• tisdag 27 januari 2015
USA:s näste vänsterpresident tar till orda Ledarloggen Ledarloggen
Vädersponsor:

Sanna Graan Östlund

Funbobloggen

Sanna Graan Östlund bloggar om vad som händer i området Funbo, där hon bor.
Detta är en extern blogg utanför UNT:s utgivaransvar

Beväpna dig med vingar

 

Missade Thåström i Uppsala igår. Jag skulle behöva en personlig påminnare om saker jag tycker om. Nu har jag ingen och därför missade jag min gamle ungdomsidol. SUCK!

Hur kunde det hända?

Nu sitter jag här hemma och känner mig nöjd efter en veckas arbetsinsats. Läste UNT city på jobbet och inspireras som vanligt av Frida Noréns krönika. Man vill ju liksom skaffa sig ett torp dirket när man läser om hennes stora kärlek där mitt i kohagen.

Imorgon blir det tävling i Västerås för Uppsala Voltige. Första tävlingen för säsongen och spänningen är topp. Här laddas det med kläder, hårspray, träning och nya dräkter.

UNT pratar om Uppsalas profiler och personer under 30 som presterat och inspirerar. Här i Uppsala Voltige finns ett stort gäng med profiler med fantastiska idrottsprestationer och alla är under 30 år.

Vad säger ni om meriter som SM-vinnare individuellt, NM-vinnare individuellt, SM brons i Lag, 4:e plats i SM för minior (under 13)???????

För att uppnå detta sköter tjejerna alla 4 stora hästar, stallet, träningar för alla åldrar, gympaträningar, hästträningar, föreningen...... and so on! Det finns få sponsorer för denna sport så det är arbete som gäller för att få ihop pengar till detta. Jag vet inga som sliter så hårt som dessa idrottsmän!

För mig är alla tjejer i Uppsala Voltige vinnare som Uppsalas bästa idrottsprofiler.

"Wild"

Nu känner jag för att få en fet livskris och ge mig ut på 1000 mila-vandring. Verkar så härligt och befriande att bara gå och gå, gråta lite, kolla lite rävar och så.

Eller, jag ska i alla fall gå och se filmen. Verkligen min typ av film!

En ny liten Funbo-bo

En ny liten Funbo-bo är född. Granne till oss. Så jäkla roligt! Igår träffade vi honom och han var otroligt söt och fin. Det kan nog vara så, att vi har världens sötaste granne.

 

Ska det vara vinter eller inte?

Oj vad vädergudarna har svårt att bestämma sig. Är det vinter eller vår? Ska det snöa eller regna? Vi går här i slasket och försöker tänka mindfullness, att vara här och nu, att inte lägga energi på sånt som vi inte kan förändra, vräker i oss D-vitamin och försöker att le samtidigt som skorna blir blöta......

Jag gillar vintern när det är vinter. Börjar tänka på att samla ihop mig semester så att jag om några år kan ta maken med mig till Thailand i 3 månader och barnen är så stora att de kan klara sig själva hemma. Fast de vill ju med såklart! Men det har ju skolan, så de kanske kan få komma ett par veckor.

Men jag tänker också på att vi snart en vecka vinter att se fram emot. Skidåkningen hägrar. Försöker njuta av nuet och vara här och nu men det  är inte så jäkla lätt jämt. Kanske behöver vi lite utmaningar????

Tack alla mina högre makter för att ni utmanar mig. Jag är mycket tacksam...... Eller?

 

 

Är det här det är party?

Fredagkväll och båda barnen sover borta. Jag och maken har en fredagkväll ensamma, tillsammans. En god middag på stan, bio tillsammans, en drink efteråt.

Ja så skulle det ha kunnat se ut.

Sanningen är att det blev pizza från Gunsta, varsitt hörn i soffan, halvsovande. Boooooring!

Myser

Igår var fantastiska Sussi här med sin familj och käkade middag. Så mysigt och det var så länge sen vi sågs. Hade massor att prata om......

Idag var jag och sonen ute på en promenad, tänkte hinna få lite frisk luft innan stormen kom. På eftermiddagen gick jag och la mig en stund och råkade somna i 4 timmar. 4 timmar!!!! Hur är det möjligt??? Får se om det blir en lång natt nu.

Nu snöar det och blåser ute och vi sitter i soffan och kurar. Mysigt, tycker jag.

Namn: Sanna Graan Östlund Ålder: 42 Bor: Funbo Gör: Mellanchef på en statlig myndighet Familj: Man, dotter, son , ett får och en katt. Gillar: Familjen, djur och natur, vänner, läsa böcker, promenader, resor Gillar inte: Att handla mat Gör om tio år: Reser mer än vad jag gör i dag Bäst med Funbo: Naturen och närheten till sjöarna Sämst med Funbo: Att hastigheten på 282 är 70 km/h genom Funbo och Gunsta samhälle


redaktionella bloggar

Externa sportbloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

Externa Kultur & Nöjesbloggar (omfattas inte av UNT:s utgivaransvar)

Fler bloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

Uppsalavimmel.se - bloggar

Stadsdelsbloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

senaste nytt unt.se