Något jag har bestämt mig för är att ta det väldigt lugnt i början och sedan öka på sakta men säkert, om orken finns. Jag kommer också att gå i vissa backar om jag behöver det, inte vara sådär envis som man kan bli ibland. Jag känner mig väldigt lugn, kanske just för att jag inte har ställt några krav på mig själv. Krav kan jag ställa nästa år!

Jag gjorde också valet att inte kolhydratladda. Jag har ätit precis som vanligt. Imorse unnade jag mig dock Forsas valnötsbröd - ett måste på en lång fredagsfrukost med ledig sambo. Och det blev inte bara en skiva. 

Imorgon gäller det - sista delen i En Svensk Klassiker!

Visa kommentarer (1)
Publiceras: 2013-09-26 20:39:12

Årets höjdpunkt

Det här årets höjdpunkt har hittills varit Vätternrundan. Det kändes så fantastiskt att gå i mål. Av flera anledningar. Vi hade tränat så otroligt mycket i vätterngruppen hela våren, det var många timmar på cykel varje vecka. Jag var också vid flera tillfällen orolig att inte kunna hålla tiden på 12 h och behöva släppa gruppen. När vi väl kom till Motala släppte allt och vi bara njöt av en helt fantastisk runda. Vi klarade ju dessutom tidsmålet med god marginal, tiden blev 11h 35 min. Det är också min största bedrift hittills. Jag kommer aldrig att glömma den där tidiga morgonen när solen precis gick upp och vi cyklade iväg. 

Men det mest fantastiska var tjejerna i vätterngruppen. Vi lärde sakta men säkert att känna varandra under våren. Vi lyfte varandra. Alla skulle med. Det var därför Vätternrundan blev en så fantastisk upplevelse. Jag glömmer aldrig när vi insåg att vi bara hade två mil kvar av rundan. Det snyftades en hel del i gruppen då. Fantastisk känsla!

 

 

Publiceras: 2013-09-25 20:59:31

Tankar om Lidingöloppet

Jag vet inte om det är en fördel eller nackdel att jag inte hunnit fundera så mycket på Lidingöloppet. Nu börjar tankarna i alla fall att gå. Jag har verkligen inte en aning om hur jag kommer att uppleva Lidingöloppet. Kommer det att göra ont? Kommer det att vara helt fantastiskt? Hur kommer det att kännas i backarna? Kommer jag att ha flyt? Jag vet inte. Men det är ju det som är hela tjusningen med långlopp. Jag ser fram emot det här!

Jag har lyft min löpning otroligt mycket de senaste veckorna. Det är en bit kvar tills jag hittar mitt perfekta löpsteg och bara flyter. Men jag är på god väg. Jag har hittat tillbaka till löpningen och jag kommer att fortsätta under vintern. Att utvecklas. Bli bättre. Och snabbare. Målet är ju att hamna på 49 min innan året är slut. Det kanske händer. Vem vet?

Jag avslutar En Svensk Klassiker på lördag. Det är fantastiskt. Jag längtar.

Publiceras: 2013-09-25 10:35:33

Morgonjogg

Äntligen är tentan över och jag kan lägga fokus på Uppsala Studentlopp och Lidingöloppet. Jag har inte ens hunnit reflektera över Lidingöloppet, mer än att jag har prioriterat sömn, druckit mycket vatten och ätit bra mat. Mina tankar kring det kommer senare! 

Igår var tanken att jag skulle ha gjort ett lätt löppass, så blev det inte. Jag var trött efter tentan och tar inga risker genom att springa i blåst och iskallt regn. Det blev istället en morgonjogg idag med några stegringslopp för att känna på farten. En morgonjogg med MÖSSA och VANTAR. Nu är det höst - och vad jag älskar höst!

Publiceras: 2013-09-24 12:12:46

Lidingöloppet

Behöver du lite tips inför lördagens Lidingölopp? Maratonbloggens tips finns här

Publiceras: 2013-09-23 15:54:25

Vad ska ni äta ikväll?

Vill ni ha tips på en middag till ikväll? Igår gjorde vi viltskavsgryta. Recept kommer här!

 • Viltmästarskav, renskav, älgskav (ta vad du gillar)
 • Kantareller
 • 1 gul lök
 • 2 dl creme fraiche
 • 1 msk soja
 • 1 msk kalvfond
 • Färsk timjan 
 • Salt och peppar

Stek kantareller och lök i smör. Salta och peppra. Lägg åt sidan. Stek viltskaven och häll på kantareller och lök + timjan. Häll i creme fraiche, soja och kalvfond. Låt puttra ett tag och smaka av med salt och peppar. 

Lätt va?! Vi kokade potatis och gjorde mos av och toppade med gröna ärtor och rårörda lingon (lingon + honung).

Publiceras: 2013-09-22 15:10:17

Uppsala Studentlopp 2013

Idag stänger anmälan till Uppsala Studentlopp. Jag tycker att ni som är studenter eller anställda vid Uppsala Universitet eller SLU ska anmäla er! Loppet går av stapeln lördagen den 5 oktober. Hoppas att vi ses där! Här kan du anmäla dig! 

Publiceras: 2013-09-22 10:03:42

A daily green

Jovisst, det blev pers på milen igår. Löptränar-Leif fanns på plats och hjälpte till med uppvärmning och utvärdering efter loppet. Min svaghet var backarna, tryckte på lite för mycket uppför den första långsega backen och sprang lite ihopkrupen uppför. Det fick jag dras med resten av loppet. En liten syreskuld. Men oj, vad jag lär mig nu alltså! En bra uppvärmning gjorde att jag orkade öppna loppet i lite högre tempo än vanligt. De sista 3 km kändes lätta, men så fort en backe dök upp blev jag tung som bly. Nu är jag i alla fall ett steg närmare att tackla backar på ett bra sätt! 

Summan av gårdagens lopp är att det var ganska tungt, men lättade mot slutet. Jag förbättrade miltiden med nästan 2 min. Jag känner mig nöjd med det. Jag trodde kanske att det skulle gå lite snabbare, men med tanke på missen i första backen och att det var hur trångt som helst i starten så är jag nöjd. Jag ser det som ett bra utgångsläge, för nu ska det bara bli bättre. 

Nu på morgonen har jag promenerat ut benen och druckit en grönsaksjuice. Ja, jag är livrädd för förkylningar och tänker bara ge kroppen det allra bästa den här veckan. Det som åkte ner i råsaftcentrifugen var morot, citron, ingefära, bladspenat, superfoodmix (vetegräs, spirulina), mynta och olivolja. 

Publiceras: 2013-09-21 09:42:20

Kung Björn-loppet

Idag är det dags för Kung Björn-loppet. Jag har hört att det ska vara ett trevligt lopp, så det ska bli kul att vara med i år! Tänk om jag skulle sätta nytt PB på milen idag? Jag har ju nitratladdat med rödbetsjuice, tagit extra magnesium och sovit med kompressionsstrumpor. Det är ju upplagt för PB! Eller? ;) 

Visa kommentarer (2)
Publiceras: 2013-09-20 12:46:09

Kompressionsstrumpor

Inatt har jag sovit med kompressionsstrumpor. Det har gått så långt nu. Jag gör vad som helst för löpningen. Nä, skämt åsido. Jag försöker att få benen att återhämta sig ordentligt efter några veckors ganska tuff löpning, i alla fall för mig. Jag fick tipset på träningen sist att sova med långa strumpor som ger lite värme. Jag slog på stort och smorde in mig med liniment och drog på kompressionsstrumpor. Ni känner mig, jag gillar att vara lite för mycket. ;)

Vaknade i alla fall med pigga ben! Inatt åker strumporna på igen och sedan är det bara köra Kung Björn-loppet. Kanske är detta ett vinnande koncept? Fortsättning följer! 

Publiceras: 2013-09-20 09:02:00

Boosta med järn

Alltså, spenatsoppa - hur gott är det inte? Jag gjorde en igår. Vill ni ha recept? Det kommer här!

 • 500 g fryst spenat
 • 1 gul lök
 • 1 msk smör
 • 6 dl vatten
 • 1 buljongtärning
 • 1 dl grädde
 • citronsaft och skal 
 • salt och peppar

Hacka löken och stek den lätt i smör. Häll på vatten, buljongtärning och grädde. Koka upp. Häll i spenaten och smaka av med citron, salt och peppar. Mixa soppan lite. 

Publiceras: 2013-09-19 20:19:34

Ultravasan

Vasaloppet kör igång Ultravasan som har premiär den 23 augusti 2014. Det kommer att finnas två distanser, 45 km och 90 km. Vilken utmaning, att springa vasaloppsdistansen. Tänk om man skulle...?

Läs mer här

Publiceras: 2013-09-19 15:50:02

Plockmellis

Ett nytt inslag i mina mellanmål är plock! Ni vet - äpplen, vindruvor, nötter, bär, torkad frukt, nötsmör, mörk choklad... Ja, precis vad som helst egentligen!

Nu äter jag ett sent mellanmål och tentapluggar, samtidigt som jag gör en spellista till Lidingöloppet. Låter effektivt va? Det kändes helt plötsligt väldigt viktigt med den där spellistan. Konstigt...

Tipsa mig om bra löpmusik! Jag behöver hjälp!

Publiceras: 2013-09-18 14:27:20

Mycket!

Det är mycket på gång nu. Jag jobbar för fullt med Uppsala Studentlopp, tentapluggar och lidingötränar. Jag gillar att ha mycket på gång, det är ju sådan jag är. Men det är helt klart lite svårt att hinna med allt just nu - det är helt OK i perioder. Ni vet känslan när man klarat av allt? Oslagbar! 

Ikväll är det i alla fall teknikträning, en ganska skön urladdning när det är mycket runt omkring. Det blir sista löppasset innan Kung Björn-loppet. Jag ser väldigt mycket fram emot Kung Björn, jag tror att jag har ganska mycket att ge på lördag. De här veckorna med löptränare har gjort mycket för mig. Och det där långpasset i lördags gjorde sitt för det mentala. Jag är redo! 

Publiceras: 2013-09-17 11:50:47

Lunch

Regnet kom först när vi avslutade träningen igår. Vi hade tur! Men vad härligt det är att hösten är här - min favoritårstid! Jag vilar idag, det bli nästan lite "varannandagsträning" nu. Jag håller fräschare ben då, nu när jag kör lite tuffare löpning. En vecka kvar av lidingöträningen, sen är det bara att trappa ner och vila. Spännande!

Lunchen idag blev en sådan där lyxig omelett. Jag har varit SÅ trött på omelett, det kan hända att jag äter det lite för ofta. Men nu i helgen när jag var ute på landet fick jag med mig en hel påse med godsaker från trädgården. Då är omelett utmärkt! 

 

Publiceras: 2013-09-16 16:37:45

Startbevis

Idag kom mitt startbevis till Lidingöloppet - spännande! Det är inte många dagar kvar nu. Jag hoppas på härligt höstväder, då kan inget gå fel!

Ikväll är det löpträning som gäller, mellan alla regnskurar. Hoppas att vi klarar oss från det värsta regnet, det blir hala trappor och leriga backar annars. Men hey - det är bara att klä sig rätt och ge sig ut! 

Publiceras: 2013-09-15 21:09:43

Fix-söndag

Vilken fixarsöndag jag har haft! Jag har gjort åtta(!) matlådor inför veckan, storhandlat och gjort en ny omgång müsli. Hela den här veckan har varit knäpp vad gäller maten. Det har mest blivit "frukost" till lunch och middag - inte bra! Det blir lätt så om jag fort måste få i mig mat efter ett träningspass. Men nu finns det alltså förberett. Ingen mer frukostmiddag! 

Men innan allt detta fix så var jag ute på landet. Klappade katten, gick runt i trädgården, plockade körsbärstomater, åt söndagsmiddag och äppelpaj, snackade Öppet spår med mamma och bara gjorde ingenting. Skönt! 

Publiceras: 2013-09-15 10:11:39

Lugnet

Jag har ganska pigga ben idag faktiskt. Men om jag skulle tvinga dem uppför en backe löpandes idag så skulle de nog säga nej. Och det är OK - de får vila idag. 

Jag njuter fortfarande av det där lugnet som lagt sig. Att jag kommer att fixa lidingö-distansen. Tänk om jag också skulle våga trycka på lite under loppet? Sluta fega på längre distanser, som jag oftast gör. Komma ur min bekvämlighetszon lite. Ja, så får det nog bli. Lidingöloppet ska bli kul! 

Publiceras: 2013-09-14 15:32:08

Långpass

Lite nervös var jag allt när jag joggade hemifrån vid kl. 10 imorse. Att springa långpass med tränare, och längre än jag någonsin förr sprungit. Men så bra det gick! Jag ska inte säga att det var lätt, för jag var trött mot slutet, men jag hade ändå bra flyt i steget. När jag dippade gick vi en kort stund och sen fortsatte vi, jag lyckades återhämta mig rätt bra på de där korta promenaderna. Vi avslutade också passet med en rejäl promenad. 

Vi var ute i ungefär 3,5 timme, och det känns i benen. Det var riktigt kul, inte alls så tufft som jag hade väntat mig. Och ett trevligt sällskap gör ju också mycket! Jag känner mig faktiskt bra förberedd inför Lidingöloppet. Nu vet jag att jag fixar distansen. 

Publiceras: 2013-09-13 14:54:19

Mellanmål

När klockan närmar sig 14.30 är det mellanmålsdags. Inga undantag. Idag blev det en enkel plockvariant - äpple, jordgubbar, apelsin och jordnötssmör! Äter ni mellanmål? Tipsa!

Publiceras: 2013-09-13 08:34:19

Uppsala Studentlopp

Har du tänkt springa Uppsala Studentlopp den 5 oktober? Sista anmälningsdag är den 22 september. Gå in här!

 

Publiceras: 2013-09-12 09:25:16

Löpträning

Igår var det återigen dags för teknikträning. Nu när jag har varit med ett par veckor så börjar det faktiskt hända en del. Jag hade bättre kraft och fart mot slutet, kanske börjar en bättre benföring växa fram. Gruppens tränare föreslog också att vi skulle kunna köra ett långpass mot 25 km i helgen, för att jag ska få känna på distansen och bli bättre förberedd inför Lidingöloppet. Spännande (och lite läskigt)!

Jag märker att jag behöver mer vila nu när passen innehåller mer "kvalitet". Det är tufft med backträning två dagar i veckan, ett längre pass på det och så styrketräningen såklart. Så - idag vila och påfyllning! 

 

Publiceras: 2013-09-11 21:57:12

Inspiration

Det blir mycket löpinspiration nu. Jag läser flera löparbloggar och här kommer ett tips! 

Runday!

Publiceras: 2013-09-11 15:46:01

Hoppsan!

Jag kommer visst att spendera en del tid i skidspåren i vinter. Jag råkade anmäla mig till Öppet spår...

Publiceras: 2013-09-10 20:54:03

Tips inför Lidingöloppet

Här kommer Magnus Bergmans tips inför Lidingöloppet! Det är ju inte många dagar kvar nu - bäst att läsa på! 

Publiceras: 2013-09-10 08:50:46

Juice

Vi har pratat en del om effekten av rödbetsjuice på teknikträningarna. Maratonlöparens bästa vän. Det sägs ju att rödbetsjuice ska kunna förbättra syreupptagningsförmågan, vilket också flera studier visar. Det är nitrat i rödbeta som ska ge denna effekt. Så - igår direkt efter löpträningen cyklade jag till Ica och köpte en riktigt bra råsaftcentrifug. Det är veckans kortvara, vet ni. ;) 

Morgonens juice blev rödbeta, morot, citron, äpple och ingefära. När juicen var klar blandade jag i grönt pulver (spirulina, vetegräs och mynta) och lite kokosolja. Om rödbeta har någon effekt på just mig låter jag än så länge vara osagt, men hur som helst är vitaminer, mineraler och antioxidanter alltid bra. 

Idag ska jag vila, lite ofrivilligt eftersom jag har flyt nu men benen är trötta. Söndagens 17 km och gårdagens teknikpass i backar har satt sina spår, och innan dess dubbelpasset i fredags. Bäst att vila! Och kompressionsstrumporna är på - undrar hur jag ska maskera dessa orangea strumpor när jag ska på föreläsning senare...

Publiceras: 2013-09-09 16:13:46

Campus1477

Idag stod vi med Uppsala Studentlopp på Campus1477 Blåsenhus. Det är kul att prata med träningsfolk. Det märks att löpning är hett, men också att alla inte fallit för det. Löpning kan faktiskt vara tufft att fastna för, det krävs lite tid att lära sig att tycka om det. För faktiskt, i början är det mest jobbigt.

Det jag gillar med löpning är att det är så enkelt. På med skor och stick iväg. Det är enkelt men det går att hitta utmaningar till tusen i löpningen. Och dagsformen - ibland är det pest och pina att springa och ibland helt fantastiskt. Jag gillar det!

Publiceras: 2013-09-09 08:45:11

Snart

Tänk att jag om 18 dagar har tagit mig igenom En Svensk Klassiker? Lidingöloppet blir min sista del. Och det kommer att gå bra. Det här året har varit fantastiskt på alla sätt och vis, främst för att jag har fått träffa så mycket nya människor.

Ikväll är det teknikträning igen - uppladdning pågår för fullt inför Lidingöloppet! Det känns skönt att det faktiskt är ett par veckor kvar, sådana där svåra beslut om kolhydratladdning och klädval får vänta lite till. 

Publiceras: 2013-09-08 20:17:18

17 km

Benen rullade på fint. Ni känner igen känslan - man kan hålla på i en evighet. Det går så lätt. Äntligen ett pass som känns bra hela vägen, i hela 17 km. Jag behövde det här. Och vilken värme! Jag hade inget vätskebälte (hur dumt?!) och fick stanna efter 9 km och köpa vatten. Men det gick ju bra det med! Fick dessutom till ett bra flow i löpsteget, jobbade verkligen med frånskjut och fick på så sätt kraft från sätet och belastade inte framsida lår lika mycket som i vanliga fall. Kändes riktigt bra! Men det krävdes lite tankekraft, det är inte enkelt att ändra sitt löpsteg.

Och ni - finns det någon bland mina läsare som tränar på Campus1477 Blåsenhus? Imorgon står jag där med Uppsala Studentlopp från kl. 13.00. Kom dit och snacka lite! 

Publiceras: 2013-09-08 16:12:51

Kung Björn-loppet

Jag glömde berätta! I fredagskväll, precis hemkommen från middag på Stationen där jag hade tjatat öronen av min sambo om hur fantastisk löpningen känns nu, så anmälde jag mig till Kung Björn-loppet den 21 september. 

Jag må ha anmält mig när jag befann mig i en liten euforisk "löparbubbla" men det känns lika bra nu som i fredags - det ska bli riktigt roliga 10 km! 

Här kan du anmälda dig! 

Publiceras: 2013-09-08 09:09:10

Långpass

Godmorgon på er! Jag äter frukost och funderar på dagens pass. Det blir lite långpass, jag känner mig bra återhämtad och vädret är ju perfekt! Och dessutom är jag lite ivrig att testa det jag lärt mig på teknikträningarna under ett längre pass. Motivationen är återigen i topp, det som behövdes var lite nya tips och att få umgås med löparfrälsta. 

Men åter till passet, det kan bli allt mellan 10-20 km idag. Jag är sugen på kravlös löpning, låta benen rulla så länge det känns bra. Jag planerar att få till två pass mot närmare 20 km innan Lidingöloppet, och annars ligger fokus som tidigare på intervaller och backar. 

Publiceras: 2013-09-07 09:44:31

Godmorgon lördag!

Vilken träningsvärk jag vaknade med! Helt rätt med tanke på gårdagens aktiviteter. Teknikpasset var lika kul som förra gången. Jag börjar greppa det mer och mer. Det sved bra i benen på sista backarna. Nästa tillfälle är på måndag! 

Idag ska jag bara vila. Imorgon kanske jag springer lite distans, om kroppen är med på det. Jag får känna efter lite, helt enkelt. 

Lördagsfrukost - blåbär, banan, turkisk yoghurt och mjölk som mixas ihop och på toppen min egen müsli. Lyx!

Publiceras: 2013-09-06 12:09:14

Ojoj...

Ibland ställer jag till det lite för mig själv. Ni vet, det där med att jag vill göra allt på samma gång. Idag hade jag planerat pt-pass med Tobias, och på teknikträningen tidigare i veckan fick jag frågan om jag ville följa med på backpass idag. Det ville jag såklart. Jag vågade knappt berätta för Tobias idag. Styrketräning och backpass på samma dag liksom. Ibland är jag lite för mycket. 

Men pt-passet planerades om lite och en sista benövning byttes ut - superschysst! Nu ska jag fokusera på energi in och vila. Sen är det bara att köra! 

Publiceras: 2013-09-05 13:26:32

Löpträning

Igår råkade jag slinka in i en löpargrupp som är knuten till universitetet. Denna grupp har en fantastisk tränare. Det var första gången jag deltog i en teknikträning. Vi körde flera olika tekniker både i backar och trappor, men också på platten. Jag fick massor av tips och ska främst tänka på att "komma upp" och vara mer rak och jobba med frånskjut. Hur kul som helst! 

Idag ska jag vila. Vila upp trötta ben och förbereda dem för tuff träning imorgon. Nu är jag på banan igen, med ny motivation och energi!

Återhämta er snabbt nu, ben!  

Publiceras: 2013-09-05 07:11:42

Lidingöloppet släpper restplatser

Lidingöloppet släpper 100 restplatser nu kl. 9.00. Passa på! 

Publiceras: 2013-09-04 15:19:18

Vansbrosimningen 2014

Idag har Vansbrosimningen öppnat anmälan för 2014. Ska du simma nästa år? Jag är faktiskt lite sugen på att förbättra årets tid, 1.07 min. 

Anmälan kan göras här

Publiceras: 2013-09-04 09:16:51

Vart kommer det ifrån?!

Alltså, jag förstår ingenting. Helt plötsligt längtar jag efter att få åka skidor. Jag funderar också på om det kanske finns något skidläger som jag kan vara med på i vinter. Vad har hänt? Jag svor ju både en och två gånger över skidåkningen i vintras. Kanske en undermedveten vilja att bli bättre? För något proffs blev jag ju inte direkt förra vintern. 

BLOGGARE

Namn: Sara Bjervner Andersson
Ålder: 25
Bor: Fålhagen, Uppsala
Gör: Studerar till beteendevetare
Familj: Mamma, pappa, lillebror och sambo
Intressen: Löpning, landsvägscykling
Gillar: Träning och choklad
Gillar inte: Att cykla iväg och inse att pulsklockan blev kvar hemma
Favoritlopp: Stockholm halvmarathon
Drömlopp: NYC Marathon
Om klassikern: En riktig utmaning, jag är både rädd och förväntansfull!


<

 

Seriebloggen

Svart humor på vit bakgrund. Se fler på Isabelle Söders blogg »