• torsdag 18 december 2014
Superettan. Jonas Bylund uppvaktas av hård... Fotbollsbloggen Fotbollsbloggen
Vädersponsor:

Mattias Holmgren

Holmgrens innebandy

Mattias Holmgren håller koll på innebandyn i Uppland. I år ligger störst fokus på Sirius herr, Storvreta herr och FBC Uppsala dam. Men också serier som D1 Norra, H1 Östra Svealand, D2GUDH, H2GUDH, H3 och H4. Tveka inte att höra av er med tips. Mycket nöje!
Detta är en extern blogg utanför UNT:s utgivaransvar
TILLBAKA TILL UNT.SE/SPORT

  

 bloglovin

SM-final på lördag, vilka vinner?

På lördag är det SM-final. Storvreta tar sig an Dalen i Malmö Arena.

Lyckas någon tippa rätt slutresultat? Jag tror på 5-3 till Storvreta.

Sirius – Kais Mora: En 60 minuter lång gäspning

Lagen utan landslagsspelare fick en chans att ta lappa ihop styrkorna under VM-uppehållet och komma väl förberedda inför återstarten av seriespelet. Sirius såg ut att ha gjort sin läxa. Kais Mora, not so much…Efter dagens match i Fyrishov är jag knappast förvånad över att laget placerar sig sist i serien. Visst, man saknade Bobby Edberg men han hade knappast gjort match av det här på egen hand.

Matchen blev därefter. Sirius gick på halvfart men gjorde ändå 13 mål mot dagens motståndare. Det säger en del. Som tur är har Sirius hemmamatch redan på måndag igen och då väntar en mer ordentlig värdemätare i form av Dalen. Det här var mer av en lång gäspning, även om Sirius gjorde sitt och tog tre enkla poäng.

I Sirius var det självklart extra roligt att se Daniel Stenlunds tredje period. Född -97 och går in och gör hattrick på 20 minuter. Det är bara att lyfta på hatten. Jag hade förmodligen inte gjort det bättre själv. Det blev nästan en känsla av förtvivlan när han, efter två mål, inte gavs chansen vid något av de två straffslagen för att kunna säkerställa sitt hattrick. Men sagan slutade ändå lyckligt när han placerade in 13–5 vid den första stolpen efter 18.22.

Nej, jag tänker inte bli mer långrandig än så. Nästa SSL-match som jag ser live blir Storvreta–Falun på söndag.

Matchtipsen - 17/12!

Äntligen återstart av SSL. Som vi har väntat. För Sirius del väntar en hemmamatch där det bara måste bli tre poäng. 

SSL herr:

Sirius – Kais Mora 1, Hemmalagets slitvarg Mattias Jällrud missar matchen på grund av feber. Ett kännbart tapp då Jällrud verkligen visat framfötterna under höstsäsongen. För Sirius del väntar två måstematcher, denna samt Dalen på måndag.

Antal rätt: 168/288, 58%

Robin Filppu inför Storvreta - Falun: "Hoppas inte Rudd jublar allt för mycket om han gör mål."

Repris på SM-finalen mellan ditt Falun och Storvreta på söndag, hur tror du matchen slutar?

Jag tror hoppas på tuff match. Det luktar lite X match med sudden och straffar bara för det är tv match också som sagt. Brukar ju alltid vara så. Eller så kanske Rudd blir matchvinnare mot oss hoppas han inte jublar allt för mycket om han gör mål.

Hur lyder annars dina Uppsalaplaner, förutom matchen?

Jag åker tåg ner på Lördag till polarn sen blir det nog se mycket fotboll. På olearys eller någonstans i Uppsala. Eventuellt hinna en lunch sen med Rudd på måndagen. Så får vi hoppas han inte glömmer fixa biljetterna hehehe gamla falupolarn.


Om du fick värva en spelare från Storvreta till Falun, vem skulle det bli och varför?

Okej har ju Sagt Mattias Samuelsson för att han kommer bra överens med Adriansson och rolig målgest i vm. Men varför inte Rasmus Sundstedt också svårt val där.

Du är ju ett stort fan av Kim Källström om vi snackar fotboll. Vem tycker du är innebandyns svar på Kim?

Hahahahaha Då säger jag att Linus Jämtdal är Kim Källström. Han vill jag ha till Falun nån gång också.

Till sist, vilket lag tar hem guldet i år? Och vilka är främsta utmanare enligt dig?

Finns bara tredje gången gillt. Globen som både jag och assisterande tränare Hedlund haft som önskemål länge och nu ska det bli guld och fest igen inget annat. Jag Hoppas att det blir Falun VS Storvreta i år. Men jag tror själv att det blir Falun VS Patrik Malmström alltså Pixbo. Men dom som kanske kan skrälla sig till final som Dalen gjorde förut är faktiskt Linköping som gjort det bra. Men jag tror Falun vinner guld fem år i rad.

////Robin "Zorrokungen" Filppu - Twitter: @FilppuDIF

Filppus oddstrippel:

Växjö - Granlo 1
Storvreta - Falun X
Mullsjö - Dalen 1

Matchtipsen - 16/12!

För den med hög innebandyabstinens nu efter VM så finns det ett alterntiv för att släcka den törsten redan ikväll. Viktiga poäng på spel i H3!

H3:

Uppsala Teknologer - Arlanda 2, Match 21.10 i Allianshallen en tisdag. Som upplagt för publikfest? Svar nja. Teknologerna har börjat serien svagt och ligger just nu på nedflyttning. Arlanda har tvärtom gjort det riktigt bra och är med och krigar i toppen. Tror på ytterligare en seger här.

Antal rätt: 168/287, 58%

Tummen upp till Storvretas herrjuniorer och Hagundas damlag!

Som båda fick ihop rejäla slantar till Musikhjälpen under den gångna helgen. Storvretas herrjuniorer fick ihop närmare 3800 kronor medan Hagundas damer bössa stannade vid 2909, för att vara på kronan exakt.

Bra jobbat, hörrni!

Mattias Holmgren
Ålder: 25 
Mail: mattias.holmgren1@gmail.com

  • Twitter

redaktionella bloggar

Externa sportbloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

Externa Kultur & Nöjesbloggar (omfattas inte av UNT:s utgivaransvar)

Fler bloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

Uppsalavimmel.se - bloggar

Stadsdelsbloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

senaste nytt unt.se