• fredag 24 oktober 2014
Matchtipsen - 24/10! Holmgrens innebandy Holmgrens innebandy
Vädersponsor:

Mattias Holmgren

Holmgrens innebandy

Mattias Holmgren håller koll på innebandyn i Uppland. I år ligger störst fokus på Sirius herr, Storvreta herr och FBC Uppsala dam. Men också serier som D1 Norra, H1 Östra Svealand, D2GUDH, H2GUDH, H3 och H4. Tveka inte att höra av er med tips. Mycket nöje!
Detta är en extern blogg utanför UNT:s utgivaransvar
TILLBAKA TILL UNT.SE/SPORT

  

 bloglovin

Dags att spekulera i Sirius framtid, det här är vad jag tror.

Det kan komma att ske stora förändringar bland spelarna i Uppland i år. Sirius och Hagunda är nog de två lag där risken för spelarflykt är allra störst eftersom de båda degraderats. Jag tänkte ge mig in på att spekulera i vilka spelare som stannar, försvinner och tillkommer i de båda lagen. Sirius står först på tur.

Spelare jag tror stannar i laget: Calle Kostov-Bredberg, Oskar Eneman, Fredrik Sandquist, Patric Krisandersson, Patrik Strandh, Niko Lehtonen, Jonas Berggren, Gustav Eriksson, Tobias Steineck.

Spelare jag tror är osäkra: Freddi Ramsell, Robin Wahlberg, Peter Berlin, Linus Bergström, Anton Fredriksson, Petter Nilsson

Spelare jag tror slutar/byter lag: John Barck, Johan Sr Eriksson, Johan Jr Eriksson, Jesper Johansson, Erik Svenson, Johan Olsson, Dan Johansson

Kommentar: Sirius hade självklart mått bra av att så många som möjligt av grundstommen bland spelarna väljer att stanna kvar. Jag är osäker på att laget varken får behålla Johan Olsson eller Petter Nilsson till kommande säsong, törs föreningen satsa fullt ut på Steineck och ta upp Jonas Eriksson som back-up? Backsidan tror jag kan bli hyfsat likvärdig med den som laget ställde upp med i år, de största förändringarna blir nog på forwardssidan där många av Sirius spelare kopplas samman med andra klubbar. Fortsättningen blir riktigt intressant och många av spelarna väljer nog att avvakta till den nya tränaren skrivit på. Jag vet ett namn de jobbar med men väljer att avvakta med att skriva ut det innan det är officiellt. Ha i åtanke att det här bara är vad jag tror och verkligen ingen vetenskap.

Spekulera gärna själva, hur ser Sirius trupp ut i höst?

Matchtipsen - 24/10!

Spännande damderby står för dörren. Är du på plats?

D2GUDH:

Hagunda - Stenhagen 2, Starkt av Hagunda att plocka poäng mot Alunda borta senast. Nu väntar ett, på förhand, ännu tuffare motstånd och jag känner mig tvingad att gå emot laget igen. Stenhagen har börjat helt okej. Även om resultatet mot Hedemora borta inte imponerar överhuvudtaget. Känslan är att de behöver höja sig något snäpp om det ska bli någon serieseger.

Antal rätt: 64/118, 54%

Förstafemman i Uppland – SSL herr – omgång 1-6.

Har tänkt att börja med en ny grej i bloggen. Att återkommande utse "Förstafemman i Uppland" och där tar de sex spelare från Uppsalalagen som imponerat mest på mig under en period plats. Det kommer även att göras på damsidan med start inom kort.

Målvakt:
Petter Nilsson, Sirius – Eftersom Klintsten varit skadad under stora delar av säsongsinledningen tycker jag inte det är något snack om att Petter Nilsson var den bästa uppländska målvakten i inledningen på serien (Inte sagt att han inte skulle vara etta även om Klintsten varit i speldugligt skick under hela hösten). Både mot AIK och mot Falun har han gjort mängder av räddningar som håller världsklass.

Backar:
John Barck, Sirius – En underskattad spelare som i stort sett aldrig gör ett misstag. Jag tror jag räknade till en felpassning i gårdagens match mot Falun. Har även visat sig vara målfarlig efter tre raka pp-mål mot, i tur och ordning, Linköping, AIK och Falun.

Rasmus Sundstedt, Storvreta – Flyttade ner på backplats efter ett par matcher som forward och känslan är att det är där han passar allra bäst. Hans skott kan användas på ett helt annat, bättre, sätt än om han är forward och kommer långt ner i banan.

Center:
Alexander Rudd, Storvreta – Inget större snack om saken. Har kommit till Storvreta och dominerat. Redan i första hemmamatchen blev nog Rudd mångas favorit efter underhållningen i boxplay. Målet mot AIK borta är ju också det innebandygodis av bästa kvalitet.

Forwards:
Henrik Stenberg, Storvreta – Efter en trög inledning har det lossnat ordentligt och mot Pixbo var Stenberg Storvretas bästa spelare. Är tjurskallig (på rätt sätt) som få och känslan är att om han väl bestämt sig för att göra något så ska det bli så, till vilket pris som helst.

Billy Nilsson, Sirius – Har, som väntat, fått en stor roll i Sirius och axlar den rollen galant. Är lagets överlägset bästa poänggörare hittills och är en av seriens bästa spelare på att styra spelet. Han var ju till exempel styrande point i Faluns powerplay vilket är ett tecken på det om något.

Hur ser din egna femma ut?

Nästa "Förstafemma" planeras att publiceras strax innan VM.

Falun-Sirius - Kommentar och spelarbetyg

En helt okej första period. En sömnig andra och en tredje där Falun visade mästartakter. Lite så kan man sammanfatta matchen mellan Falun och Sirius som spelades under onsdagen. Sirius kändes en aning sega efter urladdningen mot AIK i söndags. Kanske var det för tätt mellan matcherna för att Sirius på riktigt skulle kunna utmana Falun? Även fast de gick på tre formationer så kändes de en aning bleka. Eller så är det bara så att de inte trivs utanför Fyrishovs väggar. Så kan det absolut vara, men om laget ska räcka till slutspel räcker det inte med att bara vinna hemma. Poängen måste även komma på bortaplan. 

Matchens tre bästa i Sirius:

1. - Petter Nilsson - Hade väldigt mycket att göra och målen som föll bakåt hade han inte så mycket att göra åt. De flesta kom i fria lägen från nära  håll och där missar inte spelare som Carlström och Enström.

2. - Niklas Wallén - Stabil back som kanske inte gör så mycket väsen av sig offensivt men är desto mer nyttig bakåt.

3. - Billy Nilsson - Ville verkligen prestera mycket och hade också en hel del fina lägen. Gjorde en assist i högklass.

Matchtipsen - 22/10!

SSL-innebandy idag igen. Den här gången är det Falun - Sirius på menyn.

SSL herr:

Falun – Sirius 1, Ligger just nu i en hotellsäng i centrala Falun. Har höga förväntningar på den här matchen och det ska bli kul att se den live. Sirius gjorde en stark insats mot AIK senast och den prestationen var helt klart ett steg i rätt riktning i jämförelse med tidigare matcher. Nu väntar dock svårast möjliga motstånd i form av regerande mästarna IBF Falun på bortaplan. Jag ser hemmalaget som favorit men tror samtidigt att Sirius absolut kan störa. 6.00 i odds på Falun odds, kanske lite lockande ändå?

Antal rätt: 63/117, 54%

Matchtipsen - 21/10! Oddsen på Storvreta är kattskit.

SSL-veckomatcher. Storvreta idag och Sirius imorgon. Härligt ju!

SSL herr:

AIK – Storvreta 2, Imponerades inte alls av AIK i söndags. Orken tröt fullständigt i den tredje perioden och eftersom också Storvreta, likt Sirius, spelar med hög press lär det bli bra tempo på matchen. Tar AIK slut den här gången också? Storvreta vann mot Mora senast med utklassningssiffror men det tycker jag inte säger särskilt mycket. Bortaspelet har varit allt annat än bra och oddset som ligger runt 1.60 ser jag som kattskit. Storvreta måste visa bättre takter på bortaplan innan man ser något som helst värde i det oddset. Ha även i åtanke att Jesper Berggren missar matchen och att det blir lite omkastningar i Storvreta i jämförelse med den senaste matchen. Kanebjörk lär vara upp över öronen taggad. Åman likaså, som inte kan ha stärkt sina VM-aktier efter söndagens match. Han kommer med all sannolikhet göra allt för att bevisa att han ska med till VM. Summan av det hela. Jag tror på en seger för Storvreta med liten marginal, någon boll typ.

Antal rätt: 62/116, 53% 

Mattias Holmgren
Ålder: 25 
Mail: mattias.holmgren1@gmail.com

  • Twitter

redaktionella bloggar

Övriga sportbloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

Externa Kultur & Nöjesbloggar (omfattas inte av UNT:s utgivaransvar)

Fler bloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

Uppsalavimmel.se - bloggar

Stadsdelsbloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

senaste nytt unt.se