• fredag 30 januari 2015
Skybar gästades av DJ Large Karolinas dj-blogg Karolinas dj-blogg
Vädersponsor:

Mattias Holmgren

Holmgrens innebandy

Mattias Holmgren håller koll på innebandyn i Uppland. I år ligger störst fokus på Sirius herr, Storvreta herr och FBC Uppsala dam. Men också serier som D1 Norra, H1 Östra Svealand, D2GUDH, H2GUDH, H3 och H4. Tveka inte att höra av er med tips. Mycket nöje!
Detta är en extern blogg utanför UNT:s utgivaransvar
TILLBAKA TILL UNT.SE/SPORT

  

 bloglovin

Diskussion: Regelförändring.

Igår när jag satt och glodde på hockeyslutspelet slog det mig att det finns en helt pissdålig regel inom innebandyn. Färjestad fick en straff, som laget missade. Spelet fortsatte efter det 5 spelare mot 5. I innebandy hade inte Färjestad bara fått straff, hade man missat straffen man även fått powerplay efter det. En ytterligare målchans alltså, för så generös är man tydligen i innebandy.

Jag väljer att använda mig av följande tes. En felaktigt hindrad målchans tycker man ju rimligtvis inte ska resultera i två nya målchanser. En räcker väl gott och väl? Blir man fälld i ett friläge tycker jag absolut att man ska få straff, det är den efterföljande utvisningen om straffen inte resulterar i mål som jag vill ha bort. Det borde ju vara rätt självklart, hur gick den regeln igenom från första början? Måndagsexemplarsregel.

Håller ni med eller har jag fel? Lämna gärna en synpunkt.

Matchtipsen – 30/1!

Fyra matcher denna fredag. Som för övrigt är min födelsedag. Grattis till mig!

H1ÖS:

Alunda – Åkersberga 2, Två raka torsk för Alunda efter derbysegern mot Rasbo. Man måste troligen vinna två matcher till för att vara helt säker på nytt kontrakt i H1 och man har en del matcher kvar som bör betyda seger (Stenhagen samt Rosersberg och även mot Gottsunda bör man ha poängchans). Här tror jag dock på förlust.

H3:

Sirius U – Livets Ord 1, Sirius mönstrar sin creme de la creme-trupp som en förberedelse inför JAS-slutspelet. Och även om Livets Ord är bra och har höjt sig enormt på slutet så ska Sirius vara favoriter i denna match. Hannes Högberg i högform avgör.

Östhammar – Vide 2, Klurig match för Vide en fredag. Har de rätt inställning till denna match tro? Jag gissar på bortaseger men en ytterst tight sådan.

D2GUDH:

Storvik – Stenhagen 2, Stenhagen fortsätter att toppa tabellen trots att man har två matcher färre spelade. Storvik hänger med hyfsat i tabellen men jag tror ändå att Stenhagen vinner denna match komfortabelt. Matchvinnare: Frida Viklund.

Antal rätt: 239/409, 58%

Siriustorsk - Mot ett Falun på halvfart

Sirius, för dagen utan Johan Eriksson, hade svårt att hänga med när Falun satte fart på grejerna och min känsla så här direkt efteråt är att han verkligen hade behövts. Utan Eriksson fick Sirius klara sig utan en av de spelare som är allra skickligast på att skapa lägen på egen hand. Ibland blir det helfarligt trots att det egentligen inte är något läge från första början när nyss nämnde Eriksson sätter fart. I uppställt anfalls-/försvarsspel tycker jag att Sirius gjorde en jämnbördig insats med Falun. Men när Falun fick läge att kontra så gick det otroligt fort och det var den stora skillnaden mellan lagen. Det syntes, nästan överdrivet tydligt. Sedan har Sirius så klart inte råd med att släppa in ett så lättvindigt mål som man gjorde vid frislaget som ledde fram till 1–4. Inte när man möter Falun.

I tredje började Falun sömnigt samtidigt som Sirius gjorde det bra och man lyckades också reducera två gånger om. Hemmalaget skapade också lite tryck i jakt på en kvittering men Teru Tiitu släckte poängdrömmarna när han fick chansen på ett straffslag. En bra avslutning av Sirius som måste prestera jämnare för att kunna störa Falun. Dalalaget gjorde väl en sisådär match, med Falunmått mätt, och såg nog bara det här som en match att "spela av". Brottman nämnde ju innan tekning att laget var inne i en tung träningsperiod, förmodligen för att växla upp ordentligt nu inför avslutningen av serien.

Nu har Sirius tre raka förluster i resultatraden men trots detta har man fortfarande chansen att nå slutspelet. Det gäller dock att börja plocka trepoängare nästan omgående för om någon vecka, eller två, så går slutspelståget.

Bäst i Sirius mot Falun:

1. Petter Nilsson

2. Mattias Jällrud

3. John Barck

Framtidsuppdatering!

Efter att jag skrev inlägget om bloggens framtid här för ett par dagar sedan har jag fått en del reaktioner och jag uppskattar verkligen alla glada tillrop via kommentarer på inlägget, i sociala medier och face to face. Jag vill dock tydliggöra att bloggen kommer att hänga kvar till i alla fall den 31 mars. Alltså drygt två månader till. Sedan kommer ett nytt beslut att tas beroende på lite olika aspekter. Så då vet ni!

Matchtipsen – 29/1!

Sirius är i behov av en seger nu efter två raka förluster. Kan den komma hemma mot Falun?

Sirius – Falun 2, Nja, jag tror Sirius kommer att göra en bra match men jag tror det blir allt för tufft för att sno åt sig poäng. Jag såg matchen lagen emellan uppe i Falun och då var det stor skillnad när Falun satte fart. Visst, Sirius har höjt sig sedan dess men jag tror ändå inte att man räcker till seger. Billy Nilsson lär vara hypertaggad och jag tror han gör minst tre poäng ikväll.

Antal rätt: 238/408, 58%

Inget för historieböckerna

Storvreta och AIK har spelat många heta matcher genom åren. Ifjol var ju något alldeles extra när lagen möttes i semifinal, för att nämna ett exempel av många. Onsdagens möte hade ingredienserna för att bli något i hästväg. När Kanebjörk lämnade Storvreta för AIK inför säsongen och Hyvärinen gick samma väg bara för några veckor sedan. Och glöm inte heller bort landslagsmålvakten Patrik Åman som också spelat i Storvreta för en tid sedan.

Jag känner dock att jag blåstes lite på konfekten. Jag hade så höga förväntningar. Vad fick jag ut? En härlig soloprestation av Alexander Rudd, två mål och totalt 21(!) skott på mål. Det var typ det. Inget mer än så. Lagen försökte om vartannat att lirka sig igenom motståndarförsvaren men majoriteten av gångerna gick det allt för sakta. Man satte helt enkelt inte varandra på prov. Alls.

Hemmalaget Storvreta är nog dock mer än nöjda med tre nya poäng in på kontot och nu har man plockat åtta poäng på de tre senaste matcherna och nu har man ett rejält häng på tredjeplatsen i serien. Detta trots att man har enormt mycket mer att ge i det egna spelet, det är i alla fall min känsla. Nästa match mot Mullsjö blir enormt viktig då västgötarna placerar sig endast poängen bakom i tabellen. Den drabbningen känns som någon form av vägskäl för Storvreta och det ska bli intressant hur man tacklar den uppgiften.

Bäst i Storvreta idag:

  1. Viktor Klintsten
  2. Alexander Rudd
  3. Rasmus Sundstedt

Mattias Holmgren
Ålder: 25 
Mail: mattias.holmgren1@gmail.com

  • Twitter

redaktionella bloggar

Externa sportbloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

Externa Kultur & Nöjesbloggar (omfattas inte av UNT:s utgivaransvar)

Fler bloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

Uppsalavimmel.se - bloggar

Stadsdelsbloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

senaste nytt unt.se