• lördag 1 november 2014
Pulverisering High & Low High & Low
Vädersponsor:

Mattias Holmgren

Holmgrens innebandy

Mattias Holmgren håller koll på innebandyn i Uppland. I år ligger störst fokus på Sirius herr, Storvreta herr och FBC Uppsala dam. Men också serier som D1 Norra, H1 Östra Svealand, D2GUDH, H2GUDH, H3 och H4. Tveka inte att höra av er med tips. Mycket nöje!
Detta är en extern blogg utanför UNT:s utgivaransvar
TILLBAKA TILL UNT.SE/SPORT

  

 bloglovin

Diskussion: Är det rätt att prioritera u-laget framför a-laget?

En grej som blossat upp och ifrågasatts efter D2ans sista omgång var Stenhagens laguttagning i matchen mot Storvreta. Någon som reagerade starkt på detta var Alundas tränare Peter Blombergsson i en intervju på lagets hemsida. Inte så konstigt kan man tycka då Alunda hade kunnat tappa seriesegern på grund av detta. Från Stenhagens håll tyckte man att man skulle prioritera u-laget för att förbereda sig på bästa sätt inför u-lagets kommande kvalspel.

Ni kan läsa hela intervjun här!

Hur ser ni läsare på en sån här grej? Är det okej att lag ställer över spelare på det här sättet?

Molin målskytt i storsegern | Historisk förlust för U19 herr

Sverige var minst sagt ett nummer större än Schweiz i dagens U19-möte för damer. För FBC Uppsalas Klara Molin blev det en härlig landslagsdebut. Molin fick förtroendet i Sveriges förstafemma och gjorde två mål i matchen. Sverige vann med hela 18–3 över Schweiz.

För U19-herrarna blev det desto bistrare miner. Euro Floorball-premiären slutade med förlust mot Schweiz med 3–6 vilket var historiskt. Sverige har aldrig förlorat mot Schweiz i U19-sammanhang tidigare. Sirius Aron Ohlsson spelade i tredjefemman men noterades inte för något poäng i matchen.

Imorgon väntar ytterligare matcher för U19-lagen. Damerna möter Finland medan herrarna ställs mot Tjeckien.

Talangen lämnar Sirius för H1-klubb

16-åriga Martin Storäng lämnar Sirius för att återvända till sin moderklubb Alunda. Storäng har i säsongsinledningen fått speltid i Sirius H19- samt H3-lag och är spelklar för sin nygamla klubb inom en vecka.

Läs mer: http://www.svenskalag.se/alundaibfherr/nyheter/562350/stortalangen-atervander-till-alunda-ibf

Matchtipsen - 31/10!

Mycket D2GUDH den här veckan. Det är väl härligt, så säg?

D2GUDH:

Storvik – Alunda 2, Botten mot toppen men trots det så tror jag inte på någon ”walk in the park” för Alunda. Men det troliga är att laget ändå löser tre poäng till slut och i sådana fall tar över andraplatsen i serien.

Bålsta – Hagunda 1, Nästjumbon mot jumbon och här är det ruggigt viktiga poäng på spel. Förlorar Hagunda kan det bli jobbigt långt upp till säker mark. Och då har laget spelat en match mer än de flesta övriga dessutom. Bålsta poängdrottning Linda Söderlund finns inte med i laguppställningen och det är ett gigantiskt minus. Hon har ju ändå gjort 15 poäng på 4 matcher. Tror Bålsta vinner ändå, men det blir tight.

Antal rätt: 79/144, 55%

Första upplänningen klar för VM

Sveriges trupp är inte helt klar ännu även om landslagsledningen förmodligen har det mesta klart för sig. Den första upplänningen som är klar för världsmästerskapet är istället inte en spelare, utan speaker. Ted Wikström, som är involverad i Sirius organisation, har fått det åtråvärda uppdraget.

Varför tror du att de valt just dig?

– Det är en bra fråga haha, jag har väl gjort bra ifrån mig de gånger det verkligen gällt. Jag går in i en liten speciell roll när jag är speaker. Det gäller att vara proffsig, men samtidigt ha glimten i ögat och kunna säga de oväntade sakerna för att få med sig publiken.

Vad har du för speakermeriter sedan tidigare?

– Inom innebandyn har jag varit mannen bakom micken kring Sirius matcher i SSL och tidigare Allsvenskan, samt att jag numera traditionsenligt även återfinns under Storvretacupens finalspel varje år. Dessutom så är det ibland min röst ni hör i högtalarna när ni är på Arlanda. Så var inte sena till flyget, då får jag jobba!

Är det klart vilka matcher du kommer att få jobba kring?

– Gruppspelet är satt, därefter kommer uttagning ske till finalspelet där de bästa får de största matcherna.

Drömmatchen?

– Givetvis är det ju VM-finalen jag siktar på, men i gruppspelet ser jag faktiskt mest fram emot Kanada - Australien, dels då jag bott "down under" men är även sugen på att se hur långt innebandyn kommit i de länder som är viktiga för vår sports internationella genomslag.

Hur tror du att går i VM?

– Ska jag vara helt ärlig så tror jag tyvärr inte på Sverige. Jag tycker uttagningarna varit otroligt märkliga hittills och många lever på gamla meriter. Jag hoppas Pixbos Jon Hedlund vaktar den blå/gula kassen, då blir det guld! Men tipset går till Schweiz, jag tror dom skräller i år!

VM spelas i Göteborg mellan den 5–14 december.

Mattias Holmgren
Ålder: 25 
Mail: mattias.holmgren1@gmail.com

  • Twitter

redaktionella bloggar

Övriga sportbloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

Externa Kultur & Nöjesbloggar (omfattas inte av UNT:s utgivaransvar)

Fler bloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

Uppsalavimmel.se - bloggar

Stadsdelsbloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

senaste nytt unt.se