• måndag 30 november 2015
  • Familjeannonser
  • Grannar
  • Lokusjobb
  • Lokus
  • Grannar
  • Uppsala Vimmel
  • Evenemangsguiden
  • Uppgång.se
Snyggt en slaskig dag som denna. Ingmans stilstudier Ingmans stilstudier
Vädersponsor:

Mattias Holmgren

Holmgrens innebandy

Mattias Holmgren håller koll på innebandyn i Uppland. Under sommarhalvåret ligger all fokus på silly season och i synnerhet lag och spelare med uppländsk anknytning. Tveka inte på att höra av er med tips. Mycket nöje!
Detta är en extern blogg utanför UNT:s utgivaransvar
TILLBAKA TILL UNT.SE/SPORT

  

 bloglovin

Diskussion: Regelförändring.

Igår när jag satt och glodde på hockeyslutspelet slog det mig att det finns en helt pissdålig regel inom innebandyn. Färjestad fick en straff, som laget missade. Spelet fortsatte efter det 5 spelare mot 5. I innebandy hade inte Färjestad bara fått straff, hade man missat straffen man även fått powerplay efter det. En ytterligare målchans alltså, för så generös är man tydligen i innebandy.

Jag väljer att använda mig av följande tes. En felaktigt hindrad målchans tycker man ju rimligtvis inte ska resultera i två nya målchanser. En räcker väl gott och väl? Blir man fälld i ett friläge tycker jag absolut att man ska få straff, det är den efterföljande utvisningen om straffen inte resulterar i mål som jag vill ha bort. Det borde ju vara rätt självklart, hur gick den regeln igenom från första början? Måndagsexemplarsregel.

Håller ni med eller har jag fel? Lämna gärna en synpunkt.

Mattias Holmgrens inne & utelista – vecka 48!

Derby, avhoppande tränare, sparkade tränare, sparkade spelare och en femmålsskytt. Delar av detta hittar ni på veckans listor!

Inne:

Derbyt – Vilken match det bjöds på ändå. Sirius var slagna på förhand. Knockade Storvreta direkt i första. Giganten Storvreta återhämtade sig och tog över och hade Sirius nere för räkning rejält. Då från ingenstans så vaknade blåsvart igen. Fantastisk match faktiskt!

Mattias Lundberg – Loke gjorde en fin vändning mot Teknologerna i lördags. Och störst del i det hade Mattias Lundberg med fem kassar och en assist. ”Lulle” kan än helt klart. 

DM – Förmodligen så har DM aldrig varit hetare än nu. ALLA måste boka in vår (Hagunda Legends) sextondelsfinal mot Uppsala Teknologer i Allianshallen A den 9 december klockan 21.10. Det kommer bli en fin batalj.

Rasmus Owenius – IBK Östhammar går som tåget i H4 och i helgen kom ytterligar en seger efter en fin vändning borta mot Enhörningarna. Stor del  i vändningen hade Rasmus Owenius som gjorde fem mål och en assist.

Ute:

Bålstasoppan – Vad var det egentligen som hände? Fyra spelare fick kicken av en styrelse som vägrade kliva fram. Eller? Sedan när styrelsen konfronterades hoppade delar av den av och efter det hävdades det att ingen fått sparken utan bara att de är avstängda året ut? Nej, det enda rätta är om föreningen lägger korten på bordet. Nu!

Mattias Holmgrens inne & utelista – vecka 47!

Matchtipsen – 30/11!

En halvdan helg tipsmässigt för undertecknad. Denna vecka rivstartar direkt med en SSL-match, härligt!

SSL herr:

Gävle – Sirius 2, Pratade som hastigast med Billy Nilsson om denna match efter derbyt. Man såg verkligen på honom hur mycket det här betyder. Att matchen spelas i härliga Gavlerinken istället för Träffen är stor fördel Sirius. Även om Träffen är fin på sitt sätt. Nej, kan Billy hålla känslorna i schack samtidigt som Bobby och Johan Eriksson levererar som sist så kommer detta sluta med en klar bortaseger.

Antal rätt: 153/229, 67%

Lämna förslag till inne & utelistan!

Lämna förslag till inne & utelistan! Måndag imorgon och dags för nya listor. Ni vet hur det fungerar.

Matchtipsen – 29/11!

På grund av tidsbrist har jag ännu inte hunnit räkna ihop statsen från lördagen. Det kommer under veckan någon gång. Bara sex matcher under söndagen. Här är tipsen.

D1Ö:

Storvreta – Strömsbro 1, Enormt viktig match för Storvreta. Skulle det bli förlust är laget sju poäng från kvalplatserna och det tror jag blir alldeles för tufft med bara nio omgångar kvar. Vid seger är det helöppet istället. Tror faktiskt att man lyckas vinna dock, även om det blir knappt. Matchvinnare: Radarparet Johanna Stenberg och Sara Berggren.

Älvsjö – Stenhagen 1, Stenhagen är i desperat poängbehov men jag tror det blir tufft att ta poäng här. Älvsjö slog Stömsbro nyligen vilket imponerar enormt.

H2GUDH:

FBC Uppsala – Enköping 1, Klurig match. Ser dock FBC som favoriter, har känslan att de är något bättre plus att de har hemmaplan här.

H3:

Sirius U – Arlanda 1, Seriens båda nollpoängare skall mötas. Arlanda är rätt väntat med tanke på alla spelartapp men att Sirius U har noll poäng måste ju ses som jordens flopp. Här bör de dock ta tre relativt enkla pinnar.

H4:

Enhörningarna – Östhammar 1, Toppmöte mellan seriens förmodligen två bästa lag. Trodde faktiskt inte att Enhörningarna skulle ha tappat åtta poäng redan. Här tar de dock in tre poäng på serieledaren Östhammar.

D2GUDH:

Storvreta Ungdom – Hagunda 1, Det ser ut att bli idel hemmasegrar denna söndag. Oh förutom Älvsjö kan detta vara den allra säkraste. Storvreta Ungdom har imponerat mycket på mig och får finna sig att vara storfavoriter igen.

Antal rätt: 151/223, 68%

Tränaren lämnar – efter tre veckor

Michael Rasi togs in i Alunda för att få laget på rätt köl igen. Men efter endast tre veckor kommer beskedet att han hoppar av uppdraget. Det har varit ett minst sagt händelserikt år för Michael Rasi. Vad sägs om detta? Sparkad från Visby, giftemål, husköp, nystartad podd som lades ned omgående samt nu det här med Alunda. Vad blir nästa kapitel tro?

Här nedan följer en kort intervju med huvudpersonen.

Varför har du tagit det här beslutet?

– För att jag inte kan stå för det jag kan ge till laget. Jag bygger lag, kring gruppdynamik och att man gör saker tillsammans som lag. Mitt arbete tar för mycket tid, och då kan jag inte vara med laget på samlingar, eller åka buss med grabbarna till matcherna. Och då förstör jag mer än jag gör nytta och det kan jag inte stå för. 

Hur ser du på den tiden du var i Alunda?

– Mycket bra, grabbarna, ledarna och föreningen har tagit emot mig med öppna armar, därför känns det jävligt tråkigt att lämna föreningen.

Vad tror du om deras chanser under säsongen?

– Jag tror absolut att laget kan klara nytt kontrakt!

Kan det bli aktuellt med andra uppdrag för din del?

– Om Storvreta ringer, så lovar jag att lyssna...

redaktionella bloggar

Externa sportbloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

Externa Kultur & Nöjesbloggar (omfattas inte av UNT:s utgivaransvar)

Fler bloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

Uppsalavimmel.se - bloggar

Stadsdelsbloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

senaste nytt unt.se