• lördag 20 december 2014
Spelarbetyg Vetlanda-Sirius 2-7 Bandybloggen Bandybloggen
Vädersponsor:

Mattias Holmgren

Holmgrens innebandy

Mattias Holmgren håller koll på innebandyn i Uppland. I år ligger störst fokus på Sirius herr, Storvreta herr och FBC Uppsala dam. Men också serier som D1 Norra, H1 Östra Svealand, D2GUDH, H2GUDH, H3 och H4. Tveka inte att höra av er med tips. Mycket nöje!
Detta är en extern blogg utanför UNT:s utgivaransvar
TILLBAKA TILL UNT.SE/SPORT

  

 bloglovin

Storvreta 2012/2013?

Valde att vänta med inlägget kring Storvretas trupp tills efter deras säsong tagit slut. Jag tror inte föreningen är ute efter att ändra allt för mycket i laget, man har ju ändå vunnit tre raka SM-finaler.

Spelare jag tror stannar i laget: Joel Kanebjörk, Fredrik Holtz, Staffan Jacobsson, Mattias Samuelsson, Hannes Öhman, Victor Andersson, Niklas Winroth, Joakim Olsson, Jesper Berggren, Mika Kohonen, Henrik Stenberg, Viktor Klintsten, Albin Engholm

Spelare jag tror är osäkra: Jakob Drews, Gustaf Bäckström, Josef Samuelsson, Wiktor Bladh, Nicklas Paulsson

Spelare jag tror slutar/byter lag: Gabriel Oredsson, Kim Johansson, Örjan Skogström

Kommentar: Vi vet att Storvreta och Stenberg inte är överens om ett kontrakt än men det kommer så klart lösa sig till slut. Jag tror inte någon av parterna är intresserade av ett klubbyte. Kärntruppen kommer bli densamma även i höst. Men som alltid kommer det bli några små skillnader, Oredsson, Kim och Örjan tror jag kommer lämna Storvreta. Men det är bara spekulationer från min sida. På pluskontot räknar jag med något nyförvärv av rang, fredagens UNT avslöjade ju goda siffror ekonomiskt sett. Jag fortsätter tjata om Sundstedt.

Spekulera, vad tror ni om Storvreta 2012/2013? Drömvärvningar?

SSL-profilerna som är hetast i sociala medier - Plats 1 av 5!

Avgörandets stund är här! Billy Nilsson är den som, i mitt tycke, levererar allra bäst när det kommer till sociala medier.

1. Billy Nilsson IK Sirius IBK, – Bjuder på mycket Instagrambilder om vad som händer i Sirius. Verkar samtidigt ha ett ohälsosamt intresse för fotboll och i synnerhet Real Madrid. Har även över 1500 följare på Instagram, där det blir mycket mohikanbilder, vilket vittnar om hög klass. Den profil innebandy-Uppland behöver. Twitter: @BillyNilssonJr Instagram: @BillyNilssonJr

Utsedd till Upplands bästa SSL-spelare på sociala medier, tycker du att du är värd priset?

– Det var smickrande. Om du tycker att jag är värd priset så tycker jag också det. Jag följer inte så många andra SSL-spelare från Uppsala. Det är väl i stort sett bara Alexander Rudd jag följer och sedan brukar jag läsa vad UNT skriver.

Är det viktigt att profilera sig i sociala medier som elitidrottare tycker du?

– Det kan vara bra för klubbarna och man kan nog locka en del publik genom det tror jag.

Vad motiverar dig?

– Jag tycker att det är kul. På Twitter så försöker jag lägga ut mycket roliga bilder och sen så blir det en del fotboll.

SSL-profilerna som är hetast i sociala medier - Plats 2 av 5!

SSL-profilerna som är hetast i sociala medier - Plats 3 av 5!

SSL-profilerna som är hetast i sociala medier - Plats 4 av 5!

SSL-profilerna som är hetast i sociala medier - Plats 5 av 5!

Matchtipsen - 20/12!

Okej, det här var helt galet. 18 matcher i ett och samma tips. Känner mig utbränd. Vi hörs.

SSL dam:

IKSU – FBC Uppsala 1, En bra match att starta om med för FBC Uppsala tror jag. De spelar ju bevisligen bättre mot bättre motstånd. Har dock tippat 4–3 i dagens tidning och står fast vid det.

D1N:

Storvreta – Sundsvall 1, Revansch att utkräva här för Storvreta efter förlusten i inledningen av serien. Det är riktigt tätt i toppen och inga onödiga poäng får tappas. Storvreta snittar fem insläppta per match vilket är för högt om man ska lyckas ta sig upp i år, gissar jag.

H1ÖS:

Åkersberga – Gottsunda 1, Tuff match för Gottsunda som måste börja vinna. Åkersberga lär dock ta det här.

Rasbo – Stenhagen 1, Derby och bombetta.

H2GUDH:

Alfta – Björklinge 1, Björklinge får det inte alls att stämma. Mot svårspelade Alfta lär det inte heller bli några poäng.

Roslagen – Skutskär 2, Roslagen blandar och ger alldeles för mycket för att kunna ha något med uppflyttning att göra. Skutskär är ett stabilt topplag och vinner det här.

H3:

Sirius U – Dannemora/Österby 1, Känslan är att Sirius U kan vinna mot i stort sett alla lag men också förlora mot i stort sett alla. Här tror jag det blir en hyfsat klar seger för hemmalaget.

SK Vide – Bålsta 1, Känslan är att SK Vide har chans att avgöra serien och att de också gör det. För inte tappar de väl en serieledning på fem poäng?

Livets Ord – Hagunda U 1, Livets Ord fortsätter att göra det bra och tar förmodligen tre ytterligare poäng här.

H4:

Västerlöfsta – Almunge 1, Hemma tror jag att Västerlöfsta är seriens bästa lag. Almunge bör inte ha mycket att sätta emot i denna match.

Stenhagen U – Alunda U 2, Omöjlig match att tippa. Beror helt på vilka spelare lagen får ner från herrtruppen. Har feeling för tvåan.

Midas – Fjärdhundra 1, Ytterst svårspelad hall i Hallstavik. Klar fördel hemmalaget.

Rimbo – Bålsta U 1, Här blir det förmodligen en klar hemmaseger och det lär bli ytterligare en poängfest för Sporrong.

D2GUDH:

Hagunda IF – Storvik 1, Två jämna lag men jag tror Hagunda drar längsta strået. Ruhngård avgör igen.

Leksand – Alunda 2, Alunda måste börja vinna igen om man inte ska halka efter ordentligt. Leksand borta bör vara en lämplig uppgift.

Enköping – Sandviken 1, Det skiljer endast två placeringar i tabellen men Enköping har dubbelt så många poäng. Hemma bör man vinna det här.

Stenhagen – Hedemora 1, Hedemora har gjort det bra men nu ställs man mot seriens giganter. Omöjlig uppgift.

Bålsta – Hofors 2, Fortsatt trögt för Bålsta som inte tagit någon trepoängare ännu. Tror inte att den första kommer här heller.

Antal rätt: 169/290, 58%

SSL-profilerna som är hetast i sociala medier - Plats 2 av 5!

Nu närmar vi oss toppen och det är dags för FBC Uppsala att göra debut på topplistan. Imorgon presenteras vinnaren, i intervjuform dessutom.

2. Frida Bäfve, FBC Uppsala – Uppsalas mest underskattade twittrare? Enligt mig är det så. Bilder blandas med fyndiga tweets och Bäfve verkar ha en temperament av rang. Lackar ofta ur när det kommer till bilkörning, till exempel. Bäst att akta sig i trafiken framöver, helt enkelt. Twitter: @fridabafve

SSL-profilerna som är hetast i sociala medier - Plats 3 av 5!

SSL-profilerna som är hetast i sociala medier - Plats 4 av 5!

SSL-profilerna som är hetast i sociala medier - Plats 5 av 5!

SSL-profilerna som är hetast i sociala medier - Plats 3 av 5!

Fortsätter med min fantastiska lista. Turen har kommit till Staffan Jacobsons radarpolare Mattias Samuelsson.

3. Mattias Samuelsson, Storvreta IBK – Får tredjeplatsen för sitt Instagramkonto. Kanske inte den mest frekventa instagramaren, men 4000 följare är argument nog. Bilden med VM-bucklan har gillats av över 1500 personer men min personliga favorit är målgestbilden tillsammans med Adriansson. Twitter: @Samuelsson13 Instagram: @MSamuelsson13

SSL-profilerna som är hetast i sociala medier - Plats 4 av 5!

SSL-profilerna som är hetast i sociala medier - Plats 5 av 5!

Matchtipsen - 19/12!

Fredag och en match på schemat. Men det är inte vilken match som helst utan att ett viktigt derby i H1ÖS.

H1ÖS:

Hagunda - Alunda 1, Nu vänder H1ÖS efter ett par veckors uppehåll. Dessa lag möttes i premiären och då vann Alunda med uddamålet med 6-5 om jag inte minns helt galet. Lika halvsäker som jag var på Alundaseger då, lika säker jag är jag på att Hagunda får sin revansch nu. Hemma i Allianshallen är man riktigt bra och känslan är att man får spelet att stämma mer och mer. Oredsson, Hast och Klang leder laget till seger.

Antal rätt: 169/289, 58%

Mattias Holmgren
Ålder: 25 
Mail: mattias.holmgren1@gmail.com

  • Twitter

redaktionella bloggar

Externa sportbloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

Externa Kultur & Nöjesbloggar (omfattas inte av UNT:s utgivaransvar)

Fler bloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

Uppsalavimmel.se - bloggar

Stadsdelsbloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

senaste nytt unt.se