• fredag 19 december 2014
Förbundet vägrar flytta derbyt Bandybloggen Bandybloggen
Vädersponsor:

Mattias Holmgren

Holmgrens innebandy

Mattias Holmgren håller koll på innebandyn i Uppland. I år ligger störst fokus på Sirius herr, Storvreta herr och FBC Uppsala dam. Men också serier som D1 Norra, H1 Östra Svealand, D2GUDH, H2GUDH, H3 och H4. Tveka inte att höra av er med tips. Mycket nöje!
Detta är en extern blogg utanför UNT:s utgivaransvar
TILLBAKA TILL UNT.SE/SPORT

  

 bloglovin

SSL-profilerna som är hetast i sociala medier - Plats 4 av 5!

Då var det dags för plats nummer fyra!

4. Staffan Jacobson, Storvreta IBK – Mycket glitter, glamour och selfies iklädd fluga. Har även en förkärlek till att ifrågasätta spelarbetygen (med all rätt) efter Storvretamatcherna vilket jag persoligen uppskattar. I stort sett varannan bild är tagen tillsammans med Mattias Samuelsson. Anar vi en bromance? Instagram: @Staffan9

SSL-profilerna som är hetast i sociala medier - Plats 4 av 5!

SSL-profilerna som är hetast i sociala medier - Plats 5 av 5!

Tänkte ta mig för att lista de fem största profilerna bland SSL-spelarna/tränarna i sociala medier. Det enda kravet är att man måste verka i ett lag i Uppland. Alltså i Storvreta, Sirius eller FBC Uppsala. Plats fem kommer här. Mycket nöje!

5. Viktor Matsenius, FBC Uppsala – Ny på twitterhimlen för ett par månader sedan och började riktigt starkt. Säger exakt vad han tycker och tänker vilket är väldigt läsvärt.  Har dock stannat av på slutet och frågan är om Matsenius hittar tillbaka till den fina starten? Vi som följer får hålla tummarna. Twitter: @matsenius

Sirius – Kais Mora: En 60 minuter lång gäspning

Lagen utan landslagsspelare fick en chans att ta lappa ihop styrkorna under VM-uppehållet och komma väl förberedda inför återstarten av seriespelet. Sirius såg ut att ha gjort sin läxa. Kais Mora, not so much…Efter dagens match i Fyrishov är jag knappast förvånad över att laget placerar sig sist i serien. Visst, man saknade Bobby Edberg men han hade knappast gjort match av det här på egen hand.

Matchen blev därefter. Sirius gick på halvfart men gjorde ändå 13 mål mot dagens motståndare. Det säger en del. Som tur är har Sirius hemmamatch redan på måndag igen och då väntar en mer ordentlig värdemätare i form av Dalen. Det här var mer av en lång gäspning, även om Sirius gjorde sitt och tog tre enkla poäng.

I Sirius var det självklart extra roligt att se Daniel Stenlunds tredje period. Född -97 och går in och gör hattrick på 20 minuter. Det är bara att lyfta på hatten. Jag hade förmodligen inte gjort det bättre själv. Det blev nästan en känsla av förtvivlan när han, efter två mål, inte gavs chansen vid något av de två straffslagen för att kunna säkerställa sitt hattrick. Men sagan slutade ändå lyckligt när han placerade in 13–5 vid den första stolpen efter 18.22.

Nej, jag tänker inte bli mer långrandig än så. Nästa SSL-match som jag ser live blir Storvreta–Falun på söndag.

Matchtipsen - 17/12!

Äntligen återstart av SSL. Som vi har väntat. För Sirius del väntar en hemmamatch där det bara måste bli tre poäng. 

SSL herr:

Sirius – Kais Mora 1, Hemmalagets slitvarg Mattias Jällrud missar matchen på grund av feber. Ett kännbart tapp då Jällrud verkligen visat framfötterna under höstsäsongen. För Sirius del väntar två måstematcher, denna samt Dalen på måndag.

Antal rätt: 168/288, 58%

Mattias Holmgren
Ålder: 25 
Mail: mattias.holmgren1@gmail.com

  • Twitter

redaktionella bloggar

Externa sportbloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

Externa Kultur & Nöjesbloggar (omfattas inte av UNT:s utgivaransvar)

Fler bloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

Uppsalavimmel.se - bloggar

Stadsdelsbloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

senaste nytt unt.se