• måndag 31 augusti 2015
 • Familjeannonser
 • Grannar
 • Lokusjobb
 • Lokus
 • Grannar
 • Uppsala Vimmel
 • Evenemangsguiden
 • Uppgång.se
Vänder det nu? I'm a runner I'm a runner
Vädersponsor:

Mattias Holmgren

Holmgrens innebandy

Mattias Holmgren håller koll på innebandyn i Uppland. Under sommarhalvåret ligger all fokus på silly season och i synnerhet lag och spelare med uppländsk anknytning. Tveka inte på att höra av er med tips. Mycket nöje!
Detta är en extern blogg utanför UNT:s utgivaransvar
TILLBAKA TILL UNT.SE/SPORT

  

 bloglovin

Storvreta 2012/2013?

Valde att vänta med inlägget kring Storvretas trupp tills efter deras säsong tagit slut. Jag tror inte föreningen är ute efter att ändra allt för mycket i laget, man har ju ändå vunnit tre raka SM-finaler.

Spelare jag tror stannar i laget: Joel Kanebjörk, Fredrik Holtz, Staffan Jacobsson, Mattias Samuelsson, Hannes Öhman, Victor Andersson, Niklas Winroth, Joakim Olsson, Jesper Berggren, Mika Kohonen, Henrik Stenberg, Viktor Klintsten, Albin Engholm

Spelare jag tror är osäkra: Jakob Drews, Gustaf Bäckström, Josef Samuelsson, Wiktor Bladh, Nicklas Paulsson

Spelare jag tror slutar/byter lag: Gabriel Oredsson, Kim Johansson, Örjan Skogström

Kommentar: Vi vet att Storvreta och Stenberg inte är överens om ett kontrakt än men det kommer så klart lösa sig till slut. Jag tror inte någon av parterna är intresserade av ett klubbyte. Kärntruppen kommer bli densamma även i höst. Men som alltid kommer det bli några små skillnader, Oredsson, Kim och Örjan tror jag kommer lämna Storvreta. Men det är bara spekulationer från min sida. På pluskontot räknar jag med något nyförvärv av rang, fredagens UNT avslöjade ju goda siffror ekonomiskt sett. Jag fortsätter tjata om Sundstedt.

Spekulera, vad tror ni om Storvreta 2012/2013? Drömvärvningar?

SSL dam: Så slutar serien!

Då har det blivit dags att tippa SSL dam. En serie jag tror kommer sluta enligt följande, typ.

 1. Endre
 2. Kais Mora
 3. Rönnby
 4. IKSU
 5. Pixbo
 6. Dalen
 7. Täby
 8. Karlstad
 9. Huddinge
 10. Jönköping
 11. Linköping
 12. FBC Uppsala – Enormt tunga spelartapp i Gabbe, Eve och förmodligen också Nordin. DJ är dock fortfarande kvar i truppen och kommer att få bära ett ännu större lass den här säsongen i jämförelse med förra. Marko Palosaari har jobbat med ett nytt spelsystem (2-2-1) och inledningsvis verkar det ha fungerat bra. Idel segrar på försäsongen även om motståndet inte varit det vassaste. I helgen ställs man på prov ordentligt när svenska mästarinnorna Kais Mora väntar i säsongens fjärde träningsmatch. Hur pass bra kan FBC stå upp i den matchen?
 13. Malmö
 14. Falun

SSL herr: Så slutar serien!

Seriespelet kommer allt närmare. Och här är mina tips för hur det hela slutar i SSL herr. Håller ni med?

 1. Falun
 2. Pixbo
 3. Storvreta – Det lag som imponerat allra mest under försäsongen. Jag fortsätter att tjata om Robin Nilsberth men vilken gudabenådad innebandyspelare han är. Han kommer höja Storvretas spel minst två nivåer. Både offensivt och defensivt. Min känsla är att Storvreta blir trea i seriespelet men ändå tar sig till final den här säsongen. Pixbo tenderar att alltid vika ner sig när det drar ihop sig.
 4. Linköping
 5. Mullsjö
 6. Helsingborg
 7. Warberg
 8. Sirius – Sirius känns likvärdigt med fjolårets upplaga och att laget får slåss för en slutspelsplats även i år är ingen vågad gissning. Billy har av naturliga skäl inte varit med till 100 % hittills (Operation under sommaren) och kommer vara en injektion när han är tillbaka fullt ut. Gribusts och Parli är två spelare jag är nyfiken på men än så länge är det för tidigt att säga om de blir fågel eller fisk.
 9. AIK
 10. Dalen
 11. Växjö
 12. Granlo
 13. Karlstad
 14. Gävle

Inom kort kommer ett liknande tips för SSL dam.

H4: Mäktig värvning av IBK Enhörningarna!

IBK Enhörningarna rustar inför kommande säsong i H4. Den senaste spelaren i raden som sägs vara klar för laget är ingen mindre än Björklingeprodukten Mattias Dahlberg som ska vara redo att ta klivet över från BBK. Dahlberg är en sniper av rang och kommer bjuda på stor show i distriktets innebandyhallar i vinter.

Mattias är förutom en duktig innebandyspelare även bror till tränarfantomen Martin Dahlberg och son till löparesset Roger Dahlberg.

Så exponerar ni ert lag på bästa sätt!

Såhär års när sociala medier-boomen går för högvarv har det aldrig varit enklare för lag att exponera sitt varumärke. Det finns division 5-lag i olika idrotter som erbjuder riktigt bra service för sina supportrar vilket jag tycker imponerar. Sedan finns det dessvärre många lag, på högsta nivå dessutom, som är mindre lyckosamma med att sprida information. Det krävs inte mycket för att ge ut mycket. Det behöver inte vara någon överdrivet flashig hemsida med videoklipp i en handfull olika vinklar, ett twitterkonto med föreningens logotyp och ett par uppdateringar per period/halvlek räcker.

Att sköta en hemsida. Nu talar jag utifrån det jag tycker är viktigt. Håll truppen uppdaterad, ta spelarporträtt med matchtröja på. Det handlar om kanske två timmars jobb totalt men ger så mycket mer. Minst en spelare per lag och förening har år 2015 en schysst systemkamera i sin ägo. Man behöver inte hyra in någon dyr firma för detta ändamål. Skriv en nyhet på hemsidan både innan och före match. Både inför träningsmatcher och seriematcher. Och inte bara vid vinst, det är dagisnivå och vittnar bara om icke-seriositet… Ska något hoppas över på en hemsida kan det vara att räkna och klura ihop en egen tabell, den informationen finns fullständig på förbundets hemsida och det räcker mer än bra… Alunda IBF är ett perfekt exempel på en förening som arbetar på rätt sätt, där har många lag mycket att lära.

Sociala medier. Ett twitterkonto ser jag som absolut viktigast. Rapportera från alla matcher, det behöver inte vara minut för minut. Men få med alla mål, målskyttar och poänggörare… Det är en grej som bänkspelarna kan sköta. Att spela i SSL eller allsvenskan och inte anordna en rapport från lagets träningsmatcher ser jag som dåligt rent ut sagt.

Facebook och Instagram? Det kan absolut vara vettigt men enligt mig är det viktigt att hålla det på en seriös nivå. Annars gör det mer skada än nytta.

Avslutningsvis vill jag röra ner det här i några få punkter. Där jag rangordnar det viktigaste. Att ett lag har en hemsida utgår jag ifrån…

 1. Twittra från alla matcher, seriematcher som träningsmatcher. Enbart mål, målskyttar och passningsläggare räcker. Mer utförlig rapportering är självklart bonus.
 2. Uppdatera hemsidan med en aktuell lagbild och bilder på ALLA spelare i matchtröja. Skit i att skicka ut frågeformulär om det tar mycket tid.
 3. Håll det seriöst. Fylleskandaler från lagfester hör inte hemma i föreningens officiella kanaler.

Silly season: Profilen tar över SK Vide!

Då var det klart vem som blir huvudtränare för SK Vide i division 2. Det blir ingen mindre än den profilstarke Joakim Löfgren som, förutom många säsonger som back i just SK Vide, också har varit tränare för Årsta IBK:s framgångsrika P90-lag när det begav sig.

Läs mer: http://www.laget.se/SKVideh2/News/4164546/Joakim-Lofgren-ny-huvudtranare-for-herrlaget

redaktionella bloggar

Externa sportbloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

Externa Kultur & Nöjesbloggar (omfattas inte av UNT:s utgivaransvar)

Fler bloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

Uppsalavimmel.se - bloggar

Stadsdelsbloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

senaste nytt unt.se