• fredag 19 september 2014
Nästa karriär- curling ! Jossan on Tour Jossan on Tour
Vädersponsor:

Mattias Holmgren

Holmgrens innebandy

Mattias Holmgren håller koll på innebandyn i Uppland. Under sommarhalvåret ligger fokus på silly season. Häng med!
Detta är en extern blogg utanför UNT:s utgivaransvar
TILLBAKA TILL UNT.SE/SPORT

  

 bloglovin

Matchtipsen - 19/9!

Jaha. Tipsresultaten kunde ju knappast ha börjat sämre. Men inte ger jag mig för det, alltid underhåller det ju någon. Nya tag på fredagen då två matcher spelas.

SSL dam:

Jönköping – FBC Uppsala 2, Jag har ju tippat att FBC leder serien efter omgång fem och då finns det inte utrymme för en förlust i den här matchen. Självförtroendet på stjärnspelarna Delgado Johansson och Gabrielsson bör vara på absoluta topp efter platserna i a-landslaget härom veckan. Ett litet frågetecken för målvaktssidan men jag räknar med att Tjäderborn är tillräckligt kry för spel mot Jönköping.

H1 Östra Svealand:

Alunda – Hagunda 1, Ett magiskt bondderby inleder H1 Östra Svealand. Olandshallen lär vara fylld till bredden och koka från sekund ett. Hagunda är klara favoriter men jag tror att det blir en jobbig kväll. Alunda kommer att bäras fram av publiken och jag tror att hemmalaget vinner med uddamålet.

Antal rätt: 0/2, 0%

Matchtipsen - 17/9!

Var elva sekunder från att ha rätt igår men Storvreta släppte in 6-6 på en spelvändning. Nya tag idag när Sirius spelar sin premiär.

SSL herr:

Dalen - Sirius 2, Två lag som blandat och gett på försäsongen. En match som troligen kommer bli ruggigt jämn. Dalen är favoriter enligt oddsen men jag tror att Sirius ändå kan dra längsta strået. Känslan är att Uppsalalaget har mer spets i truppen. Johan Eriksson avgör.

Antal rätt: 0/1, 0%

Stundtals briljant – stundtals huvudlöst

Delar av Storvretas insats mot Växjö var som taget ur instruktionsboken. Alexander Rudd gjorde precis vad han ville, när han ville, med vem han ville. Hans lekstuga i spel tre mot fem är bland det sjukaste som hänt på en innebandyplan. Växjö såg helt hjälplösa ut. De försökte säkert, men Rudd tog bara ut steglängden ytterligare när det behövdes och trampade vidare. Till synes helt bekymmerslöst. Ibland ser han nästan uttråkad ut. Ett uttryck som säger: ”Ni kan väl åtminstone försöka ta bollen från mig?”

Rudd var en positiv injektion i matchen som på egen hand var värd hela entrépengen. Det tror jag alla skriver under på. Den andra är första perioden som jag nästan beskriver som magisk. Det var en wow-känsla och jag tänkte: ”Hur har Forsman fått sån här snurr på Storvreta på bara en och en halv månad?”

Men period två och tre var inte lika muntra. Visst, det blixtrade till emellanåt även då men knappast i samma utsträckning som i inledningen. Och jag kan inte låta bli att tycka att Storvreta i vissa lägen uppträder en aning huvudlöst, ett typexempel är när Storvreta efter timeouten med 37 sekunder kvar, i ledning, med frislag, tappar boll och går bort sig högt upp i banan vilket sedermera leder till kvittering och poängtapp. Där behöver man värdera annorlunda.

Som helhet var det här en match helt i publikens smak. Spelvändningarna var oräkneliga. Det var straffar åt båda håll, stök, bök och fina individuella prestationer. På läktarplats återfanns drygt 1100 personer och merparten av dessa kommer med all säkerhet att köpa biljetter även till nästa match.

Storvretas tre bästa:
Alexander Rudd – Omänskligt bra i vissa situationer. Fick även vara den som rättvist satte punkt för tillställningen med sitt 7-6-mål på straff.

Rasmus Sundstedt – Gjorde tre mål och såg ut att trivas på forwardspositionen. Har en unik förmåga att vända bort sin motspelare och komma till avslut.

Niklas Winroth – En av Storvretas mest nyttiga spelare. Syns inte mest i matcherna men gör å andra sidan aldrig ett misstag. 

Årets innebandyskägg?

Det kan mycket väl vara så att den tävlingen redan nu är avgjord. Eller vad sägs om Nicklas Paulssons skägg som drog allas blickar till sig i matchen mot Växjö?

Matchtipsen - 17/9!

Då är vi äntligen igång med matchtipsen igen. Idag spelas en match och det är Storvreta som har SSL-premiär.

SSL herr:

Storvreta - Växjö 1, Trots avsaknaden av Viktor Klintsten idag så tror jag att Storvreta tar hem matchen. Albin Engholm är en fullgod ersättare. Hemmalagets förstafemma kommer att få stå för det mesta offensivt och det gäller att de levererar. Storvreta kommer dock få kriga hårt för poängen. Växjö är ett lag som aldrig ger sig och har de en bra dag kan de absolut störa här.

Antal rätt: 0/0, 0%

Mattias Holmgren
Ålder: 25 
Mail: mattias.holmgren1@gmail.com

  • Twitter

redaktionella bloggar

Övriga sportbloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

Externa Kultur & Nöjesbloggar (omfattas inte av UNT:s utgivaransvar)

Fler bloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

Uppsalavimmel.se - bloggar

Stadsdelsbloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

Uppsalavimmel.se

senaste nytt unt.se