• onsdag 26 november 2014
Hardcore Superstar och Horisont till Uppsa... Hårdrock Hårdrock
Vädersponsor:

Sanna Graan Östlund

Funbobloggen

Sanna Graan Östlund bloggar om vad som händer i området Funbo, där hon bor.
Detta är en extern blogg utanför UNT:s utgivaransvar

Beväpna dig med vingar

 

Missade Thåström i Uppsala igår. Jag skulle behöva en personlig påminnare om saker jag tycker om. Nu har jag ingen och därför missade jag min gamle ungdomsidol. SUCK!

Hur kunde det hända?

Nu sitter jag här hemma och känner mig nöjd efter en veckas arbetsinsats. Läste UNT city på jobbet och inspireras som vanligt av Frida Noréns krönika. Man vill ju liksom skaffa sig ett torp dirket när man läser om hennes stora kärlek där mitt i kohagen.

Imorgon blir det tävling i Västerås för Uppsala Voltige. Första tävlingen för säsongen och spänningen är topp. Här laddas det med kläder, hårspray, träning och nya dräkter.

UNT pratar om Uppsalas profiler och personer under 30 som presterat och inspirerar. Här i Uppsala Voltige finns ett stort gäng med profiler med fantastiska idrottsprestationer och alla är under 30 år.

Vad säger ni om meriter som SM-vinnare individuellt, NM-vinnare individuellt, SM brons i Lag, 4:e plats i SM för minior (under 13)???????

För att uppnå detta sköter tjejerna alla 4 stora hästar, stallet, träningar för alla åldrar, gympaträningar, hästträningar, föreningen...... and so on! Det finns få sponsorer för denna sport så det är arbete som gäller för att få ihop pengar till detta. Jag vet inga som sliter så hårt som dessa idrottsmän!

För mig är alla tjejer i Uppsala Voltige vinnare som Uppsalas bästa idrottsprofiler.

Sweden international horse show

Nästa helg är det Sweden international horse show. Det största häst-evenemanget i Sverige. Världseliten i hoppning och dressyr är där och tävlar och det är en spektakulär show.

I år ska Uppsala voltige, lag 1 vara med och visa upp sig tillsammans med Laholms juniorlag. Det är nog det största evenemanget någonsin för dessa voltigörer. Det känns otroligt kul och spännande.

Det känns otroligt stort för voltigen och det känns otroligt stort för oss föräldrar, att ens lilla dotter ska vara med på en stå stor show! Det ska bli fantastiskt att se!

 

 

Gropar i vägen

Ibland har man stora bekymmer och ibland små. Just nu är det stora bekymret i Funbo våran dåliga och sönderkörda väg. Det är stora hål i vägen och om man kör sönder bilen i dem, ramlar man ner i dem i mörkret.

Men kanske ska man vara glad över att ha sådana små bekymmer i livet.

 

Planer på att gå all-in....

 

Vi har ju liksom infört en tradition i vår familj. Nämligen den att åka utomlands varannan jul och fira ordentligt varannan jul. Passar oss perfekt. Varje  jul blir övermäktigt för mig och mina icke befintliga husmoderliga talanger. Förra julen var vi på Teneriffa och skippade julen helt. Så skönt var det!!!

Det gör att jag i år känner för att storfira jul. Jag ska gå all in denna jul. Fixa julskinka, göra egna köttbullar, gå i kyrkan, spela julmusik, läsa "det där avsnittet i bibeln när Jesus föddes", köpa massor med paket, koka gröt åt smygtomten och ställa på trappen, lägga fram sockor vid vedspisen, leta upp mina "Jesus-figurer" och fixa julkrubba, läsa boken "Midvinternattens köld är hård" högt för barnen.......

Jag ska också skriva världens längsta önskelista och lägga den tillgängligt för min man (inkl maila, facebooka den, instagramma den, kopiera så den finns i flera ex).

Jag älskar att få paket och tror inte ögonblick på de som säger att de inte tycker om paket. Det är helt omöjligt att inte tycka om att öppna paket. Tycker också mycket illa om de som bestämmer att man inte ska köpa julklappar till varandra. Nej, man ska köpa massor med paket och ge varandra (mest till mig).

Jag tänker också strunta i att jag inte är så präktig att jag gör egen korv eller egen sill. Jag KAN inte sånt och jag är inte intresserad men jag är okej ändå. Jag kan annat! Jag tänker inte heller baka lussebullar trots att man "måste". Det är faktiskt ganska äckligt så nu skiter jag i det!

 

 

Känner ni Prosit?

På våren är jag pollenallergisk. Frågan är vad jag är nu? Jag håller på att nysa ut min hjärna! Nyser ca 10-15 gånger på raken och med sån kraft att jag får blodsmak i munnen och svetten rinner. Vad sjutton kan det vara? Håller på att galen av det!!!!

 

Uppsala voltige uppvisning på Lagga ridskola

Idag, söndag har Uppsala voltige stor uppvisning med alla sina lag. Klockan 12.00 på Lagga ridskola. Kom och kolla! 

 

Namn: Sanna Graan Östlund Ålder: 42 Bor: Funbo Gör: Mellanchef på en statlig myndighet Familj: Man, dotter, son , ett får och en katt. Gillar: Familjen, djur och natur, vänner, läsa böcker, promenader, resor Gillar inte: Att handla mat Gör om tio år: Reser mer än vad jag gör i dag Bäst med Funbo: Naturen och närheten till sjöarna Sämst med Funbo: Att hastigheten på 282 är 70 km/h genom Funbo och Gunsta samhälle


redaktionella bloggar

Övriga sportbloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

Externa Kultur & Nöjesbloggar (omfattas inte av UNT:s utgivaransvar)

Fler bloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

Uppsalavimmel.se - bloggar

Stadsdelsbloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

senaste nytt unt.se