• fredag 26 augusti 2016
  • Familjeannonser
  • Grannar
  • Lokusjobb
  • Lokus
  • Grannar
  • Uppsala Vimmel
  • Evenemangsguiden
  • Uppgång.se
Burkiniförbudet en dröm för IS Ledarloggen Ledarloggen
Vädersponsor:

Daniel Meisels

Fotbollsbloggen

Daniel Meisels befinner sig ständigt i den uppländska sillycirkusen. Har bevakat fotboll för UNT sedan 2009 (från och till) och följer numera superettan (Sirius), division II (Gusk, Strömsberg), elitettan (Sirius) samt division I (Gusk & Tierp). Har du frågor, funderingar, tips (!) eller bara vill skälla ut mig eller någon annan efter noter; tveka inte. Skicka ett mejl till fotbollsbloggen@unt.se

TILLBAKA TILL UNT.SE/SPORT
bloglovin

Matchtipsen special vecka 34 (och lite 35) del 2

Antal rätt: 89/150, 60%

Veckans facit: 3/4

/Meisels

Matchtipsen special vecka 34 (del 1)

Antal rätt: 86/146, 60%

Förra veckans facit: 2/6

/Meisels

Avslöjar: Siriusstjärnan tränar med Hammarby

Sirius målvakt Emma Holmgren är en av landets största talanger och har varit en av Sirius bästa spelare under säsongen. Nu kan bloggen avslöja att Holmgren flera gånger i veckan tränar med Sirius konkurrent Hammarby.

Anledningen är att få ihop fler träningstimmar med en målvaktstränare, något som inte kan fås i Sirius. Initiativet ska komma från dels Holmgren själv men även från Sirius tidigare tränare Olof Unogård. Allt är dessutom sanktionerat av tränaren och sportchefen Fredrik Bernhardsson.

Personligen tycker jag att det är väldigt märkligt att låta sin bästa spelare träna hos en konkurrent. Motsvarande scenario på herrsidan hade varit om Lukas Jonsson några gånger i veckan tränat hos AFC United, hur hade det sett ut? Jag är mycket skeptiskt till detta och tyvärr drar det ned ryktet för elitettan som serie. För att citera kollega Gustaf Andersson: Är det seriös verksamhet?

Emma Holmgrens kontrakt med Sirius sträcker sig säsongen ut och mycket talar för att karriären fortsätter i allsvenskan nästa säsong. Då lär Hammarby ligga bra till. I laget spelar dessutom tidigare Siriusspelarna Filippa Angeldahl, Linnéa Eriksson och Amanda Johansson.

Hammarby ligger för tillfället tvåa i elitettan, åtta poäng före Sirius som ligger fyra (kan vara femma också innan kvällen är över).

/Meisels (som fortfarande har semester)

Dalkurd till Uppsala - sista dolkstöten för Bergstrand?

Dalkurd till Uppsala ser mer och mer ut att bli en realitet till nästa säsong. Jag har nog aldrig varit med om en så engagerad debatt som det har varit de senaste dagarna angående den eventuella flytten. Därför kan inte ens jag hålla mig från några tankar trots semester och 39 plusgrader i Tel Aviv.

Det var i tisdags som nyheten briserade och eftersom Dalkurd tidigare varit på g till Knivsta så kollade jag med klubben om det åter var aktuellt. Då meddelades det i stället att det var Uppsala som fanns på kartan varpå idrotts- och fritidsnämndens ordförande Rickard Malmström (mp) mottog beskedet med öppna armar.

Jag har i efterhand fått många mejl från Siriussupportrar där Malmström till dem har påstått att han har blivit felciterad och att artikeln blev vinklad. Det är naturligtvis inte sant och känns som en feg ursäkt, framför allt då huvudpersonen själv inte hört av sig till mig efter artikeln (det har gått nästan en vecka). Alla journalister har felciterat någon gång och tro mig, då brukar reaktionen dröja några minuter eller max en timme från den inblandade. Särskilt i en fråga som denna. Visst, ni kan fortsätta att kalla mig pajas, men varför har ni så stort förtroende för Rickard Malmström?

Nu verkar det i stället som att Malmström själv tagit initiativet för att försöka få Dalkurd till Uppsala under en längre tid dessutom (!), vilket känns lite märkligt. Jag vet faktiskt inte vad han har att vinna på det, särskilt med tanke på det tidigare uteblivna stödet till stadens lag Sirius.

Under fredagen kände sig Sirius tvunget att gå ut med en skrivelse angående flyttryktena där man förklarade sin syn på det hela. Jag förstår att Sirius inte är nöjda med det som är på väg att hända. Kommunen har inte kunnat ta hand om ett elitlag på herrsidan och nu vill man alltså locka hit ytterligare ett?

Jag undrar hur det ska gå till. Löten håller knappt för Sirius i dagsläget där gräsmattorna är ständigt misshandlade och där den ena varit avstängd för allt spel under delar av säsongen. Att få in ytterligare ett lag där, ja … det är ingen optimal situation för varken Sirius eller Dalkurd som alltså i händelse av flytt gör det för att Borlänge har dåliga förutsättningar. Welcome to Uppsala säger jag. Det är bara att ha bussen standby till både Upplands Väsby och Berthåga.

Om kommunen nu får för sig att rusta upp Löten helt plötsligt på grund av Dalkurd är det ett hån mot Sirius. Tror man att det ska funka med ytterligare ett elitlag under nuvarande omständigheter har man fel. Visst ser jag Sirius i allsvenskan nästa säsong, men spelar kommunen korten fel nu så kan det bli den sista dolkstöten för Kim Bergstrand i Uppsala. Orkar han verkligen ta fajten? Det är en kniv i ryggen.

Många spekulationer och tankar alltså om en eventuell flytt. Generellt så är jag emot att flytta lag, det blir bara konstigt om Sveriges fotbollsmarknad ska bli till ett ”mini-NHL”. Jag tror dock att Dalkurd kan lyfta fotbollsintresset i Uppsala och locka mer publik till arenorna. Vi har sett förut i Uppsala att de gröna har ett fint följe och fler som i vanliga fall inte tar sig till Studenternas kommer att göra det. Min inställning är att om Dalkurd vill flytta till Uppsala så är de välkomna att göra det, vill de inte göra det så är de lika välkomna att avstå.

För Sirius del tror jag inte att det spelar någon roll inledningsvis rent publikt. Däremot blir det större konkurrens på sponsor- och marknadssidan så klart. Jag målar dock inte upp de domedagsscenarion som vissa Siriussupportrar tycks göra. Ett Sirius i allsvenskan, som jag tror sker 2017, kommer alltid att slå ett Dalkurd i superettan (där jag tror de blir kvar nästa år) i Uppsalapublikens ögon.

Vad kommunen har i bakfickan vet jag inte, men antagligen har Dalkurd lovats en plats på den nya arenan (fler lag, mer pengar = mindre kostnader för kommunen) och att man sedan skrotar naturgräset på Löten för att gå över till konstgräs. Några tuffa år innan 2020 då Nya Studenternas ska stå klar är att vänta för båda lagen om flytten nu blir av. Jag känner till för lite om Borlänge för att kunna jämföra kommunerna, men Dalkurd kommer inte till guld och gröna skogar.

Och varför är det så viktigt för Rickard Malmström att locka hit ytterligare ett lag. Jag har inget svar på den frågan, men det vore väldigt intressant att höra.

/Meisels

Matchtipsen special - vecka 33

Antal rätt: 84/140, 60%

Förra veckans facit: 4/7

/Meisels

  • Twitter
  • Instagram

redaktionella bloggar

Externa sportbloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

Header Torget

Externa Kultur & Nöjesbloggar (omfattas inte av UNT:s utgivaransvar)

Fler bloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

Uppsalavimmel.se - bloggar

Stadsdelsbloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

senaste nytt unt.se