Bild på bloggaren

Lokal fotboll - Magnus Jansson Klarin


bloggar om uppländsk fotboll
Blogg

TILLBAKA TILL UNT.SE/SPORTMånadsarkiv


« Tidigare inlägg   Senare inlägg »
Publiceras: 2013-12-20 12:50:29

Bloggen tar en paus, och en ny startar

Egentligen vore det kanske på sin plats med någon form av årskrönika, men efter min usla bloggsäsong 2013 så känns det inte rätt. Bloggen blev lidande denna säsong, och det har sina orsaker.

Dels fick jag huvudansvaret för både herrfyran och damtrean av UNT, vilket innebar att jag skrev samtliga matcher i båda serierna. Som om det inte vore nog så följde jag även lag som Märsta i herrtrean och Vaksala i damtvåan. Kort och gott, det blev fotboll var och varannan dag.

Kul tycker jag, men inte familjen. Son och fru blev lidande, och det gjorde att jag fick ligga lite lågt med bloggen. Den fick helt enkelt komma i andra, tredje eller fjärde hand. Inte bra, men vad ska man göra?

Ni som har följt min blogg i några år vet att jag också försöker kämpa för att komma tillbaka i någon form av fysisk form och att börja spela fotboll på nytt. Det har jag inte heller hunnit med.

Därför knäckte jag nyligen årets bästa idé (tycker jag själv), då jag erbjöd mig att starta en träningsblogg på UNT. I går fick jag också klartecken från min chef, Sanna Lans, att börja blogga om min träning och målet att gå ned 20 kilo under våren. Inga ursäkter längre alltså!

Dom som vill kommer alltså att få följa min träningsresa på bloggen "Nyårslöftet" där jag även kommer att utmana er som vill i träning. Jag hoppas även kunna få lite roliga utmaningar från andra håll, och bjuda på intervjuer om olika träningsmetoder och kostvanor mm.

Fotbollsbloggen då? Ja, den kommer nu att ta en längre paus. Något jag tror är bra. Efter att ha bloggat fyra år i sträck blir man rätt leds till slut. Även på det goda. Men förhoppningen är ändå att bloggen vaknar till liv någon gång framåt vårkanten. Lagom till serierna startar och gräset är grönt, typ.

Vill du utmana mig i träning? I så fall ska du registrera en träningsdagbok på www.shapelinkt.se, där finns också en utmaning som du hitta på denna länk: http://www.shapelink.se/sv/challenges/show/id/3920 Redan har några anmält sig, vilket är jättekul! Observera att det är gratis att anmäla sig. På Shapelink kan du regga allt eller bara lite, en grymt bra träningsdagbok. Och du, om du utmanar mig så riskerar du självklart att nämnas på nya bloggen. Bara så du vet :)

Nu kör vi! Eller ja, snart i alla fall :) Först vill jag passa på att önska alla läsare en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År. Mitt 2014 ska bli det bästa året någonsin!

Visa kommentarer (1)
Publiceras: 2013-12-20 12:33:09

Ullfors tappar målfarlig spelare

Efter en mycket framgångsrik debutsäsong i femman tappar nu Ullfors en av sina nyckelspelare. Målfarlige Adam Simonsson (20 mål) väljer nämligen att byta division fem till division två och spel med Strömsbergs IF.

Även lokalkonkurrenten Månkarbo IF tappar spelare till Strömsbergs IF. Nämligen målvakten Victor Ericsson som ska agera backup bakom Martin Sundström.

Publiceras: 2013-12-20 12:27:51

Brottby förstärker truppen

Nykomlingar i femman förra säsongen. Nu siktar Brottby SK högre och presenterade nyligen två meriterade nyförvärv. Från Riala GoIF hämtar man den 28-årige forwarden Jacob Enström.

Klar för spel i Brottby är också 24-årige Robin Lindquist som bland annat har meriter från spel i tvåan med IK Frej. Precis som Jacob Enström har Robin Lindquist spel i USA på sin meritlista. 

Publiceras: 2013-12-20 12:19:42

Fredrik Gillsberg lämnar Rimbo

Rimbo tappar en av sina verkliga nyckelspelare inför kommande säsong. Nämligen målfarlige Fredrik Gillsberg som i stället vänder blickarna mot Vallentuna för spel i division III med Vallentuna BK.

Detta Vallentuna BK presenterade nyligen också förre Siriusspelaren, senast i Unik, Mani Tourang som ett av fyra nyförvärv.

Publiceras: 2013-11-29 13:48:36

Vassunda blåser Valsta Syrianska på nyförvärv?

Han har redan tackat nej till både Valsta Syrianska och BKV Norrtälje, nu kan målfarlige Märstaforwarden Fredrik Mulle Lindberg välja spel i sexan.
– Mulle har varit med och tränat med oss ett tag, men han har ännu inte bestämt sig för i vilken klubb han ska spela, säger Vassundas tränare Hans-Roland Petersson.

Det är faktiskt inte bara Märstaforwarden som kan vara på gång att skriva på för klubben. Med och tränar är också en före detta Tunisisk pojklandslagsspelare, som dock inte har spelat fotboll på närmare tio år. Men enligt uppgift ska han ändå ha sett bra ut på träningar.

Publiceras: 2013-11-29 12:06:27

Vesta värvar och tappar

Vesta fick lämna fyran efter Märstas misslyckade kval, och nu väntar en liten omstart i femman. Träffade på Andreas Burlin när jag bytte till vinterdäck nyligen, och han berättade att han lämnar Vesta efter många år och nu ska spela med Gusk 2 (Gamlis).

Samtidigt är det klart med två nyförvärv till Vesta, varav en riktig stärnvärvning. Från Procyon hämtar man nämligen både Kalle Lang, 28 år, och förre Siriusforwarden Sunday Bale som därmed fortsätter i femman.

Visa kommentarer (3)
Publiceras: 2013-11-29 11:27:01

Tungt spelartapp för UIF

90mu.se skriver i dag att Mikael Mellberg, som lämnade Strömsberg för spel i UIF den gångna säsongen, nu lämnar klubben. Mellberg gjorde stor succé i UIF under den senare delen av säsongen, och så klart i kvalet, där han var en maktfaktor. Men någon flytt upp i trean med UIF blir det alltså inte, utan i stället spel i division II med Gusk.

Visa kommentarer (1)
Publiceras: 2013-11-29 10:25:43

Fyra första kvartsfinallagen

I går kväll blev de fyra första kvartsfinallagen klara på herrsidan. Både i den första och andra fortsättningsgruppen var det aldrig något snack om vilka två lag som var hetast.

IFK Uppsala 1, Procyon, Fyris och Uppsala-Kurd får spela kvartsfinal på lördag. För herrarna börjar kvartsfinalspelet vid lunchtid i Diöshallen.

Fortsättningsgrupp 1:
IFK Uppsala 1 7p (6-1)
Procyon 7p (5-0)
------------------------
VP 3p (3-6)
Skuttunge 0p (1-8) 

Fortsättningsgrupp 2:
Fyris 7p (5-0)
Uppsala-Kurd 7p (4-0)
------------------------
Danmark 1p (0-3)
Vaksala 2 1p (0-6) 

Senare i kväll avgörs de två sista fortsättningsgruppen som ska ta fram de fyra sista kvartsfinallagen. Matchstart som vanligt 18.00 i Diöshallen, och först ut är Vaksala 1 mot Vesta.

Publiceras: 2013-11-28 12:59:17

Max Andersson tar över Gusk?

Det kom ett tips om att Max Andersson, tidigare tränare för Danmarks damer och senast i division 5-laget Vattholma, nu ska vara på väg att ta över Gusk dam. Låter inte helt otroligt, men ännu har jag ingen bekräftelse.

Visa kommentarer (1)
Publiceras: 2013-11-28 12:29:37

Härlig fajt mellan Vaksala och Gusk

På grund av inloggningsproblem med bloggen kunde jag inte skriva i går. Men nu så, nu verkar det fungera.

Det blev Vaksala som tog hem den andra gruppen på damsidan efter en härlig fajt mot Gusk 1. Båda lagen slutade på sju poäng, men Vaksala tog hem segern med bättre målskillnad.

Matchen mellan lagen då? Jo, den vann faktiskt Gusk 1 med matchens enda mål. En förlust mot UIF och kryss mot Unik gjorde dock att Vaksala kunde ta klivet om.

Grupp 2:
Vaksala 7p (6-2)
Gusk 1 7p (4-1)
UIF 6p (3-2)
Unik 5p (2-2)
Sunnersta 1p (1-9)

Vaksala, Gusk 1, UIF och Unik vidare till kvartsfinal som avgörs tidigt på lördag morgon.

Så här spelas kvartsfinalerna:
Sirius-Unik (Matchstart: 8.00)
Gusk 1-Vattholma (Matchstart:8.30)
Vaksala-Bälinge (Matchstart:9.00)
Gusk 2-UIF (Matchstart:9.30)

Ett tips på hur det slutar kanske?

Semifinaler:
Sirius-Gusk 1
Vaksala-UIF

Final:
Sirius-Vaksala

Vinnare:
Sirius 

Kanske inte så vågat tips, men så tror jag att det slutar.

I kväll är det för övrigt dags för herrarna att inleda fortsättningsgrupperna. Först ut är VP mot IFK Uppsala 1 med matchstart 18.00. Två grupper ska avgöras under kvällen, de övriga två spelas på fredag kväll.

Fortsättningsgrupp 1 (I kväll):
Procyon, VP, IFK Uppsala 1, Skuttunge.

Fortsättningsgrupp 2 (I kväll):
Fyris, Uppsala-Kurd, Danmark, Vaksala 2.

Fortsättningsgrupp 3 (Fredag):
Bälinge, Vaksala 1, Vesta, UIF 2.

Fortsättningsgrupp 4 (Fredag):
UIF 1, Gusk, Vattholma, IK Hinden.

Borde förresten inte Alliansen Uppsala Fotboll ha koll på att UIF heter Upsala IF och inte Uppsala IF som det nu står? Eller är det jag som har missat något?
 

 

Publiceras: 2013-11-26 22:43:29

Hinden söker tränare

Någon frågade hur det går för mitt Hinden på försäsongen. Jag ska ärligt säga att jag har dålig koll, tyvärr. Jag tror att man får behålla de flesta, och det talas även om några riktigt intressanta nyförvärv. Varav en spelare som ska ha spelat högt upp i seriesystemet.

På tränarsidan står det dock klart att Perra Wentzel inte blir klar, hörde något om att det skulle bli Skyttorp för Perra. Men det är inte bekräftat. Vem som blir Hindens nya tränare är inte klart, så vitt jag vet söker man fortfarande efter den rätta.

Någon som sitter på lite skvaller om vad som händer ute i klubbarna? Kommentera eller skicka ett mejl till magnus@janssonklarin.se.

Publiceras: 2013-11-26 22:37:51

Sirius gruppsegrare

Sirius hade inga större bekymmer att köra över sitt mostånd när damerna klev in i AUF-cupen på tisdagskvällen. Fyra segrar av fyra möjliga och 14-0 i målskillnad talar sitt tydliga språk.

Grupp 1:
Sirius 12p (14-0)
Gusk 2 9p (8-2)
Vattholma 4p (2-6)
Bälinge 2p (0-5)
Ärentuna 1p (0-11)

Sirius, Bälinge, Gusk 2 och Vattholma är klara för kvartsfinalerna som avgörs tidigt på lördag morgon.

I morgon onsdag avgörs även grupp 2 på damsidan. Matchstart 18:00 med matchen Gusk 1 mot Sunnersta

Publiceras: 2013-11-25 23:08:31

UIF vann gruppen

AUF-cupen rullade vidare på måndagskvällen, och det blev UIF 1 som vann den fjärde och sista gruppen med nio poäng, två bättre än Vaksala 1.

Så här slutade grupp 4:
UIF 1 9p (7-3)
Vaksala 1 7p (3-2)
Danmark 5p (2-4)
Skuttunge 4p (3-5)
Unik 3p (3-4) 

Tabellen innebär att UIF 1, Vaksala 1, Danmark och Skuttunge är vidare till nästa gruppspel.

Så här ser kommande grupper ut, inklusive speldagar:

Grupp 17 (torsdag):
Procyon BK, IF Vindhemspojkarna, IFK Uppsala, Skuttunge SK.

Grupp 18 (torsdag):
IK Fyris, Uppsala Kurd FK, Danmarks IF, Vaksala SK 2.

Grupp 19 (fredag):
Bälinge IF, Vaksala SK 1, IF Vesta, Uppsala IF 2.

Grupp 20 (fredag):
Uppsala IF 1, Gamla Uppsala SK, Vattholma IF, IK Hinden.

Slutspelet inleds på lördag klockan 12.15 för herrarna. Damernas sluspel däremot inleds redan klockan 08.00 på lördag.

Procyon, Gusk, Bälinge och UIF 1 känns hetast just nu. Kan det vara dom fyra semifinallagen möjligen? Det är mitt tips i alla fall. I final då? Ska vi säga Bälinge mot UIF 1 med UIF 1 som segrare?

Publiceras: 2013-11-25 13:10:36

AUF-cupen 2013

Med vintern kommer även inomhuscuperna. Jag pratar så klart om AUF-cupen och Luciacupen. Först ut, som vanligt, är AUF-cupen som sparkade igång under gårdagen.

På damsidan inleds matchandet först på tisdag med grupp 1, innehållandes Sirius, Vattholma, Bälinge, Gusk 2 och Ärentuna. Grupp 2 spelas på onsdag med Gusk 1, Vaksala, Sunnersta, UIF och Unik.

På herrsidan däremot är tre av fyra grupper redan färdigspelade. Det slutade så här (tabellerna):

Grupp 1:
Procyon 13p (17-2)
Gusk 11p (19-1)
Vesta 10p (4-4)
Vaksala 2 6p (5-10)
Storvreta 3p (1-15)
Flogsta FC 0p (0-14)

Procyon, Gusk, Vesta och Vaksala 2 vidare till nästa gruppspel.

Grupp 2:
Fyris 11p (6-1)
VP 10p (7-2)
Vattholma 10p (7-2)
UIF 2 7p (5-4)
IFK Uppsala 2 4p (3-11)
Hagby 0p (1-9)

Fyris, VP, Vattholma och UIF 2 vidare till nästa gruppspel.

Grupp 3:
Bälinge 10 p (7-0)
Uppsala-Kurd 9p (7-2)
IFK Uppsala 1 7p (8-2)
IK Hinden 1p (1-8)
Skyttorp 1p (0-11)

Bälinge, Uppsala-Kurd, IFK Uppsala 1 och IK Hinden vidare till nästa gruppspel. 

I kväll avgörs den fjärde och sista gruppen innehållandes Unik, UIF 1, Vaksala 1, Skuttunge och Danmark. En väldigt intressant grupp. Första matchstart 18.00 i Diöshallen, och först ut är Danmark mot Skuttunge.

Visa kommentarer (1)
Publiceras: 2013-11-25 12:58:23

Max Hallberg till Bollstanäs

Tränaren Max Hallberg var nära att klara sitt Vesta kvar i fyran efter en närmast mirakulös upphämtning. Men på grund av Märstas förlust i kvalet fick ändå Vesta lämna fyran till slut, tvångsdegraderade.

Nu är det också klart att tränaren Max Hallberg lämnar Vesta, i stället tar han över Bollstanäs SK i Stockholmsfyran.
Jag bor fortsatt kvar i Uppsala, men kommer att pendla till Upplands Väsby för detta intressanta uppdrag. BSK ramlade ur div 3 i år och satsar nu på att ta sig tillbaka dit, säger Hallberg själv efter beskedet. 

Publiceras: 2013-11-05 10:46:59

Vattholma värvar från Bälinge

Max Andersson har länge försökt att lyfta Vattholma i seriesystemet, men trots en seriös satsning är laget fast förankrat i femman. Nu står det klart att Vattholma väljer att satsa på en ny tränarlösning till nästa säsong. I dagarna gjorde man nämligen klart med Bälinges succétränare Anders Fredlund.

Så här skriver Vattholma i ett pressmeddelande:

Anders Fredlund tar över Wattholma IF Herr

Fredlund byter trean mot femman och kommer ta över tränarsysslan efter
Max Andersson som ansvarat de tre senaste säsongerna

Den forne Siriusspelaren har styrt Bälinge i sju säsonger och funnits
med på resan då man pendlat mellan div 3 och 4. Inom WIF ser man med
tillförsikt fram emot den fortsatta utvecklingen av föreningens unga
talangfulla spelartrupp.

Visa kommentarer (1)
Publiceras: 2013-11-03 17:04:33

Märsta spelar i fyran nästa säsong

Det ville sig alltså inte för Märsta som föll mot Riala i den sista kvalmatchen (1-2), detta samtidigt som Sundbyberg körde över pinsamma FC Copa* på Gotland med 9–1. Därmed blir det spel i fyran nästa säsong för Märsta, som samtidigt ser till att ytterligare två uppländska lag påverkas av degraderingen.

I fyran innebär det nämligen att Vesta petas ned en division och får spela i femman nästa säsong. Samtidigt får då Hallsta IK, från den södra femman, ta klivet ned i sexan.

Surt sa räven.

* = Anledningen till att jag kallar FC Copa för pinsamma är för att laget inte verkar ha några ambitioner att t aklivet upp, vilket blir riktigt tråkigt och onödigt. Inte minst för alla lag som måste göra resan till Gotland tur och retur.

Publiceras: 2013-09-29 15:12:18

Grattis Gimo och Håbo

Sunday Bale gav Procyon ledningen med 3–0, på egen hand, hemma mot Rasbo. Det räckte ändå inte. Med 19 minuter kvar lyckades Rasbo komma tillbaka och göra tre mål.

Samtidigt, i Ullfors, vann Gimo med uddamålet (4–3) efter en svängig historia. Därmed är det alltså klart att det blir Gimo som tar klivet upp och tillbaka till fyran nästa säsong.

Procyon kan, om alla resultat i kvalen går deras väg, bli direktuppflyttade. Men det är alldeles för tidigt att sia om ännu.

Procyon har just nu 47 poäng och +40, medan Rimbo i den södra serien har 44 poäng +46. Dock har Rimbo en match mindre spelad, och har alltså allt i egna händer för att bli bästa tvåan.

Nu kan det ju visserligen bli två direktuppflyttade lag, men den chansen känns just nu ganska liten. Men större under har ju hänt.

Klart är i alla fall att Håbo FF kan korka upp champagnen redan nu. Trots en match mer spelad än Rimbo så har man ändå ointagliga poäng. Stort grattis säger jag till både Gimo och Håbo!

 

Visa kommentarer (10)
Publiceras: 2013-09-29 14:35:54

Uppsala-Kurd klarade det på egen hand

Doften av champagne spred sig på Sävja IP efter att Uppsala-Kurd, helt på egen hand, säkrat seriesegern efter 2–1 mot Lagunda. Därmed spelade det ingen roll att man fick tre poäng i efterhand av UIF. Värdiga seriesegrare med andra ord, och jag gissar att festen i natt blev fantastisk.

Noterade en konstig sak igår, och det var att matchen mellan UIF och Gusk 2 startade 30 minuter innan övriga. Anledningen var ett bröllop, tydligen, och därför ska Gusk 2 ha ordnat fram dispens från förbundet.

Men hur kan förbundet gå med på detta? Rent teoretiskt hade det kunnat innebära att Uppsala-Kurd inte hade behövt vinna för att ändå säkra seriesegern på egen hand (vilket var målet), och därmed kunnat ge Lagunda fördel i jakten på ett nytt kontrakt. I en slutomgång ska ju alla matcher börja samtidigt, därför känns förbundets beslut väldigt underligt.

UIF avslutade med stil och körde över Gusk 2 med 6–1 efter bland annat två kassar av årets skyttekung, Markus Kvarneå. Stort grattis även till honom! Nu får han och övriga UIF ladda om inför kvalet mot gotländska FC Copa.

Jag är övertygad om att man kommer att vinna den kampen över två matcher, det säger magkänslan i alla fall.

Visa kommentarer (2)
Publiceras: 2013-09-27 17:14:39

Slutet för femmanbloggen

När jag drog igång den här bloggen i juni 2009, alltså för fyra år sedan, så var det en blogg fokuserad på herrfemman i fotboll. Så har väl också fokus varit den senaste tiden, även om så klart andra serier har fått sina rader också. Men nu är min klubb, alltså IK Hinden, klara för spel i sexan. Med andra ord flyttas även fokus.

Om det ni blir någon blogg alls. Jag har, vilket säkert har märkts, haft svårt att ens fokusera på bloggen denna säsong. Anledningen är att min arbetssitutation har ändrats och numera är jag delvis arbetslös. Något som kräver fokus på att hitta en bra helhetslösning för mig själv.

Men vem vet, om det löser sig bra så kanske jag fortsätter, och då förhoppningsvis även med bättre fokus. Jag vill be om ursäkt för den här säsongen som inte alls blev som jag hade hoppats, det känns som att jag har svikit er läsare.

Sorry!

Visa kommentarer (1)
Publiceras: 2013-09-27 17:02:56

Framtiden för Uppsala SC?

På Upplands Fotbollförbunds hemsida finns det en lista med spelare som har dragit på sig längre avstängningar. På denna lista finns just nu sju spelare från Upsala SC, tidigare Kurdiska FF.

Den längsta avstängningen bland dessa spelare sträcker sig till och med 16 februari 2015! Hur kan det vara möjligt att en klubb har sju långtidsavstängda spelare, och hur resonerar förbundet i denna fråga? Kan det vara aktuellt att slänga ut laget ur seriesystemet?

Jag tycker att frågan är berättigad då klubben, bevisligen, inte har någon som helst koll på vad man sysslar med just nu. Uppsala SK ligger dessutom på nedflyttningsplats i division VI västra just i detta nu.

Publiceras: 2013-09-27 16:51:53

Tvångsnedflyttning och extra uppflyttning

Det är fortfarande oklart om det blir två eller tre lag som får lämna fyran denna säsong. Allt hänger egentligen på fyra lag. Heby, Bälinge, Märsta och UIF. De sistnämnda ska ju kvala sig upp till trean, är det tänkt, via gotländsk motstånd.

Inte ens jag har egentligen full koll på vad som gäller, men det är väl egentligen bara att tänka realistiskt. Uppsala-Kurd är klara för trean, och skulle t,ex Bälinge ramla ur. Ja, då blir det bara två lag som ramlar ur. Vilket just nu är Nordia och Ärentuna.

Skulle även Märsta eller Heby ramla ur, som i dag ligger på kvalplats, ja, då kommer tre lag att ramla ur. Vilket just nu är Vesta. Skulle dock UIF lyckas kvala sig upp, ja, då blir det fortsatt två lag som ramlar ur.

Skulle Bälinge, Heby och Märsta ramla ur. Ja, då riskerar faktiskt fyra lag att få spela i femman nästa säsong. Men då pratar vi värsta tänkbara scenario, då ska även UIF misslyckas i sitt kval.

Men det kan ju bli succé också. Säg att både UIF och Riala lyckas kvala sig upp. Och att Heby klarar sig kvar och kanske bara Bälinge eller Märsta ramlar ur. Då kan det helt plötsligt bli aktuellt att flytta upp extra lag i fyran.

För lagen i femman, och nedåt, så påverkas även dessa av hur det går i trean. Det kan alltså bli aktuellt att flytta ned ytterligare lag från femman. Då ligger genast lag som Rasbo, Karlholm, Börje, Månkarbo, Hallsta, IFK Uppsala och Södra Trögd i farozonen.  Kanske fler lag?

Oklart, eller hur?

Visa kommentarer (1)
Publiceras: 2013-09-23 23:50:42

Grattis Uppsala-Kurd

Så kom då beskedet från Upplands Fotbollförbunds tävlingsutskott, och det blev ett bifall i protesten som innebär att Uppsala-Kurd tillskrivs segern i seriefinalen mot UIF med 3–0 och samtidigt öppnar för ett ordentligt firande och kalas bland alla Uppsala-Kurds anhängare. Stort grattis till en välförtjänt serieseger!

För UIF gäller det nu att lägga detta bakom sig, ladda om inför lördagens avslutning och det kommande kvalet mot gotländska FC Copa som avgjorde sin serie ganska tidigt. FC Copa ska tydligen vara ett spännande lag, men jag tror ändå att UIF har en riktigt bra chans till avancemang.

Grattis vill jag också passa på och säga till Gusk damer som är klara för spel i division I nästa säsong. Nu hoppas vi bara på att Sirius också tar klivet upp i damallsvenskan, så är väl fotbollshösten komplett?

Visa kommentarer (3)
Publiceras: 2013-09-22 23:33:09

Grattis Sirius och grattis ESK!

Det var vinnarnas afton tidigare i dag när både Sirius, efter 4–1 mot Nyköping, säkrade Superettan-kontraktet inför 4000 på Studenternas. Riktigt kul och värdigt en stad som Uppsala att minst ha ett lag i Superettan.

Vann sin serie gjorde även ESK i damtrean. Som jag misstänkte fick Vattholma en tuff match mot Gusk 2, och efter två tappade poäng är det redan klart att ESK vinner serien.

Jag fick tag på tränaren Lennart Ramstedt som firade lite i det tysta på hemmaplan.
– Vi hade en kille på plats, men det kändes ganska tungt när jag fick rapporter om en skadad hemmamålvakt och sedan också mål för Vattholma. Men det gick och just nu känns det så klart jättebra.

Hade du vågat tro detta inför serien?
– Nej, aldrig. Vårt mål var att etablera oss i serien och försöka hamna på den övre halvan, att vi skulle vinna trodde jag aldrig.

Hur firar ni det här?
– Ha ha, ja, jag vet inte riktigt. Först ska vi väl avsluta den här serien, vilket i och för sig blir på söndag. Men någon form av firande blir det, så klart.

I morgon måndag får vi också se om Uppsala-Kurd får fira i kostym. Någon gång på eftermiddagen ska beslutet från TU komma.

Visa kommentarer (1)
Publiceras: 2013-09-21 12:10:13

Nya lag i femman

Redan är det klart vilka lag som ramlar ur femman, och det blir Roslagsbro och Unik 2 i den södra serien. Medan Hinden och Norrskedika ramlar ur den norra. Förutsatt att inget lag drar sig ur någon av serierna dvs, för då kommer den bästa av de två elfteplacerade lagen att få en gratisplats. Just nu är det Roslagsbro med tolv poäng, en bättre än Hinden.

Redan börjar det bli klart vilka lag som fyller på från sexan. I den norra serien har Rex krossat allt motstånd och säkrat platsen i god tid. Vad sägs om 14 raka segrar och 83-14 i målskillnad? Klass! Stort grattis Rex!

Grattis säger vi även till IF Viña del Mar som också har säkrat seriesegern i den södra sexan strax före lag som Rosersberg och Knivsta.

I västra sexan står det mellan UIF 2 och Elvan, här möts för övrigt just dessa två lag senare i eftermiddag. För övtigt samtidigt som UIF 1 spelar sin ödesmatch hemma mot Vesta. Fyra poäng skiljer, inför dagens match, till UIF:s fördel.

I den östra serien ser Harg-Östhammar ut att ta sig tillbaka till femman, Med två omgångar kvar toppar man serien fem poäng bättre än Film/IFK D-Ö. Inte helt klart alltså, men ett mindre mirakel krävs för Film.

Från fyran då? Jo, där skulle jag tro att vi redan nu kan räkna in Nordia. Även om det finns en teoretisk chans. Sedan står det mellan Lagunda, Ärentuna, Vesta, VP, Markim Orkesta och Eis. Halva serien – typ.

 

 

Visa kommentarer (2)
Publiceras: 2013-09-20 23:06:56

Ojoj, vilken vändning av Uppsala-Kurd

Jag gissar att Yonas Beyene sover gott i natt, det gör nog hela Uppsala-Kurd för den delen, efter Yonas Beyenes sena vändning och avgörande mål. Jäklar vilken dramatik. Var inte själv på plats, men följde rapporteringen på Gamlis Facebook.

Oavsett hur det går med protesten kan ju faktiskt Uppsala-Kurd få fira seriesegern redan i morgon. Skulle Vesta lyckas vinna, vilket inte är helt otänkbart ändå med tanke på lagets form, så är ju saken klar.

Pratade med Uppsala-Kurds tränare Henrik Alriksson som pustade ut efter kvällns seger, han skulle dock inte vara på plats på Ekebyvallen i morgon och se matchen. "Jag har lite andra åtaganden i morgon, och dessutom kan jag inte påverka något" som han själv sa. Så sant så.

Jag tänkte dock vara på plats, det tror jag även att många Uppsala-Kurd-spelare och fans lär vara. Det känns riktigt kitlande att vi faktiskt kan få uppleva seriesegerglädje redan i morgon.

Publiceras: 2013-09-20 15:49:38

Inför kvällens fredagsrysare

Debatten om UIF rasar vidare bland kommentarerna ser jag, men är det inte lite läge för vissa att tagga ned och inte ta detta personligt? Att Gusk 2 blev av med sina poäng var knappast något konstigt, tvärtom. Här handlade det om en spelare som var grovt avstängd (Arnesson) och sedan om en ogiltig övergång (Eklund) från ett lag i en högre serie (Gusk 1 i division II).

I fallet med UIF handlar det om ett gult kort som en spelare har fått i en helt annan serie och division, i en serie som för övrigt behandlas av SvFF och inte UFF (SDF). Där är den stora skillnaden, och det handlar inte om att laget heter Uppsala-Kurd.

Apropå Uppsala-Kurd, hur mycke tpåverkar dessa skriverier och ovisshet laget inför kvällens match mot just Gusk 2? Blir en väldigt spännande match, utan tvekan. En fredagsrysare.

Publiceras: 2013-09-19 22:51:11

Beskedet om UIF dröjer

Första på måndag kommer beskedet om det blir poängavdrag eller inte för UIF, detta på ett extrainsatt telefonmöte. Därmed får vi alltså njuta av dramatik även kommande helg, med start redan i morgon kväll då Uppsala-Kurd möter Gusk 2 på bortaplan.

Åt vilket håll det lutar är fortfarande omöjligt att säga.

Visa kommentarer (3)
Publiceras: 2013-09-19 07:45:51

ESK kan få fira redan i helgen

Två omgångar återstår att spela i damtrean och för ESK, som tog klivet upp i serieledning den gångna helgen, kan det bli firande redan nu på söndag.

Att man skulle förlora hemmamötet med jumbon Rö på lördag existerar inte på min karta, så dessa tre poäng har jag redan räknat in. Sedan tror jag faktiskt att Vattholma får en ordentlig match borta mot Gusk 2 på söndag.

Detta Gusk, som i vissa matcher knappt får ihop spelare, men som har ett betydligt bättre lag att plocka spelare ifrån. Något jag tror att man kommer att göra nu i helgen då a-laget spelar dagen innan. Då kan man bli farliga, precis som Vattholmas hjärnspöken.

Visst är det spännande med serieavslutningar?

Visa kommentarer (1)
Publiceras: 2013-09-18 14:36:16

Blir Uppsala-Kurd seriesegrare i kostym?

UIF vann seriefinalen på konstgräset i Stenhagen i fredags, men det kan ändå bli Uppsala-Kurd som tilldöms segern med 3-0 i efterhand. Anledningen till detta är för att nyförvärvet, Mikael Mellberg från Strömsberg, ska ha spelat med tre varningar.

Två av varningarna har kommit med UIF och sen senaste i segermatchen mot Sunnersta. Men det är hans första varning som har skapat kaos och oreda, och den kom i hans match med Strömsberg mot Anundsjö.

Personligen trodde jag aldrig att varningar för ett annat lag och i en helt annan serie skulle ha någon påverkan på hans deltagande i division IV uppland. Tidigare har man ju kunnat spela med t,ex b-laget om man varit avstängd i a-laget och vice versa. För jag har hela tiden trott att en serie är en egen tävling.

Men så verkar det inte vara, och nu ser det ut som att UIF fråntas dessa tre poäng man tog mot Uppsala-Kurd i fredags. Blir det så, ja, då kan Uppsala-Kurd plocka fram champagne-flaskorna direkt. Då är saken klar!

Kanske blir det redan i kväll? Jag är nämligen osäker på när Uppsala-Kurds protest ska tas upp till beslut.

Visa kommentarer (16)
Publiceras: 2013-09-13 14:05:59

Toppmöte deluxe i kväll

Det kändes avgjort efter Ärentunas 1–1 mot UIF för ett par veckor sedan. Men efter Uppsala-Kurds oväntade förlust (0–2) hemma mot Vesta i måndags är det plötsligt kamp om den där seriesegern.

I kväll möts dessutom Uppsala-Kurd och UIF, en match som lär locka storpublik på Stenhagens konstgräs. Eller? 19.30 är det avspark hur som helst. Skulle UIF vinna matchen, då skiljer det faktiskt bara en poäng mellan lagen och med ett UIF som har en enorm fördel sett till målkvoten.

Så här avslutar lagen serien:

Uppsala-Kurd:
UIF (h)
Gusk 2 (b)
Lagunda (h) 

UIF:
Uppsala-Kurd (b)
Vesta (h)
Gusk 2 (h)

Något säger mig att Uppsala-Kurd ändå räddar det här, på något sätt. Men ovissheten kittlar skönt för oss neutrala.

Hett derby i Karlholm
Ett annat hett möte spelas i den norra femman på lördag. I Karlholm drabbar nämlige hemmalaget och Månkarbo samman, ett derby det lär slå gnistor om. Avspark 14.00 mellan tabellsexa Karlholm och åttan Månkarbo.

Visa kommentarer (1)
Publiceras: 2013-09-10 09:55:27

Långa avstängningar efter domarmisshandeln

Avstängningarna för spelarna som var inblandade i misshandeln av en domare tidigare i somras har nu fastställts, och det blev inga korta straff direkt. Den spelare som kom lindrigast undan får spela fotboll tidigast 13 juni 2014, medan den som fick längst straff är avstängd till och med 16 februari 2015.

Hur det har gått i själva misshandelsfallet vet jag inte i dagsläget, om det har hunnit bli någon fällande dom eller inte.

Visa kommentarer (3)
Publiceras: 2013-09-09 21:47:27

Vesta chockade Uppsala-Kurd

Måndagskvällen bjöd på en riktigt skräll i form av Vestas 2–0 seger borta mot Uppsala-Kurd. Serieledarnas blott andra förlust, och inte hade jag trott att den andra skulle komma mot just Vesta.

Men kanske är det ingen slump. Uppsala-Kurd börjar fundera och lyssna på snacket om att allt är klart, och vips så är det match på nytt. Nu möts ju dessutom UIF och Uppsala-Kurd på fredag kväll. Snacka om rysare. Vinner UIF den så skiljer det faktiskt bara en poäng inför avslutningen.

För Vesta innebar dessutom segern att laget, för första gången, tar klivet över det förhatliga nedflyttningsstrecket. Samtidigt lämnar man över den platsen till Lagunda som fullständigt har kört soppatorsk. En titt på avslutningsprogrammet så tror jag faktiskt att Vesta grejar det här, på bekostnad av just Lagunda.

Vilken avslutningen vi får.

Publiceras: 2013-09-09 19:19:19

Hinden ramlar ur femman

Det finns, tror jag, en teoretisk chans att hålla sig kvar med tolv poäng kvar att spela om. Men det känns ändå som att loppet är kört för mitt Hinden som får börja om i sexan nästa säsong. Förlusten borta mot Rasbo var förmodligen nådastöten.

Jag tycker att bygden och anläggningarna där ute i Åkerlänna förtjänar bättre, men bara för att man har bra med publik och fina planer så vinner man ju inga matcher. Tyvärr. Det känns tråkigt, oerhört tråkigt. Anledningen till att det ens blev en blogg om herrfemman stavas just IK Hinden. 

I "norrfemmans" toppstrid höll Procyon sig kvar vid ett sista halmstrå då man bortaslog jumbon Norrskedika till slut. Men som jag har tippat innan så tror jag ändå att Gimo tar hem det här. Procyon imponerade inte på mig mot Hinden, och inte heller borta mot ett starkare Ullfors.

I södra femman kan vi väl nästan utropa Håbo till seriesegrare? Visserligen två matcher mer spelade, men Bålstalaget ser oerhört starka ut. Detta Håbo som alltså var nära att ramla ur förra året och, som efter allt slarv med avstängda spelare, borde ha kastats ur serien om ni frågar mig.

Visa kommentarer (5)
Publiceras: 2013-09-09 15:40:08

Slutspelat för Rikard Meijer

Jag skrev om det även i dagens krönika i papperstidningen, men det är väl värt några fler rader här på bloggen.

För mig som har följt uppländsk fotboll i flera decennier så är namnet Rikard Meijer förknippat med en fantastisk människa och fotbollsspelare. En profil väl värd att hyllas för sina prestationer på fotbollsplanen.

Vi pratar inte allsvenskan, jag vet, men i "uppländska mått mätt" en stor profil. Därför var det väldigt tråkigt att höra om den allvarliga skadan efter matchen mot Eis, och så klart ännu mer tråkiga beskedet att det nu väntar operation och förmodligen är slutspelet. Att inte själv få välja när det är slut, det smärtar nog mer än själva knäskadan i sig.

Jag tycker Rikard Meijer är värd ett bättre slut, och jag hoppas att Vesta som klubb uppmärksammar honom i någon match framöver eller kanske till nästa säsong.

Publiceras: 2013-08-31 18:56:25

Fotboll är inte logiskt

Jag såg ungefär 65 minuter av Ärentuna–UIF tidigare i dag, och slogs av tanken att fotboll inte är rättvist. Det är väl i och för sig inget nytt. Men just i den här matchen kändes det extra tydligt.

Jag fick se ett UIF som fullständigt körde över Ärentuna efter konstens alla regler, och som dessutom borde ha fått med sig en straff i den första halvleken. Det var inget snack om saken, dock så hade domaren en annan åsikt.

Slogs även av hur bedrövlig planen var, den höll knappt division 8-klass. Stenhård, milt uttryckt. Det saknades mycket kärklek på den gräsytan och jag, som inte alls gillar konstgräs, längtade nästan till en platsmatta. Det var inte värigt en match i fyran.

1–1 slutade matchen till slut, och nu kan vi nog nästan säga grattis till Uppsala-Kurd som jag inte tror tappar det här. UIF däremot får nog sikta in sig på kval, och där tror jag också att man har väldigt goda chanser. Detta UIF imponerar allt mer på mig.

Visa kommentarer (2)
Publiceras: 2013-08-27 11:09:29

Veckans övertramp

Vattholmas damer har imponerat stort den här säsongen och toppar just nu damtrean, även om ESK skuggar på sämre målskillnad efter helgens förlust borta mot Norrskedika.

Den förlusten verkar dock ha tagit hårt på "holma", för efterspelet till den var inte snyggt från Vattholmas sida som gick till ordentligt personangrepp på Norrskedikas Matilda Wiik efter matchen. Ett inlägg som spred sig som en löpeld på nätet....

I skrivande stund verkar dock inlägget vara bortplockat, och tur är väl det. Skämskudde till den som ens fick för sig att skriva. Fokusera på att vinna serien i stället.

 

Publiceras: 2013-08-27 10:46:18

Gusk 2 fråntas poäng - igen

Hur svårt ska det vara att hålla koll på reglerna? För andra gången den här säsongen fråntas Gusk 2 tre poäng efter oförlåtligt slarv. Den här gången handlar det om Anders Eklunds deltagande i en match med Gusk i "tvåan", där han för övrigt startade matchen och sedan spelade matchen mot Riala omgången efter.

Som om inte slarvet är nog så tycker jag att klubbens kommentar på deras faceboo-sida är bedrövlig: "Det är tydligen inte tillåtet."

Tydligen inte tillåtet? Testa att slå upp regelboken kanske. Oproffsigt och taskigt mot spelarna som nu har blivit rånade på sex poäng totalt – hittills kanske vi ska säga.

Publiceras: 2013-08-21 13:46:07

Skytteligorna i femman

När jag ändå skriver en massa om herrfemman. Tog en titt på skytteligorna som ser ut så här efter att några av de inledande höstomgångarna har spelats.

Norra femman:
Tommy Löfberg, Gimo (15 mål)
Johan Bertilsson, Tärnsjö (13 mål)
Mattias Karlsson, Gimo (13 mål)
Sunday Bale, Procyon (12 mål)
Firas Al Malla, Procyon (10 mål)
Adam Simonsson, Ullfors (8 mål)
Kristian Hansson, Vattholma (7 mål)
Ahmed Ali Ibrahim, Procyon (7 mål)
Josef Agnarsson, Vaksala (7 mål)
Arvid Jägerbert, Börje (7 mål)

Södra femman:
Stefan Jansson, Fanna (17 mål)
Sarmad Haddad, Brottby (17 mål)
Anton Sjögren, Håbo (14 mål)
Ali Fredrik Gillsberg, Rimbo (14 mål)
Joachim Källström, Knarrbacken (12 mål)
Marko Petrovic, IFK Uppsala (9 mål)
Alexander Palenius, Hallsta (9 mål)
Engin Kaya, Rådmansö (8 mål)
Patrik Cederlöv, Södra Trögd (7 mål)
Stefan Gustavsson, Rimbo (7 mål)
Andreas Ländin, Rådmansö (7 mål)
Robin Nguyen, IFK Uppsala (7 mål)
Jonathan Backlund, Håbo (7 mål)

 

 

Visa kommentarer (2)
Publiceras: 2013-08-21 13:21:18

Ola Parling tar över Månkarbo

Mycket Månkarbo just nu, men nu är det alltså klart att det blir Ola Parling som tar över tränarsysslan i Månkarbo sedan tidigare ledning lämnat sina platser till förfogande efter matchen mot Börje.

Vid sin sida får han, enligt uppgift, Johan Bergstedt. Snabbt och bra jobbat av Månkarbo alltså som därmed kan jobba vidare för ett nytt kontrakt i femman. 


 

Nyheter

Kultur & Nöje

Sport

Seriebloggen

Svart humor på vit bakgrund. Se fler på Isabelle Söders blogg »