Bild på bloggaren

Kent Westman - frispråkig hockeybloggare


Kent Westman bloggar om hockey, lokalt, nationellt och internationelltTILLBAKA TILL UNT.SE/SPORT


Månadsarkiv


« Tidigare inlägg   Senare inlägg »
Publiceras: 2013-02-02 20:51:49

Avståndet ökar...

Även fast Almtuna uppvisar bättre och bättre spel och nåt poäng trillar in lite här och där så ökar ändå avståndet till säker mark i tabellen - just nu skiljer det sex poäng upp till Tingsryd.

Almtunas tre kommande matcher kan mycket väl avgöra om det blir kvalspel eller inte. Man möter nämligen Karlskrona borta, Asplöven hemma och därefter Tingsryd borta. Resultatet i dessa tre matcher kommer vara av stor betydelse när man sedan avslutar seriespelet. Känslan är att man har bra chans till tre poäng mot både Karlskrona och Asplöven, Tingsryd borta blir däremot en svårare nöt att knäcka.

I dagens match mot Örebro ledde man med 3-1. Snöpligt nog tappade man matchen till 3-3 genom diverse tveksamheter i försvarszon och förlorade därefter straffläggningen. Jag tycker man var det bättre laget och förtjänade åtminstone två poäng. Det var egentligen samma historia som mot BIK Karlskoga här om dagen. Då ledde man också med 3-1, var det bättre laget, men förlorade tillslut med 3-4 - den här gången på övertid.

Även fast man har spelat helt OK de senaste fem matcherna (två uddamålsförluster mot Djurgården och Leksand) så har man bara lyckats inkassera totalt tre poäng - samtliga poäng på X där man sedan förlorat på OT/straffar. Hur ska man lyckas vinna matcherna är den stora frågan? Därför vinsterna måste börja komma nu om man ska ha en chans att klättra över strecket. 

Som sagt, nästkommande tre matcher kan mycket väl avgöra Almtunas öde. Fortsätter Almtuna spela som man gör nu och fokuserar mer på hur man ska spela för att stänga matcherna, känner jag mig optimistisk inför avslutningen av seriespelet - även fast man ligger sex poäng efter Tingsryd.

***
Det blev ingen förstärkning för Almtuna innan transferfönstret stängde. Inte så otippat kanske med tanke på den ekonomiska situationen och Almtunas attraktionsvärde för tillfället. 

I UNT:s artikel om Örebro-matchen skriver Håkan Lundh att Almtunas sportchef Martin Öhrstedt är på semester under den kanske viktigaste veckan under säsongen - antar han enbart syftar på den kommande veckan då man möter Karlskrona, Asplöven och Tingsryd. För den som läser artikeln lite för snabbt kan nog lätt misstolka det hela att semestern redan inleddes den 31/1 och att det var därför man inte lyckades att värva några spelare.

Men hur som helst är det ju självklart mycket märkligt att som sportchef gå på semester nu!

***
Gick på hockeymatch för första gången med grabben förövrigt. Även fast vi gick förbi Örebro-klacken när dom levde om som mest fick han blodad tand och ser fram emot nästa gång han får käka korv, äta godis och dricka läsk och titta på hockey med pappa. Härligt härligt!

***
Ja just höll på att glömma! Hockeykollskampen pågår ju för fulla muggar även fast jag inte uppdaterat bloggen på ett tag. Jag har varit krasslig den senare tiden - influensan typ, därför jag varit lite frånvarande. 

Men för min egen del går det ordentligt åt skogen så att säga! En tid låg jag på runt 1400 kronor (började med 1000) sedan så fick jag som för mig att jag är expert på både NHL (som känns helt oförutsägbart just nu...) och KHL som jag inte ens följer särskilt noga... Det jag är mest less över är att jag inte körde på känslan utan rättade mig efter vad nån "expert" tippat på nån rutten hemsida. Där rök 600-700 spänn...

Efter diverse "säkra" spel så ligger jag nu på exakt 397.70 kronor!!! 
Alltså minus 602.30!! Även fast jag är glad att Rikard Thyr fick in sin trippel idag då Växjö vann är jag bitter att Rögle tappade 1-2 till 3-2... Hade nämligen 80 kronor på Rögle ikväll... Tippade lite med hjärtat (vill ju att avståndet uppåt ska minska för Timrå som faktiskt hittat en riktigt bra form nu).

Hur som helst, det är lite svårt att veta samtliga deltagares status... så hur vore det om alla som deltar mailar mig på unthockey@hotmail.com varje tisdag morgon och uppger sin status så kan jag sammanställa den då?

***
På återseende!
Detta inlägg kan ni OCKSÅ kommentera på hockeykoll på facebook!

Välkommen att diskutera på unt.se.
Du som lämnar en kommentar ansvarar själv för vad du skriver och måste följa våra regler ». UNT förhandsgranskar inte läsarkommentarerna och de omfattas inte av det utgivaransvar som gäller på webbplatsens övriga delar. Om du gör ett inlägg som strider mot svensk lag kan du, vid en eventuell rättstvist, personligen bli ansvarig.

Om du har frågor om dessa regler kan du skicka dessa via e-post till följande adress lasarinteraktion@unt.se.

Kommentera bloggenKommentar: (max 800 tecken)

Du har 800 tecken kvar.

För att skriva en kommentar på unt.se måste du uppge din signatur. Din e-postadress publiceras inte på unt.se.

Alias / signatur:
* 

Jag har tagit del av UNT:s regler » för artikelkommentarer.

BLOGGAREE-post: unthockey@hotmail.com
Ålder: 32.
Familj: Mamma, pappa, bror samt flickvän Ida.
Bor: Uppsala.
Är: I regel trött efter jobbet.
Lyssnar på: Det varierar, men David Bazan är ett geni!
Läser: Nördig faktalitteratur och deckare.
Styrka: Kan skratta med gott samvete åt alla som halvt slår ihjäl sig på AFV .
Svaghet: Spenderar för lite tid vid diskhon och dammsugaren är inte min bäste vän.
Gör: Jobbar som lärare, är musiker, kör radiostyrda flygplan och älskar hockey.
Gillar: David Brent är min idol!
Stolt över: Alla förmågor som vågar gå sin egen väg.

 

Seriebloggen

Svart humor på vit bakgrund. Se fler på Isabelle Söders blogg »