• måndag 25 juli 2016
  • Familjeannonser
  • Grannar
  • Lokusjobb
  • Lokus
  • Grannar
  • Uppsala Vimmel
  • Evenemangsguiden
  • Uppgång.se
Vädersponsor:

Mattias Holmgren

Holmgrens innebandy

Mattias Holmgren håller koll på innebandyn i Uppland. Bloggen startade i augusti 2010 och 2015 utsågs den till Årets Uppsalablogg på Uppsalavimmel Awards. Huvudfokus ligger på lagen i SSL-H4 (herr) samt SSL-D2 (dam).

Tveka inte på att höra av er med tips. Mycket nöje!

Detta är en extern blogg utanför UNT:s utgivaransvar
TILLBAKA TILL UNT.SE/SPORT

  

 bloglovin

"Raggarrövar och någon jäkel som kan samla damm"

Blir galen. Har alla tidningar i mellansverige fått dåndimpen? Överallt ploppar det upp flashar och sociala medier-länkar om att just den och den tidningen sänder live från årets upplaga av Power Meet i Västerås. Jag förstår om VLT gör det eftersom det är en stor folkfest lokalt. Men tidningar från övriga landet? Nja. De håriga raggarrövarna brölandes med jeansen i knävecken kan gott hålla sig utanför mitt live-flöde. Borde det inte helt enkelt finnas ett Power Meet-filter i sociala medier?

----

V75 idag. Har tre mycket spelvärda spikar jag tänker jobba in. Detta trots förmodan halsfluss och feber av den högre graden. Men vad gör man inte för att hålla sig uppdaterad kring ett av sina allra största intressen.

----

Innebandyn då? Det här är ju ändå en innebandyblogg. Jag räknar med att Storvreta fortsätter sin jakt på nyförvärv med ljus och lykta. Sirius lär sitta mer lugna i båten och FBC Uppsala hoppas nog på att Amanda Wall kritar på snart. De senare behöver få in ytterligare en målvakt också. Men någon jäkel som kan sitta och samla damm på bänken måste ju gå att få tag i. Även i augusti eller september.

Väldigt tacksam!

Igår presenterade Uppsalavimmel sin 30 under 30-lista på Smultron i Uppsala och jag fick äran att hamna på 11:e plats trots benhård konkurrens. Självklart tycker jag att det var himla roligt och jag har er som läser bloggen att tacka för nästan allt. På bilden syns undertecknad tillsammans med Uppsalas fotbollsexpert nummer ett, Daniel Meisels.

På tal om att det var tuff konkurrens. Namn som Sevana Bergström, Ebba Busch Thor, Henrik Stenberg, Amanda Delgado Johansson, Lovisa Triller och Victor Rollin Carlsson fanns med för att nämna några. Och så jag och den gode Meisels så klart!

Slutligen, extra tack till Uppsalavimmel med Susanna Lans i spetsen som anordnar så mycket bra och härliga evenemang i vår stad. Ni ska veta att det är oerhört uppskattat!

Succén uteblir!

Lite stiltje i bloggen nu under sommaren men i sanningens namn verkar Silly Season helt död. Håller den lokala innebandyn på att falla ihop totalt? Tråkigt, med den nya arenan i antågande och allt…

Såg för övrigt att vi i Hagunda Legends flyttats upp till division 3 nästa säsong. Lite udda kan tyckas då vi blev typ femma, sexa i division 4 förra året. Ser oss som en outsider. Vi brukar vara bra med från start men har ganska dåliga löphuvuden och går sällan hela vägen in i mål. Vi är glada för en matlapp, helt enkelt.

Jag såg också att UIBF testar ett nytt grepp i och med lite 3 vs. 3-innebandy. Det kan vara kul, men jag tror att succén uteblir. Intressant blir nog i klass med Sunday League ungefär. Samtidigt är det aldrig fel med tillfällen där folk får röra på sig. Viktigt att investera i sin egen hälsa, har jag hört.

I övrigt planerar jag min sommar och det blir lite jobbresor till kors och tvärs. Snart drar jag iväg på en roadtrip till Skara och Årjäng och om någon månad är det dags att ta flyget till Göteborg för en helg där.

Serietipsen för innebandyn är planlagda att dra igång i slutet av augusti. Sedan blir det matchtips i vanlig ordning från och med seriestart. Och dessutom inne & utelistan varje måndag. Jag funderar på att bli bra mycket elakare den här säsongen, vad tycker ni om det?

Just det, imorgon presenteras Topp 30 under 30-listan i Uppsala och det sägs att jag är med på listan. Men jag har ryktesvägen hört att det finns 36 namn som aspirerar på platser och det således är sex personer som blir blåsa på konfekten och får traska därifrån med skämskudden i högsta hugg. Förmodligen är jag en av dem!

Slutligen, innerspår är närmsta vägen till mål. Ta inga omvägar!

Topp 30!

Vilken grej hörni! Fick idag veta att jag är med på listan över de mest profilstarka personer under 30 år i Uppsala. Mycket hedrande! Tisdagen den 5 juli är det festligheter på Smultron - kom dit och heja fram mig.

Det är en topp 30-lista som ska utses. Gissar att jag blir typ 29:a...

Redan matchdags för SSL-laget!

Imorgon tisdag spelar FBC Uppsala sin första träningsmatch för säsongen. Det måste vara rekordtidigt. För motståndet står Bele Barkarby och matchen spelas på bortaplan i Jakobsbergs Sporthall med start 18.40.

Högst oklart om alla de nya spelarna gör debut redan imorgon eller om vissa ansluter senare under sommaren. Jag gissar på det senare. Tips? 5–2-seger för FBC Uppsala och två mål från Klara Molin.

Mattias Holmgren
Ålder: 27
Arbete: Reporter på Travronden
Mail: mattias.holmgren1@gmail.com

redaktionella bloggar

Externa sportbloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

Header Torget

Externa Kultur & Nöjesbloggar (omfattas inte av UNT:s utgivaransvar)

Fler bloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

Uppsalavimmel.se - bloggar

Stadsdelsbloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

senaste nytt unt.se