• måndag 30 november 2015
 • Familjeannonser
 • Grannar
 • Lokusjobb
 • Lokus
 • Grannar
 • Uppsala Vimmel
 • Evenemangsguiden
 • Uppgång.se
Mattias Holmgrens inne & utelista – vecka ... Holmgrens innebandy Holmgrens innebandy
Vädersponsor:

Daniel Meisels

Fotbollsbloggen

Daniel Meisels befinner sig ständigt i den uppländska sillycirkusen. Har bevakat fotboll för UNT sedan 2009 (från och till) och följer numera superettan (Sirius), division II (Gusk), elitettan (Sirius) samt division I (Gusk & Tierp). Har du frågor, funderingar, tips (!) eller bara vill skälla ut mig eller någon annan efter noter; tveka inte. Skicka ett mejl till fotbollsbloggen@unt.se

TILLBAKA TILL UNT.SE/SPORT
bloglovin

Elitettan: Sirius lagbygge - det måste värvas

Sirius har för tillfället 13 spelare under kontrakt inför nästa säsong av elitettan. Efter turbulensen vid tränarbytet så är nu arbetet med att förstärka truppen i full gång och jag tänkte ta en liten titt på lagbygget och vad Sirius behöver förstärka med.

Målvakter:
Emma Holmgren
Clara Ringmar

Kommentar: En av seriens bästa, om inte den bästa, uppsättningar på pappret. Det som oroar är Clara Ringmars hälsa och Sirius borde eventuellt säkra upp med en yngre ”trea” att matcha i F19 för säkerhetsskull. Starkaste lagdelen för tillfället.

Försvarare:
Sara Back
Stina Melin
Märta Säfström
Josefin Roempke Lindström

Kommentar: Ser tunt ut för tillfället och Sirius väntar på att Mikaela Björklund ska bestämma sig om en fortsättning i klubben eller inte. Om inte ”Mickan” ger tummen upp så måste klubben försöka hitta en ersättare och då gärna en erfaren mittback som kan styra backlinjen. Drömnamnet lär vara Malin Winberg från Hammarby, men lite mer realistiskt är kanske Sandra Lindqvist från BP (om hon själv vill). Amanda Johansson ser jag som förlorad, men där lär Märta Säfström ersätta permanent på den ena ytterbacken. Som ni ser krävs dock mer bredd på försvarsspelare. Fanny Lång från Gustafs har tidigare varit på tapeten och lär vara intressant för att stärka upp ytterbackspositonen.

Mittfältet:
Aisha Faiqi
Moa Mattsson
Madelene Lindström
Agnes Nyberg
Malin Forssner

Kommentar: Väntar in svar från Julia Lyckberg, oklart hur det blir där. En intressant grunduppställning i alla fall med rutinerade Moa Mattsson och en hel del talanger. Aisha Faiqi kan mycket väl ta nästa steg kommande säsong. Josefin Jarstad lär vara fortsatt på tapeten och vore en bra värvning. Med henne och Lyckberg i truppen vore mittfältet egentligen ganska komplett och en bra blandning mellan gammalt och ungt.

Anfallare:
Elin Åkerman
Ingrid Wixner

Kommentar: Har tappat stjärnan Tempest-Marie Norlin samt även (förmodligen) skyttedrottningen Caroline Lundberg. Två tunga tapp så klart och här måste det in en tung pjäs, för anfallet just nu skrämmer inte slag på motståndarna direkt. Emelie Magnusson har provtränat under veckan och kommer att flytta till Uppsala, oklart vilken klass hon håller. Nicole Modin lär vara fortsatt intressant, hon har även testat med AIK under hösten. Jag personligen skulle gärna se Michelle Rojas Flores i truppen, oklart om intresse finns. Vad gäller Monica Dolinsky som Olof Unogård var intresserad av tidigare så lär det spåret vara struket. Kajsa Sund är även hon på tapeten.

/Meisels

Siriushöjdare 2015: Studans klocka fintar Sirelius

Under sommaren hade Studenternas stora problem med matchklockan. Reservdelar var beställda, men under ett par sommarmatcher var det stundtals omöjligt att se vad klockan stod på. Det drabbade inte bara press och åskådare utan även spelare. 

Mot Syrianska den 2 augusti var Ian Sirelius tillbaka på allvar för Sirius. Efter år av skadeproblem så flög ”Uppsalas Messi” bokstavligen fram på sin kant och låg även bakom Sirius segermål som gjorde av Stefan Silva. Sirius ledningsmål kom i matchminut 47 och när klockan tickade upp mot de sista matchminuterna så lades allt mer fokus på att försvara ledningen. Problemet var bara att ingen riktigt visste vad klockan stod på. Särskilt inte Ian Sirelius. I matchminut 83 så tog han därmed bollen och försökte låsa fast den vid offensiv hörnflagga, något man annars bara brukar göra i de sista minuterna. En underhållande syn minst sagt. Och Sirius vann matchen med 1–0.

/Meisels

Siriushöjdare 2015: Sirius drog till Väsby

I början av april ville Sirius träna på Lötens naturgräs. Problemet var bara att mattan inte stod färdig för det och kommunen var inte heller särskilt sugna på att göra någonting åt saken. Sagt och gjort, Kim Bergstrand valde att sätta hårt mot hårt – och flyttade Sirius träningar till Vilundavallen i Upplands Väsby.
– Vi har okej träningsplaner om man tar hand om dessa. Nu vattnas det inte eller jobbas inte med den överhuvud taget. Den är bucklig, hård och det går inte att spela fotboll där med tanke på skaderisken, sade Bergstrand till UNT då.

Taktiken fungerade. Efter två träningar i grannkommunen så gjordes Lötens gräsmatta i ordning för träning och Sirius kunde flytta tillbaka. Cirkusen kring Sirius träningar tog dock inte slut där. Laget fick under året även träna på Studenternas gräsmatta och vägrade även att använda Lötens slitna konstgräs för att i stället träna på Österängen eller i Valsätra.

En sak var säker, man visste aldrig vart man skulle åka för att få se träningarna.

Artikeln: http://www.unt.se/sport/planen-for-dalig-sirius-till-vasby-3692892.aspx

/Meisels

Siriushöjdare 2015: Parodin i U21-serien

Det blev till slut en parodi. Sirius vann sin U21-serie och tog sig vidare till slutspelet, men sättet man vann på, ja det kan diskuteras. BK Forward besegrades med 12–0, AFC United med 9-5 och Syrianska slog man med hela 14–0. Samma Syrianska slog i sin tur Forward med 10–0. Ja, ni hör ju själva.

Den varierande kvaliteten i U21-serien blev en snackis inte bara vad gäller överlägsenheten, men även med snack om misstänkta läggmatcher. Kim Bergstrand beskrev det hela bra i Fotbollsbloggens podd i somras: ”Att möta ett gäng tjockisar ger oss inte så mycket”.

Väl i slutspelet slutade Sirius sist i gruppen som innehöll Elfsborg, Djurgården och Halmstad.

/Meisels

Siriushöjdare 2015: Följetongen Ante Björkebaums knä

Två hela säsonger hade Sirius skyttekung Ante Björkebaum missat. Under försäsongen var han dock äntligen på väg tillbaka igen och i april gjorde Björkebaum comeback i en U21-match mot Brommapojkarna. Förväntningarna var höga och Björkebaums comeback var det hetaste i Uppsala (typ).
Den 25 april skulle så comebacken ske i superettan då Björkebaum satt på bänken i matchen mot Brommapojkarna. Något inhopp blev det inte och att anfallaren sedan lämnades utanför truppen i två matcher gjorde alla Siriusfans oroliga. Var det ett bakslag? Hade korsbandet gått av igen? Nej, det handlade bara om planerad vila – och dåligt kommunicerad sådan.

Mot Gais i maj skedde så comebacken då Björkebaum direkt spelade fram till ett av målen. Anfallaren hade sedan en fin formtopp med mål i tre av fyra matcher innan han skadade sitt andra knä och inte kunde göra sig själv rättvisa resten av säsongen.

Efter säsongen stod det klart att den ”nya knäskadan” var allvarligare än man hade trott och att Björkebaum missar svenska cupen i februari.

/Meisels

 • Bambuser

 • generic
 • Podcast: Stoppage Time
 • Twitter
 • Instagram

redaktionella bloggar

Externa sportbloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

Externa Kultur & Nöjesbloggar (omfattas inte av UNT:s utgivaransvar)

Fler bloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

Uppsalavimmel.se - bloggar

Stadsdelsbloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

senaste nytt unt.se