• tisdag 24 november 2015
  • Familjeannonser
  • Grannar
  • Lokusjobb
  • Lokus
  • Grannar
  • Uppsala Vimmel
  • Evenemangsguiden
  • Uppgång.se
Påminner om 2009 - och Gordon Watt High & Low High & Low
Vädersponsor:

Sanna Graan Östlund

Funbobloggen

Sanna Graan Östlund bloggar om vad som händer i området Funbo, där hon bor.
Detta är en extern blogg utanför UNT:s utgivaransvar

Beväpna dig med vingar

 

Missade Thåström i Uppsala igår. Jag skulle behöva en personlig påminnare om saker jag tycker om. Nu har jag ingen och därför missade jag min gamle ungdomsidol. SUCK!

Hur kunde det hända?

Nu sitter jag här hemma och känner mig nöjd efter en veckas arbetsinsats. Läste UNT city på jobbet och inspireras som vanligt av Frida Noréns krönika. Man vill ju liksom skaffa sig ett torp dirket när man läser om hennes stora kärlek där mitt i kohagen.

Imorgon blir det tävling i Västerås för Uppsala Voltige. Första tävlingen för säsongen och spänningen är topp. Här laddas det med kläder, hårspray, träning och nya dräkter.

UNT pratar om Uppsalas profiler och personer under 30 som presterat och inspirerar. Här i Uppsala Voltige finns ett stort gäng med profiler med fantastiska idrottsprestationer och alla är under 30 år.

Vad säger ni om meriter som SM-vinnare individuellt, NM-vinnare individuellt, SM brons i Lag, 4:e plats i SM för minior (under 13)???????

För att uppnå detta sköter tjejerna alla 4 stora hästar, stallet, träningar för alla åldrar, gympaträningar, hästträningar, föreningen...... and so on! Det finns få sponsorer för denna sport så det är arbete som gäller för att få ihop pengar till detta. Jag vet inga som sliter så hårt som dessa idrottsmän!

För mig är alla tjejer i Uppsala Voltige vinnare som Uppsalas bästa idrottsprofiler.

Kylan kommer

Härligt att det biter i kinderna tycker jag. Som vanligt är jag sen med att byta till vintedäck, men nu är de på. Hemma hos oss har jag sagt vid något tillfälle att man sköter sin egen bil. Maken sin och jag min. Så när det är dags att byta däck blir det alltid roliga diskussioner. På ganska låg nivå måste jag säga. Oftast lyckas jag lura honom till att gå med på att byta på min bil. I år sa han kunde hjälpa mig. Hur svårt kan det vara? Så överskattat att alltid männen gör detta och sen framställer det som om det är lika avancerat som raketforskning!

Så, jag bytte däcken. Det är ju bara att hissa upp bilen, skruva av muttrarna, ta bort däcken, sätta dit nästa och sen skruva fast muttrarna igen. Enkelt!

Möjligtvis skulle min make beskriva detta samarbete som vi utförde på ett lite annorlunda sätt. Han är inte lika positivt inställd till att jag gjorde detta själv. Men, det beror på hur man ser det. Jag kan själva processen och tycker att det är lätt. Däremot är jag mycket svag och han är väldigt stark, så att lyfta på däcken var liksom ingen match för honom. Därför gjorde han det. Men jag skulle ju kunna om det var värt att offra rygggen och armarna för det. Nu var det inte det tyckte jag.

Med andra ord handlar detta väldigt mycket om muskelstyrka så därför kanske maken är bättre lämpad för detta. Just muskelstyrka tycker jag också är huvudargumentet till att män ska stå för inhandling av mat. Fattar faktiskt inte varför det inte är så. Vår tonårsson dricker ca 20 liter mjölk i veckan och det är grymt jobbigt att handla hem allt detta. Självklart ska det utföras av den som är starkast i familjen. Hos oss är maken solklart starkast. Barnen är duktiga att hjälpa till, vilket gör att det alltid blir dyrare, men det är det värt!

Lurad i Luleå

Kom upp till Luleå igår. Som förväntat var det snö här i Norrland. Så fint! Tänk om vi också får se renar!

Men, ack vad lurade vi blev! Vaknade i morse av att regnet piskade mot rutan. Stockholmsväder, kallas det här uppe. Lite fel ändå, det borde kallas Göteborgsväder! Å, inga renar har vi sett heller. Känner mig besviken. Slask och blask och blöta fötter.

Men, en liten stund var det fint igår.

 

Ett hån

Måndagmorgon är jobbigt. Lägg till regn och femtio nyanser av grått så blir en sådan novembermorgon ett stort hån mot mänskligheten.

 

Vardagslunk

Nu är jag så där onyttig igen. Promenerar inte, yogar inte, cyklar inte (har inte cyklat efter min olycka-trots att jag vet att man ska upp på hästen direkt efter ett fall, tränar inte. Har helt komit ur fas och det känns inte bra. Måste ta och skärpa och tror att det kommer att ske vilken dag som helst!

Vet inte ens om mitt gym-kort funkar fortfarande!

En underbar helg i de Småländska skogarna

Långhelg hos våra underbara vänner i Småland. Jakt, god mat och trevligt umgänge stod på schemat. Oj vad vi har jagat och ätit. Det är så härligt att vara så många i blandade åldrar och umgås i sån underbar miljö. Vår son och jag har jagat älg, vildsvin, hjort och fasan. Fick med dottern på ett pass en hel förmiddag och hade en del djur framme hos oss. Hoppas att hon tyckte att det var lite spännande.

Nu är det tillbaka i jobb och vardag. Tur är det väl det kanske så man uppskattar såna här lyxhelger då och då! Det är lite kul med dessa tvära kast i livet.

Här är hunden Raffe på fasanjakt:

Namn: Sanna Graan Östlund Ålder: 43 Bor: Funbo Gör: Verksamhetsutvecklare på en statlig myndighet Familj: Man, dotter, son , ett får och en katt. Gillar: Familjen, jakt, djur och natur, vänner, läsa böcker, promenader, resor Gillar inte: Att handla mat Gör om tio år: Reser mer än vad jag gör i dag, har en stående fågelhund som jag jagar i fjällen med. Bäst med Funbo: Naturen och närheten till sjöarna Sämst med Funbo: Att hastigheten på 282 är 70 km/h genom Funbo och Gunsta samhälle


redaktionella bloggar

Externa sportbloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

Externa Kultur & Nöjesbloggar (omfattas inte av UNT:s utgivaransvar)

Fler bloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

Uppsalavimmel.se - bloggar

Stadsdelsbloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

senaste nytt unt.se