• måndag 26 september 2016
  • Familjeannonser
  • Grannar
  • Lokusjobb
  • Lokus
  • Grannar
  • Uppsala Vimmel
  • Evenemangsguiden
  • Uppgång.se
Corbyn älskas av medlemmarna Ledarloggen Ledarloggen
Vädersponsor:

Mattias Holmgren

Holmgrens innebandy

Mattias Holmgren håller koll på innebandyn i Uppland. Bloggen startade i augusti 2010 och 2015 utsågs den till Årets Uppsalablogg på Uppsalavimmel Awards. 2016 hamnade Mattias Holmgren elva på Topp 30 under 30-listan, en lista som rankar personliga varumärken under 30 år i Uppsala. 

Huvudfokus ligger på lagen i SSL-H3 (herr) samt SSL-D2 (dam).

Tveka inte på att höra av er med tips. Mycket nöje!

Detta är en extern blogg utanför UNT:s utgivaransvar
TILLBAKA TILL UNT.SE/SPORT

  

 bloglovin

Diskussion: Är det rätt att prioritera u-laget framför a-laget?

En grej som blossat upp och ifrågasatts efter D2ans sista omgång var Stenhagens laguttagning i matchen mot Storvreta. Någon som reagerade starkt på detta var Alundas tränare Peter Blombergsson i en intervju på lagets hemsida. Inte så konstigt kan man tycka då Alunda hade kunnat tappa seriesegern på grund av detta. Från Stenhagens håll tyckte man att man skulle prioritera u-laget för att förbereda sig på bästa sätt inför u-lagets kommande kvalspel.

Ni kan läsa hela intervjun här!

Hur ser ni läsare på en sån här grej? Är det okej att lag ställer över spelare på det här sättet?

Matchtipsen – 25/9!

Jag hade glömt bort hur pass viktiga de här matchtipsen är för vissa spelare. Det har jag fått erfara under helgen. Kul ändå!

H3:

Sirius U – Almunge 1, Tycker det ska vara viss klasskillnad i denna match. Sirius U har en, för nivån, hyfsad trupp och borde kunna vinna med ett par bollar. 

Loke – Östhammar 1, Här kan det bli riktigt stora siffror. Uppsnackade Loke bör vinna med närmare tvåsiffrigt. 

Hagunda Legends – Lamadjuret 1, Två lag som avancerade från H4. På förhand tycker jag att vi ska ha god chans att plocka tre pinnar.

Bålsta – Bälinge 2, Bålsta har tappat nästan all kvalitet i truppen har jag fått veta sedan jag släppte serietipsen. Då torskar man mot ett lag av Bälinges kaliber.

D1GUD:

Enköping – Krylbo 1, Krylbo är ett helt blankt blad för mig. Gissar att lagen är ungefär jämbördiga. Enköping får tipset i kraft av hemmaplan.

SSL herr:

Storvreta – Höllviken 1, Här ska det bli hemmaseger. Med väldigt stor marginal dessutom.

SSL dam:

Rönnby – FBC Uppsala 2, Rönnby har tappat stora delar av toppspelarna från ifjol. FBC Uppsala har å andra sidan blivit strået vassare och jag tycker att gästerna ska vara favoriter i matchen. Även om Bombardier Arena är lite lurig att spela i.

DAN:

RIG Umeå – Storvreta 1, Storvreta tog en fin skalp under lördagen. Under söndagen väntar dock tuffare motstånd och jag tror att man kammar noll mot RIG Umeå.

H1ÖS:

Bele Barkarby – Rasbo 1, Bele plockade poäng av Runsten i premiären. Ett Runsten som imponerande nog slog Rosersberg senast. Rasbo har stort kunnande, men riskerar att kamma noll. 

Antal rätt: 10/20, 50%

Matchtipsen – 24/9!

Igår var det en mörkdag i innebandytipsens tecken. Inte ett enda rätt. Snacka om att vara iskall. Kul dock att mina tips berör och att se skriverierna om dem i sociala medier. Haha! 

H3:

Midas – Enhörningarna 2, Ja, då får vi se då om Enhörningarna håller den kvalitet som jag och många andra tror. Halvlurig premiärmatch, men då tänker jag mest på hallen de ska spela i och inte motståndet. Skit samma, de löser det enkelt.

D1GUD:

Hagunda – Falun Ungdom 1, Tror Hagunda tar detta ganska enkelt. Falun Ungdom kommer med ett väldigt ungt lag som kan behöva ett par matcher innan man kommer in i spelet på denna nivå.

SSL herr:

Sirius – Warberg 1, Warberg är inte vad man en gång varit. Årets trupp känns inte alls speciellt spännande och jag tror Sirius tar detta relativt enkelt. Johan Eriksson i superform avgör!

H1ÖS:

Gottsunda – Åkersberga 2, Tuff förlust för Gottsunda i premiären medan Åkersberga gjorde processen kort med Strömsbro. Tror på nya tre poäng för gästerna här.

DAN:

Dalen – Storvreta 1, Storvreta åkte på en rejäl smäll i premiären och bortamatch i Umeå känns knappast enklare. Dalen (som spelar i den norra serien) inledde med att enkelt besegra Kalix i premiären och jag tror att de vinner igen.

Antal rätt: 7/15, 47%

Matchtipsen – 23/9!

H3:

Västerlöfsta – Roslagsalliansen 1, Har feeling för att Västerlöfsta tar detta. Mest tack vare att man lirar hemma. Där är de riktigt vassa!

D1GUD:

Alunda – Storvik 2, Lurig premiär för Alunda. Min känsla är att Storvik är ett lag som aspirerar på förstaplatsen och de bör ha god chans att ta hem detta.

H1ÖS:

Rosersberg – Runsten 1, Rosersberg var en besvikelse i premiären, men de får en chans till av mig. På hemmaplan lär de prestera väldigt nära sitt max.

Antal rätt: 7/12, 58%

H3 – Så slutar Upplands Elitserie!

Imorgon, fredag, startar H3 Uppland. En serie där vissa lag satsat löjligt hårt och värvat ihop rena och skära SSL-lag, i stort sett…

1. IBK Enhörningarna – Herregud, vilken trupp. Med värvningen av Jakob Dahlén seglar man upp som skyhög favorit. Tappar max två poäng i år.

2. Loke IBK – Har nästan värvat ihop en lika bra trupp som tipsettan, bara det att man är några årsmodeller äldre, rynkigare, tunnhårigare och långsammare. Räcker trots det till andraplatsen.

3. IK Sirius IBK U – Har enligt uppgift värvat ihop ett par halvdugliga lirare. Och det räcker långt på denna nivå. Trea!

4. Bålsta FBC – Tungt gäng som aldrig får underskattas. Ett sånt där typiskt, konditionsstarkt lag som kan springa sönder alla lag. Men blandar sig inte i den absoluta toppstriden.

5. Västerlöfsta IBF – Stod för en dröminledning som nykomlingar ifjol, men föll bakåt något allt eftersom. Enormt hemmastarka och kan överraska i år också.

6. IBK Östhammar – Ett riktigt brunkargäng, men de kan lira en del innebandy också. Brukar vanligen inte tappa mycket poäng på hemmaplan och det lär inte bli så att man gör det den här säsongen heller.

7. Bälinge IF – Blev ett topplag i H4 ifjol till sist. Kan nog gneta till sig en hyfsad placering denna säsong också.

8. IBF Roslagsalliansen – Vad an detta moderatnamn? Typiskt folk med sjöutsikt… Skämt åsido. Denna sammanslagning är intressant och känns helt rätt då det kanske inte finns underlag till två bra lag på denna nivå ut mot Norrtälje.

9. Hagunda Legends – Vi är nykomlingar och väljer att vara lite blygsamma inför årets uppgift. Men självklart fixar vi nytt kontrakt utan problem. Vi har ju ändå Erik Jällrud i truppen.

10. Midas IBK – Starka hemma i sin lilla skolåda. Sämre på resande fot. Spiktia!

11. Lamadjurets AIBC – Klassiska Lamadjuret kan en del i ljusa stunder, men känslan är att laget går upp rejält i klass. Får det svårt!

12. Almunge IK – Bottenstriden är svår att sia om, men man måste välja något lag och valet föll på Almunge. Jag ser det laget som minst bra, helt enkelt.

Matchtipsen – 22/9!

Jaha, Sirius hade inte förmågan att plocka hem segern mot Karlstad och därför blev det bara ett av två rätt under onsdagen. Ikväll är Hagundas herrar i farten och jag tror att man följer upp den imponerande premiärsegern med ännu en.

H1ÖS:

Grimsta – Hagunda 2, Hagunda visade upp riktigt fina kvaliteter mot Rosersberg i premiären. Nu väntar ännu en topptippad motståndare. Men, ledda av Tomas Åhrberg tror jag HIF plockar ännu en relativt klar seger.

Antal rätt: 6/11, 55%

Mattias Holmgren
Ålder: 27
Arbete: Reporter på Travronden
Mail: mattias.holmgren1@gmail.com

redaktionella bloggar

Externa sportbloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

Header Torget

Externa Kultur & Nöjesbloggar (omfattas inte av UNT:s utgivaransvar)

Fler bloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

Uppsalavimmel.se - bloggar

Stadsdelsbloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

senaste nytt unt.se