• torsdag 30 oktober 2014
Torsdag Karolinas dj-blogg Karolinas dj-blogg
Vädersponsor:

Sanna Graan Östlund

Funbobloggen

Sanna Graan Östlund bloggar om vad som händer i området Funbo, där hon bor.
Detta är en extern blogg utanför UNT:s utgivaransvar

Beväpna dig med vingar

 

Missade Thåström i Uppsala igår. Jag skulle behöva en personlig påminnare om saker jag tycker om. Nu har jag ingen och därför missade jag min gamle ungdomsidol. SUCK!

Hur kunde det hända?

Nu sitter jag här hemma och känner mig nöjd efter en veckas arbetsinsats. Läste UNT city på jobbet och inspireras som vanligt av Frida Noréns krönika. Man vill ju liksom skaffa sig ett torp dirket när man läser om hennes stora kärlek där mitt i kohagen.

Imorgon blir det tävling i Västerås för Uppsala Voltige. Första tävlingen för säsongen och spänningen är topp. Här laddas det med kläder, hårspray, träning och nya dräkter.

UNT pratar om Uppsalas profiler och personer under 30 som presterat och inspirerar. Här i Uppsala Voltige finns ett stort gäng med profiler med fantastiska idrottsprestationer och alla är under 30 år.

Vad säger ni om meriter som SM-vinnare individuellt, NM-vinnare individuellt, SM brons i Lag, 4:e plats i SM för minior (under 13)???????

För att uppnå detta sköter tjejerna alla 4 stora hästar, stallet, träningar för alla åldrar, gympaträningar, hästträningar, föreningen...... and so on! Det finns få sponsorer för denna sport så det är arbete som gäller för att få ihop pengar till detta. Jag vet inga som sliter så hårt som dessa idrottsmän!

För mig är alla tjejer i Uppsala Voltige vinnare som Uppsalas bästa idrottsprofiler.

Måste bara säga

Jag blir orolig över detta normaliserande som politikerna håller på med nu. Att normalisera att man har använt narkotika som ung och därmed försvarar den natkotikabrott-dömda politiker som står i dagens rampljus nu.

Vad fattar de inte? De är ju förebilder för medborgarna i Sverige och då framförallt ungdomarna. Varför gör de dessa uttalanden? 

I ungdomsgrupperna idag pratas de mycket om att legalisera vissa droger vilket vi absolut måste motverka. Att kända politiker normaliserar narkotikabruk och försöker bagatellisera sina egna erfarenheter av missbruk är för sjutton skandal! Vad är det de inte fattar???????

Hur ska man motivera ungdomarna att bli intresserade av politik så som det ser ut idag??????

 

 

 

 

 

Funbo är bäst

Möte i Stockholm som avslutade med att jag träffade min underbara vän från de Småländska skogarna. Lite shopping och god middag på Stureplan.

Känns dock underbart att kliva av bussen här hemma i Funbo. Stockholm i all ära, men Funbo är oslagbart!

 

Att nätverka i Funbo

På Funbo nätverk (facebookgrupp, informeras att man har hittat ett borttappat lejon. Troligtvis ett barn som tappat denna lilla goding:

Hör av er via nätverket om ni känner till ägaren.

Mia i nätverket efterlyser också varma filtar som hon ska skänka till Uppsalas hemlösa. Superbra gjort! Hoppas att m¨nga FUnbobor skänkder filtar. Mer info på nätverket!

Där finns också info om Zumbadans i logen. VOre så kul att testa!

Visst är det bra att nätverka i omdrådet där man bor?

 

Sötnosen

Är man hos "svärisarna" på Torrön, Öregrund kan man pussa på denna goding:

 

Härlig lördag i Funbo

 

Det har regnat hela dagen här i Funbo. Min plan på en långpromenad fick därför ändras till ett besök på Kraftkällan. Varmt och skönt! Träffade några gamla arbetskamrater vilket var jättekul!

Resten av dagen har vi slappat här hemma. Borde ha städat men det blev liksom inte så! Brukar vara så! Jag är så dålig på att städa.

 

Namn: Sanna Graan Östlund Ålder: 42 Bor: Funbo Gör: Mellanchef på en statlig myndighet Familj: Man, dotter, son , ett får och en katt. Gillar: Familjen, djur och natur, vänner, läsa böcker, promenader, resor Gillar inte: Att handla mat Gör om tio år: Reser mer än vad jag gör i dag Bäst med Funbo: Naturen och närheten till sjöarna Sämst med Funbo: Att hastigheten på 282 är 70 km/h genom Funbo och Gunsta samhälle


redaktionella bloggar

Övriga sportbloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

Externa Kultur & Nöjesbloggar (omfattas inte av UNT:s utgivaransvar)

Fler bloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

Uppsalavimmel.se - bloggar

Stadsdelsbloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

senaste nytt unt.se