• torsdag 18 september 2014
Golf. Omdiskuterad segrare i Fotbollsblogg... Fotbollsbloggen Fotbollsbloggen
Vädersponsor:

Johan Jakobsson

Hårdrock

Johan Jakobsson bloggar om hårdrock och dess många genrer i form av konsertrecensioner, skivtips och intervjuer.
Detta är en extern blogg utanför UNT:s utgivaransvarFölj min blogg med Bloglovin

Devin Townsend till Sverige

 

Devin Townsend som är aktuell med skivan Z2, en uppföljare till kultalbumet Ziltoid the omniscient från 2007 besöker Stockholm och Debaser Medis med sitt Devin Townsend Project den 24:e mars nästa år. 

Som om inte det vore nog har han med sig de amerikanska progmetallarna i Periphery och det norska bandet Shining

""Now that the recording and mixing for Z2 is finished, it’s time to gear up for touring again! There’s a bunch of events coming up, and one of them that I'm extremely proud to announce is a European headlining tour with support from the incredible Periphery and the insane Shining!

That’s a heck of a line -up I think, each band is doing something unique from each other, yet are really well defined. It will be an opportunity for us to explore our back catalogue as well as the Z2 albums, Sky Blue and Dark Matters (from the upcoming double album, Z2)

One of the greatest things about doing this for as long as I have is that we get to do these sorts of awesome events. I can’t even begin to express how honoured I am to share the stage with these incredible bands, and to have such overwhelming support from the audience lately. It’s honestly just an absolute pleasure to do this.

So it is with great pride I invite you to the show! Hopefully we come near you, let’s do this! Devin =)
"
säger Devin Townsend själv.

Biljetterna släpps till försäljning fredagen den 19 september kl 13:00 vi Livenation.se.

 

Detta är en spelning som i alla fall jag ser fram emot väldigt mycket redan nu! 

 

Cursed Uppsala presenterar: Yuri Gagarin, Usurpress, Bombs Of Hades

 

Cursed Uppsala är tillbaka den 3:e oktober och denna gång är det Psykosen i Rickomberga som är tillhåll för kvällens värd.

På scen står Yuri Gagarin, albumaktuella hemmahoppet Usurpress och Bombs Of Hades.  

Bandinfo saxat från Facebook: 


Först ut på scen är Bombs of Hades som bjuder på crustig Västeråsdöds.
Tidigare i år släpptes deras tredje fulllängdare vid namn "Atomic Temples" via War Anthem Records.
https://www.youtube.com/watch?v=fz3OJZciqi0
http://www.bombsofhades.com/

Dödspunkfavorit i repris. Usurpress fortsätter ösa med d-takt och ursvensk döds med den nya skivan "Ordained" vars släpp är planerat till detta gig. Smyglyssna på nya alstret nedan.
https://soundcloud.com/islanderncs/usurpress-storming-the-mausoleum
http://usurpress.com/

Yuri Gagarin från Göteborg avslutar kvällen med tung psykadelisk stoner i sann rymdrocks-anda. Det är sällan hänt att dessa grabbar spelar här i trakterna så missa inte detta! 
https://www.youtube.com/watch?v=HRKxcafp24U
https://yurigagarinswe.bandcamp.com/

 

Mer info här och här

 

Nyheter från Usurpress

 

Uppsalabandet Usurpress nya skiva Ordained släpps senare i höst och för tillfället finns två smakprov ute för den som är sugen.

Låten "Storming The Mausoleum" (för övrigt årets kanske coolaste titel) finns att lyssna på här

För den som vill ha lite lugnare tempo kan det kanske smaka med balladen (jo tjena) Fan The Flames Of Madness.

 

Vill man dessutom se bandet live inom en snar framtid så går det alldeles utmärkt då Usurpress spelar tillsammans med Yuri Gagarin och Bombs Of Hades på Psykosen i Rickomberga den 3:e oktober


Iron Maiden - Rock In Lego

 

Kolla in den här videon som ett Österrikiskt Iron Maiden-fan har knåpat ihop med en legoversion av låten Wicker Man från bandets klassiska spelning på Rock In Rio 2001. Det hela ska tydligen ha tagit Österrikaren fem år att färdigställa. Helt galet!

 

 

Inför Inbreed Open Air Metal Festival

 

I måndags fick jag ett snack med Mattias, Jonas och Emma, tre av de sju stycken personer som ingår i arrangörsstaben för Uppsalas största hårdrocksfestival Inbreed Open Air Festival.

Planerna på en egen festival väcktes under en sen sommarkväll när bandet Inaüdible där Jonas och Emma medverkar hade en fest och började drömma om festivalgig.  – Vi ville spela på en festival men vi är för dåliga för att spela på festival säger Jonas. Lösningen blev att starta en egen festival. – Då får vi alltid spela oavsett hur dåliga vi är fyller Emma i. Premiärfestivalen skulle hållas hos Jesper som också ingår i arrangörsstaben och eftersom han bor på landet spånade man fram namnet Inbreed Open Air Metal Festival, detta trots att 2014 faktiskt blir det första år som festivalscenen står utomhus. Premiäråret avverkades i en lada utanför Uppsala och förutom Inaüdible bestod festivallineupen bara av ett band till. Där såddes fröet till någonting som Jonas uttrycker det, men redan nästa år hade festivalen växt till att innefatta hela nio band. – Det växte gigantiskt redan till året efter berättar Emma.   Utvecklingen gjorde att Jesper som höll med lokalen tyckte att det fick räcka och plötsligt stod den unga festivalen inför årets upplaga utan festivalområde. Jakten på ett nytt större festivalområde ledde fram till att valet till slut föll på Grindstugan, dessutom utökas festivalen från och med i år till två dagar. Precis som tidigare år är festivalen gratis så tillvida att det inte tas någon entréavgift, något som har hängt med sedan starten då Inaüdible egentligen bara ville spela för sina vänner. – Vi ville spela bara för att det är kul och då kan man inte ta betalt förklarar Jonas. Banden ställer upp gratis och övriga utgifter betalar arrangörerna ur egen ficka. De enda inkomsterna kommer från festivalens t-shirts som Mattias har designat och förhoppningen är att det kan täcka en del av kostnaderna.  

Ett exotiskt inslag på årets festival är Ravenblood från Barcelona. Precis som de andra banden får de inget betalt, lägg därtill resekostnader och uppehälle så låter det som en omöjlig bokning. – Vi förklarade läget för dem men sa att om de ändå ville komma hit och spela så skulle vi naturligtvis lösa det säger Mattias och lägger till – Det är ju ashäftigt att ha ett internationellt band med!

 Alla tre är överens om att den gemytliga stämningen är festivalens största tillgång och hoppas att många kommer och besöker Grindstugan i helgen för att njuta av god mat och dryck och bra musik.

Uppsalas största hårdrocksfestival kan kanske inte tävla med den tyske jätten i grannkommunen, men det finns ambitioner och visioner och trion enas om att drömbokningen heter Behemoth. Polackerna har ju spelat i Gävle två gånger, varför inte i Uppsala i framtiden?     


Namn: Johan Jakobsson
Ålder: 32 
Familj: Föräldrar i Norrland
Bor: Uppsala
Gör: Bevakar hårdrocken i Uppsala, Sverige och Världen
Lyssnar på: Hårdrock/Metal av alla de slag. Country är lite av en "guilty pleasure" 
Favoritgenrer inom hårdrocken: Främst Thrash Metal och Old School Death Metal
Bästa konsertminne: Egentligen alldeles för många att välja mellan, jag är glad och tacksam att jag hann se DIO. Men några som ligger mig speciellt varmt om hjärtat är.


Accept: Fryshuset och Getaway Rock Festival 2011 och Göta Källare 2012.


Iron Maiden: Ullevi 2008


Gojira: Getaway Rock Festival 2013


Watain: Münchenbryggeriet 2011


Machine Head: Speciellt Fryshuset 2011 och Gröna lund 2012


F.K.Ü: Speciellt Getaway Rock Festival 2011 och Kroms Halloweenparty 2013.


Mastodon: Sonisphere Hultsfred 2009 och Annexet 2012. 


Loch Vostok: Getaway Rock Festival 2013. 


Slayer: typ alla gånger jag sett dem, Hovet 2006, Sonisphere Stockholm 2010, The Big 4 Ullevi 2011. 


Det finns garanterat fler och jag fyller på allt eftersom jag kommer på dem. 


E-post: unthardrock@gmail.com


Klicka här för att hitta Hårdrock på Facebook.


 

redaktionella bloggar

Övriga sportbloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

Externa Kultur & Nöjesbloggar (omfattas inte av UNT:s utgivaransvar)

Fler bloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

Uppsalavimmel.se - bloggar

Stadsdelsbloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

Uppsalavimmel.se

senaste nytt unt.se