• lördag 20 december 2014
SSL-profilerna som är hetast i sociala med... Holmgrens innebandy Holmgrens innebandy
Vädersponsor:

Gustaf Andersson, Daniel Meisels

Fotbollsbloggen

Gustaf Andersson och Daniel Meisels befinner sig ständigt i den uppländska sillycirkusen. Om det mesta är de oense (favoritlag, musiksmak, politik), men ett gemensamt intresse är fotboll och den uppländska i synnerhet (från division II och uppåt herr och elitettan dam). Har du frågor, funderingar, tips (!) eller bara vill skälla ut oss efter noter; tveka inte. Skicka ett mejl till fotbollsbloggen@unt.se

TILLBAKA TILL UNT.SE/SPORT
bloglovin

Superettan. Jonas Bylund uppvaktas av hårdsatsande division III-klubb – ”intressant projekt”

Efter att målvakten Jonas ”Bylle” Bylund bestämde sig för att nobba en fortsättning i Sirius som back-up och målvaktstränare sa 34-åringen att han skulle avvakta innan han skulle börja tänka på var han ska spela nästa säsong. Nu har det gått en tid – och ett konkret anbud har nått hemmet i Stenhagen. Det kommer från division III-laget Vallentuna BK.
– Ja, det stämmer att vi har haft lite kontakt. Vi får se var det slutar, säger Bylund.

Vad vet du om Vallentuna som klubb?
– Att det är en intressant klubb som ska satsa på att nå högre serier. Sedan tidigare har de bland annat ”Sebbe” Jurell och Hannes Andersson i laget. Sedan har de fantastiska träningsmöjligheter med två konstgräsplaner, en gräsplan, en inomhushall, gym och ett eget omklädningsrum. Att de inte ligger högre upp redan nu är faktiskt lite märkligt.

När kommer ett beslut?
– Det kommer inom en snar framtid. Vi pratar med varandra och det skulle vara kul att vara med på en ny resa.

Har du andra alternativ?
– Det är klart att det finns alternativ. Men jag sitter där jag sitter och har bestämt mig för att inte flytta bort från familjen och hoppa på någon superettanklubb och bryta upp saker. Det är inte värt det, säger Jonas Bylund.

I Vallentuna spelar sedan tidigare bröderna Nercy och Mani Tourang (tidigare Unik och Sirius). Nyligen gjorde VBK även klart med kvicke Unikspelaren Robert Refai.

***

Kan även passa på att meddela att det här (troligen) blir mitt sista inlägg på ett tag – och kanske för den här gången. Under mina två lediga veckor ska jag ta en funderare på om det blir en fortsättning för min del nästa år med bloggandet, eller om jag ska lägga tiden på andra projekt. Hur som helst tack till er läsare för det här året, och god jul på er!

/Andersson

Superettan. Ingen rök utan eld med målvakt Örlund och Sirius – Lagerlöf försa sig (tror jag)

Utåt sett har det inte hänt mycket i målvaktsfrågan i Sirius den senaste tiden bakom Andreas Andersson. En eller två målvakter ska som bekant in i truppen.

Att det förs diskussioner med 18-årige provspelaren William Eskelinen (tidigare BP och senast i division II-laget Värmdö) är ingen hemlighet. I veckan har Siriustränaren Kim Bergstrand pratat med målvakten och hans pappa Kaj (den förre allsvenska storskytten som även fungerar som agent/rådgivare). Något beslut är inte fattat ännu.
– Jag har inte tackat nej till någon klubb. Intresset är ömsesidigt mellan mig och Sirius och det har förts en positiv dialog mellan oss, säger Eskelinen.
När blir något klart?

– Jag ska sätta mig ned och prata igenom det här med min pappa och kolla igenom olika lösningar, men det kommer att bli klart inom kort var jag spelar nästa säsong.

För lite mer än en vecka sedan gick sajten Fotbolltransfers ut med att Sirius även är intresserat av den 34-årige förre detta AIK-målvakten Daniel Örlund (senast i norska Rosenborg). Nu har även jag via egna källor fått reda på att så är fallet. Sirius assisterande tränare Thomas Lagerlöf vill dock inte säga något om det hela.
– Vi kommenterar bara våra egna spelare eller de som har varit här på provspel, säger Lagerlöf.

Men när jag frågade vidare om ett eventuellt telefonnummer till Örlund försa sig tränaren en aning.
– Han har så många nummer och jag känner honom sedan gammalt, men de numrena kan jag inte lämna ut. Men jag vet att han flyttade hem från Norge förra helgen.

I mina öron låter i alla det här som att Sirius och Lagerlöf har haft kontakt med Örlund den senaste tiden. Så här finns det knappast någon rök utan eld.

/Andersson

Superettan. Bartosz Grzelak om truppbygget i Frej – kommentarer om åtta externa spelare

Bara elva spelare under kontrakt varav inte en enda i backlinjen – och fortfarande inget nyförvärv. Så ser det ut när man tittar på nykomlingen Frej truppstatus hos normalt pålitliga sajten Eliteprospects.

Men riktigt så illa visar det sig inte vara när Fotbollsbloggen når Täbylagets tränare och manager Bartosz Grzelak mitt under flyttbestyren från Hammarby sjöstad till den nya boningen i Sollentuna.
– Nej, både (Richard) Spång och ”Våfflan” (Cristoffer Ericson) har kontrakt även över nästa säsong. Sedan så har vi Philip Wiström under kontrakt som liksom dem kan spela back, så egentligen har vi tre backar. Vi diskuterar även en förlängning med Hampus (Jönsson) och Johannes (Gustavsson). Men Hampus väntar på ett antagningsbesked och Johannes är just nu på semester, så det kan dröja någon vecka till, säger Grzelak som ännu inte har presenterat något nyförvärv.
– Vi har väl jobbat på i det tysta med det. Vi är också lite kräsna av oss vad gäller rekrytering och inte de som fläskar på mest i lönekuvertet. Men i det stora hela går det framåt. Vi känner ingen oro utan vi kommer att få ihop ett lag som har fyra lag bakom sig i serien. Fokus just nu är att hitta ersättare för Sam (Johnson), Joel (Riddez) och ”Jonte” (Lundevall) och stärka upp vår centrallinje.

Under hösten har en rad med spelare testat med Frej. Nedan ger Bartosz Grzelak sin syn och status på dessa samt ett par andra som det florerar Frej-rykten om.

Emil Skogh, mittfältare/ytterback, BKV Norrtälje:
– Han har gjort det bra, men som det har varit nu har vi lagt fokus på att förstärka de centrala positionerna med ”Jontes” och Sams ersättare. Men Emil är fortsatt aktuell.

Andreas Bellander, mittfältare/anfallare, BKV Norrtälje:
– Han var magsjuk när vi skulle testa honom, men vi stänger inga dörrar. Vi får se om vi har ett behov senare i januari. Har vi det kan han bli inbjuden på provträning igen.

Philip Sparrdal Mantilla, mittback, Djurgården:
– Honom kommer vi inte att gå vidare med.
Varför?
– Tittar vi på mittbackspositionerna så har vi redan tre mittbackar under kontrakt, plus att vi ska ta in en till. Då kommer det inte att finnas ett behov av honom.

Jakob Glasberg, ytterback, Djurgården:
– Du sa att du hade uppgifter som sa att han är klar som lån, det är han inte. Däremot så har han tränat med oss och vi har goda förhoppningar om att han ska spela med oss nästa säsong.

Hampus Nilsson, målvakt, Djurgården:
– Nej, det är inte aktuellt. Vi har en duktig målvakt i Marko (Atanackovic) och har inget behov av Hampus, även om det är en bra målvakt.
Du sa tidigare att du ville värva in en till målvakt?
– Vi har haft en bra målvaktsstrio med Ruben Åhman och Jonas Olsson (lån från AIK) den här säsongen. Och vi hoppas att Jonas vill fortsätta och då är vi nöjda med den uppsättningen.

Fredrik Notice, anfallare, Södertälje FK?
– Nej, nej, det är ingenting för oss. Det kan jag bekräfta. Vi har skannat av allt i Stockholmsområdet och visst, vi har tittat på honom. Men det är inte mer än så.

Joakim Runnemo, mittfältare, Sirius?
– Jag har snackat med ”Jocke” och han har lite connections in i klubben. Man kan säga att jag har stämt av med honom. Om vi går vidare återstår att se. Det vore dumt att inte ta kontakt med honom då han är en bra superettanspelare.

Till sist, har du ringt Sylvias anfallare Allan Borgvardt än?
– Nej, jag har ju inte det. Men vad jag har hört så har han slutat spela, så det är nog en lite för stor apparat att få igång honom igen och få honom att flytta upp med familjen till Stockholm, haha.

/Andersson

 

Podcast: Christer Mattiasson om de motvilliga klubbytena och kaoset i Valsta Syrianska

I det elfte avsnittet av Fotbollsbloggen Stoppage time har vi besökt den före detta allsvenska skyttekungen Christer "Kitten" Mattiasson som berättar om den långa spelarkarriären, hur han, enligt sig själv, tränade upp "Sveriges bästa bredsida genom tiderna och om den än så länge relativt färska tränarbanan.

Historierna är många – och inte desto mindre intressanta.

I podden berättar ”Kitten” bland annat om hur han i 20-årsåldern valde mellan de dåtida Boråsrivalerna Norrby (som hans pappa höll på) och Elfsborg, om hur han till slut gick med på att spela med AIK efter över 60-talet samtal från sportchefen Stefan ”Hatten” Söderberg under två timmars tid, om uppbrottet i Lilleström och hur han frystes ut av Djurgården och anställde en egen personlig tränare för att få sin revansch.

Givetvis blir det även tankar kring kaoset i den senaste klubben Valsta Syrianska där han i rollen som tränare gav order om att sparka bollar över läkaren när poängbehovet var stort borta mot Dalkurd och varför han nyligen valde att träna Sollentuna den kommande säsongen trots bud från Brommapojkarna, AFC United och Sirius damer.

Lyssna i spelaren här ovan eller ladda hem avsnittet via Itunes där ni även hittar tidigare avsnitt från säsongen.

/FB

Superettan. Budak om kontraktsläget i AFC United - och vilka som lämnar och ryktas in

AFC Uniteds hemsida är en minst sagt hemlig sådan. Under fliken där truppen för nästa säsong ska presenteras står det ”Under uppbyggnad”.

Jag ringde därför upp klubbens sportchef Azad Budak för att reda ut vilka spelare som egentligen har kontrakt med klubben inför nästa säsong.

Det visade sig vara en hel del, eller rättare sagt 13 spelare (se fullständig fakta nedan).

Det står även klart att nio spelare har lämnat truppen från de som var med i fjol samt att fem spelare fortfarande står utan kontrakt och lever i ovisshet. Där en är den förre Siriusspelaren Alexis Bayón.
– Som det ser ut nu kommer han inte att spela med oss nästa säsong, men man vet aldrig. Han är inte helt avskriven, säger Azad Budak.

I övrigt meddelar Budak att laget just nu tränar för fullt, men tvingas åka runt en del i Stockholmsområdet när Skytteholm har vinterstängt. Tre spelare som klubben just nu testar är förre Dalkurdspelaren Eyasu Alemayehu, Haris Cirak (Eskilstuna City) och Västerås SK-meriterade anfallaren Mohamed Buya.
– De är med och tränar, men vi vill mest se dem i träning och hur de funkar i laget. Vi har inte diskuterat kontrakt med någon av dem, fortsätter Budak.

En spelare som AFC:s alltiallo Roy Rosenback twittrade ut som klar för nästa säsong (för att sedan dementeras) var brasilianaren Gerlem.
– Han hade kontrakt med Syrianska, men det bröts och han åkte hem till Brasilien. Han kommer inte att spela med oss nästa säsong, säger Azad Budak.

En annan spelare som AFC dock är intresserat av är förre Siriusspelaren Joakim Runnemo, som även har intresse på sig från seriekonkurrenten Frej.
– Det stämmer att det finns en kontakt, men mer än så är det inte för tillfället, fortsätter Budak som hoppas förlänga med yttern Jesper Carlsson framöver.

När vill du ha klart med truppen?
– Helst i februari.

Hur stor trupp ska ni ha?
– Vi vill ha två spelare på varje position.

Räknar du in era talanger Robert Åstedt, André Österholm och Rinor Nushi bland dessa 20 utespelare?
– Ja.

Vilka positioner känner du att ni behöver förstärka?
– Först och främst innermittfältet och egentligen hela centrallinjen. Målvaktssidan är full, säger Azad Budak.

AFC United tränar till och med den här veckan ut. Den 5 januari börjar laget träna igen efter uppehållet.

/Andersson

FAKTA: AFC Uniteds trupp för 2015
Målvakter:
Cem Alpek – 2015 
Filip Vaitsiakhovich – 2015
Joshua Wicks – 2015 

Försvarare:
Juan José Hervias – 2015
Omar Jawo – 2015
Linus Smedjegården – 2015
Robert Åstedt – 2016
Yago Souza Baggio – 2015

Mittfältare:        
Joakim Alriksson – 2015
Omar Eddahri – 2015 
André Österholm – 2016  

Anfallare:
Luca Gerbino Polo – 2015
Rinor Nushi – 2015  

Utgående kontrakt:
Alessandro Silva Perreira, försvarare, Haris Skenderovic, försvarare, Jesper Carlsson, mittfältare, Filip Rogic, mittfältare, Alexis Bayón, mittfältare.

Lämnar:
William Rodrigues de Freitas (lån), Gerlem (lån), Emmanuel Dogbe (lån), Liam Molesworth, Hugo Bassey Ndoma Egba, Ricardo Persson Gray, Eberson Silva Pontes (lån), Benjamin Everson, Alex Santos (lån).

  • Bambuser

  • generic
  • Podcast: Stoppage Time
  • Twitter

redaktionella bloggar

Externa sportbloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

Externa Kultur & Nöjesbloggar (omfattas inte av UNT:s utgivaransvar)

Fler bloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

Uppsalavimmel.se - bloggar

Stadsdelsbloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

senaste nytt unt.se