• lördag 25 oktober 2014
F19. Sirius stora skräll - nu väntar revan... Fotbollsbloggen Fotbollsbloggen
Vädersponsor:

Mattias Holmgren

Holmgrens innebandy

Mattias Holmgren håller koll på innebandyn i Uppland. I år ligger störst fokus på Sirius herr, Storvreta herr och FBC Uppsala dam. Men också serier som D1 Norra, H1 Östra Svealand, D2GUDH, H2GUDH, H3 och H4. Tveka inte att höra av er med tips. Mycket nöje!
Detta är en extern blogg utanför UNT:s utgivaransvar
TILLBAKA TILL UNT.SE/SPORT

  

 bloglovin

SM-final på lördag, vilka vinner?

På lördag är det SM-final. Storvreta tar sig an Dalen i Malmö Arena.

Lyckas någon tippa rätt slutresultat? Jag tror på 5-3 till Storvreta.

Matchtipsen - 25/10!

Dags för helg igen och en stor mängd med matcher. Trevligt ju. Bara att välja och vraka liksom.

SSL herr:

Mullsjö – Storvreta 1, Mika Kohonen gör comeback men samtidigt saknas Victor Andersson som gör högskoleprovet. Jesper Berggren är skadad fortfarande också enligt rapporter. Det ska bli intressant att se vad Kohonen kan bidra med. Frågan är dock om Storvreta räcker till mot Mullsjö som är en maktfaktor på hemmaplan?

H1ÖS:

Rosersberg – Gottsunda 1, Hemmalaget har fått upp ångan ordentligt efter en svag inledning. Gottsunda gör hela tiden godkända insatser men har det svårt att vinna. Ruggigt viktiga poäng på spel och utgår med ettan på tipset.

Stenhagen – Hässelby 2, Stenhagen står fortfarande på noll poäng och lär så göra även efter denna match.

Hagunda – Borlänge 1, Hagunda har tappat en del oväntade poäng nu i början på serien. Det finns dock mycket kunnande i laget och hemma mot Borlänge ska man vara klara favoriter.

Rasbo – Visby 2, Kommer bli ett hett möte och jag tror inte att Rasbo på något sätt är chanslösa här. Ska de bli det första laget som tar poäng av Visby i år.

H2GUDH:

Gluggen – Björklinge 2, Här kommer det att bli jämnt. Trodde mer på Björklinge än vad det visat i början, har de tappat lite tro? De får i alla fall mitt förtroende även denna gång.

H3:

Livets Ord – Sirius 2, Ingen vidare start på serien för hemmalaget och jag tror att det blir ytterligare en förlust här.

Salabacke – Dannemora 1, 5-26 är Dannemoras målskillnad i inledningen och det håller ju inte. Salabacke får bära favoritskapet i denna match.

Vide – Östhammar 1, Här kan det bli riktigt stora siffror. Räknar kallt med tvåsiffrigt.

Bålsta – Enköping 1, Derby mellan två lag som börjat ungefär lika. Håller Bålsta som något bättre och på hemmaplan bör man ta det här.

Arlanda – Loke 1, Arlanda smyger med precis bakom toppen och även om jag inte på något sätt tror jag att man kommer räcka hela vägen så kommer man ändå att plocka en hel del poäng. Loke är absolut inte dåliga och spelar jämnt mot de flesta lagen. Knapp hemmaseger här.

Uppsala Teknologer – Hagunda IF U 2, Utöver torsken mot Sirius U så har Hagunda U gått rent. Jag ser inte hur Teknologerna ska lyckas med att ta poäng här.

H4:

Almunge – Saga 1, Almunge är med däruppe i en rysligt jämn tabell. Saga ligger fortfarande på noll och jag tror det blir förlust igen.

Midas – Hagunda Legends 2, Vi kommer till match med en stark trupp och jag räknar med att vi har chans på seger.

Västerlöfsta – Fjärdhundra 1, Två raka för Fjärdhundra och de kan absolut ta en tredje raka här. Västerlöfsta är dock inte lätta att tas med på hemmaplan och jag tror på hemmaseger.

Stenhagens U – Frötuna 1, Två lag som börjat ganska lika. Tycker dock att Stenhagen känns något vassare och de får tipset.

D2GUDH:

Bålsta – Falun Ungdom 2, Ingen vidare start för något av lagen. Bålsta har tre raka tunga förluster i ryggen och jag tror något mer på Falun här.

Antal rätt: 65/119, 55%

Förstafemman i Uppland – SSL dam – omgång 1-6.

Att göra ”Förstafemman” med uppländska spelare i SSL dam blir ganska enformigt eftersom jag bara har FBC Uppsala-spelare att välja bland. Men jag kör ändå. Kan även berätta att jag funderat ett varv extra kring det här och tänker publicera inläggen veckovis. Det blir alltså lite som veckans femma. Publiceringsdagen kommer att vara lite flytande beroende på speldagar, men tänk typ tisdag-torsdag då det oftast är lite tomt i bloggen. Bra, då är ni med. Jag är laddad. Nu kör vi!

Målvakt:
Felicia Tjäderborn, FBC Uppsala –
Knappast ett oväntat val. Tjäderborn har fått förtroendet i alla matcher, utom en, och har gjort det riktigt bra av det jag sett. Och hört. Spelar med ett otroligt lugn och senast mot Dalen ska hon ha varit omänsklig i stort sett. Kommer göra ruggig nytta under säsongen.

Backar:
Elin Gabrielsson, FBC Uppsala – Poängen har i stort sett uteblivit men Gabrielsson bidrar med mycket annat och fick också chansen i seniorlandslaget här för en tid sedan. Har en ruggig förmåga att hålla i bollen och skapa lugn i spelet.

Fanny Schulstad, FBC Uppsala – Nyförvärv som förstärkt backsidan i FBC. Får mycket förtroende, inte minst i spelet i numerärt överläge där hon styr längst bak. 1 mål och 2 assist är ett helt okej facit som back i inledningen.

Center:
Maria Schoeps, FBC Uppsala – Lagets kapten som styr och ställer i sin formation. Ingen poängmaskin men ändå nyttig i spelet. Inte minst i defensiven.

Forwards:
Amanda Delgado Johansson, FBC Uppsala – Verkar inte ha något som helst stopp i utvecklingen. Fick inleda säsongen med ett landslagsläger och har nu också tagits ut till ännu ett. Var stor del i segern senast mot Dalen med tre mål och har redan hunnit med hela åtta stycken i år, plus två assister.

Evelina Sparf, FBC Uppsala – Utgör till tillsammans med ”DJ” en farlig duo offensivt. Har ett spelsinne som få vilket sex assister i inledningen vittnar om. En av lagets mest "osjälviska" spelare och kommer fortsätta att leverera under hela säsongen.

Matchtipsen - 24/10!

Spännande damderby står för dörren. Är du på plats?

D2GUDH:

Hagunda - Stenhagen 2, Starkt av Hagunda att plocka poäng mot Alunda borta senast. Nu väntar ett, på förhand, ännu tuffare motstånd och jag känner mig tvingad att gå emot laget igen. Stenhagen har börjat helt okej. Även om resultatet mot Hedemora borta inte imponerar överhuvudtaget. Känslan är att de behöver höja sig något snäpp om det ska bli någon serieseger.

Antal rätt: 64/118, 54%

Förstafemman i Uppland – SSL herr – omgång 1-6.

Har tänkt att börja med en ny grej i bloggen. Att återkommande utse "Förstafemman i Uppland" och där tar de sex spelare från Uppsalalagen som imponerat mest på mig under en period plats. Det kommer även att göras på damsidan med start inom kort.

Målvakt:
Petter Nilsson, Sirius – Eftersom Klintsten varit skadad under stora delar av säsongsinledningen tycker jag inte det är något snack om att Petter Nilsson var den bästa uppländska målvakten i inledningen på serien (Inte sagt att han inte skulle vara etta även om Klintsten varit i speldugligt skick under hela hösten). Både mot AIK och mot Falun har han gjort mängder av räddningar som håller världsklass.

Backar:
John Barck, Sirius – En underskattad spelare som i stort sett aldrig gör ett misstag. Jag tror jag räknade till en felpassning i gårdagens match mot Falun. Har även visat sig vara målfarlig efter tre raka pp-mål mot, i tur och ordning, Linköping, AIK och Falun.

Rasmus Sundstedt, Storvreta – Flyttade ner på backplats efter ett par matcher som forward och känslan är att det är där han passar allra bäst. Hans skott kan användas på ett helt annat, bättre, sätt än om han är forward och kommer långt ner i banan.

Center:
Alexander Rudd, Storvreta – Inget större snack om saken. Har kommit till Storvreta och dominerat. Redan i första hemmamatchen blev nog Rudd mångas favorit efter underhållningen i boxplay. Målet mot AIK borta är ju också det innebandygodis av bästa kvalitet.

Forwards:
Henrik Stenberg, Storvreta – Efter en trög inledning har det lossnat ordentligt och mot Pixbo var Stenberg Storvretas bästa spelare. Är tjurskallig (på rätt sätt) som få och känslan är att om han väl bestämt sig för att göra något så ska det bli så, till vilket pris som helst.

Billy Nilsson, Sirius – Har, som väntat, fått en stor roll i Sirius och axlar den rollen galant. Är lagets överlägset bästa poänggörare hittills och är en av seriens bästa spelare på att styra spelet. Han var ju till exempel styrande point i Faluns powerplay vilket är ett tecken på det om något.

Hur ser din egna femma ut?

Nästa "Förstafemma" planeras att publiceras strax innan VM.

Falun-Sirius - Kommentar och spelarbetyg

En helt okej första period. En sömnig andra och en tredje där Falun visade mästartakter. Lite så kan man sammanfatta matchen mellan Falun och Sirius som spelades under onsdagen. Sirius kändes en aning sega efter urladdningen mot AIK i söndags. Kanske var det för tätt mellan matcherna för att Sirius på riktigt skulle kunna utmana Falun? Även fast de gick på tre formationer så kändes de en aning bleka. Eller så är det bara så att de inte trivs utanför Fyrishovs väggar. Så kan det absolut vara, men om laget ska räcka till slutspel räcker det inte med att bara vinna hemma. Poängen måste även komma på bortaplan. 

Matchens tre bästa i Sirius:

1. - Petter Nilsson - Hade väldigt mycket att göra och målen som föll bakåt hade han inte så mycket att göra åt. De flesta kom i fria lägen från nära  håll och där missar inte spelare som Carlström och Enström.

2. - Niklas Wallén - Stabil back som kanske inte gör så mycket väsen av sig offensivt men är desto mer nyttig bakåt.

3. - Billy Nilsson - Ville verkligen prestera mycket och hade också en hel del fina lägen. Gjorde en assist i högklass.

Mattias Holmgren
Ålder: 25 
Mail: mattias.holmgren1@gmail.com

  • Twitter

redaktionella bloggar

Övriga sportbloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

Externa Kultur & Nöjesbloggar (omfattas inte av UNT:s utgivaransvar)

Fler bloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

Uppsalavimmel.se - bloggar

Stadsdelsbloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

senaste nytt unt.se