• lördag 1 oktober 2016
  • Familjeannonser
  • Grannar
  • Lokusjobb
  • Lokus
  • Grannar
  • Uppsala Vimmel
  • Evenemangsguiden
  • Uppgång.se
Spelarbetyg: Almtuna – Oskarshamn 1-2 (OT... Rinkside Rinkside
Vädersponsor:

Mattias Holmgren

Holmgrens innebandy

Mattias Holmgren håller koll på innebandyn i Uppland. Bloggen startade i augusti 2010 och 2015 utsågs den till Årets Uppsalablogg på Uppsalavimmel Awards. 2016 hamnade Mattias Holmgren elva på Topp 30 under 30-listan, en lista som rankar personliga varumärken under 30 år i Uppsala. 

Huvudfokus ligger på lagen i SSL-H3 (herr) samt SSL-D2 (dam).

Tveka inte på att höra av er med tips. Mycket nöje!

Detta är en extern blogg utanför UNT:s utgivaransvar
TILLBAKA TILL UNT.SE/SPORT

  

 bloglovin

Diskussion: Regelförändring.

Igår när jag satt och glodde på hockeyslutspelet slog det mig att det finns en helt pissdålig regel inom innebandyn. Färjestad fick en straff, som laget missade. Spelet fortsatte efter det 5 spelare mot 5. I innebandy hade inte Färjestad bara fått straff, hade man missat straffen man även fått powerplay efter det. En ytterligare målchans alltså, för så generös är man tydligen i innebandy.

Jag väljer att använda mig av följande tes. En felaktigt hindrad målchans tycker man ju rimligtvis inte ska resultera i två nya målchanser. En räcker väl gott och väl? Blir man fälld i ett friläge tycker jag absolut att man ska få straff, det är den efterföljande utvisningen om straffen inte resulterar i mål som jag vill ha bort. Det borde ju vara rätt självklart, hur gick den regeln igenom från första början? Måndagsexemplarsregel.

Håller ni med eller har jag fel? Lämna gärna en synpunkt.

Matchtipsen – 1/10!

Fredagens match satt plättlätt, men lördagen ser lite lurigare ut. Sex matcher totalt att tippa och följande är vad jag tror.

H3:
Bälinge – Lamadjuret 1, Två lag som är nya i H3 för säsongen. Jag tyckte att Bälinge var vassare under fjolåret och att de borde ha god chans att ta hem segern här.

Almunge – Midas 2, Svår match! Det är inte alldeles lätt att lira borta mot Almunge och denna match kan gå lite hur som helst. Jag har dock feeling för bortalaget.

Enhörningarna – Västerlöfsta 1, Banketta!

Sirius U – Loke 2, Banktvåa!

D1GUD:
Stenhagen – Alunda 1, Stort av Alunda att vinna i premiären, här kommer man dock att få bekänna färg ordentligt. Stenhagen är fortsatt vassa även om man tappat ett par spelare sedan förra säsongen. 6–3?

H1ÖS:
Rasbo – Strömsbro 1, Rasbo har gjort det bra i inledningen och här ska laget ha god chans att plocka tre nya poäng. Strömsbro har inte imponerat inledningsvis.

Antal rätt: 17/31, 55%

Matchtipsen – 30/9!

Det är fredag och fest i underbara Östhammar sporthall. Hemmalaget tar emot Bålsta FBC och jag tror på en rätt ensidig historia.

H3:

Östhammar – Bålsta 1, Två lag som åkte på redigt med däng i omgång ett. Östhammar mötte dock ett riktigt bra lag och får väl vara lite ursäktade. Bålsta är enligt uppgift riktigt urholkade på bra spelare och lär inkassera säsongens andra förlust ikväll. 8–1?

Antal rätt: 16/30, 53%

Matchtipsen – 28/9!

Blir ett kort inlägg idag på grund av tidsbrist. Sirius har hemmamatch i IFU Arena och ikväll tror jag första hemmasegern för året kommer.

SSL herr:
Sirius – Team Thorengruppen 1, Det lär bli jämnt, men jag tycker ändå att Sirius är något vassare. Lägg därtill en osmärre resa för gästerna att ha i benen. 5–3?

Antal rätt: 15/29, 52%

Matchtipsen – 25/9!

Jag hade glömt bort hur pass viktiga de här matchtipsen är för vissa spelare. Det har jag fått erfara under helgen. Kul ändå!

H3:

Sirius U – Almunge 1, Tycker det ska vara viss klasskillnad i denna match. Sirius U har en, för nivån, hyfsad trupp och borde kunna vinna med ett par bollar. 

Loke – Östhammar 1, Här kan det bli riktigt stora siffror. Uppsnackade Loke bör vinna med närmare tvåsiffrigt. 

Hagunda Legends – Lamadjuret 1, Två lag som avancerade från H4. På förhand tycker jag att vi ska ha god chans att plocka tre pinnar.

Bålsta – Bälinge 2, Bålsta har tappat nästan all kvalitet i truppen har jag fått veta sedan jag släppte serietipsen. Då torskar man mot ett lag av Bälinges kaliber.

D1GUD:

Enköping – Krylbo 1, Krylbo är ett helt blankt blad för mig. Gissar att lagen är ungefär jämbördiga. Enköping får tipset i kraft av hemmaplan.

SSL herr:

Storvreta – Höllviken 1, Här ska det bli hemmaseger. Med väldigt stor marginal dessutom.

SSL dam:

Rönnby – FBC Uppsala 2, Rönnby har tappat stora delar av toppspelarna från ifjol. FBC Uppsala har å andra sidan blivit strået vassare och jag tycker att gästerna ska vara favoriter i matchen. Även om Bombardier Arena är lite lurig att spela i.

DAN:

RIG Umeå – Storvreta 1, Storvreta tog en fin skalp under lördagen. Under söndagen väntar dock tuffare motstånd och jag tror att man kammar noll mot RIG Umeå.

H1ÖS:

Bele Barkarby – Rasbo 1, Bele plockade poäng av Runsten i premiären. Ett Runsten som imponerande nog slog Rosersberg senast. Rasbo har stort kunnande, men riskerar att kamma noll. 

Antal rätt: 10/20, 50%

Matchtipsen – 24/9!

Igår var det en mörkdag i innebandytipsens tecken. Inte ett enda rätt. Snacka om att vara iskall. Kul dock att mina tips berör och att se skriverierna om dem i sociala medier. Haha! 

H3:

Midas – Enhörningarna 2, Ja, då får vi se då om Enhörningarna håller den kvalitet som jag och många andra tror. Halvlurig premiärmatch, men då tänker jag mest på hallen de ska spela i och inte motståndet. Skit samma, de löser det enkelt.

D1GUD:

Hagunda – Falun Ungdom 1, Tror Hagunda tar detta ganska enkelt. Falun Ungdom kommer med ett väldigt ungt lag som kan behöva ett par matcher innan man kommer in i spelet på denna nivå.

SSL herr:

Sirius – Warberg 1, Warberg är inte vad man en gång varit. Årets trupp känns inte alls speciellt spännande och jag tror Sirius tar detta relativt enkelt. Johan Eriksson i superform avgör!

H1ÖS:

Gottsunda – Åkersberga 2, Tuff förlust för Gottsunda i premiären medan Åkersberga gjorde processen kort med Strömsbro. Tror på nya tre poäng för gästerna här.

DAN:

Dalen – Storvreta 1, Storvreta åkte på en rejäl smäll i premiären och bortamatch i Umeå känns knappast enklare. Dalen (som spelar i den norra serien) inledde med att enkelt besegra Kalix i premiären och jag tror att de vinner igen.

Antal rätt: 7/15, 47%

Mattias Holmgren
Ålder: 27
Arbete: Reporter på Travronden
Mail: mattias.holmgren1@gmail.com

redaktionella bloggar

Externa sportbloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

Header Torget

Externa Kultur & Nöjesbloggar (omfattas inte av UNT:s utgivaransvar)

Fler bloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

Uppsalavimmel.se - bloggar

Stadsdelsbloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

senaste nytt unt.se