• torsdag 30 juli 2015
 • Familjeannonser
 • Grannar
 • Lokusjobb
 • Lokus
 • Grannar
 • Uppsala Vimmel
 • Evenemangsguiden
 • Uppgång.se
Har det verkligen funnit varma sensommarkv... Luthagsbloggen Luthagsbloggen
Vädersponsor:

Daniel Meisels

Fotbollsbloggen

Daniel Meisels befinner sig ständigt i den uppländska sillycirkusen. Har bevakat fotboll för UNT sedan 2009 (från och till) och följer numera superettan (Sirius), division II (Gusk, Upsala IF och Strömsberg), elitettan (Sirius) samt division I (Gusk, Tierp, Vaksala). Har du frågor, funderingar, tips (!) eller bara vill skälla ut mig eller någon annan efter noter; tveka inte. Skicka ett mejl till fotbollsbloggen@unt.se

TILLBAKA TILL UNT.SE/SPORT
bloglovin

Elitettan/Superettan: Ingen Siriusdag på Studenternas

Tanken var att söndagen den 2 augusti skulle bli en riktig Siriusdag på Studenternas med först match i elitettan mellan Sirius och Lidköping följt av Sirius mot Syrianska i superettan. Allt var också klart för att gräsmattan skulle hålla för de båda matcherna samtidigt som Lidköping gick med på att flytta matchstart från 15 till 14. Nu blir det dock inte så ändå då tv-sändningen av herrmatchen sätter stopp. 

Då förberedelserna inför sändningen pågår cirka sex timmar innan sändstart med kabeldragningar och dylikt så kan inte dammatchen spelas på Studenteras utan nu står det klart att Sirius-Lidköping spelas på Löten med start 14.00. 

/Meisels

Superettan: Spelarbetyg Brommapojkarna-Sirius 1-0

Målvakt:
Andreas Andersson – 2

Backlinjen:
Karl Larson (ut 79) – 2
Oscar Pehrsson – 2
Carl Nyström – 2
Erik Figueroa – 2

Mittfältet:
Kim Skoglund – 2
Andreas Eriksson – 1
Moses Ogbu (ut 55) – 1

Anfallet:
Christer Gustafsson (ut 81) – 2
Ante Björkebaum – 1
Stefan Silva – 3

Avbytare:
Daniel Ahonen (in 55) – 2
Kingsley Sarfo (in 81) – spelade för kort tid för att betygsättas.
Johan Andersson (in 79) – spelade för kort tid för att betygsättas.
Lukas Jonsson (mv) – spelade inte.
Patrick Hopkins – spelade inte.
Jonatan Berg – spelade inte.
Nicklas Maripuu – spelade inte.

Tränare:
Kim Bergstrand – 1

Betygskalan: 1 – Underkänd, 2 – Godkänd, 3 – Bra, 4 – Mycket bra, 5 – För bra för superettan.

Superettan: Presskonferens BP-Sirius

Superettan. Ta chansen nu, Sirius

Sirius har i kväll ett gyllene läge att koppla ett tidigt ”grepp” om den där kvalplatsen. Resultaten under helgen har varit gynnsamma för Sirius och vid seger mot Brommapojkarna i kväll så skaffar man sig en lucka på tre poäng ner till Degerfors och fyra poäng ner till Varberg.

Framför allt tror jag att ett ryck i tabellen kan ge lite ved på brasan för hela föreningen och Uppsalapubliken. Publiken i Uppsala är som bekant en vän av framgångar och ett Sirius på jakt efter en allsvensk plats skulle höja publiksiffrorna. Lägg till att Sirius efter Brommapojkarna har två raka hemmamatcher. Ta chansen nu, Sirius.

Spelmässigt var det inte så imponerande i omstarten mot Ängelholm, men som jag skrev efter den matchen så tror jag inte att det har någon större betydelse i ett större perspektiv. Sirius har sitt grundspel och det kan inte fungera i alla matcher, så är det för alla lag. Jag tror att kvällens match kommer att bli tuff, men Sirius är ett så pass mycket bättre lag än BP att jag tror det blir seger. Ska vi säga 2–0?

Noterbart är att Patrick Hopkins är tillbaka i matchtruppen för första gången i år, men om det inte blir några skador så lär det knappast bli någon speltid. I alla fall inte i dag. Även Erik Figueroa är tillbaka efter sjukdom och lär gå rakt in i startelvan. Det blir intressant att se hur Bergstrand väljer att ställa upp mittfältet framför allt. CG eller Maripuu? Jag tror det blir CG.

/Meisels

 • Bambuser

 • generic
 • Podcast: Stoppage Time
 • Twitter
 • Instagram

redaktionella bloggar

Externa sportbloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

Externa Kultur & Nöjesbloggar (omfattas inte av UNT:s utgivaransvar)

Fler bloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

Uppsalavimmel.se - bloggar

Stadsdelsbloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

senaste nytt unt.se