• måndag 22 december 2014
Sirius–Dalen: Känslan är att alla drar åt ... Holmgrens innebandy Holmgrens innebandy
Vädersponsor:

Mattias Holmgren

Holmgrens innebandy

Mattias Holmgren håller koll på innebandyn i Uppland. I år ligger störst fokus på Sirius herr, Storvreta herr och FBC Uppsala dam. Men också serier som D1 Norra, H1 Östra Svealand, D2GUDH, H2GUDH, H3 och H4. Tveka inte att höra av er med tips. Mycket nöje!
Detta är en extern blogg utanför UNT:s utgivaransvar
TILLBAKA TILL UNT.SE/SPORT

  

 bloglovin

Sirius–Dalen: Känslan är att alla drar åt samma håll

Starten efter VM-uppehållet kunde knappast ha blivit bättre för Sirius. 2 matcher har resulterat i lika många stabila vinster även om matchen i måndags mot Kais Mora inte sa speciellt mycket. Jag imponeras av sammanhållningen i Sirius. Känslan är att alla spelare drar åt samma håll och alla sliter stenhårt för varandra. Det täcks bort otroliga mängder skott och på bänken skriks det och tjoas det. Att möta ett Sirius i medvind kan inte vara roligt, gissar jag.

Mot Dalen visade Kim Johansson vägen till en början. Efter det tog Johan Eriksson och Billy Nilsson vid. Sett över 60 minuter var det helt klart en lagseger mot Dalen och kan man fortsätta på den inslagna vägen bör det finnas goda möjligheter att nå slutspel. Men det är fortfarande mycket kvar, och marginalen ner till strecket är inte alls långt.

Härnäst väntar Granlo på bortaplan i Sundsvall och där kan det absolut bli full pott. Granlo har det som bekant tufft både på, och utanför, planen för tillfället. Främst ekonomiskt men sen så har ju inte poängen ramlat in i önskvärd takt heller. Men mer om den matchen kommer senare.

Sirius tre bästa mot Dalen:

1. Billy Nilsson

2. Johan Eriksson

3. Kim Johansson

Matchtipsen - 22/12!

Måndag och SSL-innebandy i Fyrishov. Härligt ju.

SSL herr:

Sirius – Dalen 1, En mycket underskattad match och jag hoppas att Uppsalapubliken tar sig ner till Fyrishov för att se den. Lagen slåss kring slutspelsstrecket och vinnaren i den här matchen får fira jul som slutspelslag. Sirius har varit ruggigt starka hemma under hösten och kommer säkerligen göra en bra match. I Dalen handlar mycket om Kronberg som kan göra lite vad han vill med en klubba och boll. Men jag vill även varna för Johan Eriksson som sägs vara tillbaka efter skada. När han är inne kan det smälla ordentligt. Både i krysset och i sarghörnen. Lite övrigt Siriusnytt: Daniel Stenlund får starta på bänken trots succén mot Kais Mora senast.

Antal rätt: 185/313, 59%

Mattias Holmgrens inne & utelista - v.51!

Jag tycker att vi har haft en himla härlig innebandyvecka. Det har hänt mycket och man märker hur mycket man saknat serielunken under VM-uppehållet. Veckans lista då, kommentarer?

Inne:

Stenhagens KK – Okej, det känns som att de är med var och varannan vecka nu men när Stenhagentjejerna i D2 samlar in 15 390 kronor till barncancerfonden så är platsen på innelistan given.

Daniel Stenlund – Född -97. Fick enbart speltid i en period. Gjorde ändå hattrick. Sirius talang imponerade nog på hela Fyrishov i onsdags. Ja, i alla fall på mig.

Lokomotiv Grillby – I tisdags kom nog en av de största skrällarna genom tiderna. H6-laget Lokomotiv Grillby slog ut H2-laget Roslagen i DM. Det är bara att lyfta på hatten. Vad var oddset på det tro?

Ute:

Storvreta IBK – Kraven är skyhöga på Storvreta i SSL och i matchen mot Falun så kom man inte alls upp i nivå. Det var rent ut sagt ett rejält bottennapp.

Mattias Holmgrens inne & utelista - v.50!

Nej Storvreta, det här var inte bra

Vilken stjärnsmäll. Falun fullkomligt käkade upp Storvreta i Fyrishov och vann med förkrossande 10–3. Vad ska man egentligen tycka till om den här matchen? Känslan var att Storvretaspelarna inte var mentalt närvarande. De fick en otrolig möjlighet att sätta sig i förarsätet tidigt med 5 mot 3–spel i två minuter men det var någonting som saknades. Passningarna satt inte där de skulle. Skotten hamnade i taket, eller i bästa fall utanför. De som gick på mål räddade Måns Parsjö-Tegnér retfullt enkelt. Falun var helt enkelt klasser bättre.  På allt.

Bäst i Storvreta var tredjefemman med Bäckström, Cauwenhed, Lindholm, Andersson och Paulsson. Hos övriga hände inte mycket även om Holtz/Olsson blixtrade till vid hemmalagets andra mål. Men annars, nja. Det här var inte bra Storvreta.

Växjö borta väntar i nästa match. En inte alls enkel match mot ett lag som jagar slutspelsplats. Även där kommer Storvreta få det hett om öronen gissar jag. Det första spontana tipset är annars att det blir oavgjort. 9 av Växjös 13 matcher har nämligen slutat just med kryss. Någon form av rekord inom innebandyn?

Bäst Storvreta idag:

1. Nicklas Paulsson

2. Victor Andersson

3. Fredrik Lindholm

Matchtipsen - 21/12!

Snacka om skilda världar när det kommer till att skriva om 5 matcher istället för 18. Här är söndagens tips. Återkommer med korrekt träffprocent då jag fortfarande saknar resultat från lördagen.

SSL herr:

Storvreta – Falun 2, Den här matchen skall bli himla intressant. Dels för att det är två av Sveriges bästa lag som möts men också för att det är uppemot tio VM-spelare på banan. Hur hanterar de ”baksmällan” efter VM? Orkar de ladda om? Storvreta kom igång ordentligt innan uppehållet och det ska bli intressant att se om de lyckats behålla formen. Berggren och Drews är tillbaka även om den senare startar vid sidan. Hyvärinen saknas dock. Ett klart minus. Matchen är söndagens höjdpunkt i hela idrotts-Uppland men jag tror att hemmapubliken dessvärre sätter jublet i halsen. Falun vinner det här, med en boll eller två.

H3:

Salabacke – Enköping 2, Enköping är bra och nu när Vide och Bålsta delade på poängen igår så har de en rejäl chans att plocka in poäng. Vid seger är man bara tre pinnar från serieledning. Salabacke gör genomgående bra insatser men det här måste väl ändå bli för tufft?

Loke – Östhammar 1, Östhammar fortsätter att dala i tabellen. Loke fortsätter i sin stadiga stil och är ett stabilt H3-lag år ut och år in. Vinner det här på rutin.

H4:

Saga – Frötuna 1, Saga slog oss senast vilket måste ses som ett styrkebesked. Är de på väg att lämna bottenträsket?

Hagunda Legends – Gottsunda U 1, Läge för oss att ta revansch efter förra helgens bleka insats. Jag är inte med, men vad gör det?

Antal rätt: 181/308, 59%

Mattias Holmgren
Ålder: 25 
Mail: mattias.holmgren1@gmail.com

  • Twitter

redaktionella bloggar

Externa sportbloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

Externa Kultur & Nöjesbloggar (omfattas inte av UNT:s utgivaransvar)

Fler bloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

Uppsalavimmel.se - bloggar

Stadsdelsbloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

senaste nytt unt.se