• söndag 13 juli 2014
Bergstrand tror på Tyskland - "Hoppas på e... Fotbollsbloggen Fotbollsbloggen
Vädersponsor:

Sanna Graan Östlund

Funbobloggen

Sanna Graan Östlund bloggar om vad som händer i området Funbo, där hon bor.
Detta är en extern blogg utanför UNT:s utgivaransvar

Beväpna dig med vingar

 

Missade Thåström i Uppsala igår. Jag skulle behöva en personlig påminnare om saker jag tycker om. Nu har jag ingen och därför missade jag min gamle ungdomsidol. SUCK!

Hur kunde det hända?

Nu sitter jag här hemma och känner mig nöjd efter en veckas arbetsinsats. Läste UNT city på jobbet och inspireras som vanligt av Frida Noréns krönika. Man vill ju liksom skaffa sig ett torp dirket när man läser om hennes stora kärlek där mitt i kohagen.

Imorgon blir det tävling i Västerås för Uppsala Voltige. Första tävlingen för säsongen och spänningen är topp. Här laddas det med kläder, hårspray, träning och nya dräkter.

UNT pratar om Uppsalas profiler och personer under 30 som presterat och inspirerar. Här i Uppsala Voltige finns ett stort gäng med profiler med fantastiska idrottsprestationer och alla är under 30 år.

Vad säger ni om meriter som SM-vinnare individuellt, NM-vinnare individuellt, SM brons i Lag, 4:e plats i SM för minior (under 13)???????

För att uppnå detta sköter tjejerna alla 4 stora hästar, stallet, träningar för alla åldrar, gympaträningar, hästträningar, föreningen...... and so on! Det finns få sponsorer för denna sport så det är arbete som gäller för att få ihop pengar till detta. Jag vet inga som sliter så hårt som dessa idrottsmän!

För mig är alla tjejer i Uppsala Voltige vinnare som Uppsalas bästa idrottsprofiler.

I Aachen med Uppsala Voltige

Just nu är jag i Aachen där Uppsala Voltige tävlar. Allt har gått bra för laget och vi föräldrar gör så gott vi kan för att vara de bästa supportrarna. Det är en härlig stämning i det superfinal ridhuset och det är helt klart en annan puls och stämning jämfört med Svenska tävlingar. Sååå kul att vara här.

Idag är det finalerna o det ska bli sååå spännande!

 

Lugna vrån i Gunsta

Idag var jag och handlade lite på den mysiga butiken "Lugna vrån" i Gunsta. Det finns så fina saker där. Jag köpte lite saker till vår veranda. Är ni ute och svänger åt Funbo-hållet så är det absolut värt ett besök. Det ligger i samma hus som Gunsta krog och livs. Mitt i city alltså!

 

Foto från butiken "Lugna vrån" 

Målar och myser

Sommarkvällar när man är ledig är ju helt underbara. Igår och ikväll har jag och ungdomarna målat om våra slitna, tråkiga utemöbler. Kände att vi behövde en färgklick.

Nej, men sol, värme, sommar och ledighet skulle man ju alltid kunna ha det!

 

Rackarns vad jag njuter

Umgås med dotter och hennes pojkvän då de andra har åkt bort. Har sååå mysigt! Pysslar, äter, målar och bara myser. Idag kom lill-packet över, systerson och hans flickvän. Mysigt att de vill komma till sin gamla moster. Vi käkade och sen lyckades vi skrapa ihop cyklar till alla så vi cyklade ner till sjön. Underbart att bo i Funbo. Man behöver faktiskt inte åka bort när man bor så här. Nån semester ska jag nog vara hemma hela tiden. Men denna semester har vi lite planer. 

Men just nu bara njuter vi av Funbo.

Funbosjön, kvällstid

Bland vinrankor och bäverplask

Bokklubben igår var som vanligt väldigt trevlig. Alla är så mysiga och trivsamma. Att vi dessutom var i Ann-Louise´s underbar lusthus vid Funboån gjorde ju inte saken sämre. Stugan är iklädd en vinranka där druvorna börjar mogna och bor granne med ett fikonträd. Trädgården och jättefint ordnad och mitt i en växt finns en staty av Bellman. Vi går runt och tittar och går ut på bryggan vid ån. Där hör vi ett kraftigt "plask" och kommer fram till att det måste vara bävern.

Hägern som gärna sitter på en sten i Funboån höll sig dock borta ikväll. Kanske var han i Funbosjön och letade goda fiskar att äta där. På tal om att äta så åt vi supergoda pajer som Inger och Boel hade gjort. Kanske inget för en häger men väl oss bokklubbsdeltagare.

Dags att ta en tur med kanoten för att spana efter dessa underbara varelser tror jag. Vi hade ju turen för ett par somrar sen och fick se bäverparet simma, dyka och plaska.

 

Namn: Sanna Graan Östlund Ålder: 42 Bor: Funbo Gör: Mellanchef på en statlig myndighet Familj: Man, dotter, son , ett får och en katt. Gillar: Familjen, djur och natur, vänner, läsa böcker, promenader, resor Gillar inte: Att handla mat Gör om tio år: Reser mer än vad jag gör i dag Bäst med Funbo: Naturen och närheten till sjöarna Sämst med Funbo: Att hastigheten på 282 är 70 km/h genom Funbo och Gunsta samhälle


redaktionella bloggar

Övriga sportbloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

Externa Kultur & Nöjesbloggar (omfattas inte av UNT:s utgivaransvar)

Fler bloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

Uppsalavimmel.se - bloggar

Stadsdelsbloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

Uppsalavimmel.se

senaste nytt unt.se