• tisdag 9 februari 2016
  • Familjeannonser
  • Grannar
  • Lokusjobb
  • Lokus
  • Grannar
  • Uppsala Vimmel
  • Evenemangsguiden
  • Uppgång.se
Sluta hata Coach Alex Coach Alex
Vädersponsor:

Mattias Holmgren

Holmgrens innebandy

Mattias Holmgren håller koll på innebandyn i Uppland. Bloggen startade i augusti 2010 och 2015 utsågs den till Årets Uppsalablogg på Uppsalavimmel Awards. Huvudfokus ligger på lagen i SSL-H4 (herr) samt SSL-D2 (dam).

Tveka inte på att höra av er med tips. Mycket nöje!

Detta är en extern blogg utanför UNT:s utgivaransvar
TILLBAKA TILL UNT.SE/SPORT

  

 bloglovin

Mattias Holmgrens inne & utelista – vecka 5!

Då var det måndag vilket betyder att det är dags att hissa och dissa lite. Den här veckan har jag för ovanlighetens skulle lagt mest fokus på utelistan. I alla fall sett till antal tecken. Håll till godo!

Inne:

Albin Sjögren – Visst att motståndet inte höll någon vidare klass men jag tycker ändå att det är starkt av Albin Sjögren att leverera som han gjorde under VM. 16 mål och två assist på fem matcher är siffror som inte går av för hackor.

Gottsunda – Krossade Vide i fredagens derby och blev i och med segern också 99 % klara för uppflyttning. Det ska bli intressant att följa arbetet och se om de får ihop en tillräckligt slagkraftig trupp för det kommande division 1-äventyret.

Ute: 

Det nya SSL-förslaget – Det surras om att klubbarna är överens om ett förslag om att spela 33 matcher. Hur kan ni vara det? Enligt mig låter förslaget som kattskit. Som ett jävla skämt. Att möta vissa lag fler och vissa färre tycker jag är helt fel, redan där är vi snett på det. Och sedan det här med derbygrupper – det har jag aldrig heller varit någon större supporter av. Nej, det måste finnas någon bättre lösning om vi nu så illa tvunget behöver ha fler matcher. Men ta inte bort det här med att möta alla lag lika många gånger hemma som borta. Det är något att vara rädd om. Något annat skapar orättvisor, både gällande slagkraftigt motstånd och gällande ekonomin.

Mattias Holmgrens inne & utelista – vecka 4!

TV: Se Sveriges match mot Frankrike i bloggen

Fyra matcher. Fyra segrar och 87–7 i målskillnad. Att Sverige är överlägsna i VM-kvalet är en underdrift och man lär vinna med liknande siffror som tidigare också i den sista kvalmatchen mot Frankrike. 

Du ser IFF:s sändning från matchen i spelaren nedan.

Matchen drar igång 9.00.

Matchtipsen – 7/2!

Söndag men trots det bara två matcher som spelas. Räknar med en klar (och en mindre klar) hemmaseger.

H3:

Västerlöfsta – Arlanda 1, Västerlöfsta inledde briljant men har stagnerat en del på slutet. Ändock en väl godkänt premiärsäsong i H3 enligt mig. Hemma är man starka och Arlanda ska inte ha någonting att sätta emot.

H4:

Bälinge – Rimbo 1, Oj oj oj, vilken match! Förloraren här kan förmodligen sluta drömma om uppflyttning till H3. Bälinge är svårslagna och har tagit en del skalper under säsongen. Tror de vinner denna match också.

TV: Se Sveriges match mot Slovakien i bloggen

Som väntat krossar Sverige allt motstånd i VM-kvalet. Idag ställs laget mot Slovakien i den nästsista kvalmatchen och ingenting annat än en storseger är att vänta. Robin Nilsberth vilades senast mot Island men lär vara tillbaka nu. Du ser IFF:s sändning från matchen i spelaren nedan.

Matchen drar igång 17.00.

Matchtipsen – 6/2!

Uppehåll i och med VM-kvalet men det förhindrar inte de lägre serierna från att vara igång. Elva matcher avgörs under lördagen.

H2GUDH:

Falun Ungdom – Roslagen 1, Visst. Roslagen har höjt sig på slutet men borta mot Falun Ungdom som jagar seriesegern tror jag inte att det blir några poäng. Långt ifrån faktiskt.

Enköping – Kais Mora U 1, Kais Mora U har bara tagit åtta pinnar i år men ser ändå ut att klara sig kvar. Enköping bör vara klassen bättre och ska vinna detta på hemmaplan.

H3:

Midas – Hagunda U 1, Rätt tunn trupp i Hagunda och jag tror att de kommer få det tufft i Midas svårspelade hall. Hemmalaget tar detta med, 7–2 ungefär.

Uppsala Teknologer – Bålsta 2, Teknologerna, som har en match mer spelad, är piskade att vinna här. Jag tror att pressen kan bli för tuff och att Bålsta, med Metzner och Rossi i spetsen, kontrar hem segern.

Almunge – Livets Ord 2, Livets Ord är också med och skuggar toppen och tre poäng är välbehövligt om de fortsatt ska hänga med.

Loke – Sirius U 2, Billy Nilsson förstärker Sirius U och känner jag honom rätt så kommer han att vara riktigt spelsugen. Trots att det är H3. Han leder laget till en knapp seger med 8–7.

H4:

Alunda U – Enhörningarna 2, Med de nya direktiven att de tre bästa laget går direkt upp har Enhörningarna en superchans till avancemang. Men då får de inte slarva bort poäng borta mot Alunda U för det är många lag som jagar strax bakom.

Lamadjuret – Gottsunda U 1, Två rätt jämna lag och det känns som att den här matchen kan sluta lite hur som. Chansar på en etta.

Dannemora/Ö – Hagunda Legends 2, Jag missar denna match och ni vet ju vad det betyder vid det här laget. Det brukar bli seger. Precis samma sak gäller för oss som för Enhörningarna. Behålla topp tre-placeringen och avancera.

D2GUDH:

Hagunda – Alunda 2, Alunda stormar mot kvalspel och kan i stort sett säkra en plats dit vid seger här. Samt att något annat resultat går deras väg. Hagunda är fast i mitten och har inte mycket att spela för.

Enköping – Hedemora 2, Svår match mellan två lag som presterar ungefär likvärdigt. Chansar på att gästerna tar detta.

Antal rätt: 252/398, 63%

redaktionella bloggar

Externa sportbloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

Header Torget

Externa Kultur & Nöjesbloggar (omfattas inte av UNT:s utgivaransvar)

Fler bloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

Uppsalavimmel.se - bloggar

Stadsdelsbloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

senaste nytt unt.se