• måndag 31 augusti 2015
  • Familjeannonser
  • Grannar
  • Lokusjobb
  • Lokus
  • Grannar
  • Uppsala Vimmel
  • Evenemangsguiden
  • Uppgång.se
Svårt att hitta Jonas tecknarblogg Jonas tecknarblogg
Vädersponsor:

Sanna Graan Östlund

Funbobloggen

Sanna Graan Östlund bloggar om vad som händer i området Funbo, där hon bor.
Detta är en extern blogg utanför UNT:s utgivaransvar

Beväpna dig med vingar

 

Missade Thåström i Uppsala igår. Jag skulle behöva en personlig påminnare om saker jag tycker om. Nu har jag ingen och därför missade jag min gamle ungdomsidol. SUCK!

Hur kunde det hända?

Nu sitter jag här hemma och känner mig nöjd efter en veckas arbetsinsats. Läste UNT city på jobbet och inspireras som vanligt av Frida Noréns krönika. Man vill ju liksom skaffa sig ett torp dirket när man läser om hennes stora kärlek där mitt i kohagen.

Imorgon blir det tävling i Västerås för Uppsala Voltige. Första tävlingen för säsongen och spänningen är topp. Här laddas det med kläder, hårspray, träning och nya dräkter.

UNT pratar om Uppsalas profiler och personer under 30 som presterat och inspirerar. Här i Uppsala Voltige finns ett stort gäng med profiler med fantastiska idrottsprestationer och alla är under 30 år.

Vad säger ni om meriter som SM-vinnare individuellt, NM-vinnare individuellt, SM brons i Lag, 4:e plats i SM för minior (under 13)???????

För att uppnå detta sköter tjejerna alla 4 stora hästar, stallet, träningar för alla åldrar, gympaträningar, hästträningar, föreningen...... and so on! Det finns få sponsorer för denna sport så det är arbete som gäller för att få ihop pengar till detta. Jag vet inga som sliter så hårt som dessa idrottsmän!

För mig är alla tjejer i Uppsala Voltige vinnare som Uppsalas bästa idrottsprofiler.

Livet på landet

Sensommaren är så härlig. Det är underbart när bönderna börjar skörda och det blir fina stubbåkrar överallt. Som gammal hästtjej blir man alltid sugen på att rida i full fart över stubben då.

Däremot är det kanske inte lika mysigt när hela bygden fylls av doft av dynga och huset invarderas av flugor. Men sånt får man ta och det är det ju värt! Man får bara låta bli att öppna fönstren, inte torka lakan ute och inte sitta ute på verandan på ett par dagar.

Livet på landet, visst är det härligt?

Ibland ha man inget val

Har länge trånat efter ett par nya Nike Air. Med skadat knä måste jag just nu gå med fotriktiga skor. Upptäckte dock att jag inte har så många sådana skor.

Insåg då att jag faktiskt inte hade något annat val än att köpa de efterlängtade Nike Air skorna. Ja, vad ska man göra liksom?

Det värsta är att till skorna behövs också lite nya jeans och lite annat. Livet är för tufft ibland.

En hastig färd från cykel till rullstol

Hade tänkt att skriva ett inlägg om hur dumma i huvudet alla cyklister är. Men kanske har jag blivit en av dem. När jag var hemma i Funbo och skulle ta sista kurvan fick jag möte och bromsade in kraftigt. Kanske gick det lite fort. Men på asfalten låg det massor med lösgrus som gjorde att cykeln totalt tappade greppet om vägen. På landet sopar nämligen inte kommunen cykelvägarna eller andra vägar.

Jag flög av cykeln och mitt stackars knä och armbåge tog smällen. Inte så mysigt. Det gjorde jäkligt ont och en mängd grus letade sig in i min kropp. En titt på knät räckte för att förstå att jag behövde besöka akuten. Tacksam för snälla grannar som stannade till och väntade tills min man kom. Som tur var, var han hemma och på plats efter 2 minuter.

Sen hängde vi på akuten. Jag fick snabbt hjälp. En sköterska tvättade såren och pillade ut ett stort gruskorn/sten ur knät. Den satt en bit in. Sen fick läkaren sy. Han var väldigt ung den där läkaren och jag tvekade ett tag på att han verkligen kunde vara läkare så ung som han var. Men när vi sen kom fram till att det var över 20 år sedan som jag fick stelkrampspruta, förstod jag att det faktiskt är jag som blivit äldre. Kändes lite töntigt när jag kved ett "AJ" vid sista stygnet.

Så tacksam över att min make var hemma och var med mig hela kvällen. Jag som var så tuff och orädd när jag var liten har tydligen förändrats.

Ingen fraktur i armbåge eller knä, vilket var en stor lättnad. Idag ligger jag hemma och har jäkligt ont i knät. Blev dock glad över en fin blombukett och choklad från fina arbetskamrater.

Min man är en mycket bra bilchaufför, men måste säga att han inte är lika bra på att köra rullstol. Han körde in mig i väggen en gång.

En smak av barndom

i somras fick jag en flaska svartvinbärssaft av Inger på Bankeberg. Allt hon gör är så gott. Jag älskar hennes stuvade mangold med falukorv och potatis, och hennes bullar och mycket annat.

Tog ett glas saft ikväll på verandan. Det smakade verkligen barndom. Sååå gott!

 

Skogsmulle was here

Möttes upp i Fjällnora på morgonen för att gå runt sjön Ramsen. Det är faktiskt härligt att ge sig ut på små vandringar då och då. Men nu måste vi gå lite längre. Som små skogsmullar traskade vi där och sjöng "Kollikock" (eller vad det nu var Mulle sjöng).

Igår hängde jag med min son på skjutbanan hela dagen. Vi är grymma skyttar! Det är larvigt roligt att skjuta!

Helgen avslutades med supermiddag hos svärisarna. Nu är jag proppmätt och trött och ligger och jäser i soffan!

Jag, Madde och pudeln Diva.

Namn: Sanna Graan Östlund Ålder: 43 Bor: Funbo Gör: Verksamhetsutvecklare på en statlig myndighet Familj: Man, dotter, son , ett får och en katt. Gillar: Familjen, jakt, djur och natur, vänner, läsa böcker, promenader, resor Gillar inte: Att handla mat Gör om tio år: Reser mer än vad jag gör i dag, har en stående fågelhund som jag jagar i fjällen med. Bäst med Funbo: Naturen och närheten till sjöarna Sämst med Funbo: Att hastigheten på 282 är 70 km/h genom Funbo och Gunsta samhälle


redaktionella bloggar

Externa sportbloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

Externa Kultur & Nöjesbloggar (omfattas inte av UNT:s utgivaransvar)

Fler bloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

Uppsalavimmel.se - bloggar

Stadsdelsbloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

senaste nytt unt.se