• torsdag 28 augusti 2014
Vädersponsor:

Mattias Holmgren

Holmgrens innebandy

Mattias Holmgren håller koll på innebandyn i Uppland. Under sommarhalvåret ligger fokus på silly season. Häng med!
Detta är en extern blogg utanför UNT:s utgivaransvar
TILLBAKA TILL UNT.SE/SPORT

  

 bloglovin

Dags att spekulera i Sirius framtid, det här är vad jag tror.

Det kan komma att ske stora förändringar bland spelarna i Uppland i år. Sirius och Hagunda är nog de två lag där risken för spelarflykt är allra störst eftersom de båda degraderats. Jag tänkte ge mig in på att spekulera i vilka spelare som stannar, försvinner och tillkommer i de båda lagen. Sirius står först på tur.

Spelare jag tror stannar i laget: Calle Kostov-Bredberg, Oskar Eneman, Fredrik Sandquist, Patric Krisandersson, Patrik Strandh, Niko Lehtonen, Jonas Berggren, Gustav Eriksson, Tobias Steineck.

Spelare jag tror är osäkra: Freddi Ramsell, Robin Wahlberg, Peter Berlin, Linus Bergström, Anton Fredriksson, Petter Nilsson

Spelare jag tror slutar/byter lag: John Barck, Johan Sr Eriksson, Johan Jr Eriksson, Jesper Johansson, Erik Svenson, Johan Olsson, Dan Johansson

Kommentar: Sirius hade självklart mått bra av att så många som möjligt av grundstommen bland spelarna väljer att stanna kvar. Jag är osäker på att laget varken får behålla Johan Olsson eller Petter Nilsson till kommande säsong, törs föreningen satsa fullt ut på Steineck och ta upp Jonas Eriksson som back-up? Backsidan tror jag kan bli hyfsat likvärdig med den som laget ställde upp med i år, de största förändringarna blir nog på forwardssidan där många av Sirius spelare kopplas samman med andra klubbar. Fortsättningen blir riktigt intressant och många av spelarna väljer nog att avvakta till den nya tränaren skrivit på. Jag vet ett namn de jobbar med men väljer att avvakta med att skriva ut det innan det är officiellt. Ha i åtanke att det här bara är vad jag tror och verkligen ingen vetenskap.

Spekulera gärna själva, hur ser Sirius trupp ut i höst?

Engblom: ”Vi har facit, det är bara att titta på hur fotbollen har gjort och sedan göra tvärtom”

Tobias Engblom är huvudtränare för Storvretas juniorallsvenska lag i vinter. Storvreta startade en juniorsatsning inför den här säsongen och förfogar på en trupp på ungefär 40–45 spelare. Engblom är kritisk mot att innebandylagen har för bråttom att plocka upp juniorerna i sin seniorverksamhet.
- Varför är det så bråttom? Vår tanke är att ha kvar spelarna i juniorverksamheten tills de är 20, efter det har de fortfarande 10-15 år kvar som innebandyspelare. Nu tänker många istället att: ”Den här spelaren är bra som 16-åring, han måste vi plocka upp i a-laget”. Risken är att spelarna bränner ut sig. Sen kanske att om det kommer en råtalang som Stenberg ska man inte hålla kvar honom i juniorlaget. Men för den stora massan behöver vi inte ha så bråttom, säger han.

Engblom har klart för sig hur innebandyn bör gå tillväga. Och riktar samtidigt en hård känga till fotbollen.
- Vi har facit. Det är bara att titta på hur fotbollen har gjort och sedan göra tvärtom. De senaste 10 åren har de börjat med elitsatsningar och akademier allt tidigare och samtidigt är svensk landslagsfotboll sämre än någonsin. Hör det ihop? Ja, i min mening.

Hur kommer ni i Storvreta att jobba?
- I dagsläget så jobbar vi helt enligt SIU (Svensk innebandys utvecklingsmodell)-modellen och jobbar med både elit och bredd. Sirius jobbar endast med elit, till exempel. De vi konkurrerar med är oss själva för att hitta tillbaka till den identitet där Storvreta inte varit tillräckligt ödmjuka och tagit tillvara på juniorverksamheten de senaste åren. Det gäller att hitta tillbaka till den talangfabrik som Storvreta en gång varit.

Holmgren tippar D2GUDH - II/V

D2GUDH-tipset fortsätter. Turen har kommit till Alunda.

1. Stenhagens KK
3. Alunda IBF – Är ett bättre lag än ifjol. Har värvat in topparna från nedlagda Björklinge BK. Tänker på Kardell och Bengtsson. Lagen som kommit upp i serien underifrån känns riktigt tunna, känslan är att kvaliteten på serien är betydligt sämre det här året. Bästa poänggörare: Sarah Svensson.

Holmgren tippar D2GUDH - I/V

Går ut stenhårt gällande D2GUDH-tipset. Sätter jag inte rätt seriesegrare lovar jag att ställa upp i Stockholm Maraton 2015.

1. Stenhagens KK – Unga Stenhagen har blivit ett år äldre och vinner de inte D2GUDH, som ser ut som en ruggigt lämplig uppgift, i år ställer jag upp i Stockholm Marathon 2015. (OBS. Lovar inte att fullfölja…) Det blev ett trekejsarslag ifjol och då både Kais Mora U och Gottsunda försvunnit av olika anledningar ser jag inte att något lag kan hota Stenhagen. Bästa poänggörare: Elina Hiort af Ornäs.

Holmgren tippar H3 Uppland - XII/XII

Sista delen för H3-tipset och inte oväntat är det Arlanda som är kvar som sista lag. Ikväll startar tipsen för nästa serie. H2GUDH, D2GUDH eller H4.

1. SK Vide
2. Bålsta FBC
3. Loke IBK
4. Enköpings IBK
5. Hagunda IF U
6. IK Sirius IBK U
7. Arlanda IBK 
Besvikelse ifjol och känslan är att laget gör en likvärdig insats den här säsongen. Bör ändå klara sig kvar med marginal. Bästa poänggörare: Peter Bergvall.

8. Uppsala Teknologer
9. Livets Ord IF
10. Salabacke FBC
11. IBK Östhammar
12. IFK Dannemora/Österby

Mattias Holmgren
Ålder: 25 
Mail: mattias.holmgren1@gmail.com

  • Twitter

redaktionella bloggar

Övriga sportbloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

Externa Kultur & Nöjesbloggar (omfattas inte av UNT:s utgivaransvar)

Fler bloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

Uppsalavimmel.se - bloggar

Stadsdelsbloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

Uppsalavimmel.se

senaste nytt unt.se