• onsdag 26 november 2014
Hardcore Superstar och Horisont till Uppsa... Hårdrock Hårdrock
Vädersponsor:

Gustaf Andersson, Daniel Meisels

Fotbollsbloggen

Gustaf Andersson och Daniel Meisels befinner sig ständigt i den uppländska sillycirkusen. Om det mesta är de oense (favoritlag, musiksmak, politik), men ett gemensamt intresse är fotboll och den uppländska i synnerhet (från division II och uppåt herr och elitettan dam). Har du frågor, funderingar, tips (!) eller bara vill skälla ut oss efter noter; tveka inte. Skicka ett mejl till fotbollsbloggen@unt.se

TILLBAKA TILL UNT.SE/SPORT
bloglovin

Alla vinnare vid Fotbollsbloggens gala 2014

Bäste målvakt:
Åtta nollor, 75 i räddningsprocent, 102 räddning och endast 34 insläppta mål på de 30 matcher han spelade. För andra gången i karriären var han med om att ta upp Sundsvall i allsvenskan.
Tommy Naurin, Gif Sundsvall.

Bäste försvarare:
Från ytterback till mittback och ändå lika överraskande stabil trots den tveksamma historiken där han på Stockholms stadion hade en löpstil som beskrevs som en pizzabagares. Frälsningen kom i den tredje av tre möjliga storklubbar från 08-området med ett publikstöd som få. Bästa säsongen i karriären så här långt på karriärens sensommar/höst av denne 29-åring.
Stefan Batan, Hammarby

Bäste mittfältare:
Ingen spelare har betytt mer för sitt lag 2014 än denne legendar. Gjorde det han kom hem för att göra och sköt både upp sitt älskade Hammarby i allsvenskan och tog hem skytteligan för superettan.
Kennedy Bakircioglu, Hammarby.

Bäste anfallare:
I ett lag utdömt av många ”experter” med ett ”tjonga-spel” var denna kreative forward navet i ett anfallsspel som gjorde näst mest mål i serien. Med spelsinne som få var denne nummer 10 en spelare som inte bara imponerade på Kim Bergstrand utan även på en enig murvelkår 2014.
Jonas Lindberg, Ljungskile.

Bäste nykomling (som inte har spelat på superettannivå tidigare eller högre):
Blott en match blev det för talangen 2013 i superettan. I år svarade han dock för 27 matcher och var en starkt bidragande orsak till att Jönköpings Södra överraskade alla och slutade femma i tabellen. Nästa säsong blir spännande att följa.
Anton Cajtoft, Jönköpings Södra.

Bäste tränare:
Med ett röststarkt engagemang som få och med en distinkt dirigentpinne lyckades denne maestro från Östergötland med ännu ett tiotal nyförvärv på hand få till det som få trodde var möjligt inför säsongen. Med Hodgson i ena bakfickan och ett modernt finurligt attackspel hämtat från världsmästarlandet i den andra fickan räckte det till en kvalplats till högsta serien. Tor-Arne Fredheim i år var du superettans bästa tränare!
Tor-Arne Fredheim, Ljungskile.

Bäste sportchef:
Han har lyckats igen. Från världens alla hörn fick denne magiker återigen ihop ett slagkraftigt lag som länge var med i kampen om de allsvenska platserna. Som grädde på moset lyckades klubben även skeppa i väg en spelare till Premier League. 
Graham Potter, Östersund.

Bästa supportar:
Bäst i ljudstyrka, bäst vad gäller bortafölje, överlägset vad gäller tifo, bäst vad gäller uppslutning. Ni var en klass för sig på den här nivån. Det räcker så med superlativerna. Det är bara den gamla klassiska 70-talsramsan Bajen, go. Go, go, go - som egentligen saknades i år.
Bajen Fans med flera, Hammarby.

Bästa arena:
För bra för superettan helt enkelt. Överlägsen komfort, utformning och allmänna utrymmen. Nästan alltid välfylld och med en akustik som får kusinen i norr att gapa stort. Konstgräset kan vi leva med då arenan i övrigt känns perfekt. 
Tele 2 arena, Stockholm.

Bästa twittare:
I ett flertal år har du skämt bort fotbolls-Sverige med fakta och kuriosa kring lagen i landets näst bästa serie – och aldrig slutat ta ditt uppdrag på fullaste allvar. Du har i denna sociala medieform liksom i rörlig bild troligen betytt mer än någon annan för att höja allmänbildningen kring superettan. Du kommer att vara saknad nu när du lämnat för landslagsuppdrag.
Niklas Jarelind

Bäst i norrettan:
Ytterst nära att åka ur i fjol och knappt några spelare under kontrakt då denne anlände man anlände för cirka ett år sedan. Det lag som tidigare saknat struktur och ordning fick plötsligt alla bitar på plats och tog steget upp i superettan direkt. 
Özcan Melkemichel, tränare AFC United.

Bästa twittrare i norrettan:
Du kanske inte har varit den mest frekventa, men har solklart varit den effektfullaste och vet verkligen vad det här med 140 tecken handlar om i sin essens. Du vann inte bara skytteliga utan var även norrettans bästa twittrare 2014.
Sencer Soguk, Valsta Syrianska.

Bäst i division II norra Svealand:
Snubblade på mållinjen i fjol, men skam den som ger sig. Ett ramstarkt försvar lade grunden till denna förenings återkomst i division I. Lång och trogen tjänst, men med hungern kvar. 
Georgios Gogas, sportchef, Akropolis.

Fotbollsbloggens specialpris 2014 (årets profil i superettan).
Har gått sin egen härliga väg under hela säsongen. Det började på Cypern, gick vidare till äktenskapstips under upptaktsträffen och sedan till den smått klassiska ”bullfilmen” från Husqvarna. En intelligent man som har satt färg på superettan likt ingen annan – och dessutom lyckats sportsligt.
Nanne Bergstrand, tränare, Hammarby.

Bloggbollen 2014 (bäste spelare totalt i superettan 2014)
Med en högerfot av europeisk toppklass och med ett psyke som få förde du ditt lag till din näst största triumf efter guldfesten på Kvarnen 2001. Jag säger bara 0h Ah Kennedy say oh ah Kennedy Kennedy. I år var du fucking bäst i superettan.
Kennedy Bakircioglu, Hammarby.

 

Gala. Fotbollsbloggens gala 2014 - Storslam för Hammarby

Under måndagskvällen gick den årliga upplagan av Fotbollsbloggens gala av stapeln. Se hela sändningen här ovan med alla vinnare, musik samt djuriska inslag.

/FB

Gala. Fotbollsbloggens gala 2014 - 21.00 smäller det

Kostymerna är på, synten är på plats och i kväll ska vi utse det bästa från superettan, norrettan och division II i vår direktsända gala från Södermalm i Stockholm. Klockan 21.00 drar vi i gång och föreställningen beräknas hålla på i cirka en timme. 15 priser ska delas ut under kvällen  och den stora höjdpunkten blir så klart utdelningen av prestigefyllda "Bloggbollen" till seriens bäste spelare. Tidigare vinnare i kategorien är spelare som David Accam (2012) samt Johan Arneng (2013). 

Samtliga nomineringar hittar ni här och galan kan ni följa från 21.00 här i spelaren till höger eller på vår Bambuser-sida.

/FB

FAKTA
Preliminärt körschema för Fotbollsbloggens gala 2014:
1. Inledning med musik
2. Tankar om året som har gått, minnen och anekdoter.
3. De första priserna delas ut för Årets målvakt, försvarare, mittfältare och anfallare i superettan.
4. Gustaf berättar om sina tre mest minnesvärda incidenter under årets arbete. 
5. Priser för Årets nykomling, tränare, sportchef, arena samt twittrare i superettan.
6. Första akten över - imitationer av Meisels. 
7. Start av akt II. Kort summering av Norrettan.
8. Prisutdelning till norrettans bäste alla kategorier samt till årets twittrare i norrettan.
9. Korta tankar om division II-säsongen. Utdelning av pris till seriens bäste.
10. Stoppage time.
11. Utdelning av Fotbollsbloggens specialpris samt Bloggbollen 2014.
12. Avslutning.  

Tredje galan i ordningen - minns ni föregångarna?

I morgon är det återigen dags för Fotbollsbloggens traditionella gala där vi summerar säsongen och delar ut priser i olika kategorier. Årets gala blir den tredje i ordningen och den första där vi har fokus på superettan. Nytt för i år är dessutom pris för division II samt ett samlat pris för norrettan. Här nedan kan ni se de två tidigare upplagorna av vår hyllade (?) gala.

/FB

2013:

2012:

 

  • Bambuser

  • generic
  • Podcast: Stoppage Time
  • Twitter

redaktionella bloggar

Övriga sportbloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

Externa Kultur & Nöjesbloggar (omfattas inte av UNT:s utgivaransvar)

Fler bloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

Uppsalavimmel.se - bloggar

Stadsdelsbloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

senaste nytt unt.se