• lördag 27 augusti 2016
  • Familjeannonser
  • Grannar
  • Lokusjobb
  • Lokus
  • Grannar
  • Uppsala Vimmel
  • Evenemangsguiden
  • Uppgång.se
Burkiniförbudet en dröm för IS Ledarloggen Ledarloggen
Vädersponsor:

Sanna Graan Östlund

Funbobloggen

Sanna Graan Östlund bloggar om vad som händer i området Funbo, där hon bor.
Detta är en extern blogg utanför UNT:s utgivaransvar

Beväpna dig med vingar

 

Missade Thåström i Uppsala igår. Jag skulle behöva en personlig påminnare om saker jag tycker om. Nu har jag ingen och därför missade jag min gamle ungdomsidol. SUCK!

Hur kunde det hända?

Nu sitter jag här hemma och känner mig nöjd efter en veckas arbetsinsats. Läste UNT city på jobbet och inspireras som vanligt av Frida Noréns krönika. Man vill ju liksom skaffa sig ett torp dirket när man läser om hennes stora kärlek där mitt i kohagen.

Imorgon blir det tävling i Västerås för Uppsala Voltige. Första tävlingen för säsongen och spänningen är topp. Här laddas det med kläder, hårspray, träning och nya dräkter.

UNT pratar om Uppsalas profiler och personer under 30 som presterat och inspirerar. Här i Uppsala Voltige finns ett stort gäng med profiler med fantastiska idrottsprestationer och alla är under 30 år.

Vad säger ni om meriter som SM-vinnare individuellt, NM-vinnare individuellt, SM brons i Lag, 4:e plats i SM för minior (under 13)???????

För att uppnå detta sköter tjejerna alla 4 stora hästar, stallet, träningar för alla åldrar, gympaträningar, hästträningar, föreningen...... and so on! Det finns få sponsorer för denna sport så det är arbete som gäller för att få ihop pengar till detta. Jag vet inga som sliter så hårt som dessa idrottsmän!

För mig är alla tjejer i Uppsala Voltige vinnare som Uppsalas bästa idrottsprofiler.

Börjar pirra av längtan

Snart är det dags att dra till Fjälls. Denna gång för att jaga ripa. Att jaga ripa i fjällen innefattar så mycket. Vacker natur, friskt uteliv, samarbete med de fyrbenta vännerna, spänning och total mindfulness. Skottögonblicken är ganska korta och få men visst är målet att fälla ett par ripor.

Nu har planerna börjat och jag är galet förväntansfull. Fjäll och ödemark väntar och bilköerna i vardagslivet kan glömmas bort för ett ögonblick. Älskar fjällen, säkert var jag same i ett tidigare liv :)

Promenader

Lunchpromenad i dag i Sötälje. Det började med att vi nästan klev på en huggorm. Vacker men lite läskig. Sen slutade det med att vi gick vilse i den vildsvinstäta skogen. Vet ni att det är i trakten mellan Södertälje och Nyköping som är Sveriges med vildsvinstätste område. Det märks!

Igår var det invigning av mina nya kängor. Gick i Fjällnora och Ramsen runt. Väldigt vacker och lagom tur.

Träsket

Självklart blev jag hooked på Pokémon GO. Det är ju en fantastisk gjej. Ungarna här ute i Funbo är ute och rör på sig och socialiserar sig. Kul! Jag har bestämt mig för att radera appen om ett par veckor. Ska köra lite till bara. Men jag har ju faktiskt ett jobb att sköta!

I skogen fanns inga Pokémon och knappt några kantareller. Däremot mängder med blåbär. Så jäkla tråkigt att plocka bär bara.Jag beundrar verkligen de som har tålamod att plocka bär. Jag jagar hellre pokémon.

Jag, dotter och hennes pojkvän i skogen i Funbo.

 

Det händer grejer...

Full fart hela tiden och varmt och härligt väder. Förra helgen var det SM i voltige och vår dotter med lag tog en medalj i brons. Snyggt jobbat. I måndags började jag jobba! Det var kul och jag har ett roligt jobb!

Denna helg försökte jag hinna massor med saker. Fredagkväll blev det gris-vak i kojan med sonen. Inga grisar var framme. Däremot fick vi se en gävling och en hare äta där. I lördags var jag tillsammans med "Pangbrudar i Uppland" och sköt. Vi gick en jaktstig och sen sköt vi lerduvor. Det är galet att kul att skjuta och alla tjejerna är så mysiga och trevliga att umgås med. Vi avslutade med brakmiddag hemma hos Madde.

Idag var jag i Edeby och red tillsammans med dottern. Hästarna var trötta och sommarlediga. Det var svårt att få fart på dem. Mysigt att få lite hästpyssel i alla fall.

Ja och imorgon är det måndag igen...

 

SM i Voltige

På fredag inleds de Svenska mästerskapen i voltige. Mästerskapet kommer att ske här i Uppsala, på Akademistallet. Vr dotter och hennes lag ska tävla. Så förutom att vara där och jobba med arrangemanget ska vi också hejja på vår dotters lag och såklart alla andra tävlande från Uppsala.

Så vill du se något spännande och vara med om en fantastisk show är det till Akademistallet du ska bege dig i helgen. Mest spännande blir det på söndag då finalerna är.

Hejja Uppsala!

Namn: Sanna Graan Östlund Ålder: 43 Bor: Funbo Gör: Verksamhetsutvecklare på en statlig myndighet Familj: Man, dotter, son , ett får och en katt. Gillar: Familjen, jakt, djur och natur, vänner, läsa böcker, promenader, resor Gillar inte: Att handla mat Gör om tio år: Reser mer än vad jag gör i dag, har en stående fågelhund som jag jagar i fjällen med. Bäst med Funbo: Naturen och närheten till sjöarna Sämst med Funbo: Att hastigheten på 282 är 70 km/h genom Funbo och Gunsta samhälle


redaktionella bloggar

Externa sportbloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

Header Torget

Externa Kultur & Nöjesbloggar (omfattas inte av UNT:s utgivaransvar)

Fler bloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

Uppsalavimmel.se - bloggar

Stadsdelsbloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

senaste nytt unt.se