• söndag 23 november 2014
Statistik: De har fått flest chanser i num... Holmgrens innebandy Holmgrens innebandy
Vädersponsor:

Mattias Holmgren

Holmgrens innebandy

Mattias Holmgren håller koll på innebandyn i Uppland. I år ligger störst fokus på Sirius herr, Storvreta herr och FBC Uppsala dam. Men också serier som D1 Norra, H1 Östra Svealand, D2GUDH, H2GUDH, H3 och H4. Tveka inte att höra av er med tips. Mycket nöje!
Detta är en extern blogg utanför UNT:s utgivaransvar
TILLBAKA TILL UNT.SE/SPORT

  

 bloglovin

Statistik: De har fått flest chanser i numerärt överläge

Dags för den tredje och sista delen i statistiknörderiet. Turen har kommit till Storvreta.

PP (Insläppta mål i PP inom parentes):

Storvreta: 12/24, 50 % (0)

Kommentar: Storvreta började ganska klent i powerplay men har växt in i det mer och mer. Kan man få alla fioler att stämma kommer procenten vara bra mycket högre när serien summeras sen. Var så säkra. Mål i vartannat numerärt överläge är ändå godkänt.

BP (Gjorda mål i BP inom parentes):

Storvreta: 14/24, 58 % (2)

Kommentar: Fin boxplay-statistik för Storvreta. Som dessutom bjudit på två mål framåt i spelformen. Vem minns inte det magiska boxplay-målet i första omgången mot Växjö hemma i Fyrishov?

Del II: Statistik: Upplands bästa lag i powerplay

Del I: Statistik: FBC Uppsalas mardrömssiffror

Matchtipsen - 23/11!

Betydligt färre matcher under söndagen, i jämförelse med lördagen. Alla resultat är inte redovisade ännu så därför dröjer det lite med uträkningen av träffprocent.

H3:

Hagunda IF U – Dannemora 1, Endast en inspelad poäng för Dannemora än så länge. Tror inte att blir någon ytterligare här. Hagunda U är klara favoriter till segern.

H4:

Frötuna – Almunge 2, Almunges tuffa spel tror jag kommer passa Frötuna illa. Så pass illa att det faktiskt blir förlust. Almunge vinner med 7–4.

SSL herr:

Helsingborg – Storvreta 2, Min känsla är att Storvreta har hittat stilen och jag tror man tar ytterligare tre poäng här. Det gäller för Storvreta att se upp med Helsingborgs hypervassa kontringar, i sådana fall är mycket vunnet.

SSL dam:

FBC Uppsala – Pixbo Wallenstam 2, Återigen en tuff match för FBC Uppsala. De kommer på löpande band nu. Starkt av Pixbo att slå storfavoriten Kais Mora senast efter förlängning. Det tyder på klass. Överlag tror jag på en väldigt målsnål match som Pixbo vinner med någon boll.

Statistik: Upplands bästa SSL-lag i powerplay

Del två av är klar och kommer här. Turen har kommit till Sirius som varit Upplands bästa SSL-lag när det kommer till spel i numerärt överläge.

PP (Insläppta mål i PP inom parentes):

Sirius: 10/18, 56 % (0)

Kommentar: Mål i 10 av 18 försök tycker jag är klart godkänt. John Barck har varit en kung framför mål i den här spelformen och gjorde under en period pp-mål i tre raka matcher. Fortsätter man leverera i powerplay så kommer segrarna att rulla in mer frekvent fram över.

BP (Gjorda mål i BP inom parentes):

Sirius: 10/20, 50 % (0)

Kommentar: Att klara av vartannat boxplay i innebandy känns ganska standard. Jag trodde dock att Sirius skulle vara än mer disciplinerade inte ha dragit på sig 20 numerära underlägen under de 11 första omgångarna. Godkända siffror men absolut inte mer.

Del I: Statistik: FBC Uppsalas mardrömssiffror

Statistik: FBC Uppsalas mardrömssiffror

Det kanske kommer som en överraskning för många men sanningen är den att jag gillar statistik. I tre delar tänkte jag dissekera Uppsalas SSL-lags facit i spel i både numerärt underläge, samt överläge. Först ut: FBC Uppsala.

PP (Insläppta mål i PP inom parentes):

FBC Uppsala: 7/22, 32 % (5)

Kommentar: Ingen munter läsning för FBC Uppsala som har en del att jobba på i spelet med en spelare mer på banan. Man har fått chansen att spela i den aktuella spelformen hela 22 gånger på 9 matcher men har endast gjort mål i 7 av dessa. Och framförallt läcker man bakåt i powerplay, hela 5 gånger har man släppt in mål i powerplay. Inte godkänt på långa vägar.

BP (Gjorda mål i BP inom parentes):

FBC Uppsala: 5/11, 45 % (0)

Kommentar: I boxplay är FBC Uppsala desto mer lyckosamma. Och att man bara får drygt ett boxplay emot sig per match i snitt visar på ordning och reda. Inga mål gjorda framåt men det är ju knappast prio ett när det kommer till spel med en spelare mindre på banan. Nej, det är ju istället att hålla tätt vilket man gjort 5 av 11 gånger. Det tycker jag ändå är ganska godkänt i innebandy.

Matchtipsen - 22/11 - del II/II!

Här kommer den utlovade del två. Precis som utlovat.

H2GUDH:

Alfta – Roslagen 1, Riktigt risig form i Roslagen just nu. Laget lär inte få det enkelt borta mot Alfta som jag tror är ett lag för topp tre i år.

Håsta – FBC Uppsala 1, En match där FBC Uppsala bör ha viss poängchans. Men jag tror ändå att Håsta är för starka hemma.

H4:

Stenhagen U – Rimbo 1, Många av matcherna är typ som att kasta tärning. Det här är en sådan match. Det kan bli 10–1, 5–5 eller 1–10. Lite så är känslan. Väljer Stenhagen i kraft av hemmaplan.

Bålsta U – Hagunda Legends 2, Hagunda ligger trea medan Bålsta placerar sig tia. Ändå skiljer det bara tre poäng mellan lagen. Helt galet. Tror på mina lagkamrater, de vinner nu när jag inte kan vara med.

Alunda U – Saga 1, Saga har det riktigt tufft och det lär man ha även här. Alunda U är bra, särskilt på hemmaplan.

Västerlöfsta – Midas 1, Toppmöte. Västerlöfsta har inte tappat poäng på hemmaplan ännu och jag tror den streaken håller i sig.

D2GUDH:

Enköping – Stenhagen 2, Stenhagen har hittat stilen nu och nu tror jag att man defilerar hela vägen fram till seriesegern. Även fast det återstår 15 matcher säsongen.

Antal rätt: 115/206, 56%

Matchtipsen - 22/11 - del I/II!

Mattias Holmgren
Ålder: 25 
Mail: mattias.holmgren1@gmail.com

  • Twitter

redaktionella bloggar

Övriga sportbloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

Externa Kultur & Nöjesbloggar (omfattas inte av UNT:s utgivaransvar)

Fler bloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

Uppsalavimmel.se - bloggar

Stadsdelsbloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

senaste nytt unt.se