• söndag 31 juli 2016
  • Familjeannonser
  • Grannar
  • Lokusjobb
  • Lokus
  • Grannar
  • Uppsala Vimmel
  • Evenemangsguiden
  • Uppgång.se
Vädersponsor:

Sanna Graan Östlund

Funbobloggen

Sanna Graan Östlund bloggar om vad som händer i området Funbo, där hon bor.
Detta är en extern blogg utanför UNT:s utgivaransvar

Beväpna dig med vingar

 

Missade Thåström i Uppsala igår. Jag skulle behöva en personlig påminnare om saker jag tycker om. Nu har jag ingen och därför missade jag min gamle ungdomsidol. SUCK!

Hur kunde det hända?

Nu sitter jag här hemma och känner mig nöjd efter en veckas arbetsinsats. Läste UNT city på jobbet och inspireras som vanligt av Frida Noréns krönika. Man vill ju liksom skaffa sig ett torp dirket när man läser om hennes stora kärlek där mitt i kohagen.

Imorgon blir det tävling i Västerås för Uppsala Voltige. Första tävlingen för säsongen och spänningen är topp. Här laddas det med kläder, hårspray, träning och nya dräkter.

UNT pratar om Uppsalas profiler och personer under 30 som presterat och inspirerar. Här i Uppsala Voltige finns ett stort gäng med profiler med fantastiska idrottsprestationer och alla är under 30 år.

Vad säger ni om meriter som SM-vinnare individuellt, NM-vinnare individuellt, SM brons i Lag, 4:e plats i SM för minior (under 13)???????

För att uppnå detta sköter tjejerna alla 4 stora hästar, stallet, träningar för alla åldrar, gympaträningar, hästträningar, föreningen...... and so on! Det finns få sponsorer för denna sport så det är arbete som gäller för att få ihop pengar till detta. Jag vet inga som sliter så hårt som dessa idrottsmän!

För mig är alla tjejer i Uppsala Voltige vinnare som Uppsalas bästa idrottsprofiler.

SM i Voltige

På fredag inleds de Svenska mästerskapen i voltige. Mästerskapet kommer att ske här i Uppsala, på Akademistallet. Vr dotter och hennes lag ska tävla. Så förutom att vara där och jobba med arrangemanget ska vi också hejja på vår dotters lag och såklart alla andra tävlande från Uppsala.

Så vill du se något spännande och vara med om en fantastisk show är det till Akademistallet du ska bege dig i helgen. Mest spännande blir det på söndag då finalerna är.

Hejja Uppsala!

Fånga dygnet

Det gäller att LEVA och göra roliga saker. Natten mellan fredag och lördag satt jag och Emil, min systerson på grisvak. Vi kämpade fram till 04.00. Dessvärre hade de jäkla grisarna annat för sig än att äta på åteln denna natt. Undrar varför?

Sen hem och sova några timmar innan avfärd till det lilla torpet. Där har make och svåger fått in ett kök och det blev såååå bra! Nu är det ännu mysigare där. Hängde där lördag till söndag och det blev såklart extra kul att systerbarnen ville hänga med oss. Vi hann med en promenad, lock på räv och sen började vi jaga pokemon. Mycket jakt blir det! Min pokemonjakt går ungefär lika bra som grisjakten. Snart måste det vända....

 

Grillning vid Torpet. Jag älskar att grilla. Fast här grillar Micke.

 

Hann fira en 18-åring på fredagen innan grisjakten. Svidade om från festklädsel till jaktklädsel.

 

 

Sommardagar

Stugan i Skärgården-vårt smultronställe. Äntligen kom vi dit. Allt är såå underbart där!

Dessutom finns världens bästa svampskog där. Där hämtar vi kantareller:

Efter några dagars skärgårdsliv blev det en tur ner till vännerna i de småländska skogarna. Där jobbar vår son och han har varit borta i snart 3 veckor så det var härligt att få träffa honom igen. Jag är inte jättebra på att vara utan våra barn. Saknar dem jämt!

De är bönder där nere och jobbar och sliter hårt men ett par myskvällar fick vi till. Älskar att umgås med dem!

 

Att sitta och fika på en bondgård och upptäcka att mjölken är slut är inget problem. Det är bara att skicka ner ungarna till ladugården och hämta. Jag erbjöd mig att gå ner och mjölka en kossa men det behövdes inte. Det finns alltid mjölk i tanken. Men jag funderar ändå på att mjölka en kossa nästa gång. Skulle kännas lite coolt!

 

Sällskap

Denna vecka har vi en hund här hemma. Vår dotter är hundvakt. Denna lille rackare är så himla mysig och lätt att ha att göra med. Det är dessutom trevligt att få sällskap på promenaderna......

Ordning på Torpet

Nu börjar det bli lite ordning på torpet. Det är sååå mysigt! Jag tycker inte så mycket om att bygga väggar eller att måla utan mitt fokus är på att pimpa och inreda. Som att ha ett dockskåp helt enkelt!

Namn: Sanna Graan Östlund Ålder: 43 Bor: Funbo Gör: Verksamhetsutvecklare på en statlig myndighet Familj: Man, dotter, son , ett får och en katt. Gillar: Familjen, jakt, djur och natur, vänner, läsa böcker, promenader, resor Gillar inte: Att handla mat Gör om tio år: Reser mer än vad jag gör i dag, har en stående fågelhund som jag jagar i fjällen med. Bäst med Funbo: Naturen och närheten till sjöarna Sämst med Funbo: Att hastigheten på 282 är 70 km/h genom Funbo och Gunsta samhälle


redaktionella bloggar

Externa sportbloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

Header Torget

Externa Kultur & Nöjesbloggar (omfattas inte av UNT:s utgivaransvar)

Fler bloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

Uppsalavimmel.se - bloggar

Stadsdelsbloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

senaste nytt unt.se