• tisdag 29 juli 2014
Elitettan. Spelarbetyg - Sirius spelade ut... Fotbollsbloggen Fotbollsbloggen
Vädersponsor:

Gustaf Andersson, Daniel Meisels

Fotbollsbloggen

Gustaf Andersson och Daniel Meisels befinner sig ständigt i den uppländska sillycirkusen. Om det mesta är de oense (favoritlag, musiksmak, politik), men ett gemensamt intresse är fotboll och den uppländska i synnerhet (från division II och uppåt herr och elitettan dam). Har du frågor, funderingar, tips (!) eller bara vill skälla ut oss efter noter; tveka inte. Skicka ett mejl till fotbollsbloggen@unt.se

TILLBAKA TILL UNT.SE/SPORT
bloglovin

Elitettan. Spelarbetyg - Sirius spelade ut Kvarnsveden som ryckte på axlarna

Först och främst är jag riktigt imponerad över hur Sirius genomförde matchen mot Kvarnsveden. Man hade en svacka under cirka tio minuter i inledningen av andra halvleken, men annars hotade egentligen inte Kvarnsveden Sirius alls. Det var stabilt från start till mål och tränarna fick verkligen utdelning på de ändringar man gjorde i startelvan.

Sara Back klev in i mittförsvaret och dominerade. Jag har inte sett henne så bra sedan hon kom till Sirius egentligen, riktigt stabilt. Mikaela Björklund fortsatte sin fina säsong från innermittfältet och Linnéa Eriksson tillförde en extra dimension på kanten under sin comeback. Jag ska även lyfta fram Fanny Andersson som fått lite skit under säsongen. På vänsterkanten hittade Andersson rätt och fick äntligen komma rättvänd med bollen, något hon haft svårt med från det centrala mittfältet. Hennes bästa match under säsongen som jag har sett i alla fall. Ett lyckat skifte av tränarduon alltså. Även spelare som Ammy Wallin, Jenny Jansson och Amanda Johansson stod för bra insatser värda att nämnas.

Vad gäller Kvarnsveden så tyckte jag att det var ganska dåligt rakt genom. Mollon hade otroligt svårt att göra något av bollarna hon fick och det kändes inte som man hade kraften att mobilisera något bra. Petra Larsson försökte tända laget i första halvlek med några tuffa tacklingar, men det blev liksom aldrig något. Sirius spelade ut Kvarnsveden som ryckte på axlarna. Det var känslan från läktarplats.

I och med segern och den fina starten på säsongen så hakar Sirius på i toppstriden med ”bara” sex poäng upp till just Kvarnsveden. Jag tror dock inte att man kommer blanda sig i den absoluta toppen, men man kommer att klättra. Topp fem är målsättningen och det är där man kommer att hamna om man undviker dippar som under våren. Vad gäller toppen så har vi lärt oss att aldrig räkna bort Kvarnsveden. De måste dock höja sig rejält om man ska behålla den där andraplatsen. I dagsläget är det väl Sunnanå som ser hetast ut av utmanarna med Hammarby som någon form av dark horse. De tre kommer att göra upp om andraplatsen.

/Meisels

Betygen i korthet:
Målvakt:
Mimmi Paulsson–Febo – 3

Backlinjen:
Ammy Wallin – 3
Sara Back – 4
Malin Winberg – 3
Amanda Johansson – 3

Mittfältet:
Fanny Andersson (ut 93) – 4
Julia Lyckberg – 3
Mikaela Björklund – 4
Linnéa Eriksson (ut 80) – 4

Anfallet:
Caroline Lundberg – 3
Jenny Jansson – 3

Avbytare:

Tyra Kajgård (in 80) – spelade för kort tid för att betygsättas.
Sofia Fors (in 93) – spelade för kort tid för att betygsättas.
Aisha Faiqi – spelade inte.
Lina Lundqvist – spelade inte.
Stina Melin – spelade inte.
Ingrid Wixner – spelade inte.

Tränare:
Karl Fremdling och David Olingdahl – 4

Siriussnittet: 3,4

Betygskalan: 1 – Usel, 2 – Underkänd, 3 – Godkänd, 4 – Mycket bra, 5 – För bra för elitettan

U21. Ahonen tuppade av i Sirius seger

Sirius U21 tog en ny seger i serien då Assyriska besegrades på Årsta med 1–0. Målet gjordes av Mathias Benker i slutet av den första halvleken.
– Det var kämpigt i värmen och där spelarna från A-truppen hade kört ganska hårt i morse. Första halvlek var inte speciellt bra, men ändå betydligt bättre om man jämför med andra, säger tränaren Mirza Jelecak.

Första halvleken beskrivs som jämn av Jelecak. Sirius hade ett par lägen, men gjorde lite för många tekniska fel för att få utdelning enligt tränaren. Målet kom precis i slutet av Benker.
– En kantfrispark som Ahonen lyfter in och Tankovic nickar tillbaka till Axelsson, som får den i ribban. Bollen dimper ner hos Benker som sätter dit den.

Hur var den andra halvleken?
– Vi fick göra en jädra massa byten samtidigt som Assyriska spelade lite småfult faktiskt. De är bra och är faktiskt det lag som gett oss hårdast matcher i år tycker jag. De är  bollskickliga och bolltrygga. Vi försvarar oss in på mållinjen och sliter rejält samtidigt som vi har ett par fina omställningslägen att punktera matchen.

Några spelare som du vill lyfta fram?
– Dalle var riktigt nyttig för oss i dag. Han höll ihop det och var duktig. Även Runnemo gjorde det bra så länge han var med. Bylund gjorde några bra räddningar.

Tungt för Sirius var dock att Daniel Ahonen tvingades bryta matchen med befarad hjärnskakning.
– Han fick en stenhård boll i ansiktet och tuppade av. Han mindes inte vad som hände och om jag ska gissa så är det en lättare hjärnskakning. Det var dock bra med honom efteråt så vi får se, vi hoppas han kan vara tillbaka nästa vecka.

Även Kyria Kambusi (stukning) och Armin Tankovic (ryggkänning) fick bryta matchen.

/Meisels

FAKTA
Sirius U21–Assyriska U21 1–0
Målen: 1–0 Mathias Benker.

Elitettan. Larsson har glömt bråket - och hoppas på revansch

Petra Larsson återvände till Kvarnsveden från damallsvenskan inför säsongen. Inför hösten ligger laget tvåa i serien och siktar på revansch efter hemmaförlusten mot just Sirius i våras när lagen möts i kväll.
– Nu har vi bättre fart och form och vill så klart ha revansch, säger Larsson.

Kvarnsveden återupptog träningen för ungefär två veckor sedan och har hunnit med ett läger på Gotland inför omstarten av serien.
– Gotland är alltid bra. Det var bra väder, träningar och allting var bara positivt. Vi fick samla lite energi i laget och har haft många bra pass inför starten nu.

Hade du förväntat dig att ni skulle göra en så bra vår?
– Det är alltid svårt att veta hur det ska gå, särskilt eftersom jag inte spelat i den här serien innan. Jag hade ingen aning om vi skulle vara med i toppen även om man alltid hoppas och tror på sitt lag. Jag tror att andra är mer förvånade än vad vi är, vi gjorde en väldigt bra försäsong bland annat. Än så länge har det sett bra ut och jag hoppas att det forsätter.

Du lämnade som sagt allsvenskan för elitettan. Vad tycker du om serien?
– Det är roligt, alla kan slå alla lag även om några kanske är lite avhängda. Det blir intressant höst där vi lika gärna kan hamna sexa som tvåa, så tajt är det och vad som helst kan hända. För egen del är jag väldigt positiv, fotbollen har blivit rolig igen och jag njuter verkligen av att spela. Jag är väldigt glad över att jag flyttade hem.

Nivån?
– Det är klart att den är lite lägre, men jag är ändå positivt överraskad av kvaliteten. Sedan skiljer det så klart mellan topplagen och de lite längre ner.

Vad kan du säga om Sirius?
– De är ett stabilt lag som alltid är bra. Vi måste vara på tårna om vi ska ta hem tre poäng. Det kommer nog att bli en kul match både för oss som spelar och för de som kommer och tittar. Jag hoppas det kommer mycket folk.

Du hade en intern uppgörelse med Caroline Lundberg sist det begav sig. Har ni försonats?
– Jag kommer faktiskt inte ihåg det, så jag är inte särskilt långsint. Jag minns bara att jag fick en armbåge i magen, men inte vem det var från. Tyvärr.

Brukar du vara involverad i sådant?
– Nej, aldrig haha. Jag kan bli lite irriterad när jag spelar, men det är väl mer min spelstil. Det är bara bra att jag glömt det där så jag inte är skitförbannad när matchen börjar.

Till sist, vilka går upp i höst?
– Det är egentligen dumt att tippa sig själv. Jag tror att Mallbacken håller ut även om de svajat lite nu mot slutet. Sedan är det som sagt väldigt öppet.

/Meisels

Elitettan. Rapport från en Siriusträning

Rapport från en Siriusträning:
Var: Lötens naturgräs
När: 17.30-18.40
Vilka: Sirius A-lag inklusive Elin Åkerman från Vaksala.
Vilka saknades: Moa Mattsson joggade på egen hand, i övrigt var samtliga spelare med.
Vad tränade man på: En lugn träning inför matchen mot Kvarnsveden. Inleddes med passningsövning över hela planen och fortsatte sedan med två lag som skulle passa förbi ett tredje i mitten. Träningen avslutades med matchspel där yngre mötte äldre. Det äldre laget vann med 6–3 efter bland annat två mål av Mikaela Björklund. Efter träningen var det hörnträning för Julia Lyckberg som slog mot Malin Winberg, Mikaela Björklund, Sara Back och Caroline Lundberg. Mats Wolgers stod i mål.
Vilka tittade på: Förutom undertecknad var det även en man som satt bakom det ena målet.
Vem såg bäst ut: Svårt att säga på en så lugn träning.
Citatet: ”Jag köpte en pizza med oliver och plockade borta varenda en. När jag sedan åt pizzan så smakade den fortfarande oliver”. Elin Åkerman berättade om sina middagsupplevelser.
Glädjebeskedet: Linnéa Eriksson är tillbaka och kände inte av baksidan alls. Går förmodligen rakt in i startelvan i morgon.
Vädret: Strålande sol och närmare 30 grader i solen. Bra arbetsdag.

/Meisels

  • Bambuser

  • generic
  • Podcast: Stoppage Time
  • Twitter

redaktionella bloggar

Övriga sportbloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

Externa Kultur & Nöjesbloggar (omfattas inte av UNT:s utgivaransvar)

Fler bloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

Uppsalavimmel.se - bloggar

Stadsdelsbloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

Uppsalavimmel.se

senaste nytt unt.se