• måndag 22 september 2014
ÄNTLIGEN TILLBAKA - Mattias Holmgrens inne... Holmgrens innebandy Holmgrens innebandy
Vädersponsor:

Mattias Holmgren

Holmgrens innebandy

Mattias Holmgren håller koll på innebandyn i Uppland. Under sommarhalvåret ligger fokus på silly season. Häng med!
Detta är en extern blogg utanför UNT:s utgivaransvar
TILLBAKA TILL UNT.SE/SPORT

  

 bloglovin

Dags att spekulera i Sirius framtid, det här är vad jag tror.

Det kan komma att ske stora förändringar bland spelarna i Uppland i år. Sirius och Hagunda är nog de två lag där risken för spelarflykt är allra störst eftersom de båda degraderats. Jag tänkte ge mig in på att spekulera i vilka spelare som stannar, försvinner och tillkommer i de båda lagen. Sirius står först på tur.

Spelare jag tror stannar i laget: Calle Kostov-Bredberg, Oskar Eneman, Fredrik Sandquist, Patric Krisandersson, Patrik Strandh, Niko Lehtonen, Jonas Berggren, Gustav Eriksson, Tobias Steineck.

Spelare jag tror är osäkra: Freddi Ramsell, Robin Wahlberg, Peter Berlin, Linus Bergström, Anton Fredriksson, Petter Nilsson

Spelare jag tror slutar/byter lag: John Barck, Johan Sr Eriksson, Johan Jr Eriksson, Jesper Johansson, Erik Svenson, Johan Olsson, Dan Johansson

Kommentar: Sirius hade självklart mått bra av att så många som möjligt av grundstommen bland spelarna väljer att stanna kvar. Jag är osäker på att laget varken får behålla Johan Olsson eller Petter Nilsson till kommande säsong, törs föreningen satsa fullt ut på Steineck och ta upp Jonas Eriksson som back-up? Backsidan tror jag kan bli hyfsat likvärdig med den som laget ställde upp med i år, de största förändringarna blir nog på forwardssidan där många av Sirius spelare kopplas samman med andra klubbar. Fortsättningen blir riktigt intressant och många av spelarna väljer nog att avvakta till den nya tränaren skrivit på. Jag vet ett namn de jobbar med men väljer att avvakta med att skriva ut det innan det är officiellt. Ha i åtanke att det här bara är vad jag tror och verkligen ingen vetenskap.

Spekulera gärna själva, hur ser Sirius trupp ut i höst?

ÄNTLIGEN TILLBAKA - Mattias Holmgrens inne & utelista - v.38!

Då är de tillbaka. Inne & utelistorna. Som ni har väntat, visst?

Inne:

Alexander Rudd - Gjorde vad han ville med Växjös spelare i tisdags. Framförallt i 3 mot 5-spelet men också i 5 mot 5 där han styrde och ställde.

Alundas matcharrangemang - Nykomlingar spelmässigt men vid sidan av planen håller föreningen minst allsvensk toppklass. Fortsätt så!

Johanna Stenberg - Även om Storvreta förlorade i premiären kvitterar Stenberg ut med beröm godkänt efter 2 mål och 2 assist.

Ute:

Gottsunda IBF - Utebliven direktrapportering från premiären mot Åkersberga. Det är inte okej och måste jobbas bort i fortsättningen.

Kommentar och spelarbetyg efter FBC Uppsala - Telge SIBK

SSL-matchen mellan FBC Uppsala och Telge SIBK var ingen höjdare. Spelarna slet men finessen och kombinationerna saknades. Matchbilden passade Telge bäst och de vann också matchen med uddamålet, i mitt tyckte inte helt orättvist. För FBC Uppsalas del väntar nu tre matcher där man bör ha god chans till poäng (Karlstad borta, Täby hemma och Falun hemma) och det gäller att man får ordning på spelet under den perioden. Efter det väntar storfräsarna i form av Dalen, Rönnby och Endre på kort tid och då fungerar det inte att komma till match med tilltufsat självförtroende.

Bäst i FBC Uppsala idag:

  1. Evelina Sparf – Tenderar ofta att befinna sig där målchanserna uppstår. Stod också för en delikat framspelning till Delgado Johansson och var hemmalagets bästa spelare för dagen.
  2. Josefin Wallberg – Slet hårt från sin centerposition och satte sina medspelare i fina lägen. Det enda som saknades var en plats i målprotokollet.
  3. Julia Nordin – Sprang, sprang och sprang. Avslutade en del men lyckades aldrig överlista Linnéa Bergman.

Matchtipsen - 21/9!

Två av fyra under lördagen. Inte helt nöjd med det heller. Söndagens båda tips känns dock säkra. Håller ni med?

SSL herr:

Warberg – Storvreta 2, Två lag som inlett med segrar. Även om Storvretas var efter förlängning. Det går dock inte att bortse ifrån Warberg oerhört tunga spelarförluster inför säsongen. Det måste visa sig på resultaten i år, tycker jag. Håller Storvreta som favoriter i den här matchen.

SSL dam:

FBC Uppsala – Telge SIBK 1, Premiären blev inte som FBC Uppsala hade tänkt sig men chansen till revansch kommer snabbt. För inte förlorar väl laget mot Telge som man slagit beskedligt två gånger under försäsongen? Telges målvakt är dock duktig och kommer säkert hålla nere siffrorna.

Antal rätt: 3/8, 38%

SSL herr. ALLT gick Sirius väg mot Granlo

Flera fina kombinationer lovar god fortsättning för Sirius. Inledningen mot Granlo inleddes försiktigt från hemmalaget men efter ett anfall helt enligt skolboken signerat Johan Eriksson och Peter Berlin, som betydde 1–0, släppte Sirius på spärrarna. Trots att inte halva matchen var spelad ledde Sirius med osannolika 6–0, siffror kanske något i överkant får jag ändå lov att säga. Sirius hade maxutdelning. Efter 6–0-målet ändrades matchbilden radikalt. Jag vet inte om Siriusspelarna ansåg att jobbet var klart och matchen i hamn eller om Granlo helt enkelt insåg att överkörningen skulle bli obehagligt stor om man inte tog tag i bitarna. Hur som helst. 8–5 till Sirius och årets första SSL-poäng var inspelade.

Granlo då? Ett lag med sjukt höga toppar men som helhet känns väldigt ihåliga. Samuelsson och Nilsberth och det gänget spelar typ 75 % av matchen vilket inte känns helt gångbart under en hel säsong. Vi får se vad det lider helt enkelt för laget från Sundsvall.

Sirius tre bästa idag:

  1. Billy Nilsson – Fortsätter att producera poäng och stod för flertalet magiska passningar in i offensivt slott. Fick också göra sitt första seriemål sedan återkomsten till Sirius och firade som sig bör med sin personliga ”klappa sig på mohikanen-målgest”.
  2. John Barck – Felfri i försvaret återigen. Gjorde även ett viktigt mål i inledningen av matchen. På pass från just det, Billy Nilsson.
  3. Johan Eriksson – Gjorde också han det han ska, poäng. Hotar alltid med sitt patenterade dragskott och har fått fin utdelning under inledningen av säsongen.

Matchtipsen - 20/9!

Tipsen har ju inte börjat på bästa sätt. Endast ett rätt på de fyra första matcherna. Bättring krävs, annars får jag helt enkelt avgå.

SSL herr:

Sirius – Granlo 1, Otippad för förlust för Sirius i premiären (I alla fall enligt mig). Mot Granlo som haft det rätt turbulent, i alla fall om man får tro media, bör Uppsalalaget ha chans till revansch. Man möter dock bland annat Tomas Åhrberg som ju kan vara omänskligt bra i målet om han bestämmer sig för det. Och mot sina gamla lagkamrater i Sirius lär han tända till lite extra.

D1 Norra:

Sundsvall – Storvreta 2, Match i den härliga sporthallen i Sundsvall för Storvretas damlag. Är faktiskt avundsjuk på det. Min känsla är att man kommer att vara med och kriga om kvalplats uppåt i år och att man får en bra inledning här mot Sundsvall. Även om man blandat och gett, kanske lite för mycket, under försäsongen. Paulsson och Wallin hänger två var.

H1 Östra Svealand:

Gottsunda – Åkersberga 1, Hemmalaget får favorittipset, om än med knapp marginal. Har gjort ett par intressanta nyförvärv men har också tappat spelare. Bland annat Gåve till Sirius. Gottsundaseger med ett eller två mål blir min gissning.

Stenhagen – Rasbo 2, Ännu ett Upplandsderby i premiäromgången. Jag tror att nykomlingen Stenhagen går en ganska tuff säsong till mötes och Rasbo bör ta den här matchen. 4-7?

Antal rätt: 1/4, 25%

Mattias Holmgren
Ålder: 25 
Mail: mattias.holmgren1@gmail.com

  • Twitter

redaktionella bloggar

Övriga sportbloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

Externa Kultur & Nöjesbloggar (omfattas inte av UNT:s utgivaransvar)

Fler bloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

Uppsalavimmel.se - bloggar

Stadsdelsbloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

Uppsalavimmel.se

senaste nytt unt.se