• måndag 30 november 2015
  • Familjeannonser
  • Grannar
  • Lokusjobb
  • Lokus
  • Grannar
  • Uppsala Vimmel
  • Evenemangsguiden
  • Uppgång.se
IFK:s 12:e raka, Team Rimbo först & rasand... Handbollsbloggen Handbollsbloggen
Vädersponsor:

Mattias Holmgren

Holmgrens innebandy

Mattias Holmgren håller koll på innebandyn i Uppland. Under sommarhalvåret ligger all fokus på silly season och i synnerhet lag och spelare med uppländsk anknytning. Tveka inte på att höra av er med tips. Mycket nöje!
Detta är en extern blogg utanför UNT:s utgivaransvar
TILLBAKA TILL UNT.SE/SPORT

  

 bloglovin

Matchtipsen – 30/11!

En halvdan helg tipsmässigt för undertecknad. Denna vecka rivstartar direkt med en SSL-match, härligt!

SSL herr:

Gävle – Sirius 2, Pratade som hastigast med Billy Nilsson om denna match efter derbyt. Man såg verkligen på honom hur mycket det här betyder. Att matchen spelas i härliga Gavlerinken istället för Träffen är stor fördel Sirius. Även om Träffen är fin på sitt sätt. Nej, kan Billy hålla känslorna i schack samtidigt som Bobby och Johan Eriksson levererar som sist så kommer detta sluta med en klar bortaseger.

Antal rätt: 153/229, 67%

Lämna förslag till inne & utelistan!

Lämna förslag till inne & utelistan! Måndag imorgon och dags för nya listor. Ni vet hur det fungerar.

Matchtipsen – 29/11!

På grund av tidsbrist har jag ännu inte hunnit räkna ihop statsen från lördagen. Det kommer under veckan någon gång. Bara sex matcher under söndagen. Här är tipsen.

D1Ö:

Storvreta – Strömsbro 1, Enormt viktig match för Storvreta. Skulle det bli förlust är laget sju poäng från kvalplatserna och det tror jag blir alldeles för tufft med bara nio omgångar kvar. Vid seger är det helöppet istället. Tror faktiskt att man lyckas vinna dock, även om det blir knappt. Matchvinnare: Radarparet Johanna Stenberg och Sara Berggren.

Älvsjö – Stenhagen 1, Stenhagen är i desperat poängbehov men jag tror det blir tufft att ta poäng här. Älvsjö slog Stömsbro nyligen vilket imponerar enormt.

H2GUDH:

FBC Uppsala – Enköping 1, Klurig match. Ser dock FBC som favoriter, har känslan att de är något bättre plus att de har hemmaplan här.

H3:

Sirius U – Arlanda 1, Seriens båda nollpoängare skall mötas. Arlanda är rätt väntat med tanke på alla spelartapp men att Sirius U har noll poäng måste ju ses som jordens flopp. Här bör de dock ta tre relativt enkla pinnar.

H4:

Enhörningarna – Östhammar 1, Toppmöte mellan seriens förmodligen två bästa lag. Trodde faktiskt inte att Enhörningarna skulle ha tappat åtta poäng redan. Här tar de dock in tre poäng på serieledaren Östhammar.

D2GUDH:

Storvreta Ungdom – Hagunda 1, Det ser ut att bli idel hemmasegrar denna söndag. Oh förutom Älvsjö kan detta vara den allra säkraste. Storvreta Ungdom har imponerat mycket på mig och får finna sig att vara storfavoriter igen.

Antal rätt: 151/223, 68%

Tränaren lämnar – efter tre veckor

Michael Rasi togs in i Alunda för att få laget på rätt köl igen. Men efter endast tre veckor kommer beskedet att han hoppar av uppdraget. Det har varit ett minst sagt händelserikt år för Michael Rasi. Vad sägs om detta? Sparkad från Visby, giftemål, husköp, nystartad podd som lades ned omgående samt nu det här med Alunda. Vad blir nästa kapitel tro?

Här nedan följer en kort intervju med huvudpersonen.

Varför har du tagit det här beslutet?

– För att jag inte kan stå för det jag kan ge till laget. Jag bygger lag, kring gruppdynamik och att man gör saker tillsammans som lag. Mitt arbete tar för mycket tid, och då kan jag inte vara med laget på samlingar, eller åka buss med grabbarna till matcherna. Och då förstör jag mer än jag gör nytta och det kan jag inte stå för. 

Hur ser du på den tiden du var i Alunda?

– Mycket bra, grabbarna, ledarna och föreningen har tagit emot mig med öppna armar, därför känns det jävligt tråkigt att lämna föreningen.

Vad tror du om deras chanser under säsongen?

– Jag tror absolut att laget kan klara nytt kontrakt!

Kan det bli aktuellt med andra uppdrag för din del?

– Om Storvreta ringer, så lovar jag att lyssna...

Matchtipsen – 28/11!

Mycket matcher i de lägre serierna under lördagen. Kan med nöje rekommendera min egen match mot Björklinge U, 19.40 i Allianshallen.

H1ÖS:

Runsten – Hagunda 2, Väckarklocka för HIF med förlust senast mot Hässelby. Det lär Runsten få sota för helt enkelt. Tror på en relativt klar bortaseger.

H2GUDH:

SK Vide – Kais Mora U 1, Ryktas om redigt manfall i Vide inför denna match. Men trots det så tror jag att laget avgår med segern. Simon Johansson avgör med tre baljor.

H3:

Loke – Uppsala Teknologer 2, Tuff match för Loke som hittas i mitten av tabellen. Teknologerna leder serien inför helgen och har fortfarande inte förlorat. De lär vinna även här.

Hagunda U – Bålsta 1, Turbulent i Bålsta vad det verkar. En fyrling med spelare ska ha fått lämna av disciplinära skäl enligt skriverier i andra medier och i lagets gästbok. Hagunda U är stabila och är favoriter enligt mig.

Midas – Salabacke 1, Lurig bortamatch för Salabacke. Sporthallen i Hallstavik är inte lätt att spela i och jag tycker att hemmalaget ska vara knappa favoriter i denna match. 

Livets Ord – Västerlöfsta 1, Västerlöfsta har imponerat ordentligt i början men nu kommer topplagen på löpande band. Livets Ord i Allianshallen blir en svår nöt att knäcka.

H4:

Gottsunda U – Bålsta U 1, Jag gissar att turbulensen i Bålsta även påverkar U-laget. Kanske är det så att de bästa från U-laget plockas upp i A? Hur som helst, Gottsunda bör vinna detta.

Lamadjuret – Rimbo 2, Rimbo fortsätter ånga på mot toppen. Lamadjuret på bortaplan bör inte vålla några större problem.

Alunda U – Bälinge 2, Det känns som att det bara är svåra matcher att tippa denna lördag. Och den här kan vara den absolut mest svåra. Håller Bälinge som något vassare, men det är inte med stor marginal.

Hagunda Legends – Björklinge U 1, Kul för oss att få spela i A-planen i Allianshallen. Där kommer min styrka, löpningen, att kunna användas på bästa sätt. Pantefors gör 14 mål som vanligt och vi vinner.

D2GUDH:

Enköping – Alunda 2, Halvsvår match för Alunda som ändå måste ses som favoriter. Jag gissar på 5–3 till bortalaget och att de fortsätter jaga Borlänge i toppen.

Antal rätt: 144/212, 68%

redaktionella bloggar

Externa sportbloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

Externa Kultur & Nöjesbloggar (omfattas inte av UNT:s utgivaransvar)

Fler bloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

Uppsalavimmel.se - bloggar

Stadsdelsbloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

senaste nytt unt.se