• torsdag 24 juli 2014
Var finns eliten? Ledarloggen Ledarloggen
Vädersponsor:

Sanna Graan Östlund

Funbobloggen

Sanna Graan Östlund bloggar om vad som händer i området Funbo, där hon bor.
Detta är en extern blogg utanför UNT:s utgivaransvar

Beväpna dig med vingar

 

Missade Thåström i Uppsala igår. Jag skulle behöva en personlig påminnare om saker jag tycker om. Nu har jag ingen och därför missade jag min gamle ungdomsidol. SUCK!

Hur kunde det hända?

Nu sitter jag här hemma och känner mig nöjd efter en veckas arbetsinsats. Läste UNT city på jobbet och inspireras som vanligt av Frida Noréns krönika. Man vill ju liksom skaffa sig ett torp dirket när man läser om hennes stora kärlek där mitt i kohagen.

Imorgon blir det tävling i Västerås för Uppsala Voltige. Första tävlingen för säsongen och spänningen är topp. Här laddas det med kläder, hårspray, träning och nya dräkter.

UNT pratar om Uppsalas profiler och personer under 30 som presterat och inspirerar. Här i Uppsala Voltige finns ett stort gäng med profiler med fantastiska idrottsprestationer och alla är under 30 år.

Vad säger ni om meriter som SM-vinnare individuellt, NM-vinnare individuellt, SM brons i Lag, 4:e plats i SM för minior (under 13)???????

För att uppnå detta sköter tjejerna alla 4 stora hästar, stallet, träningar för alla åldrar, gympaträningar, hästträningar, föreningen...... and so on! Det finns få sponsorer för denna sport så det är arbete som gäller för att få ihop pengar till detta. Jag vet inga som sliter så hårt som dessa idrottsmän!

För mig är alla tjejer i Uppsala Voltige vinnare som Uppsalas bästa idrottsprofiler.

Sommarstuga i stan

En av Funbo-tjejerna här ute har köpt en husbåt i stan. Vi var där och åt räkor igår kväll. Så himla mysigt. Helt perfekt att ha en sommarstuga mitt i stan och dessutom en jättemysig sådan. Kanske skulle man slå till på en husbåt?

 

Sommar

Rackarns vad skönt det är med sommar och ledighet. Har hängt lite ute på Torrön hos svärisarna och längtar tills vårt eget torp är färdigt. Tänker att det där med att ha torp som vuxen, är samma sak som att ha dockskåp som liten. Man vill inreda och pynta, köpa fina saker och hänga upp gardiner. Snart så!

Där ute Får vi ju också gosa med denna krabat. 

 

Svenska flaggan i topp

Uppsala voltige lag 1 fick sin sista kväll i Tyskland i Köln då Tyskland vann fotbolls VM. Vilken häftig avslutning på flera dagars voltigetävling i Aachen. 

Fredag och lördagens prestationer resulterade i en 8-placering. DET andra svenska laget placerades sig bättre. På söndagen var det en ny tävling med färre deltagare då många andra lag deltog i en nationstävling med ett lag, en manlig individuell och en kvinnlig individuell. I denna tävling placerades Uppsala 5:a efter en mycket fin kür. Tjejerna och Crescendo gjorde en superfin insats. I denna stora internationella tävling vann de även lite prispengar.

Det har varit så kul att se denna omtalande tävling, lilla VM. Nu drar hoppningen och dressyren igång där nere. Ridsporten i Tyskland är mycket större än i Sverige och de är jättebra på voltige. Många killar håller på med både voltige och ridsport i Tyskland.Kul!

Vi föräldrarna som var med har haft jättetrevligt och mysigt. Vi har gjort allt för att vara de bästa supportrar. 

Så häftigt att se dem i "Kiss and cry"-hörnan och få poängen direkt. 

Crescendo med sin ägare och proffsiga linförare Linda. Carro var med som mamma och hästskötare. 

Glada och nöjda tjejer i Uppsala Voltige. 

I Aachen med Uppsala Voltige

Just nu är jag i Aachen där Uppsala Voltige tävlar. Allt har gått bra för laget och vi föräldrar gör så gott vi kan för att vara de bästa supportrarna. Det är en härlig stämning i det superfinal ridhuset och det är helt klart en annan puls och stämning jämfört med Svenska tävlingar. Sååå kul att vara här.

Idag är det finalerna o det ska bli sååå spännande!

 

Lugna vrån i Gunsta

Idag var jag och handlade lite på den mysiga butiken "Lugna vrån" i Gunsta. Det finns så fina saker där. Jag köpte lite saker till vår veranda. Är ni ute och svänger åt Funbo-hållet så är det absolut värt ett besök. Det ligger i samma hus som Gunsta krog och livs. Mitt i city alltså!

 

Foto från butiken "Lugna vrån" 

Namn: Sanna Graan Östlund Ålder: 42 Bor: Funbo Gör: Mellanchef på en statlig myndighet Familj: Man, dotter, son , ett får och en katt. Gillar: Familjen, djur och natur, vänner, läsa böcker, promenader, resor Gillar inte: Att handla mat Gör om tio år: Reser mer än vad jag gör i dag Bäst med Funbo: Naturen och närheten till sjöarna Sämst med Funbo: Att hastigheten på 282 är 70 km/h genom Funbo och Gunsta samhälle


redaktionella bloggar

Övriga sportbloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

Externa Kultur & Nöjesbloggar (omfattas inte av UNT:s utgivaransvar)

Fler bloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

Uppsalavimmel.se - bloggar

Stadsdelsbloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

Uppsalavimmel.se

senaste nytt unt.se