• lördag 13 februari 2016
 • Familjeannonser
 • Grannar
 • Lokusjobb
 • Lokus
 • Grannar
 • Uppsala Vimmel
 • Evenemangsguiden
 • Uppgång.se
Matchtipsen – 13/2! Holmgrens innebandy Holmgrens innebandy
Vädersponsor:

Daniel Meisels

Fotbollsbloggen

Daniel Meisels befinner sig ständigt i den uppländska sillycirkusen. Har bevakat fotboll för UNT sedan 2009 (från och till) och följer numera superettan (Sirius), division II (Gusk), elitettan (Sirius) samt division I (Gusk & Tierp). Har du frågor, funderingar, tips (!) eller bara vill skälla ut mig eller någon annan efter noter; tveka inte. Skicka ett mejl till fotbollsbloggen@unt.se

TILLBAKA TILL UNT.SE/SPORT
bloglovin

Favorit i repris: Bloggen sänder Sirius-Ornäs

Förra året sände Fotbollsbloggen Radio från Sirius träningsmatcher. Nu är det dags igen då jag och Mattias Holmgren kommer att rapportera direkt ut i etern från morgondagens träningsmatch mellan Sirius och Ornäs på Löten. Sändningen börjar cirka 12.55 och kan följas via bloggen samt unt.se.

Kommande sändningar:
13/2: Sirius-Ornäs (träningsmatch, dam)
21/2: Sirius-Umeå IK (sv cupen, dam)
19/3: Sirius-Degerfors (träningsmatch, herr)
10/4: Sirius-Nyköping (genrep, dam)

/Meisels

Matchtipsen vecka 6

Inspirerad av min käre vän Mattias Holmgren tänkte jag införa ett nytt inslag här på bloggen, nämligen ”matchtipsen” för varje spelhelg. Vi börjar redan nu och här är helgens matcher:

Lördag:
Sirius–FC Taraz (träningsmatch, herr) X
Svårtippat då jag inte ens hade hört talas om motståndarlaget innan Sirius presenterade laget som sina motståndare. Sirius har en seger och en förlust på försäsongen, dags för kryss?

Sirius–Ornäs (träningsmatch, dam) 1
Ornäs har visserligen en allsvensk säsong i bagaget, men ska inte ha mycket att hämta mot Sirius på Löten. Frågetecken kring Sirius angående sjukdomsläget, men ska bli vinst ändå.

Gusk–Enskede IK (träningsmatch, herr) X
Gusk kryssade mot Sirius U19, men har fått tillbaka några spelare efter skada och kommer till spel med 17 man. Enskede har inte spelat något som kan gynna Gusk. Tror på krysset.

Kvarnsveden–Strömsberg (träningsmatch, herr) 1
Kvarnsveden lär rimligtvis ligga före Strömsberg vad gäller förberedelser inför den nya säsongen. På smala Kvarnsvedens IP blir det tufft för Strömsberg.

Gusk och Tierp dam spelar inte den här helgen.

/Meisels

Uppgifter: Det blir en "favorit i repris" i Väsby

Fotbollssäsongen närmar sig med stormsteg och om en dryg månad är det dags för de traditionella upptaktsträffarna för Allsvenskan, superettan och damallsvenskan (elitettan). Under veckan spikades datumen och superettan håller sin årliga träff den 23 mars.

I informationen som har gått ut så har endast staden (Stockholm) meddelats som plats för alla tre upptaktsträffar, men enligt uppgifter till Fotbollsbloggen så blir det en favorit i repris. Upplands Väsby och Infra City ska ligga närmast till hands och får därmed förnyat förtroende som värd för spektaklet. Anläggningen, där Ola Andersson för övrigt hade det första mötet med Kim Bergstrand, stod även som värd förra säsongen för upptaktsträffen.

Vad gäller upptaktsträffen för ”damallsvenskan och elitettan” så kommer den att äga rum den 12 april. Där handlar det förmodligen om en plats i centrala Stockholm som värd och som vanligt lär det inte heller bli en riktig upptaktsträff för elitettan. Av det jag hört så planeras det i vanlig ordning att endas bjuda in ett par lag från serien, förmodligen AIK och Hammarby. Lite synd kan jag tycka då en riktig upptakt skulle ge serien lite mer uppmärksamhet än att stökas över på en kvart när damallsvenskan ska presenteras.

/Meisels

Twitter har sagt sitt - Så bör tröjorna se ut

Lade ut en omröstning i går på fotbollsbloggens twitter (@UNTFotboll) angående hur ni tycker att Sirius tröjor borde se ut kommande säsong. Segrare blev ganska klart förslaget om bredare ränder, medan min egen personliga favorit med supersmala ränder halkade efter klart. I nästa vecka kommer jag att lägga ut hur resultatet till slut blir.

/Meisels

Superettan/elitettan: Nya tröjor på G - Gör Sirius som Inter?

Smyger igång bloggen igen med ett av mina favoritämnen, nämligen matchtröjor. Kan berätta att Sirius kommer att komma till cupspelet i Malmö i ett splitternytt matchställ. Liksom förra året så kan vi väl inte vänta oss allt för stora skillnader, men jag har fått höra att det är ett "nytt mönster" på tröjorna som för tillfället ligger på hemlig ort i Uppsala i väntan på sponsortryck. 

Ja, vad betyder då nytt mönster? Förmodligen inte så mycket me rän att ränderna kanske är något tjockare. Jag tillåter mig ändå att drömma lite och tänk om Sirius skulle ha ett ställ likt det som Inter hade för några år sedan (se vänster bild), då skulle man genast kliva upp några hack vad gäller att vara bäst dressat i serien. Nu tror jag inte att det blir så utan att vi får en modell likt den som Inter spelar i under årets säsong (höger bild), vilket i alla fall jag tycker är snyggare än fjolårsmodellen. Eller får vi en tröja med betydligt bredare ränder (bilden i mitten)? Nästa vecka får vi svaret på den frågan. 

Det viktigaste är dock att jag tycker att man ska flytta ut själva klubbmärket på bröstet, men där har jag inte hört något nytt. Jag vet att Sirius förre marknadschef Stefan Bärlin höll med mig och hade det uppe för diskussion, men efter det har det varit tyst. 

Vad tycker ni?

/Meisels

 • Bambuser

 • Twitter
 • Instagram

redaktionella bloggar

Externa sportbloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

Header Torget

Externa Kultur & Nöjesbloggar (omfattas inte av UNT:s utgivaransvar)

Fler bloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

Uppsalavimmel.se - bloggar

Stadsdelsbloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

senaste nytt unt.se