• söndag 23 oktober 2016
  • Familjeannonser
  • Grannar
  • Lokusjobb
  • Lokus
  • Grannar
  • Uppsala Vimmel
  • Evenemangsguiden
  • Uppgång.se
Live: Se Sirius sista träning inför Halmst... Fotbollsbloggen Fotbollsbloggen
Vädersponsor:

Mattias Holmgren

Holmgrens innebandy

Mattias Holmgren håller koll på innebandyn i Uppland. Bloggen startade i augusti 2010 och 2015 utsågs den till Årets Uppsalablogg på Uppsalavimmel Awards. 2016 hamnade Mattias Holmgren elva på Topp 30 under 30-listan, en lista som rankar personliga varumärken under 30 år i Uppsala. 

Huvudfokus ligger på lagen i SSL-H3 (herr) samt SSL-D2 (dam).

Tveka inte på att höra av er med tips. Mycket nöje!

Detta är en extern blogg utanför UNT:s utgivaransvar
TILLBAKA TILL UNT.SE/SPORT

  

 bloglovin

Matchtipsen – 21–23/10!

Eftersom undertecknad är på resande fot under helgen kommer alla matcher i ett och samma svep. Håll därför till godo till ett av de mer tipsrika inläggen under bloggens historia.

SSL dam:

FBC Uppsala – Linköping 1, FBC Uppsala har det fortsatt svårt att göra mål. Nu möter man ett Linköping som inlett serien uselt och kanske kommer göra mål-vändningen för hemmalaget här? Jag tror i alla fall på en stabil seger.

SSL herr:

Växjö – Storvreta 2, Storvreta fortsätter att blanda och ge. Jag såg inte derbyt själv, men tydligen ska matchen i sig inte ha varit något att jubla över. Storvreta gnuggar dock på och är uppe på slutspelsplats nu. Även om Stenberg är avstängd så kan man nog sno åt sig segern här också.

Sirius – Pixbo Wallenstam 2, Som alltid går Pixbo riktigt bra i serien. Sirius är lite mer upp och ner och kommer till denna match med två raka förluster. Enligt mig finns det risk att den sviten förlängs.

Allsvenskan Östra, dam:

Strömsbro – Storvreta 1, Lurig match mellan två lag som haft det ganska tufft inledningsvis. Strömsbro får tipset i kraft av hemmaplan. 

H1ÖS:

Gottsunda – Hagunda 2, Hagunda gjorde processen kort med Strömsbro senast och det var nog mentalt viktigt efter niten man gick på mot Bele Barkarby. Gottsunda har hängt med bra i flera av matcherna här i början, men än så länge har det bara blivit en seger. Har feeling för bortalaget här.

Rasbo – Kais Mora 1, Rasbo ångar på. Kais Mora är ett lag som blandar och ger och borta har man väl inte rosat marknaden allt för mycket såhär långt. Nu kommer man till något svårspelade Hall 2000 och där ska hemmalaget vara klara favoriter.

D1GUD:

Borlänge – Enköping 1, Borlänge åkte på säsongens första förlust senast borta mot Hagunda. Nu spelar man återigen på hemmaplan och då tror jag att man plockar tre relativt enkla poäng.

Alunda – Falun Ungdom 1, Banketta!

Stenhagen – Hagunda 2, Hade den här matchen varit med Stryktipset tror jag Stenhagen hade blivit ganska klara favoriter. Jag har dock feeling för gästerna som gjort många bra matcher här i början på serien.

H2GUD:

BJörklinge – Kais Mora U 1, Björklinge började matchen bra senast, men tappade sedan det mesta och föll mot Vide borta. Nu väntar återigen hemmamatch och jag tror att man plockar åt sig alla poäng hemma mot Kais Mora U.

Uppsala Teknologer – Livets Ord 2, Två lag som börjat serien riktigt bra. Livets Ord åkte på torsk mot Insjön senast efter förlängning, men å andra sidan verkar det laget riktigt starka i år. Här kan det nog gå lite hur som helst, chansar på bortalaget.

Skutskär – Vide 2, Två lag som börjat seriespelet likvärdigt. I vanlig ordning lever Skutskär mycket på Magnus Persson. Får Vide stopp på honom så tror jag att man vinner.

FBC Uppsala – Alunda 1, FBC Uppsala visade lite klass när de slog Vide i premiären. Alunda har haft det tufft med två raka förluster och känslan är att den sviten förlängs till tre matcher.

H3:

Lamadjuret – Midas 1, Lamadjuret har bara en poäng hittills, men i sanningens namn har man mött många bra lag här i början. Nu är motståndet något mer beskedligt och då tror jag att man har god segerchans.

Västerlöfsta – Bålsta 1, Banketta!

Roslagsalliansen – Loke 2, Banktvåa!

Bälinge – Sirius U 2, Två på pappret rätt jämbördiga lag. Oseriöst tidig matchtid och frågan är vilket lag som hanterar det bäst. Jag gissar på något mer ungdomliga Sirius U.

Enhörningarna – Almunge 1, Banketta!

Hagunda Legends – Östhammar 2, Östhammar har inlett seriespelet bra och förlusten mot Loke är inte mycket att säga om. Hagunda Legends är knappast några duvungar och det kommer bli en kamp i 60 minuter.

Matchtipsen – 19/10!

Det är onsdag, det är derby, men undertecknad missar matchen för jobb och Solvallabesök istället…

SSL herr:

Storvreta – Sirius 2, Som jag ser det är det här en match som kan gå lite hur som helst. Antingen vinner Storvreta med klara siffror, eller så blir det jämnt och då tar Sirius hem det… Min feeling är det sistnämnda. Faktum är ju att bortalagen varit framgångsrika i derbyn tidigare. Hagby- och Vängesönerna Johan Eriksson och Mattias Jällrud är framträdande och avgör matchen.

Mattias Holmgrens inne & utelista – vecka 41!

Bloggfingrarna kunde helt enkelt inte hålla sig och därför kommer veckans Inne & Utelista redan ikväll. Håll till godo och grattis till er som är med!

Inne:

Niklas och Niko – Hagunda krossade Strömsbro med hela 11–2 i fredags. Poänggladast i hemmalaget var Niklas Wik och Niko Lehtonen som båda stod för fyra poäng vardera. Wik noterades för 2+2 medan Lehtonen gjorde 3+1.

Mattias Jällrud – I över ett år har Mattias Jällrud inte haft möjlighet till spel med Sirius på grund av en knäskada. Under den senaste veckan har han dock gjort comeback och det på allvar. I matchen mot Dalen var han högst bidragande till 7–6-segern efter ett mål och två assist.

Amanda Wall – Kais Mora har haft en lite halvknackig start på seriespelet, men under söndagen var laget återigen tillbaka på vinnarspåret. Detta mycket tack vare Storvretaprodukten Amanda Wall som stod för hela tre mål och tre assist i 8–6-segern mot Tyresö Trollbäcken på bortaplan. Wall har nu gjort hela tolv poäng på tre matcher och ligger trea i den totala poängligan.

Ute:

Avstängningen på Henrik Stenberg – Tog upp detta i ett längre inlägg på bloggen tidigare. Avstängningen på Storvretas Henrik Stenberg är ofattbart löjlig.

Mattias Holmgrens inne & utelista – vecka 40!

Matchtipsen – 16/10!

Söndag och ett par intressanta matcher. Höjdpunkterna är utan tvekan SSL-matcherna för Sirius och FBC Uppsala.

SSL herr:

Sirius – Mullsjö 1, Sirius har höjt på sistone medan Mullsjö har haft det lite knackigt i säsongsstarten. Ovisst på förhand, men jag tror att Sirius fortsätter att plocka fina poäng.

SSL dam:

Karlstad – FBC Uppsala 1, Efter plumpen i säsongsinledningen mot Tyresö Trollbäcken har Karlstad gjort två bra insatser. FBC har också börjat säsongen bra, men har haft svårt att leverera framåt. Tror på en ganska målsnål tillställning här som hemmalaget plockar hem till sist.

H3:

Sirius U – Lamadjuret 1, Som väntat ser Sirius U att gå mot en bra säsong. Lamadjuret har börjat desto svajigare och ettan känns given.

Loke – Västerlöfsta 1, Banketta!

Enhörningarna – Hagunda Legends 1, Wow, vilket lag Enhörningarna har när man tänker efter. De vinner minst 20 matcher i år och det här är en av dem.

D1GUD:

Hagunda – Borlänge 2, Borlänge är ett av seriens bästa lag och det har man också visat i inledningen på serien. Hagunda har också gjort det bra, men här tror jag att man åker på torsk.

Hedemora – Alunda 2, Lurig match som kan gå lite hur som helst. Alunda verkar något mer formstarka för dagen och får därför tipset.

Arlanda – Stenhagen 2, Två lag som börjat seriespelet på helt olika sätt. Tror Stenhagen tar en enkel seger.

H2GUD:

Storvik – Alunda 1, Storvik inledde med att ta en stabil seger. Alunda har tappat en del i slagkraft från ifjol och jag tror att de åker på förlust igen.

Antal rätt: 46/80, 58%

Matchtipsen – 15/10!

Dags för nya matcher. Det är ju lördag och så vidare vilket betyder att det finns en del godbitar att ta sig an.

D1GUD:

Gävle – Enköping 1, Den här serien blir man inte riktigt klok på inledningsvis, alla lag slår verkligen alla. Här har vi två lag som inlett med en seger vardera, samt två förluster. Har dock känslan att Gävle är strået vassare och därför går tipset ditåt.

H2GUD:

Vide – Björklinge 2, Överraskande nog så föll Vide i premiären mot FBC Uppsala. Nu ställs man mot ett ”nytt” Björklinge som imponerande nog slog Skutskär senast. En normal dag ska de ha chans på tre ytterligare pinnar nu.

Enköping – Uppsala Teknologer 2, Förlust med enorma siffror för Enköping senast. För att tala travspråk: De måste vinna bättring innan de går att tro på.

Livets Ord – Insjön 1, LO känns riktigt starka i år. Det visade man inte minst senast när man vann mot Alunda borta. Ska ha god chans till tre nya poäng.

Kais Mora U – FBC Uppsala 2, Stark premiärseger av FBC. Man möter inte värre motstånd denna gång. Tvåa!

H3:

Almunge – Roslagsalliansen 2, Lite av ett derby. Almunge har fått en tung start med noll poäng… Roslagsalliansen har gjort det något bättre och ska ses som favoriter.

Midas – Bålsta 1, Banketta!

SSL herr:

Linköping – Storvreta 2, Något verkar inte stå rätt till i Linköping som haft en riktig kräftgång inledningsvis. Storvreta fick upp ångan mot Pixbo, men föll tillbaka i gamla synder senast. Laget taggade till tänderna efter den märkliga avstängningen på Stenberg som träder i kraft i nästa match. Vinner!

Allsvenskan Östra dam:

Hammarby – Storvreta 1, Två lag som startat ungefär likvärdigt och det kan nog gå lite hur som helst. Väljer dock att tro på ”Bajen” då de lirar hemma.

H1ÖS:

Åkersberga – Rasbo 1, Blir inte riktigt klok på Åkersberga, spelmässigt tycker jag inte att de är något mästarlag, men de får ofta fina resultat med sig och det är ju det som räknas. Rasbo har också gjort det bra här i början, men får stå tillbaka i tipset då de lirar borta.

Bele Barkarby – Gottsunda 1, Två lag som troligen kommer att tampas med varandra kring nedflyttningsstrecket, därför är denna match oerhört viktig. Imponerande av Bele att vinna mot Hagunda senast, även siffrorna kanske är i överkant. Får tipset även denna gång.

Antal rätt: 41/69, 59%

Mattias Holmgren
Ålder: 27
Arbete: Reporter på Travronden
Mail: mattias.holmgren1@gmail.com

redaktionella bloggar

Externa sportbloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

Header Torget

Externa Kultur & Nöjesbloggar (omfattas inte av UNT:s utgivaransvar)

Fler bloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

Uppsalavimmel.se - bloggar

Stadsdelsbloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

senaste nytt unt.se