• fredag 19 december 2014
SSL-profilerna som är hetast i sociala med... Holmgrens innebandy Holmgrens innebandy
Vädersponsor:

Mathias Rutegård

High & Low

Mathias Rutegård har bevakat basketen i Uppsala för UNT-sporten sedan början av 2000-talet och har koll på både Sallén Basket och Uppsala Basket och våra lyckade utlandsproffs som är fler än någonsin. Här får ni läsa allt som inte får plats i tidningen, det som är för vågat, för häftigt eller rent av rena rykten.
Kort och gott: Det blir både high & low.
TILLBAKA TILL UNT.SE/SPORTBreak

Efter att ha alibi-bloggat under en tid tar bloggandet helt paus för tillfället. Ändrade arbetsuppgifter, tidsbrist och att jag just nu inte bevakar basketen ute på fältet är några av anledningarna.
Återkommer med största sannolikhet i framtiden. Någon gång.

/M 

Anton tillbaka - farten också?

Uppsala Basket får tillbaka Anton Gaddefors till torsdagens bortamatch mot Solna. Men lagets bekymmer är inte riktigt över där. Träningarna har på verkats på grund av de senaste veckorna skadeskavanker på spelare som Anton, Rush, Axel, Jeansson.
"Men vi är bättre nu, vi har bättre rotation med Anton tillbaka och det ger oss fler alternativ. Det blev alldeles för många minuter för Rush, ”TJ” och Axel i Norrköping. Nu mot Solna kan vi hålla en hög fart igen, som vi vill", säger Kelly Grant.

Under den senaste veckans träningar har Jeff Horowitz (tidigare spelare) och Anes Zekovic (basketettan) fyllt ut lagets träningar, när Axel och Liam har vilat. Johan Jeansson är borta sedan tidigare för sitt brutna finger. 

/M

Jovanas knäskada

Sallén Baskets serbiska guard Jovana Vidakovic störs av knäbekymmer och tvingades vila från helgens match mot Alvik, men någon länge rehabiliteringstid ska det inte handla om.
"Men vi vet egentligen inte så mycket. Vi ska få besked den här veckan", säger sportchefen Sonja Entzenberg.
"Jovana har undersökts av sjukgymnast och det handlar om en smäll på ledbandet och inget allvarligt. Hon har fått rehabövningar och vi hoppas att hon ska komma i gång och träna med full kontakt så snart som möjligt. Vi behöver henne, hon är jätteviktig för oss", fortsätter Entzenberg.
Sallén Baskets nästa match är hemma mot Mark på lördag.

/M

Väntat

Det låg i luften att Uppsala Baskets första förlust för säsongen skulle komma i Stadium Arena i kväll.
Bensinen tog slut helt enkelt.
Med Gaddefors och Jeansson på skadelistan gjorde Uppsala det de kunde mot Norrköping och det var inte mycket som skilde i 75–71-förlusten.
Men ett par detaljer stack ut:
Som 11 av 18 satta straffkast. Som många spelare på tunga minuter. Ett faktum som inte alls passar Uppsalas spel utan center, som kräver hög intensitet och många spelare i rotationen.
Mot Solna på torsdag är Gaddefors tillbaka, och det kommer att betyda mycket. Liksom det lilla uppehållet som Uppsala nu får.

/M

Tuffast hittills

Åtta raka segrar kan absolut bli nio när Uppsala Basket gästar Norrköping i kväll. Men oddsen talar inte för dem. Skadorna på Jeansson och Gaddefors och Liam Rushs trassliga knä gör att övriga spelare kommer att slita tunga minuter, och mot ett lag som Norrköping, som dessutom har en fördel längdmässigt under korgarna, kommer det att slita i längden.
Det är helt klart Uppsala Baskets tuffaste match för säsongen, och jag blir inte förvånad om de åker på sin första förlust med tanke på sitsen de har. Å andra sidan blir jag inte heller förvånad om de också åker dit och vinner ... De har möjligheten, även om den inte är lika stor som om Gaddefors och Jeansson har funnits att tillgå i rotationen.

Så är det. Bredden är inte lika stor i år, då spelare som Keith Wright, Dee Ayuba, Andreas Person och Stefan Grundberg lämnat laget sedan i fjol och "bara" Gaddefors anslutit. I lägen som dessa är det dock en fördel att de fortfarande har en amerikansk plats ledig i truppen, en plats som med all säkerhet kommer att fyllas kring jul. Om skadeläget fortsätter att vara så här besvärligt.

Spelet utan center kräver mycket men framför allt en rotation på fler än sex, sju spelare.

Matchen i matchen i kväll är helt klart den mellan "TJ" Jackson och Toni Prostran. Två guards som har inlett säsongen lysande. Två guards som också står på varsin sida av karriären. 34-årige "TJ" vs 23-årige Prostran.

/M

  • Twitter
  • Mathias Rutegård

redaktionella bloggar

Externa sportbloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

Externa Kultur & Nöjesbloggar (omfattas inte av UNT:s utgivaransvar)

Fler bloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

Uppsalavimmel.se - bloggar

Stadsdelsbloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

senaste nytt unt.se