• söndag 1 februari 2015
Elitettan. Hon tar över Sirius F19, Mattss... Fotbollsbloggen Fotbollsbloggen
Vädersponsor:

Mattias Holmgren

Holmgrens innebandy

Mattias Holmgren håller koll på innebandyn i Uppland. I år ligger störst fokus på Sirius herr, Storvreta herr och FBC Uppsala dam. Men också serier som D1 Norra, H1 Östra Svealand, D2GUDH, H2GUDH, H3 och H4. Tveka inte att höra av er med tips. Mycket nöje!
Detta är en extern blogg utanför UNT:s utgivaransvar
TILLBAKA TILL UNT.SE/SPORT

  

 bloglovin

Dags att spekulera i Sirius framtid, det här är vad jag tror.

Det kan komma att ske stora förändringar bland spelarna i Uppland i år. Sirius och Hagunda är nog de två lag där risken för spelarflykt är allra störst eftersom de båda degraderats. Jag tänkte ge mig in på att spekulera i vilka spelare som stannar, försvinner och tillkommer i de båda lagen. Sirius står först på tur.

Spelare jag tror stannar i laget: Calle Kostov-Bredberg, Oskar Eneman, Fredrik Sandquist, Patric Krisandersson, Patrik Strandh, Niko Lehtonen, Jonas Berggren, Gustav Eriksson, Tobias Steineck.

Spelare jag tror är osäkra: Freddi Ramsell, Robin Wahlberg, Peter Berlin, Linus Bergström, Anton Fredriksson, Petter Nilsson

Spelare jag tror slutar/byter lag: John Barck, Johan Sr Eriksson, Johan Jr Eriksson, Jesper Johansson, Erik Svenson, Johan Olsson, Dan Johansson

Kommentar: Sirius hade självklart mått bra av att så många som möjligt av grundstommen bland spelarna väljer att stanna kvar. Jag är osäker på att laget varken får behålla Johan Olsson eller Petter Nilsson till kommande säsong, törs föreningen satsa fullt ut på Steineck och ta upp Jonas Eriksson som back-up? Backsidan tror jag kan bli hyfsat likvärdig med den som laget ställde upp med i år, de största förändringarna blir nog på forwardssidan där många av Sirius spelare kopplas samman med andra klubbar. Fortsättningen blir riktigt intressant och många av spelarna väljer nog att avvakta till den nya tränaren skrivit på. Jag vet ett namn de jobbar med men väljer att avvakta med att skriva ut det innan det är officiellt. Ha i åtanke att det här bara är vad jag tror och verkligen ingen vetenskap.

Spekulera gärna själva, hur ser Sirius trupp ut i höst?

Tipstävlingen – De möts i final!

Semifinalerna är avklarade och här nedan ser ni resultatet. Antal rätt ser ni till vänster om ert namn i listan, tycker ni att siffran inte stämmer måste ni höra av er via mail omgående. 94 mål föll denna omgång. Noterbart är att alla fyra semifinalister fick fem rätt.

5 Daniel Meisels (1, 1, 1, 2, 2, 1, 2, 1, 1, 1, 107 mål)
5 Joakim Ottosson (1, 1, 1, 2, 1, 2, 2, 2, 1, 1, 109 mål)

5 Martin Holm (1, 1, 1, 2, 2, 1, 2, 1, 1, 1, 102 mål)
5 Albin Ruhl (1, X, 1, 2, 2, 1, 2, 2, 1, 1, 101 mål)

Lottningen till tipsrunda fyra, tillika semifinalerna:

Finalen:
Daniel Meisels
Albin Ruhl

I början av veckan så kommer tipskupongen inför finalen att skickas ut via mail.

Kom med förslag till inne & utelistan!

I vanlig ordning så ser jag gärna att ni kommer med förslag till morgondagens inne & utelista. Allt för att inte någon, som förtjänar det, ska glömmas bort i all hast.

Matchtipsen - 1/2!

Så var det snart söndag, och ytterligare matcher och matchtips. Varsågoda!

SSL herr:

Storvreta – Mullsjö 1, Storvreta har hittat rätt på slutet, även om motståndet kanske inte varit av grövsta kaliber. Jag gissar dock att man tar sin fjärde raka seger när Mullsjö väntar på hemmaplan.

H1ÖS:

Gottsunda – Visby 2, Visby ångar på i toppen och ska bara defilera upp i allsvenskan. Gottsunda måste i stort sett gå fullt på slutet för att undvika degradering och det gör man inte.

H4:

Saga – Almunge 2, Viktig match för båda lagen som slåss i helt olika regioner av tabellen. Jag tror att Almunge krigar till sig tre blytunga poäng i toppen.

Frötuna – Stenhagen U 2, Enormt mycket på spel kring det nedersta strecket. Frötuna är i stort sett piskade att vinna eftersom man också har en match mer spelad än Stenhagen. Jag har dock feeling för Stenhagen här.

Gottsunda U – Rimbo 2, Dubbla matcher för Rimbo denna helg. Som tog en stark seger mot Västerlöfsta under lördagen. Vinner igen.

D2GUDH:

Stenhagen – Leksand 1, En match där det skall vara klasskillnad. I alla fall på Stenhagens hemmaplan.

Antal rätt: 250/429, 58%

Bloggens tipstävling: Här är alla tipsrader inför semifinalerna!

Precis som förra veckan publicerar jag allas tipsrader. Så här ser dessa ut. Dessvärre hinner jag inte med någon procentuträkning denna gång och jag hoppas att ni har överseende med detta.

31/1 16.00 SSL herr Pixbo – Sirius

31/1 14.00 SSL dam FBC Uppsala – Huddinge

31/1 17.10 H1ÖS Hagunda – Rosersberg

31/1 19.00 H1ÖS Rasbo – Hässelby

31/1 12.00 D2GUDH Hudik/Björkberg – Alunda

31/1 14.00 H3 Enköping – Bålsta

31/1 16.20 D2GUDH Enköping – Hedemora

1/2 16.00 SSL herr Storvreta – Mullsjö

1/2 12.30 D2GUDH Stenhagen – Leksand

1/2 12.00 D3 Uppsala Teknologer – Östhammar

--------

Semifinaler:

Daniel Meisels (1, 1, 1, 2, 2, 1, 2, 1, 1, 1, 107 mål)
Joakim Ottosson (1, 1, 1, 2, 1, 2, 2, 2, 1, 1, 109 mål)

Martin Holm (1, 1, 1, 2, 2, 1, 2, 1, 1, 1, 102 mål)
Albin Ruhl (1, X, 1, 2, 2, 1, 2, 2, 1, 1, 101 mål)

Matchtipsen – 31/1!

Lördag och ännu ett inlägg med tips. Till 16 matcher denna gång. Typ som att skriva en bok. Eller två nästan.

SSL herr:

Pixbo – Sirius 1, Allt var frid och fröjd i Sirius men hastigt och lustigt har laget nu tre raka torsk i bagaget. Man är i stort behov av en seger nu men jag tror att Pixbo borta blir för tufft.

SSL dam:

FBC Uppsala – Huddinge 1, Fortsatt inga trepoängare hemma för FBC Uppsala och här är en ytterligare en väldigt jämn match att vänta. Jag tror dock att ”DJ” och Nordin leder laget till seger.

H1ÖS:

Stenhagen – Borlänge 2, Stenhagen är som bekant redan körda i tabellen medan Borlänge har mycket att spela för. Ska man nå kvalet får man inte tappa poäng i den här matchen. Det gör man inte heller.

Hagunda – Rosersberg 1, Hagunda har hittat in på segerspåret och vid vinst här är man på rätt sida kvalstrecket igen. Jag tror inte att Rosersberg slår Hagunda för andra gången i år.

Rasbo – Hässelby 2, Rasbo ger många ynglingar chansen även i denna match. Bra för framtiden men jag tror inte att de lyckas vinna över Hässelby som gjort det riktigt bra i år. 6–8?

H2GUDH:

Björklinge – Gluggen 1, Sexpoängsmatch där Gluggen vid seger kan ta sig över nedflyttningsstrecket. Jag tror dock att Björklinge tar chansen att skapa lite distans nedåt och vinner hyfsat enkelt.

Strömsbro – Roslagen 1, Strömsbro är seriens gigant och jag tror inte att Roslagen har mycket att sätta emot.

H3:

Dannemora/Österby – Salabacke 2, Viktig match för båda lagen som är indragna i bottenstriden. Känslan är dock att tåget redan gått för Dannemora. Salabacke spelar för att både undvika direktnedflyttning men också för att helt och hållet undvika kvalet nedåt. Tre poäng här vore en stor hjälp på vägen. Kirrar Windahl biffen?

Enköping – Bålsta 1, Derby! Jag tror Enköping vinner i och med att de lirar hemma. De är alltid rugga hemma som det känns.

Loke – Arlanda 2, Två lag som varken har med toppen eller botten att göra. Så är känslan även fast många omgångar återstår. Har lite feeling för tvåan.

H4:

Västerlöfsta – Rimbo 1, Toppmatch och det är dessutom snuskigt jämnt i toppen. Nu finns inga utrymmen för onödiga poängtapp. Västerlöfsta har grym statistik hemma och jag tror att man vinner.

Bålsta U – Alunda U 1, Inte orkar väl Alunda skicka någon topptrupp till Bålsta? Hemmalaget har mycket att lira för och jag tror att man vinner med ett par bollar.

Hagunda Legends – Midas 1, Lirar jag torskar vi. Lirar jag inte vinner vi. Det känns därmed inte helt fel att stå över denna på grund av jobb.

D2GUDH:

Hudik/Björkberg – Alunda 2, Alunda kravlar sig kvar på kvalplats och behöver ta en seger även här om man ska fortsätta göra det. Bengtsson avgör med ett hattrick.

Hagunda – Bålsta 1, Bottenmöte mellan två lag under strecket. Bålsta har haft det riktigt tufft i år och här är risken stor att det blir ännu en förlust.

Enköping – Hedemora 2, Hedemora fortsätter att jaga toppen och vinner man här kan man kanske kravla sig över strecket. Men då behöver man hjälp med lite resultat i övriga matcher.

Antal rätt: 240/413, 58%

Mattias Holmgren
Ålder: 26 
Mail: mattias.holmgren1@gmail.com

  • Twitter

redaktionella bloggar

Externa sportbloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

Externa Kultur & Nöjesbloggar (omfattas inte av UNT:s utgivaransvar)

Fler bloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

Uppsalavimmel.se - bloggar

Stadsdelsbloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

senaste nytt unt.se