• torsdag 27 november 2014
Matchtipsen - 28/11! Holmgrens innebandy Holmgrens innebandy
Vädersponsor:

Mattias Holmgren

Holmgrens innebandy

Mattias Holmgren håller koll på innebandyn i Uppland. I år ligger störst fokus på Sirius herr, Storvreta herr och FBC Uppsala dam. Men också serier som D1 Norra, H1 Östra Svealand, D2GUDH, H2GUDH, H3 och H4. Tveka inte att höra av er med tips. Mycket nöje!
Detta är en extern blogg utanför UNT:s utgivaransvar
TILLBAKA TILL UNT.SE/SPORT

  

 bloglovin

Diskussion: Är det rätt att prioritera u-laget framför a-laget?

En grej som blossat upp och ifrågasatts efter D2ans sista omgång var Stenhagens laguttagning i matchen mot Storvreta. Någon som reagerade starkt på detta var Alundas tränare Peter Blombergsson i en intervju på lagets hemsida. Inte så konstigt kan man tycka då Alunda hade kunnat tappa seriesegern på grund av detta. Från Stenhagens håll tyckte man att man skulle prioritera u-laget för att förbereda sig på bästa sätt inför u-lagets kommande kvalspel.

Ni kan läsa hela intervjun här!

Hur ser ni läsare på en sån här grej? Är det okej att lag ställer över spelare på det här sättet?

Matchtipsen - 28/11!

Då var de spelfria dagarna över och under fredagen spelas hela fem matcher. Rätt mycket för att vara en fredag ändå. Kais Mora - FBC Uppsala är helt klart huvudnumret enligt mig.

SSL dam:

Kais Mora – FBC Uppsala 1, Årets svåraste match för FBC Uppsala? Kais Mora utmålas, som alltid, som en av guldfavoriterna och är nästintill oslagbara hemma. Försvarsmässigt har det sett bra ut för Uppsalalaget och ska man kunna göra match av det här gäller det att det sitter även nu.

H1ÖS:

Alunda – Rosersberg 1, Rosersberg är fast förankrade under strecket och har dessutom tappat den viktiga försvarskuggen Filip Urwäder. Alunda har blandat och gett en hel del på slutet men här tror jag att man tar tre pinnar.

H3:

Sirius U – Uppsala Teknologer 1, Dunkel form i Sirius som inte vunnit på länge. Varken i H3 eller i JAS. Mot Teknologerna bör man ha god chans att hitta tillbaka till vinnarspåret.

Östhammar – Enköping 2, Efter en grym inledning har Östhammar mestadels förlorat. Den här matchen känns ruggigt oviss men jag tror att Enköping vinner med någon boll eller två.

Loke – SK Vide 1, Vide har inte stått att känna igen resultatmässigt på slutet och jag tror att Loke absolut har verktygen att störa här.

Antal rätt: 128/226, 57%

Hallå där Amanda Delgado Johansson

FBC Uppsalas superstjärna har varit i ropet den senaste tiden och tog bland annat storslam på Uppsala Idrottsgala med ett pris och ett stipendium.

Vi kan väl börja med det positiva, hur var det att prisas på galan?

- Jättekul såklart! Ärofyllt att bara vara nominerad bland alla duktiga idrottare här i Uppsala.

Vilket värderar du högst?

- Värderar helt klart de båda priserna lika högt.

Vad kommer du göra med pengarna du fick?

- Helt exakt hur pengarna kommer användas vet jag inte än. Det jag vet, är att det på något sätt ska hjälpa och gynna min fortsatta elitsatsning.

Galan har fått blandade recensioner i efterhand, vad tycker du att den höll för kvalitet?

- Det var den första galan för min del, vilket gör att jag inte har något att jämföra med. Men jag tycker helt klart att det var en lyckad kväll. Kul att alla duktiga idrottare hyllas för en kväll, det behövs!

Och så över till det negativa. Du missade matchen mot Pixbo på grund av förkylning, är du på bättringsvägen?

- Yes, har varit sängliggandes måndag och tisdag men är nu på benen igen.

I helgen väntar två tuffa matcher, kommer du finnas med på plan då?

- Jajemen!

Och slutligen då, blir det några poäng för din egen del och, kanske framförallt, FBC Uppsalas del?

- Återstår att se.

FBC Uppsala möter Kais Mora på bortaplan på fredag klockan 19.00 medan man på söndag ställs mot Djurgården hemma i Allianshallen. Den matchen startar 17.00.

Tränade som en mästare idag

Idag testade jag på Badminton för första gången i ordnad form (Har tidigare bara spelat på idrotten i skolan) och det var verkligen ingen lek. Vi var fyra stycken från jobbet som fick testa på ett träningspass tillsammans med Fyrisfjäderns guldtränare Gert Kunka. Lär vakna upp med en rejäl träningsvärk imorgon... Undrar när jag tränade så här senast? Om jag någonsin har gjort det... Riktigt kul hur som helst.

Storvretas höstsäsong: Kommentar, lagbetyg och spelarbetyg

Dags för andra delen i halvtidskollen. Dammar av Storvreta den här gången. Precis som jag skrev innan så kommer inlägget om FBC Uppsalas inlägg efter deras match mot Djurgården.

Betygskala: 1. Underkänt, 2. Godkänt, 3. Bra, 4. Mycket bra, 5. Världsledande.

Storvreta IBK
Placering: 4.
Poäng ner till slutspelsstrecket: 8.
Poäng till nedflyttning: 13.

Betyg: 3.

Kommentar: Till en början blev man inte ett dugg klok på Storvreta. Bländade insatser, som den tredje perioden mot Pixbo, blandades med rent usla sådana. En förlust mot Höllviken ska ju inte bara få hända, till exempel. Inte med den spelarkvaliteten Storvreta besitter. Den senaste månaden tycker jag ändå att Storvreta fått ihop det bra och frågetecknen, som var en hel del till början, börjar rätas ut. Vi ska ju dock ha i åtanke att Stefan Forsman hela tiden har varit tydlig med att det kommer ta tid och kanske är det så enkelt att det är den här startsträckan som behövts? Hur som helst har man fyra raka segrar nu innan uppehållet. Betyget blir en trea och det är den tveksamma inledningen på serien som är anledningen till att det inte blir mer än så.

De har varit bäst i Storvreta under hösten.

1. Alexander Rudd – Värvades under uppmärksammade former och har väl inte gjort något Storvretafan besviket i höst? Det skulle jag ha mycket svårt att tro i varje fall. Har ett fantastiskt spelsinne och hittar passningar som inte finns många gånger. Är mer av en framspelare än en målskytt vilket han tydligt visade i matchen mot Helsingborg senast, 0 mål och 4 assist.

2. Rasmus Sundstedt – Tycker att Sundstedt har tagit ytterligare ett kliv den här säsongen. Det positiva med honom är ju att han går att placera på i stort sett vilken position som helst och ändå får man ut ett spel av landslagsklass. Oerhört allround. Kanske den allra mest allrounda spelaren i hela ligan? Har ett fruktat skott och har verkligen fått utdelningen under hösten.

3. Albin Sjögren – Funderade inför säsongen om det var dags för Albin Sjögrens stora genombrott i år och oj vad rätt jag fick. Sjögren har verkligen tagit ett stort steg och utvecklats till en toppspelare i SSL. Ha i åtanke att han bara är 19 år gammal, det tror man inte när man ser honom på planen. En spelare som Storvreta kommer ha stor nytta av under lång tid framöver.

Storvretas höstsäsong: Kommentar, lagbetyg och spelarbetyg

Sirius höstsäsong: Kommentar, lagbetyg och spelarbetyg

Halvtidsvila i herrarnas SSL och vad passar då bättre än att göra en liten summering om vardera lagens framfart under hösten? Ni FBC-fans, var lugna. Det kommer ett likadant inlägg om FBC Uppsala men först efter nästa helg då de går på uppehåll.

Betygskala: 1. Underkänt, 2. Godkänt, 3. Bra, 4. Mycket bra, 5. Världsledande.

IK Sirius IBK
Placering: 10.
Poäng till slutspel: 2.
Poäng till nedflyttning: 5.

Betyg: 2.

Kommentar: Sirius har spelat bra stundtals men har haft svårt att stänga matcherna, det har ledat till att trepoängarna uteblivit och i skrivande stund placerar man sig inte på slutspelsplats. Vilket är årets målsättning. Med det i bakhuvudet kan Sirius inte erhålla mer än en tvåa i betyg än så länge. Laget tog tre enormt viktiga poäng här senast mot Höllviken och vinner man också mot Kais Mora och Dalen som väntar härnäst så har man ett intressant slagläge inför fortsättningen.

De har varit bäst i Sirius under hösten.

1. Billy Nilsson – Värvades som poängspruta och har levererat som den stjärna han är. Har kanske inte samma superform nu som för en månad sedan och kanske kommer uppehållet lägligt för honom. Ska enligt många ha en plats i landslaget och jag är beredd att hålla med. Innebandyn behöver inte bara duktiga spelare utan också karaktärer och jag tycker Billy Nilsson kvalar in på båda kriterierna.

2. Petter Nilsson – Bakåt har det varit stängt många gånger och för det laget Petter Nilsson att tacka för mycket. Är på gränsen till landslaget men har fått stå tillbaka nu på grund av omänsklig konkurrens på målvaktspositionen. Men bland Sveriges fem bästa målvakter är det ruggigt jämnt och Nilsson är absolut en av dessa fem. Måste fortsätta leverera på samma sätt om Sirius ska nå sitt mål, slutspel.

3. John Barck – Försvarsgeneral som också visat sig giftig offensivt, speciellt i powerplay där han är jobbig att tas med framför motståndarmålet. Gör sällan, eller aldrig rättare sagt, en dålig match. Diggar dessutom Kent och det är ett plusbetyg i min bok.

Mattias Holmgren
Ålder: 25 
Mail: mattias.holmgren1@gmail.com

  • Twitter

redaktionella bloggar

Övriga sportbloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

Externa Kultur & Nöjesbloggar (omfattas inte av UNT:s utgivaransvar)

Fler bloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

Uppsalavimmel.se - bloggar

Stadsdelsbloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

senaste nytt unt.se