• onsdag 03 september 2014
U21. Sarfo och Runnemo målskyttar mot Öste... Fotbollsbloggen Fotbollsbloggen
Vädersponsor:

Mattias Holmgren

Holmgrens innebandy

Mattias Holmgren håller koll på innebandyn i Uppland. Under sommarhalvåret ligger fokus på silly season. Häng med!
Detta är en extern blogg utanför UNT:s utgivaransvar
TILLBAKA TILL UNT.SE/SPORT

  

 bloglovin

Holmgren tippar H2GUDH - IV/IV

Då syr vi ihop H2-tipset. Ni med koll på grejerna förstår att det är Björklinge som ska tippas i det sista inlägget.

2. Björklinge BK – Överraskade nog många ifjol och var på vippen att nå en topp tre-plats. I år tror jag laget går hela vägen upp i H1. Har en bred trupp med många poängspelare och jag tycker inte motståndet skrämmer nämnvärt. Men självklart är min koll på lagen från Dalarna och Hälsingland inte 100%-ig. Har dock en känsla av att Alfta blir vassa i år. Bästa poänggörare: Marcus Jansson.

3. IBK Roslagen
4. FBC Uppsala
10. Storvreta Ungdom 

Holmgren tippar H2GUDH - III/IV

Känner mig i asvass form och dammar av ännu ett lag. Turen att har kommit till nykomligen Roslagen.

3. IBK Roslagen – Var huvudet högre än alla andra lag i H3 ifjol och gick rättvist upp. Känslan är att laget är bra mycket bättre rustat den här sejouren i jämförelse med föregående. Kommer med all säkerhet att vara med och nosa på uppflyttning direkt. Har allt som oftast ett fint facit på hemmaplan, och så även i år förmodligen. Bästa poänggörare: Albin Nordstrand.

4. FBC Uppsala
10. Storvreta Ungdom 

Holmgren tippar H2GUDH - II/IV

Fick ett par timmar över så jag kände att det var lika bra att svänga ihop nästa H2-tips.

4. FBC Uppsala – Åkte ur H1 och har i stort sett ett helt nytt lag i år. ENORM skillnad på serierna kvalitetsmässigt och FBC bör vara med och slåss om topplaceringarna. Några intressanta värvningar, först och främst i Carl Sundström och Theodor Morger från Storvreta Ungdom. Bästa poänggörare: Theodor Morger.

10. Storvreta Ungdom

Holmgren tippar H2GUDH - I/IV

Dags för den nästsista serien. H2GUDH, jag ser den som en av de mer svårtippade.

10. Storvreta Ungdom – Vilka ska egentligen spela i det här laget? Enligt mina uppgifter så kommer det inte bli något av juniorlagen som gör det. Tro mig, jag har sökt efter information men det har inte varit det enklaste. Serien i sin helhet håller ju ingen vidare kvalité men jag tror ändå att Storvreta Ungdom blir ett bottenlag. Bästa poänggörare: Adam Fagrell (Oklart om han är kvar i Storvreta Ungdom?)

FBC Uppsala kontrade sönder Endre

En jämn match sett till bollinnehav. Men när det kom till effektivitet var FBC Uppsala numret större än Endre den här förmiddagen. Hemmalaget backade hem i ett igelkottsförsvar och väntade tålmodigt på att gästerna från Gotland skulle gå bort sig högt upp i banan för att sedan slå till med sylvassa kontringar. Och snabbt gick det. Särskilt vid Cecilia Erngrens 4-1 (Vart var Erngrens inbjudan till ”kändisloppet” på 100 meter under Folksam Challenge undrar jag?).

Det ska sägas att Endre ”bara” spelade på två formationer (kanske är truppen inte bredare än så?) och dessutom saknades fixstjärnan Anna Jakobsson som stod vid sidan. Inte skadad men med misstänkt feber, det är min diagnos som amatördoktor.

Den första perioden var trevande och ganska jämn. Endre tog ledningen tidigt i matchen. En ledning som FBC Uppsala senare kvitterade genom nyligen U19-uttagna Klara Molin. Period två inleddes med spel i numerärt överläge för Endre efter att Julia Nordin visats ut för spel med hög klubba i slutskedet av den första. Ungefär där avgjordes matchen. Rebecka Larsson, en av matchens förgrundsfigurer, friställdes trots att FBC Uppsala var en spelare på mindre på planen och stod för ett distinkt avslut. Efter det var det proppen ur för hemmalaget som gick upp i en 6-1-ledning. Endre gjorde en kraftansamling i slutskedet av sista och reducerade tre gånger om, men närmare än 6-4 kom man inte.

Jag tror på en spännande säsong för Uppsalatjejerna. Många av motståndarlagen kommer att överraskas av deras enormt snabba och vassa kontringsspel. Känslan är att den optimala matchbilden för FBC Uppsala är när motståndarlaget för spelet. Utmaningen blir istället när man ställs mot ”sämre” motstånd. Fungerar spelet lika lyckat när FBC själva för spelet?

Tre som stack ut idag:

*** Klara Molin – Stabil centertank som verkar gå raka vägen in i Superligan. Trots sin ålder (född-97) så visar hon upp ett väldigt moget spel och krönte också dagens insats med två fina mål.

** Amanda Delgado-Johansson – Har en fantastisk förmåga att hålla i bollen och vrida och vända. Assisten till Evelina Sparf i powerplay och avslutet till 6-1 var innebandygodis.

* Rebecka Larsson – Fick ganska sparsamt med speltid ifjol men stod för en bra insats mot Endre. Är förmodligen den i FBC Uppsala med störst kämparglöd. Ett mål och en assist idag. 

Mattias Holmgren
Ålder: 25 
Mail: mattias.holmgren1@gmail.com

  • Twitter

redaktionella bloggar

Övriga sportbloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

Externa Kultur & Nöjesbloggar (omfattas inte av UNT:s utgivaransvar)

Fler bloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

Uppsalavimmel.se - bloggar

Stadsdelsbloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

Uppsalavimmel.se

senaste nytt unt.se