• tisdag 1 december 2015
  • Familjeannonser
  • Grannar
  • Lokusjobb
  • Lokus
  • Grannar
  • Uppsala Vimmel
  • Evenemangsguiden
  • Uppgång.se
Siriushöjdare 2015: Calle Nyströms pappa "... Fotbollsbloggen Fotbollsbloggen
Vädersponsor:

Mattias Holmgren

Holmgrens innebandy

Mattias Holmgren håller koll på innebandyn i Uppland. Under sommarhalvåret ligger all fokus på silly season och i synnerhet lag och spelare med uppländsk anknytning. Tveka inte på att höra av er med tips. Mycket nöje!
Detta är en extern blogg utanför UNT:s utgivaransvar
TILLBAKA TILL UNT.SE/SPORT

  

 bloglovin

Diskussion: Är det rätt att prioritera u-laget framför a-laget?

En grej som blossat upp och ifrågasatts efter D2ans sista omgång var Stenhagens laguttagning i matchen mot Storvreta. Någon som reagerade starkt på detta var Alundas tränare Peter Blombergsson i en intervju på lagets hemsida. Inte så konstigt kan man tycka då Alunda hade kunnat tappa seriesegern på grund av detta. Från Stenhagens håll tyckte man att man skulle prioritera u-laget för att förbereda sig på bästa sätt inför u-lagets kommande kvalspel.

Ni kan läsa hela intervjun här!

Hur ser ni läsare på en sån här grej? Är det okej att lag ställer över spelare på det här sättet?

Matchtipsen – 1/12!

Oj, vem hade trott att Sirius skulle förlora mot Gävle? Inte jag. Nej, ingen gjorde det. Verkligen ingen.

SSL herr:

Linköping – Storvreta 1, Ny match för Storvreta som har revansch att plocka efter derbyt. Linköping är dock ett lag jag gillar och jag tror Storvreta kommer få det riktigt tufft mot vårens finalister. Dels för att det är borta och dels för att jag tycker att Storvreta inte håller samma höga klass som i inledningen på serien.

Antal rätt: 153/230, 67%

Sirius?

Hur är det möjligt? Besegra Storvreta i ett hett derby för att ett par dagar senare förlora mot mastodontjumbon Gävle? Jag hade kunnat förstå en förlust om Sirius förlorat derbyt och kommit till denna match med typ sju raka förluster. Då hade självförtroendet varit mindre än antalet nyktra personer på Birgerjarl vid 02.45 en lördagsnatt. Men inte nu med derbysegern i ryggen och att matchen dessutom flyttats till Gavlerinken istället för svårspelade Träffen. En flytt som knappast gynnade Gävle, tvärtom.

Nej, det här var överraskande. Sirius får tacka gudarna att även Granlo fortsätter med sin kräftgång och att avståndet upp till säker mark fortsatt är inom räckhåll…

Mattias Holmgrens inne & utelista – vecka 48!

Derby, avhoppande tränare, sparkade tränare, sparkade spelare och en femmålsskytt. Delar av detta hittar ni på veckans listor!

Inne:

Derbyt – Vilken match det bjöds på ändå. Sirius var slagna på förhand. Knockade Storvreta direkt i första. Giganten Storvreta återhämtade sig och tog över och hade Sirius nere för räkning rejält. Då från ingenstans så vaknade blåsvart igen. Fantastisk match faktiskt!

Mattias Lundberg – Loke gjorde en fin vändning mot Teknologerna i lördags. Och störst del i det hade Mattias Lundberg med fem kassar och en assist. ”Lulle” kan än helt klart. 

DM – Förmodligen så har DM aldrig varit hetare än nu. ALLA måste boka in vår (Hagunda Legends) sextondelsfinal mot Uppsala Teknologer i Allianshallen A den 9 december klockan 21.10. Det kommer bli en fin batalj.

Rasmus Owenius – IBK Östhammar går som tåget i H4 och i helgen kom ytterligar en seger efter en fin vändning borta mot Enhörningarna. Stor del  i vändningen hade Rasmus Owenius som gjorde fem mål och en assist.

Ute:

Bålstasoppan – Vad var det egentligen som hände? Fyra spelare fick kicken av en styrelse som vägrade kliva fram. Eller? Sedan när styrelsen konfronterades hoppade delar av den av och efter det hävdades det att ingen fått sparken utan bara att de är avstängda året ut? Nej, det enda rätta är om föreningen lägger korten på bordet. Nu!

Mattias Holmgrens inne & utelista – vecka 47!

Matchtipsen – 30/11!

En halvdan helg tipsmässigt för undertecknad. Denna vecka rivstartar direkt med en SSL-match, härligt!

SSL herr:

Gävle – Sirius 2, Pratade som hastigast med Billy Nilsson om denna match efter derbyt. Man såg verkligen på honom hur mycket det här betyder. Att matchen spelas i härliga Gavlerinken istället för Träffen är stor fördel Sirius. Även om Träffen är fin på sitt sätt. Nej, kan Billy hålla känslorna i schack samtidigt som Bobby och Johan Eriksson levererar som sist så kommer detta sluta med en klar bortaseger.

Antal rätt: 153/229, 67%

Lämna förslag till inne & utelistan!

Lämna förslag till inne & utelistan! Måndag imorgon och dags för nya listor. Ni vet hur det fungerar.

redaktionella bloggar

Externa sportbloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

Header Torget

Externa Kultur & Nöjesbloggar (omfattas inte av UNT:s utgivaransvar)

Fler bloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

Uppsalavimmel.se - bloggar

Stadsdelsbloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

senaste nytt unt.se