• fredag 31 oktober 2014
TV: Lundberg besviken Bandybloggen Bandybloggen
Vädersponsor:

Mattias Holmgren

Holmgrens innebandy

Mattias Holmgren håller koll på innebandyn i Uppland. I år ligger störst fokus på Sirius herr, Storvreta herr och FBC Uppsala dam. Men också serier som D1 Norra, H1 Östra Svealand, D2GUDH, H2GUDH, H3 och H4. Tveka inte att höra av er med tips. Mycket nöje!
Detta är en extern blogg utanför UNT:s utgivaransvar
TILLBAKA TILL UNT.SE/SPORT

  

 bloglovin

Matchtipsen - 31/10!

Mycket D2GUDH den här veckan. Det är väl härligt, så säg?

D2GUDH:

Storvik – Alunda 2, Botten mot toppen men trots det så tror jag inte på någon ”walk in the park” för Alunda. Men det troliga är att laget ändå löser tre poäng till slut och i sådana fall tar över andraplatsen i serien.

Bålsta – Hagunda 1, Nästjumbon mot jumbon och här är det ruggigt viktiga poäng på spel. Förlorar Hagunda kan det bli jobbigt långt upp till säker mark. Och då har laget spelat en match mer än de flesta övriga dessutom. Bålsta poängdrottning Linda Söderlund finns inte med i laguppställningen och det är ett gigantiskt minus. Hon har ju ändå gjort 15 poäng på 4 matcher. Tror Bålsta vinner ändå, men det blir tight.

Antal rätt: 79/144, 55%

Första upplänningen klar för VM

Sveriges trupp är inte helt klar ännu även om landslagsledningen förmodligen har det mesta klart för sig. Den första upplänningen som är klar för världsmästerskapet är istället inte en spelare, utan speaker. Ted Wikström, som är involverad i Sirius organisation, har fått det åtråvärda uppdraget.

Varför tror du att de valt just dig?

– Det är en bra fråga haha, jag har väl gjort bra ifrån mig de gånger det verkligen gällt. Jag går in i en liten speciell roll när jag är speaker. Det gäller att vara proffsig, men samtidigt ha glimten i ögat och kunna säga de oväntade sakerna för att få med sig publiken.

Vad har du för speakermeriter sedan tidigare?

– Inom innebandyn har jag varit mannen bakom micken kring Sirius matcher i SSL och tidigare Allsvenskan, samt att jag numera traditionsenligt även återfinns under Storvretacupens finalspel varje år. Dessutom så är det ibland min röst ni hör i högtalarna när ni är på Arlanda. Så var inte sena till flyget, då får jag jobba!

Är det klart vilka matcher du kommer att få jobba kring?

– Gruppspelet är satt, därefter kommer uttagning ske till finalspelet där de bästa får de största matcherna.

Drömmatchen?

– Givetvis är det ju VM-finalen jag siktar på, men i gruppspelet ser jag faktiskt mest fram emot Kanada - Australien, dels då jag bott "down under" men är även sugen på att se hur långt innebandyn kommit i de länder som är viktiga för vår sports internationella genomslag.

Hur tror du att går i VM?

– Ska jag vara helt ärlig så tror jag tyvärr inte på Sverige. Jag tycker uttagningarna varit otroligt märkliga hittills och många lever på gamla meriter. Jag hoppas Pixbos Jon Hedlund vaktar den blå/gula kassen, då blir det guld! Men tipset går till Schweiz, jag tror dom skräller i år!

VM spelas i Göteborg mellan den 5–14 december.

Matchtipsen - 30/10!

Stabilt tips igår då Sirius U vann i H3. Tror på samma utfall med bortaseger även i dagens match.

D2GUDH:

Enköping – Hudik/Björkberg 2, Match mellan två lag som börjat poängmässigt bra. Men känslan är att Enköping mött betydligt enklare lag i inledningen och jag tror nog att Hudik/Björkberg är ett nummer större i den här matchen. Duon Olofsson/Sundwall blir tungan på vågen.

Antal rätt: 79/143, 55%

Möjlig lösning på Storvretas backkris?

Mika Kohonen. Blir det han som får gå ner och axla backmanteln nu i Jesper Berggrens och Niklas Winroths frånvaro? Högst möjligt faktiskt om ni frågar mig. Faktiskt lika troligt som att det blir Victor Andersson skulle jag säga.

Möjliga startfemmor mot Linköping den 6/11.

Viktor Klintsten
(Albin Engholm)

Mattias Samuelsson – Rasmus Sundstedt
Henrik Stenberg – Alexander Rudd – Albin Sjögren

Mika Kohonen – Staffan Jacobson
Joakim Olsson – Victor Andersson – Rickie Hyvärinen

Gustaf Bäckström – Philip Cauwenhed
Fredrik Lindholm – Anton Waldenvik – Fredrik Holtz

Nytt upplägg: ”Förstafemman”

Har praktiserat det här nya segmentet ett par gånger nu och känner mer och mer att det kan bli svårt att utse en femma varje vecka. Speciellt på damsidan där jag endast har ett lag att välja spelare från. Istället kommer jag att publicera femmorna när jag känner att det är dags, men inte mer sällan än var tredje vecka. Målet är varannan. Jag tror att det slutligen ger ett godare resultat istället för att mata ut inläggen varje vecka.

Så då vet ni.

Mattias Holmgren
Ålder: 25 
Mail: mattias.holmgren1@gmail.com

  • Twitter

redaktionella bloggar

Övriga sportbloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

Externa Kultur & Nöjesbloggar (omfattas inte av UNT:s utgivaransvar)

Fler bloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

Uppsalavimmel.se - bloggar

Stadsdelsbloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

senaste nytt unt.se