• onsdag 1 oktober 2014
Superettan. Tv-siffrorna för Tv4-sport den... Fotbollsbloggen Fotbollsbloggen
Vädersponsor:

Mattias Holmgren

Holmgrens innebandy

Mattias Holmgren håller koll på innebandyn i Uppland. I år ligger störst fokus på Sirius herr, Storvreta herr och FBC Uppsala dam. Men också serier som D1 Norra, H1 Östra Svealand, D2GUDH, H2GUDH, H3 och H4. Tveka inte att höra av er med tips. Mycket nöje!
Detta är en extern blogg utanför UNT:s utgivaransvar
TILLBAKA TILL UNT.SE/SPORT

  

 bloglovin

Diskussion: Är det rätt att prioritera u-laget framför a-laget?

En grej som blossat upp och ifrågasatts efter D2ans sista omgång var Stenhagens laguttagning i matchen mot Storvreta. Någon som reagerade starkt på detta var Alundas tränare Peter Blombergsson i en intervju på lagets hemsida. Inte så konstigt kan man tycka då Alunda hade kunnat tappa seriesegern på grund av detta. Från Stenhagens håll tyckte man att man skulle prioritera u-laget för att förbereda sig på bästa sätt inför u-lagets kommande kvalspel.

Ni kan läsa hela intervjun här!

Hur ser ni läsare på en sån här grej? Är det okej att lag ställer över spelare på det här sättet?

Matchtipsen - 1/10!

Två härliga H1-matcher ikväll. Den ena hetare än den andra.

H1ÖS:

Alunda – Rasbo 1, För någon säsong sedan slutade det här mötet 1-10 till Rasbo. Galna siffror. Nu tror jag Alunda tar revansch. De imponerade på mig mot Hagunda. Kan de ladda om för ytterligare en urladdning? Rasbo har börjat okej men förlusten hemma mot Rosersberg imponerar inte. Det här kommer nog bli en match i publikens smak. Kantat av tjuvnyp, mycket mål och härlig inramning. Råder de som inte har annat för sig att besöka Olandshallen ikväll.

Gottsunda – Borlänge 1, Coachmatch mellan Palosaari och Pettersson. Bara en sådan sak. Starkt av Gottsunda att ta poäng senast mot Duvbo. Borlänge har inlett med två raka förluster vilket kanske är ganska väntat. Hemmalaget ska vara favoriter här men jag tror inte det blir någon ”walk in the park-seger”.

Antal rätt: 16/35, 46%

H1ÖS. Bildspel från Stenhagen-Hagunda 4-17.

På tisdagskvällen krossade Hagunda Stenhagen med klara 17-4. Trots bortaplan. Nu är det kanske inte väsentligt med hemma/bortaplan i det fallet då lagen delar träningshall, men ändå.

Foto: Hans Klang

Mina favoritspelare i Upplands SSL-lag genom tiderna. Vilka är dina?

Nu när Uppland har tre SSL-lag som tillsammans har ett flertal SSL-säsonger i ryggsäcken tycker jag att det är hög tid att lista favoritspelarna i respektive klubb genom tiderna. Jag bjuder på en lista och sen vill jag se ett par läsarlistor i kommentatorsfältet. Deal?

Storvreta – Örjan Skogström – Enkelt val. En riktig ”brunkarback” med ett karaktäristiskt skägg och härligt yvig frisyr. Gjorde bejublad comeback här för ett par år sedan och gjorde som helhet ett stort avtryck i Storvreta.

Sirius – Johan Sr. Eriksson – En spelare som jag skulle älska att ha i mitt lag. Och förmodligen hata att möta. Retar gallfeber på i stort sett vem som helst men är också en väldigt duktig innebandyspelare. Får mer än gärna komma tillbaka till Upplandsinnebandyn.

FBC Uppsala – Linn Krantz – Aktiv i nuläget. Spelar stenhårt utan att för den skull ta några onödiga utvisningar. Har också ett avslut av högsta klass. Påminner lite om en hockeyspelare och gör det med den äran. Ytterst viktig i FBC:s backuppsättning.

Matchtipsen - 30/9!

Veckoomgång i H1 Östra Svealand. Först ut Upplandsderbyt mellan Stenhagen och Hagunda.

H1ÖS:

Stenhagen – Hagunda 2, Det är härligt med den här serien. Det är Upplandsderbyn i stort sett varje omgång. Den här gången mellan Stenhagen och Hagunda. Där Stenhagen fått en tuff säsongsinledning och Hagunda stod för en stark vändning senast mot Hässelby. Gästande Hagunda har dock haft det tufft i inledningen av båda matcherna, det håller inte att ge motståndarna en 3-0-ledning i varje match. Stenhagen var chanslöst i premiären mot Rasbo men höll emot bra mot Åkersberga senast. Hur som helst så tror jag att Hagunda vinner här. Med säg 3-4 mål.

Antal rätt: 15/34, 44%

D2GUDH. Det sägs att Alundas damer har ett magiskt intro...

SSL-uppehåll i helgen på grund av Champions Cup. Visserligen jobbar jag på lördag men på söndag bör jag ha gott om tid för att se lite innebandy. Alunda - Leksand i D2GUDH kanske? Det sägs att Alundas damer har ett magiskt intro. Någon som kan bekräfta dessa uppgifter?

Mattias Holmgren
Ålder: 25 
Mail: mattias.holmgren1@gmail.com

  • Twitter

redaktionella bloggar

Övriga sportbloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

Externa Kultur & Nöjesbloggar (omfattas inte av UNT:s utgivaransvar)

Fler bloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

Uppsalavimmel.se - bloggar

Stadsdelsbloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

Uppsalavimmel.se

senaste nytt unt.se