Bild på bloggaren

Ledarloggen
Månadsarkiv


« Tidigare inlägg   Senare inlägg »
Publiceras: 2012-03-28 10:32:25

Vobb inte Försäkringskassans problem?

En undersökning av fackförbundet Unionen visar att 7 av 10 tjänstemän ibland ägnar sig åt att "vobba", det vill säga jobba medan man är hemma för vård av barn. Nu sparkar Försäkringskassan bakut och vill sätta stopp för vobb. Enligt lag är det inte tillåtet att jobba någonting när man får vab-ersättning, även om man inte samtidigt får lön.

Det framgår av undersökningen att tjänstemännen när de är hemma kan tänka sig att svara på mejl eller arbetsrelaterade telefonsamtal. Och det är i sig ett problem som inte bara gäller vab-dagar, utan också kvällar, helger och semester. Det är på sikt ett hälsoproblem för den enskilde. Och det är ett arbetsmiljöproblem om arbetsgivaren kräver sådan tillgänglighet. Men det är knappast Försäkringskassans problem.

Johan Rudström

Välkommen att diskutera på unt.se.
Du som lämnar en kommentar ansvarar själv för vad du skriver och måste följa våra regler ». UNT förhandsgranskar inte läsarkommentarerna och de omfattas inte av det utgivaransvar som gäller på webbplatsens övriga delar. Om du gör ett inlägg som strider mot svensk lag kan du, vid en eventuell rättstvist, personligen bli ansvarig.

Om du har frågor om dessa regler kan du skicka dessa via e-post till följande adress lasarinteraktion@unt.se.

Kommentera bloggenKommentar: (max 800 tecken)

Du har 800 tecken kvar.

För att skriva en kommentar på unt.se måste du uppge din signatur. Din e-postadress publiceras inte på unt.se.

Alias / signatur:
* 

Jag har tagit del av UNT:s regler » för artikelkommentarer.


 

Seriebloggen

Svart humor på vit bakgrund. Se fler på Isabelle Söders blogg »