• lördag 13 februari 2016
  • Familjeannonser
  • Grannar
  • Lokusjobb
  • Lokus
  • Grannar
  • Uppsala Vimmel
  • Evenemangsguiden
  • Uppgång.se
Positiv väderprognos för årets Vasaloppsve... Träning och hälsa Träning och hälsa
Vädersponsor:

Sanna Graan Östlund

Funbobloggen

Sanna Graan Östlund bloggar om vad som händer i området Funbo, där hon bor.
Detta är en extern blogg utanför UNT:s utgivaransvar

Beväpna dig med vingar

 

Missade Thåström i Uppsala igår. Jag skulle behöva en personlig påminnare om saker jag tycker om. Nu har jag ingen och därför missade jag min gamle ungdomsidol. SUCK!

Hur kunde det hända?

Nu sitter jag här hemma och känner mig nöjd efter en veckas arbetsinsats. Läste UNT city på jobbet och inspireras som vanligt av Frida Noréns krönika. Man vill ju liksom skaffa sig ett torp dirket när man läser om hennes stora kärlek där mitt i kohagen.

Imorgon blir det tävling i Västerås för Uppsala Voltige. Första tävlingen för säsongen och spänningen är topp. Här laddas det med kläder, hårspray, träning och nya dräkter.

UNT pratar om Uppsalas profiler och personer under 30 som presterat och inspirerar. Här i Uppsala Voltige finns ett stort gäng med profiler med fantastiska idrottsprestationer och alla är under 30 år.

Vad säger ni om meriter som SM-vinnare individuellt, NM-vinnare individuellt, SM brons i Lag, 4:e plats i SM för minior (under 13)???????

För att uppnå detta sköter tjejerna alla 4 stora hästar, stallet, träningar för alla åldrar, gympaträningar, hästträningar, föreningen...... and so on! Det finns få sponsorer för denna sport så det är arbete som gäller för att få ihop pengar till detta. Jag vet inga som sliter så hårt som dessa idrottsmän!

För mig är alla tjejer i Uppsala Voltige vinnare som Uppsalas bästa idrottsprofiler.

Köttfria dagar

Ni har väl köttfria dagar ibland? Det är bra ur ett hälsoperspektiv och bra för tarmen. Ska man äta kött så ska man äta svenskt kött för att värna om den goda djurhållningen som svenska bönder håller.

Idag gjorde jag vegetarisk lasagne. Riktigt god om jag får säga det själv. Oj, det gjorde jag visst!

Fika?

Åkte ut till mamma och pappa. Fikade! Åkte förbi min jaktkompis Madde-fikade! Hem till sköna soffan-fikade! Ja, man kan alltid fika på en söndag!

Är jag på banan igen?

En tuff förkylning som satte sina spår länge, en fransman i huset, konferenser och vardagsbestyr har gjort att jag tappat lite styrfart! Roliga saker som dock är roligare när man har energi. Inga promenader och ingen träning på länge. 

Ledsen över att inte ha kunnat skridskor när det äntligen finns bra isar. Men förkylningen och en smäll i ryggen får göra att jag står över även idag. Snyft!

Även vår fantastiska bokklubb fick stå över på grund av den jäkla förkylningen. 

Fast snart är jag på banan igen, känner att jag är på gång. Kanske åker vi över till Packet i Bälinge ikväll. 

 

En fransman i huset

Ikväll får vi hem en kille från Bretagne, Frankrike som ska bo hos en vecka. Det är via ett utbytesprojekt på vår sons skola. Vår son var hos honom i höstas på besök. Nu ska han alltså besöka Uppsala och Funbo. Det känns lite pirrigt att ta emot en okänd kille. Vad ska visa upp av Funbo och Uppsala? Vad ska vi bjuda på för mat? Ja, det är en del funderingar! Dessutom är vi galet förkylda här hemma så hoppas att vi inte smittar honom, det vore ju pinsamt!

Ikväll blir det i alla fall köttbullar till middag. Det är ju så svenskt och brukar vara omtyckt. Annars hade vi planer på att testa åka skidor och skridskor, men det fina vintervädret försvann ju. Kanske får vi gå ut i skogen och leta efter älg?

Å, inte är vi så bra på franska heller. Jag läste det i skolan men har inte direkt underhållit den. Ja, det blir helt enkelt en spännande vecka det här!

Har ni några tips på hur man kan roa en fransman så får ni gärna kommentera här på bloggen!

 

Gymkort

Nu äntligen har jag förnyat mitt gymkort. Det hade nästan möglat ihop.Men nu finns det ett helt nytt och oanvänt kort som väntar på att bli slitet. Än så länge har jag inte testat det. Men snart så.....

Det känns så bra att det finns där i plånboken.

Namn: Sanna Graan Östlund Ålder: 43 Bor: Funbo Gör: Verksamhetsutvecklare på en statlig myndighet Familj: Man, dotter, son , ett får och en katt. Gillar: Familjen, jakt, djur och natur, vänner, läsa böcker, promenader, resor Gillar inte: Att handla mat Gör om tio år: Reser mer än vad jag gör i dag, har en stående fågelhund som jag jagar i fjällen med. Bäst med Funbo: Naturen och närheten till sjöarna Sämst med Funbo: Att hastigheten på 282 är 70 km/h genom Funbo och Gunsta samhälle


redaktionella bloggar

Externa sportbloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

Header Torget

Externa Kultur & Nöjesbloggar (omfattas inte av UNT:s utgivaransvar)

Fler bloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

Uppsalavimmel.se - bloggar

Stadsdelsbloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

senaste nytt unt.se