• fredag 12 februari 2016
  • Familjeannonser
  • Grannar
  • Lokusjobb
  • Lokus
  • Grannar
  • Uppsala Vimmel
  • Evenemangsguiden
  • Uppgång.se
Matchtipsen – 12/2! Holmgrens innebandy Holmgrens innebandy
Vädersponsor:

Mattias Holmgren

Holmgrens innebandy

Mattias Holmgren håller koll på innebandyn i Uppland. Bloggen startade i augusti 2010 och 2015 utsågs den till Årets Uppsalablogg på Uppsalavimmel Awards. Huvudfokus ligger på lagen i SSL-H4 (herr) samt SSL-D2 (dam).

Tveka inte på att höra av er med tips. Mycket nöje!

Detta är en extern blogg utanför UNT:s utgivaransvar
TILLBAKA TILL UNT.SE/SPORT

  

 bloglovin

Storvreta 2012/2013?

Valde att vänta med inlägget kring Storvretas trupp tills efter deras säsong tagit slut. Jag tror inte föreningen är ute efter att ändra allt för mycket i laget, man har ju ändå vunnit tre raka SM-finaler.

Spelare jag tror stannar i laget: Joel Kanebjörk, Fredrik Holtz, Staffan Jacobsson, Mattias Samuelsson, Hannes Öhman, Victor Andersson, Niklas Winroth, Joakim Olsson, Jesper Berggren, Mika Kohonen, Henrik Stenberg, Viktor Klintsten, Albin Engholm

Spelare jag tror är osäkra: Jakob Drews, Gustaf Bäckström, Josef Samuelsson, Wiktor Bladh, Nicklas Paulsson

Spelare jag tror slutar/byter lag: Gabriel Oredsson, Kim Johansson, Örjan Skogström

Kommentar: Vi vet att Storvreta och Stenberg inte är överens om ett kontrakt än men det kommer så klart lösa sig till slut. Jag tror inte någon av parterna är intresserade av ett klubbyte. Kärntruppen kommer bli densamma även i höst. Men som alltid kommer det bli några små skillnader, Oredsson, Kim och Örjan tror jag kommer lämna Storvreta. Men det är bara spekulationer från min sida. På pluskontot räknar jag med något nyförvärv av rang, fredagens UNT avslöjade ju goda siffror ekonomiskt sett. Jag fortsätter tjata om Sundstedt.

Spekulera, vad tror ni om Storvreta 2012/2013? Drömvärvningar?

Matchtipsen – 12/2!

Serierna börjar gå in i respektive slutskede och det gäller att positionera sig inför det kommande slut- och kvalspelet. Denna helg är det dock relativt tunt med matcher.

SSL dam:

FBC Uppsala – Jönköping 1, Jönköping har varit klara för kval nedåt sedan länge. När lagen möttes i Jönköpings Idrottshus vill jag minnas att FBC hade en del problem inledningsvis men fick en rejäl islossning i tredje. Här tror jag på islossning redan i första och att man vinner enkelt.

H1ÖS:

Hässelby – Alunda 1, Alunda var på gång där ett tag men efter några ytterligare på slutet törs jag nog säga att tåget gått. Hässelby är ett riktigt starkt lag, särskilt hemma. Det ska mycket till om det blir annat än hemmaseger här.

H2GUDH:

Roslagen – Gottsunda 2, Ikväll blir Gottsunda klara för H1 på pappret. Även om man är det i praktiken redan nu enligt mig. Roslagen blixtrade till och slog Vide hemma för ett tag sedan men vi som såg derbyt mellan Gottsunda och Vide såg vilken skillnad det är mellan lagen. Gottsunda tar detta relativt lätt.

Antal rätt: 261/412, 63%

Matchtipsen – 10/2!

Dags för klassikermöte i Fyrishov. Storvreta gästas av AIK och under matchen kommer det dessutom att samlas in pengar till Barncancerfonden. Härligt initiativ!

SSL herr:

Storvreta – AIK 1, Storvreta är med i toppen igen efter segrarna mot Dalen och Helsingborg. AIK jagar slutspel men jag tror inte att laget räcker till mot Storvreta på bortaplan.

Antal rätt: 260/411, 63%

Mattias Holmgrens inne & utelista – vecka 5!

Då var det måndag vilket betyder att det är dags att hissa och dissa lite. Den här veckan har jag för ovanlighetens skulle lagt mest fokus på utelistan. I alla fall sett till antal tecken. Håll till godo!

Inne:

Albin Sjögren – Visst att motståndet inte höll någon vidare klass men jag tycker ändå att det är starkt av Albin Sjögren att leverera som han gjorde under VM. 16 mål och två assist på fem matcher är siffror som inte går av för hackor.

Gottsunda – Krossade Vide i fredagens derby och blev i och med segern också 99 % klara för uppflyttning. Det ska bli intressant att följa arbetet och se om de får ihop en tillräckligt slagkraftig trupp för det kommande division 1-äventyret.

Ute: 

Det nya SSL-förslaget – Det surras om att klubbarna är överens om ett förslag om att spela 33 matcher. Hur kan ni vara det? Enligt mig låter förslaget som kattskit. Som ett jävla skämt. Att möta vissa lag fler och vissa färre tycker jag är helt fel, redan där är vi snett på det. Och sedan det här med derbygrupper – det har jag aldrig heller varit någon större supporter av. Nej, det måste finnas någon bättre lösning om vi nu så illa tvunget behöver ha fler matcher. Men ta inte bort det här med att möta alla lag lika många gånger hemma som borta. Det är något att vara rädd om. Något annat skapar orättvisor, både gällande slagkraftigt motstånd och gällande ekonomin.

Mattias Holmgrens inne & utelista – vecka 4!

TV: Se Sveriges match mot Frankrike i bloggen

Fyra matcher. Fyra segrar och 87–7 i målskillnad. Att Sverige är överlägsna i VM-kvalet är en underdrift och man lär vinna med liknande siffror som tidigare också i den sista kvalmatchen mot Frankrike. 

Du ser IFF:s sändning från matchen i spelaren nedan.

Matchen drar igång 9.00.

Matchtipsen – 7/2!

Söndag men trots det bara två matcher som spelas. Räknar med en klar (och en mindre klar) hemmaseger.

H3:

Västerlöfsta – Arlanda 1, Västerlöfsta inledde briljant men har stagnerat en del på slutet. Ändock en väl godkänt premiärsäsong i H3 enligt mig. Hemma är man starka och Arlanda ska inte ha någonting att sätta emot.

H4:

Bälinge – Rimbo 1, Oj oj oj, vilken match! Förloraren här kan förmodligen sluta drömma om uppflyttning till H3. Bälinge är svårslagna och har tagit en del skalper under säsongen. Tror de vinner denna match också.

Antal rätt: 259/409, 63%

redaktionella bloggar

Externa sportbloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

Header Torget

Externa Kultur & Nöjesbloggar (omfattas inte av UNT:s utgivaransvar)

Fler bloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

Uppsalavimmel.se - bloggar

Stadsdelsbloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

senaste nytt unt.se