• torsdag 27 oktober 2016
  • Familjeannonser
  • Grannar
  • Lokusjobb
  • Lokus
  • Grannar
  • Uppsala Vimmel
  • Evenemangsguiden
  • Uppgång.se
Vilken överkörning Rimbo HK! Handbollsbloggen Handbollsbloggen
Vädersponsor:

Mattias Holmgren

Holmgrens innebandy

Mattias Holmgren håller koll på innebandyn i Uppland. Bloggen startade i augusti 2010 och 2015 utsågs den till Årets Uppsalablogg på Uppsalavimmel Awards. 2016 hamnade Mattias Holmgren elva på Topp 30 under 30-listan, en lista som rankar personliga varumärken under 30 år i Uppsala. 

Huvudfokus ligger på lagen i SSL-H3 (herr) samt SSL-D2 (dam).

Tveka inte på att höra av er med tips. Mycket nöje!

Detta är en extern blogg utanför UNT:s utgivaransvar
TILLBAKA TILL UNT.SE/SPORT

  

 bloglovin

Storvreta 2012/2013?

Valde att vänta med inlägget kring Storvretas trupp tills efter deras säsong tagit slut. Jag tror inte föreningen är ute efter att ändra allt för mycket i laget, man har ju ändå vunnit tre raka SM-finaler.

Spelare jag tror stannar i laget: Joel Kanebjörk, Fredrik Holtz, Staffan Jacobsson, Mattias Samuelsson, Hannes Öhman, Victor Andersson, Niklas Winroth, Joakim Olsson, Jesper Berggren, Mika Kohonen, Henrik Stenberg, Viktor Klintsten, Albin Engholm

Spelare jag tror är osäkra: Jakob Drews, Gustaf Bäckström, Josef Samuelsson, Wiktor Bladh, Nicklas Paulsson

Spelare jag tror slutar/byter lag: Gabriel Oredsson, Kim Johansson, Örjan Skogström

Kommentar: Vi vet att Storvreta och Stenberg inte är överens om ett kontrakt än men det kommer så klart lösa sig till slut. Jag tror inte någon av parterna är intresserade av ett klubbyte. Kärntruppen kommer bli densamma även i höst. Men som alltid kommer det bli några små skillnader, Oredsson, Kim och Örjan tror jag kommer lämna Storvreta. Men det är bara spekulationer från min sida. På pluskontot räknar jag med något nyförvärv av rang, fredagens UNT avslöjade ju goda siffror ekonomiskt sett. Jag fortsätter tjata om Sundstedt.

Spekulera, vad tror ni om Storvreta 2012/2013? Drömvärvningar?

Matchtipsen – 26/10!

Överraskande nog kunde Alunda inte besegra Krylbo i damettan igår kväll. Jaja, livet går vidare. Ikväll är det en mycket intressant match i herrarnas SSL där Storvreta möter Falun borta.

SSL herr:

Falun – Storvreta 1, Repris på fjolårets häftiga semifinal. Falun har inlett serien bra och det är särskilt Alexander Galante Carlström som levererat. Storvreta har blandat och gett lite mer här i början, man får dock tillbaka Henrik Stenberg den här gången vilket självklart är ett stort plus. Min känsla är dock att hemmalaget tar detta!

Antal rätt: 62/110, 56%

Matchtipsen – 25/10!

Det är tisdag, det är löning och det är innebandyfest i Alunda!

D1GUD:
Alunda – Krylbo 1, Först och främst vill jag säga att Krylbo har en magisk innebandyarena, i alla fall utvändigt. Där gjorde man ju två mål när det begav sig, för typ tio år sedan. Hur som helst, nu lägger vi fokus på kvällens drabbning. Alunda har inlett seriespelet bra och har plockat tre segrar. Bara att lyfta på hatten liksom! Krylbo har haft det lite tuffare och att tippa hemmaseger i den här matchen känns helt rätt.

Antal rätt: 62/109, 57%

Mattias Holmgrens inne & utelista – vecka 42!

Då undertecknad varit i Berlin mellan tidig fredag och sen söndag har det inte blivit några matcher live. Förutom Hertha Berlin–Köln i Bundesliga då. Trots det har jag snickrat ihop en fin lista för veckan. Sprid som vinden!

Inne:

Sofie Paulsson – Det blev islossning för FBC Uppsala mot Linköping (10–4) och en stor anledning till det var Sofie Paulsson prickade in tre bollar. Starkt jobbat!

Felix Nilsson – Björklinge vann en galen match mot Kais Mora U med 11–10 efter förlängning. Nilsson spelade fram Carl Svedare till det avgörande målet och stod totalt för två mål och fyra assist i matchen. En bra dag på jobbet för man lov att säga!

Kristofer Widlundh – Enhörningarna går fram som en ångvält i seriespelet och mot Almunge gjorde Widlundh sin andra match för säsongen? Hur det gick? Seger med 15­­–6 och totalt åtta poäng från den tidigare Hagundaspelarens klubba.

Ute:

Publiksiffran – Det var ett historiskt derby i IFU Arena. För första gången möttes Storvreta och Sirius i den nya hallen, men det lockade bara ynka 1945 personer. Jag har inte alla siffror i huvudet, men känslan är att det är bland de lägre derbysiffrorna genom åren. Orsak? För många matcher i SSL? För dyra biljetter? För lite annonsering? Det finns hur som helst utrymme för förbättring...

Mattias Holmgrens inne & utelista – vecka 41!

Matchtipsen – 21–23/10!

Eftersom undertecknad är på resande fot under helgen kommer alla matcher i ett och samma svep. Håll därför till godo till ett av de mer tipsrika inläggen under bloggens historia.

SSL dam:

FBC Uppsala – Linköping 1, FBC Uppsala har det fortsatt svårt att göra mål. Nu möter man ett Linköping som inlett serien uselt och kanske kommer göra mål-vändningen för hemmalaget här? Jag tror i alla fall på en stabil seger.

SSL herr:

Växjö – Storvreta 2, Storvreta fortsätter att blanda och ge. Jag såg inte derbyt själv, men tydligen ska matchen i sig inte ha varit något att jubla över. Storvreta gnuggar dock på och är uppe på slutspelsplats nu. Även om Stenberg är avstängd så kan man nog sno åt sig segern här också.

Sirius – Pixbo Wallenstam 2, Som alltid går Pixbo riktigt bra i serien. Sirius är lite mer upp och ner och kommer till denna match med två raka förluster. Enligt mig finns det risk att den sviten förlängs.

Allsvenskan Östra, dam:

Strömsbro – Storvreta 1, Lurig match mellan två lag som haft det ganska tufft inledningsvis. Strömsbro får tipset i kraft av hemmaplan. 

H1ÖS:

Gottsunda – Hagunda 2, Hagunda gjorde processen kort med Strömsbro senast och det var nog mentalt viktigt efter niten man gick på mot Bele Barkarby. Gottsunda har hängt med bra i flera av matcherna här i början, men än så länge har det bara blivit en seger. Har feeling för bortalaget här.

Rasbo – Kais Mora 1, Rasbo ångar på. Kais Mora är ett lag som blandar och ger och borta har man väl inte rosat marknaden allt för mycket såhär långt. Nu kommer man till något svårspelade Hall 2000 och där ska hemmalaget vara klara favoriter.

D1GUD:

Borlänge – Enköping 1, Borlänge åkte på säsongens första förlust senast borta mot Hagunda. Nu spelar man återigen på hemmaplan och då tror jag att man plockar tre relativt enkla poäng.

Alunda – Falun Ungdom 1, Banketta!

Stenhagen – Hagunda 2, Hade den här matchen varit med Stryktipset tror jag Stenhagen hade blivit ganska klara favoriter. Jag har dock feeling för gästerna som gjort många bra matcher här i början på serien.

H2GUD:

Björklinge – Kais Mora U 1, Björklinge började matchen bra senast, men tappade sedan det mesta och föll mot Vide borta. Nu väntar återigen hemmamatch och jag tror att man plockar åt sig alla poäng hemma mot Kais Mora U.

Uppsala Teknologer – Livets Ord 2, Två lag som börjat serien riktigt bra. Livets Ord åkte på torsk mot Insjön senast efter förlängning, men å andra sidan verkar det laget riktigt starka i år. Här kan det nog gå lite hur som helst, chansar på bortalaget.

Skutskär – Vide 2, Två lag som börjat seriespelet likvärdigt. I vanlig ordning lever Skutskär mycket på Magnus Persson. Får Vide stopp på honom så tror jag att man vinner.

FBC Uppsala – Alunda 1, FBC Uppsala visade lite klass när de slog Vide i premiären. Alunda har haft det tufft med två raka förluster och känslan är att den sviten förlängs till tre matcher.

H3:

Lamadjuret – Midas 1, Lamadjuret har bara en poäng hittills, men i sanningens namn har man mött många bra lag här i början. Nu är motståndet något mer beskedligt och då tror jag att man har god segerchans.

Västerlöfsta – Bålsta 1, Banketta!

Roslagsalliansen – Loke 2, Banktvåa!

Bälinge – Sirius U 2, Två på pappret rätt jämbördiga lag. Oseriöst tidig matchtid och frågan är vilket lag som hanterar det bäst. Jag gissar på något mer ungdomliga Sirius U.

Enhörningarna – Almunge 1, Banketta!

Hagunda Legends – Östhammar 2, Östhammar har inlett seriespelet bra och förlusten mot Loke är inte mycket att säga om. Hagunda Legends är knappast några duvungar och det kommer bli en kamp i 60 minuter.

Antal rätt: 53/90, 59%

Matchtipsen – 19/10!

Det är onsdag, det är derby, men undertecknad missar matchen för jobb och Solvallabesök istället…

SSL herr:

Storvreta – Sirius 2, Som jag ser det är det här en match som kan gå lite hur som helst. Antingen vinner Storvreta med klara siffror, eller så blir det jämnt och då tar Sirius hem det… Min feeling är det sistnämnda. Faktum är ju att bortalagen varit framgångsrika i derbyn tidigare. Hagby- och Vängesönerna Johan Eriksson och Mattias Jällrud är framträdande och avgör matchen.

Antal rätt: 53/89, 60%

Mattias Holmgren
Ålder: 27
Arbete: Reporter på Travronden
Mail: mattias.holmgren1@gmail.com

redaktionella bloggar

Externa sportbloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

Header Torget

Externa Kultur & Nöjesbloggar (omfattas inte av UNT:s utgivaransvar)

Fler bloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

Uppsalavimmel.se - bloggar

Stadsdelsbloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

senaste nytt unt.se