• lördag 10 oktober 2015
  • Familjeannonser
  • Grannar
  • Lokusjobb
  • Lokus
  • Grannar
  • Uppsala Vimmel
  • Evenemangsguiden
  • Uppgång.se
Matchtipsen – 10/10! Holmgrens innebandy Holmgrens innebandy
Vädersponsor:

Mattias Holmgren

Holmgrens innebandy

Mattias Holmgren håller koll på innebandyn i Uppland. Under sommarhalvåret ligger all fokus på silly season och i synnerhet lag och spelare med uppländsk anknytning. Tveka inte på att höra av er med tips. Mycket nöje!
Detta är en extern blogg utanför UNT:s utgivaransvar
TILLBAKA TILL UNT.SE/SPORT

  

 bloglovin

Dags att spekulera i Sirius framtid, det här är vad jag tror.

Det kan komma att ske stora förändringar bland spelarna i Uppland i år. Sirius och Hagunda är nog de två lag där risken för spelarflykt är allra störst eftersom de båda degraderats. Jag tänkte ge mig in på att spekulera i vilka spelare som stannar, försvinner och tillkommer i de båda lagen. Sirius står först på tur.

Spelare jag tror stannar i laget: Calle Kostov-Bredberg, Oskar Eneman, Fredrik Sandquist, Patric Krisandersson, Patrik Strandh, Niko Lehtonen, Jonas Berggren, Gustav Eriksson, Tobias Steineck.

Spelare jag tror är osäkra: Freddi Ramsell, Robin Wahlberg, Peter Berlin, Linus Bergström, Anton Fredriksson, Petter Nilsson

Spelare jag tror slutar/byter lag: John Barck, Johan Sr Eriksson, Johan Jr Eriksson, Jesper Johansson, Erik Svenson, Johan Olsson, Dan Johansson

Kommentar: Sirius hade självklart mått bra av att så många som möjligt av grundstommen bland spelarna väljer att stanna kvar. Jag är osäker på att laget varken får behålla Johan Olsson eller Petter Nilsson till kommande säsong, törs föreningen satsa fullt ut på Steineck och ta upp Jonas Eriksson som back-up? Backsidan tror jag kan bli hyfsat likvärdig med den som laget ställde upp med i år, de största förändringarna blir nog på forwardssidan där många av Sirius spelare kopplas samman med andra klubbar. Fortsättningen blir riktigt intressant och många av spelarna väljer nog att avvakta till den nya tränaren skrivit på. Jag vet ett namn de jobbar med men väljer att avvakta med att skriva ut det innan det är officiellt. Ha i åtanke att det här bara är vad jag tror och verkligen ingen vetenskap.

Spekulera gärna själva, hur ser Sirius trupp ut i höst?

Matchtipsen – 10/10!

Det här inlägget borde ha kommit ut redan igår men med tanke på tidsbrist fick det bli såhär. Mitt arbetsschema är överdrivet hektiskt för tillfället men lugnar förhoppningsvis snart ned sig.

SSL herr:

Sirius – Granlo 1, Ett välbehövligt uppehåll för Sirius som fått chansen att lappa ihop formationerna igen. Säkerligen lika välbehövligt för Granlo som inlett risigt. Ger hemmalaget tipset här.

H2GUDH:

Enköping – Falun Ungdom 2, Tror Enköping kan bli jobbiga för en del lag i år men Falun Ungdom känns också de riktigt starka. 11–5 mot Kais Mora U imponerar på mig och jag tror på en knapp men säker bortaseger här.

FBC Uppsala – Roslagen 1, FBC Uppsala har fått ihop ett intressant lag med division 2-mått. Nu ansluter också Niko Lehtonen vilket gör att det offensiva spelet får ytterligare en dimension. Vinner här lätt.

H3:

Almunge – Salabacke 2, Salabacke har börjat helt okej medan Almunges inledning har varit riktigt tuff. Enligt den anmälda laguppställningen kommer Windahl och Ardehi till spel för Salabacke och det betyder självklart mycket. Tror på en tvåa.

Västerlöfsta – Loke 1, Tunn trupp i Loke som kommer att få det riktigt jobbigt med Västerlöfsta ute i Heby. Västerlöfsta är ett erkänt starkt hemmalag som jobbar kolossalt mycket för varandra på hemmaplan. De springer verkligen som gaseller och jag tror det kommer passa Loke riktigt illa.

Uppsala Teknologer – Midas 1, Tätt matchande för Teknologerna men det tror jag inte bekommer laget det minst. Tar tre nya pinnar här.

Bålsta – Sirius U 1, Väldigt tuff start på serien för Sirius U och här väntar ytterligare jobbig match. Flera av spelarna har JAS-matchen från fredagskvällen i benen vilket så klart inte är positivt. Nej, Bålsta tar detta.

H4:

Bålsta U – Hagunda Legends 1, Inga laguppställningar registrerade men Bålsta U är alltid tuffa hemma. De ska ses som favoriter mot oss i den här matchen.

D2GUDH:

Enköping – Hagunda 2, Enköping inledde med seger och Hagunda med torsk. Jag tror dock att båda dessa sviter bryts här. Hagunda har gjort ett par intressanta förstärkningar och kan bli lite av en ”dark horse” i serien i år.

Alunda – Storvik 1, Alunda har inte bara ett väl genomarbetat intro utan har också en kvalitativ trupp på division 2-nivå. Det rutinerade gardet är kvar (Svensson, Svensson och Pehrsson) och underifrån kommer ett gäng framtidsnamn upp. Mina favoriter att ta hem serien detta år.

Antal rätt: 30/54, 56%

Diskussion: Inför derbyomgången i JAS

Ikväll är det dags för det första JAS-derbyt den här säsongen. Räkna med en tät, ruggigt grinig och intensiv tillställning. Testosteronet kommer bubbla över i Allianshallen och det gäller för lagens respektive ledarstaber att ”coola ner” sina spelare så att det inte kokar över allt för ofta. Storvreta tar emot Sirius och det är två lag som, enligt uppgift, inte imponerade nämnvärt i premiären. Båda fick med sig oavgjort mot Gävle respektive Falun Ungdom.

Storvreta har gjort två intressanta värvningar i Simon Gustafsson och Daniel Stockfors som på egen hand kan avgöra en match av den här sorten. I stort sett enbart på vilja. Sirius trupp känns något bredare även om mycket kommer att handla om SSL-spelarna Christoffer Gustafsson och Mattias Jansson.

Publikmässigt hoppas jag spelarna bjuds på en riktig fest. Minst 350 personer bör leta sig ned till Allianshallen denna kväll. Dessvärre konkurrerar matchen mot Sveriges EM-kval mot Lichtenstein och även om det är en blåbärsnation så kommer många prioritera fotbollen.

Hur matchen går? Jag tror på uddamålet och har feeling för Sirius. Det kommer bli tillknäppt. Släpper lagen loss allt för mycket tror jag det slår tillbaka minst lika hårt. De som håller sina huvuden mest kalla vinner. Det gäller både ledare och spelare. Jag säger 3–4.

Redan på söndag är det dags för nästa derby när ”landsortslagen” Rasbo och Hagunda drabbar samman i Hall 2000. Två lag som inledde JAS-spelet på bästa sätt, med seger. Att komma till Hall 2000 är inte lätt och ska Hagunda få med sig poäng krävs en insats som är 100 %-ig. Så pass bra är Rasbo hemma och det är förstås coacherna Dahlberg och Gustafsson medvetna om. Ett underskattat tränarpar enligt mig där Dahlberg står för den ungdomliga entusiasmen och Gustafsson för rutinen. Han vet vad som gäller vid sådana här tillfällen och har tagit mängder av ungdomslag från Hagunda IF till större segrar. Främst P88-laget.

Hur det går i denna match? Har en känsla att Rasbo blir för starka hemma och vinner med två, tre bollar. Säg 6–4. Jag och Ted Wikström diskuterade detta i min podcast för ett par veckor sedan och det kan mycket väl bli så att Rasbo går fullt på hemmaplan.

Vad tror du om årets JAS?

Matchtipsen – 9/10!

Fredag och som alltid ett par matcher som ska avgöras. Tror Åkersberga är den klaraste matchen på förhand.

H1ÖS:

Alunda – Åkersberga 2, Ruggigt tuff inledning på serien för Alunda och jag är rädd att laget står på noll poäng även efter omgång fyra. Åkersberga har inlett starkt och utklassningssegern över Sandviken imponerar.

H4:

Björklinge U – Enhörningarna 2, Missräkning av Enhörningarna senast. Jag gissar att laget är riktigt revanschsuget och tar tre pinnar här. ”Pumba” ställs mot sitt gamla lag och den allra största frågan är hur han firar sina mål i den här matchen? 

Östhammar – Dannemora/Ö 1, Östhammar ser riktigt vassa ut och börjar segla upp som favoriter i serien. Särskilt hemma är de riktigt tunga att möta.

Antal rätt: 28/51, 55%

Matchtipsen – 8/10!

Match redan en torsdag. Risken är dock att den inte går historien som någon vidare jämn sådan.

H3:

Arlanda – Teknologerna 2, Arlanda har som sagt tappat i stort sett hela truppen och ställer ett väldigt ungt lag på banan. Blev stortorsk i premiären och risken är stor att det blir så även här. Teknologerna, anförda av Johan Oliwsson, tar detta med 10–3.

Antal rätt: 27/50, 54%

Innebandypodden avsnitt 4: Upplands hetaste tränare gästar

Ny podd med mig och Rasi uppe. Den här gången utan Rasi. Han valde att lämna mig i sticket typ två minuter innan sändning. DEN JÄVELN. Hur som. Marko Palosaari gästar och gör det med den äran. Som vanligt hittar ni podden på iTunes och andra podcastappar som Podcaster och Podkicker. Där söker ni på "Innebandypodden - med Holmgren och Rasi". Den går även att lyssna på i spelaren här till höger i bloggen.

Den finns även via följande RSS: http://holmgrenochrasi.libsyn.com/rss

samt även på denna webbsida: http://holmgrenochrasi.libsyn.com/

Åsikter, tips och frågor skickas enklast via sociala medier under hashtagen #holmgrenochrasi.

Mattias Holmgren
Ålder: 26 
Mail: mattias.holmgren1@gmail.com

  • generic
  • Podcast

redaktionella bloggar

Externa sportbloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

Externa Kultur & Nöjesbloggar (omfattas inte av UNT:s utgivaransvar)

Fler bloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

Uppsalavimmel.se - bloggar

Stadsdelsbloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

senaste nytt unt.se