• lördag 30 april 2016
 • Familjeannonser
 • Grannar
 • Lokusjobb
 • Lokus
 • Grannar
 • Uppsala Vimmel
 • Evenemangsguiden
 • Uppgång.se
Sävehof, SM-semifinal & OS i Rio Handbollsbloggen Handbollsbloggen
Vädersponsor:

Daniel Meisels

Fotbollsbloggen

Daniel Meisels befinner sig ständigt i den uppländska sillycirkusen. Har bevakat fotboll för UNT sedan 2009 (från och till) och följer numera superettan (Sirius), division II (Gusk, Strömsberg), elitettan (Sirius) samt division I (Gusk & Tierp). Har du frågor, funderingar, tips (!) eller bara vill skälla ut mig eller någon annan efter noter; tveka inte. Skicka ett mejl till fotbollsbloggen@unt.se

TILLBAKA TILL UNT.SE/SPORT
bloglovin

Matchtipsen vecka 17 (och lite 18)

Fredag:
Tierp–Rimbo X (Division 1NS)

Tierp kommer från en stark trea i förra omgången mot Djursholm där nya amerikanskan Ashley Clark imponerade. Rimbo föll mot Gusk i förra omgången, men har annars ett ganska namnkunnigt lag. Jag tror återigen på en jämn match, helt jämn faktiskt. Om jag ska gardera så blir det med en etta.

Lördag:

Kalmar–Sirius 1 (elitettan)
Sirius kommer visserligen från två raka segrar, men de har kommit mot lag som tippas åka ur serien. Nu kommer första testet då man möter Kalmar borta, ett Kalmar som också har två raka segrar och tippas vara med och hota om uppflyttning. Sirius hade de tufft i fjol i motsvarande match där man fick med sig 0–0, men nu tror jag inte att man räcker till.

Karlberg–Gusk 1 (Division 2NS)
Gusk har haft det tungt efter premiärsegern mot Syrianska Kerburan. Nu ställs man mot Karlberg som inlett säsongen med en seger och ett kryss. De röda har ett ganska namnkunnigt lag och det blir seger mot Gusk.

Härnösand–Strömsberg 1 (Division 2N)
Strömsberg tog sin första pinne hemma förra veckan mot Gällivare, men nu väntar åter en tuff bortaresa upp till Härnösand, som  är obesegrat hittills. Jag tror att Strömsberg får tufft att ta poäng.  

Söndag:
Ljusdal–Gusk 2 (Division 1NS)
Ljusdal har kryssat sina båda inledande matcher och har ett meriterande 0–0 hemma mot BP i senaste omgången. Gusk har dock startat serien otroligt bra med två raka segrar och det är klart att tredje raka kommer i helgen.

Måndag:
Sirius–AFC United X (superettan)

Sirius har fått lite grus i maskineriet efter de två inledande segrarna,. Nu ställs man mot tvåan AFC United som vid seger kan rycka lite i tabellen. Tror på en jämn match där Sirius blir bollförande, frågan är om man kan få igång mittfältet igen? Kryss är känslan.

Antal rätt: 32/54, 59%

Förra veckans facit: 3/6 rätt.

/Meisels

Sirius flytt till Löten - spelarna visste inget

Förra veckan meddelades att Sirius damer flyttar sina hemmamatcher från Studenternas, där laget spelat sedan 2012, till Löten. Sirius ändrade diskret på sin hemsida till Löten som spelplats redan några dagar innan UNT skrev om det hela.

I intervjun med UNT ges bilden av att damlaget tillsammans tagit beslutet att byta spelplats. Det stämmer inte. Fotbollsbloggen kan avslöja att laget inte hade någon aning om flytten innan man informerades om den för några veckor sedan från ledningshåll. Att det skulle vara ett gemensamt beslut stämmer alltså inte och jag vet att en majoritet hade föredragit att spela kvar på Studenternas.

Enligt uppgifter till bloggen så har Sirius dam, i utbyte mot att flytta till Löten, velat ha ett nytt omklädningsrum på idrottsplatsen. För tillfället byter laget om i herrlagets gamla barracker bakom hemvisten och beslut om nytt omklädningsrum tas i veckan som kommer. 

Vad exakt som ligger bakom flytten kan man spekulera om.  Jag tror dock att det ligger fler parametrar bakom än ”sportsliga orsaker”. Sedan är det ju så klart upp till ledningen att bestämma var laget ska spela, det är ingen omröstning inom laget som ska avgöra det. Bilden av att ”laget valt att flytta” är dock fel. Så är det.

Personligen tycker jag att Löten sänder ut fel signaler för en elitförening att spela på. Det lär knappast locka publik, mer än de närmast sörjande, att spela på en träningsplan där läktarna består av endast ståplatser och inget tak. 

/Meisels

Tankar efter derbyt - "Inga riktiga svar"

Mina förväntningar inför derbyt på Zinkensdamm mellan Hammarby och AIK var att få se en tydlig vägvisare. Är Hammarby att räkna med i toppen och hur står det egentligen till med AIK:s unga satsning? Några svar fick jag dock inte med mig hem från arenan.

Hammarby inledde matchen riktigt bra där Anna Oscarsson kom runt gång på gång på sin högerkant, medan AIK inte alls hängde med. Efter första kvarten kunde det stått både 3–0 och 4–0 till Hammarby som fick nöja sig med 1–0. Efter den pigga starten rycktes dock matchen sönder av skador och det blev aldrig något finlir efter det.

Att Hammarby har en växel till kände jag, men sett till matchens sista 75 minuter var jag inte så imponerad av Olof Unogårds bygge. ”Bajen” var som bäst när man spelade sig fram via Filippa Angeldahl centralt, men allt som oftast, särskillt i den andra halvleken, så tjongades bollen bara upp mot Julia Zigiotti Olme eller Olga Ekblom. Hammarby bör kunna spela mer längs marken samt ha ett högre tempo i sitt spel.

Tjongande var även något som AIK sysslade med och det AIK ändå ska ha cred för var sin fina kämparinsats, men i övrigt var det ganska tamt. Man matade bollar mot Nicole Modin och Daniella Novakovic på topp, men endast en gång lyckades anfallarna förvalta det och faktiskt skapa något. Nej, Att AIK inte blir ett topplag kan man nog sia om i alla fall. Den där spetsen saknas.

Hammarby kan som sagt bättre och kommer finnas med i toppen, men den där tydliga signalen som jag hade väntat mig av derbyt kom aldrig. Vi får vänta och se några omgångar till.

Elitettan har i övrigt börjat som förväntat med Kalmar i topp följt av Sirius, Limhamn och Hammarby som alla har full pott. Det blir intressant att se Kalmar mot Sirius på lördag, även den matchen tror jag kan bli en vägvisare för var lagen står. Det är första riktiga testet för Sirius dessutom som kommer från två segrar mot tippade bottenlag.

Den enda besvikelsen egentligen är väl Växjö som står på en poäng efter två omgångar. De ställs dock mot Sundsvall till helgen och då lär den första segern komma. I helgen väntar även en intressant match mellan Kungsbacka och Östersund. Det ryktas att Östersund, som satsar mot allsvenskan, har fyra nyförvärv på gång redan och de vill säkerligen hänga på övriga topplag.

/Meisels

Här har förre Siriuskaptenens show - i Iran

Alagie Sosseh gjorde två säsonger i Sirius innan han lämnade föreningen och var lagkapten 2012 då laget sånär tog sig tillbaka till superettan. Efter sejouren i Sirius har det blivit spel i AFC United, Norge och nu är han aktuell som iranska Siah Jamegan Khorasan FC:s store stjärna. Efter lagets seger i senaste omgången mot Tractor Sazi med 2-1 så bjöd Sosseh på show i omklädningsrummet, se videon här nedan.

Siah Jamegan Khorasan ligger pyrt till i ligan. Med tre omgångar kvar har man två poäng upp till säker mark.

 

/Meisels

 

Matchtipsen vecka 16

Lördag:
Sirius–Älta 1 (elitettan)
Seger för Sirius och förlust för Älta i den första omgången. Älta kommer få det tufft under säsongen och jag skulle sträcka mig så långt som att säga att allt talar för Siriusseger på Löten.

Tierp–FC Djursholm X (Division 1NS)
Två lag som förlorade i premiären. Matchen flyttad till LF Arena på grund av nederbörden den senaste tiden. Tror båda lagen plockar poäng, men ingen vinnare.

Gusk–IK Franke 1 (Division 2NS)
Tung förlust för Gusk mot Norrtälje i förra omgången, men är nu tillbaka på ”hemmaplan” (Österängen). Franke har tagit en poäng hittills och om Gusk får igång spelet från premiärens första halvlek så blir det seger.

Strömsberg–Gällivare Malmberget X (Division 2N)
Strömsberg har det fortsatt tufft. Två raka torsk och nu ställs man mot tvåan Gällivare Malmberget. Tredje raka torsken? Nej, jag tror ändå att Strömsberg krigar till sig ett kryss. Var nära sist mot Hudiksvall.

Söndag:
Värnamo–Sirius 2 (superettan)
Sirius är revanschsuget efter förlusten mot Dalkurd i måndags. Avbräck då Ian Sirelius inte kan vara med, men bör klara sig bra ändå. Värnamo borta har traditionellt passat Sirius bra. 

Rimbo–Gusk 2 (Division 1NS)
Gusk satte ned foten direkt i premiären då man besegrade topptippade Bollstanäs med 2–0. Tyra Kajgård har hittat målformen direkt och det räcker till seger mot Rimbo.

Antal rätt: 29/49, 59%

Förra veckans facit: 3/6 rätt.

/Meisels

 

 • Bambuser

 • Twitter
 • Instagram

redaktionella bloggar

Externa sportbloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

Header Torget

Externa Kultur & Nöjesbloggar (omfattas inte av UNT:s utgivaransvar)

Fler bloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

Uppsalavimmel.se - bloggar

Stadsdelsbloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

senaste nytt unt.se