• torsdag 29 januari 2015
Konsert: Daniel Hope och Trondheim Soliste... Karolinas dj-blogg Karolinas dj-blogg
Vädersponsor:

Mattias Holmgren

Holmgrens innebandy

Mattias Holmgren håller koll på innebandyn i Uppland. I år ligger störst fokus på Sirius herr, Storvreta herr och FBC Uppsala dam. Men också serier som D1 Norra, H1 Östra Svealand, D2GUDH, H2GUDH, H3 och H4. Tveka inte att höra av er med tips. Mycket nöje!
Detta är en extern blogg utanför UNT:s utgivaransvar
TILLBAKA TILL UNT.SE/SPORT

  

 bloglovin

Inget för historieböckerna

Storvreta och AIK har spelat många heta matcher genom åren. Ifjol var ju något alldeles extra när lagen möttes i semifinal, för att nämna ett exempel av många. Onsdagens möte hade ingredienserna för att bli något i hästväg. När Kanebjörk lämnade Storvreta för AIK inför säsongen och Hyvärinen gick samma väg bara för några veckor sedan. Och glöm inte heller bort landslagsmålvakten Patrik Åman som också spelat i Storvreta för en tid sedan.

Jag känner dock att jag blåstes lite på konfekten. Jag hade så höga förväntningar. Vad fick jag ut? En härlig soloprestation av Alexander Rudd, två mål och totalt 21(!) skott på mål. Det var typ det. Inget mer än så. Lagen försökte om vartannat att lirka sig igenom motståndarförsvaren men majoriteten av gångerna gick det allt för sakta. Man satte helt enkelt inte varandra på prov. Alls.

Hemmalaget Storvreta är nog dock mer än nöjda med tre nya poäng in på kontot och nu har man plockat åtta poäng på de tre senaste matcherna och nu har man ett rejält häng på tredjeplatsen i serien. Detta trots att man har enormt mycket mer att ge i det egna spelet, det är i alla fall min känsla. Nästa match mot Mullsjö blir enormt viktig då västgötarna placerar sig endast poängen bakom i tabellen. Den drabbningen känns som någon form av vägskäl för Storvreta och det ska bli intressant hur man tacklar den uppgiften.

Bäst i Storvreta idag:

  1. Viktor Klintsten
  2. Alexander Rudd
  3. Rasmus Sundstedt

Matchtipsen – 28/1!

Ruggigt viktig match i Fyrishov ikväll. Kan Storvreta vinna tredje matchen i följd?

SSL herr:

Storvreta – AIK 1, Vilken härlig match det är i Fyrishov ikväll. Kanebjörk och Hyvärinen är tillbaka mot sitt gamla gäng. Det är två lag med något stigande formkurva som möts och det är otroligt viktiga poäng på spel, som i varje match i SSL just nu känns det som… Jag tror dock att Storvreta drar längsta strået ikväll även om AIK kommer att hänga med riktigt länge.

H4:

Fjärdhundra – Västerlöfsta 1, Vilket derby! Fjärdhundra var inte lätta att tas med hemma och jag tror att man lyckas besegra Västerlöfsta av bara farten också. Men någon jordskredsseger blir det inte tal om.

Antal rätt: 237/406, 58%

Tipstävlingen: Här är tipskupongen för semifinalerna

Vi var 32 från början. Nu är det endast 4 kvar som gör upp om den hedersfyllda titeln som tipsmästare. Tipskupongen som ska lämnas in på fredag vid 20.00 ser ut enligt följande.

31/1 16.00 SSL herr Pixbo – Sirius

31/1 14.00 SSL dam FBC Uppsala – Huddinge

31/1 17.10 H1ÖS Hagunda – Rosersberg

31/1 19.00 H1ÖS Rasbo – Hässelby

31/1 12.00 D2GUDH Hudik/Björkberg – Alunda

31/1 14.00 H3 Enköping – Bålsta

31/1 16.20 D2GUDH Enköping – Hedemora

1/2 16.00 SSL herr Storvreta – Mullsjö

1/2 12.30 D2GUDH Stenhagen – Leksand

1/2 12.00 D3 Uppsala Teknologer – Östhammar

Semifinaler:

Daniel Meisels
Joakim Ottosson

Martin Holm
Albin Ruhl

Viktig information

På lördag gör jag mitt sista pass på UNT-sporten. Det har varit en grym tid men nu är det alltså dags att gå vidare. Jag har gjort klart med en ny arbetsgivare och från och med februari så kommer jag att jobba för Sala Allehanda. Arbetsuppgifterna blir något annorlunda och jag ser framemot nya utmaningar och lärdomar.

Bloggen kommer att vara aktiv under februari och mars är det sagt i nuläget. Vad som händer efter det återstår att se. Men är det så att jag hastigt och lustigt försvinner från bloggvärlden så vet ni varför. Jag lovar att hojta till i god tid så fort det slutgiltiga beslutet är fattat.

Sedan ett par månader tillbaka har bloggens statistik ökat stadigt. Och jag hoppas kunna blogga lika frekvent även under februari och mars. Även om jag, vilket jag hoppas ni förstår, inte kommer kunna vara på innebandymatcher i samma utsträckning som tidigare.

Hur som helst så vill jag tacka alla er som följt bloggen. Och jag hoppas att det blir en fortsättning i någon form även efter den sista mars. Jag har fått mycket glada tillrop och en del skit. Men inte allt för mycket. Summeringen av det hela är ändå klart positivt och jag har kommit i kontakt med mycket sköna människor. Det har varit värt det liksom.

Må väl!

/Mattias Holmgren

Mattias Holmgrens inne & utelista - v.4!

Ny måndag och ny lista. Den här gången med ett viktigt diskussionsämne. Det på utelistan. Lämna gärna din åsikt!

Inne:

Uppsala Teknologer – Har fått upp ångan ordentligt i H3 och har tagit tio poäng på de senaste fyra matcherna. Kan man fortsätta i samma stil klarar man nytt kontrakt med marginal.

Joakim Olsson – Avgjorde mot Granlo och stod för fem poäng mot Kais Mora. Leder han Storvreta till rätta under våren?

FBC Uppsala – Det är bevisligen något speciellt med vårsäsonger och FBC Uppsala. Poängen mot Dalen gjorde att man tog poäng för femte matchen i rad och laget närmar sig slutspel allt mer.

Ute:

Innebandyns statistikverktyg – Det här bör kanske tas upp i ett eget inlägg och det blir nog så att jag gör det i framtiden. I jämförelse med andra sporter är innebandyns verktyg för statistik oerhört begränsat. I jämförelse med andra lagsporter där man byter formationer ofta (alltså inte fotboll) som basket och ishockey kan man enkelt få tillgång till vilka spelare som varit inne på mål framåt respektive bakåt. Basketen bjuder även på exakt speltid för varje spelare. Innebandyn måste börja ta efter sådana här saker, det är viktigt att bjuda media på så mycket information som möjligt för att idrotten ska spridas och växa. Som det är nu tillkännages inte ens vilken målvakt respektive lag valt att matcha. Och det är det minsta man kan begära tycker jag.

Mattias Holmgrens inne & utelista - v.3!

Mattias Holmgren
Ålder: 25 
Mail: mattias.holmgren1@gmail.com

  • Twitter

redaktionella bloggar

Externa sportbloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

Externa Kultur & Nöjesbloggar (omfattas inte av UNT:s utgivaransvar)

Fler bloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

Uppsalavimmel.se - bloggar

Stadsdelsbloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

senaste nytt unt.se