• söndag 1 februari 2015
”He´s a sharp shooter!” High & Low High & Low
Vädersponsor:

Mattias Holmgren

Holmgrens innebandy

Mattias Holmgren håller koll på innebandyn i Uppland. I år ligger störst fokus på Sirius herr, Storvreta herr och FBC Uppsala dam. Men också serier som D1 Norra, H1 Östra Svealand, D2GUDH, H2GUDH, H3 och H4. Tveka inte att höra av er med tips. Mycket nöje!
Detta är en extern blogg utanför UNT:s utgivaransvar
TILLBAKA TILL UNT.SE/SPORT

  

 bloglovin

Matchtipsen - 1/2!

Så var det snart söndag, och ytterligare matcher och matchtips. Varsågoda!

SSL herr:

Storvreta – Mullsjö 1, Storvreta har hittat rätt på slutet, även om motståndet kanske inte varit av grövsta kaliber. Jag gissar dock att man tar sin fjärde raka seger när Mullsjö väntar på hemmaplan.

H1ÖS:

Gottsunda – Visby 2, Visby ångar på i toppen och ska bara defilera upp i allsvenskan. Gottsunda måste i stort sett gå fullt på slutet för att undvika degradering och det gör man inte.

H4:

Saga – Almunge 2, Viktig match för båda lagen som slåss i helt olika regioner av tabellen. Jag tror att Almunge krigar till sig tre blytunga poäng i toppen.

Frötuna – Stenhagen U 2, Enormt mycket på spel kring det nedersta strecket. Frötuna är i stort sett piskade att vinna eftersom man också har en match mer spelad än Stenhagen. Jag har dock feeling för Stenhagen här.

Gottsunda U – Rimbo 2, Dubbla matcher för Rimbo denna helg. Som tog en stark seger mot Västerlöfsta under lördagen. Vinner igen.

D2GUDH:

Stenhagen – Leksand 1, En match där det skall vara klasskillnad. I alla fall på Stenhagens hemmaplan.

Bloggens tipstävling: Här är alla tipsrader inför semifinalerna!

Precis som förra veckan publicerar jag allas tipsrader. Så här ser dessa ut. Dessvärre hinner jag inte med någon procentuträkning denna gång och jag hoppas att ni har överseende med detta.

31/1 16.00 SSL herr Pixbo – Sirius

31/1 14.00 SSL dam FBC Uppsala – Huddinge

31/1 17.10 H1ÖS Hagunda – Rosersberg

31/1 19.00 H1ÖS Rasbo – Hässelby

31/1 12.00 D2GUDH Hudik/Björkberg – Alunda

31/1 14.00 H3 Enköping – Bålsta

31/1 16.20 D2GUDH Enköping – Hedemora

1/2 16.00 SSL herr Storvreta – Mullsjö

1/2 12.30 D2GUDH Stenhagen – Leksand

1/2 12.00 D3 Uppsala Teknologer – Östhammar

--------

Semifinaler:

Daniel Meisels (1, 1, 1, 2, 2, 1, 2, 1, 1, 1, 107 mål)
Joakim Ottosson (1, 1, 1, 2, 1, 2, 2, 2, 1, 1, 109 mål)

Martin Holm (1, 1, 1, 2, 2, 1, 2, 1, 1, 1, 102 mål)
Albin Ruhl (1, X, 1, 2, 2, 1, 2, 2, 1, 1, 101 mål)

Matchtipsen – 31/1!

Lördag och ännu ett inlägg med tips. Till 16 matcher denna gång. Typ som att skriva en bok. Eller två nästan.

SSL herr:

Pixbo – Sirius 1, Allt var frid och fröjd i Sirius men hastigt och lustigt har laget nu tre raka torsk i bagaget. Man är i stort behov av en seger nu men jag tror att Pixbo borta blir för tufft.

SSL dam:

FBC Uppsala – Huddinge 1, Fortsatt inga trepoängare hemma för FBC Uppsala och här är en ytterligare en väldigt jämn match att vänta. Jag tror dock att ”DJ” och Nordin leder laget till seger.

H1ÖS:

Stenhagen – Borlänge 2, Stenhagen är som bekant redan körda i tabellen medan Borlänge har mycket att spela för. Ska man nå kvalet får man inte tappa poäng i den här matchen. Det gör man inte heller.

Hagunda – Rosersberg 1, Hagunda har hittat in på segerspåret och vid vinst här är man på rätt sida kvalstrecket igen. Jag tror inte att Rosersberg slår Hagunda för andra gången i år.

Rasbo – Hässelby 2, Rasbo ger många ynglingar chansen även i denna match. Bra för framtiden men jag tror inte att de lyckas vinna över Hässelby som gjort det riktigt bra i år. 6–8?

H2GUDH:

Björklinge – Gluggen 1, Sexpoängsmatch där Gluggen vid seger kan ta sig över nedflyttningsstrecket. Jag tror dock att Björklinge tar chansen att skapa lite distans nedåt och vinner hyfsat enkelt.

Strömsbro – Roslagen 1, Strömsbro är seriens gigant och jag tror inte att Roslagen har mycket att sätta emot.

H3:

Dannemora/Österby – Salabacke 2, Viktig match för båda lagen som är indragna i bottenstriden. Känslan är dock att tåget redan gått för Dannemora. Salabacke spelar för att både undvika direktnedflyttning men också för att helt och hållet undvika kvalet nedåt. Tre poäng här vore en stor hjälp på vägen. Kirrar Windahl biffen?

Enköping – Bålsta 1, Derby! Jag tror Enköping vinner i och med att de lirar hemma. De är alltid rugga hemma som det känns.

Loke – Arlanda 2, Två lag som varken har med toppen eller botten att göra. Så är känslan även fast många omgångar återstår. Har lite feeling för tvåan.

H4:

Västerlöfsta – Rimbo 1, Toppmatch och det är dessutom snuskigt jämnt i toppen. Nu finns inga utrymmen för onödiga poängtapp. Västerlöfsta har grym statistik hemma och jag tror att man vinner.

Bålsta U – Alunda U 1, Inte orkar väl Alunda skicka någon topptrupp till Bålsta? Hemmalaget har mycket att lira för och jag tror att man vinner med ett par bollar.

Hagunda Legends – Midas 1, Lirar jag torskar vi. Lirar jag inte vinner vi. Det känns därmed inte helt fel att stå över denna på grund av jobb.

D2GUDH:

Hudik/Björkberg – Alunda 2, Alunda kravlar sig kvar på kvalplats och behöver ta en seger även här om man ska fortsätta göra det. Bengtsson avgör med ett hattrick.

Hagunda – Bålsta 1, Bottenmöte mellan två lag under strecket. Bålsta har haft det riktigt tufft i år och här är risken stor att det blir ännu en förlust.

Enköping – Hedemora 2, Hedemora fortsätter att jaga toppen och vinner man här kan man kanske kravla sig över strecket. Men då behöver man hjälp med lite resultat i övriga matcher.

Matchtipsen – 30/1!

Fyra matcher denna fredag. Som för övrigt är min födelsedag. Grattis till mig!

H1ÖS:

Alunda – Åkersberga 2, Två raka torsk för Alunda efter derbysegern mot Rasbo. Man måste troligen vinna två matcher till för att vara helt säker på nytt kontrakt i H1 och man har en del matcher kvar som bör betyda seger (Stenhagen samt Rosersberg och även mot Gottsunda bör man ha poängchans). Här tror jag dock på förlust.

H3:

Sirius U – Livets Ord 1, Sirius mönstrar sin creme de la creme-trupp som en förberedelse inför JAS-slutspelet. Och även om Livets Ord är bra och har höjt sig enormt på slutet så ska Sirius vara favoriter i denna match. Hannes Högberg i högform avgör.

Östhammar – Vide 2, Klurig match för Vide en fredag. Har de rätt inställning till denna match tro? Jag gissar på bortaseger men en ytterst tight sådan.

D2GUDH:

Storvik – Stenhagen 2, Stenhagen fortsätter att toppa tabellen trots att man har två matcher färre spelade. Storvik hänger med hyfsat i tabellen men jag tror ändå att Stenhagen vinner denna match komfortabelt. Matchvinnare: Frida Viklund.

Antal rätt: 239/409, 58%

Siriustorsk - Mot ett Falun på halvfart

Sirius, för dagen utan Johan Eriksson, hade svårt att hänga med när Falun satte fart på grejerna och min känsla så här direkt efteråt är att han verkligen hade behövts. Utan Eriksson fick Sirius klara sig utan en av de spelare som är allra skickligast på att skapa lägen på egen hand. Ibland blir det helfarligt trots att det egentligen inte är något läge från första början när nyss nämnde Eriksson sätter fart. I uppställt anfalls-/försvarsspel tycker jag att Sirius gjorde en jämnbördig insats med Falun. Men när Falun fick läge att kontra så gick det otroligt fort och det var den stora skillnaden mellan lagen. Det syntes, nästan överdrivet tydligt. Sedan har Sirius så klart inte råd med att släppa in ett så lättvindigt mål som man gjorde vid frislaget som ledde fram till 1–4. Inte när man möter Falun.

I tredje började Falun sömnigt samtidigt som Sirius gjorde det bra och man lyckades också reducera två gånger om. Hemmalaget skapade också lite tryck i jakt på en kvittering men Teru Tiitu släckte poängdrömmarna när han fick chansen på ett straffslag. En bra avslutning av Sirius som måste prestera jämnare för att kunna störa Falun. Dalalaget gjorde väl en sisådär match, med Falunmått mätt, och såg nog bara det här som en match att "spela av". Brottman nämnde ju innan tekning att laget var inne i en tung träningsperiod, förmodligen för att växla upp ordentligt nu inför avslutningen av serien.

Nu har Sirius tre raka förluster i resultatraden men trots detta har man fortfarande chansen att nå slutspelet. Det gäller dock att börja plocka trepoängare nästan omgående för om någon vecka, eller två, så går slutspelståget.

Bäst i Sirius mot Falun:

1. Petter Nilsson

2. Mattias Jällrud

3. John Barck

Mattias Holmgren
Ålder: 26 
Mail: mattias.holmgren1@gmail.com

  • Twitter

redaktionella bloggar

Externa sportbloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

Externa Kultur & Nöjesbloggar (omfattas inte av UNT:s utgivaransvar)

Fler bloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

Uppsalavimmel.se - bloggar

Stadsdelsbloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

senaste nytt unt.se