• tisdag 28 juli 2015
  • Familjeannonser
  • Grannar
  • Lokusjobb
  • Lokus
  • Grannar
  • Uppsala Vimmel
  • Evenemangsguiden
  • Uppgång.se
Blomkålssoppa med vridna baguetter Malins matblogg Malins matblogg
Vädersponsor:

Sanna Graan Östlund

Funbobloggen

Sanna Graan Östlund bloggar om vad som händer i området Funbo, där hon bor.
Detta är en extern blogg utanför UNT:s utgivaransvar

Beväpna dig med vingar

 

Missade Thåström i Uppsala igår. Jag skulle behöva en personlig påminnare om saker jag tycker om. Nu har jag ingen och därför missade jag min gamle ungdomsidol. SUCK!

Hur kunde det hända?

Nu sitter jag här hemma och känner mig nöjd efter en veckas arbetsinsats. Läste UNT city på jobbet och inspireras som vanligt av Frida Noréns krönika. Man vill ju liksom skaffa sig ett torp dirket när man läser om hennes stora kärlek där mitt i kohagen.

Imorgon blir det tävling i Västerås för Uppsala Voltige. Första tävlingen för säsongen och spänningen är topp. Här laddas det med kläder, hårspray, träning och nya dräkter.

UNT pratar om Uppsalas profiler och personer under 30 som presterat och inspirerar. Här i Uppsala Voltige finns ett stort gäng med profiler med fantastiska idrottsprestationer och alla är under 30 år.

Vad säger ni om meriter som SM-vinnare individuellt, NM-vinnare individuellt, SM brons i Lag, 4:e plats i SM för minior (under 13)???????

För att uppnå detta sköter tjejerna alla 4 stora hästar, stallet, träningar för alla åldrar, gympaträningar, hästträningar, föreningen...... and so on! Det finns få sponsorer för denna sport så det är arbete som gäller för att få ihop pengar till detta. Jag vet inga som sliter så hårt som dessa idrottsmän!

För mig är alla tjejer i Uppsala Voltige vinnare som Uppsalas bästa idrottsprofiler.

En lycklig man

Inga barn hemma denna vecka. Känns konstigt och tomt. Vi tappar takten lite grand. Maken har i alla fall pysslat. Han satte upp diod-lister i taket på verandan igår. Så på kvällen satt vi där och väntade in mörkret för att se ljusfenomenet. Det blev fint och lite party blev det när grannarna kom över, blink i taket och gamla godingar i högtalaren. VARDAGGSMYS och lycklig make.

Sommarvärme

Men till helgen ska det bli varmt. 30 grader. 15 på lördagen och 15 på söndagen. Perfekt!

Bodensjön runt

Hemma efter några dagar i södra Tyskland. Semester med maken och vänner. Otroligt vackert är det runt Bodensjön.

Vi har:

Besökt Mainau, besökt skidorten Malbun i Lichtenstein, ätit gott i Lindau, badat i Bregenz, shoppat o badat i Meersburg, bott på slott i Markdorf, ätit god vegetarisk burgare samt shoppat G-star t-shirt i Konstanz. Flög till Zürich, hyrde bil och har sett så mycket vackert.

Är så glad över att ha sett många vilda storkar utanför Markdorf. Är glad över att ha fått lite strandhäng och bad.

Vi har haft ca 33 grader varmt och strålande sol från en klarblå himmel. Jag är ju svegan (svenskt kött-annars vegetarisk) och har ätit så mycket god fisk, skaldjur och vegetarisk mat.

SM/NM Voltige

Nu är vi hemma efter en superhärlig SM-helg i Flyinge Det har varit så härlig stämning och så spännande. Så klart extra roligt att Uppsalas juniorlag- Aquila kom hem med en fin guldmedalj. Även kul att Irma kom på en 2a plats, Lina på 3:e och Denise på 4:e i miniorklassen. Vår dotter tävlade i par men det var så få anmälda så det var liksom ingen tävling, men de gjorde en fanastisk prestation i klassen pas-de-deux. Som individuell kom på plats 8 vilket är riktigt bra på lånad häst och första terminen som individuellt startande.

Jag fick även för första gången i mitt liv se storkar. De bor på byggnaderna runt Flyinge. Häftigt

Foto: Anders Åkerström

Bästa hästen i klassen för individuella-Crescendo (Linförare Linda Jenvall)

Foto Anders Åkerström. (M och M i sin pas-de-deux)

M kör sin kür på "Biggen"från Caprfolens voltige, Laholm (Foto: Anders Åkerström)

Fyrväpplingen

Körde grabbarna till Fyrväpplingen idag. De är trötta på att fiska men aldrig få fisk. Nu är de såååå förhoppningsfulla. Hoppas att de inte blir besvikna.'

Namn: Sanna Graan Östlund Ålder: 43 Bor: Funbo Gör: Verksamhetsutvecklare på en statlig myndighet Familj: Man, dotter, son , ett får och en katt. Gillar: Familjen, jakt, djur och natur, vänner, läsa böcker, promenader, resor Gillar inte: Att handla mat Gör om tio år: Reser mer än vad jag gör i dag, har en stående fågelhund som jag jagar i fjällen med. Bäst med Funbo: Naturen och närheten till sjöarna Sämst med Funbo: Att hastigheten på 282 är 70 km/h genom Funbo och Gunsta samhälle


redaktionella bloggar

Externa sportbloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

Externa Kultur & Nöjesbloggar (omfattas inte av UNT:s utgivaransvar)

Fler bloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

Uppsalavimmel.se - bloggar

Stadsdelsbloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

senaste nytt unt.se