• lördag 13 februari 2016
  • Familjeannonser
  • Grannar
  • Lokusjobb
  • Lokus
  • Grannar
  • Uppsala Vimmel
  • Evenemangsguiden
  • Uppgång.se
Augmented reality Jonas tecknarblogg Jonas tecknarblogg
Vädersponsor:

Mattias Holmgren

Holmgrens innebandy

Mattias Holmgren håller koll på innebandyn i Uppland. Bloggen startade i augusti 2010 och 2015 utsågs den till Årets Uppsalablogg på Uppsalavimmel Awards. Huvudfokus ligger på lagen i SSL-H4 (herr) samt SSL-D2 (dam).

Tveka inte på att höra av er med tips. Mycket nöje!

Detta är en extern blogg utanför UNT:s utgivaransvar
TILLBAKA TILL UNT.SE/SPORT

  

 bloglovin

Diskussion: Regelförändring.

Igår när jag satt och glodde på hockeyslutspelet slog det mig att det finns en helt pissdålig regel inom innebandyn. Färjestad fick en straff, som laget missade. Spelet fortsatte efter det 5 spelare mot 5. I innebandy hade inte Färjestad bara fått straff, hade man missat straffen man även fått powerplay efter det. En ytterligare målchans alltså, för så generös är man tydligen i innebandy.

Jag väljer att använda mig av följande tes. En felaktigt hindrad målchans tycker man ju rimligtvis inte ska resultera i två nya målchanser. En räcker väl gott och väl? Blir man fälld i ett friläge tycker jag absolut att man ska få straff, det är den efterföljande utvisningen om straffen inte resulterar i mål som jag vill ha bort. Det borde ju vara rätt självklart, hur gick den regeln igenom från första början? Måndagsexemplarsregel.

Håller ni med eller har jag fel? Lämna gärna en synpunkt.

Matchtipsen – 13/2!

Lördag och bara fem matcher som ska spelas. Det hör verkligen inte till vanligheterna. Här är mina tips hur som helst!

H1ÖS:

Åkersberga – Rasbo 2, Rasbo behöver vinna denna om de ska haka på Sandviken på fjärdeplatsen. Sandviken vinner till 99 % hemma mot Skutskär och skulle Rasbo torska denna skulle avståndet då vara sex poäng. Med fyra omgångar kvar efter den här matchen känns det i överkant.

H2GUDH:

Vide – Wallvik 1, Vide har chans att nå tredjeplatsen om man avslutar med full pott och får en del resultat med sig. Men man har det knappast i egna händer. Det här lär man dock ta enkelt.

Kais Mora U – FBC Uppsala 2, Stor skillnad poängmässigt i tabellen och även om inte FBC Uppsala har något att spela för så tror jag att de tar en ganska klar seger.

D2GUDH:

Hofors – Enköping 1, Toppen mot botten. Enköping bör inte kunna hota Hofors på bortaplan.

Storvik – Storvreta Ungdom 2, Sista chansen för Storvreta Ungdom att haka på för en topplacering. Jumbon Storvik bör vara en överkomlig uppgift.

Antal rätt: 262/415, 63%

Spelarbetyg – FBC Uppsala–Jönköping

Så skötte sig FBC Uppsalas spelare i matchen mot näsjumbon Jönköping.

Målvakt:

Fredrika Hammarberg – 2

Backar:

Frida Bäfve – 2

Anna Gertz – 4

Klara Molin – 3

Matilda Andersson – 3

Forwards:

Maja Brodin – 2

Maria Schoeps – 2

Caroline Rengren – 2

Johanna Stenberg – 2

Sofie Paulsson – 3

Matilda Orebrand Hruby – 2

Madelen Jonsson – 3

Linette Kouru – 2

Frida Eriksson – 2

Spelade ej:

Jennifer Gräll

Johanna Andreassen

Kajsa Larnhed

Kommentar efter FBC Uppsala–Jönköping: Hade väntat mig mer

En match med två helt olika ansikten. FBC startade trögt (i relativt vanlig ordning) och det såg både trögt ut offensivt som slarvigt defensivt. Men i mitten av andra så vände allt. Samtidigt som Jönköping sjönk allt längre ner i sina skyttegravar så började FBC Uppsala hitta rätt allt oftare.

Anna Gertz var hemmalagets bästa spelare och det var också hon som visade vägen med att reducera till 2–3 efter 10.02 av den andra perioden. FBC Uppsala såg ut att gå mot en klar seger när man på kort tid vände matchen till ledning med 4–3. Man lyckades dock inte knyta ihop säcken och gästande Jönköping fick till en kvittering i numerärt överläge och tog matchen till förlängning.

FBC Uppsala skulle vinna – om än efter förlängning. Stor matchvinnare blev nyförvärvet Sofie Paulsson som distinkt satte dit bollen efter 2.51. Framspelningen, efter ett hårt jobb, stod Matilda Andersson för.

Två poäng men på det hela en insats som lämnade en del att önska. Arbetsinsatsen under den andra halvan var det inget fel på men den sömniga inledningen måste tvättas bort till slutspelet. Där finns det inte utrymme till att ge bort vare sig mål eller initiativ i matcherna. Gällande helhetsintrycket så hade jag väntat mig mer.

Härnäst väntar Rönnby på bortaplan för FBC Uppsalas del. Säsongens första möte vann Rönnby med 3–2 i en oviss tillställning. Det lär bli samma visa även i returen.

Matchtipsen – 12/2!

Serierna börjar gå in i respektive slutskede och det gäller att positionera sig inför det kommande slut- och kvalspelet. Denna helg är det dock relativt tunt med matcher.

SSL dam:

FBC Uppsala – Jönköping 1, Jönköping har varit klara för kval nedåt sedan länge. När lagen möttes i Jönköpings Idrottshus vill jag minnas att FBC hade en del problem inledningsvis men fick en rejäl islossning i tredje. Här tror jag på islossning redan i första och att man vinner enkelt.

H1ÖS:

Hässelby – Alunda 1, Alunda var på gång där ett tag men efter några ytterligare på slutet törs jag nog säga att tåget gått. Hässelby är ett riktigt starkt lag, särskilt hemma. Det ska mycket till om det blir annat än hemmaseger här.

H2GUDH:

Roslagen – Gottsunda 2, Ikväll blir Gottsunda klara för H1 på pappret. Även om man är det i praktiken redan nu enligt mig. Roslagen blixtrade till och slog Vide hemma för ett tag sedan men vi som såg derbyt mellan Gottsunda och Vide såg vilken skillnad det är mellan lagen. Gottsunda tar detta relativt lätt.

Antal rätt: 261/412, 63%

Matchtipsen – 10/2!

Dags för klassikermöte i Fyrishov. Storvreta gästas av AIK och under matchen kommer det dessutom att samlas in pengar till Barncancerfonden. Härligt initiativ!

SSL herr:

Storvreta – AIK 1, Storvreta är med i toppen igen efter segrarna mot Dalen och Helsingborg. AIK jagar slutspel men jag tror inte att laget räcker till mot Storvreta på bortaplan.

Antal rätt: 260/411, 63%

redaktionella bloggar

Externa sportbloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

Header Torget

Externa Kultur & Nöjesbloggar (omfattas inte av UNT:s utgivaransvar)

Fler bloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

Uppsalavimmel.se - bloggar

Stadsdelsbloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

senaste nytt unt.se