• fredag 29 augusti 2014
Holmgren tippar D2GUDH - III/V Holmgrens innebandy Holmgrens innebandy
Vädersponsor:

Mattias Holmgren

Holmgrens innebandy

Mattias Holmgren håller koll på innebandyn i Uppland. Under sommarhalvåret ligger fokus på silly season. Häng med!
Detta är en extern blogg utanför UNT:s utgivaransvar
TILLBAKA TILL UNT.SE/SPORT

  

 bloglovin

Diskussion: Är det rätt att prioritera u-laget framför a-laget?

En grej som blossat upp och ifrågasatts efter D2ans sista omgång var Stenhagens laguttagning i matchen mot Storvreta. Någon som reagerade starkt på detta var Alundas tränare Peter Blombergsson i en intervju på lagets hemsida. Inte så konstigt kan man tycka då Alunda hade kunnat tappa seriesegern på grund av detta. Från Stenhagens håll tyckte man att man skulle prioritera u-laget för att förbereda sig på bästa sätt inför u-lagets kommande kvalspel.

Ni kan läsa hela intervjun här!

Hur ser ni läsare på en sån här grej? Är det okej att lag ställer över spelare på det här sättet?

Holmgren tippar D2GUDH - III/V

Har haft en del att göra vilket har gjort att tipsen har fått stå åt sidan. Men framöver hoppas jag kunna presentera minst ett lag dagligen.

1. Stenhagens KK
3. Alunda IBF
8. Hagunda IF – Att vara nykomlingar är alltid tufft och det tror jag att Hagunda kommer att få känna på i år. Har värvat in Annamaria Holm från Björklinge med erfarenhet från D2GUDH tidigare, hon får dra ett tungt lass hos Hagunda gissar jag. Jag gissar att Hagunda klarar sig kvar, men det kan bli tight kring det nedre strecket. Bästa poänggörare: Lisa Ruhngård.

Engblom: ”Vi har facit, det är bara att titta på hur fotbollen har gjort och sedan göra tvärtom”

Tobias Engblom är huvudtränare för Storvretas juniorallsvenska lag i vinter. Storvreta startade en juniorsatsning inför den här säsongen och förfogar på en trupp på ungefär 40–45 spelare. Engblom är kritisk mot att innebandylagen har för bråttom att plocka upp juniorerna i sin seniorverksamhet.
- Varför är det så bråttom? Vår tanke är att ha kvar spelarna i juniorverksamheten tills de är 20, efter det har de fortfarande 10-15 år kvar som innebandyspelare. Nu tänker många istället att: ”Den här spelaren är bra som 16-åring, han måste vi plocka upp i a-laget”. Risken är att spelarna bränner ut sig. Sen kanske att om det kommer en råtalang som Stenberg ska man inte hålla kvar honom i juniorlaget. Men för den stora massan behöver vi inte ha så bråttom, säger han.

Engblom har klart för sig hur innebandyn bör gå tillväga. Och riktar samtidigt en hård känga till fotbollen.
- Vi har facit. Det är bara att titta på hur fotbollen har gjort och sedan göra tvärtom. De senaste 10 åren har de börjat med elitsatsningar och akademier allt tidigare och samtidigt är svensk landslagsfotboll sämre än någonsin. Hör det ihop? Ja, i min mening.

Hur kommer ni i Storvreta att jobba?
- I dagsläget så jobbar vi helt enligt SIU (Svensk innebandys utvecklingsmodell)-modellen och jobbar med både elit och bredd. Sirius jobbar endast med elit, till exempel. De vi konkurrerar med är oss själva för att hitta tillbaka till den identitet där Storvreta inte varit tillräckligt ödmjuka och tagit tillvara på juniorverksamheten de senaste åren. Det gäller att hitta tillbaka till den talangfabrik som Storvreta en gång varit.

Holmgren tippar D2GUDH - II/V

D2GUDH-tipset fortsätter. Turen har kommit till Alunda.

1. Stenhagens KK
3. Alunda IBF – Är ett bättre lag än ifjol. Har värvat in topparna från nedlagda Björklinge BK. Tänker på Kardell och Bengtsson. Lagen som kommit upp i serien underifrån känns riktigt tunna, känslan är att kvaliteten på serien är betydligt sämre det här året. Bästa poänggörare: Sarah Svensson.

Holmgren tippar D2GUDH - I/V

Går ut stenhårt gällande D2GUDH-tipset. Sätter jag inte rätt seriesegrare lovar jag att ställa upp i Stockholm Maraton 2015.

1. Stenhagens KK – Unga Stenhagen har blivit ett år äldre och vinner de inte D2GUDH, som ser ut som en ruggigt lämplig uppgift, i år ställer jag upp i Stockholm Marathon 2015. (OBS. Lovar inte att fullfölja…) Det blev ett trekejsarslag ifjol och då både Kais Mora U och Gottsunda försvunnit av olika anledningar ser jag inte att något lag kan hota Stenhagen. Bästa poänggörare: Elina Hiort af Ornäs.

Mattias Holmgren
Ålder: 25 
Mail: mattias.holmgren1@gmail.com

  • Twitter

redaktionella bloggar

Övriga sportbloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

Externa Kultur & Nöjesbloggar (omfattas inte av UNT:s utgivaransvar)

Fler bloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

Uppsalavimmel.se - bloggar

Stadsdelsbloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

Uppsalavimmel.se

senaste nytt unt.se