• fredag 27 november 2015
 • Familjeannonser
 • Grannar
 • Lokusjobb
 • Lokus
 • Grannar
 • Uppsala Vimmel
 • Evenemangsguiden
 • Uppgång.se
Träna mer och stärk immunförsvaret Träning och hälsa Träning och hälsa
Vädersponsor:

Mattias Holmgren

Holmgrens innebandy

Mattias Holmgren håller koll på innebandyn i Uppland. Under sommarhalvåret ligger all fokus på silly season och i synnerhet lag och spelare med uppländsk anknytning. Tveka inte på att höra av er med tips. Mycket nöje!
Detta är en extern blogg utanför UNT:s utgivaransvar
TILLBAKA TILL UNT.SE/SPORT

  

 bloglovin

Storvreta 2012/2013?

Valde att vänta med inlägget kring Storvretas trupp tills efter deras säsong tagit slut. Jag tror inte föreningen är ute efter att ändra allt för mycket i laget, man har ju ändå vunnit tre raka SM-finaler.

Spelare jag tror stannar i laget: Joel Kanebjörk, Fredrik Holtz, Staffan Jacobsson, Mattias Samuelsson, Hannes Öhman, Victor Andersson, Niklas Winroth, Joakim Olsson, Jesper Berggren, Mika Kohonen, Henrik Stenberg, Viktor Klintsten, Albin Engholm

Spelare jag tror är osäkra: Jakob Drews, Gustaf Bäckström, Josef Samuelsson, Wiktor Bladh, Nicklas Paulsson

Spelare jag tror slutar/byter lag: Gabriel Oredsson, Kim Johansson, Örjan Skogström

Kommentar: Vi vet att Storvreta och Stenberg inte är överens om ett kontrakt än men det kommer så klart lösa sig till slut. Jag tror inte någon av parterna är intresserade av ett klubbyte. Kärntruppen kommer bli densamma även i höst. Men som alltid kommer det bli några små skillnader, Oredsson, Kim och Örjan tror jag kommer lämna Storvreta. Men det är bara spekulationer från min sida. På pluskontot räknar jag med något nyförvärv av rang, fredagens UNT avslöjade ju goda siffror ekonomiskt sett. Jag fortsätter tjata om Sundstedt.

Spekulera, vad tror ni om Storvreta 2012/2013? Drömvärvningar?

Spelarbetyg: De var bäst i derbyt

Vi fick se ett härligt derby i Fyrishov ikväll. Jag trodde aldrig att Sirius skulle orka ta tillbaka ledningen när Storvreta kvitterade till 5–5 i tredje. För i sanningens namn hade Sirius inte mycket att komma med då. Peter Berlins 6–5 kom, klyschigt nog, som en blixt från klar himmel.

Topp tre i Storvreta:

 1. Henrik Stenberg – Blir bara bättre och bättre. Noterades för tre assists och var den största orsaken till att Storvreta åt sig tillbaka i början av tredje.
 2. Jesper Berggren – ”Jeppe” gjorde en grym match. Följde med upp i många anfall och blev också rättvist målskytt. Visade att han fortfarande har mycket att ge på denna nivå.
 3. Jimmie Pettersson – Brände mycket men var en av få som ändå levererade poäng framåt. Och i slutändan är det vad det handlar om.

Topp tre i Sirius:

 1. Billy Nilsson – Det riktigt lyste om Billy Nilsson efter matchen. I Bobby Edberg kan han ha fått en riktig lekkamrat, det kändes verkligen som att de tänker innebandy på samma sätt.
 2. Bobby Edberg – Vilken debut! Bobby levererade direkt med tre pinnar och kommer förmodligen bara bli bättre och bättre. Får han och Billy ett par träningstimmar till ihop finns det mycket att hämta.
 3. Johan Eriksson – Har varit Sirius bästa spelare i år. I alla fall de matcher som jag har sett. Har en onaturlig förmåga att kunna hota på egen hand och är inte särskilt beroende av sina lagkamrater.

Matchtipsen – 26/11!

Då var det äntligen dags för det första SSL-derbyt för säsongen. Storvreta och Sirius gör upp i Fyrishov och givetvis kommer bloggen att vara på plats.

SSL herr:

Storvreta – Sirius 1, 99 % är inne på att Storvreta vinner detta, så även jag. Truppmässigt är Storvreta klart bättre men i ett derby så kan allt hända. Jag tänker framför allt på det året när Sirius vann med klara 4–1 och Tobias Steineck hoppade in och stod på huvudet hela matchen. Han var löjligt bra den gången. Det största frågetecknet är målvaktssidan i Sirius. Kommer Petter Nilsson att få förtroendet igen? Och hur tog han då sågningen från tränare David Ahlmark senast? Eller blir det så att Hampus Bodin får chansen från start? Det återstår att se helt enkelt.

Antal rätt: 142/209, 68%

Inför derbyt: Betyg på alla lagdelar i båda lagen

Två lag som kommer med helt olika formkurvor. Sirius med osannolika sex raka förluster och ett Storvreta som vi hittar i toppen. Ett derby är sällan logiskt, men visst ska Storvreta vara favoriter på förhand.

Betyg på alla lagdelar, Storvreta:

Målvakter - ++++

Kommentar: Viktor Klintsten har gjort det bra så här långt och har lovordats efter flera matcher. En vinnare som är på gränsen till landslaget igen. Blir en superinsats i derbyt det som gör att han tar tillbaka platsen i blågult?

Backar - ++++

Kommentar: Hög kvalitet på backsidan, dock lite tunt. Men nu är Niklas Winroth tillbaka och både breddar och spetsar till försvaret. Samuelsson och Nilsberth behöver ingen närmare presentation.

Forwards - ++++

Kommentar: Även här hög kvalitet där Rudd är allra vassast. Stenberg är även han på väg tillbaka mot gammal god form. Sundstedt, Olsson, Sjögren och Victor Andersson går inte av för hackor de heller.

Totalt: 12 plus.

----

Betyg på alla lagdelar, Sirius:

Målvakter - ++

Kommentar: Tuff inledning för Petter Nilsson hittills i år. Hampus Bodin har bytts in i de två senaste matcherna och det kan nog bli så att han spelar derbyt från start. Hade Nilsson hållit sin ”rätta” nivå hade Sirius haft fyra plus här, men i dagens läge får de nöja sig med två.

Backar - ++

Kommentar: John Barck är härföraren som levererar både framåt och bakåt. Framåt, mestadels i powerplay. Kostov Bredberg kommer troligen att missa derbyt vilket drar ner betyget något. Krisandersson har varit stabil i inledningen.

Forwards - +++

Kommentar: Sirius starkaste lagdel med Billy Nilsson, Johan Eriksson och Bobby Edberg i spetsen. I jämförelse med Storvreta, som har ett flertal landslagsspelare framåt, kommer Sirius dock bara upp i tre plus.

Totalt: 7 plus.

TV: Rudd och Berlin inför derbyt

Programmet Sport & Blandat i 24UNT bjuder på en lång intervju med Alexander Rudd (Storvreta) och Peter Berlin (Sirius) inför torsdagens derby. Det tycker jag att alla med någon form av innebandyintresse ska ta sig tid och titta på. Länkar nedan!

Sport & Blandat - del 1!

Sport & Blandat - del 2!

Sirius – värvar ni den här trion så löser ni krisen

Ifjol nådde Sirius sin bästa placering någonsin. I år var tanken att föreningen skulle ta ytterligare kliv men hittills har det varit platt fall. Efter knappt halva serien spelad ligger Sirius på nedflyttningsplats. Kort och gott. Det är kris. En kris som inte är den allra lättaste att värva sig ur, men det finns faktiskt alternativ. Vissa mer trovärdiga än andra. Jag tänkte göra sportchefen Nicklas Stuxgrens jobb något enklare och tipsa om tre namn som skulle höja laget ett par snäpp. Namn som borde vara högintressanta med tanke på den situationen Sirius befinner sig i nu.

Bobby Edberg – Har enligt uppgift brutit sitt kontrakt med Visby. Sirius har vid ett flertal tillfällen visat intresse för forwarden men inte lyckats lösa honom. Är det dags nu?

Kristofer Widlundh – Hagundas kapten levererar ordentligt i division 1. Har ett flertal SSL-säsonger i bagaget och skulle bidra med väldig energi i Sirius. Men att Hagunda släpper honom nu när föreningen är på god väg mot allsvenskan gissar jag är lika med noll.

Tobias Steineck – Med facit i hand så hade nog Sirius gärna sett en återkomst av Steineck inför denna säsong. Gävle gav honom dock fullt förtroende och jag har full förståelse för att han blev kvar där. Förmodligen finns det inga målvakter av värde på marknaden, Sirius får helt enkelt hålla tummarna för att Petter Nilsson snabbt hittar storformen igen.

redaktionella bloggar

Externa sportbloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

Externa Kultur & Nöjesbloggar (omfattas inte av UNT:s utgivaransvar)

Fler bloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

Uppsalavimmel.se - bloggar

Stadsdelsbloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

senaste nytt unt.se