• tisdag 21 oktober 2014
SvCupen. Islossning (bokstavligt talat) - ... Fotbollsbloggen Fotbollsbloggen
Vädersponsor:

Mattias Holmgren

Holmgrens innebandy

Mattias Holmgren håller koll på innebandyn i Uppland. I år ligger störst fokus på Sirius herr, Storvreta herr och FBC Uppsala dam. Men också serier som D1 Norra, H1 Östra Svealand, D2GUDH, H2GUDH, H3 och H4. Tveka inte att höra av er med tips. Mycket nöje!
Detta är en extern blogg utanför UNT:s utgivaransvar
TILLBAKA TILL UNT.SE/SPORT

  

 bloglovin

Storvreta 2012/2013?

Valde att vänta med inlägget kring Storvretas trupp tills efter deras säsong tagit slut. Jag tror inte föreningen är ute efter att ändra allt för mycket i laget, man har ju ändå vunnit tre raka SM-finaler.

Spelare jag tror stannar i laget: Joel Kanebjörk, Fredrik Holtz, Staffan Jacobsson, Mattias Samuelsson, Hannes Öhman, Victor Andersson, Niklas Winroth, Joakim Olsson, Jesper Berggren, Mika Kohonen, Henrik Stenberg, Viktor Klintsten, Albin Engholm

Spelare jag tror är osäkra: Jakob Drews, Gustaf Bäckström, Josef Samuelsson, Wiktor Bladh, Nicklas Paulsson

Spelare jag tror slutar/byter lag: Gabriel Oredsson, Kim Johansson, Örjan Skogström

Kommentar: Vi vet att Storvreta och Stenberg inte är överens om ett kontrakt än men det kommer så klart lösa sig till slut. Jag tror inte någon av parterna är intresserade av ett klubbyte. Kärntruppen kommer bli densamma även i höst. Men som alltid kommer det bli några små skillnader, Oredsson, Kim och Örjan tror jag kommer lämna Storvreta. Men det är bara spekulationer från min sida. På pluskontot räknar jag med något nyförvärv av rang, fredagens UNT avslöjade ju goda siffror ekonomiskt sett. Jag fortsätter tjata om Sundstedt.

Spekulera, vad tror ni om Storvreta 2012/2013? Drömvärvningar?

Vilka Uppsalaspelare vill du se i VM?

VM närmar sig med stormsteg och i den senaste landslagstruppen var det färre spelare med från Storvreta/Sirius än på länge. Endast fyra totalt. Mattias Samuelsson, Alexander Rudd, Henrik Stenberg och Rasmus Sundstedt. Min känsla är att dessa fyra är självskrivna kort men hur ser det ut i övrigt? Är det några övriga spelare från Uppsala som bör få chansen till VM? Jag känner spontant att det är i alla fall två som bör vara på gränsen. Som landslagsledningen funderar kring.

Självklart inga vågade gissningar. Det handlar om Storvretas målvakt Viktor Klintsten som jag tycker är topp två i Sverige, samt Sirius Billy Nilsson som haft en succéartad säsongsinledning. Nu kom ju Klintstens knäskada högst opassande, annars tror jag att han hade varit självskriven hela vägen. När VM-truppen väl presenteras räknar jag med att han är med. Vad gäller Billy Nilsson så tror det att det är en större skräll i jämförelse med Klintsten. Men att det ändå vore riktigt kul att se honom i VM, speciellt i den form han har nu.

Min lista blir alltså följande:

Viktor Klintsten, Storvreta IBK
Rasmus Sundstedt, Storvreta IBK
Mattias Samuelsson, Storvreta IBK
Alexander Rudd, Storvreta IBK
Henrik Stenberg, Storvreta IBK
Billy Nilsson, IK Sirius IBK 

Hur ser ni på VM? Vilka spelare från Uppsala bör få chansen?

Mattias Holmgrens inne & utelista - v.42!

Måndag med allt vad det innebär. De flesta går till jobbet. Jag styr ihop veckans inne & utelista!

Inne:

Evelina Sparf & Amanda Delgado Johansson Starkt av FBC att hitta tillbaka till vinnarspåret efter fredagens insats mot Falun. Extra plus till radarparet Sparf och "DJ" som tillsammans gjorde tre av målen.

Simon Augustsson – Egentligen gör hela Rasbo en magisk insats efter vändningen mot Hässelby men en som sticker ut är Simon Augustsson med sina fyra poäng de sista tio minuterna.

Storvreta Ungdom – Damerna i D4:an har minst sagt fått en pangstart på serien. Två matcher (mot Wåhla och Enköping U) har gett full pott och hyfsade 25–0 i målskillnad. Jenny Edlund Nummelin poängbäst hittills med 6 mål och 1 assist.

Storvreta IBK – Efter den inledande förlusten har damerna i Storvreta nu fem raka segrar i D1. Ligger vägen till SSL-kvalet öppen?

Ute:

FBC Uppsala – Starten i H2 är knappast imponerande med en poäng på tre matcher. Förluster i tur och ordning mot Skutskär, Hedemora och Gluggen.

Mattias Holmgrens inne & utelista - v.41!

Spelarbetyg och kommentar efter Sirius–AIK

Sirius fortsätter att vara starka hemma i Fyrishov. Och det är ju knappast där det tappats poäng i inledningen av säsongen. Det är på bortaplan där laget fortfarande kammat noll. Mot AIK syntes det tydligt vilken vilja spelarna i Sirius besitter. De slet något otroligt för varandra och det nya försäsongsupplägget verkar ha gett gott resultat. Trots den höga pressen, och enbart spel på två formationer, var det ingen som vacklade. Det är samtidigt tätt på given för Sirius och redan på onsdag är det match igen. Då mot Falun borta. Med mig på plats. Och jag ser verkligen framemot den matchen.

Topp tre i Sirius idag:
1. Mattias Jällrud – Outtröttlig och fick välförtjänt göra hela tre mål. Kommer helt till sin rätt i formationen med Berlin och Erik Svenson.

2. Billy Nilsson – Utlovade poäng när jag pratade med honom i lördags och gjorde också fyra. Ovärderlig i Sirius anfallsspel och innehar nu delad förstaplats i poängligan.

3. John Barck – Denna försvarsgigant. Gjorde dessutom det viktiga 6–5-målet som faktiskt blev matchavgörande.

Matchtipsen - 19/10!

Står kvar och stampar på 54 i träffprocent... Måste öka känner jag. Förhoppningsvis efter idag.

H3:

Livets Ord – Arlanda 2, Endast en inspelad poäng för Livets Ord på tre matcher. Kanske inte så konstigt i och för sig då laget mött bra motstånd. Arlanda är bra och har en riktig poängkung i Tibell. Kan nog på egen hand avgöra här.

Loke – Salabacke 1, En ytterst sevärd match med mängder av profiler i båda lagen. Det kan nog gå lite hur som helst det här men jag håller Loke-gubbarna som något vassare.

Hagunda IF U – Enköping 1, Två lag som inlett bra. Även om Enköping kanske inte mött de bästa lagen här i början. Ger Hagunda tipset i kraft av att matchen spelas i Allianshallen.

H4:

Saga – Rimbo 2, Saga fortsätter gå tungt även i H4an och risken är stor att det blir spel i H5 nästa säsong. Rimbo vann förra veckan och får tipset här.

Hagunda Legends – Stenhagen U 1, Ska inleda med att säga att jag är väldigt ledsen över att missa matchen. Men den krockar med jobb. Riskerar därför att tappa poängligaledningen till Robin Pantefors efter kvällen. Litar på att laget ordnar tre poäng.

SSL herr:

Sirius – AIK 1, Ska bli kul att se den här matchen. Dels för att se om Sirius återigen hittat tillbaka till formen men också för att se Patrik Åman och Joel Kanebjörk i gästernas lag. Det kommer förmodligen bli stentufft. 5-4?

SSL dam:

Dalen – FBC Uppsala 1, Ingen imponerades av FBC Uppsala i fredags. Tur för laget att de får snabb chans till revansch. Det här blir förmodligen en avvaktande match då inget av lagen egentligen trivs med att föra spelet. Ger hemmalaget utgångstipset.

Antal rätt: 59/109, 54%

Holmgren lämnar besked!

Himla kul att se att så många vill se matchtipsen i framtiden. Jag trodde inte att de inläggen var så populära. Och inte tänker jag göra någon besviken utan lovar här och nu att köra vidare med tipsen under resterande del av säsongen. Med början redan ikväll. Om ett par timmar kommer tipsen till söndagens matcher.

Mattias Holmgren
Ålder: 25 
Mail: mattias.holmgren1@gmail.com

  • Twitter

redaktionella bloggar

Övriga sportbloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

Externa Kultur & Nöjesbloggar (omfattas inte av UNT:s utgivaransvar)

Fler bloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

Uppsalavimmel.se - bloggar

Stadsdelsbloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

Uppsalavimmel.se

senaste nytt unt.se