• lördag 28 november 2015
 • Familjeannonser
 • Grannar
 • Lokusjobb
 • Lokus
 • Grannar
 • Uppsala Vimmel
 • Evenemangsguiden
 • Uppgång.se
DJ Oasia Karolinas dj-blogg Karolinas dj-blogg
Vädersponsor:

Mattias Holmgren

Holmgrens innebandy

Mattias Holmgren håller koll på innebandyn i Uppland. Under sommarhalvåret ligger all fokus på silly season och i synnerhet lag och spelare med uppländsk anknytning. Tveka inte på att höra av er med tips. Mycket nöje!
Detta är en extern blogg utanför UNT:s utgivaransvar
TILLBAKA TILL UNT.SE/SPORT

  

 bloglovin

SM-final på lördag, vilka vinner?

På lördag är det SM-final. Storvreta tar sig an Dalen i Malmö Arena.

Lyckas någon tippa rätt slutresultat? Jag tror på 5-3 till Storvreta.

Tränaren lämnar – efter tre veckor

Michael Rasi togs in i Alunda för att få laget på rätt köl igen. Men efter endast tre veckor kommer beskedet att han hoppar av uppdraget. Det har varit ett minst sagt händelserikt år för Michael Rasi. Vad sägs om detta? Sparkad från Visby, giftemål, husköp, nystartad podd som lades ned omgående samt nu det här med Alunda. Vad blir nästa kapitel tro?

Här nedan följer en kort intervju med huvudpersonen.

Varför har du tagit det här beslutet?

– För att jag inte kan stå för det jag kan ge till laget. Jag bygger lag, kring gruppdynamik och att man gör saker tillsammans som lag. Mitt arbete tar för mycket tid, och då kan jag inte vara med laget på samlingar, eller åka buss med grabbarna till matcherna. Och då förstör jag mer än jag gör nytta och det kan jag inte stå för. 

Hur ser du på den tiden du var i Alunda?

– Mycket bra, grabbarna, ledarna och föreningen har tagit emot mig med öppna armar, därför känns det jävligt tråkigt att lämna föreningen.

Vad tror du om deras chanser under säsongen?

– Jag tror absolut att laget kan klara nytt kontrakt!

Kan det bli aktuellt med andra uppdrag för din del?

– Om Storvreta ringer, så lovar jag att lyssna...

Matchtipsen – 28/11!

Mycket matcher i de lägre serierna under lördagen. Kan med nöje rekommendera min egen match mot Björklinge U, 19.40 i Allianshallen.

H1ÖS:

Runsten – Hagunda 2, Väckarklocka för HIF med förlust senast mot Hässelby. Det lär Runsten få sota för helt enkelt. Tror på en relativt klar bortaseger.

H2GUDH:

SK Vide – Kais Mora U 1, Ryktas om redigt manfall i Vide inför denna match. Men trots det så tror jag att laget avgår med segern. Simon Johansson avgör med tre baljor.

H3:

Loke – Uppsala Teknologer 2, Tuff match för Loke som hittas i mitten av tabellen. Teknologerna leder serien inför helgen och har fortfarande inte förlorat. De lär vinna även här.

Hagunda U – Bålsta 1, Turbulent i Bålsta vad det verkar. En fyrling med spelare ska ha fått lämna av disciplinära skäl enligt skriverier i andra medier och i lagets gästbok. Hagunda U är stabila och är favoriter enligt mig.

Midas – Salabacke 1, Lurig bortamatch för Salabacke. Sporthallen i Hallstavik är inte lätt att spela i och jag tycker att hemmalaget ska vara knappa favoriter i denna match. 

Livets Ord – Västerlöfsta 1, Västerlöfsta har imponerat ordentligt i början men nu kommer topplagen på löpande band. Livets Ord i Allianshallen blir en svår nöt att knäcka.

H4:

Gottsunda U – Bålsta U 1, Jag gissar att turbulensen i Bålsta även påverkar U-laget. Kanske är det så att de bästa från U-laget plockas upp i A? Hur som helst, Gottsunda bör vinna detta.

Lamadjuret – Rimbo 2, Rimbo fortsätter ånga på mot toppen. Lamadjuret på bortaplan bör inte vålla några större problem.

Alunda U – Bälinge 2, Det känns som att det bara är svåra matcher att tippa denna lördag. Och den här kan vara den absolut mest svåra. Håller Bälinge som något vassare, men det är inte med stor marginal.

Hagunda Legends – Björklinge U 1, Kul för oss att få spela i A-planen i Allianshallen. Där kommer min styrka, löpningen, att kunna användas på bästa sätt. Pantefors gör 14 mål som vanligt och vi vinner.

D2GUDH:

Enköping – Alunda 2, Halvsvår match för Alunda som ändå måste ses som favoriter. Jag gissar på 5–3 till bortalaget och att de fortsätter jaga Borlänge i toppen.

Antal rätt: 144/212, 68%

Matchtipsen – 27/11!

Uppsala fortsätter att leverera derbyn. Denna kväll är det två till antalet!

H1ÖS:

Rasbo – Alunda 1, Två lag som startat seriespelet helt olika. Men precis som i SSL-derbyt igår kan nog allt hända. I derbyn finns som sagt ingen logik men tror det måste jag välja ettan i första hand, Rasbo är ändå bättre i grunden och har hemmaplan.

H2GUDH:

Gottsunda – Björklinge 1, Det verkar vara en riktigt härlig karaktär i Gottsunda i år. Vända och vinna borta mot Falun Ungdom gör man inte hur som helst. Björklinge har också gjort en bra inledning men ser Gottsunda som favoriter.

Antal rätt: 142/210, 68%

Spelarbetyg: De var bäst i derbyt

Vi fick se ett härligt derby i Fyrishov ikväll. Jag trodde aldrig att Sirius skulle orka ta tillbaka ledningen när Storvreta kvitterade till 5–5 i tredje. För i sanningens namn hade Sirius inte mycket att komma med då. Peter Berlins 6–5 kom, klyschigt nog, som en blixt från klar himmel.

Topp tre i Storvreta:

 1. Henrik Stenberg – Blir bara bättre och bättre. Noterades för tre assists och var den största orsaken till att Storvreta åt sig tillbaka i början av tredje.
 2. Jesper Berggren – ”Jeppe” gjorde en grym match. Följde med upp i många anfall och blev också rättvist målskytt. Visade att han fortfarande har mycket att ge på denna nivå.
 3. Jimmie Pettersson – Brände mycket men var en av få som ändå levererade poäng framåt. Och i slutändan är det vad det handlar om.

Topp tre i Sirius:

 1. Billy Nilsson – Det riktigt lyste om Billy Nilsson efter matchen. I Bobby Edberg kan han ha fått en riktig lekkamrat, det kändes verkligen som att de tänker innebandy på samma sätt.
 2. Bobby Edberg – Vilken debut! Bobby levererade direkt med tre pinnar och kommer förmodligen bara bli bättre och bättre. Får han och Billy ett par träningstimmar till ihop finns det mycket att hämta.
 3. Johan Eriksson – Har varit Sirius bästa spelare i år. I alla fall de matcher som jag har sett. Har en onaturlig förmåga att kunna hota på egen hand och är inte särskilt beroende av sina lagkamrater.

Matchtipsen – 26/11!

Då var det äntligen dags för det första SSL-derbyt för säsongen. Storvreta och Sirius gör upp i Fyrishov och givetvis kommer bloggen att vara på plats.

SSL herr:

Storvreta – Sirius 1, 99 % är inne på att Storvreta vinner detta, så även jag. Truppmässigt är Storvreta klart bättre men i ett derby så kan allt hända. Jag tänker framför allt på det året när Sirius vann med klara 4–1 och Tobias Steineck hoppade in och stod på huvudet hela matchen. Han var löjligt bra den gången. Det största frågetecknet är målvaktssidan i Sirius. Kommer Petter Nilsson att få förtroendet igen? Och hur tog han då sågningen från tränare David Ahlmark senast? Eller blir det så att Hampus Bodin får chansen från start? Det återstår att se helt enkelt.

Antal rätt: 142/209, 68%

redaktionella bloggar

Externa sportbloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

Externa Kultur & Nöjesbloggar (omfattas inte av UNT:s utgivaransvar)

Fler bloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

Uppsalavimmel.se - bloggar

Stadsdelsbloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

senaste nytt unt.se