• tisdag 21 oktober 2014
"Stolt över att vi lyckas vända" High & Low High & Low
Vädersponsor:

Gustaf Andersson, Daniel Meisels

Fotbollsbloggen

Gustaf Andersson och Daniel Meisels befinner sig ständigt i den uppländska sillycirkusen. Om det mesta är de oense (favoritlag, musiksmak, politik), men ett gemensamt intresse är fotboll och den uppländska i synnerhet (från division II och uppåt herr och elitettan dam). Har du frågor, funderingar, tips (!) eller bara vill skälla ut oss efter noter; tveka inte. Skicka ett mejl till fotbollsbloggen@unt.se

TILLBAKA TILL UNT.SE/SPORT
bloglovin

Elitettan. Bollen hos Begovic - Sirius testar norska samt duo från Hammarby

Förra veckan tränade IFK Nyköpings Edina Begovic med Sirius. Nu hoppas klubben att hon väljer att ansluta inför kommande säsong,
– Om hon vill komma hit så kommer vi säkert att komma överens. Bollen är hos henne, säger sportchefen Mats Wolgers.

Begovic har fast jobb i Nyköping och IFK satsar samtidigt mot elitettan. Anfallaren funderar just nu på var framtiden ska vara.
– Jag är inte rädd för utmaningen, men vill vänta lite på vad IFK säger. Det är mycket tankar just nu och vi får se lite vad som händer, säger Begovic som även haft intresse från Älta.

När tror du att du kommer att ta ett beslut?
– Om några veckor tror jag i alla fall. Det är mycket som ska göras om man flyttar med tjänstledigt och att man lämnar sin trygghet. Om jag bestämmer mig för Sirius så kommer jag gå hundra för det.

Även Elin Åkerman från Vaksala har dörren öppen till Sirius.
– Vi har en dialog hela tiden och har så haft under hela året. Det är klart att vi är intresserade av henne, men det är hennes val vad hon vill göra.

Under veckan provspelar även norska Kristin Elsebutangen med Sirius. Hon kommer senast från Qviding och ska eventuellt flytta till Uppsala efter årskiftet.
– Hon ville komma och visa upp sig och vi får se efter torsdag hur det ser ut, säger Wolgers.

På torsdags ska även Hammarbyduon Sigrid Persson och Matilda Östergaard testa med Sirius. Tanken är att duon ska bekanta sig med laget och klubben. Östergaard pluggar till läkare i Uppsala till vardags.
– Sigrid ville vi ha redan innan hon gick till Hammarby, men de hann före den gången. Hon har varit på radarn tidigare och vi vet vad hon går för.

Vad gäller spelare ut så är det egentligen intet nytt att berätta. Fanny Andersson har intresse från fyra allsvenska klubbar, bland annat Hammarby, och Linnéa Eriksson jagas av både AIK och Djurgården.
– Ju fler som är intresserade desto mindre chans är det att de blir kvar. Med Fanny är det lite kluvet, vi vill ha kvar henne, men samtidigt är det kanske läge att ta det där klivet nu till allsvenskan. Hon funderar nog själv hur hon ska göra.
– Vi hoppas att Linnéa ska vara kvar, men hon har gjort en väldigt bra säsong. Att hon skulle gå till Djurgården före oss vet jag inte, men det beror väl lite på vad de presenterar också, säger Wolgers.

Vad gäller tränarfrågan så är ett besked fortfarande några veckor bort.

/Meisels

FAKTA: Sirius trupp 2015
Målvakt: Emma Holmgren.
Försvarare: Malin Winberg, Ammy Wallin.
Mittfältare:
Anfallare: Tyra Kajgård, Jenny Jansson.

Tränare: –

Utgående kontrakt: Lina Lundqvist, Stina Melin, Caroline Lundberg, Linnéa Eriksson, Mikaela Björklund, Amanda Johansson, Julia Lyckberg, Sanna Öhlund, Ingrid Wixner, Fanny Andersson, Sara Back, Aisha Faiqi, Sofia Fors, Moa Mattsson, Karl Fremdling (tränare), David Olingdahl (tränare).

Rykten in: Sara Haeger (Fanna), Josefine Thörnlund (Fanna), Elin Åkerman (Vaksala), Edina Begovic (IFK Nyköping), Sigrid Persson (Hammarby), Matilda Östergaard (Hammarby), Kristin Elsebutangen (Qviding).
Rykten ut: Sofia Fors (Gusk), Stina Melin (Gusk/Vaksala), Sanna Öhlund (Gusk/Vaksala), Fanny Andersson (Hammarby, damallsvenska klubbar), Linnéa Eriksson (AIK, Djurgården), Lina Lundqvist.

Elitettan. Serietipsen - så gick det med Fotbollsbloggens tips

Inför säsongen tippade vi som vanligt hur serierna vi bevakar skulle sluta. Nu när elitettan är färdigspelad är det dags att summera tipsen och vi kan konstatera att det inte bjöds på några större skrällar i toppstriden och att en av medarbetarna drog in en jackpot vad gäller upp och nedflyttning.

/FB

Meisels tips:
1. Hammarby (2)
2. Mallbacken (1)
3. Sunnanå (3)
4. Djurgården (4)
5. Kvarnsveden (5)
6. Sirius (7)
7. Älta (10)
8. Limhamn/Bunkeflo (8)
9. Qbik (9)
10. Bollstanäs (11)
11. Hovås Billdal (6)
12. Halmia (14)
13. Umeå Södra (12)
14. Brommapojkarna (13)

Uppflyttning: 2/2
Nedflyttning: 3/3
Totalt antal rätt: 5/14
En placering fel: 6/14

Anderssons tips:
1. Mallbacken (1)
2. Hammarby (2)
3. Kvarnsveden (5)
4. Älta (10)
5. Sirius (7)
6. Sunnanå (3)
7. Djurgården (4)
8. Qbik (9)
9. Hovås Billdal (6)
10. Umeå Södra (12)
11. Halmia (14)
12. Limhamn/Bunkeflo (8)
13. Brommapojkarna (13)
14. Bollstanäs (11)

Uppflyttning: 2/2
Nedflyttning: 1/3
Totalt antal rätt: 3/14
En placering fel: 1/14

 

SvCupen. Islossning (bokstavligt talat) - här är speldagarna

De preliminära speldagarna för svenska cupens gruppspel är nu meddelade från förbundet och det blir rekordtidig start på tävlingssäsongen då den första gruppspelsmatchen avgörs redan helgen 21/22 februari. Gruppspelet fortsätter sedan även de kommande två helgerna, det vill säga 28 februari/1mars samt 7/8 mars. Sirius kommer att seedas som trea (förmodligen) vilket betyder endast en hemmamatch på Löten. Om mönstret från tidigare år håller i sig så får Sirius inleda borta de två första matcherna och avsluta hemma den 7 eller 8 mars alltså.

Något startdatum för superettan 2015 har ännu inte kommit. 

/Meisels

FAKTA
Lagen i gruppspelet 2015:
Hudiksvall, Syrianska FC, Öster, Kristianstad, Ljungskile, Ängelholm, Huddinge, Brommapojkarna, Dalkurd, Västerås, Sirius, AIK, Gefle, Trollhättan, IFK Göteborg, Varberg, Örebro, Myresjö/Vetlanda, Assyriska, Landskrona, AFC United, Jönköpings Södra, BK Häcken, Halmstad, Helsingborg, Djurgården, Norrby IF, Mjällby, Norrköping, Hammarby.

(Eskilsminne-Elfsborg spelas 22 oktober och Halmia möter Malmö FF den 15 november för att avgöra de två sista platserna).  

FAKTA
Sirius träningsmatcher 2015:
8 januari: Träningen startar
31 januari: Gefle, borta
7 februari: Frej, hemma
14 februari: Gif Sundsvall, borta
21/22 februari: Första gruppspelsmatchen i cupen.  
28 feb/1 mars: Andra gruppspelsmatchen i cupen.
7/8 mars: Tredje gruppspelsmatchen i cupen. 

  • Bambuser

  • generic
  • Podcast: Stoppage Time
  • Twitter

redaktionella bloggar

Övriga sportbloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

Externa Kultur & Nöjesbloggar (omfattas inte av UNT:s utgivaransvar)

Fler bloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

Uppsalavimmel.se - bloggar

Stadsdelsbloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

Uppsalavimmel.se

senaste nytt unt.se