• söndag 31 augusti 2014
Night teamet Jossan on Tour Jossan on Tour
Vädersponsor:

Gustaf Andersson, Daniel Meisels

Fotbollsbloggen

Gustaf Andersson och Daniel Meisels befinner sig ständigt i den uppländska sillycirkusen. Om det mesta är de oense (favoritlag, musiksmak, politik), men ett gemensamt intresse är fotboll och den uppländska i synnerhet (från division II och uppåt herr och elitettan dam). Har du frågor, funderingar, tips (!) eller bara vill skälla ut oss efter noter; tveka inte. Skicka ett mejl till fotbollsbloggen@unt.se

TILLBAKA TILL UNT.SE/SPORT
bloglovin

Spelarbetyg Sirius-Landskrona 1-1

Målvakt
Andreas Andersson – 3
Kommentar: Kunde inget göra på målet då försvaret tittade boll. I övrigt lugn och stabil på inlägg/hörnor.

Backlinjen:
Karl Larson – 4
Kommentar: Bäst i Sirius för dagen. En av få med rätt inställning och kom ständigt runt på högerkanten.
Oscar Pehrsson – 3
Kommentar:
Gjorde en stabil insats utan att sticka ut. Stod för en viktig brytning efter att kollega Nyström tappat boll.
Carl Nyström – 3
Kommentar: Hade egentligen inte så mycket att göra. Gick som sagt bort sig en gång, men kompenserade det med flera bra saker.
Viktor Lövgren – 3
Kommentar: Aktiv under Sirius första kvart, men föll sedan tillbaka.


Mittfältet:
Kim Skoglund – 2
Kommentar: Fick inte till det. Blev ofta stillastående och slog bort många passningar.
Stefan Silva (ut 66) – 2
Kommentar: Började matchen bra, men kom sedan bort helt i sin mittfältsroll.
Kerim Mrabti (ut 74) – 2

Kommentar: Försökte och försökte, men lyckades inte. Hårt uppvaktad av Landskrona som hade scoutat väl.


Anfallare:
Christer Gustafsson – 3
Kommentar: Ständigt på språng och delaktig i det mesta offensivt.
Moses Ogbu – 2
Kommentar: Kladdade till det i onödan många gånger. Fick inte till spelet som mot Östersund.
Jonatan Berg (ut 66) – 2
Kommentar: Fick inte till det alls i matchen.


Avbytare:
Daniel Ahonen (in 66) – 2
Kommentar: Kom in, men kom aldrig in i matchen. Hade det tufft och syntes knappt.
Johan Arneng (in 66) – 2
Kommentar: Försökte med lite crossbollar utan att lyckas. Fick inte skutan att vända när han hoppade in.
Joakim Runnemo (in74) – 2
Kommentar: Hade även han svårt att förvalta sitt inhopp. Syntes inte.
Martin Karlsson – spelade inte.
Patrick Hopkins – spelade inte.
Yussuf Saleh – spelade inte.
Kingsley Sarfo – spelade inte.

Tränare:
Kim Bergstrand – 2
Kommentar: Återigen samma mönster på Studenternas. Sirius tog ledningen men lyckades inte behålla den till slutet. Frågetecken för inställningen så klart.

Siriussnittet: 2,5

Betygskalan: 1 – Usel, 2 – Underkänd, 3 – Godkänd, 4 – Mycket bra, 5 – För bra för superettan.

/Meisels

Superettan. Skyttekungen in i startelvan mot Landskrona

Sirius tränare Kim Bergstrand och Thomas Lagerlöf har tagit ut följande lag till matchen mot Landskrona i dag.

Andreas Andersson – Karl Larson, Carl Nyström, Oscar Pehrsson, Viktor Lövgren – Kerim Mrabti, Stefan Silva, Kim Skoglund – Jonatan Berg, Moses Ogbu, Christer Gustafsson.

Bänken: Martin Karlsson, Patrick Hopkins, Kingsley Sarfo, Yussuf Saleh, Johan Arneng, Daniel Ahonen, Joakim Runnemo.

Matchstart är 16.00 i dag och matchen kan ni följa på unt.se/sport

/Meisels

Norrettan. Klart med tränare till Morgondagens stjärnor – sista chansen för Valsta?

Förberedelserna inför höstens Morgondagens stjärnor där de största talanger från division I norra och division I södra möts i en match är i full gång. I år handlar det om spelare födda 1995 och senare som ska få chansen på Valhalla IP i Göteborg där matchen kommer att spelas 16 november. Sedan i fredags har klubbarna kunnat nominera spelare de tycker ska få chansen. Det har även blivit klart vilka tränare som kommer att få chansen i norr- respektive söderlaget.
– I årets upplaga är Fredrik Waara, IFK Luleå och Magnus Kihlberg, BK Forward tränare för norrlaget. Söderlaget leds av Bosko Orovic, Qviding FIF och Marcus Lantz, Örgryte IS, meddelar ettanfotbolls pressansvarige samt general manager Jimmy Fors i ett pressutskick.

Noterbart var att Fredrik Waara var uttagen även i fjol till matchen i Uppsala, men fick förhinder. I stället var Frejs Bartosz Grzelak den som ensam coachade norrlaget.

Trupperna kommer att meddelas i oktober.

***

I övrigt blir jag inte överraskad om det tajtar till sig ytterligare i tabelltoppen efter helgens omgång. Både AFC och Frej har svåra bortamatcher (Solnaderby mot Vasalund respektive ett pånyttfött Umeå FC) – för visst lär Dalkurd och Brage vinna sina matcher (Valsta Syrianska och Västerås SK borta)?

I botten är annars känslan att racet börjar gå för Valsta Syrianska om inte den poänglösa trenden (fem raka förluster) bryts illa kvickt. Nu skiljer det sex poäng (samt målskillnad) upp till säker mark. Inget är omöjligt, men klarar Valsta ut det här borde jag äta upp en hatt eller liknande. I dag talas det om att Christer Mattiasson, på grund av skador och sjukdomar, ännu en gång tvingas spela från start. Förutsättningarna är därmed allt annat än goda inför matchen mot det passningsskickliga Borlängelaget.

/Andersson

FAKTA: Omgång 17 division I norra
I dag: Dalkurd–Valsta Syrianska (16).
I morgon: Forward–IFK Luleå, Nyköpings Bis–Skellefteå, Umeå FC–Frej, Vasalund–AFC United, Huddinge–Sylvia.
Måndag: Västerås SK– Brage.

FAKTA: Skytteligan division I norra
1) Danny Persson, Umeå FC, 11 mål.
2) Tomas Eriksson, IFK Luleå, 10 mål.
3) Erido Poli, Huddinge, Ferid Ali, Vasalund, Sencer Soguk, Valsta Syrianska, samtliga 8 mål.

Tolles träningsrapport vecka 35

Hur har träningsveckan varit?
– Låt mig tänka hur vi krånglade ihop det. Vi tränade torsdag, fredag och lördag och var sedan lediga söndag. Under måndagen var det en inför matchen-träning och sedan match då i tisdags. I går körde vi fys med de som spelade mot Östersund och övriga spelare fick spela U21. I dag körde vi ett medelintensivt, men kort fotbollspass med samtliga och i morgon är det matchföreberedande träning.

Någon som har utmärkt sig?
– Kerim utmärkte sig på matchen även om det var många så stack han verkligen ut. Sedan ska ”Dalle” ha plus för sin insats i U21 där han gjorde klart bäst ifrån sig. Han ska vara stolt medan en del ska skämmas, men det vet de om.

Hur ser det ut på skadefronten?
– Bylund ska käka penicillin i fem dagar nu och sedan får han själv känna efter när han kan vara tillbaka i träning igen. Han har en inflammation på struplocket någonstans. Han kände sig lite krasslig dagen innan, men lämnade klartecken på morgonen. När vi sedan kom till Arlanda så drack han någonting som utlöste det hela. Niklas Busch Thor var med och körde lite icke kontakt i dag så det går väl framåt även om det inte blir något spel innan uppehållet. Ian Sirelius körde fullt i dag och det var hans första fulla träning på et tag. Vi får se vart det tar vägen, men han kommer inte spela innan uppehållet heller. Elliot Käck är fortfarande borta och kör ett tiodagarsbesök i Halmstad nu för behandling.

Vad hade ni för plan B om något hade hänt med Andreas Andersson mot ÖFK?
– Patrick Hopkins hade fått hoppa in då.

Tankar inför Landskronamatchen? Ni hade bra kontroll i motsvarande möte i Skåne?
– Det hade vi och vi gjorde en bra laginsats då. Landskrona gjorde dock en bra match sist (seger 2–0 mot Degerfors) så vi får väl utgå från att de är lite bättre den här gången än då. Vi har förhoppningen att vi ska kunna hota i alla fall.

/Meisels

Dags för Fotbollsbloggen Open i golf – anmäl dig snarast

Ni som följer den här bloggen vet att vi i fjol arrangerade golftävlingen Norrettan Open på Edenhofs natursköna bana utanför Uppsala. Den gången fanns flera spelare och profiler från division I norra med i startfältet.

Nu är det dags igen. Onsdag 17 september avgörs årets upplaga där vi har reviderat namnet till Fotbollsbloggen Open. Runt lunchtid beräknas den första bollen gå i väg från första tee på Edenhof och förhoppningsvis får vi ihop fyra trebollar där en segrare senare ska koras efter 18 håls slaggolf.

Redan klara deltagare är fjolsegraren efter särspel, Johan Gille (tidigare pressansvarig i Sirius, se bild), fjolårstvåan (undertecknad), Ola Rydstrand (scout åt Sirius), Joakim Blomquist (Frej) samt förre tränaren i Sandvikens IF, Tony Andersson (numera i hårdsatsande division III-laget MD FF Köping). Det har även lämnats ett muntligt okej från Siriustränaren Kim Bergstrand kort efter förra årets turnering och vi hoppas även att UNT:s välkände kommentarskrivare Janne Johansson kommer att ställa upp.

Men det finns fortfarande flera platser kvar att fylla. Har du koppling till någon av serierna som vi skriver om (division II, norrettan, superettan eller elitettan) eller bara är allmänt fotbollsintresserad så är du varmt välkommen att höra av dig till fotbollsbloggen@unt.se eller skicka ett meddelande på twitter och uppge att du vill vara med (med golf-iD). Först till kvarn gäller och det är ett begränsat antal startplatser. Avgiften (greenfee) har vi enligt ett avtal fått vår huvudsponsor att stå för. Absolut sista anmälningsdag är 14 september om det fortfarande finns platser kvar.

Jag återkommer med mer information kort innan tävlingsdagen. Så länge kan ni gärna läsa om hur det slutade under förra årets tävling (klicka på länken).

/Andersson

  • Bambuser

  • generic
  • Podcast: Stoppage Time
  • Twitter

redaktionella bloggar

Övriga sportbloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

Externa Kultur & Nöjesbloggar (omfattas inte av UNT:s utgivaransvar)

Fler bloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

Uppsalavimmel.se - bloggar

Stadsdelsbloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

Uppsalavimmel.se

senaste nytt unt.se