• fredag 5 februari 2016
  • Familjeannonser
  • Grannar
  • Lokusjobb
  • Lokus
  • Grannar
  • Uppsala Vimmel
  • Evenemangsguiden
  • Uppgång.se
13:e förlusten High & Low High & Low
Vädersponsor:

Mattias Holmgren

Holmgrens innebandy

Mattias Holmgren håller koll på innebandyn i Uppland. Bloggen startade i augusti 2010 och 2015 utsågs den till Årets Uppsalablogg på Uppsalavimmel Awards. Huvudfokus ligger på lagen i SSL-H4 (herr) samt SSL-D2 (dam).

Tveka inte på att höra av er med tips. Mycket nöje!

Detta är en extern blogg utanför UNT:s utgivaransvar
TILLBAKA TILL UNT.SE/SPORT

  

 bloglovin

Matchtipsen – 6/2!

Uppehåll i och med VM-kvalet men det förhindrar inte de lägre serierna från att vara igång. Elva matcher avgörs under lördagen.

H2GUDH:

Falun Ungdom – Roslagen 1, Visst. Roslagen har höjt sig på slutet men borta mot Falun Ungdom som jagar seriesegern tror jag inte att det blir några poäng. Långt ifrån faktiskt.

Enköping – Kais Mora U 1, Kais Mora U har bara tagit åtta pinnar i år men ser ändå ut att klara sig kvar. Enköping bör vara klassen bättre och ska vinna detta på hemmaplan.

H3:

Midas – Hagunda U 1, Rätt tunn trupp i Hagunda och jag tror att de kommer få det tufft i Midas svårspelade hall. Hemmalaget tar detta med, 7–2 ungefär.

Uppsala Teknologer – Bålsta 2, Teknologerna, som har en match mer spelad, är piskade att vinna här. Jag tror att pressen kan bli för tuff och att Bålsta, med Metzner och Rossi i spetsen, kontrar hem segern.

Almunge – Livets Ord 2, Livets Ord är också med och skuggar toppen och tre poäng är välbehövligt om de fortsatt ska hänga med.

Loke – Sirius U 2, Billy Nilsson förstärker Sirius U och känner jag honom rätt så kommer han att vara riktigt spelsugen. Trots att det är H3. Han leder laget till en knapp seger med 8–7.

H4:

Alunda U – Enhörningarna 2, Med de nya direktiven att de tre bästa laget går direkt upp har Enhörningarna en superchans till avancemang. Men då får de inte slarva bort poäng borta mot Alunda U för det är många lag som jagar strax bakom.

Lamadjuret – Gottsunda U 1, Två rätt jämna lag och det känns som att den här matchen kan sluta lite hur som. Chansar på en etta.

Dannemora/Ö – Hagunda Legends 2, Jag missar denna match och ni vet ju vad det betyder vid det här laget. Det brukar bli seger. Precis samma sak gäller för oss som för Enhörningarna. Behålla topp tre-placeringen och avancera.

D2GUDH:

Hagunda – Alunda 2, Alunda stormar mot kvalspel och kan i stort sett säkra en plats dit vid seger här. Samt att något annat resultat går deras väg. Hagunda är fast i mitten och har inte mycket att spela för.

Enköping – Hedemora 2, Svår match mellan två lag som presterar ungefär likvärdigt. Chansar på att gästerna tar detta.

Gottsunda lekte sig till division 1

Efter 11–3 hemma mot Vide vill jag säga att Gottsunda nu är 99 % klara för division 1 till nästa säsong. Derbyt blev en ensidig historia där hemmalaget var starkare från den första minuten. 3–1 efter första 20 minuterna speglade väl matchbilden ganska bra, orken tröt dock betänkligt i Vide och från läktarhåll syntes det tydligt att laget inte har samma antal träningstimmar i benen i jämförelse med kvällens motståndare. I alla fall inte den här säsongen.

Visst, Gottsunda har hela fyra matcher kvar av säsongen och lär knappast slå av på takten. De lär vara fullt motiverade för att ta hem seriesegern och inte bara fixa avancemanget. Framöver väntar Roslagen borta, Falun Ungdom hemma, Björklinge borta samt Wallvik borta. Jag tror att laget tar minst nio poäng sett till det schemat.

För Vides del återstår enbart två matcher. Bottenlaget Wallvik hemma samt Kais Mora U borta. Det ska vara två segrar men trots det så tror jag inte att laget kravlar sig förbi Björklinge på tredjeplatsen. Min känsla är att Vide trots det är rätt nöjda med säsongen och att de blir kvar i H2an ytterligare ett år.

Matchens underhållare, Gottsunda: Jacob Westerberg som visade på otroligt skytte i powerplay.

Matchens underhållare, Vide: Mathias ”Gusten” Gustafsson som stod rätt i försvaret relativt ofta och kunde ha gjort årets mål med en backhand-vev i slutskedet av matchen. När han agerade domare och skrek "FÖRDEL" gick inte heller det av för hackor.

 

TV: Se Sveriges match mot Island i bloggen

Sverige, med Storvretaspelarna Robin Nilsberth, Alexander Rudd och Alexander Rudd i laget, ställs mot Island i den tredje kvalmatchen till VM. Matchen startar klockan 16.30 och IFF:s sändning från matchen går att se i spelaren nedan. Fortsätter Albin Sjögrens målsuccé även här?

I det isländska laget finns också Alundaspelaren Magnus Marteinsson med.

Matchtipsen – 5/2!

Fredag och två matcher som ska spelas. Den ena ett hett derby i H2.

H2GUDH:

Gottsunda – Vide 1, Fortsatt manfall i SK Vide och borta mot ett lag som Gottsunda tror jag inte att man räcker till. Vinner Gottsunda denna match är man i stort sett klar för uppflyttning redan nu. Både Jonas Eriksson och Martin Storäng finns för första gången med i Gottsundatruppen den här säsongen.

H4:

Östhammar – Björklinge U 1, Det har gått lite grus i Östhammarmaskineriet på slutet men hemma mot Björklinge U ska det mycket till om laget tappar poäng.

Antal rätt: 250/396, 63%

TV: Se Sveriges match mot Ryssland i bloggen

Sverige, med Storvretaspelarna Robin Nilsberth, Alexander Rudd och Alexander Rudd i laget, ställs mot Ryssland i den andra kvalmatchen till VM. Matchen startar klockan 13.30 och IFF:s sändning från matchen går att se i spelaren nedan.

redaktionella bloggar

Externa sportbloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

Header Torget

Externa Kultur & Nöjesbloggar (omfattas inte av UNT:s utgivaransvar)

Fler bloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

Uppsalavimmel.se - bloggar

Stadsdelsbloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

senaste nytt unt.se