• onsdag 1 juli 2015
  • Familjeannonser
  • Grannar
  • Lokusjobb
  • Lokus
  • Grannar
  • Uppsala Vimmel
  • Evenemangsguiden
  • Uppgång.se
Ed Sheeran - I'm In Love With The Coco (Hi... Karolinas dj-blogg Karolinas dj-blogg
Vädersponsor:

Mattias Holmgren

Holmgrens innebandy

Mattias Holmgren håller koll på innebandyn i Uppland. Under sommarhalvåret ligger all fokus på silly season och i synnerhet lag och spelare med uppländsk anknytning. Tveka inte på att höra av er med tips. Mycket nöje!
Detta är en extern blogg utanför UNT:s utgivaransvar
TILLBAKA TILL UNT.SE/SPORT

  

 bloglovin

Felicia Karlsson: "En tackling på mittplan, alla dagar i veckan!"

Felicia Karlsson är ett intressant nyförvärv för Storvreta i D1. Bloggen har gjort en intervju för att lära känna henne bättre!

Vad har du för målsättning med bytet till Storvreta?
Jag vill se hur jag klarar div1, och se hur jag kan utvecklas som spelare. Och då känns Storvreta som det rätta laget att testa det med!

Hur skulle du själv beskriva dig som spelare?
Haha alla säger att jag spelar tufft så jag får väl lita på det. Nej men jag är väl ganska hård spelare som gillar att göra något oväntat. (Vilken press jag har denna säsong att spela tufft nu känner jag haha!)

Och hur beskriver du dig som person vid sidan av planen?
Oftast glad, humoristisk, lite grinig och väldigt målmedveten :)

Vad jobbar du med?
Jag arbetar som frisör på min egna salong i Öregrund.

Vilken tränare har betytt mest för din utveckling och varför?
Hm.. Tror nog Olle Isacsson kan ta åt sig äran för det. Han som "upptäckte" mig i Östhammar och har sedan dess pushat på mig. Har faktiskt aldrig haft honom som tränare i laget på heltid utan han har funnits med lite överallt ändå. Annars måste jag säga att Jörgen Olsson betytt mycket för mig den senaste säsongen där han agerat läktarcoach. Han har sagt vad jag behövt höra och stöttat mig när jag behövt det som mest.

Du har tränat ett par fyspass med Storvreta nu, hur har det varit?
Haha har faktiskt bara varit med två gånger.... Men det är hårt, det är det. Tjejerna är grymt starka så jag har en del att ta igen på!

Vad är största skillnaden mellan Alunda och Storvreta?
Upplägget, att man redan vet vad man vill kommande säsonger och man vet vad som kommer krävas. Alunda har dock ett rykte om att ha en av de bästa matcharrangemangen i Uppland så vi får se vad Storvreta har att bjuda på! :)

Ett skott i krysset, en snygg assist eller en stenhård tackling på mittplan?
Haha gissar att du redan vet svaret. Tackling på mittplan, alla dagar i veckan.

Det gör innebandyprofilerna i sommar! - Del III!

Dags för den sista delen av sommarintervjuerna. Jag fick endast ihop två namn till denna del men det är å andra sidan creme de la creme-namnen som lämnar sina svar nu. Håll till godo!

Minna Ramsell:
En av Uppsalas roligaste människor överlag. Född Storvretasupporter men har på slutet gjort den förbjudna(?) övergången till Sirius.

Michael Rasi:
Tränardemon som vinner oavsett vilket lag han förfogar över. Vart hamnar han nästa år?

Vad händer i ditt liv i sommar?

(Minna) Första sommaren utan obligatorisk försäsong. Det firar jag med att vara i ganska rutten fysisk form någonstans i vassen.

(Rasi) Oj, det händer nog ganska mycket... Först och främst har jag gift mig med Mikaela! Sen ska vi flytta tillbaka till uppsala, efter vårt år på Gotland. Sen ska jag väl försöka styra ett arbete, så om någon behöver mig, så går det bra att kontakta mig... Jag ska ta igen all tid från vännerna som jag "missat" under tiden på Visby, tex shuffleboard med gamla polare, O'Learys med dig, fika med Boväng och Helmersson, mm. Jag ska försöka hinna med en tripp till Poppe Holmgren och Richard Masalin i Göteborg. Funderar på att köpa ett radhus i Bälinge. Sen ryktas det om en fantastisk inflyttningsfest i augusti, hos dig! 

Vilket är ditt bästa sommartips?

(Minna) Jag har tre: 1. Läsa boken "Lyckofällan", 2. Äta jordgubbar med ovispad grädde, 3. Följa Sirius damfotboll.

(Rasi) New York, världens bästa stad som har allt! Jag var där i maj, och det var Nice! Har ni möjlighet att åka dit, så åk! Jag åker förmodligen tillbaka nästa år igen!

Favoritglass?

(Minna) Jag brukar köpa två på samma gång. Stilla först suget med en Magnum White och sen törsten med en Twister.

(Rasi) GB's Twister, det är en blandning av frukt, sen kommer den sura delen med smak av citron. Sen har min bästa kompis på Gotland, Nils 3 år den som favoritglass, så vi "bröder" håller ihop! En annan favorit just nu är mjukglass med polkaströssel, galet gott!

Vilken SSL-spelare från Uppsala skulle du helst ta med på en utlandssemester?

(Minna) Baggis! Patric Krisandersson. Honom vinner jag över både på bäst solbränna och i Chicago.

(Rasi) Jesper Berggren, känner honom sedan vi var små, då vi både spelade ishockey (Ja, har var väldigt mycket bättre än mig), så vi skulle inte behöva lägga en massa tid på att "lära känna" varandra. Sen funderar jag på att ta grönt kort i golf, i sommar, och då skulle vi styra vår resa till Portugal, så skulle han få vara min golfcoach under resan.

Vilket SSL-lag kommer det att gå sämst för nästa säsong?

(Minna) Lokalt? Jag vill ju egentligen inte svara FBC men....

(Rasi) Tyvärr Åhrberg, men jag tror Granlo kommer få det tungt. Förlusten av Nilsberth är för hård. Sen säger jag tyvärr Gävle också, då dom tappat Cederström, det är synd då jag är väldigt imponerad av Gävles resa från div 1 till SSL på 3 år, galet gjort!

Vilken dänga spelar du helst i sommar?

(Minna) Jag lyssnar mycket på Rhythm Inside med Loic Nottet just nu. Varför har för övrigt Spotifys logga blivit sned och i en väldigt ful grön nyans?

(Rasi) Three little birds med Bob Marley och Sun is shining med Axwell och Ingrosso.

Favoritfilm en regnig hemmakväll?

(Minna) Min favoritfilm är ju The Holiday. Åh, den är så fin!

(Rasi) Jag är barnsligt förtjust i Johan Falk och Beckfilmerna. Annars är Nyckeln till frihet en galen film!

Läs mer: Det gör innebandyprofilerna i sommar! - Del I!Det gör innebandyprofilerna i sommar! - Del II!

Sillyseasonbloggen 2015 - Uppdaterad 25/6 22.04.

Då är det hög tid att dra igång bloggens succépunkt igen. Det har blivit dags för Sillyseasonbloggen anno 2015. Sitter du inne på något spännande? skriv en kommentar!

----

Då har FBC Uppsala presenterat en ny värvning till nästa säsong. Inte oväntat är det Kajsa Larnhed som det ryktats om en tid. Läs mer: http://www.laget.se/FBCUppsalaSSL/News/4129204/Ny-back-till-FBC-Uppsala

Då var också Kim Kulich klar för Rosersberg i division II. En ruggig målvaktsvärvning som närmast kommer från spel i SSL-laget Växjö Vipers. http://www.rosersbergsik.se/nyheter/?ID=2092&NID=96024

Alundas herrar i division I har förstärkt sin målvaktsuppsättning. Det är Markus Kjerrman som blir komplement till Jacob Stenberg under nästa säsong. Kjerrman är en rutinerad målvakt trots sin relativt låga ålder (24 år) och har spelat med Rosersberg och Falun Ungdom tidigare. Han kommer närmast från Dannemora/Österby. http://www.svenskalag.se/alundaibfherr/nyheter/668118/stenbergs-nye-malvaktskollega-klar

Föga oväntat så är Sanna Widh klar för en klubb i Örebroområdet. Det blir dock inte Örebro som sambon Gustav Klang skrev på för utan istället division 1-laget Lillån. http://www.laget.se/LILLAAN_IBK_DAM/News/4118926/Sanna-Widh-pondus-till-Lillan-IBK!

Det har varit tyst med spelare in hos FBC Uppsala. Men enligt stabila källor till mig är det klart med Täby FC-spelaren Kajsa Larnhed. Uppgifter gör också gällande att FBC är på fortsatt Djurgårdsjakt. Spelare som fortfarande är lediga från Djurgårdens trupp är följande: Jenny Gustafsson, Ranja Varli, Matilda Sjödin och Malin Eriksson.

Alunda har presenterat sin första värvning för säsongen. Det är Tim Randberg som ansluter från Dannemora/Österby. http://www.svenskalag.se/alundaibfherr/nyheter/665044/tim-randberg-har-skrivit-pa-for-aibf

Centern Wiktor Bladh tränar i sommar med Storvretas herrlag men har inte presenterats som ett nyförvärv av klubben ännu. Det blir spännande att se om han lyckas spela sig till en kontrakt med SSL-klubben.

Örebro fortsätter att jaga spelare från Uppsala. Både målvakten Martin Cyrén och forwarden Aron Ohlsson sägs vara nära att skriva på. Kommer det mer tro?

Gustav Klang lämnar Hagunda för Örebro. Initierade källor till bloggen avslöjar att den tidigare SSL-spelaren har skrivit på ett tvåårskontrakt med den allsvenska klubben. Uppsalabekantingen Viktor Matsenius blev nyligen klar som ny tränare för samma lag.

Talangfull målvakt till Alundas damlag. Det är Elin Andersson (född 99) som ansluter från Rasbo IK. Elin är uttagen till distriktslaget (F99) och det ska bli intressant att följa hennes framfart i den blåa tröjan. http://www.svenskalag.se/alundaibfdam/nyheter/661259/ny-ung-malvakt-klar-for-damlaget

Henrik Westerlund har under de senaste säsongerna spelat i Alunda. Nu går dock flyttlasset hem till moderklubben Östhammar till nästa säsong. Klassvärvning! http://www.laget.se/IBKOSTHAMMAR/News/4110302/SNACK-MED-ETT-NYFORVARV-SOM-KOMMIT-HEM!

Då var det klart att Felicia Karlsson spelar med Storvreta nästa säsong. Den stenhårda backen som förmodligen inte förlorat en närkamp i modern tid. Det ska bli intressant att se vad hon kan uträtta i D1. Personligen tror jag på spel på två formationer. http://www.lagsidan.se/sibkdam/nyhet-391850-1-nyfoervaerv.html

Hagunda tappade Fredrik Sandqvist i veckan och nu står det också klart att backen Markus Åkerfeldt lämnar. Åkerfeldt har skrivit på för den allsvenska nykomlingen Visby där han återigen blir klubbkamrat med Patrik Jansson och Mattias Jansson som bytte från Hagunda till Visby för exakt ett år sedan. https://www.facebook.com/photo.php?fbid=809021859175361

Rasbo fortsätter att förstärka truppen. Senast att skriva på för division 1-laget är centern Andreas Aspenlind och backen Ludwig Englund. Aspenlind kommer närmast från Gottsunda medan Englund ansluter från 288-rivalen Alunda. http://www.laget.se/RASBO

Rosersberg fortsätter att värva från SSL. Nu har man gjort klart med Siriusbacken Joakim Gustafsson som, enligt mig, kommer kunna ha lekstuga från sin backposition. Gustafsson har varit en stabil försvarare under hela sin SSL-tid och har sitt dragskott som främsta vapen. http://www.rosersbergsik.se/nyheter/?ID=2190&NID=91626

Nykomlingarna i D1, Stenhagen, har plockat in ett par nya namn till truppen. Backarna Klara Secher (från Storvreta närmast) och Amanda Hanning (Sala Silverstaden) förstärker ett redan intressant lag som jag personligen tror har alla möjligheter att lyckas riktigt bra i D1. Absolut ett lag för den övre halvan men det är så klart ett stort steg mellan serierna. Hur som, så ska det bli ruggigt intressant att följa Stenhagens framfart i vinter och derbyna mot Storvreta kan bli riktigt sevärda. http://www.laget.se/StenhagenDam

Mycket positiva nyheter kring Hagundas herrlag hittills under silly season. Nu verkar det dock vara klart att skarpskytten Fredrik Sandqvist lämnar för spel i SSL och Karlstad. Även den talangfulla backen Markus Åkerfeldt har ögonen på sig och ska ha fått förslag från flera håll. Däribland Visby IBK som gjort lyckosamma värvningar från Hagunda tidigare.

Viktor Matsenius har gjort klart med en ny klubb efter sejouren i FBC Uppsala. Framöver basar han över Örebros herrlag. http://unt.se/sport/matsenius-klar-for-ny-klubb-3748068.aspx

Brukar det vara så här lugnt under silly season? Det känns som att det enda som sticker ut ordentligt är Storvretas värvning av Nilsberth och Hagundas upprustning. Men annars är det sömnigt överlag. Jag i stort sett kräver värvningar från Sirius, FBC Uppsala och Storvreta dam ögonblickligen.

Även i Hagundas damlag händer det grejer. Förutom en del kontraktsförlängningar så har även Lovisa Wilhelmsson och Idah Orebrand anslutit till laget. Wilhelmsson kommer närmast från Sala Silverstadens organisation medan Orebrand spelade i Alunda och sedermera och Östhammar under fjolåret. http://www.laget.se/HAGUNDA_DAM

Har inte hunnit med att skriva att även centern Kristofer Widlundh är klar för Hagunda till nästa säsong. Division 1-lagets trupp känns minst sagt ruggigt stark i nuläget och måste ses som favoriter till avancemang just nu. Men, det är fortfarande bara maj och mycket kan fortfarande hända. http://www.laget.se/HAGUNDAHERRA/News/4084371/SSL-spelare-vander-hem-till-Hagunda

Det börjar hända grejer i Storvreta dam. Sara Berggren och Sara Årehed har ritat på nya kontrakt trots locktoner från västkusten och Warberg. Man har även presenterat en ny tränare och det blev, precis som bloggen spekulerat i tidigare, Tobias Svensson som får huvudansvaret. Svensson kommer att assisteras av Håkan Ferngren och Fredrik Nybäck. Dessutom väntas nyförvärv att presenteras inom kort. Enligt mina källor är det Felicia Karlsson, back från Alunda, som kommer att skriva på. http://sibkdam.se

SK Vides twitterkung och spelgeni Rikard "Rickelito" Johannes som hade stor del i att laget avancerade till H2 den gångna säsongen sägs ha bestämt sig för att lämna laget. Vilket lag knyter till den hårfagra centern?

Rasbo fortsätter att presentera nya spelare. Alldeles nyss skickade föreningen ut nyheten att man värvat William Lindgren Fahimi från Sirius juniorer. William är född -95 och spelade matcher med Sirius H3 och HJ19 den gångna säsongen. http://www.laget.se/RASBO/News/4082491/Nyforvarv-nr-2

Rasbo har knytit till sig en back från Roslagen. Det är 23-åriga backen Marcus Malm som kommer att testa sina vingar i division 1 kommande säsong. http://www.laget.se/RASBO/News/4080539/Nyforvarv!

Mikael Björnefur, målvakten med Uppsalaförflutet ryktades ett tag till Hässelby. Nu står det dock klart att Björnefur blir kvar i Rosersberg i division 2. Ett Rosersberg som verkar ha mycket intressant på gång, de har bland annat värvat hem Linus Jämtdal från Växjö. http://www.rosersbergsik.se/nyheter/?ID=2092&NID=87825

Fortsatt väldigt tyst i FBC Uppsala. Endast 13-14 spelare under kontrakt och det bör nog komma in 4-5 stycken till om man ska lyckas genomföra en säsong i SSL. Bara jag som väntar med spänning?

Hagunda fortsätter att förstärka och senast i raden att ansluta är Robin Söderberg. Backen lämnar Sirius. När presenterar Hagunda Viktor Strömqvist som nyförvärv? Snart gissar jag. http://www.laget.se/HAGUNDAHERRA/News/4077936/Ytterligare-ett-backforvarv-med-SSL-meriter

Kim Johansson får inget förlängt kontrakt med Sirius men säger sig själv vilja fortsätta i SSL. Min känsla är att Gävle bör vara intresserade. Målfarlig och rutin. Precis vad GGIK behöver.

Det var surr om att Viktor Matsenius skulle ta över något av finallagen på damsidan. Så blev det dock inte och nu ryktas han istället ta över Örebros herrar i allsvenskan. Samma Örebro ska också vara intresserade av att knyta till sig Gustav Klang från Hagunda.

Nästa Uppsalatränare till SSL. Martin Andersson lämnar Stenhagens juniorer och följer i Noél Alm Johanssons fotspår och får även han en roll i Kais Mora i vinter. https://twitter.com/stenhagenjun/status/598946854274002944

Hagunda har gjort klart med ytterligare ett starkt nyförvärv på backsidan. Det är backen Johan Wedin som ansluter närmast från Granlo. Nu ståtar Hagunda med en riktigt stark backuppsättning med Bäckström, Wedin, Adolfsson och Åkerfeldt för att nämna några. Läs mer: http://www.laget.se/HAGUNDAHERRA/News/4065765/Ny-back-med-SSL-rutin-till-Hagunda-arets-varvning-i-div-1-

Den talangfulla forwarden Agnes Wiklund har varit under Storvretas radar en tid men nu är det klart att hon tackar nej till en övergång. 18-åriga Wiklund, som gjorde 53 poäng på 20 matcher i D1N förra säsongen, har förlängt sitt kontrakt med Sundsvall.

Läste på Twitter idag att Mika Kohonen ska vara riktigt nära finska mästarlaget SPV med brorsan Mikko bland annat. Vore en häftig övergång.

Evelina Sparf lämnar alltså FBC Uppsala för konkurrenten Rönnby. Återigen ett tungt tapp för FBC Uppsala som nu har en del luckor att fylla igen. Felicia Tjäderborn har även hon lämnat och återvänder till Dalen efter bara en säsong i Uppsala. Det ska dock sägas att backen Frida Eriksson verkar vara tillbaka igen efter uppehållet hon tog i vid jul. Kör hon hela nästa säsong tro?

Noel Alm Johansson tar över som huvudtränare i Kais Mora dam i SSL. Alm Johansson kommer närmast från en tränarroll i Stenhagen samt även som läktarcoach i Kais Mora. Det blir intressant att se hur han tacklar denna uppgift. Läs mer: http://www.kaismora.se/nyheter/dam/ny-huvudtränare-klar-för-damlaget#.VU5em4fzWqA

LÄS MER: Sillyseasonbloggen 2015 - april-maj // Sillyseasonbloggen 2015 - mars-april.

Det gör innebandyprofilerna i sommar! - Del II!

Här är det snabba puckar. Svaren ramlar in och redan nu kommer del två av sommarintervjuerna. Det finns en hel del godbitar bland svaren så jag råder alla att läsa ytterst noga.

Alexander Brinkmann (AB)
Tränare med mycket meriter trots sina unga ålder. Tog över Endre under våren, blir det guld direkt?

Elin Gabrielsson (EG) 
Back med fantastisk spelförståelse. Kommer charma innebandypubliken på Gotland med sitt frejdiga och anfallsglada spel.

Daniel Meisels (DM) 
Sportreporter på UNT som gillar när det blåser. Inte blyg för att ge befogad kritik och drömmer om en europatitel för Beitar Jerusalem.

Amanda Delgado Johansson (ADJ)
En av Sveriges allra bästa innebandyspelare. Landslagsdebuterade ifjol och gjorde knappast någon besviken. Ska bli intressant att följa fortsättningsvis.

Vad händer i ditt liv i sommar?

(AB) Utöver fem träningar i veckan och ett nytt jobb så ska jag även lära känna Gotland. Som nyinflyttad på denna paradisö känner jag inget behov av att resa utomlands utan kommer spendera all tid här.

(EG) Större delen av sommaren kommer att tillbringas på Gotland med massa härlig försäsongsträning men blir även någon vecka hemma i Märsta ett tag under juli. Ska även hinna med en utlandsresa till Gran Canaria så jag har fullt upp.

(DM) Jag ska jobba hela sommaren som det ser ut, eventuellt kan det bli en lite tripp någonstans under tiden. Vi får se!

(ADJ) Det planerade är en sväng till Spanien och upp på toppen av Kebnekaise. Däremellan ska jag försöka njuta av den svenska sommaren. Förhoppningsvis mycket sol, bad, glass och varma sommarkvällar. 

Vilket är ditt bästa sommartips?

(AB) Var snäll och sprid glädje omkring dig. Leenden och goda gärningar smittar!

(EG) Bästa sommartipset måste ju vara att passa på att göra roliga saker ute när det är fint väder och ha massa nedladdade filmer redo när det börjar regna..

(DM) Jag är ingen sjöbjörn egentligen, men att ge sig ut med en liten båt i goda vänners sällskap är oslagbart om vädret är fint.

(ADJ) Njuta och ta vara på semestern! 

Favoritglass?

(AB) Glassarna i hamnen här är av bästa klass. Gör alltid så att jag tar två kulor toppat men en klick mjukglass. Kulorna är givetvis med chokladsmak då det är en absolut favorit! Mixen kulglass och mjukglass i våffla är oslagbart!

(EG) Helt klart piggelin. För den är billigast. Nejdå jag tycker faktiskt att den är godast när det är varmt ute.

(DM) Ben & Jerrys Cherry Garcia är min favorit. Tyvärr är den borttagen från typ alla affärer och går endast att få tag på i Globen Shopping. För att citera Jörgen Cavelind så är det SÅ JÄVLA DÅLIGT.

(ADJ) GB Sandwich! Två överlägsna smaker, vanilj och choklad. 

Vilken SSL-spelare från Uppsala skulle du helst ta med på en utlandssemester?

(AB) Jag har redan gjort resan med Joel Ahlin vilket jag gärna gör om. En klok kille som kan kombinera bra poolhäng med härliga middagar!

(EG) Enkelt val. Självklart min vapendragare och bästa vän DJ. I sommar blir det tredje gången vi åker utomlands tillsammans och jag tror inte vi kommer ändra på den traditionen på länge. Sen måste jag också hålla med Felicia Wallin, det är ett riktigt lifegoal att få höra DJ snacka engelska.

(DM) Jag säger Amanda Delgado Johansson. Hon verkar ha koll på läget och är en socialkameleont, omtyckt av alla.

(ADJ) Helt klart Maria Schoeps. Vi skulle få en kanonsemester!

Vilket SSL-lag kommer det att gå sämst för nästa säsong?

(AB) Det enkla svaret är väl Gävle, att som nykomling tappa spets är tufft.

(EG) Oj svår fråga. Av erfarenhet så vet jag ju hur tufft det är att komma upp som nykomling så kanske någon av dom men det är inte alls säkert. Bollen är rund.

(DM) FBC Uppsala.

(ADJ) Ingen aning, dålig koll på lagen.

Vilken dänga spelar du helst i sommar?

(AB) Jag krigar på med samma gamla vanliga. Mycket Winnerbäck och andra starka svenskar. Få dängor som fäster på mig.

(EG) Har inte riktigt hittat min sommardänga än men för tillfället får jag väl säga "Fan va bra" med Jakob Karlberg.

(DM) ”Derech Hashalom”, Peer Tasi. https://youtu.be/VD9F_7N_MbI

(ADJ) Det som är högst upp på listan kommer nog spelas en del. Sen artister som Uggla, Ledin och Gessle är givna under den svenska sommaren. 

Favoritfilm en regnig hemmakväll?

(AB) Film är ingen favorit så får bli någon gammal matchvideo eller en bättre podcast.

(EG) Johan Falk - Kodnamn Lisa

(DM) Jönssonligan dyker upp igen.

(ADJ) Det blir med stor sannolikhet någon Johan Falk-film.

Läs mer: Det gör innebandyprofilerna i sommar! - Del I!

Det gör innebandyprofilerna i sommar! - Del I!

För ett år sedan gjorde jag en uppskattad koll med ett gäng innebandyprofiler om vad de hade för planer under sommaren. Nu är det dags igen! Nya frågor och till viss del också nya profiler. Tanken är att det totalt blir tre inlägg á fyra profiler. 

Först ut blir dessa damer, samt denna herre.

Herman Öberg (HÖ)
Sportjournalistsprofil från Kalix. Gammal UNT-kollega.

Cecilia Kohonen (CK)
Mångårig innebandykännare som bland annat lägger smörmackor i Storvreta Ungdom.

Felicia Wallin (FK)
Sjukgymnaststudent och förmodligen Upplands klurigaste närkampsspelare. Kan spela på alla positioner.

Jennifer Gräll (JG)
Fantastiskt duktig målvakt med ett ruggigt utkast. Kan få sitt stora genombrott i SSL i år.

Vad händer i ditt liv i sommar?

(HÖ) Ska njuta av Norrbottens skärgård. Och jobba.

(CK) Jag har tagit lite extra ledigt i sommar så vi kan vara lite längre tid i Finland med familjen. Det blir en del golf. Sedan blir det Gothia med äldste sonen och lite trädgårdsfix i Sverige.

(FW) Eftersom jag pluggar så har jag sommarlov. Så har tänkt vara ledig mycket. Dessutom mitt sista sommarlov innan examen så det bör tas vara på. Blir några jobbpass, västkusten och kriga på med försäsongsträningen också.

(JG) Det blir jobb i princip hela sommaren. Jag tar en tripp till Paris också! 

Vilket är ditt bästa sommartips?

(HÖ) Åk till Norrbotten.

(CK) Bästa tipset är att inte detaljplanera utan lämna utrymme för ledighet och spontana infall. Och vara försiktig i solen (om den visar sig).

(FW) Oj svår fråga! Eftersom mitt sommarjobb är på ett utomhusbad har jag fått inmatat i huvudet att be gästerna att smörja in sig med solkräm, så det får nog bli mitt tips. Förmodligen inte mitt bästa men det får duga. Jag menar sjukt trist att bränna sig dem få soldagar vårt fantastiska sommarväder erbjuder!

(JG) Samla alla vänner och bara njuta av att det är sommar. 

Favoritglass?

(HÖ) Ägglikör. Vuxet. Jobbar inte med glass annars.

(CK) Jag gillar kulglass, gärna blåbär som hör sommaren till.

(FW) Min absoluta favoritglass är Magnum double caramel. Motiveringen till det? Jo jag är ju som jag brukar få höra ganska ofta, allergisk mot typ allt. Den glassen är en av fåtal chokladglassar som inte har nötter i sig. Woho!

(JG) Twister. Jag älskar isglass!

Vilken SSL-spelare från Uppsala skulle du helst ta med på en utlandssemester?

(HÖ) Dan Johansson (Han är nog bra på att kröka).

(CK) Jag tar mer än gärna med Jesper med familj (allihop, Erica & Alexander, men även Alf, Catharina och alla syskonen) Med Berggrens/Jonsér är det alltid roligt och mycket kärlek!

(FW) Helt klart DJ. Skulle omöjligt kunna bli en tråkig semester med hennes briljanta engelska kunskaper!

(JG) Jag skulle ta med Frida Bäfve. Med henne kan man aldrig ha tråkigt.

Vilket SSL-lag kommer det att gå sämst för nästa säsong?

(HÖ) Storvreta.

(CK) Sämst vet jag inte, vill gärna att det går bra för allihop, men minst bra går det för Sirius. FBC och SIBK snäppet bättre gissar jag.

(FW) Jag tror att FBC Uppsala kan få det tufft.

(JG) Möjligtvis någon av nykomlingarna.

Vilken dänga spelar du helst i sommar?

(HÖ) Tommy Nilsson – Dina färger var blå.

(CK) Musiken är inget jag styr i familjen. Sonen snor min Spotify och i bilen bestämmer Mika oftast. Men Aviciis nya hörs hyfsat ofta.

(FW) Hmm.. Måste nog säga antingen Sun is shining med Axwell^Ingrosso eller Fan va bra med Jakob Karlberg.

(JG) Jag älskar Håkan Hellström så troligtvis någon av hans låtar.

Favoritfilm en regnig hemmakväll?

(HÖ) Black jack.

(CK) Filmer? Gillar att se om hela serier som Band of Brothers och True Detective. En film värd att se är Interstellar.

(FW) Jag gillar Johan Falk-filmerna. Det släpps ju även nya filmer i sommar så det passar ju perfekt!

(JG) Det skulle nog vara Safe Haven eller någon serie.

redaktionella bloggar

Externa sportbloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

Externa Kultur & Nöjesbloggar (omfattas inte av UNT:s utgivaransvar)

Fler bloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

Uppsalavimmel.se - bloggar

Stadsdelsbloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

senaste nytt unt.se