• torsdag 23 oktober 2014
Falun-Sirius - Kommentar och spelarbetyg Holmgrens innebandy Holmgrens innebandy
Vädersponsor:

Sanna Graan Östlund

Funbobloggen

Sanna Graan Östlund bloggar om vad som händer i området Funbo, där hon bor.
Detta är en extern blogg utanför UNT:s utgivaransvar

Beväpna dig med vingar

 

Missade Thåström i Uppsala igår. Jag skulle behöva en personlig påminnare om saker jag tycker om. Nu har jag ingen och därför missade jag min gamle ungdomsidol. SUCK!

Hur kunde det hända?

Nu sitter jag här hemma och känner mig nöjd efter en veckas arbetsinsats. Läste UNT city på jobbet och inspireras som vanligt av Frida Noréns krönika. Man vill ju liksom skaffa sig ett torp dirket när man läser om hennes stora kärlek där mitt i kohagen.

Imorgon blir det tävling i Västerås för Uppsala Voltige. Första tävlingen för säsongen och spänningen är topp. Här laddas det med kläder, hårspray, träning och nya dräkter.

UNT pratar om Uppsalas profiler och personer under 30 som presterat och inspirerar. Här i Uppsala Voltige finns ett stort gäng med profiler med fantastiska idrottsprestationer och alla är under 30 år.

Vad säger ni om meriter som SM-vinnare individuellt, NM-vinnare individuellt, SM brons i Lag, 4:e plats i SM för minior (under 13)???????

För att uppnå detta sköter tjejerna alla 4 stora hästar, stallet, träningar för alla åldrar, gympaträningar, hästträningar, föreningen...... and so on! Det finns få sponsorer för denna sport så det är arbete som gäller för att få ihop pengar till detta. Jag vet inga som sliter så hårt som dessa idrottsmän!

För mig är alla tjejer i Uppsala Voltige vinnare som Uppsalas bästa idrottsprofiler.

Så roligt

Det är så kul att känna igen sig i arbetskamratens berättelser om det slitsamma livet som småbarnsförälder. Får "flashbacks" om hur det var. Kommer fram till att det är så många fördelar med tonåringar. Dock är nackdelen att man inte får krama och pussa på dem lika mycket. Saknar goset men har ju å andra sidan både katt och make. Å bara man ger dem grejer så får man sig en kram.

Fördelar med tonåringar i huset:

1. De sover länge på morgonen-alltså finns även möjigheten för oss.

2. Man kan ut och gå med dem utan att behöva dra dem i vagn.

3. De kan faktiskt hjälpa till när man handlar ( å andra sidan blir det dyrare att ha med dem).

4. De kan plocka upp ur diskmaskinen (efter hot, men ändå. De KAN, rent fysiskt)

5. Det är underbart att de klarar sig själva i skidbacken och liften (innebär dock i praktiken att de åker ifrån en i backen och undrar varför man åker så sakta. Men ändå, jäklar vad vi har slitit med dem i back och lift).

6. Man kan gå och sova middag utan att de river huset (de är i och för sig fast framför TV, dator eller iphone)

7. Är man hundvakt kan de gå och gå med hunden själva

8. Alla djurstadier är passerade (har haft hund, katt, kaniner, marsvin och orm)

9. De sköter sin tvätt själv (eller sköter och sköter? Dealen är sån i alla fall).

10. Angående tekniken så ligger de steget före och kan se till att uppdatera oss (de kan även blåsa oss, men det får man ta)

Ja det finns många fördelar med tonårsbarn. Våra ungar är helt underbara och jag är grymt stolt över dem båda.

 

 

Det spelar ingen roll....

Det spelar tydligen ingen roll hur stora barnen blir. Är de bortresta så saknar jag dem! Vår son är på PRAO i Småland och jag saknar honom. Slutar man aldrig?????

 

Fyller frysen

Nu ligger ett av våra lamm i frysen. Jag och maken ägnade oss åt att mala färs tillsammans. Ja, det är sånt som man kan ägna sig åt i Funbo en helt vanlig måndagkväll!

 

Idag borde jag....

Idag hade jag tänkt att träna, borde ha gjort det. Det finns fler saker jag borde ha gjort. Borde ha städat huset, borde ha tvättat, borde ha plockat undan kläder, borde ha gjort en söndagsstek. MEN, det har jag inte gjort. Vet faktiskt inte riktigt vad jag har gjort! Konstig dag. Har åkt lite hit och dit. Arlanda, mamma och pappa........ Ja, så är det måndag imorgon igen då!

 

Dagens happening

Klockan 10.00 är det Voltigetävlingar i Jällaskolans ridhus. Uppsala voltige arrangerar tävlingen. Kom och titta!

Foto: Anders Åkerstöm

Namn: Sanna Graan Östlund Ålder: 42 Bor: Funbo Gör: Mellanchef på en statlig myndighet Familj: Man, dotter, son , ett får och en katt. Gillar: Familjen, djur och natur, vänner, läsa böcker, promenader, resor Gillar inte: Att handla mat Gör om tio år: Reser mer än vad jag gör i dag Bäst med Funbo: Naturen och närheten till sjöarna Sämst med Funbo: Att hastigheten på 282 är 70 km/h genom Funbo och Gunsta samhälle


redaktionella bloggar

Övriga sportbloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

Externa Kultur & Nöjesbloggar (omfattas inte av UNT:s utgivaransvar)

Fler bloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

Uppsalavimmel.se - bloggar

Stadsdelsbloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

Uppsalavimmel.se

senaste nytt unt.se