• fredag 29 april 2016
  • Familjeannonser
  • Grannar
  • Lokusjobb
  • Lokus
  • Grannar
  • Uppsala Vimmel
  • Evenemangsguiden
  • Uppgång.se
SILLY: Rinkside prickade rätt - ny SHL-bac... Rinkside Rinkside
Vädersponsor:

Mattias Holmgren

Holmgrens innebandy

Mattias Holmgren håller koll på innebandyn i Uppland. Bloggen startade i augusti 2010 och 2015 utsågs den till Årets Uppsalablogg på Uppsalavimmel Awards. Huvudfokus ligger på lagen i SSL-H4 (herr) samt SSL-D2 (dam).

Tveka inte på att höra av er med tips. Mycket nöje!

Detta är en extern blogg utanför UNT:s utgivaransvar
TILLBAKA TILL UNT.SE/SPORT

  

 bloglovin

Sillyseasonbloggen – 2016! Uppdaterad 26/4 20.31.

Då var det dags att dra igång sillyseasonbloggen igen. Som vi alla har väntat! Det blir samma koncept som tidigare. Jag skriver det jag får tag i och ni delar med er i kommentatorsfältet.

Tips går också bra att skicka till följande mail: mattias.holmgren1@gmail.com

----

Gottsunda är nykomlingar i division 1 och nu har laget gjort sin första värvning för året. Adam Forsberg ansluter från Björklinge BK. Läs mer: http://www.laget.se/GOIFALAG/News/4557083/Adam-Forsberg-ansluter-till-Gottsunda-IBF-

I söndags landade Sirius sin andra värvning för säsongen. Backen Markus Åkerfeldt (senast i Visby IBK) är klar för klubben. Läs mer: http://unt.se/sport/han-ar-sirius-naste-backvarvning-4209318.aspx

Joel Ahlin lämnar Sirius och kommer att spela med Hagunda IF i division 1 nästa säsong. Läs mer: http://www.laget.se/HAGUNDAHERRA/news/4555554/Sirius-Joel-Ahlin-valjer-Hagunda

Man vet att det är silly season när Moa Tschöp ryktas till FBC Uppsala. Jag tror dock inte att hon hamnar där, det lär bli Täby. Har dock lite "feeling" för att Amanda Wall kan hamna i FBC till nästa säsong.

Hagunda fortsätter att värva. Den senaste spelaren som skrivit på för division 1-klubben är Linus Hansson som närmast kommer från Falun Ungdom. I division 2 gjorde Linus Hansson 44 poäng på 18 matcher. Läs mer: http://www.laget.se/HAGUNDAHERRA/news/4550622/Faluns-Linus-Hansson-till-HIF

Sirius har signat Granlobacken Joakim Pettersson inför nästa säsong. En värvning som enligt uppgift ska ha kostat 50 000 kronor.

Det är en del nyheter i Hagunda kommande säsong. Lagkaptenen Kristofer Widlundh har lämnat föreningen för att bli assisterande tränare i SSL-laget Sirius.

Storvretas Anton Waldenvik placeras i Hagunda enligt rykten. Återstår att se om detta blir sant. En annan spelare från Storvreta som bör vara intressant för Hagundas del är Jakob Drews.

Rasmus Sundstedt lämnar Storvreta efter fyra säsonger. Precis som det ryktades om någon vecka innan finalen spelades. Ny klubbadress blir Rychenberg i Schweiz. Läs mer: http://unt.se/sport/har-ar-sundstedts-nya-klubbadress-4200534.aspx

Hagunda missade uppflyttning till allsvenskan. Nu har laget redan börjat förstärka inför kommande säsong. Klart är att Felix "Bullen" Abrahamsson förstärker från föreningens juniorlag. Läs mer: http://www.laget.se/HAGUNDAHERRA/news/4542389/Felix-Abrahamsson-skriver-A-lagskontrakt

Rasmus Sundstedt uppvaktas tydligen av klubb(ar) i Schweiz. Var SM-finalen det sista vi fick se av honom i Storvretatröjan?

Hur blir det egentligen med bänkspelarna i Storvreta? Drews, Waldenvik, Cauwenhed, Lindholm, Bladh och Gustafsson har fått minimalt med speltid och lär väl kanske söka det på annat håll?

Hur förstärker lagen som flyttat upp pinnhål i seriesystemet? Gottsunda? Uppsala Teknologer?

FBC Uppsala är det lag som varit överlägset mest aktivt på marknaden så här långt. Hela fem nya spelare har laget signat.

Bekräftat: Kommande Storvreta IBK D1 lägger ned...

För en knapp vecka sedan fick jag ett tips om att Storvreta IBK lägger ned det lag som skulle komma att spela i D1 i höst. Alltså, det lag som fungerat som ett utvecklingslag. Orsaken till detta vet jag inte, men faktum är att detta bekräftades via Twitter under torsdagskvällen.

Någon som vet mer och har lust att lämna lite detaljer? Var ska spelarna ta vägen? Vissa lär vara aktuella för det allsvenska laget. Men resten?

Mattias Holmgrens inne & utelista – vecka 15!

Alla matcher spelade och här kommer säsongens sista inne & utelista. Väldigt få matcher och det känns svårt att hitta något som ska plats på ute, därför stryks den punkten denna gång.

Inne:

Storvreta – Vad ska man säga? Laget har varit i stort sett oslagbart efter jul och föreningen ser ut som förr igen. Var detta början på en ny era eller studsar Falun tillbaka och återtar guldet kommande säsong? Eller är det tredje gången gillt för Linköping? Oavsett tror jag att 2016/2017 kommer bli grym.

Mattias Samuelsson – Vilken härförare. Är inte bara väldigt professionell mot media. Som kapten leder han sitt Storvreta felfritt och var högst bidragande till guldet med två mål. Starkt!

Uppsala Teknologer – Rejält i skymundan av Storvretas finalvecka kvalade ”Tekno” till division 2 mot Sätra. Och det blev ett lyckat kval för Uppsalalaget. Vinsten hemma och den knappa förlusten borta räckte till att man skulle vinna dubbelmötet och avancera.

Ute:

Mattias Holmgrens inne & utelista – vecka 14!

"Vill passa på att tacka alla..."

Då var säsongen över. Bloggen har totalt tippat 547 matcher och haft rätt i 342 av dessa. Det ger en träffprocent på 63 och får väl ses som okej men inte mer. Jag vill passa på att tacka alla som fortfarande läser bloggen, det är därför den finns kvar.

Nu väntar en sista inne & utelista som publiceras senare ikväll. Sedan startar Sillyseasonbloggen upp under kommande vecka och den kommer att ta allt fokus fram till nästa säsong.

Låter det vettigt?

Matchtipsen 2015/2016:

Antal rätt: 342/547, 63%

Spelarbetyg: Så skötte sig Storvretaspelarna när laget tog SM-guld

5–4 skrevs segersiffrorna till Storvreta. Det betyder att laget sitt fjärde SM-guld i historien. Här kommer spelarbetyg på alla spelare i Uppsalalaget.

Målvakt:

Viktor Klintsten – 4

Förstafemman:

Staffan Jacobson – 4
Robin Nilsberth – 4
Albin Sjögren – 4
Alexander Rudd – 4
Rasmus Sundstedt – 4

Andrafemman:

Jesper Berggren – 4
Mattias Samuelsson – 4
Jimmie Pettersson – 4
Victor Andersson – 4
Henrik Stenberg – 4

Tredjefemman:

Niklas Winroth – 3
Nicklas Paulsson – 3
Joakim Olsson – 3

Vid sidan:

Jonas Gustafsson – spelade ej
Jakob Drews – spelade ej
Philip Cauwenhed – spelade ej
Wiktor Bladh – spelade ej
Fredrik Lindholm – spelade ej

Betygskala:

1 – Underkänd
2 – Godkänd
3 – Bra
4 – Mycket bra
5 – Enorm

Mattias Holmgren
Ålder: 27
Arbete: Reporter på Travronden
Mail: mattias.holmgren1@gmail.com

redaktionella bloggar

Externa sportbloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

Header Torget

Externa Kultur & Nöjesbloggar (omfattas inte av UNT:s utgivaransvar)

Fler bloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

Uppsalavimmel.se - bloggar

Stadsdelsbloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

senaste nytt unt.se