• torsdag 11 februari 2016
  • Familjeannonser
  • Grannar
  • Lokusjobb
  • Lokus
  • Grannar
  • Uppsala Vimmel
  • Evenemangsguiden
  • Uppgång.se
Ett steg längre High & Low High & Low
Vädersponsor:

Mattias Holmgren

Holmgrens innebandy

Mattias Holmgren håller koll på innebandyn i Uppland. Bloggen startade i augusti 2010 och 2015 utsågs den till Årets Uppsalablogg på Uppsalavimmel Awards. Huvudfokus ligger på lagen i SSL-H4 (herr) samt SSL-D2 (dam).

Tveka inte på att höra av er med tips. Mycket nöje!

Detta är en extern blogg utanför UNT:s utgivaransvar
TILLBAKA TILL UNT.SE/SPORT

  

 bloglovin

Dags att spekulera i Sirius framtid, det här är vad jag tror.

Det kan komma att ske stora förändringar bland spelarna i Uppland i år. Sirius och Hagunda är nog de två lag där risken för spelarflykt är allra störst eftersom de båda degraderats. Jag tänkte ge mig in på att spekulera i vilka spelare som stannar, försvinner och tillkommer i de båda lagen. Sirius står först på tur.

Spelare jag tror stannar i laget: Calle Kostov-Bredberg, Oskar Eneman, Fredrik Sandquist, Patric Krisandersson, Patrik Strandh, Niko Lehtonen, Jonas Berggren, Gustav Eriksson, Tobias Steineck.

Spelare jag tror är osäkra: Freddi Ramsell, Robin Wahlberg, Peter Berlin, Linus Bergström, Anton Fredriksson, Petter Nilsson

Spelare jag tror slutar/byter lag: John Barck, Johan Sr Eriksson, Johan Jr Eriksson, Jesper Johansson, Erik Svenson, Johan Olsson, Dan Johansson

Kommentar: Sirius hade självklart mått bra av att så många som möjligt av grundstommen bland spelarna väljer att stanna kvar. Jag är osäker på att laget varken får behålla Johan Olsson eller Petter Nilsson till kommande säsong, törs föreningen satsa fullt ut på Steineck och ta upp Jonas Eriksson som back-up? Backsidan tror jag kan bli hyfsat likvärdig med den som laget ställde upp med i år, de största förändringarna blir nog på forwardssidan där många av Sirius spelare kopplas samman med andra klubbar. Fortsättningen blir riktigt intressant och många av spelarna väljer nog att avvakta till den nya tränaren skrivit på. Jag vet ett namn de jobbar med men väljer att avvakta med att skriva ut det innan det är officiellt. Ha i åtanke att det här bara är vad jag tror och verkligen ingen vetenskap.

Spekulera gärna själva, hur ser Sirius trupp ut i höst?

Matchtipsen – 10/2!

Dags för klassikermöte i Fyrishov. Storvreta gästas av AIK och under matchen kommer det dessutom att samlas in pengar till Barncancerfonden. Härligt initiativ!

SSL herr:

Storvreta – AIK 1, Storvreta är med i toppen igen efter segrarna mot Dalen och Helsingborg. AIK jagar slutspel men jag tror inte att laget räcker till mot Storvreta på bortaplan.

Mattias Holmgrens inne & utelista – vecka 5!

Då var det måndag vilket betyder att det är dags att hissa och dissa lite. Den här veckan har jag för ovanlighetens skulle lagt mest fokus på utelistan. I alla fall sett till antal tecken. Håll till godo!

Inne:

Albin Sjögren – Visst att motståndet inte höll någon vidare klass men jag tycker ändå att det är starkt av Albin Sjögren att leverera som han gjorde under VM. 16 mål och två assist på fem matcher är siffror som inte går av för hackor.

Gottsunda – Krossade Vide i fredagens derby och blev i och med segern också 99 % klara för uppflyttning. Det ska bli intressant att följa arbetet och se om de får ihop en tillräckligt slagkraftig trupp för det kommande division 1-äventyret.

Ute: 

Det nya SSL-förslaget – Det surras om att klubbarna är överens om ett förslag om att spela 33 matcher. Hur kan ni vara det? Enligt mig låter förslaget som kattskit. Som ett jävla skämt. Att möta vissa lag fler och vissa färre tycker jag är helt fel, redan där är vi snett på det. Och sedan det här med derbygrupper – det har jag aldrig heller varit någon större supporter av. Nej, det måste finnas någon bättre lösning om vi nu så illa tvunget behöver ha fler matcher. Men ta inte bort det här med att möta alla lag lika många gånger hemma som borta. Det är något att vara rädd om. Något annat skapar orättvisor, både gällande slagkraftigt motstånd och gällande ekonomin.

Mattias Holmgrens inne & utelista – vecka 4!

TV: Se Sveriges match mot Frankrike i bloggen

Fyra matcher. Fyra segrar och 87–7 i målskillnad. Att Sverige är överlägsna i VM-kvalet är en underdrift och man lär vinna med liknande siffror som tidigare också i den sista kvalmatchen mot Frankrike. 

Du ser IFF:s sändning från matchen i spelaren nedan.

Matchen drar igång 9.00.

Matchtipsen – 7/2!

Söndag men trots det bara två matcher som spelas. Räknar med en klar (och en mindre klar) hemmaseger.

H3:

Västerlöfsta – Arlanda 1, Västerlöfsta inledde briljant men har stagnerat en del på slutet. Ändock en väl godkänt premiärsäsong i H3 enligt mig. Hemma är man starka och Arlanda ska inte ha någonting att sätta emot.

H4:

Bälinge – Rimbo 1, Oj oj oj, vilken match! Förloraren här kan förmodligen sluta drömma om uppflyttning till H3. Bälinge är svårslagna och har tagit en del skalper under säsongen. Tror de vinner denna match också.

TV: Se Sveriges match mot Slovakien i bloggen

Som väntat krossar Sverige allt motstånd i VM-kvalet. Idag ställs laget mot Slovakien i den nästsista kvalmatchen och ingenting annat än en storseger är att vänta. Robin Nilsberth vilades senast mot Island men lär vara tillbaka nu. Du ser IFF:s sändning från matchen i spelaren nedan.

Matchen drar igång 17.00.

redaktionella bloggar

Externa sportbloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

Header Torget

Externa Kultur & Nöjesbloggar (omfattas inte av UNT:s utgivaransvar)

Fler bloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

Uppsalavimmel.se - bloggar

Stadsdelsbloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

senaste nytt unt.se