• lördag 30 augusti 2014
Vädersponsor:

Gustaf Andersson, Daniel Meisels

Fotbollsbloggen

Gustaf Andersson och Daniel Meisels befinner sig ständigt i den uppländska sillycirkusen. Om det mesta är de oense (favoritlag, musiksmak, politik), men ett gemensamt intresse är fotboll och den uppländska i synnerhet (från division II och uppåt herr och elitettan dam). Har du frågor, funderingar, tips (!) eller bara vill skälla ut oss efter noter; tveka inte. Skicka ett mejl till fotbollsbloggen@unt.se

TILLBAKA TILL UNT.SE/SPORT
bloglovin

Tolles träningsrapport vecka 35

Hur har träningsveckan varit?
– Låt mig tänka hur vi krånglade ihop det. Vi tränade torsdag, fredag och lördag och var sedan lediga söndag. Under måndagen var det en inför matchen-träning och sedan match då i tisdags. I går körde vi fys med de som spelade mot Östersund och övriga spelare fick spela U21. I dag körde vi ett medelintensivt, men kort fotbollspass med samtliga och i morgon är det matchföreberedande träning.

Någon som har utmärkt sig?
– Kerim utmärkte sig på matchen även om det var många så stack han verkligen ut. Sedan ska ”Dalle” ha plus för sin insats i U21 där han gjorde klart bäst ifrån sig. Han ska vara stolt medan en del ska skämmas, men det vet de om.

Hur ser det ut på skadefronten?
– Bylund ska käka penicillin i fem dagar nu och sedan får han själv känna efter när han kan vara tillbaka i träning igen. Han har en inflammation på struplocket någonstans. Han kände sig lite krasslig dagen innan, men lämnade klartecken på morgonen. När vi sedan kom till Arlanda så drack han någonting som utlöste det hela. Niklas Busch Thor var med och körde lite icke kontakt i dag så det går väl framåt även om det inte blir något spel innan uppehållet. Ian Sirelius körde fullt i dag och det var hans första fulla träning på et tag. Vi får se vart det tar vägen, men han kommer inte spela innan uppehållet heller. Elliot Käck är fortfarande borta och kör ett tiodagarsbesök i Halmstad nu för behandling.

Vad hade ni för plan B om något hade hänt med Andreas Andersson mot ÖFK?
– Patrick Hopkins hade fått hoppa in då.

Tankar inför Landskronamatchen? Ni hade bra kontroll i motsvarande möte i Skåne?
– Det hade vi och vi gjorde en bra laginsats då. Landskrona gjorde dock en bra match sist (seger 2–0 mot Degerfors) så vi får väl utgå från att de är lite bättre den här gången än då. Vi har förhoppningen att vi ska kunna hota i alla fall.

/Meisels

Dags för Fotbollsbloggen Open i golf – anmäl dig snarast

Ni som följer den här bloggen vet att vi i fjol arrangerade golftävlingen Norrettan Open på Edenhofs natursköna bana utanför Uppsala. Den gången fanns flera spelare och profiler från division I norra med i startfältet.

Nu är det dags igen. Onsdag 17 september avgörs årets upplaga där vi har reviderat namnet till Fotbollsbloggen Open. Runt lunchtid beräknas den första bollen gå i väg från första tee på Edenhof och förhoppningsvis får vi ihop fyra trebollar där en segrare senare ska koras efter 18 håls slaggolf.

Redan klara deltagare är fjolsegraren efter särspel, Johan Gille (tidigare pressansvarig i Sirius, se bild), fjolårstvåan (undertecknad), Ola Rydstrand (scout åt Sirius), Joakim Blomquist (Frej) samt förre tränaren i Sandvikens IF, Tony Andersson (numera i hårdsatsande division III-laget MD FF Köping). Det har även lämnats ett muntligt okej från Siriustränaren Kim Bergstrand kort efter förra årets turnering och vi hoppas även att UNT:s välkände kommentarskrivare Janne Johansson kommer att ställa upp.

Men det finns fortfarande flera platser kvar att fylla. Har du koppling till någon av serierna som vi skriver om (division II, norrettan, superettan eller elitettan) eller bara är allmänt fotbollsintresserad så är du varmt välkommen att höra av dig till fotbollsbloggen@unt.se eller skicka ett meddelande på twitter och uppge att du vill vara med (med golf-iD). Först till kvarn gäller och det är ett begränsat antal startplatser. Avgiften (greenfee) har vi enligt ett avtal fått vår huvudsponsor att stå för. Absolut sista anmälningsdag är 14 september om det fortfarande finns platser kvar.

Jag återkommer med mer information kort innan tävlingsdagen. Så länge kan ni gärna läsa om hur det slutade under förra årets tävling (klicka på länken).

/Andersson

U21. Förlust när slutspelet började: "För dålig inställning"

Sirius förlorade sin andra U21-match för säsongen och återigen var det Hammarby som satte krokben för ett för dagen ovanligt meriterat Sirius med hela sju A-lagsspelare från start. Jag var på plats på matchen och känslan var att Sirius inte riktigt var där. Kollar man och jämför trupperna så borde Sirius ha vunnit med ett par bollar, men precis som Joakim Runnemo sade efter matchen: "Motivation slår klass". Ska man lyfta fram några spelare så tyckte i alla fall jag att Gustav Thörn gjorde det bra från sin mittbacksplats. Kingsley Sarfo hade en del fina aktioner och är jävligt bolltrygg samt har en teknik som de andra på planen inte var i närheten av. Han blev dock lite för bollkär i bland och måste lära sig när han ska släppa bollen vidare.

Sirius inleder alltså B-slutspelet med en förlust, nästa match är på tisdag hemma mot Östersund på Löten.

/Meisels

FAKTA
Hammarby-Sirius 2-0 (0-0)
Målen: Nicklas Lindqvist 2.

Sirius startelva: Martin Karlsson - Johan Andersson, Patrick Hopkins, Gustav Thörn, Samy Benyahia - Armin Tankovic, Kingsley Sarfo - Dalil Benyahia, Joakim Runnemo, Yussuf Saleh - Daniel Ahonen.

Avbytare (samtliga hoppade in): Daniel Afewerki, Josef Jalil, Balem Nouri, Robert Ahlstörm, Erik Axelsson, Jesper Nicklasson.  

Spelarbetyg. Östersund-Sirius 1-1

Målvakt
Andreas Andersson – 3
Kommentar: Hade egentligen inte så mycket att göra. Stod för några säkra ingripanden vid inlägg. Frågan är vad som hände när Moon föll i straffområdet?

Backlinjen:
Karl Larson – 4
Kommentar: Gjorde det han skulle och följde ofta med upp i anfallen. 
Oscar Pehrsson – 4

Kommentar: En riktig klippa. Tog undan det mesta och stod för flera fina brytningar.
Carl Nyström – 4

Kommentar: Även kaptenen stod för en riktigt bra insats.
Viktor Lövgren – 4

Kommentar: Fortsätter att imponera från sin vänsterbacksplats. Målskytt och riktigt bra.  

Mittfältet:
Johan Arneng – 3
Kommentar: Slet på bra från sin mittfältsroll och bibehöll verkligen den fina form han haft.
Kerim Mrabti (ut 58) – 5
Kommentar: Har han varit skadad? Det märktes inte i alla fall under den timme han gjorde på planen. Riktigt bra. Sirius tappade när han gick av.
Kim Skoglund – 3
Kommentar: Rörlig var ordet för dagen. Var överallt, på kanten och centralt.


Anfallare:
Christer Gustafsson (ut 81) – 3
Kommentar: Kämpade på bra, men hade inte mycket boll under dagen. Lite spel på hans kant.  
Moses Ogbu (ut 66) – 4
Kommentar: Stark och tung. Fick dra ett tungt lass med att hålla bollen då Sirius gick till anfall. Framspelare till målet.  
Jonatan Berg – 3
Kommentar: En gedigen insats från Berg som fick spela hela matchen. Borde dock ha förvaltat någon av frisparkarna bättre.   


Avbytare:
Armin Tankovic (in 58) – 3
Kommentar: Tämligen anonym under sitt inhopp.  
Stefan Silva (in 66) – 3
Kommentar: Ville mycket. Kom in med fart och finess, men kunde inte riktigt sätta grädden på tårtan.
Yussuf Saleh (in 81) – spelade för kort tid för att betygsättas.
Patrick Hopkins – spelade inte.
Daniel Ahonen – spelade inte.
Joakim Runnemo – spelade inte.

Tränare:
Kim Bergstrand – 3
Kommentar: Satte det mesta under inledningen av matchen.  Tappade dock lite mot slutet efter Mrabti gick ut.

Siriussnittet: 3,5

Betygskalan: 1 – Usel, 2 – Underkänd, 3 – Godkänd, 4 – Mycket bra, 5 – För bra för superettan.

/Meisels

 

 

  • Bambuser

  • generic
  • Podcast: Stoppage Time
  • Twitter

redaktionella bloggar

Övriga sportbloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

Externa Kultur & Nöjesbloggar (omfattas inte av UNT:s utgivaransvar)

Fler bloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

Uppsalavimmel.se - bloggar

Stadsdelsbloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

Uppsalavimmel.se

senaste nytt unt.se