• fredag 25 juli 2014
Hemma hos-reportage: Storvreta IBK:s nya t... Holmgrens innebandy Holmgrens innebandy
Vädersponsor:

Gustaf Andersson, Daniel Meisels

Fotbollsbloggen

Gustaf Andersson och Daniel Meisels befinner sig ständigt i den uppländska sillycirkusen. Om det mesta är de oense (favoritlag, musiksmak, politik), men ett gemensamt intresse är fotboll och den uppländska i synnerhet (från division II och uppåt herr och elitettan dam). Har du frågor, funderingar, tips (!) eller bara vill skälla ut oss efter noter; tveka inte. Skicka ett mejl till fotbollsbloggen@unt.se

TILLBAKA TILL UNT.SE/SPORT
bloglovin

Superettan. Rapport från en Siriusträning

Rapport från en Siriusträning:
Var: Lötens naturgräs
När: 10.00-11.10
Vilka: Sirius A-lag inklusive Kyria Kambusi och Gustav Thörn. Under uppvärmningen även förstärkt med Mio Arneng i vanlig ordning.
Vilka saknades: Ante Björkebaum och Alexis Bayón var de enda från A-truppen som inte deltog alls. Kerim Mrabti och Niklas Busch Thor joggade lätt och Elliot Käck var med under första halvtimmen.
Vad tränade man på: En lugn träning inför match. Efter uppvärmningen följde diverse passningsövningar och sedan skott och inlägg.
Vilka tittade på: Förutom undertecknad var även Mats Karlström, Per Nohr och damernas målvaktstränare Christoffer Cylvén samt Dalkurds sportchef Adil Kizil.
Vem såg bäst ut: Karl Larson såg riktigt pigg ut och satte några fina nickar.
Citatet: ”CG, jag har aldrig sett sig bättre. Det är fotbollsporr.” Jonas Bylund om Christer Gustafsson.
Glädjebeskedet (förhoppnigsvis): Ian Sirelius har tränat fullt hela veckan utan bakslag. Det roliga är dock att han kanske, genom landslagsläkaren Leif Svärd, hittat vad det är för problem som ligger bakom alla skador. Nya samtal väntar nästa vecka.
Vädret: Strålande sol, 27 grader. Bra arbetsdag.

/Meisels

Tolles träningsrapport vecka 30

Torsdag betyder så klart Tolles träningsrapport. Denna vecka om det hemliga skadeläget, Armin Tankovic och förhandlingarna med Kingsley Sarfo.

Hur har träningsvecka varit?
– Vi tränade söndag efter matchen och sedan var det bara U21 på mådnagen, övriga var lediga. Tisdag var det dubbla pass där nästan alla var med och körde båda passen. Sedan var det dubbla pass även i går, men där några med skavanker bara körde gym. Ledigt i dag ock träning i morgon klockan tio.

Någon som har utmärkt sig?
– Inte sådär att någon har stuckit ut speciellt.

Hur ser skadeläget ut?
– Joakim Runnemo är uttagningsbar till helgen, men det är värre med Elliot Käck och det andra gänget.

Hur är det med Elliot?
– Det är samma skada som han har haft och vi får se. Hade det varit match i dag hade han inte spelat i alla fall.

Är det några nya skavanker också?
– Det är lite nya skavanker också, men inget jag vill skylta med i tidningen.

Hur går det för Armin Tankovic?
– Han tränade första passet i går och det såg jättebra ut precis som vi hade förväntat oss. Han var fysiskt vältränad och orkade springa hela passet trots att det var väldigt varmt. Han är matchklar.

Något nytt om Kingsley Sarfo?
– Nej, han tränade med oss i tisdags och åkte hem direkt efteråt (till Malmö). Vi fick förutsättningar inför provspelet, men det visade sig inte riktigt vara hela sanningen. Det var inte ren lögn, men inte heller hela sanningen. Vi får se vad som händer.

Syrianska på lördag, tankar inför det?
– De spelar ganska likt oss även om det finns nyanser som skiljer så är det samma grundprinciper. Även om vi under hela våren varit stabilare så har de mot slutet av våren och även mot Degerfors, som de förlorade, visat upp en helt annan stabilitet. Jag är imponerad över vad de har presterar med tanke på hur oorganiserade de var i början av serien. Det blir en tuff match.

/Meisels

Norrettan. Dagen D för Valsta - "Vill man se världen eller ha den kvar?"

”Vill man se världen eller ha den kvar? Vill man ens ha den kvar om man inte har sett den?”. Det frågar sig Robyn i reklamen för Volvo som rullat på tv under en tid. Det är lite samma känsla jag får när jag tänker på dagen D för Valsta Syrianska i dag. För även om det där som Robyn surrar om är lite luddigt så tycker jag att det passar bra in på Valstas situation.

Vill man hålla spelarna nöjda (läs betala) eller ha klubben kvar? Kommer klubben vara kvar om man inte betalar? Ja, just nu har jag svårt att se hur Valsta ska kunna genomföra hösten. Inte mindre än sex spelare vet jag är på väg bort varav två, Michael Aslan och Peiman Pahlevan, redan har tackat för sig. Även om klubben lyckas undvika konkurs så är frågan vad som finns kvar? Jag vet som sagt om sex spelare, men det betyder inte att det inte kan handla om fler. Det skulle förvåna mig om det slutar vid sex spelare som lämnar. Och vad händer med Christer Mattiasson?

Det är en tragisk utveckling för laget som alltså låg fyra i norrettan för bara ett år sedan. Snacka om ras, ett ras som handlat om devalvering utanför planen snarare än på den. Valsta har rest sig förut och jag tror inte att klubben går i konkurs i dag faktiskt. Däremot tror jag inte att man kommer att ”se världen” utan snarare åka ur norrettan med de spelare som kommer att bli kvar i klubben. Vill man ens ha klubben kvar då? Ja, det är frågan. Bara styrelsen vet svaret.

/Meisels

Vad är det för läkare som praktiserar i Uppsala?

Man börjar ju undra. Igen. Nåddes av de glada nyheterna att Kerim Mrabti inte brutit ben i foten trots allt och det är inte första gången som Sirius drabbas av tveksamma läkarinsatser. Sedan tidigare har Ante Björkebaum fått vänta månader på besked om sitt korsband. Christer Gustafsson ansågs inte ha brutit något ben i foten, men visade sig sedan ha gjort det ändå. Jakob Björk lade sig på operationsbordet då det visade sig att det inte krävdes något ingrepp. Senat i raden är alltså Kerim Mrabti och vad är det egentligen för läkare som praktiserar i Uppsala? Just Uppsala som alltså har både läkarutbildning och Akademiska.

Jag pratade med min vän tillika läkaren Emil precis och han sade det som Sirius inte lyckats (haft turen) med hittills: ”Det handlar inte bara om att gå till en läkare. Det handlar om att gå till en bra läkare”. I Sirius fall handlar det väl främst om att ha tur att komma till en bra läkare när väl olyckan är framme. Samtidigt tycker jag att det är under all kritik att laget drabbats av flera feldiagnoser. Man undrar ju hur det står fatt med läkarkåren i landet? I och för sig har jag även undrat det tidigare då jag själv var hos läkaren i vintras, en läkare som uteslöt haslfluss. Två dagar senare när jag kom tillbaka till en annan läkare så var det plötsligt halsfluss och medicin i tio dagar. Uselt, som sagt. 

***

Under dagen stod det även klart att Sirius erbjuder Kingsley Sarfo ett kontrakt. Blir spännande att följa om ghananen till slut hamnar i Sirius. Dessutom kommer Joel Rydstrand att fortsätta säsongen i BKV Norrtälje på lån. Vad gäller James Charles Mack III så tas beslut i morgon, men amerikanen har en flygbiljett bokad till torsdagen.


/Meisels

Superettan. Det händer saker i Sirius

Det händer grejer i Sirius. Först en U21-match med tre provspelare och sedan hann jag inte ens komma tillbaka till tidningen innan jag fick reda på att Armin Tankovic skrivit på för resten av säsongen. Spontant känns det som en bra värvning och en spelare som kommer att förstärka det sargade mittfältet. Tankovic lät verkligen motiverad när jag snackade med honom och jag tror att han ser sin chans att få fart på karriären i Uppsala.

Kontraktet är dock bara på ett halvår, men lex Bayón så är det nog ändå smart från alla inblandade. Tankovic själv sade:
- Jag har varit i Norrköping under en så lång tid nu att jag inte vill binda upp mig. Passar det bra så kommer vi säkert att skriva nytt, om inte så går vi vidare.

Förhoppningen från Sirius är att Tankovic ska vara spelklar redan till matchen mot Syrianska.

Själv var jag alltså på plats på Årsta IP där Sirius U21 mötte Östersund. Tre provspelare fanns på planen för Sirius del i form av Kingsley Sarfo, James Charles Mack III samt Ariel Lassiter. Under måndagskvällen stod det klart att Lassiter inte får fortsatt förtroende samtidigt som nya besked kring de två andra kommer i morgon.

Enligt mig var Kingsley Sarfo den mest lyckade av de tre. Ghananen visade prov på fin touch, finess och bollkontroll från sin plats på mittfältet. Dessutom en makalös acceleration. Han låg bakom kvitteringsmålet och var riktigt bra framför allt i den första halvleken. Det blir intressant att se vad Sirius väljer för väg vad gäller honom, men jag tycker i alla fall att han borde få fortsätta träna med laget.

Vad gäller de båda yttrarna så finns det egentligen inte så mycket att säga. Lassiter hade bra stunder och dåliga stunder, kontentan var ändå att han förmodligen inte skulle tillföra något som Sirius inte redan har i truppen. Mack hade en halvlek på sig att visa upp sina starka sidor och gjorde väl det helt okej utan att glänsa.

Glädjande för Sirius var annars att Joakim Runnemo var tillbaka och gjorde en riktigt bra comeback. Han spelade drygt 50 minuter och kände inte av något av hälsenan.

Sirius vann matchen med 3-1 efter mål av Daniel Ahonen, Carl Nyström och just Ariel Lassiter.I Östersund provspelade återigen Valstas Chika Francis Ezeh och gjorde en bra insats från sin högerytterpositon.

/Meisels

FAKTA
Sirius U21-Östersund U21 3-1
Målen: Daniel Ahonen, Carl Nyström, Ariel Lassiter.

Sirius startelva: Jonas Bylund - Jesper Nicklasson, Erik Axelsson, Carl Nyström, Mathias Benker - Ariel Lassiter, Joel Rydstrand, Kingsley Sarfo, JC Mack - Joakim Runnemo, Daniel Ahonen.

  • Bambuser

  • generic
  • Podcast: Stoppage Time
  • Twitter

redaktionella bloggar

Övriga sportbloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

Externa Kultur & Nöjesbloggar (omfattas inte av UNT:s utgivaransvar)

Fler bloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

Uppsalavimmel.se - bloggar

Stadsdelsbloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

Uppsalavimmel.se

senaste nytt unt.se