• lördag 20 december 2014
Widén självkritisk Bandybloggen Bandybloggen
Vädersponsor:

Sanna Graan Östlund

Funbobloggen

Sanna Graan Östlund bloggar om vad som händer i området Funbo, där hon bor.
Detta är en extern blogg utanför UNT:s utgivaransvar

Beväpna dig med vingar

 

Missade Thåström i Uppsala igår. Jag skulle behöva en personlig påminnare om saker jag tycker om. Nu har jag ingen och därför missade jag min gamle ungdomsidol. SUCK!

Hur kunde det hända?

Nu sitter jag här hemma och känner mig nöjd efter en veckas arbetsinsats. Läste UNT city på jobbet och inspireras som vanligt av Frida Noréns krönika. Man vill ju liksom skaffa sig ett torp dirket när man läser om hennes stora kärlek där mitt i kohagen.

Imorgon blir det tävling i Västerås för Uppsala Voltige. Första tävlingen för säsongen och spänningen är topp. Här laddas det med kläder, hårspray, träning och nya dräkter.

UNT pratar om Uppsalas profiler och personer under 30 som presterat och inspirerar. Här i Uppsala Voltige finns ett stort gäng med profiler med fantastiska idrottsprestationer och alla är under 30 år.

Vad säger ni om meriter som SM-vinnare individuellt, NM-vinnare individuellt, SM brons i Lag, 4:e plats i SM för minior (under 13)???????

För att uppnå detta sköter tjejerna alla 4 stora hästar, stallet, träningar för alla åldrar, gympaträningar, hästträningar, föreningen...... and so on! Det finns få sponsorer för denna sport så det är arbete som gäller för att få ihop pengar till detta. Jag vet inga som sliter så hårt som dessa idrottsmän!

För mig är alla tjejer i Uppsala Voltige vinnare som Uppsalas bästa idrottsprofiler.

Snart smäller det...

Snart kommer tomten. Jag är stressad, ligger efter och har blåsor i munnen. Jag ska dessutom hinna fylla år innan tomten kommer. Det är mycket nu!

 

Musikhjälpen och Linnéa Henriksson

Avskyr att ordet feminst har blivit ett fult ord. Håller med Linnéa Henriksson om att egentligen är väl alla feminister. Hur kan man inte vara feminist????

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=3946&artikel=604278

 

Så bra sagt av henne i Musikhjälpen, Uppsala. LOVE

 

 

 

Funbo kyrka hjälper till...

 

Ju äldre jag blir, desto sämre mår jag i juletider. Det är så mycket fokus på att äta och konsumera. Samtidigt svälter folk ihjäl, är utsatta för krig och tortyr, är fattiga och har det riktigt pissigt.

Därför älskar jag att musikhjälpen är i Uppsala och hela staden har fokus på att hjälpa andra. Barnen ber om pengar för att skänka till skolans insamling. Underbart.

Här ute i Funbo finns ett boende för personer som ska avvisas från Sverige för att söka asyl i något land. Någon har uppmärksammat att barnen som bor där har dåligt med kläder och både barn och vuxna fryser nu när det börjar bli kallt.

Därför har någon sett till att starta en insamling av kläder till dessa personer. Funbo kyrka deltar i arrangemanget och kommer att ta emot kläderna och se till att det kommer till boendet i Åby. SÅnt här värmer mitt hjärta och jag har samlat kläder i ett par säckar som jag ska köra ner till församlingshemmet.

Tack Funbo kyrka för att ni tar tag i detta. Återigen blir jag en stolt Funbobo.

Vill ni lämna kläder till boendet kan detta lämnas:

Söndag 14/12 kl 12-13 i församlingshemmet.

Måndag 15/12 9-12 i Församlingshemmet

Onsdag 17/12 19-21 i Klockarbol (lilla röda stugan bredvid församlingshemmet)

Kyrkan har också ordnat med besöksverksamhet till boendet på Åby. Måndagar jämna veckor klockan 18-20 och udda veckor kl 13-15.

 

 

 

Stort i Funbo

 

 

Idag tog vi en promenad ner till Funbo kyrka och Sockenstugan för att njuta av julmarknaden. Det var väldigt mycket folk och trevlig stämning. Handlade lite, skänkte pengar och fikade tillsammans med Annica och Rikard i sockenstugan. Mys!

Klockan 15.00 var det dags att bege sig till kyrkan. Där fick vi njuta av Uppsalas musikklasser åk 7 som sjöng julsånger. ACO var med och sjöng både själv och tillsammans med skolklasserna. Huden knottrades när hon sjöng O, Helga natt och körades av musiklasserna. Jacke Sjödin fanns på plats och underhöll oss med sina finurliga texter. Hur får han till allt så bra?

När vi satt där i kyrkan viskade Annica till mig, att det är helt otroligt att vi kan få uppleva detta proffsiga arrangemang en vanlig söndag i vår vanliga by Funbo.

Ja, sånt är livet i Funbo.

 

Tack alla fantastiska Funbobor som bjuder på sina talanger och som ordnar sådana här trevliga arrangemang.

 

Författarafton med Majgull Axelsson

Var som vanligt trött efter jobbet och ville bara åka hem. Dock hade jag bokat med Stig och Ann-Louise att gå på Stadsbibliotekets författarkväll och lyssna på Majgull Axelsson. Det är jag så glad för. Majgull Axelsson är en fantastisk författare och hennes senaste bok, som jag nyligen har läst är helt super.

 Så med god soppa, trevligt sällskap och ett fantastiskt samtal med Majgull Axelsson , ligger jag nu hemma i soffan mycket nöjd över kvällen.

Har ni inte läst boken "Jag heter inte Miriam", så gör det!

Tack för en trevlig kväll Ann-Louise och Stig. Det gör vi om!

 

Namn: Sanna Graan Östlund Ålder: 42 Bor: Funbo Gör: Mellanchef på en statlig myndighet Familj: Man, dotter, son , ett får och en katt. Gillar: Familjen, djur och natur, vänner, läsa böcker, promenader, resor Gillar inte: Att handla mat Gör om tio år: Reser mer än vad jag gör i dag Bäst med Funbo: Naturen och närheten till sjöarna Sämst med Funbo: Att hastigheten på 282 är 70 km/h genom Funbo och Gunsta samhälle


redaktionella bloggar

Externa sportbloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

Externa Kultur & Nöjesbloggar (omfattas inte av UNT:s utgivaransvar)

Fler bloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

Uppsalavimmel.se - bloggar

Stadsdelsbloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

senaste nytt unt.se