• torsdag 2 juli 2015
  • Familjeannonser
  • Grannar
  • Lokusjobb
  • Lokus
  • Grannar
  • Uppsala Vimmel
  • Evenemangsguiden
  • Uppgång.se
LöstFolk drar ut på turné Jons hiphopblogg Jons hiphopblogg
Vädersponsor:

Sanna Graan Östlund

Funbobloggen

Sanna Graan Östlund bloggar om vad som händer i området Funbo, där hon bor.
Detta är en extern blogg utanför UNT:s utgivaransvar

Beväpna dig med vingar

 

Missade Thåström i Uppsala igår. Jag skulle behöva en personlig påminnare om saker jag tycker om. Nu har jag ingen och därför missade jag min gamle ungdomsidol. SUCK!

Hur kunde det hända?

Nu sitter jag här hemma och känner mig nöjd efter en veckas arbetsinsats. Läste UNT city på jobbet och inspireras som vanligt av Frida Noréns krönika. Man vill ju liksom skaffa sig ett torp dirket när man läser om hennes stora kärlek där mitt i kohagen.

Imorgon blir det tävling i Västerås för Uppsala Voltige. Första tävlingen för säsongen och spänningen är topp. Här laddas det med kläder, hårspray, träning och nya dräkter.

UNT pratar om Uppsalas profiler och personer under 30 som presterat och inspirerar. Här i Uppsala Voltige finns ett stort gäng med profiler med fantastiska idrottsprestationer och alla är under 30 år.

Vad säger ni om meriter som SM-vinnare individuellt, NM-vinnare individuellt, SM brons i Lag, 4:e plats i SM för minior (under 13)???????

För att uppnå detta sköter tjejerna alla 4 stora hästar, stallet, träningar för alla åldrar, gympaträningar, hästträningar, föreningen...... and so on! Det finns få sponsorer för denna sport så det är arbete som gäller för att få ihop pengar till detta. Jag vet inga som sliter så hårt som dessa idrottsmän!

För mig är alla tjejer i Uppsala Voltige vinnare som Uppsalas bästa idrottsprofiler.

Sommar, Sir Elton och Botaniska

UNDERBART är ordet för gårdagskvällen. Härlig svensk sommar, goda vänner, massor med glada människor och underbar konsert av Sir Elton John i den härliga Botaniska trädgården. Vilken stämning!

Filtarna åkte med men inte sjutton satt vi där. Annica och jag kämpade oss längst fram och det är ju så det ska det vara på konsert! Inte hela tiden stod vi där men periodvis.

Elton John är såååå bra, en riktig gammal goding och att det dessutom var en helt underbar sommarkväll gjorde ju allt. Regnjackan låg längst ned i väskan och där blev den kvar. Känner mig inte orolig över att inte behöva använda den vid annat tillfälle.

Foto nedersta bilden: The Mange

Elton väntar

Laddar för Elton John ikväll. Packar väska och lägger ner regnjackan, trots att SMHI påstår att det inte ska regna. Men varför skulle det inte regna? Det hör ju lite till när man går på ute-konsert i Sverige.

Annars ser jag mig själv framför mig, sittandes på en filt med goda vänner, njuta av musiken och sjunga med. När jag sen rycks  med i "flowet" och sjunger högre, trots att jag inte kan sjunga kommer min man titta lite skeptiskt på mig. Då blir jag sur och tycker att han är så återhållsam. 

Nej, ikväll ska vi in i flowet, släppa alla hämningar och sjunga med Elton John. Jag har gjort det förr! På Wembley stadium för 23 år sedan.

Förresten, det där med att sitta på en filt är såååååå 40+. Så gör man inte. Nej, in i klungan och kriga framför scen.....

Synd att jag inte har några röda solglasögon.

Duktiga ungar

Våra barn är så duktiga har ordnat sommarjobb. Vår dotter är med i en organisation som heter "Roligaste sommarjobbet", vi dem får de en utbildning och sen får de starta ett eget "mini-företag". Hon och en kompis kör tillsammans och i deras företag hjälper de till att putsa fönster, måla, rensa ogräs och annat. Här ute i Funbo har de fått massor med uppdrag. Så pass mycket jobb att de troligen måste säga ifrån vissa uppdrag. De får dessutom jättemycket beröm för att de utför ett så pass bra arbete. Jättekul!

Till nästa helg ska jag köra ner vår son till Småland. Han har sökt sommarjobb hos våra kompisar som driver en mjölkgård där. Han fick jobb där i 3 veckor och kommer att få slita hårt med att räkna in sommarbetande kor, mocka skit och utfodra kossor och kalvar. Så kul! Lite jobbigt för mig bara, att han ska vara borta i 3 veckor.....

Jag är så bra...

Jag är så bra på att vara ledig. Att göra allt och ingenting på en gång. Slappar, träffar folk, läser böcker, hänger med familjen, grillar..... Älskar´t!

En vecka i skärgården

10 personer tryckte vi in i vår lilla stuga i Tjust skärgård. Alla ungar ville vara med och fira midsommar i Slätvik. Vad hände med att tälta och festa järnet i Öregrund? Faktiskt jätteroligt att alla ville vara med och dessutom med diverse flickvänner och pojkvänner. Som grädde på moset öste regnet ned. Vi kämpade på med att bygga om gäststugan som rasat. Våra gubbar och ungdomar är grymma på att jobba!

Midsommarmiddag under pressenning på den öppna verandan. Under midsommarlunchen öste regnet ned. En gammal tradition vi har!

Sen åkte de flesta hem för att jobba och jag stannade. Min kompis Sussi kom ner med sin son och vovve. Åt gott och bara myste i några dagar. Vi fiskade såklart! Det nappade inte, så klart! Jo, Sussi fick upp en pytteliten rackare!

På vägen hem stannade vi på "glassrestaurangen" Smultronstället och goffade underbar glass. Även det en tradition.

Namn: Sanna Graan Östlund Ålder: 43 Bor: Funbo Gör: Verksamhetsutvecklare på en statlig myndighet Familj: Man, dotter, son , ett får och en katt. Gillar: Familjen, djur och natur, vänner, läsa böcker, promenader, resor Gillar inte: Att handla mat Gör om tio år: Reser mer än vad jag gör i dag Bäst med Funbo: Naturen och närheten till sjöarna Sämst med Funbo: Att hastigheten på 282 är 70 km/h genom Funbo och Gunsta samhälle


redaktionella bloggar

Externa sportbloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

Externa Kultur & Nöjesbloggar (omfattas inte av UNT:s utgivaransvar)

Fler bloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

Uppsalavimmel.se - bloggar

Stadsdelsbloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

senaste nytt unt.se