• tisdag 30 september 2014
SILLY SEASON 2014/15 High & Low High & Low
Vädersponsor:

Mattias Holmgren

Holmgrens innebandy

Mattias Holmgren håller koll på innebandyn i Uppland. I år ligger störst fokus på Sirius herr, Storvreta herr och FBC Uppsala dam. Men också serier som D1 Norra, H1 Östra Svealand, D2GUDH, H2GUDH, H3 och H4. Tveka inte att höra av er med tips. Mycket nöje!
Detta är en extern blogg utanför UNT:s utgivaransvar
TILLBAKA TILL UNT.SE/SPORT

  

 bloglovin

SM-final på lördag, vilka vinner?

På lördag är det SM-final. Storvreta tar sig an Dalen i Malmö Arena.

Lyckas någon tippa rätt slutresultat? Jag tror på 5-3 till Storvreta.

Mina favoritspelare i Upplands SSL-lag genom tiderna. Vilka är dina?

Nu när Uppland har tre SSL-lag som tillsammans har ett flertal SSL-säsonger i ryggsäcken tycker jag att det är hög tid att lista favoritspelarna i respektive klubb genom tiderna. Jag bjuder på en lista och sen vill jag se ett par läsarlistor i kommentatorsfältet. Deal?

Storvreta – Örjan Skogström – Enkelt val. En riktig ”brunkarback” med ett karaktäristiskt skägg och härligt yvig frisyr. Gjorde bejublad comeback här för ett par år sedan och gjorde som helhet ett stort avtryck i Storvreta.

Sirius – Johan Sr. Eriksson – En spelare som jag skulle älska att ha i mitt lag. Och förmodligen hata att möta. Retar gallfeber på i stort sett vem som helst men är också en väldigt duktig innebandyspelare. Får mer än gärna komma tillbaka till Upplandsinnebandyn.

FBC Uppsala – Linn Krantz – Aktiv i nuläget. Spelar stenhårt utan att för den skull ta några onödiga utvisningar. Har också ett avslut av högsta klass. Påminner lite om en hockeyspelare och gör det med den äran. Ytterst viktig i FBC:s backuppsättning.

Matchtipsen - 30/9!

Veckoomgång i H1 Östra Svealand. Först ut Upplandsderbyt mellan Stenhagen och Hagunda.

H1ÖS:

Stenhagen – Hagunda 2, Det är härligt med den här serien. Det är Upplandsderbyn i stort sett varje omgång. Den här gången mellan Stenhagen och Hagunda. Där Stenhagen fått en tuff säsongsinledning och Hagunda stod för en stark vändning senast mot Hässelby. Gästande Hagunda har dock haft det tufft i inledningen av båda matcherna, det håller inte att ge motståndarna en 3-0-ledning i varje match. Stenhagen var chanslöst i premiären mot Rasbo men höll emot bra mot Åkersberga senast. Hur som helst så tror jag att Hagunda vinner här. Med säg 3-4 mål.

Antal rätt: 15/34, 44%

D2GUDH. Det sägs att Alundas damer har ett magiskt intro...

SSL-uppehåll i helgen på grund av Champions Cup. Visserligen jobbar jag på lördag men på söndag bör jag ha gott om tid för att se lite innebandy. Alunda - Leksand i D2GUDH kanske? Det sägs att Alundas damer har ett magiskt intro. Någon som kan bekräfta dessa uppgifter?

Mattias Holmgrens inne & utelista - v.39!

Måndag igen. Som ni har väntat. Här kommer listorna!

Inne:

Axel Eriksson – SK Vide gjorde processen kort med Bålsta i H3 och har nog redan nu visat vart seriesegern kommer landa. Axel Eriksson dominerade med 6 mål. Imponerande.

Sofie Paulsson – Storvreta höll på att tappa allt, IKSU gick från 3-8 till 8-8. Då klev Paulsson fram och skickade in 9-8 när endast en sekund återstod av matchen. Starkt.

Gottsunda IBF – Såg ut att gå emot en säker torsk mot Duvbo men vände 1-5 till 5-5 under matchens sista nio minuter och fick med sig en poäng hem till Uppsala.

Ute:

Storvreta IBK – Säsongsinledningen har inte varit bra och förlusten mot nykomlingen Höllviken var ännu ett tecken på det. Det forna mästarlaget måste höja sig flera snäpp.

Mattias Holmgrens inne & utelista - v.38!

Hallå där Perra Widén...

...webmaster för FBC Uppsala som har en av innebandyupplands mest frekvent uppdaterade hemsidor.
- Hallå Holmgren! 

Hur kommer det sig att du uppdaterar hemsidan i så pass stor utsträckning?
- Ja du, det finns en hel del olika förklaringar till det, men framförallt tycker jag att FBC Uppsala ska vara intressant att läsa om. Det skapar också ett intresse för laget och spelarna. Dessutom tycker ja det är kul att skriva, sen kanske inte språket är journalistsvenska, men men, jag tror läsarna ändå är med på noterna. 

Laget har även ett twitterkonto som är väldigt aktivt, har du ett finger med i spelet även där?
- Ha ha, jodå, jag har fått inloggningen av ungdomarna och twittrar på så gott jag kan. Detta blev min inkörsport till sociala medier, då jag annars försöker hålla mig borta från dem. Har ändå fått lite positiv känsla för Twitter, och det kliar ofta i fingrarna. Dock är det viktigt att komma ihåg att vara professionell, eftersom det är SSL-lagets officiella Twitter. 

Vilka fler är det som sköter det?
- Några av spelarna som varit skadade och funnits på läktarna ska ha en stor eloge för twittrandet under matcherna, framförallt - Lina Brynö.

Tycker du att det är viktigt att synas i sociala medier?
- Ja, det är viktigt för, som jag nämnt tidigare, så skapar det intresse för laget och spelarna. Jag tror, eller snarare vet, att det är viktigt att göra spelarna intressanta och kända. Det i sin tur gör att fler kommer till matcherna, då man får en annan relation till laget och spelarna. Förhoppningen är också att de blir förebilder för unga spelare.

Ni har även konton på Facebook och Instagram men där håller ni inte samma nivå, har ni pratat om att ta tag i dessa igen?
- Hoppsan! Noll koll. Nej vi har inte pratat om det, och frågan är hur mycket man ska hålla igång. Kan vi öka våra följare på Twitter och ha en levande hemsida, så tror jag det är helt ok. Det är ju inte bra om det blir fyra forum som är halvdana, då är det bättre att ha två med bra kvalité.

Match mot Karlstad i helgen, vågar du på dig ett tips?
- 3-5 ;-)

Mattias Holmgren
Ålder: 25 
Mail: mattias.holmgren1@gmail.com

  • Twitter

redaktionella bloggar

Övriga sportbloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

Externa Kultur & Nöjesbloggar (omfattas inte av UNT:s utgivaransvar)

Fler bloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

Uppsalavimmel.se - bloggar

Stadsdelsbloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

Uppsalavimmel.se

senaste nytt unt.se