Bild på bloggaren

Kent Westman - frispråkig hockeybloggare


Kent Westman bloggar om hockey, lokalt, nationellt och internationelltTILLBAKA TILL UNT.SE/SPORT


Månadsarkiv


« Tidigare inlägg   Senare inlägg »
Publiceras: 2013-01-26 15:24:54

Mattias Guter

Gårdagens stora nyhet var att Mattias Guter väljer att lämna Almtuna för Djurgården. I en intervju med Marie Hallman vill Guter inte gå in på närmre detaljer om varför han väljer att lämna klubben eftersom han vill undvika pajkastning. Eftersom han ens nämner ordet "pajkastning" antyder Guter klart och tydligt att någonting skurit sig - frågan är bara vad?

Martin Öhrstedt kommenterar det hela med att säga att det bland annat är en dröm för Guter att representera Djurgården och att han verkligen inte ville stanna i Almtuna eller har känt sig motiverad - men den verkliga orsaken går han aldrig in på. Locket på från båda sidor med andra ord.

Jag frågade Marie lite grann kring intervjun och hon fick intrycket av att Guter ändå skulle ha trivts väldigt bra med både Johan Silfwerplatz och Marcus Ragnarsson - så om det nu stämmer, vad handlar det om då eftersom relationen med lagkamraterna också ska ha varit god?

Till och börja med så har självklart Guter störra ambitioner än att spela i ett bottenlag - det är nog fler än Guter som vill lämna pga. det. Säkerligen är t.ex. Daniel Hermansson en av dem - men varför lämnar just Guter i slutskedet av säsongen och ingen annan i laget? 

Tänkbara orsaker
Kan man nog mest bara spekulera kring. Men på senare tid har Guter som bekant hamnat i blåsväder genom den där "skämtintervjun" som självklart var helt onödig och dum. Det passar sig väldigt illa att "skämta" grovt när man är en offentlig person och dessutom representerar en klubb som har uppsatta värderingar man måste följa. Det säger ju sig självt - fullkomligt idiotiskt och oförsvarbart.

Men frågan är om man inte inom klubben hängde Guter allt för mycket?

Martin Öhrstedt valde att kommentera det hela i både UNT och aftonbladet med ord som "tar starkt avstånd från det som har skrivits" samtidigt som han gjorde klart att styrelsen blivit informerad om det hela och att Guters öde mycket väl kan vila i deras händer. Därefter kommenterar Almtunas ordförande Janne Karlsson det hela med ord som "det är förfärligt hur man kan uttrycka sig på ett sånt där sätt".

Ingen som helst stöttning genom att t.ex. att lägga locket på och sköta det internt - istället blev det Guter vs. styrelse, sportchef och ordförande. Måste helt klart kännas ensamt för en spelare som uppenbart "bara" ville "skoja till det" på ett väldigt dumt och omoget sätt.

Frågan är om man kunde ha skött det på ett snyggare sätt utan att såga och kritisera öppet i media? Även fast innehållet i intervjun var under all kritik, gjorde man en höna av en fjäder? Journalisterna i landet (som nappade på nyheten) måste ju ha hurrat högt för sig själva när man valde att såga Guter offentligt - lagets bäste spelare samtidigt som man gjort sig av med Stefan Gråhns pga. tveksamt uppträdande.

Jag misstänker att just Almtunas agerande kring "Guter-incidenten" var den slutgiltiga droppen för Guter som enligt uppgift också ska ha tagit illa vid sig kring en annan incident förra säsongen där han inte upplevt stöttning.

Tiden efter detta har Guter inte varit sig själv på isen - kan man därför anta att motivationen försvann vid den här tidpunkten och att Guter redan innan jul bestämde sig för att titta åt ett annat håll?

***
På återseende!
Detta inlägg kan ni OCKSÅ kommentera på hockeykoll på facebook!

Välkommen att diskutera på unt.se.
Du som lämnar en kommentar ansvarar själv för vad du skriver och måste följa våra regler ». UNT förhandsgranskar inte läsarkommentarerna och de omfattas inte av det utgivaransvar som gäller på webbplatsens övriga delar. Om du gör ett inlägg som strider mot svensk lag kan du, vid en eventuell rättstvist, personligen bli ansvarig.

Om du har frågor om dessa regler kan du skicka dessa via e-post till följande adress lasarinteraktion@unt.se.

Kommentera bloggenKommentar: (max 800 tecken)

Du har 800 tecken kvar.

För att skriva en kommentar på unt.se måste du uppge din signatur. Din e-postadress publiceras inte på unt.se.

Alias / signatur:
* 

Jag har tagit del av UNT:s regler » för artikelkommentarer.

BLOGGAREE-post: unthockey@hotmail.com
Ålder: 32.
Familj: Mamma, pappa, bror samt flickvän Ida.
Bor: Uppsala.
Är: I regel trött efter jobbet.
Lyssnar på: Det varierar, men David Bazan är ett geni!
Läser: Nördig faktalitteratur och deckare.
Styrka: Kan skratta med gott samvete åt alla som halvt slår ihjäl sig på AFV .
Svaghet: Spenderar för lite tid vid diskhon och dammsugaren är inte min bäste vän.
Gör: Jobbar som lärare, är musiker, kör radiostyrda flygplan och älskar hockey.
Gillar: David Brent är min idol!
Stolt över: Alla förmågor som vågar gå sin egen väg.

 

Nyheter

Kultur & Nöje

Sport

Seriebloggen

Svart humor på vit bakgrund. Se fler på Isabelle Söders blogg »