• lördag 25 oktober 2014
Uniks starka försäsong Bandybloggen Bandybloggen
Vädersponsor:

Mattias Holmgren

Holmgrens innebandy

Mattias Holmgren håller koll på innebandyn i Uppland. I år ligger störst fokus på Sirius herr, Storvreta herr och FBC Uppsala dam. Men också serier som D1 Norra, H1 Östra Svealand, D2GUDH, H2GUDH, H3 och H4. Tveka inte att höra av er med tips. Mycket nöje!
Detta är en extern blogg utanför UNT:s utgivaransvar
TILLBAKA TILL UNT.SE/SPORT

  

 bloglovin

Upplandslaget HJ17 - Vart är Simon Ståhl?

Idag kom breddtruppen ut för HJ17 distriktslaget. Hur kan en spelare som Gottsundas Simon Ståhl inte vara med? Inte ens i breddtruppen... Killen är ändå en av de bästa spelarna i Gottsundas herrlag i H2an. Det lag som är överlägsna och som med enkelhet avancerade till H1an. Nej, det känns som en rejäl miss om ni frågar mig.

Är uttagningen rätt, saknas det någon annan spelare?

Härligt initiativ, Sirius!

Härligt initiativ av Sirius att genomföra en insamling till Rosa Bandet i och med matchen mot Pixbo imorgon, söndag. Förhoppningsvis är ni, i publiken, extremt givmilda och skänker pengar till en god sak. Alla tjejer som bär ett rosa band får dessutom fri entré till matchen.

Fyrishov 16.00:
Sirius – Pixbo Wallenstam

Matchtipsen - 26/10!

Härlig innebandysöndag där Sirius-Pixbo är det självklara huvudnumret. 

SSL herr:

Sirius – Pixbo 2, Pixbo har endast förlorat en match i år (mot Storvreta borta) och kanske är det i år som laget på allvar lägger sig i snacket om guld? Här väntar dock en tuff match mot Sirius, som tagit alla sina poäng på hemmaplan. I Fyrishov är man starka vilket laget visade mot AIK senast det begav sig. Det kan absolut bli hemmaseger här men jag ser ändå Pixbo som favoriter på förhand.

SSL dam:

Huddinge – FBC Uppsala 1, Hemmalaget började risigt men har fått upp ångan ordentligt och får infinna sig att vara favoriter i den här matchen. Starkt av FBC Uppsala att studsa tillbaka och vinna senast, mot bra motstånd dessutom.

H1ÖS:

Alunda – Älvsjö 1, Älvsjö har börjat svajigt även om det blev seger senast mot Duvbo. Grymt starkt av Alunda att besegra Åkersberga på bortaplan och hemma bärs man alltid fram av en härlig publik. Ska ha chans på tre poäng igen.

H2GUDH:

Roslagen – Strömsbro 1, Toppmöte mellan seriens två enda lag som hittills inte tappat poäng. Oavsett resultat så lär båda traska upp i ettan, så är känslan redan nu. Väljer Roslagen i kraft av hemmaplan men matchen kan nog sluta hur som helst.

H4:

Alunda U – Bålsta U 1, Tunn trupp i Bålsta U. Inget av lagen verkar förstärka med särskilt många vassa a-lagsspelare och jag tror det kan bli en ganska seg tillställning det här. Håller Alunda som knapp favorit.

Rimbo – Gottsunda U 1, Rimbo är alltid svåra att tas med på hemmaplan. Gottsunda har börjat svagt och får visa bättring innan det går att tro på laget.

Antal rätt: -/-, -%

Matchtipsen - 25/10!

Dags för helg igen och en stor mängd med matcher. Trevligt ju. Bara att välja och vraka liksom.

SSL herr:

Mullsjö – Storvreta 1, Mika Kohonen gör comeback men samtidigt saknas Victor Andersson som gör högskoleprovet. Jesper Berggren är skadad fortfarande också enligt rapporter. Det ska bli intressant att se vad Kohonen kan bidra med. Frågan är dock om Storvreta räcker till mot Mullsjö som är en maktfaktor på hemmaplan?

H1ÖS:

Rosersberg – Gottsunda 1, Hemmalaget har fått upp ångan ordentligt efter en svag inledning. Gottsunda gör hela tiden godkända insatser men har det svårt att vinna. Ruggigt viktiga poäng på spel och utgår med ettan på tipset.

Stenhagen – Hässelby 2, Stenhagen står fortfarande på noll poäng och lär så göra även efter denna match.

Hagunda – Borlänge 1, Hagunda har tappat en del oväntade poäng nu i början på serien. Det finns dock mycket kunnande i laget och hemma mot Borlänge ska man vara klara favoriter.

Rasbo – Visby 2, Kommer bli ett hett möte och jag tror inte att Rasbo på något sätt är chanslösa här. Ska de bli det första laget som tar poäng av Visby i år.

H2GUDH:

Gluggen – Björklinge 2, Här kommer det att bli jämnt. Trodde mer på Björklinge än vad det visat i början, har de tappat lite tro? De får i alla fall mitt förtroende även denna gång.

H3:

Livets Ord – Sirius 2, Ingen vidare start på serien för hemmalaget och jag tror att det blir ytterligare en förlust här.

Salabacke – Dannemora 1, 5-26 är Dannemoras målskillnad i inledningen och det håller ju inte. Salabacke får bära favoritskapet i denna match.

Vide – Östhammar 1, Här kan det bli riktigt stora siffror. Räknar kallt med tvåsiffrigt.

Bålsta – Enköping 1, Derby mellan två lag som börjat ungefär lika. Håller Bålsta som något bättre och på hemmaplan bör man ta det här.

Arlanda – Loke 1, Arlanda smyger med precis bakom toppen och även om jag inte på något sätt tror jag att man kommer räcka hela vägen så kommer man ändå att plocka en hel del poäng. Loke är absolut inte dåliga och spelar jämnt mot de flesta lagen. Knapp hemmaseger här.

Uppsala Teknologer – Hagunda IF U 2, Utöver torsken mot Sirius U så har Hagunda U gått rent. Jag ser inte hur Teknologerna ska lyckas med att ta poäng här.

H4:

Almunge – Saga 1, Almunge är med däruppe i en rysligt jämn tabell. Saga ligger fortfarande på noll och jag tror det blir förlust igen.

Midas – Hagunda Legends 2, Vi kommer till match med en stark trupp och jag räknar med att vi har chans på seger.

Västerlöfsta – Fjärdhundra 1, Två raka för Fjärdhundra och de kan absolut ta en tredje raka här. Västerlöfsta är dock inte lätta att tas med på hemmaplan och jag tror på hemmaseger.

Stenhagens U – Frötuna 1, Två lag som börjat ganska lika. Tycker dock att Stenhagen känns något vassare och de får tipset.

D2GUDH:

Bålsta – Falun Ungdom 2, Ingen vidare start för något av lagen. Bålsta har tre raka tunga förluster i ryggen och jag tror något mer på Falun här.

Antal rätt: 65/119, 55%

Förstafemman i Uppland – SSL dam – omgång 1-6.

Att göra ”Förstafemman” med uppländska spelare i SSL dam blir ganska enformigt eftersom jag bara har FBC Uppsala-spelare att välja bland. Men jag kör ändå. Kan även berätta att jag funderat ett varv extra kring det här och tänker publicera inläggen veckovis. Det blir alltså lite som veckans femma. Publiceringsdagen kommer att vara lite flytande beroende på speldagar, men tänk typ tisdag-torsdag då det oftast är lite tomt i bloggen. Bra, då är ni med. Jag är laddad. Nu kör vi!

Målvakt:
Felicia Tjäderborn, FBC Uppsala –
Knappast ett oväntat val. Tjäderborn har fått förtroendet i alla matcher, utom en, och har gjort det riktigt bra av det jag sett. Och hört. Spelar med ett otroligt lugn och senast mot Dalen ska hon ha varit omänsklig i stort sett. Kommer göra ruggig nytta under säsongen.

Backar:
Elin Gabrielsson, FBC Uppsala – Poängen har i stort sett uteblivit men Gabrielsson bidrar med mycket annat och fick också chansen i seniorlandslaget här för en tid sedan. Har en ruggig förmåga att hålla i bollen och skapa lugn i spelet.

Fanny Schulstad, FBC Uppsala – Nyförvärv som förstärkt backsidan i FBC. Får mycket förtroende, inte minst i spelet i numerärt överläge där hon styr längst bak. 1 mål och 2 assist är ett helt okej facit som back i inledningen.

Center:
Maria Schoeps, FBC Uppsala – Lagets kapten som styr och ställer i sin formation. Ingen poängmaskin men ändå nyttig i spelet. Inte minst i defensiven.

Forwards:
Amanda Delgado Johansson, FBC Uppsala – Verkar inte ha något som helst stopp i utvecklingen. Fick inleda säsongen med ett landslagsläger och har nu också tagits ut till ännu ett. Var stor del i segern senast mot Dalen med tre mål och har redan hunnit med hela åtta stycken i år, plus två assister.

Evelina Sparf, FBC Uppsala – Utgör till tillsammans med ”DJ” en farlig duo offensivt. Har ett spelsinne som få vilket sex assister i inledningen vittnar om. En av lagets mest "osjälviska" spelare och kommer fortsätta att leverera under hela säsongen.

Matchtipsen - 24/10!

Spännande damderby står för dörren. Är du på plats?

D2GUDH:

Hagunda - Stenhagen 2, Starkt av Hagunda att plocka poäng mot Alunda borta senast. Nu väntar ett, på förhand, ännu tuffare motstånd och jag känner mig tvingad att gå emot laget igen. Stenhagen har börjat helt okej. Även om resultatet mot Hedemora borta inte imponerar överhuvudtaget. Känslan är att de behöver höja sig något snäpp om det ska bli någon serieseger.

Antal rätt: 64/118, 54%

Mattias Holmgren
Ålder: 25 
Mail: mattias.holmgren1@gmail.com

  • Twitter

redaktionella bloggar

Övriga sportbloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

Externa Kultur & Nöjesbloggar (omfattas inte av UNT:s utgivaransvar)

Fler bloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

Uppsalavimmel.se - bloggar

Stadsdelsbloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

senaste nytt unt.se