• torsdag 30 oktober 2014
Matchtipsen - 30/10! Holmgrens innebandy Holmgrens innebandy
Vädersponsor:

Mattias Holmgren

Holmgrens innebandy

Mattias Holmgren håller koll på innebandyn i Uppland. I år ligger störst fokus på Sirius herr, Storvreta herr och FBC Uppsala dam. Men också serier som D1 Norra, H1 Östra Svealand, D2GUDH, H2GUDH, H3 och H4. Tveka inte att höra av er med tips. Mycket nöje!
Detta är en extern blogg utanför UNT:s utgivaransvar
TILLBAKA TILL UNT.SE/SPORT

  

 bloglovin

Dags att spekulera i Sirius framtid, det här är vad jag tror.

Det kan komma att ske stora förändringar bland spelarna i Uppland i år. Sirius och Hagunda är nog de två lag där risken för spelarflykt är allra störst eftersom de båda degraderats. Jag tänkte ge mig in på att spekulera i vilka spelare som stannar, försvinner och tillkommer i de båda lagen. Sirius står först på tur.

Spelare jag tror stannar i laget: Calle Kostov-Bredberg, Oskar Eneman, Fredrik Sandquist, Patric Krisandersson, Patrik Strandh, Niko Lehtonen, Jonas Berggren, Gustav Eriksson, Tobias Steineck.

Spelare jag tror är osäkra: Freddi Ramsell, Robin Wahlberg, Peter Berlin, Linus Bergström, Anton Fredriksson, Petter Nilsson

Spelare jag tror slutar/byter lag: John Barck, Johan Sr Eriksson, Johan Jr Eriksson, Jesper Johansson, Erik Svenson, Johan Olsson, Dan Johansson

Kommentar: Sirius hade självklart mått bra av att så många som möjligt av grundstommen bland spelarna väljer att stanna kvar. Jag är osäker på att laget varken får behålla Johan Olsson eller Petter Nilsson till kommande säsong, törs föreningen satsa fullt ut på Steineck och ta upp Jonas Eriksson som back-up? Backsidan tror jag kan bli hyfsat likvärdig med den som laget ställde upp med i år, de största förändringarna blir nog på forwardssidan där många av Sirius spelare kopplas samman med andra klubbar. Fortsättningen blir riktigt intressant och många av spelarna väljer nog att avvakta till den nya tränaren skrivit på. Jag vet ett namn de jobbar med men väljer att avvakta med att skriva ut det innan det är officiellt. Ha i åtanke att det här bara är vad jag tror och verkligen ingen vetenskap.

Spekulera gärna själva, hur ser Sirius trupp ut i höst?

Matchtipsen - 30/10!

Stabilt tips igår då Sirius U vann i H3. Tror på samma utfall med bortaseger även i dagens match.

D2GUDH:

Enköping – Hudik/Björkberg 2, Match mellan två lag som börjat poängmässigt bra. Men känslan är att Enköping mött betydligt enklare lag i inledningen och jag tror nog att Hudik/Björkberg är ett nummer större i den här matchen. Duon Olofsson/Sundwall blir tungan på vågen.

Antal rätt: 79/143, 55%

Möjlig lösning på Storvretas backkris?

Mika Kohonen. Blir det han som får gå ner och axla backmanteln nu i Jesper Berggrens och Niklas Winroths frånvaro? Högst möjligt faktiskt om ni frågar mig. Faktiskt lika troligt som att det blir Victor Andersson skulle jag säga.

Möjliga startfemmor mot Linköping den 6/11.

Viktor Klintsten
(Albin Engholm)

Mattias Samuelsson – Rasmus Sundstedt
Henrik Stenberg – Alexander Rudd – Albin Sjögren

Mika Kohonen – Staffan Jacobson
Joakim Olsson – Victor Andersson – Rickie Hyvärinen

Gustaf Bäckström – Philip Cauwenhed
Fredrik Lindholm – Anton Waldenvik – Fredrik Holtz

Nytt upplägg: ”Förstafemman”

Har praktiserat det här nya segmentet ett par gånger nu och känner mer och mer att det kan bli svårt att utse en femma varje vecka. Speciellt på damsidan där jag endast har ett lag att välja spelare från. Istället kommer jag att publicera femmorna när jag känner att det är dags, men inte mer sällan än var tredje vecka. Målet är varannan. Jag tror att det slutligen ger ett godare resultat istället för att mata ut inläggen varje vecka.

Så då vet ni.

Matchtipsen - 29/10!

Speluppehåll i flera av serierna den här veckan men i H3:an så spelas den här uppskjutna matchen från omgång ett.

H3:

Dannemora/Österby – Sirius U 2, Poäng och ett steg i rätt riktning för Dannemora/Österby senast. Men nu väntar tuffare motstånd i form av ”junisarna” i Sirius U. Ett lag som inlett serien som förväntat. En del fina resultat men man räcker inte till mot de allra bästa, än så länge. Bör ta tre enkla poäng här i alla fall.

Antal rätt: 78/142, 55%

Precis vad Storvreta inte behövde

Aj aj aj. Niklas Winroths knäskada befaras vara av grövsta sort och vill det sig illa är han borta hela säsongen. Självklart väldigt tråkigt, både för Winroth själv men också för Storvreta som lag som får klara sig utan en oerhört kompetent spelare. Winroth har ju förmågan att spela både back och center vilket gör honom väldigt nyttig.

Storvreta har dessutom Jesper Berggren skadad, vilket också det är ett tungt slag på backsidan. Backuppsättningen var tunn redan innan Winroths skada och lösningen nu lär bli att plocka ner ytterligare en forward. Förmodligen blir det Victor Andersson som spelat back tidigare.

Storvretas backuppsättning just nu:

Mattias Samuelsson
Staffan Jacobson
Gustaf Bäckström
Philip Cauwenhed
Rasmus Sundstedt (Nedflyttad forward)
Jesper Berggren (Skadad)
Niklas Winroth (Skadad)

En annan lösning skulle vara att värva in någon spelare utifrån. Men vem? Kvalitetsbackar utan kontrakt växer inte på träd i oktober månad. Letar vi lokalt ser jag Hagundabacken Markus Åkerfeldt som det mest intressanta alternativet. Men samtidigt är steget mellan division I och SSL stort och man kan inte kräva att en sådan spelare ska kunna gå in och leverera med kort varsel.

Det ska bli intressant att se hur Storvreta löser det här. Kanske har man något namn utifrån att jobba på. Men troligtvis inte. Och då är Victor Andersson det klart bästa alternativet att plocka ner på backplats enligt mig.

Mattias Holmgren
Ålder: 25 
Mail: mattias.holmgren1@gmail.com

  • Twitter

redaktionella bloggar

Övriga sportbloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

Externa Kultur & Nöjesbloggar (omfattas inte av UNT:s utgivaransvar)

Fler bloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

Uppsalavimmel.se - bloggar

Stadsdelsbloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

senaste nytt unt.se