• fredag 9 oktober 2015
  • Familjeannonser
  • Grannar
  • Lokusjobb
  • Lokus
  • Grannar
  • Uppsala Vimmel
  • Evenemangsguiden
  • Uppgång.se
Ebba Busch Thors haveri Ledarloggen Ledarloggen
Vädersponsor:

Sanna Graan Östlund

Funbobloggen

Sanna Graan Östlund bloggar om vad som händer i området Funbo, där hon bor.
Detta är en extern blogg utanför UNT:s utgivaransvar

Beväpna dig med vingar

 

Missade Thåström i Uppsala igår. Jag skulle behöva en personlig påminnare om saker jag tycker om. Nu har jag ingen och därför missade jag min gamle ungdomsidol. SUCK!

Hur kunde det hända?

Nu sitter jag här hemma och känner mig nöjd efter en veckas arbetsinsats. Läste UNT city på jobbet och inspireras som vanligt av Frida Noréns krönika. Man vill ju liksom skaffa sig ett torp dirket när man läser om hennes stora kärlek där mitt i kohagen.

Imorgon blir det tävling i Västerås för Uppsala Voltige. Första tävlingen för säsongen och spänningen är topp. Här laddas det med kläder, hårspray, träning och nya dräkter.

UNT pratar om Uppsalas profiler och personer under 30 som presterat och inspirerar. Här i Uppsala Voltige finns ett stort gäng med profiler med fantastiska idrottsprestationer och alla är under 30 år.

Vad säger ni om meriter som SM-vinnare individuellt, NM-vinnare individuellt, SM brons i Lag, 4:e plats i SM för minior (under 13)???????

För att uppnå detta sköter tjejerna alla 4 stora hästar, stallet, träningar för alla åldrar, gympaträningar, hästträningar, föreningen...... and so on! Det finns få sponsorer för denna sport så det är arbete som gäller för att få ihop pengar till detta. Jag vet inga som sliter så hårt som dessa idrottsmän!

För mig är alla tjejer i Uppsala Voltige vinnare som Uppsalas bästa idrottsprofiler.

Från ax till limpa

Ikväll har jag och maken pysslat med att stycka lamm. Eller själva styckningen stod Samuel för. Tack för hjälpen! Vi packade i påsar och malde färs. Känns så himla bra att ha ett eget får som får lamm som ger oss mat. 

Kanske hemskt, tycker en del. Men de här lammen har haft det så bra i sitt liv hemma hos Stina och Mats. Det känns otroligt bra. Jag strävar efter att bara äta svenskt, bra kött så därför känns detta ännu bättre. Bli swegan som jag!

 

 

Tillbaka til verkligheten

Hm, jag har haft det svårt att kliva ur min "ripjakts-bubbla" som jag befunnit mig efter denna underbara helg i Ljungdalen. Jag har varit nästan som nykär då man inte kan tänka på någo annat.

Men verkligheten har slitit tag i mig och tvingat mig ur bubblan. Men minnesbilderna anfaller mig då och då. Som denna härliga stund då vi tränade yoga efter jakten.

Snacka om vacker utsikt!

Foto: Rebecca Tärnlund-Miles

 

I just died and gone to heaven-ripjakt i fjällen

I fredags gick bilen till renarnas land, närmare bestämt Ljungdalen. Jag plockade upp Rebecca på vägen och med tanke på att vi pratade oavbrutet hela vägen upp i 53 mil så kan ni nog ana att vi var taggade, upplivade och förväntansfulla. Det gick fort att åka dit, säkert alldeles för fort, för vi var framme tidigare än planerat.

Utanför ICA Ljungdalen mötte vi vår fantastiska jaktguide Evelina på JoyEvent. Efter en stund kom två andra supertaggade tjejer och vi åkte tillsammans upp mot fjälls. Till stugan var det 3 km att vandra. Ett par av oss upptäckte ganska direkt att kängorna inte var vad de tidigare varit. Strumporna blev dyngsura på en gång.

Blöta om fötterna vandrade vi till stugan i storm. Ganska tungt var det och vi undrade hur denna ripjakt egentligen skulle bli. Vi fick till en väldigt mysig kväll i den el-lösa stugan. Brasa, ljus, god mat och fantastiskt trevliga tjejer gjorde kvällen hellyckad.

Som ett under hade stormen gett sig när vi vaknade dagen efter. Förväntansfulla packade vi matsäck och bössa och gav oss iväg i sällskap av 4 pigga settrar. De var fullt medvetna om vad som väntade och tyckte att vi var lite sega i starten.

Vi påbörjade vandringen utmed sjön och njöt i fulla drag av den mäktiga naturen. Det är nästan att man blir lite religiös! Det trevliga med ripjakt är att man vandrar i vacker natur och samtidigt pratar. Vi hade lite snålt med ripkontakt under förmiddagen men ingen var ledsen över det. Vi var alla betagna av den vackra naturen och av att vi hade så trevigt i varandras sällskap. Efter lunchpausen och en ganska jobbig bestigning på en av topparna (vi fick rapport från Vilhelminafjällen om att riporna satt högt) fick vi äntligen se det där underbara-en irländsk setter som står för fågel. Finns inget vackrare! Det var på ganska långt avstånd så riporna lyfte innan vi hann lyfta bössan. Men det gjorde inget-det var så vacker att se en flock ripor lyfta. Vandringen fortsatte och vi fick återigen uppleva ett par snygga ställande. Inga ripor föll denna dag, men vi var ändå helt betagna av upplevelsen av ripjakt.

Efter jakten körde vi ett kortare yogapass på altan som sedan ledde vidare till äkta vedeldad bastu. Nu var vi rejält möra. Efter middagen somnade vi väldigt gott.

Med värk i benen vaknade vi på söndagen och gav oss iväg. Denna dag på andra sidan sjön. Ganska snart stod Speedy för ripa och det blev sanslöst spännande igen. Tyvärr ingen skottchans men ändå en spännande och härlig upplevelse. Vi vandrade vidare och var med om flera ställande och ripor men de klarade sig alla undan våra hagelsvärmar.

Trötta men nöjda vandrade vi hemåt stugan för att ge oss av hemåt. Så tacksamma över att få ha varit med om denna upplevelse. Nu har vi dessutom mer rutin och erfarenhet för framtida ripjakter. För mer blir det för oss alla. Det här är ingenting man testar en gång. Har man väl börjat kan man inte sluta.

Ännu tröttare i benen började vi den 3 km långa vandringen mot bilarna. Kanske låter det inte så långt, men efter 2 dagars fjällvandring och med stor ryggsäck på ryggen kändes fötterna väldigt tunga.

Nu var det dags att ladda om för bilfärden hem och vardagen som väntade. Resan hem gick inte lika fort. Rebecca och jag pratade inte lika mycket. Tröttheten slog till och vi satt båda två och bara efter-njöt av denna superhärliga upplevelse. Väl hemma i sängen fladdrad bilderna av fjäll, vidder och jagande settrar i mitt huvud. Tänker tillbaka på njutningen och kanske önskar att jag låg så här:

Stort tack till Evelina på Joy Event www.joyevent.se för ditt engagemang, proffsiga arrangemang och härliga sätt! Tack även till Eva, Anna och Rebecka för denna fantastiska helg. Sist, men inte minst, stort tack till våra fyr-benta jaktkamrater Zero, Speedy, Minerva och lilla Rycket (som jag inte kommer ihåg namnet på).

Free the nipple

I morgon demonstrerar "Free the nipple" i Uppsala. Jag vet inte riktigt vad jag ska tycka om det. I sak håller jag med dem. Samtidigt som det är lite läskigt att gå så långt. Vad kan hända när världen ser ut som den gör och blir facead inför så många nipples?

En sida av mig är ju väldigt provokativ och demonstrativ, så den delen av mig gillar detta. KÄMPA!, liksom.

Visst är kvinnokroppen sjukt sexualiserad och kanske var det lite bättre förr. Då, när jag var ung på 80-talet och ingen tjej faktiskt ägde någon bikiniöverdel. Det var faktiskt helt naturligt att bada och sola utan överdel.

Å, naturligt är ju härligt och befriande.

Det ska bli spännade att se hur Uppsalaborna hanterar detta!

Livet är inte rättvist

Med Pavarotti i lurarna gick jag med ett leende på läpparna till bussen i morse. Det var en härlig och klar morgon och jag kände mig pigg och stark! En flock gäss sträcker över mig och det är en sån där stund då jag verkligen njuter av att bo så fint som i Funbo.

Väl på jobbet tar vi en morgonfika tillsammans och pratar om helgen som har varit. Allt känns bra fram tills min chef berättar att hon blev ombedd att visa leg på bolaget. Jag blir då grön av avund och känner att mitt pigga humör sänktes radikalt. Sånt där som är viktigt för oss 40-taggare! Man vill liksom inte höra att det har hänt andra när det var så jäkla länge sen det hände en själv.

Själv står jag och blir förnedrad varje gång jag köper snus och ser att  ett automatiskt meddelande kommer upp om att försäljaren ska kontrollera åldern. Med spänning väntar jag varje gång, men aldrig kommer frågan om att de vill se leg!!!

Men fattar inte de där små ynglingarna! De bara står där och är så unga att finnmedlet inte ens har torkat in. Fattar de inte att just en sån fråga faktiskt kan förgylla ens dag, kanske till och med hela veckan. Det kan de väl bjuda på.

Jag lovar, att om jag någon gång hamnar i det läget att jag ska sälja tobak eller alkohol, ska jag alltid be om leg om jag känner att jag inte är det minsta tveksam på åldern!

Man kan nästan hävda att det är en mänsklig rättighet att få visa leg när man har passerat 40!

Namn: Sanna Graan Östlund Ålder: 43 Bor: Funbo Gör: Verksamhetsutvecklare på en statlig myndighet Familj: Man, dotter, son , ett får och en katt. Gillar: Familjen, jakt, djur och natur, vänner, läsa böcker, promenader, resor Gillar inte: Att handla mat Gör om tio år: Reser mer än vad jag gör i dag, har en stående fågelhund som jag jagar i fjällen med. Bäst med Funbo: Naturen och närheten till sjöarna Sämst med Funbo: Att hastigheten på 282 är 70 km/h genom Funbo och Gunsta samhälle


redaktionella bloggar

Externa sportbloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

Externa Kultur & Nöjesbloggar (omfattas inte av UNT:s utgivaransvar)

Fler bloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

Uppsalavimmel.se - bloggar

Stadsdelsbloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

senaste nytt unt.se