• onsdag 28 januari 2015
COMEBACKEN High & Low High & Low
Vädersponsor:

Mattias Holmgren

Holmgrens innebandy

Mattias Holmgren håller koll på innebandyn i Uppland. I år ligger störst fokus på Sirius herr, Storvreta herr och FBC Uppsala dam. Men också serier som D1 Norra, H1 Östra Svealand, D2GUDH, H2GUDH, H3 och H4. Tveka inte att höra av er med tips. Mycket nöje!
Detta är en extern blogg utanför UNT:s utgivaransvar
TILLBAKA TILL UNT.SE/SPORT

  

 bloglovin

Storvreta 2012/2013?

Valde att vänta med inlägget kring Storvretas trupp tills efter deras säsong tagit slut. Jag tror inte föreningen är ute efter att ändra allt för mycket i laget, man har ju ändå vunnit tre raka SM-finaler.

Spelare jag tror stannar i laget: Joel Kanebjörk, Fredrik Holtz, Staffan Jacobsson, Mattias Samuelsson, Hannes Öhman, Victor Andersson, Niklas Winroth, Joakim Olsson, Jesper Berggren, Mika Kohonen, Henrik Stenberg, Viktor Klintsten, Albin Engholm

Spelare jag tror är osäkra: Jakob Drews, Gustaf Bäckström, Josef Samuelsson, Wiktor Bladh, Nicklas Paulsson

Spelare jag tror slutar/byter lag: Gabriel Oredsson, Kim Johansson, Örjan Skogström

Kommentar: Vi vet att Storvreta och Stenberg inte är överens om ett kontrakt än men det kommer så klart lösa sig till slut. Jag tror inte någon av parterna är intresserade av ett klubbyte. Kärntruppen kommer bli densamma även i höst. Men som alltid kommer det bli några små skillnader, Oredsson, Kim och Örjan tror jag kommer lämna Storvreta. Men det är bara spekulationer från min sida. På pluskontot räknar jag med något nyförvärv av rang, fredagens UNT avslöjade ju goda siffror ekonomiskt sett. Jag fortsätter tjata om Sundstedt.

Spekulera, vad tror ni om Storvreta 2012/2013? Drömvärvningar?

Tipstävlingen: Här är tipskupongen för semifinalerna

Vi var 32 från början. Nu är det endast 4 kvar som gör upp om den hedersfyllda titeln som tipsmästare. Tipskupongen som ska lämnas in på fredag vid 20.00 ser ut enligt följande.

31/1 16.00 SSL herr Pixbo – Sirius

31/1 14.00 SSL dam FBC Uppsala – Huddinge

31/1 17.10 H1ÖS Hagunda – Rosersberg

31/1 19.00 H1ÖS Rasbo – Hässelby

31/1 12.00 D2GUDH Hudik/Björkberg – Alunda

31/1 14.00 H3 Enköping – Bålsta

31/1 16.20 D2GUDH Enköping – Hedemora

1/2 16.00 SSL herr Storvreta – Mullsjö

1/2 12.30 D2GUDH Stenhagen – Leksand

1/2 12.00 D3 Uppsala Teknologer – Östhammar

Semifinaler:

Daniel Meisels
Joakim Ottosson

Martin Holm
Albin Ruhl

Viktig information

På lördag gör jag mitt sista pass på UNT-sporten. Det har varit en grym tid men nu är det alltså dags att gå vidare. Jag har gjort klart med en ny arbetsgivare och från och med februari så kommer jag att jobba för Sala Allehanda. Arbetsuppgifterna blir något annorlunda och jag ser framemot nya utmaningar och lärdomar.

Bloggen kommer att vara aktiv under februari och mars är det sagt i nuläget. Vad som händer efter det återstår att se. Men är det så att jag hastigt och lustigt försvinner från bloggvärlden så vet ni varför. Jag lovar att hojta till i god tid så fort det slutgiltiga beslutet är fattat.

Sedan ett par månader tillbaka har bloggens statistik ökat stadigt. Och jag hoppas kunna blogga lika frekvent även under februari och mars. Även om jag, vilket jag hoppas ni förstår, inte kommer kunna vara på innebandymatcher i samma utsträckning som tidigare.

Hur som helst så vill jag tacka alla er som följt bloggen. Och jag hoppas att det blir en fortsättning i någon form även efter den sista mars. Jag har fått mycket glada tillrop och en del skit. Men inte allt för mycket. Summeringen av det hela är ändå klart positivt och jag har kommit i kontakt med mycket sköna människor. Det har varit värt det liksom.

Må väl!

/Mattias Holmgren

Mattias Holmgrens inne & utelista - v.4!

Ny måndag och ny lista. Den här gången med ett viktigt diskussionsämne. Det på utelistan. Lämna gärna din åsikt!

Inne:

Uppsala Teknologer – Har fått upp ångan ordentligt i H3 och har tagit tio poäng på de senaste fyra matcherna. Kan man fortsätta i samma stil klarar man nytt kontrakt med marginal.

Joakim Olsson – Avgjorde mot Granlo och stod för fem poäng mot Kais Mora. Leder han Storvreta till rätta under våren?

FBC Uppsala – Det är bevisligen något speciellt med vårsäsonger och FBC Uppsala. Poängen mot Dalen gjorde att man tog poäng för femte matchen i rad och laget närmar sig slutspel allt mer.

Ute:

Innebandyns statistikverktyg – Det här bör kanske tas upp i ett eget inlägg och det blir nog så att jag gör det i framtiden. I jämförelse med andra sporter är innebandyns verktyg för statistik oerhört begränsat. I jämförelse med andra lagsporter där man byter formationer ofta (alltså inte fotboll) som basket och ishockey kan man enkelt få tillgång till vilka spelare som varit inne på mål framåt respektive bakåt. Basketen bjuder även på exakt speltid för varje spelare. Innebandyn måste börja ta efter sådana här saker, det är viktigt att bjuda media på så mycket information som möjligt för att idrotten ska spridas och växa. Som det är nu tillkännages inte ens vilken målvakt respektive lag valt att matcha. Och det är det minsta man kan begära tycker jag.

Mattias Holmgrens inne & utelista - v.3!

Tipstävlingen - Så slutade omgång tre!

Den tredje tipsrundan är avslutat och här nedan ser ni resultatet. Antal rätt ser ni till vänster om ert namn i listan, tycker ni att siffran inte stämmer måste ni höra av er via mail omgående. Denna vecka föll det något blygsammare med mål, totalt föll det 91 stycken.

6 Daniel Meisels (2, 2, 1, 1, 2, 2, 1, 1, 1, 1, 124 mål)
3 Mats Högberg (2, 2, 2, 1, X, 2, 1, 1, 2, 1, 115 mål)

6 Joakim Ottosson (2, 1, 2, 2, 2, 2, 1, 1, 2, 1, 109 mål)
6 Martin Dahlberg (2, 2, 1, 2, 2, 2, 1, 1, 2, 1, 119 mål)

6 Kristian Adolfsson (2, 2, 1, 2, 1, 2, 1, 1, 1, 1, 113 mål)
7 Martin Holm (2, 2, 1, 2, 2, 2, 1, 1, 1, 1, 106 mål)

7 Albin Ruhl (2, 2, 2, 2, 2, 2, 2, X, 1, 1, 99 mål)
4 Josef Karlsson (2, 2, 1, 1, X, 2, 1, 2, 1, 2, 110 mål)

Lottningen till tipsrunda fyra, tillika semifinalerna:

Daniel Meisels
Joakim Ottosson

Martin Holm
Albin Ruhl

I början av veckan så kommer nästa tipskupong att skickas ut via mail.

Lämna förslag till morgondagens inne & utelista!

Måndag imorgon och dags för nya listor. Kom gärna med förslag om vad som bör vara med!

Mattias Holmgren
Ålder: 25 
Mail: mattias.holmgren1@gmail.com

  • Twitter

redaktionella bloggar

Externa sportbloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

Externa Kultur & Nöjesbloggar (omfattas inte av UNT:s utgivaransvar)

Fler bloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

Uppsalavimmel.se - bloggar

Stadsdelsbloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

senaste nytt unt.se