• måndag 22 december 2014
Nej Storvreta, det här var inte bra Holmgrens innebandy Holmgrens innebandy
Vädersponsor:

Mattias Holmgren

Holmgrens innebandy

Mattias Holmgren håller koll på innebandyn i Uppland. I år ligger störst fokus på Sirius herr, Storvreta herr och FBC Uppsala dam. Men också serier som D1 Norra, H1 Östra Svealand, D2GUDH, H2GUDH, H3 och H4. Tveka inte att höra av er med tips. Mycket nöje!
Detta är en extern blogg utanför UNT:s utgivaransvar
TILLBAKA TILL UNT.SE/SPORT

  

 bloglovin

Nej Storvreta, det här var inte bra

Vilken stjärnsmäll. Falun fullkomligt käkade upp Storvreta i Fyrishov och vann med förkrossande 10–3. Vad ska man egentligen tycka till om den här matchen? Känslan var att Storvretaspelarna inte var mentalt närvarande. De fick en otrolig möjlighet att sätta sig i förarsätet tidigt med 5 mot 3–spel i två minuter men det var någonting som saknades. Passningarna satt inte där de skulle. Skotten hamnade i taket, eller i bästa fall utanför. De som gick på mål räddade Måns Parsjö-Tegnér retfullt enkelt. Falun var helt enkelt klasser bättre.  På allt.

Bäst i Storvreta var tredjefemman med Bäckström, Cauwenhed, Lindholm, Andersson och Paulsson. Hos övriga hände inte mycket även om Holtz/Olsson blixtrade till vid hemmalagets andra mål. Men annars, nja. Det här var inte bra Storvreta.

Växjö borta väntar i nästa match. En inte alls enkel match mot ett lag som jagar slutspelsplats. Även där kommer Storvreta få det hett om öronen gissar jag. Det första spontana tipset är annars att det blir oavgjort. 9 av Växjös 13 matcher har nämligen slutat just med kryss. Någon form av rekord inom innebandyn?

Bäst Storvreta idag:

1. Nicklas Paulsson

2. Victor Andersson

3. Fredrik Lindholm

Matchtipsen - 21/12!

Snacka om skilda världar när det kommer till att skriva om 5 matcher istället för 18. Här är söndagens tips. Återkommer med korrekt träffprocent då jag fortfarande saknar resultat från lördagen.

SSL herr:

Storvreta – Falun 2, Den här matchen skall bli himla intressant. Dels för att det är två av Sveriges bästa lag som möts men också för att det är uppemot tio VM-spelare på banan. Hur hanterar de ”baksmällan” efter VM? Orkar de ladda om? Storvreta kom igång ordentligt innan uppehållet och det ska bli intressant att se om de lyckats behålla formen. Berggren och Drews är tillbaka även om den senare startar vid sidan. Hyvärinen saknas dock. Ett klart minus. Matchen är söndagens höjdpunkt i hela idrotts-Uppland men jag tror att hemmapubliken dessvärre sätter jublet i halsen. Falun vinner det här, med en boll eller två.

H3:

Salabacke – Enköping 2, Enköping är bra och nu när Vide och Bålsta delade på poängen igår så har de en rejäl chans att plocka in poäng. Vid seger är man bara tre pinnar från serieledning. Salabacke gör genomgående bra insatser men det här måste väl ändå bli för tufft?

Loke – Östhammar 1, Östhammar fortsätter att dala i tabellen. Loke fortsätter i sin stadiga stil och är ett stabilt H3-lag år ut och år in. Vinner det här på rutin.

H4:

Saga – Frötuna 1, Saga slog oss senast vilket måste ses som ett styrkebesked. Är de på väg att lämna bottenträsket?

Hagunda Legends – Gottsunda U 1, Läge för oss att ta revansch efter förra helgens bleka insats. Jag är inte med, men vad gör det?

Antal rätt: -/-, -%

SSL-profilerna som är hetast i sociala medier - Plats 1 av 5!

Avgörandets stund är här! Billy Nilsson är den som, i mitt tycke, levererar allra bäst när det kommer till sociala medier.

1. Billy Nilsson IK Sirius IBK, – Bjuder på mycket Instagrambilder om vad som händer i Sirius. Verkar samtidigt ha ett ohälsosamt intresse för fotboll och i synnerhet Real Madrid. Har även över 1500 följare på Instagram, där det blir mycket mohikanbilder, vilket vittnar om hög klass. Den profil innebandy-Uppland behöver. Twitter: @BillyNilssonJr Instagram: @BillyNilssonJr

Utsedd till Upplands bästa SSL-spelare på sociala medier, tycker du att du är värd priset?

– Det var smickrande. Om du tycker att jag är värd priset så tycker jag också det. Jag följer inte så många andra SSL-spelare från Uppsala. Det är väl i stort sett bara Alexander Rudd jag följer och sedan brukar jag läsa vad UNT skriver.

Är det viktigt att profilera sig i sociala medier som elitidrottare tycker du?

– Det kan vara bra för klubbarna och man kan nog locka en del publik genom det tror jag.

Vad motiverar dig?

– Jag tycker att det är kul. På Twitter så försöker jag lägga ut mycket roliga bilder och sen så blir det en del fotboll.

SSL-profilerna som är hetast i sociala medier - Plats 2 av 5!

SSL-profilerna som är hetast i sociala medier - Plats 3 av 5!

SSL-profilerna som är hetast i sociala medier - Plats 4 av 5!

SSL-profilerna som är hetast i sociala medier - Plats 5 av 5!

Matchtipsen - 20/12!

Okej, det här var helt galet. 18 matcher i ett och samma tips. Känner mig utbränd. Vi hörs.

SSL dam:

IKSU – FBC Uppsala 1, En bra match att starta om med för FBC Uppsala tror jag. De spelar ju bevisligen bättre mot bättre motstånd. Har dock tippat 4–3 i dagens tidning och står fast vid det.

D1N:

Storvreta – Sundsvall 1, Revansch att utkräva här för Storvreta efter förlusten i inledningen av serien. Det är riktigt tätt i toppen och inga onödiga poäng får tappas. Storvreta snittar fem insläppta per match vilket är för högt om man ska lyckas ta sig upp i år, gissar jag.

H1ÖS:

Åkersberga – Gottsunda 1, Tuff match för Gottsunda som måste börja vinna. Åkersberga lär dock ta det här.

Rasbo – Stenhagen 1, Derby och bombetta.

H2GUDH:

Alfta – Björklinge 1, Björklinge får det inte alls att stämma. Mot svårspelade Alfta lär det inte heller bli några poäng.

Roslagen – Skutskär 2, Roslagen blandar och ger alldeles för mycket för att kunna ha något med uppflyttning att göra. Skutskär är ett stabilt topplag och vinner det här.

H3:

Sirius U – Dannemora/Österby 1, Känslan är att Sirius U kan vinna mot i stort sett alla lag men också förlora mot i stort sett alla. Här tror jag det blir en hyfsat klar seger för hemmalaget.

SK Vide – Bålsta 1, Känslan är att SK Vide har chans att avgöra serien och att de också gör det. För inte tappar de väl en serieledning på fem poäng?

Livets Ord – Hagunda U 1, Livets Ord fortsätter att göra det bra och tar förmodligen tre ytterligare poäng här.

H4:

Västerlöfsta – Almunge 1, Hemma tror jag att Västerlöfsta är seriens bästa lag. Almunge bör inte ha mycket att sätta emot i denna match.

Stenhagen U – Alunda U 2, Omöjlig match att tippa. Beror helt på vilka spelare lagen får ner från herrtruppen. Har feeling för tvåan.

Midas – Fjärdhundra 1, Ytterst svårspelad hall i Hallstavik. Klar fördel hemmalaget.

Rimbo – Bålsta U 1, Här blir det förmodligen en klar hemmaseger och det lär bli ytterligare en poängfest för Sporrong.

D2GUDH:

Hagunda IF – Storvik 1, Två jämna lag men jag tror Hagunda drar längsta strået. Ruhngård avgör igen.

Leksand – Alunda 2, Alunda måste börja vinna igen om man inte ska halka efter ordentligt. Leksand borta bör vara en lämplig uppgift.

Enköping – Sandviken 1, Det skiljer endast två placeringar i tabellen men Enköping har dubbelt så många poäng. Hemma bör man vinna det här.

Stenhagen – Hedemora 1, Hedemora har gjort det bra men nu ställs man mot seriens giganter. Omöjlig uppgift.

Bålsta – Hofors 2, Fortsatt trögt för Bålsta som inte tagit någon trepoängare ännu. Tror inte att den första kommer här heller.

Antal rätt: 169/290, 58%

Mattias Holmgren
Ålder: 25 
Mail: mattias.holmgren1@gmail.com

  • Twitter

redaktionella bloggar

Externa sportbloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

Externa Kultur & Nöjesbloggar (omfattas inte av UNT:s utgivaransvar)

Fler bloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

Uppsalavimmel.se - bloggar

Stadsdelsbloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

senaste nytt unt.se