• torsdag 26 november 2015
  • Familjeannonser
  • Grannar
  • Lokusjobb
  • Lokus
  • Grannar
  • Uppsala Vimmel
  • Evenemangsguiden
  • Uppgång.se
Boxningstränaren som lagar mat i tv Träning och hälsa Träning och hälsa
Vädersponsor:

Mattias Holmgren

Holmgrens innebandy

Mattias Holmgren håller koll på innebandyn i Uppland. Under sommarhalvåret ligger all fokus på silly season och i synnerhet lag och spelare med uppländsk anknytning. Tveka inte på att höra av er med tips. Mycket nöje!
Detta är en extern blogg utanför UNT:s utgivaransvar
TILLBAKA TILL UNT.SE/SPORT

  

 bloglovin

Matchtipsen – 26/11!

Då var det äntligen dags för det första SSL-derbyt för säsongen. Storvreta och Sirius gör upp i Fyrishov och givetvis kommer bloggen att vara på plats.

SSL herr:

Storvreta – Sirius 1, 99 % är inne på att Storvreta vinner detta, så även jag. Truppmässigt är Storvreta klart bättre men i ett derby så kan allt hända. Jag tänker framför allt på det året när Sirius vann med klara 4–1 och Tobias Steineck hoppade in och stod på huvudet hela matchen. Han var löjligt bra den gången. Det största frågetecknet är målvaktssidan i Sirius. Kommer Petter Nilsson att få förtroendet igen? Och hur tog han då sågningen från tränare David Ahlmark senast? Eller blir det så att Hampus Bodin får chansen från start? Det återstår att se helt enkelt.

Antal rätt: 142/209, 68%

Inför derbyt: Betyg på alla lagdelar i båda lagen

Två lag som kommer med helt olika formkurvor. Sirius med osannolika sex raka förluster och ett Storvreta som vi hittar i toppen. Ett derby är sällan logiskt, men visst ska Storvreta vara favoriter på förhand.

Betyg på alla lagdelar, Storvreta:

Målvakter - ++++

Kommentar: Viktor Klintsten har gjort det bra så här långt och har lovordats efter flera matcher. En vinnare som är på gränsen till landslaget igen. Blir en superinsats i derbyt det som gör att han tar tillbaka platsen i blågult?

Backar - ++++

Kommentar: Hög kvalitet på backsidan, dock lite tunt. Men nu är Niklas Winroth tillbaka och både breddar och spetsar till försvaret. Samuelsson och Nilsberth behöver ingen närmare presentation.

Forwards - ++++

Kommentar: Även här hög kvalitet där Rudd är allra vassast. Stenberg är även han på väg tillbaka mot gammal god form. Sundstedt, Olsson, Sjögren och Victor Andersson går inte av för hackor de heller.

Totalt: 12 plus.

----

Betyg på alla lagdelar, Sirius:

Målvakter - ++

Kommentar: Tuff inledning för Petter Nilsson hittills i år. Hampus Bodin har bytts in i de två senaste matcherna och det kan nog bli så att han spelar derbyt från start. Hade Nilsson hållit sin ”rätta” nivå hade Sirius haft fyra plus här, men i dagens läge får de nöja sig med två.

Backar - ++

Kommentar: John Barck är härföraren som levererar både framåt och bakåt. Framåt, mestadels i powerplay. Kostov Bredberg kommer troligen att missa derbyt vilket drar ner betyget något. Krisandersson har varit stabil i inledningen.

Forwards - +++

Kommentar: Sirius starkaste lagdel med Billy Nilsson, Johan Eriksson och Bobby Edberg i spetsen. I jämförelse med Storvreta, som har ett flertal landslagsspelare framåt, kommer Sirius dock bara upp i tre plus.

Totalt: 7 plus.

TV: Rudd och Berlin inför derbyt

Programmet Sport & Blandat i 24UNT bjuder på en lång intervju med Alexander Rudd (Storvreta) och Peter Berlin (Sirius) inför torsdagens derby. Det tycker jag att alla med någon form av innebandyintresse ska ta sig tid och titta på. Länkar nedan!

Sport & Blandat - del 1!

Sport & Blandat - del 2!

Sirius – värvar ni den här trion så löser ni krisen

Ifjol nådde Sirius sin bästa placering någonsin. I år var tanken att föreningen skulle ta ytterligare kliv men hittills har det varit platt fall. Efter knappt halva serien spelad ligger Sirius på nedflyttningsplats. Kort och gott. Det är kris. En kris som inte är den allra lättaste att värva sig ur, men det finns faktiskt alternativ. Vissa mer trovärdiga än andra. Jag tänkte göra sportchefen Nicklas Stuxgrens jobb något enklare och tipsa om tre namn som skulle höja laget ett par snäpp. Namn som borde vara högintressanta med tanke på den situationen Sirius befinner sig i nu.

Bobby Edberg – Har enligt uppgift brutit sitt kontrakt med Visby. Sirius har vid ett flertal tillfällen visat intresse för forwarden men inte lyckats lösa honom. Är det dags nu?

Kristofer Widlundh – Hagundas kapten levererar ordentligt i division 1. Har ett flertal SSL-säsonger i bagaget och skulle bidra med väldig energi i Sirius. Men att Hagunda släpper honom nu när föreningen är på god väg mot allsvenskan gissar jag är lika med noll.

Tobias Steineck – Med facit i hand så hade nog Sirius gärna sett en återkomst av Steineck inför denna säsong. Gävle gav honom dock fullt förtroende och jag har full förståelse för att han blev kvar där. Förmodligen finns det inga målvakter av värde på marknaden, Sirius får helt enkelt hålla tummarna för att Petter Nilsson snabbt hittar storformen igen.

Daniel Meisels om FBC Uppsala: "Jag hade fel"

FBC Uppsala har spelat elva matcher under säsongen hittills och det är egentligen bara att erkänna det alla redan vet: jag hade fel. Jag skrev en lång krönika inför säsongen där jag inte riktigt trodde på lagbygget och beskrev värvningarna som komna från andrahandssorteringen. Tydligen går det dock att hitta fynd även där.

Av det jag har sett av FBC Uppsala i år så är det en tajt grupp som kämpar för varandra med en liten trollkarl vid namn Marko Palosaari på tränarbänken. Det är en för alla och alla för en och frågan är om FBC någonsin har varit bättre? Svaret är nej. Vem trodde det inför säsongen? Inte jag i alla fall. Som kollektiv är FBC Uppsala bra, riktigt bra. 

Matchen mot Pixbo var återigen en stark kämpainsats av FBC som kom till spel med tolv utspelare. Visst vann serieledarna skotten med 26-9 och hade tre ramträffar under matchens första hälft, men glöm inte bort att samtliga mål som FBC släppte in var bjudningar egentligen. Trots att det inte blev några poäng så kan FBC Uppsala gå med raka ryggar från Wallenstamhallen och från de första elva matcherna på säsongen. 

Topp tre i FBC:
1. Fredrika Hammarberg
2. Linette Kouru
3. Frida Bäfve

Gästkrönika signerat Daniel Meisels

redaktionella bloggar

Externa sportbloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

Externa Kultur & Nöjesbloggar (omfattas inte av UNT:s utgivaransvar)

Fler bloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

Uppsalavimmel.se - bloggar

Stadsdelsbloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

senaste nytt unt.se