• fredag 4 september 2015
 • Familjeannonser
 • Grannar
 • Lokusjobb
 • Lokus
 • Grannar
 • Uppsala Vimmel
 • Evenemangsguiden
 • Uppgång.se
Service on Board Utbytesbloggen Uppsala Utbytesbloggen Uppsala
Vädersponsor:

Mattias Holmgren

Holmgrens innebandy

Mattias Holmgren håller koll på innebandyn i Uppland. Under sommarhalvåret ligger all fokus på silly season och i synnerhet lag och spelare med uppländsk anknytning. Tveka inte på att höra av er med tips. Mycket nöje!
Detta är en extern blogg utanför UNT:s utgivaransvar
TILLBAKA TILL UNT.SE/SPORT

  

 bloglovin

Diskussion: Är det rätt att prioritera u-laget framför a-laget?

En grej som blossat upp och ifrågasatts efter D2ans sista omgång var Stenhagens laguttagning i matchen mot Storvreta. Någon som reagerade starkt på detta var Alundas tränare Peter Blombergsson i en intervju på lagets hemsida. Inte så konstigt kan man tycka då Alunda hade kunnat tappa seriesegern på grund av detta. Från Stenhagens håll tyckte man att man skulle prioritera u-laget för att förbereda sig på bästa sätt inför u-lagets kommande kvalspel.

Ni kan läsa hela intervjun här!

Hur ser ni läsare på en sån här grej? Är det okej att lag ställer över spelare på det här sättet?

Han jobbar med förbundets nya satsning

Upplands innebandyförbund vill skapa en tryggare miljö i distriktets föreningar och är aktuella med den nya satsningen med namnet certifierad förening. Som huvudansvarig för satsningen blir 28-åriga Kristofer Widlundh som UIBF valt att heltidsanställa.
– För något år sedan såddes ett litet frö om hur förbundet skulle gå tillväga med det här och sedan dess har man tagit fram ett antal punkter. Projektet består av två huvuddelar, föreningsutveckling samt arbetet kring SIU-modellen. Vi har märkt att det har varit stor efterfrågan från föreningarna gällande detta, säger Kristofer Widlundh. 

För att få kalla sig certifierad förening så behöver föreningarna uppfylla ett visst antal punkter.
– Man ska jobba med att utveckla föreningen. Att man är mer organiserad och planerad i sin dagliga verksamhet och föreningen ska nå till alla medlemmar, inte bara toppen av organisationen. Sedan kommer vi också att kontrollera alla innebandyledare mot belastningsregistret och utöka arbetet kring nolltoleransen som funnits ett par år, säger Kristofer Widlundh.

Vad är din roll?
– Tillsammans med SISU idrottsutbildarna så ska jag se till att få fart på föreningarna. Fungera som ett stöd och hjälp. Vi kommer att arbeta med frågor kring vad föreningarna gör bra och vad som kan utvecklas och även börja arbeta med sådant som inte funnits i varje respektive förening sedan innan.

I Uppland finns drygt ett 50-tal innebandyföreningar. Och trots att satsningen knappt startad är intresset redan stort. UIBF har redan nu knutit kontakt med 16 föreningar men målet är bra mycket större än så.
– Visionen är att vi ska nå alla föreningar. Vi kickar igång med en informationskväll den 22 september. Projektet är skräddarsytt så att det ska kunna nå alla och alla föreningar ska ha möjligheten att certifiera sig oavsett vilken ambitionsnivå föreningen har, säger Kristofer Widlundh. 

Kristofer Widlundh har andats innebandy genom hela livet och har förutom ett flertal år som SSL-spelare i Växjö också agerat som ungdomstränare i många år. Dessutom har han en examen i coaching and sports management från Linnéuniversitetet i Växjö.
– Jag skulle säga att jag en väldigt social, öppen och lättsam människa. Innebandyn är min stora hobby och det ska bli en stor förmån för mig att få arbeta med det här. Jag drivs av utmaningar och vill hela tiden göra saker lite, lite bättre. Jag tror aldrig att man kan nå taket men samtidigt ska du vara nöjd med vad du presterar och sedan se utvecklingspunkterna som en morot att kunna bli ännu bättre, säger han.

Läs mer om certifierad förening på Upplands innebandyförbund

Hagunda och Sirius kör guldfemman, vilka mer?

Guldfemman är ett perfekt sätt för din förening att tjäna en extra slant. Samtidigt som ni når både nya supporters tävlar de också om ära, berömmelse och fina priser. Vad jag vet så kör både Hagunda IF och IK Sirius IBK konceptet i år och det är mer än toksimpelt att skapa sitt eget lag.

Du plockar ut en femma i laget som du sedan coachar och följer under säsongen. Är du lyckosam och plockar mycket poäng har du chansen att få fina priser.

Till Hagundas tävling!

Till Sirius tävling!

Alla elitlag laddar upp i helgen - så går det!

I helgen träningsspelar alla våra lokala elitlag. Ett flertal matcher var dessutom. Storvreta dam och herr reser till Umeå för Scandic Cup medan FBC Uppsala ska spela Kelo Cup i Sala. För Sirius del blir det en träningsmatch borta mot Linköping. En minst sagt tuff nöt att knäcka.

Storvreta dam:

4/9: 17.00 – IKSU – Storvreta IBK

5/9: 13.00 – Strömsbro – Storvreta IBK

5/9: 21.00 – Storvreta IBK – Dalen

Eventuellt slutspel söndag.

Storvreta herr:

4/9: 21.00 – Acema Sparta Praha – Storvreta IBK

5/9: 13.00 – SPV – Storvreta IBK

5/9: 19.00 – Storvreta IBK – Team Thorengruppen

Eventuellt slutspel söndag.

FBC Uppsala:

5/9: 9.30 – Sala Silverstaden – FBC Uppsala

Final eller match om tredjepris lördag.

IK Sirius IBK:

5/6: 13.00 – IK Sirius IBK – Karlstad

6/6: 13.00 – IK Sirius IBK – Linköping

Stenhagens KK:

4/6: 19.00 – Alunda IBF – Stenhagens KK

Så tror jag att det går:

Storvreta dam får det tufft att ta sig vidare från sin grupp. Jag ser både IKSU och Dalen som alldeles för tuffa. Matchen mot Strömsbro blir intressant och visar på vilken nivå Storvreta står för tillfället.

Storvreta herr vinner förmodligen hela turneringen i storartad stil. Det behöver inte motiveras nämnvärt.

FBC Uppsala går till final i Kelo Cup, men väl där tror jag Kais Mora blir för svåra.

Sirius vinner mot Karlstad och förlorar mot Linköping.

Stenhagens damer ska, och kommer, vinna med behagliga siffror mot Alunda.

Typ så.

SSL dam: Så slutar serien!

Då har det blivit dags att tippa SSL dam. En serie jag tror kommer sluta enligt följande, typ.

 1. Endre
 2. Kais Mora
 3. Rönnby
 4. IKSU
 5. Pixbo
 6. Dalen
 7. Täby
 8. Karlstad
 9. Huddinge
 10. Jönköping
 11. Linköping
 12. FBC Uppsala – Enormt tunga spelartapp i Gabbe, Eve och förmodligen också Nordin. DJ är dock fortfarande kvar i truppen och kommer att få bära ett ännu större lass den här säsongen i jämförelse med förra. Marko Palosaari har jobbat med ett nytt spelsystem (2-2-1) och inledningsvis verkar det ha fungerat bra. Idel segrar på försäsongen även om motståndet inte varit det vassaste. I helgen ställs man på prov ordentligt när svenska mästarinnorna Kais Mora väntar i säsongens fjärde träningsmatch. Hur pass bra kan FBC stå upp i den matchen?
 13. Malmö
 14. Falun

SSL herr: Så slutar serien!

Seriespelet kommer allt närmare. Och här är mina tips för hur det hela slutar i SSL herr. Håller ni med?

 1. Falun
 2. Pixbo
 3. Storvreta – Det lag som imponerat allra mest under försäsongen. Jag fortsätter att tjata om Robin Nilsberth men vilken gudabenådad innebandyspelare han är. Han kommer höja Storvretas spel minst två nivåer. Både offensivt och defensivt. Min känsla är att Storvreta blir trea i seriespelet men ändå tar sig till final den här säsongen. Pixbo tenderar att alltid vika ner sig när det drar ihop sig.
 4. Linköping
 5. Mullsjö
 6. Helsingborg
 7. Warberg
 8. Sirius – Sirius känns likvärdigt med fjolårets upplaga och att laget får slåss för en slutspelsplats även i år är ingen vågad gissning. Billy har av naturliga skäl inte varit med till 100 % hittills (Operation under sommaren) och kommer vara en injektion när han är tillbaka fullt ut. Gribusts och Parli är två spelare jag är nyfiken på men än så länge är det för tidigt att säga om de blir fågel eller fisk.
 9. AIK
 10. Dalen
 11. Växjö
 12. Granlo
 13. Karlstad
 14. Gävle

Inom kort kommer ett liknande tips för SSL dam.

redaktionella bloggar

Externa sportbloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

Externa Kultur & Nöjesbloggar (omfattas inte av UNT:s utgivaransvar)

Fler bloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

Uppsalavimmel.se - bloggar

Stadsdelsbloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

senaste nytt unt.se