• lördag 1 augusti 2015
  • Familjeannonser
  • Grannar
  • Lokusjobb
  • Lokus
  • Grannar
  • Uppsala Vimmel
  • Evenemangsguiden
  • Uppgång.se
Hyper Island Karolinas dj-blogg Karolinas dj-blogg
Vädersponsor:

Mattias Holmgren

Holmgrens innebandy

Mattias Holmgren håller koll på innebandyn i Uppland. Under sommarhalvåret ligger all fokus på silly season och i synnerhet lag och spelare med uppländsk anknytning. Tveka inte på att höra av er med tips. Mycket nöje!
Detta är en extern blogg utanför UNT:s utgivaransvar
TILLBAKA TILL UNT.SE/SPORT

  

 bloglovin

Storvreta 2012/2013?

Valde att vänta med inlägget kring Storvretas trupp tills efter deras säsong tagit slut. Jag tror inte föreningen är ute efter att ändra allt för mycket i laget, man har ju ändå vunnit tre raka SM-finaler.

Spelare jag tror stannar i laget: Joel Kanebjörk, Fredrik Holtz, Staffan Jacobsson, Mattias Samuelsson, Hannes Öhman, Victor Andersson, Niklas Winroth, Joakim Olsson, Jesper Berggren, Mika Kohonen, Henrik Stenberg, Viktor Klintsten, Albin Engholm

Spelare jag tror är osäkra: Jakob Drews, Gustaf Bäckström, Josef Samuelsson, Wiktor Bladh, Nicklas Paulsson

Spelare jag tror slutar/byter lag: Gabriel Oredsson, Kim Johansson, Örjan Skogström

Kommentar: Vi vet att Storvreta och Stenberg inte är överens om ett kontrakt än men det kommer så klart lösa sig till slut. Jag tror inte någon av parterna är intresserade av ett klubbyte. Kärntruppen kommer bli densamma även i höst. Men som alltid kommer det bli några små skillnader, Oredsson, Kim och Örjan tror jag kommer lämna Storvreta. Men det är bara spekulationer från min sida. På pluskontot räknar jag med något nyförvärv av rang, fredagens UNT avslöjade ju goda siffror ekonomiskt sett. Jag fortsätter tjata om Sundstedt.

Spekulera, vad tror ni om Storvreta 2012/2013? Drömvärvningar?

Vi närmar oss - det här ser jag framemot 2015/2016!

Imorgon börjar augusti. Då känns det som att säsongen per automatik är ruggigt nära. Augusti är träningsmatchernas månad och det är alltid spännande att se hur pass förberedda varje respektive lag är. Även om sommarens silly season inte bjudit till som man kanske hoppats på så finns det ändå en hel del att se framemot, så klart.

Givetvis ska det bli kul att se om Storvreta kan repa sig efter fjolårets fiaskosäsong. Jag tror att laget bättrar sig och går till slutspel, men de är ingen guldkandidat i min bok.

Gällande Sirius del så tror jag att vi kan vänta oss en liknande prestation som ifjol. Om spelarna fortsätter att lägga ner 100 % jobb för varandra i exakt varje situation. Det var framgångsreceptet 2014/2015 och så länge inga bekvämligetsfasoner smyger sig in så kommer laget ta sig till slutspel. Men risken är stor att de åker ur i kvarten i år igen.

I FBC Uppsala kommer det mesta handla om Amanda Delgado Johansson, föga oväntat. Spelartappen är tunga och det gäller att "doldisarna" kliver fram och presterar nu.

Storvreta får för första gången på länge slippa norrlandsresorna och det tror jag kommer göra laget gott. Men precis som för FBC Uppsala så har inte lagets värvningssommar varit speciellt bra. Kanske dyker det upp ytterligare någon förstärkning under sensommaren?

Nej, vinterns stora överraskning kommer Stenhagens D1-lag att stå för och jag tror laget har god chans att kvalificera sig för allsvenskan som nykomlingar. Mycket talang blandat med en målmedveten satsning från tränarhåll. Ja, det kan bara sluta väl i min bok.

Sillyseasonbloggen 2015 - Uppdaterad 26/7 20.36.

Då är det hög tid att dra igång bloggens succépunkt igen. Det har blivit dags för Sillyseasonbloggen anno 2015. Sitter du inne på något spännande? skriv en kommentar!

----

Storvreta kommer enligt uppgifter att plocka upp två spelare från D2-laget till sin D1-trupp. Spelarna det rör sig om är centern/forwarden Emma Bergström och backen Linnea Cederberg.

Då var det klart med ännu ett nyförvärv till Storvreta D2. Louise Johansson, som senast spelade med FC Helsingborg, förstärker truppen. Louise spelade senast i FC Helsingborg i skånska division 2. https://twitter.com/ljohansons/status/623586941783666689

Då var det klart. Johanna Andreassen väljer spel med FBC Uppsala nästa säsong. FBC Uppsala gick ut med nyheten under dagen och kommer troligen göra stor nytta i SSL-laget. Andreassen spelade ifjol med SSL-konkurrenten IBF Falun. http://www.laget.se/FBCUppsalaSSL/news/4143604/Ytterligare-ny-back-klar-for-FBC-Uppsala

Meriterad duo förstärker SK Vide inför debuten i division 2. Den duktiga backen Pontus Torstensson med meriter från bland annat Gottsunda samt målvakten Daniel Bengtsson är klara för klubben. SK Vides lagbygge känns riktigt vasst och kommer tillhöra den absoluta toppen trots att man är nykomlingar.

IBF Faluns Johanna Andreassen har sökt studier i Uppsala och jagas just nu både av Storvreta och FBC Uppsala. Det ska bli intressant att följa vilken av föreningarna som tar hem den dragkampen. Backen stod för 0 mål och 4 assist den gångna säsongen.

I och med Hagundas värvning av Viktor Strömquist så känns deras trupp i det närmaste komplett, med division 1-mått mätt alltså. Skulle det göras en lista på de bästa spelarna från Uppland som inte testat på SSL-spel så skulle förmodligen Strömquist vara överst på den listan. En pålitlig poänggörare som alltid levererar och kan sätta sina kedjekamrater i skottlägen som inte går att missa. Jag tippar att hans poängkvot hamnar på minst 50 kommande säsong. - http://www.laget.se/HAGUNDAHERRA/News/4142188/Hagundas-basta-poanggorare-genom-tiderna-ar-tillbaka!

Det tisslas och tasslas lite om att ett par spelare från Stenhagen är påväg till Kais Moras organisation. En källa till bloggen berättar att målvakten Mathilda Engeroth (-99) bestämt sig för att spela med Kais Mora U i division 1 till hösten.

Silly Season har gått ned lite i dvala men ett lag som presenterar nyförvärv är Storvreta Ungdom i D2. Nyligen har man gjort klart med backen Agnes Aronsson som lämnar Stenhagen. Tidigare har man också värvat Elin Jansson från Alunda samt Hanna Gusén från Hagunda. Läs mer: http://www.laget.se/sibkdiv2

Storvretas D1-lag presenterade precis en intressant center. Det är Ellen Bergsten som ansluter från Kais Mora U. 19-åriga Bergsten stod ifjol för 27 poäng på 22 matcher i division 1. http://www.lagsidan.se/sibkdam/nyhet-392455-1-ny~center~paa~ingaang.html

Då har FBC Uppsala presenterat en ny värvning till nästa säsong. Inte oväntat är det Kajsa Larnhed som det ryktats om en tid. Läs mer: http://www.laget.se/FBCUppsalaSSL/News/4129204/Ny-back-till-FBC-Uppsala

Då var också Kim Kulich klar för Rosersberg i division II. En ruggig målvaktsvärvning som närmast kommer från spel i SSL-laget Växjö Vipers. http://www.rosersbergsik.se/nyheter/?ID=2092&NID=96024

Alundas herrar i division I har förstärkt sin målvaktsuppsättning. Det är Markus Kjerrman som blir komplement till Jacob Stenberg under nästa säsong. Kjerrman är en rutinerad målvakt trots sin relativt låga ålder (24 år) och har spelat med Rosersberg och Falun Ungdom tidigare. Han kommer närmast från Dannemora/Österby. http://www.svenskalag.se/alundaibfherr/nyheter/668118/stenbergs-nye-malvaktskollega-klar

Föga oväntat så är Sanna Widh klar för en klubb i Örebroområdet. Det blir dock inte Örebro som sambon Gustav Klang skrev på för utan istället division 1-laget Lillån. http://www.laget.se/LILLAAN_IBK_DAM/News/4118926/Sanna-Widh-pondus-till-Lillan-IBK!

Det har varit tyst med spelare in hos FBC Uppsala. Men enligt stabila källor till mig är det klart med Täby FC-spelaren Kajsa Larnhed. Uppgifter gör också gällande att FBC är på fortsatt Djurgårdsjakt. Spelare som fortfarande är lediga från Djurgårdens trupp är följande: Jenny Gustafsson, Ranja Varli, Matilda Sjödin och Malin Eriksson.

Alunda har presenterat sin första värvning för säsongen. Det är Tim Randberg som ansluter från Dannemora/Österby. http://www.svenskalag.se/alundaibfherr/nyheter/665044/tim-randberg-har-skrivit-pa-for-aibf

Centern Wiktor Bladh tränar i sommar med Storvretas herrlag men har inte presenterats som ett nyförvärv av klubben ännu. Det blir spännande att se om han lyckas spela sig till en kontrakt med SSL-klubben.

Örebro fortsätter att jaga spelare från Uppsala. Både målvakten Martin Cyrén och forwarden Aron Ohlsson sägs vara nära att skriva på. Kommer det mer tro?

Gustav Klang lämnar Hagunda för Örebro. Initierade källor till bloggen avslöjar att den tidigare SSL-spelaren har skrivit på ett tvåårskontrakt med den allsvenska klubben. Uppsalabekantingen Viktor Matsenius blev nyligen klar som ny tränare för samma lag.

Talangfull målvakt till Alundas damlag. Det är Elin Andersson (född 99) som ansluter från Rasbo IK. Elin är uttagen till distriktslaget (F99) och det ska bli intressant att följa hennes framfart i den blåa tröjan. http://www.svenskalag.se/alundaibfdam/nyheter/661259/ny-ung-malvakt-klar-for-damlaget

Henrik Westerlund har under de senaste säsongerna spelat i Alunda. Nu går dock flyttlasset hem till moderklubben Östhammar till nästa säsong. Klassvärvning! http://www.laget.se/IBKOSTHAMMAR/News/4110302/SNACK-MED-ETT-NYFORVARV-SOM-KOMMIT-HEM!

Då var det klart att Felicia Karlsson spelar med Storvreta nästa säsong. Den stenhårda backen som förmodligen inte förlorat en närkamp i modern tid. Det ska bli intressant att se vad hon kan uträtta i D1. Personligen tror jag på spel på två formationer. http://www.lagsidan.se/sibkdam/nyhet-391850-1-nyfoervaerv.html

Hagunda tappade Fredrik Sandqvist i veckan och nu står det också klart att backen Markus Åkerfeldt lämnar. Åkerfeldt har skrivit på för den allsvenska nykomlingen Visby där han återigen blir klubbkamrat med Patrik Jansson och Mattias Jansson som bytte från Hagunda till Visby för exakt ett år sedan. https://www.facebook.com/photo.php?fbid=809021859175361

Rasbo fortsätter att förstärka truppen. Senast att skriva på för division 1-laget är centern Andreas Aspenlind och backen Ludwig Englund. Aspenlind kommer närmast från Gottsunda medan Englund ansluter från 288-rivalen Alunda. http://www.laget.se/RASBO

Rosersberg fortsätter att värva från SSL. Nu har man gjort klart med Siriusbacken Joakim Gustafsson som, enligt mig, kommer kunna ha lekstuga från sin backposition. Gustafsson har varit en stabil försvarare under hela sin SSL-tid och har sitt dragskott som främsta vapen. http://www.rosersbergsik.se/nyheter/?ID=2190&NID=91626

Nykomlingarna i D1, Stenhagen, har plockat in ett par nya namn till truppen. Backarna Klara Secher (från Storvreta närmast) och Amanda Hanning (Sala Silverstaden) förstärker ett redan intressant lag som jag personligen tror har alla möjligheter att lyckas riktigt bra i D1. Absolut ett lag för den övre halvan men det är så klart ett stort steg mellan serierna. Hur som, så ska det bli ruggigt intressant att följa Stenhagens framfart i vinter och derbyna mot Storvreta kan bli riktigt sevärda. http://www.laget.se/StenhagenDam

Mycket positiva nyheter kring Hagundas herrlag hittills under silly season. Nu verkar det dock vara klart att skarpskytten Fredrik Sandqvist lämnar för spel i SSL och Karlstad. Även den talangfulla backen Markus Åkerfeldt har ögonen på sig och ska ha fått förslag från flera håll. Däribland Visby IBK som gjort lyckosamma värvningar från Hagunda tidigare.

Viktor Matsenius har gjort klart med en ny klubb efter sejouren i FBC Uppsala. Framöver basar han över Örebros herrlag. http://unt.se/sport/matsenius-klar-for-ny-klubb-3748068.aspx

Brukar det vara så här lugnt under silly season? Det känns som att det enda som sticker ut ordentligt är Storvretas värvning av Nilsberth och Hagundas upprustning. Men annars är det sömnigt överlag. Jag i stort sett kräver värvningar från Sirius, FBC Uppsala och Storvreta dam ögonblickligen.

Även i Hagundas damlag händer det grejer. Förutom en del kontraktsförlängningar så har även Lovisa Wilhelmsson och Idah Orebrand anslutit till laget. Wilhelmsson kommer närmast från Sala Silverstadens organisation medan Orebrand spelade i Alunda och sedermera och Östhammar under fjolåret. http://www.laget.se/HAGUNDA_DAM

Har inte hunnit med att skriva att även centern Kristofer Widlundh är klar för Hagunda till nästa säsong. Division 1-lagets trupp känns minst sagt ruggigt stark i nuläget och måste ses som favoriter till avancemang just nu. Men, det är fortfarande bara maj och mycket kan fortfarande hända. http://www.laget.se/HAGUNDAHERRA/News/4084371/SSL-spelare-vander-hem-till-Hagunda

Det börjar hända grejer i Storvreta dam. Sara Berggren och Sara Årehed har ritat på nya kontrakt trots locktoner från västkusten och Warberg. Man har även presenterat en ny tränare och det blev, precis som bloggen spekulerat i tidigare, Tobias Svensson som får huvudansvaret. Svensson kommer att assisteras av Håkan Ferngren och Fredrik Nybäck. Dessutom väntas nyförvärv att presenteras inom kort. Enligt mina källor är det Felicia Karlsson, back från Alunda, som kommer att skriva på. http://sibkdam.se

SK Vides twitterkung och spelgeni Rikard "Rickelito" Johannes som hade stor del i att laget avancerade till H2 den gångna säsongen sägs ha bestämt sig för att lämna laget. Vilket lag knyter till den hårfagra centern?

Rasbo fortsätter att presentera nya spelare. Alldeles nyss skickade föreningen ut nyheten att man värvat William Lindgren Fahimi från Sirius juniorer. William är född -95 och spelade matcher med Sirius H3 och HJ19 den gångna säsongen. http://www.laget.se/RASBO/News/4082491/Nyforvarv-nr-2

Rasbo har knytit till sig en back från Roslagen. Det är 23-åriga backen Marcus Malm som kommer att testa sina vingar i division 1 kommande säsong. http://www.laget.se/RASBO/News/4080539/Nyforvarv!

Mikael Björnefur, målvakten med Uppsalaförflutet ryktades ett tag till Hässelby. Nu står det dock klart att Björnefur blir kvar i Rosersberg i division 2. Ett Rosersberg som verkar ha mycket intressant på gång, de har bland annat värvat hem Linus Jämtdal från Växjö. http://www.rosersbergsik.se/nyheter/?ID=2092&NID=87825

Fortsatt väldigt tyst i FBC Uppsala. Endast 13-14 spelare under kontrakt och det bör nog komma in 4-5 stycken till om man ska lyckas genomföra en säsong i SSL. Bara jag som väntar med spänning?

Hagunda fortsätter att förstärka och senast i raden att ansluta är Robin Söderberg. Backen lämnar Sirius. När presenterar Hagunda Viktor Strömqvist som nyförvärv? Snart gissar jag. http://www.laget.se/HAGUNDAHERRA/News/4077936/Ytterligare-ett-backforvarv-med-SSL-meriter

Kim Johansson får inget förlängt kontrakt med Sirius men säger sig själv vilja fortsätta i SSL. Min känsla är att Gävle bör vara intresserade. Målfarlig och rutin. Precis vad GGIK behöver.

Det var surr om att Viktor Matsenius skulle ta över något av finallagen på damsidan. Så blev det dock inte och nu ryktas han istället ta över Örebros herrar i allsvenskan. Samma Örebro ska också vara intresserade av att knyta till sig Gustav Klang från Hagunda.

Nästa Uppsalatränare till SSL. Martin Andersson lämnar Stenhagens juniorer och följer i Noél Alm Johanssons fotspår och får även han en roll i Kais Mora i vinter. https://twitter.com/stenhagenjun/status/598946854274002944

Hagunda har gjort klart med ytterligare ett starkt nyförvärv på backsidan. Det är backen Johan Wedin som ansluter närmast från Granlo. Nu ståtar Hagunda med en riktigt stark backuppsättning med Bäckström, Wedin, Adolfsson och Åkerfeldt för att nämna några. Läs mer: http://www.laget.se/HAGUNDAHERRA/News/4065765/Ny-back-med-SSL-rutin-till-Hagunda-arets-varvning-i-div-1-

Den talangfulla forwarden Agnes Wiklund har varit under Storvretas radar en tid men nu är det klart att hon tackar nej till en övergång. 18-åriga Wiklund, som gjorde 53 poäng på 20 matcher i D1N förra säsongen, har förlängt sitt kontrakt med Sundsvall.

Läste på Twitter idag att Mika Kohonen ska vara riktigt nära finska mästarlaget SPV med brorsan Mikko bland annat. Vore en häftig övergång.

Evelina Sparf lämnar alltså FBC Uppsala för konkurrenten Rönnby. Återigen ett tungt tapp för FBC Uppsala som nu har en del luckor att fylla igen. Felicia Tjäderborn har även hon lämnat och återvänder till Dalen efter bara en säsong i Uppsala. Det ska dock sägas att backen Frida Eriksson verkar vara tillbaka igen efter uppehållet hon tog i vid jul. Kör hon hela nästa säsong tro?

Noel Alm Johansson tar över som huvudtränare i Kais Mora dam i SSL. Alm Johansson kommer närmast från en tränarroll i Stenhagen samt även som läktarcoach i Kais Mora. Det blir intressant att se hur han tacklar denna uppgift. Läs mer: http://www.kaismora.se/nyheter/dam/ny-huvudtränare-klar-för-damlaget#.VU5em4fzWqA

LÄS MER: Sillyseasonbloggen 2015 - april-maj // Sillyseasonbloggen 2015 - mars-april.

Kvartsfinal för Storvreta – som bäst

Storvretas generationsväxling fortsätter och efter fjolårssäsongen var det tack och hej för både Mika Kohonen och Staffan Jacobson. Lägg därtill att Holtz sökt sig vidare efter nya utmaningar.

Ekonomiskt är dock Storvreta i en klass för sig och man har lyckats rusta upp en hel del. Jimmie Pettersson och Robin Nilsberth är två klassvärvningar, inget att säga om.

Jag kan dock inte komma ifrån att jag tycker att truppen fortsatt känns väldigt tunn. Andra- och tredjeformationen håller inte mot majoriteten av övriga SSL-lag. Det tror jag kommer att visa sig i vinter, precis som det visades den senaste säsongen.

Ifjol slutade Storvreta på tionde plats. I år tror jag att kan kommer att klättra upp några pinnhål och att det förmodligen blir slutspel. Men generationsväxlingen kommer nog att ta ett par säsonger till, jag kastar redan nu ur mig att Storvreta slutar runt 6–8e plats. Det blir slutspel men väl där tar det stopp direkt.

Nyförvärv: Robin Nilsberth, Jimmie Pettersson, Jonas Gustafsson.

Spelarförluster: Albin Engholm, Staffan Jacobson (blir assisterande tränare), Fredrik Holtz, Mika Kohonen, Gustaf Bäckström.

Rykten in: -

Rykten ut: -

Sirius har gått minus

Sirius blev bästa Uppsalalag ifjol när man tog sig till klubbens första slutspel i historien. Där blev det dock ett tidigt respass mot giganterna i IBF Falun. Till i år har Sirius ställt in siktet på att behålla stommen av fjolårstruppen och man är nog ett av de lag som varit allra minst aktiva under silly season. 

Man gjorde tidigt klart med hemvändaren Johan Widh som lämnar Kais Mora. Dessutom har man plockat upp Christoffer Gustavsson från juniorlaget. På minuskontot hittar vi fyrlingen Kim Johansson, Joakim Gustafsson, Robin Söderberg och Aron Ohlsson. Värvningar och spelartapp som gör att jag tycker att laget gått minus på värvningsfronten, än så länge.

Det ryktas dock om att backen Staffan Jacobson i stort sett är klar för Sirius. Vi ska minnas att ”Starre” alltid var väldigt sen med att bestämma sig de gånger han skrev nya kontrakt med Storvreta och kanske är det samma ”spel” även denna gång?

Sirius trupp i dagsläget tror jag återigen tar laget till slutspel. Jag tror dock inte att laget är redo för att ta sig förbi kvartsfinalen än på ett eller ett par år.

Nyförvärv: Christoffer Gustavsson, Johan Widh.

Spelarförluster: Kim Johansson, Joakim Gustafsson, Robin Söderberg, Aron Ohlsson.

Rykten in: Staffan Jacobson.

Rykten ut: -

Hur är egentligen läget i FBC Uppsala?

Med drygt två månader kvar till seriestarten för FBC Uppsala finns det, enligt mig, fortfarande en hel del frågetecken. Man har fått in en duktig tränare i Marko Palosaari och en världsviktig kontraktsförlängning av Amanda Delgado Johansson. Men i övrigt så har det mestadels varit knäpptyst och när det har kommit ut nyheter har det varit om spelare som lämnat. Spelare som Sparf och Gabrielsson ersätter man inte i en handvändning direkt...

I laguppställningen just nu har man 15 utespelare men då är ett av namnen Julia Nordin som jag personligen inte tror kommer spela i FBC Uppsala när serien drar igång. Enligt uppgifter ska hon vara oerhört nära en flytt hem Umeå. Då är man nere på 14 spelare och behöver få in minst tre till, av klass dessutom. 

På pluskontot har man hittills fått in Caroline Rengren och Kajsa Larnhed. Rengren kan säkerligen göra ett par kassar på ren vilja och Larnhed kan förmodligen bli bra men steget från division ett är långt och hon behöver säkerligen tid för att komma in i spelet.

Nej, FBC Uppsala-anhängarna har all anledning att känna oro enligt mig. Förstärker man inte truppen med ett par kvalitetsnamn är risken stor att man inte är ett SSL-lag 2016/2017.

Nyförvärv: Caroline Rengren, Kajsa Larnhed.

Spelarförluster: Ida Uddhammar, Josefin Wallberg, Linnéa Widén, Evelina Sparf, Linn Krantz, Linda Andersson, Elin Gabrielsson, Felicia Tjäderborn.

Rykten in: -

Rykten ut: Julia Nordin.

redaktionella bloggar

Externa sportbloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

Externa Kultur & Nöjesbloggar (omfattas inte av UNT:s utgivaransvar)

Fler bloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

Uppsalavimmel.se - bloggar

Stadsdelsbloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

senaste nytt unt.se