• lördag 29 augusti 2015
 • Familjeannonser
 • Grannar
 • Lokusjobb
 • Lokus
 • Grannar
 • Uppsala Vimmel
 • Evenemangsguiden
 • Uppgång.se
Om testresultat och omdömen på bloggen Träning och hälsa Träning och hälsa
Vädersponsor:

Daniel Meisels

Fotbollsbloggen

Daniel Meisels befinner sig ständigt i den uppländska sillycirkusen. Har bevakat fotboll för UNT sedan 2009 (från och till) och följer numera superettan (Sirius), division II (Gusk, Upsala IF och Strömsberg), elitettan (Sirius) samt division I (Gusk, Tierp, Vaksala). Har du frågor, funderingar, tips (!) eller bara vill skälla ut mig eller någon annan efter noter; tveka inte. Skicka ett mejl till fotbollsbloggen@unt.se

TILLBAKA TILL UNT.SE/SPORT
bloglovin

Superettan: Ingen anmälan mot Bangura - resultatet står kvar

Ingen anmälan har kommit in till disciplinnämnden angående Teteh Banguras uteblivna arbetstillstånd under matchen mellan Mjällby och Sirius. Mycket talar därför för att matchresultatet 1–2 kvarstår och att Mjällby undviker böter för incidenten.
– Det har inte kommit in någon anmälan och ju längre tiden går desto mindre risk eller chans att det kommer något, säger Andreas Göransson, tävlingssekreterare vid Svenska Fotbollförbundet som tar emot anmälningar till disciplinnämnden.

För att matchresultatet ska ändras ska antingen Sirius eller något annat lag i superettan anmäla Mjällby inom fem dagar, något som alltså inte har skett.
– I och med att resultatet blev som det blev så tror jag det är ganska ointressant. Sedan kan det komma en anmälan mot föreningen eller mot honom som person, men då påverkas inte matchresultatet. Där har vi ingen preskriptionstid, säger Göransson.

Vid liknande incidenter tidigare har disciplinnämnden bedömt fallet som ett administrativt fel och inte ändrat matchresultatet till 0–3. Risken för böter ligger dock kvar för Mjällby.

/Meisels

Superettan: Resultatet kan ändras i Siriusmatch

Kvällsposten rapporterar i dag om att Mjällbys nyförvärv Ibrahim ”Teteh” Bangura saknar giltigt arbetstillstånd, något som betyder att han alltså inte får spela tävlingsmatcher i Sverige. Bangura hoppade som bekant in för Mjällby i matchen mot Sirius förra söndagen och har därmed brutit mot reglerna.

Enligt tävlingsbestämmelserna så kan Mjällby straffas genom att resultatet i matchen mot Sirius (förlust 1–2) skrivs om till förlust 0–3. Det finns även möjlighet till böter för Mjällby för det inträffade.

Jag har svårt att se varför resultatet skulle skrivas om eftersom det egentligen bara handlar om akademisk betydelse. Sirius vann matchen med 2–1 och Teteh Bangura gjorde inget avtryck under sina drygt tio minuter på planen. Det logiska vore därför att Mjällby får en straffavgift på 25 000 kronor (summan står i tävlingsbestämmelserna) och att saken sedan är överstökad.

Man kan i alla fall konstatera att Mjällbys ”supervärvningar” av Christian Wilhelmsson (redan lämnat för Dubai) och Teteh Bangura inte riktigt fallit så bra ut som klubben hade hoppats.

/Meisels

U21: Äntligen en riktig match

Äntligen en riktig U21-match var känslan på Studenternas. Efter att ha sett Sirius möta diverse pojklag under årets säsong av superettan så var det, äntligen, på riktigt igen mot Elfsborg.

Elfsborg kom med ett bra lag till Studenternas och hade dessutom ett bra spel trots att det var naturgräs. Sirius fick slita för poängen trots att man hade ledningen med 2–0. Det var en ganska underhållande fotbollsmatch som jag tror gav Sirius mer än vad de flesta tidigare matcher under säsongen har gjort i U21.

Provspelande Vincent Petersson hade inte en lätt uppgift då han ensam fick stångas med hela Elfsborgs backlinje i första halvlek. En ganska anonym insats och Sirius kommer inte att gå vidare med Petersson för tillfället enligt Thomas Lagerlöf. Anfallaren har dock tränat med klubbens juniorlag tidigare och kan eventuellt dyka upp där igen.

Det var en ganska stabil insats av Sirius där Lukas Jonsson stod för en stabil insats i kassen och där Daniel Ahonen var den som kunde sätta fart på omställningarna. Jag tyckte även att Gustav Thörn och Linus Nygren (född 98) gjorde det bra i mittförsvaret.

För Sirius väntar nu en hel del givande matcher i slutspelet då man möter även Halmstad och Djurgården. Nyttigt för de unga spelarna och även bra matcher för de som inte får speltid i superettan. Det enda negativa är egentligen kostnaderna för att skicka ner laget till Borås och Halmstad.

/Meisels

 

U21: Jelecak om Sirius slutspelsstart

Superettan: Spelarbetyg Sirius-Värnamo 2-0

Målvakt:
Andreas Andersson – 3

Backlinjen:
Karl Larson (ut 24) – 2
Oscar Pehrsson – 2
Patrick Hopkins – 2
Johan Andersson – 2

Mittfältet:
Kim Skoglund – 2
Stefan Silva – 3
Niklas Busch Thor – 2

Anfallet:
Kingsley Sarfo – 4
Moses Ogbu (ut 74) – 2
Ante Eriksson (ut 64) – 2

Avbytare:
Carl Nyström (in 24) – 2
Christer Gustafsson (in 64) – 2
Ante Björkebaum (in 74) – 2
Lukas Jonsson – spelade inte.
Nicklas Maripuu – spelade inte.
Daniel Ahonen – spelade inte.
Jonatan Berg – spelade inte.

Tränare:
Kim Bergstrand – 2

Betygskalan: 1 – Underkänd, 2 – Godkänd, 3 – Bra, 4 – Mycket bra, 5 – För bra för superettan.

/Meisels & Andersson

 • Bambuser

 • generic
 • Podcast: Stoppage Time
 • Twitter
 • Instagram

redaktionella bloggar

Externa sportbloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

Externa Kultur & Nöjesbloggar (omfattas inte av UNT:s utgivaransvar)

Fler bloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

Uppsalavimmel.se - bloggar

Stadsdelsbloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

senaste nytt unt.se