• tisdag 13 oktober 2015
  • Familjeannonser
  • Grannar
  • Lokusjobb
  • Lokus
  • Grannar
  • Uppsala Vimmel
  • Evenemangsguiden
  • Uppgång.se
Tisdagskvällens toppmatch High & Low High & Low
Vädersponsor:

Mattias Holmgren

Holmgrens innebandy

Mattias Holmgren håller koll på innebandyn i Uppland. Under sommarhalvåret ligger all fokus på silly season och i synnerhet lag och spelare med uppländsk anknytning. Tveka inte på att höra av er med tips. Mycket nöje!
Detta är en extern blogg utanför UNT:s utgivaransvar
TILLBAKA TILL UNT.SE/SPORT

  

 bloglovin

Innebandypodden avsnitt 5: Försvarstalet

Kaospodden är här. Den har ALLT! Först bjuder jag på skönsång, Kent – Utan dina andetag. Detta följs av hyllningar av både Storvreta och FBC Uppsala och sedermera också ett försvarstal av dagens gäst, Daniel Meisels.

I slutskedet bjuder jag på en kortare sångdänga som förmodligen blir FBC Uppsalas kommande kampsång, den är Ricky Martin-inspirerad. Dessutom går vi igenom SSL-lagens kommande matcher. Njut!

Som vanligt hittar ni podden på iTunes och andra podcastappar som Podcaster och Podkicker. Där söker ni på "Innebandypodden - med Holmgren och Rasi". Den går även att lyssna på i spelaren här till höger i bloggen.

Den finns även via följande RSS: http://holmgrenochrasi.libsyn.com/rss

samt även på denna webbsida: http://holmgrenochrasi.libsyn.com/

Åsikter, tips och frågor skickas enklast via sociala medier under hashtagen #holmgrenochrasi.

Introkampen: Vilket tycker du är vassast?

De senaste veckorna har två lag från Uppland levererat riktigt maffiga intron. Båda går att beskåda på Youtube och jag känner att de är värda att uppmärksamma. Vilket av dem tycker du är vassast?

Hagunda IF, herr:

Alunda IBF, dam:

Mattias Holmgrens inne & utelista – vecka 41!

Måndag idag. Listorna är skrivna och snart ska jag spela in veckans podd. Det är mycket nu, helt enkelt!

Inne:

Hagunda IF – Storsegrar för både herr och damlaget men jag vill istället framhäva ett annat lag i föreningen. Nämligen juniorlaget som i JAS tog andra raka segern. I derbyt mot Rasbo på bortaplan dessutom. Det är riktigt starka papper!

Simon Johansson – Det blev suddenförlust med 6–5 mot Storvik för SK Vide men Knivstasonen Simon Johansson gjorde sitt bästa med två mål och tre assist. Jag var faktiskt på plats i Sandviken och såg uppvärmningen(!). True story. Väl där fick jag ett gudabenådat mattips av Simon. Hamburgare på Monroes. Helt fantastiska!

Storvreta IBK – Klar seger i seriefinalen mot Pixbo. Storvreta har inlett serien på bästa möjliga sätt och fjolåret är förmodligen helt bortblåst i truppen nu. Det här kan räcka riktigt långt!

Ute:

Vår matchtid på fredag – 20.00 är det alltså dags för match på fredag. I Östhammar. Räknar med publikrekord!

Mattias Holmgrens inne & utelista – vecka 40!

Matchtipsen – 11/10!

Precis som jag skrev igår så är det ett ruggigt tätt schema för mig den här helgen. Att jag ens hinner sova är en bragd, typ. 

SSL herr:

Storvreta – Pixbo 1, Två av de lag som imponerat allra mest i inledningen på serien. Jag tror fortfarande att Falun är ett nummer för stort när det väl ska avgöras i vår men de här lagen kommer säkerligen kunna vara med och utmana under seriespelet i alla fall. Hemma i Fyrishov är Storvreta erkänt hemmastarka och med tanke på det får de tipset

SSL dam:

FBC Uppsala – Huddinge 1, Det ska bli intressant att se om FBC Uppsala hanterar att vara favoriter i en match. Enligt mig är de det här och det har de inte varit tidigare under den här säsongen. Det ska också bli intressant att se hur Linda Andersson välkomnas av sitt gamla lag. Och framför allt om hon bjuder på målgest vid ett eventuellt mål?

D1Ö:

Storvreta – Stenhagen 1, Två lag som har en del att bevisa om de ska nå upp till hur jag tippat dem i serien i år. Storvreta bör vara med och slåss i toppen och Stenhagen tror jag har kvaliteterna att kvalificera sig för allsvenskan. Här tror jag dock att Storvreta vinner lätt. 7–1?

H1ÖS:

Sandviken – Rasbo 1, Mäktigt att man troligtvis är i Sandviken på jobb samtidigt som den här matchen spelas. Jag befinner mig dock 100 meter från Jernvallen för utebandy i Göransson Arena. Nog om detta. Sandviken har svikit såhär långt, men det ska sägas att motståndet varit riktigt tufft. De tar förmodligen tre välbehövliga pinnar här.

H2GUDH:

Storvik – Vide 2, Storvik har inlett överraskande dåligt. SK Vide trodde jag skulle ha gått fullt vid det här laget, men men. Man är ju helt enkelt ingen monstertipsare. Med tanke på att det är så pass få lag med i serien är det viktigt för Vide att inte tappa för mycket onödiga poäng nu i början. Särskilt inte om de ska vinna serien så som jag tror.

H4:

Bälinge – Gottsunda U 1, Stark inledning av Bälinge. Hemma i Vattholma(?) bör de ha god chans till ytterligare en seger.

Alunda U – Rimbo 1, Kim Nyström spelar med Alunda U i den här matchen och det kommer naturligtvis att betyda mycket. Även Breidenskog är med. Nej, fördel hemmalaget.

D2GUDH:

Storvreta Ungdom – Hedemora 1, Intressant match mellan två förväntade topplag. Jag ger Storvreta en liten fördel i kraft av hemmaplan. Ebba Olaisson skjuter laget till en ny seger och Sofi Selkäinaho står för framspelningarna.

Matchtipsen – 10/10!

Det här inlägget borde ha kommit ut redan igår men med tanke på tidsbrist fick det bli såhär. Mitt arbetsschema är överdrivet hektiskt för tillfället men lugnar förhoppningsvis snart ned sig.

SSL herr:

Sirius – Granlo 1, Ett välbehövligt uppehåll för Sirius som fått chansen att lappa ihop formationerna igen. Säkerligen lika välbehövligt för Granlo som inlett risigt. Ger hemmalaget tipset här.

H1ÖS:

Borlänge – Hagunda 2, Klurig match. Hagunda har börjat serien riktigt starkt och är fortfarande obsegrade. Borlänge är svårslagna, särskilt på hemmaplan. Tror ändå på bortaseger, om en knapp sådan.

H2GUDH:

Enköping – Falun Ungdom 2, Tror Enköping kan bli jobbiga för en del lag i år men Falun Ungdom känns också de riktigt starka. 11–5 mot Kais Mora U imponerar på mig och jag tror på en knapp men säker bortaseger här.

FBC Uppsala – Roslagen 1, FBC Uppsala har fått ihop ett intressant lag med division 2-mått. Nu ansluter också Niko Lehtonen vilket gör att det offensiva spelet får ytterligare en dimension. Vinner här lätt.

H3:

Almunge – Salabacke 2, Salabacke har börjat helt okej medan Almunges inledning har varit riktigt tuff. Enligt den anmälda laguppställningen kommer Windahl och Ardehi till spel för Salabacke och det betyder självklart mycket. Tror på en tvåa.

Västerlöfsta – Loke 1, Tunn trupp i Loke som kommer att få det riktigt jobbigt med Västerlöfsta ute i Heby. Västerlöfsta är ett erkänt starkt hemmalag som jobbar kolossalt mycket för varandra på hemmaplan. De springer verkligen som gaseller och jag tror det kommer passa Loke riktigt illa.

Uppsala Teknologer – Midas 1, Tätt matchande för Teknologerna men det tror jag inte bekommer laget det minst. Tar tre nya pinnar här.

Bålsta – Sirius U 1, Väldigt tuff start på serien för Sirius U och här väntar ytterligare jobbig match. Flera av spelarna har JAS-matchen från fredagskvällen i benen vilket så klart inte är positivt. Nej, Bålsta tar detta.

H4:

Bålsta U – Hagunda Legends 1, Inga laguppställningar registrerade men Bålsta U är alltid tuffa hemma. De ska ses som favoriter mot oss i den här matchen.

D2GUDH:

Enköping – Hagunda 2, Enköping inledde med seger och Hagunda med torsk. Jag tror dock att båda dessa sviter bryts här. Hagunda har gjort ett par intressanta förstärkningar och kan bli lite av en ”dark horse” i serien i år.

Alunda – Storvik 1, Alunda har inte bara ett väl genomarbetat intro utan har också en kvalitativ trupp på division 2-nivå. Det rutinerade gardet är kvar (Svensson, Svensson och Pehrsson) och underifrån kommer ett gäng framtidsnamn upp. Mina favoriter att ta hem serien detta år.

Antal rätt: 30/54, 56%

Mattias Holmgren
Ålder: 26 
Mail: mattias.holmgren1@gmail.com

  • generic
  • Podcast

redaktionella bloggar

Externa sportbloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

Externa Kultur & Nöjesbloggar (omfattas inte av UNT:s utgivaransvar)

Fler bloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

Uppsalavimmel.se - bloggar

Stadsdelsbloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

senaste nytt unt.se