• tisdag 25 oktober 2016
  • Familjeannonser
  • Grannar
  • Lokusjobb
  • Lokus
  • Grannar
  • Uppsala Vimmel
  • Evenemangsguiden
  • Uppgång.se
Jobb inne och ute Jonas tecknarblogg Jonas tecknarblogg
Vädersponsor:

Sanna Graan Östlund

Funbobloggen

Sanna Graan Östlund bloggar om vad som händer i området Funbo, där hon bor.
Detta är en extern blogg utanför UNT:s utgivaransvar

Beväpna dig med vingar

 

Missade Thåström i Uppsala igår. Jag skulle behöva en personlig påminnare om saker jag tycker om. Nu har jag ingen och därför missade jag min gamle ungdomsidol. SUCK!

Hur kunde det hända?

Nu sitter jag här hemma och känner mig nöjd efter en veckas arbetsinsats. Läste UNT city på jobbet och inspireras som vanligt av Frida Noréns krönika. Man vill ju liksom skaffa sig ett torp dirket när man läser om hennes stora kärlek där mitt i kohagen.

Imorgon blir det tävling i Västerås för Uppsala Voltige. Första tävlingen för säsongen och spänningen är topp. Här laddas det med kläder, hårspray, träning och nya dräkter.

UNT pratar om Uppsalas profiler och personer under 30 som presterat och inspirerar. Här i Uppsala Voltige finns ett stort gäng med profiler med fantastiska idrottsprestationer och alla är under 30 år.

Vad säger ni om meriter som SM-vinnare individuellt, NM-vinnare individuellt, SM brons i Lag, 4:e plats i SM för minior (under 13)???????

För att uppnå detta sköter tjejerna alla 4 stora hästar, stallet, träningar för alla åldrar, gympaträningar, hästträningar, föreningen...... and so on! Det finns få sponsorer för denna sport så det är arbete som gäller för att få ihop pengar till detta. Jag vet inga som sliter så hårt som dessa idrottsmän!

För mig är alla tjejer i Uppsala Voltige vinnare som Uppsalas bästa idrottsprofiler.

Lugn och ro

Denna helg har bestått av lugn och ro och inget planerat. Skönt att se till att ha det så ibland, speciellt när man inte helt frisk. Mycket umgänge med barnen och det är så mysigt att ha dem hemma och käka middagar tillsammans. De är så stora nu och svävar ofta iväg på olika saker. Våra barn är fantastiskt trevliga att umgås med.

Igår fick jag hjälp av Samuel (och sonen) att stycka våra lamm så nu äntligen är det klart och vi har närproducerat och bra lammkött i vår frys. Känns väldigt bra!

Följer min kompis Madde som är på älgjakt. Mer om hennes jakthelg kan ni läsa här sen:

https://jaktligtochhjartligt.wordpress.com/

 

 

 

Jaktblogg

Nu har jag startat en till blogg. Denna gång tillsammans med min kompis Madde. Vi känner varandra via vårt jaktintresse. Så ni som läser min Funboblogg men som även är intresserad av att läsa mer om jakten kan gärna få läsa den.

Kolla på:

https://jaktligtochhjartligt.wordpress.com/

Förhoppninsvis kommer det snart gå att googla fram "Jaktligt och hjärtligt"

 

 

 

 

 

Uppsala Votige

I går arrangerade vi i föreningen Uppsala voltige en tävling här på hemmaplan. Det är så kul med hemmatävlingar för då kan alla tränande barn i klubben vara med och tävla. Klubben är stor nu med många barn och många hästar. Tyvärr är hästen som vår dotter tävlar sjuk så hennes lag tävlade inte. Så är det ibland.

Roligt att se att klubbens ganska nya hästar börjar bli så duktiga och rutinerade också.

Spänningen var hög när juniorlaget "Team Aquila" körde sitt snygga program. Det var fantastisk att se de mindre barnen tävla för första gången. Minnen från när vår dotter var liten kom tillbaka. Nu är hon en av de stora och tränar ett lag med yngre barn.

Foto: Anders Åkerström

Själv var jag speaker och frös häcken av mig.

Transpotting istället för trainspotting

Det finns visst dem som ägnar sig åt trainspotting och även planespotting. När det är höst och fåglarna flyttar kan man i Funbo ägna sig transpotting. Det är fantastiskt att se dessa fåglar sträcka och höra deras kommunikation.

Så, om du ser en fåne på en grusväg någonstans i Funbo, stående mitt i vägen och stirra upp mot himlen, så kan det vara jag. Jag blir betagen....

En gåsjakt utan byte, är som att hälla vatten på en gås

Ibland undrar jag om jag är helt knäpp. Som när jag kliver upp klockan 04.00 för att åka hemifrån 04.30 för att möta upp andra entusiaster på en parkering i Österfärnebo. Gåsjakt på gång!

Fast när vi sitter där och kurar bakom kamoflagenätet och ser solen gå upp och hör hur naturen vaknar till liv, så inser jag att jag är inte knäpp. Det är värt allt! Så sällan jag offrar mig för en soluppgång.

Gåsjakten är en form som tar oss tillbaka till barndomen lek och bus. Även fast vi idag under jakt väger in vissa aspekter av säkerhet så klart. Annars pirrar det lite av bus i magen när vi kamoflerar oss för att dölja all hud. Som att klä ut sig! Vi ser för roliga ut och vi skrattar gott innan det är dags att leka i kojan. Gaveln på en lada blir kojans utgångspunkt, där sätts ett kamoflagenätet upp och vi trycker in oss där mellan. På rad sitter vi. Till en början tysta, ler lite åt varandras utstyrsel och njuter av naturens uppvaknande.

Just när första kaffekoppen avger sin underbara smak hör vi hur en flock med gäss närmar sig. Snabbt ner med kaffet, ladda bössan, ner men kamoflagenätet över ansiktet. Sen den spännande väntan till ljudet av gåspipans lockade. Ska flocken gå ner hos deras kompisar-våra bulvaner? Nej, denna flock gör inte det. Ganska snart kommer en till flock och vi väntar med spänning in dem. Men, nej inte heller denna flock flyger in på oss.

Sen sitter vi där, i vår utstyrsel, fikar gott och njuter. Ljuden lurar oss och vi skrattar gott när en av tjejerna utbrister "Nu hörde jag gäss där borta" och Roger informerar om att "Nej, det var faktiskt grannens tupp!" Önskan kan vara en starkt kraft!

När sen en stor flock duvor närmar sig vill Roger visa oss att han minsann kan skjuta duvor. Det han inte var beredd på var ju att stolen han satt på, just då brakade sönder. Så istället för ett par skjutna duvor hamnade han med ett brak på marken i kojan. Duvorna flög glatt vidare och under allt skratt i kojan kunde man nästan höra det där retliga ljudet av änder som låter som att de skrattar. Fast just det var nog bara en önskan......

Inga gäss skjutna denna morgon men en väldigt rolig och mysig stund fick vi. Det är bara att ge sig på det igen.... TACK alla inblandade!

Jag och Anita. Dressed for success..

Sherlock Holmes till vår tjänst som eftersökshund

Namn: Sanna Graan Östlund Ålder: 43 Bor: Funbo Gör: Verksamhetsutvecklare på en statlig myndighet Familj: Man, dotter, son , ett får och en katt. Gillar: Familjen, jakt, djur och natur, vänner, läsa böcker, promenader, resor Gillar inte: Att handla mat Gör om tio år: Reser mer än vad jag gör i dag, har en stående fågelhund som jag jagar i fjällen med. Bäst med Funbo: Naturen och närheten till sjöarna Sämst med Funbo: Att hastigheten på 282 är 70 km/h genom Funbo och Gunsta samhälle


redaktionella bloggar

Externa sportbloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

Header Torget

Externa Kultur & Nöjesbloggar (omfattas inte av UNT:s utgivaransvar)

Fler bloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

Uppsalavimmel.se - bloggar

Stadsdelsbloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

senaste nytt unt.se