• tisdag 24 maj 2016
  • Familjeannonser
  • Grannar
  • Lokusjobb
  • Lokus
  • Grannar
  • Uppsala Vimmel
  • Evenemangsguiden
  • Uppgång.se
Från rätten till Soldiers of Odin Ledarloggen Ledarloggen
Vädersponsor:

Sanna Graan Östlund

Funbobloggen

Sanna Graan Östlund bloggar om vad som händer i området Funbo, där hon bor.
Detta är en extern blogg utanför UNT:s utgivaransvar

Beväpna dig med vingar

 

Missade Thåström i Uppsala igår. Jag skulle behöva en personlig påminnare om saker jag tycker om. Nu har jag ingen och därför missade jag min gamle ungdomsidol. SUCK!

Hur kunde det hända?

Nu sitter jag här hemma och känner mig nöjd efter en veckas arbetsinsats. Läste UNT city på jobbet och inspireras som vanligt av Frida Noréns krönika. Man vill ju liksom skaffa sig ett torp dirket när man läser om hennes stora kärlek där mitt i kohagen.

Imorgon blir det tävling i Västerås för Uppsala Voltige. Första tävlingen för säsongen och spänningen är topp. Här laddas det med kläder, hårspray, träning och nya dräkter.

UNT pratar om Uppsalas profiler och personer under 30 som presterat och inspirerar. Här i Uppsala Voltige finns ett stort gäng med profiler med fantastiska idrottsprestationer och alla är under 30 år.

Vad säger ni om meriter som SM-vinnare individuellt, NM-vinnare individuellt, SM brons i Lag, 4:e plats i SM för minior (under 13)???????

För att uppnå detta sköter tjejerna alla 4 stora hästar, stallet, träningar för alla åldrar, gympaträningar, hästträningar, föreningen...... and so on! Det finns få sponsorer för denna sport så det är arbete som gäller för att få ihop pengar till detta. Jag vet inga som sliter så hårt som dessa idrottsmän!

För mig är alla tjejer i Uppsala Voltige vinnare som Uppsalas bästa idrottsprofiler.

De e mycke nu!

Hoppsan vad det är full fart i livet. Kul! Tänk om man inte hade något att göra. Det är jaktstigar, lerduveskytte, bäverjakt, torp-renovering och lite annat gott och blandat. Dessutom har det varit dags för bilens årliga "spa-behandling" och jag blir lite avis att den får detta. Det bara lyser en lampa plötsligt. Dags för service. Ganska smart ändå! Så borde det vara även för oss människor.

Här är jag och Madde efter en kväll med bäverjakt. Dessvärre kom vi hem utan byte. Men, vi hade i alla fall tur med vädret :)

Ny vardag

Oj, vilken förändring i vardagen det blev med att pendla till Södertälje. Helt nya vardagsrutiner som påverkar hela familjen. Bökigt också när jag behöver uträtta ett bankärende, köpa nya strumpbyxor, gå till naprapaten, gå till tandläkaren o.s.v. Men det är bara att börja tänka nytt planera bättre och lära barnen att laga mat.

Jobbet är fantastiskt roligt i alla fall och det är inte så jobbigt att gå upp tidigt när solen skiner och fåglarna kvittrar. Tjohoooo!

Smällde till i Tierp

Drog på jaktstig i Tierp idag. Såååå galet roligt men svårt. Jag, Madde och min son körde ihop och vi alla gjorde bättre ifrån oss än förra helgen. Så det är ju kul att det går framåt!

Hade tänkt att jaga bäver ikväll men det blev inställt pga blåst. Det blev middag och mys hemma istället. Dock är halva familjen borta. Det börjar bli lite väl tomt här hemma utan dem!

Det händer grejer

Så mycket som händer just nu. Jag testar nytt jobb i Södertälje. Jag som alltid har sagt att jag inte ska hamna i pendlar-träsket! Kul är det i alla fall, när jag väl har kommit fram! 

Våren är här och så ska det övningsskjutas. Var ett gäng som gick en jaktstig förra veckan. Det var tydligt att mer träning behövs, så vi åker på söndag igen. 

Denna helg är vår dotter i Holland för att tävla i voltige med sitt lag i Uppsala voltige. Så himla spännande! De hoppas på att få bra poäng och deras mål att kvala till VM. Tänk om Funbo får en deltagare till ett VM. Vore galet kul!

Igår kväll blev det spontan middag med grannarna. Jag älskar att kunna vara spontan. Vi ordnade musslor och de friterade potatis och voilà så blev det Moules frites här i Funbo. Gott!

Nu ska vi hålla tummarna för Uppsala Voltige hela dagen!

Foto: Anders Åkerström, Voltigefoto. 

Vår katt

Vi letade ett dygn och tyckte att han borde ha kommit hem. Det har han alltid gjort de senaste åren. Till slut hittade vår fantastiska katt, död i trädgården. Det såg ut som han låg och sov. Fint och fridfullt.

Jag har vuxit upp med hundar och trodde aldrig att det gick att tycka om en katt så mycket. Men det gjorde vi. Barnen var så små när han kom till oss så de minns inte att han inte har funnits.

Han har alltid varit med barnen och lekt, klättrat på stenar och i träd, följt med på tältning, på promenader, picknick. Han har sovit i docksängar och senare alltid i någon av våran säng. När jag apporterade med hunden så sprang han efter. Han tog hundens sovplats när när han ville. Han gosade och busade med hunden. Han blev lite som en hund som alltid kom till mötes när vi kom hem med bilen.

Han var en duktig rått-jägare. Han var också väldigt bortskämd. Han mjauade på nätterna när han ville ha gos. Han mjauade när han ville slicka yogurtskålen och när han kom in efter en dag ute ville han lägga sig i sängen, men då med någon av oss som sällskap för att klappa honom.

Vilken personlighet! Vad mycket glädje han har gett oss, vad han har retat upp oss och vad vi har slavat för honom. Han var vår kung! Fy sjutton vad tomt det är hemma nu. I 15 år fick vi glädjen att ha honom hos oss. Jag är sååå tacksam över att han dog hemma, troligen i sömnen. Han har vunnit mitt svårflörtade katt-hjärta och JA man kan verkligen tycka mycket om en katt. Det har jag lärt mig.

 

Namn: Sanna Graan Östlund Ålder: 43 Bor: Funbo Gör: Verksamhetsutvecklare på en statlig myndighet Familj: Man, dotter, son , ett får och en katt. Gillar: Familjen, jakt, djur och natur, vänner, läsa böcker, promenader, resor Gillar inte: Att handla mat Gör om tio år: Reser mer än vad jag gör i dag, har en stående fågelhund som jag jagar i fjällen med. Bäst med Funbo: Naturen och närheten till sjöarna Sämst med Funbo: Att hastigheten på 282 är 70 km/h genom Funbo och Gunsta samhälle


redaktionella bloggar

Externa sportbloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

Header Torget

Externa Kultur & Nöjesbloggar (omfattas inte av UNT:s utgivaransvar)

Fler bloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

Uppsalavimmel.se - bloggar

Stadsdelsbloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

senaste nytt unt.se