• söndag 25 januari 2015
Viktig information Holmgrens innebandy Holmgrens innebandy
Vädersponsor:

Mattias Holmgren

Holmgrens innebandy

Mattias Holmgren håller koll på innebandyn i Uppland. I år ligger störst fokus på Sirius herr, Storvreta herr och FBC Uppsala dam. Men också serier som D1 Norra, H1 Östra Svealand, D2GUDH, H2GUDH, H3 och H4. Tveka inte att höra av er med tips. Mycket nöje!
Detta är en extern blogg utanför UNT:s utgivaransvar
TILLBAKA TILL UNT.SE/SPORT

  

 bloglovin

Diskussion: Är det rätt att prioritera u-laget framför a-laget?

En grej som blossat upp och ifrågasatts efter D2ans sista omgång var Stenhagens laguttagning i matchen mot Storvreta. Någon som reagerade starkt på detta var Alundas tränare Peter Blombergsson i en intervju på lagets hemsida. Inte så konstigt kan man tycka då Alunda hade kunnat tappa seriesegern på grund av detta. Från Stenhagens håll tyckte man att man skulle prioritera u-laget för att förbereda sig på bästa sätt inför u-lagets kommande kvalspel.

Ni kan läsa hela intervjun här!

Hur ser ni läsare på en sån här grej? Är det okej att lag ställer över spelare på det här sättet?

Viktig information

På lördag gör jag mitt sista pass på UNT-sporten. Det har varit en grym tid men nu är det alltså dags att gå vidare. Jag har gjort klart med en ny arbetsgivare och från och med februari så kommer jag att jobba för Sala Allehanda. Arbetsuppgifterna blir något annorlunda och jag ser framemot nya utmaningar och lärdomar.

Bloggen kommer att vara aktiv under februari och mars är det sagt i nuläget. Vad som händer efter det återstår att se. Men är det så att jag hastigt och lustigt försvinner från bloggvärlden så vet ni varför. Jag lovar att hojta till i god tid så fort det slutgiltiga beslutet är fattat.

Sedan ett par månader tillbaka har bloggens statistik ökat stadigt. Och jag hoppas kunna blogga lika frekvent även under februari och mars. Även om jag, vilket jag hoppas ni förstår, inte kommer kunna vara på innebandymatcher i samma utsträckning som tidigare.

Hur som helst så vill jag tacka alla er som följt bloggen. Och jag hoppas att det blir en fortsättning i någon form även efter den sista mars. Jag har fått mycket glada tillrop och en del skit. Men inte allt för mycket. Summeringen av det hela är ändå klart positivt och jag har kommit i kontakt med mycket sköna människor. Det har varit värt det liksom.

Må väl!

/Mattias Holmgren

Matchtipsen - 25/1!

Ursäkta att tipsen kommer sent denna gång men jag har varit på resande fot. Destination Mora. Steg precis innanför dörren faktiskt.

SSL herr:

AIK – Sirius 2, Tuff match för Sirius som visat bra form på slutet. Men AIK borta känns aldrig lätt även om Solnalaget gått knackigt den här säsongen. Laget har dock många individuellt duktiga spelare och har de en bra dag kan de störa alla lag. Tror dock på knapp bortaseger.

SSL dam:

FBC Uppsala – Dalen 1, Islossning för FBC Uppsala målmässigt de senaste två matcherna. Kan man hänga gällande den biten även här? Trots hemmaplan menar jag. Jag tror på seger och ”DJ” och Sparf styr upp skutan med två mål vardera.

H1ÖS:

Duvbo – Alunda 1, Det avslutande schemat för Alunda är riktigt tufft och den här matchen i Duvbos vardagsrum är knappast något man bara åker och spelar av. Jag ser det som Duvbos sista chans att hänga på i striden om kvalplats, och jag tror också att man tar den.

H3:

Enköping – Hagunda U 1, Enköping är tunga hemma och ska ses som klara favoriter i den här matchen enligt mig.

H4:

Rimbo – Saga 1, Förmodligen söndagens mest givna match. Saga ska inte ha mycket att hämta mot Rimbo borta.

D2GUDH:

Hedemora – Bålsta 1, Dubbelmatch för Bålsta den här helgen med övernattning i Hedemora som följd. De åkte på en ganska klar förlust mot Falun Ungdom och jag tror att den även blir noll poäng mot Hedemora.

Antal rätt: -/-, -%

Matchtipsen - 24/1!

Lördag och en hög med matcher. Håll till godo!

SSL herr:

Kais Mora – Stovreta 2, Det här blir nog en tuffare nöt att knäcka för Storvreta än vad många tror. Kais Mora har gjort det bra efter nyår, och är historiskt hemmastarka. Det är något speciellt med att lira i Unihoc Arena och är inte alls lätt som bortalag.

H1ÖS:

Visby – Stenhagen 1, Tror på hemmaseger.

Rasbo – Älvsjö 2, Något verkar inte stå rätt till i Rasbo och jag tror att de får bekänna ordentligt med färg här.

H2GUDH:

Hedemora – Björklinge 1, Förlusterna fortsätter att rada upp sig för Björklinge. Och Hedemora på bortaplan är allt annat än enkelt. Trång hall som hemmalaget behärskar bra. Nej, ”Linge” får vända hem tomhänta.

Gluggen – FBC Uppsala 1, En chans för FBC Uppsala att kravla sig över strecket och man var nära poäng senast. Ser dock Gluggen som knappa favoriter.

H3:

Vide – Sirius U 1, Uppgifter gör gällande att Sirius ställer upp med sitt juniorallsvenska lag i denna match. Räcker det mot Vide borta?

Bålsta – Östhammar 1, På förhand ska det inte vara något snack här, men det har ju skrällt förut så att säga.

Arlanda – Livets Ord 1, Jäkligt svår match men Livets Ord åkte på pumpen rejält senast och kanske är laget lite på nedgång? Ger Arlanda favoritskapet.

Uppsala Teknologer – Dannemora 1, Enormt viktigt för Teknologerna att ta tre poäng här i streckstriden. Dannemora fortsatt fast förankrat i botten.

Salabacke – Loke 1, Loke får klara sig utan Lundberg här vilket är ett stort minus. Salabacke är ett krigarlag och Windahl leder styrkan till seger.

H4:

Almunge – Midas 1, Klurig bortamatch för serieledaren Midas. Almunge är tunga att möta på deras hemmaplan. Liten fördel Almunge men det här kan gå hur som helst.

Stenhagen U – Hagunda Legends 2, Jag är i Mora på jobb och missar även denna match (Om någon tänkte heja på enbart mig). Lagkamraterna grejer dock biffen ändå.

Alunda U – Frötuna 1, Hemma i Olandshallen är Alunda U bra och jag tror inte att Frötuna kan störa dem.

Bålsta U – Fjärdhundra 1, Två hemmastarka lag. Bålsta U får tipset på grund av just det, hemmaplan.

D2GUDH:

Falun Ungdom – Bålsta 1, Här kan det rinna iväg rejält och chansen att Falun Ungdom gör tvåsiffrigt är stor. 14-1?

Hudik/Björkberg – Enköping 1, Två ganska jämna lag tabellmässigt men hemma har Hudik gjort det bra i år. Jag tror att de vinner igen.

Antal rätt: 224/384, 58%

Bloggens tipstävling: Här är alla tipsrader inför runda tre!

Precis som förra veckan publicerar jag allas tipsrader. Så här dessa ut. Dessvärre hinner jag inte med någon procentuträkning denna gång och jag hoppas att ni har överseende med detta.

24/1 16.00 SSL herr Kais Mora – Storvreta

24/1 19.00 H1ÖS Rasbo – Älvsjö

24/1 14.00 H3 Vide – Sirius U

24/1 14.30 H3 Arlanda – Livets Ord

24/1 17.00 H3 Salabacke – Loke

24/1 10.10 D3 Saga – Uppsala Teknologer

24/1 15.00 D2GUDH Hudik/Björkberg – Enköping 

25/1 17.00 SSL dam FBC Uppsala – Dalen

25/1 17.00 SSL herr AIK – Sirius

25/1 13.40 D3 Storvreta Ungdom – Alunda U

--------

Daniel Meisels (2, 2, 1, 1, 2, 2, 1, 1, 1, 1, 124 mål)
Mats Högberg (2, 2, 2, 1, X, 2, 1, 1, 2, 1, 115 mål)

Joakim Ottosson (2, 1, 2, 2, 2, 2, 1, 1, 2, 1, 109 mål)
Martin Dahlberg (2, 2, 1, 2, 2, 2, 1, 1, 2, 1, 119 mål)

Kristian Adolfsson (2, 2, 1, 2, 1, 2, 1, 1, 1, 1, 113 mål)
Martin Holm (2, 2, 1, 2, 2, 2, 1, 1, 1, 1, 106 mål)

Albin Ruhl (2, 2, 2, 2, 2, 2, 2, X, 1, 1, 99 mål)
Josef Karlsson (2, 2, 1, 1, X, 2, 1, 2, 1, 2, 110 mål)

Matchtipsen – 23/1!

Slänger ut fredagstipsen redan nu då jag knegar imorgon och är osäker på hur mycket tid det finns över att blogga på då. 

SSL dam:

Falun – FBC Uppsala 2, FBC Uppsala har revansch att utkräva på Falun efter en snöplig förlust hemma i Allianshallen. Vad jag minns så avgjorde Falun sen i den matchen och vann med uddamålet (3–2). På slutet har FBC Uppsala höjt sig några snäpp och även om det ”bara” blev två poäng mot Täby så är känslan ändå att vindarna blåser något mer positivt än tidigare. Nyförvärven Kouru och Uddhammar var ombytta senast men ingen av dem fick chansen. Men kanske kan det bli speltid mot Falun?

H1ÖS:

Hagunda – Gottsunda 1, Även om Gottsunda fått fart på grejerna på slutet så tror jag att den här uppgiften är något för tuff. Även om Hagunda knappast har imponerat resultatmässigt på slutet. Det sena raset mot Älvsjö sitter nog fortfarande i och det blir intressant att se hur laget kan tackla det. Som tändvätska eller viker man ner sig och känner att tåget gick i och med den matchen? Ifjol krävdes runt 40 poäng för att nå kvalet. Ska man nå även i år måste man börja plocka trepoängare nu.

D2GUDH:

Alunda – Storvik 1, Motivering utgår.

Antal rätt: 221/381, 58%

Mattias Holmgren
Ålder: 25 
Mail: mattias.holmgren1@gmail.com

  • Twitter

redaktionella bloggar

Externa sportbloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

Externa Kultur & Nöjesbloggar (omfattas inte av UNT:s utgivaransvar)

Fler bloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

Uppsalavimmel.se - bloggar

Stadsdelsbloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

senaste nytt unt.se