• tisdag 23 september 2014
Fotbollsbloggen Live del 39 – det mentala ... Fotbollsbloggen Fotbollsbloggen
Vädersponsor:

Sanna Graan Östlund

Funbobloggen

Sanna Graan Östlund bloggar om vad som händer i området Funbo, där hon bor.
Detta är en extern blogg utanför UNT:s utgivaransvar

Beväpna dig med vingar

 

Missade Thåström i Uppsala igår. Jag skulle behöva en personlig påminnare om saker jag tycker om. Nu har jag ingen och därför missade jag min gamle ungdomsidol. SUCK!

Hur kunde det hända?

Nu sitter jag här hemma och känner mig nöjd efter en veckas arbetsinsats. Läste UNT city på jobbet och inspireras som vanligt av Frida Noréns krönika. Man vill ju liksom skaffa sig ett torp dirket när man läser om hennes stora kärlek där mitt i kohagen.

Imorgon blir det tävling i Västerås för Uppsala Voltige. Första tävlingen för säsongen och spänningen är topp. Här laddas det med kläder, hårspray, träning och nya dräkter.

UNT pratar om Uppsalas profiler och personer under 30 som presterat och inspirerar. Här i Uppsala Voltige finns ett stort gäng med profiler med fantastiska idrottsprestationer och alla är under 30 år.

Vad säger ni om meriter som SM-vinnare individuellt, NM-vinnare individuellt, SM brons i Lag, 4:e plats i SM för minior (under 13)???????

För att uppnå detta sköter tjejerna alla 4 stora hästar, stallet, träningar för alla åldrar, gympaträningar, hästträningar, föreningen...... and so on! Det finns få sponsorer för denna sport så det är arbete som gäller för att få ihop pengar till detta. Jag vet inga som sliter så hårt som dessa idrottsmän!

För mig är alla tjejer i Uppsala Voltige vinnare som Uppsalas bästa idrottsprofiler.

Femtio nyanser av grått

Ja inte var det uppiggande att går till bussen idag. Regn och blåst och femtio nyanser av grått. Nu börjar det!

Men det är bara att bita ihop, minnas sommaren och köpa snygga mössor och varma kläder. Vi ska klara det även denna vinter!!!!

Nu kör vi!

Så här hade vi det förra vintern, så visst finns alternativ : 

Wow, vilken helg

Denna helg har vi ägnat oss åt voltige SM och NM. Vilket ös det har varit och tjejerna och hästarna i Uppsala Voltige har varit så bra! Vår dotters lag kammade hem ett SM-silver tillsammans med Linda och hästen Crescendo. De deltog även i NM och där fick de en bronsmedalj. De var jättenöjda även fast guld alltid smakar godare än silver!

Nu är vi trötta men nöjda och den lilla dottern ramlar snart ner i sängen med sina medaljer.

Foton: Anders Åkerström

Uppsala voltige tävlade även i klassen pas de deux och där tog Uppsalatjejerna (Torun och Johanna, guld med den mest underbara av hästar, Lex. Såå himla kul!

 

Kultur längst väg 282 på lördag den 20 september

Helgens tips.

Lördag den 20 september är det fullt av kultur, loppis, marknader och uppträdanden i orterna längs väg 282. Alltså vägen ut mot Funbo, Länna, Almunge, Knutby och Edsbro.

Kyrkorna kommer att hållas öppna och i Funbo kyrka har de även guidade visningar. Det kommer att visas mycket bra konst utmed vägen men man kan även shoppa och fika. Fantastiskt att detta ordnas. Härigt att det finns så många kreativa personer här ute på landet.

Jacke Sjödin kommer att kåsera i Gunsta City.

Så nu slipper du fundera på vad du ska på lördag.

Läs här för mer info:

 

www.282an.se

 

 

 

 

 

 

Sockenstugans bokklubb

I torsdags träffades vi i Sockenstugans bokklubb här i Funbo. Som vanligt var det sanslöst trevligt. Vi pratar såklart om boken vi har läst men hinner även med andra samtal som vi leds utifrån bokdiskussionen. Att vi dessutom äter och dricker gott förgyller det hela lite extra.

Till nästa träff i oktober ska vi läsa den bok:

Har ni läst den? Var den bra?

 

En liten rolig upptäckt på morgonen

Läser alltid UNT på paddan varje morgon. Idag fanns min blogg och min barndomsvän Elin's foto (familjeterapeut-UNT) på samma sida. Tyckte att det var kul!

 

Namn: Sanna Graan Östlund Ålder: 42 Bor: Funbo Gör: Mellanchef på en statlig myndighet Familj: Man, dotter, son , ett får och en katt. Gillar: Familjen, djur och natur, vänner, läsa böcker, promenader, resor Gillar inte: Att handla mat Gör om tio år: Reser mer än vad jag gör i dag Bäst med Funbo: Naturen och närheten till sjöarna Sämst med Funbo: Att hastigheten på 282 är 70 km/h genom Funbo och Gunsta samhälle


redaktionella bloggar

Övriga sportbloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

Externa Kultur & Nöjesbloggar (omfattas inte av UNT:s utgivaransvar)

Fler bloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

Uppsalavimmel.se - bloggar

Stadsdelsbloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

Uppsalavimmel.se

senaste nytt unt.se