• lördag 25 oktober 2014
Usla publiksiffror Bandybloggen Bandybloggen
Vädersponsor:

Gustaf Andersson, Daniel Meisels

Fotbollsbloggen

Gustaf Andersson och Daniel Meisels befinner sig ständigt i den uppländska sillycirkusen. Om det mesta är de oense (favoritlag, musiksmak, politik), men ett gemensamt intresse är fotboll och den uppländska i synnerhet (från division II och uppåt herr och elitettan dam). Har du frågor, funderingar, tips (!) eller bara vill skälla ut oss efter noter; tveka inte. Skicka ett mejl till fotbollsbloggen@unt.se

TILLBAKA TILL UNT.SE/SPORT
bloglovin

F19. Dags för finalspel - "Vi är bättre i år"

I morgon inleds F19-slutspelet i Örebro för Sirius, som ställs mot Kif Örebro i semifinalen som spelas klockan halv två. Det är ett laddat gäng som tar bussen tidigt under lördagsmorgonen.
– Jag tror att vi blir lite av en underdog eftersom de ändå kommer från damallsvenskan där de kom tvåa. Det var sex stycken från A-truppen som spelade i kvartsfinalen mot Umeå som de vann och det kommer att bli en tuff match. Tjejerna är dock jättetaggade och har sett fram emot det här länge, säger tränaren John Roche.

Sirius tog sig vidare till slutspelet efter 2–0-seger i kvartsfinalen mot AIK. Förra säsongen föll laget i semifinalen mot Kristianstad, men fick sedan med sig en tredjeplats hem efter seger mot Limhamn Bunkeflo i bronsmatchen.
– Vi är bättre i år. Alla har tagit steg i utvecklingen och vi är bättre som lag. I år ska vi se till att vinna semifinalen, säger mesta målskytten Ingrid Wixner inför finalspelet.

/Meisels

FAKTA
Så spelas F19-slutspelet:
Lördag, semifinaler: Kristianstad–LB07 (11.00), Kif Örebro–Sirius (13.30).
Söndag, match om tredjepris (11.00), final (13.30).

Sirius trupp till F19-slutspelet:
Lina Lundqvist, Emma Holmgren, Sara Back, Sofia Fors, Ammy Wallin, Aisha Faiqi, Ingrid Wixner, Stina Melin, Sanna Öhlund, Tyra Kajgård, Elin Åkerman, Märta Säfström, Pernilla Andersson, Agnes Lundberg, Mathilda Ogden, Hanna Gustafsson, Maria Björsberg, Malin Forssner.

Skytteligan, F19:
1. Ingrid Wixner 15
2. Elin Åkerman, Sanna Öhlund 7
4. Tyra Kajgård 6
5. Annina Wede 5
6. Aisha Faiqi 4.
7. Josefin Jarstad 3.
8. Hazhan Hama, Ariam-Berhane Gebreyohannes, Märta Säfström 2.
11. Nikki Classon, Egzona Breznica, Ammy Wallin, Sara Back, Hannah Sävström, Emma Dimander, Josefin Lindström, Emma Holmgren, Ellen Arbman Hansing, Agnes Lejon, Jennifer Lindström 1.

Fotbollsbloggen Live del 41 – Kalmar calling (med Olof Lundh)

 

Fotbollskanalens Olof Lundh gästade Fotbollsbloggen Live, som den här veckan spelades in i Kalmar där en sportjournalistisk grävutbildning pågår. Utöver tillståndet för den svenska fotbollsjournalistiken diskuterade vi bland annat slutspurten av superettan och allsvenskan – samt kom även in på bilden av Sirius och dess föreningsstruktur. Lundh gav även sin syn på Tv4:s och dess val av speldagar i superettan. Programmet ser ni genom att titta i videospelare här ovan.

/Andersson

Tolles träningsrapport vecka 43

Dags igen för traditionella Tolles träningsrapport. Denna vecka om en provspelare som har imponerat, en målvakt som kan byta klubb samt huruvuda publiken har chans till att se Jonas Bylund på måndag eller inte.

Hur har träningsveckan varit?
– Det har varit en bra vecka. Vi har haft lite oregelbunden rytm ett tag där vi först hade mycket matcher och sedan ett landskampsuppehåll. Nu har vi tränat hela veckan och det har varit skönt. Vi tränade måndag, var lediga tisdag, hade dubbla fotbollspass i går där det var lite mer taktiskt på förmiddagen och mer fullt ös och uthållighet under eftermiddagen. I dag har vi varit på UP och kört fys och i morgon är det fotboll. Vi är lediga lördag och tränar söndag.

Någon som har utmärkt sig?
– Jag får väl säga David Hasler, han har visat att han är bra på fotboll. Han var lite chockad över tempot inledningsvis, men kom in mer och mer i går. På eftermiddagen visade han att han är en bra spelare.

Vad är han för typ av spelare?
– En offensiv spelare som har spelat en del vänsterback, men är en naturlig ytter. Han är en snabb spelare.

Ser ni honom som en vänsterback?
– Från början när vi tittade på honom så tänkte vi att han skulle kunna vara en offensiv vänsterback. Ju mer vi har sett så är han mer en ytter som kan spela vänsterback också. Han är inte aktuell som vänsterback i nuläget.

Är det några fler provspelare på ingång?
– Ja, men inga vi vill kommunicera ut innan vi bestämt exakt när de ska komma. Vi har några som kommer hit, men vi har inte bestämt datum än.


Hur ser skadeläget ut?
– ”CG” har kört lite boll och kan kanske träna fullt på söndag i alla fall. Skoglund och Berg är fortsatt utanför ordinarie träning. Skoglund och ”CG” är knappast aktuella till måndag, det skulle vara Berg i sådant fall, men det är tveksamt.

Något nytt på kontraktsfronten?
– Benker är ju det vi kommunicerat ut i dag, annars är det intet nytt. Martin Karlsson ska flytta till söder om Stockholm då hans flickvän fått jobb i Södertälje. Vi har inte stängt dörren, men första prio är att hitta en klubb i Stockholm eller Södertälje. Det tycker både vi och han skulle vara det bästa så att han får stå lite mer kontinuerligt nästa säsong. Vi stänger dock inga dörrar som sagt och får se hur det ser ut efter jul.

Många supportar vill se Jonas Bylund mellan stolparna på Sundsvall. Finns det chans till det?
– Om vi anser att han är bättre än Andreas Andersson kommer han att spela, men vi kommer inte göra några nostalgiuttagningar. Vi kommer att spela med det bästa laget, något annat är inte rättvist mot Sundsvall, Hammarby och Ljungskile. Hur hade vi reagerat i samma situation?

 

/Meisels

18.00: Fotbollsbloggen Live del 41 – Kalmar calling

Lite oplanerat sänder vi i dag ett extrainsatt Fotbollsbloggen Live direkt från Fojos kurslokaler i Kalmar. Då Daniel Meisels inte kan närvara har vi i stället med oss en av de tyngsta inom den samtida svenska fotbollsjournalistiken, Fotbollskanalens Olof Lundh.

Oplanerade är dock inte ämnena. Utöver tillståndet för den svenska fotbollsjournalistiken kommer vi även att diskutera slutspurten av superettan och allsvenskan – och komma in lite grann på Sirius föreningsstruktur och andra spännande ämnen som att poddintervjua Hammarbytränaren Nanne Bergstrand i en skrubb i Årsta.

Sändning som beräknas dra i gång klockan 18.00 kan ni antingen se i mediaspelaren här uppe till höger eller på vår Bambuser-sida (klicka på länken).

/Andersson

U19. Alf Westerberg om Uppsalakolonin i IFK Göteborg – och Oscar Kindlunds tre hjärnskakningar

Den här veckan befinner jag mig på utbildning i Kalmar (grävande sportjournalistik) – och en av våra föreläsare var IFK Göteborgs U19-tränare Alf Westerberg, som tidigare har en bakgrund i Trelleborgs FF, Malmö FF och en rad med andra klubbar.

Som ni vet finns det tre tidigare spelare med kopplingar till Sirius och Uppsala i IFK Göteborgs juniororganisation, Oscar Kindlund, Jakob Bergman och Pontus Johansson.

I videon här ovan (klicka på bilden) berättar Westerberg om deras säsonger så här långt – där Oscar Kindlund oturligt nog har dragit på sig TRE (!) hjärnskakningar den här säsongen och missar freedagens U19-SM-semifinal borta mot Brommpojkarna.

Alf Westerberg ger även sin syn på den dystra utvecklingen för Trelleborgs FF, som med två omgångar kvar av söderettan riskerar nedflyttning.

/Andersson

  • Bambuser

  • generic
  • Podcast: Stoppage Time
  • Twitter

redaktionella bloggar

Övriga sportbloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

Externa Kultur & Nöjesbloggar (omfattas inte av UNT:s utgivaransvar)

Fler bloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

Uppsalavimmel.se - bloggar

Stadsdelsbloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

senaste nytt unt.se