• söndag 21 september 2014
F19. Det går bra nu - för Petter och Siriu... Fotbollsbloggen Fotbollsbloggen
Vädersponsor:

Mathias Rutegård

High & Low

Mathias Rutegård har bevakat basketen i Uppsala för UNT-sporten sedan början av 2000-talet och har koll på både Sallén Basket och Uppsala Basket och våra lyckade utlandsproffs som är fler än någonsin. Här får ni läsa allt som inte får plats i tidningen, det som är för vågat, för häftigt eller rent av rena rykten.
Kort och gott: Det blir både high & low.
TILLBAKA TILL UNT.SE/SPORTHlynurs fot

Sundsvalls coach Tommie Hansson saknade sin ledargestalt Hlynur Baeringsson (fotskadad), men också en hel del annat.
”Vi tar igen tio poäng under slutminuterna, men det är inte för att vi är bra, det är för att Uppsala sätter in sina bänkspelare”, säger Tommie Hansson.

Hlynur Baeringssons fotskada vägrar att läka. Nu är Sundsvalls coach Tommie Hansson orolig att stjärnan ska bli borta en längre tid.
”Det är samma fotskada som han åkte på med landslaget i sommar. Det är oroväckande att det tar en sådan tid”

Vad är det för en skada?

”Det är en stukning på insidan av foten. Man brukar inte stuka insidan av foten”

Stukning låter inte allvarligt?
”Nej, men det tar längre tid än väntat och det är oroväckande. Hlynur är 32 år gammal och skador tar längre tid att läka med åren”

Att Hlynur Baeringsson saknas i laget är inget understatement. Hjärtat i laget behövs och kanske särskilt när två nya insidespelare ska matchas in i laget.
När lagen returmöts i genrepet på tisdag i Sundsvall saknas Hlynur återigen.

/M

 

Antons debut lovar gott

Fjärde raka försäsongssegern och ett tydligt bevis på att Uppsala Baskets snabba spel är på rätt väg.
84-72-segern hemma mot Sundsvall gav flera positiva besked.
Framför allt:

”Anton (Gaddefors) passar perfekt in i det här laget, säger Odin Lindell.

”En landslagsspelare till som spelar på den högsta nivån gör inte laget sämre direkt”, säger Rickard Eriksson.

”Anton känner alla redan och han passar verkligen in i vårt spel. Det är väldigt lätt att spela in honom i laget”, säger Kelly Grant.

Uppsalas hemvändare själv debuterade med att göra 13 poäng på 21 minuter.
”Det kändes bra. Vi spelade aggressivt och med fart och det gillar jag. Det var skitkul att vara tillbaka”, säger Anton Gaddefors.

/M

Träningsmatch herrar
Uppsala Basket–Sundsvall 84–72

(16–12, 27–18, 20–16, 21–26)
Poäng, Uppsala: Odin Lindell 14, Anton Gaddefors 13, Rickard Eriksson 12, Oluoma Nnamaka 10, Liam Rush 8, Axel Nordström 7, Thomas ”TJ” Jackson 5, Mannos Nakos 5, Johan Jeanson 3, Kevin Grant 3, Lukas Friberg 2, Oliver Jonsson 2.
Sundsvall: Aegir Steinarsson 16, Akeem Wright 14, Charles Barton Jr 11, Daniel Eliasson 11, Jakob Sigurdarsson 9, William Gutenius 5, Miklos Szabo 3, Oskar Granat 3.

Drömdealen

Anton Gaddefors är klar för Uppsala Basket – för de kommande fyra säsongerna. Det är bara att gratulera parterna till en drömdeal.
Skype-miljardären Niklas Zennströms nyinstiftade stipendium som ska ge baskettalanger chansen att kombinera spel på elitnivå med universitetsstudier, och Anton Gaddefors är först ut.

Det är ett unikt kontrakt på många sätt. Det handlar om en spelare som är på väg uppåt i karriären, en spelare som var en av Sveriges främsta spelare under det nyligen avslutade EM-kvalet och spelmässigt passar Anton in i Kelly Grants spel som handen i handsken. Anton är en bra skytt, gillar att spela en snabb basket och har en längd som gör honom kompatibel på fler positioner.

Det långa kontraktet är unikt i svensk basket och är viktigt av fler anledningar. Uppsala Basket är inne i en generationsväxling, där spelare som ”TJ” Jackson, 34 och Oluoma Nnamaka, 36, kan vara inne på sina sista säsonger. Att säkerställa framtiden på det här sättet kommer att ge Uppsalas ledning arbetsro.

Zennströms stipendium borde även underlätta i jakten på spelare för basketen i Uppsala, och öppnar rimligen en helt ny marknad. Anton Gaddefors kunde välja och vraka bland europeiska klubbar efter EM-kvalet, men erbjudandet om en säkrad civil framtid och en säkrad basketframtid är på många sätt oslagbar.

Det är bara att gratulera basketen i Uppsala till en drömdeal.

/M

Unika kontraktet

Det är unikt på många sätt och nu är det också klart: Anton Gaddefors är klar för Uppsala Basket – för de kommande fyra säsongerna.
Anton Gaddefors har under en längre tid varit högaktuell för Skype-miljardären Niklas Zennströms nyinstiftade stipendium som ska ge baskettalanger chansen att kombinera spel på elitnivå med universitetsstudier.
Och nu är det ett faktum.
Gaddefors ska börja kombinera spel i Uppsala Basket och stuider på Uppsala universitet ­– de kommande fyra åren.
Anton Gaddefors kommer närmast från spel i belgiska Liege, och var en av Sveriges främsta spelare under det nyligen avslutade EM-kvalet.

Mer info kommer

/M

  • Twitter
  • Mathias Rutegård

redaktionella bloggar

Övriga sportbloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

Externa Kultur & Nöjesbloggar (omfattas inte av UNT:s utgivaransvar)

Fler bloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

Uppsalavimmel.se - bloggar

Stadsdelsbloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

Uppsalavimmel.se

senaste nytt unt.se