• måndag 25 juli 2016
  • Familjeannonser
  • Grannar
  • Lokusjobb
  • Lokus
  • Grannar
  • Uppsala Vimmel
  • Evenemangsguiden
  • Uppgång.se
Vädersponsor:

Fredrik Nyberg

Pop & rock-bloggen

Fredrik Nyberg tar pulsen på den lokala, nationella och internationella popen och rocken.
Detta är en extern blogg utanför UNT:s utgivaransvar

Spotifylista: Fredrik Rekommenderar - Vecka 17

Lägger på sedvanligt vis ut veckans spotifylista, som innehållande runt 15 fantastiska låtar vilka på olika sätt varit på tapeten för mig den senaste veckan. Det kan handla om att de nämnts i min blogg nyligen, är aktuella med exempelvis ett albumsläpp/konsert i veckan eller helt enkelt spelats mycket i mina högtalare på senare tid. Eller varför inte allt i kombination?!

 

Här kommer vecka 17´s lista, som innehåller följande 15 spår nedan:

 

Lyssna och njut: Fredrik Rekommenderar - Vecka 17

 

 

Beach House – Myth

Bowerbirds – House Of Diamonds

The Do – Too Insistent

Frankie Rose- Carry You Under

Hannah Cohen – Carry You Under

Hoven Droven – Bjekkergauken

Jack Vreeswijk – Grimasch Om Morgonen

Lonely Dear – Calm Down

Magic Castles – Imaginary Friends

Maskinen – Signalspaning

La Sera – Love That´s Gone

SeaOfBees– Skinnybone

Sigur Ros – Ekki Mukk

Recension: bob hund, Gröna lund, 13 maj

Recension: bob hund, Gröna Lund 13 maj.

 

Inför en mycket stor och förtjust publik äntrade bob hund på utsatt tid Gröna Lunds Stora scen till stort jubel under fredagskvällen. Snart börjar tonerna av Allseende Ögat (!) att ljuda från högtalarna och jag kan inte förneka att förhoppningarna inför konsertens fortsättning skruvades upp ordentligt. Repertoaren bestog dock fortsättningsvis till stor del av alster som skapats från 2008 och framåt, men äldre melodier som Tralala lilla molntuss, Upp upp upp ner och Ett fall och en lösning blandas snyggt in i setlistan och skänker ett gammalt fans hjärta som mitt extra värme. Thomas Öberg rör sig som vanligt över hela scenen och nere hos publiken i högt tempo och det märks energimässigt ingen skillnad på honom jämfört med när jag såg bob hund på samma scen för 13 år sedan. Skillnaden nu är möjligtvis att tornen av förstärkare och högtalare som Thomas besteg nu endast är en tredjedel så höga som tidigare.

 

Konserten är genomgående harmonisk, energifylld och glädjefyllt, även om bandet till Thomas uppenbara irritation emellanåt blir tvungna att ta pauser för att stämma instrument och koppla om sladdar. Det övriga bandet verkar till skillnad mot Thomas ha lite mer avslappnad inställning till det hela, vilket bidrar till att kvällens spelning inte blir något utöver det vanliga i bob hund-sammanhang, men Thomas Öbergs energifyllda uppträdande och vassa mellansnack räddar upp det hela till en väl godkänd nivå i slutändan trotsallt.

 

Något mer som skänker mig lycka denna kväll är insikten av att bob hund ständigt lockar nya generationer av fans som verkar betydligt mer inlyssnade på det senaste materialet än jag själv. Min förhoppning är att det ger bandet motivation till att fortsätta verka ett antal år till. De har fortfarande så mycket att ge världen att allt annat skulle kännas bortkastat.

Peppar nytt material med Goat!

Lyssna och njut på nytt material från Goat, det gör jag! Hoppas på att en turné stundar...

Goat - I Sing In Silence

Recension: Freddie Wadling, Rival 1 april

Inför ett fullsatt Rival klev Freddie Wadling ut på scenen tillsammans med kompbandet som snart ska ge kvällens konsert en mäktig inramning. Sittande med sin sångpärm i knät ser han ut över publiken och funderar snart på om det är han som är kvällens aprilskämt. Kvällens repertoar består till stor del av alster från den nysläppta plattan "Efter regnet" även om det ibland bjuds på (vad jag vet) oinspelade covers. Starkast för kvällen blir en mycket storslagen cover på David Bowies "I'm deranged" som skapar gåshud och får taket att lyfta. Jag hade gärna sett fler utsvävningar av den typen, men känner ändå att denna spelning gav ett stort intryck med hjälp av Freddie Wadlings starka inlevelse och kompbandets mäktiga inramning. Jag kan bara spekulera i vilket enormt intryck den gjort med en mer sett till album varierad repertoar.

Peter Haber och Krister Henriksson hyllar Melodifestivalen

Jag vill bara se denna hyllning till Melodifestivalen om och om igen.... Är den inte underbar så säg?

 

Min årsbästalista 2015:

För er som ännu inte hunnit se min årsbästalista i UNTs pappersbilaga kommer här min årsbästalista för år 2015. Håller ni med?

http://unt.se/kultur-noje/skivor/har-ar-arets-basta-album-4026206.aspx

 

Fredrik Nyberg
Ålder: 24
Bor: I Uppsala
Bloggen lägger fokus på: Pop och rock samt dess genrer inkluderat (med reservation för utsvävningar genremässigt).
Lyssnar på: Allt - det är en ständig variation i mina hörlurar - ena stunden The Doors, den andra Mobb Deep och den tredje David Brubeck - ja, ni förstår. Varje genre har sitt tillfälle.
Gillar: Att besöka konserter och festivaler.
Gillar inte: När något kommer i vägen.
Bästa konsertupplevelser: Beach House på Hultsfred 2011 - Dreampop så vacker att du inte vet var du ska ta vägen. Jag var berörd in i ryggmärgen på grad 12 av en skala på 1 till 10.
Thåström, Annexet 2010 - Thåström var för kvällen härskare över Annexet, Stockholm, Sverige och hela övriga universum. Otroligt mäktigt.
Patti Smith, Stockholms Konserthus 2011 - Väldigt storslaget, givetvis. Vad annars när det handlar om Patti?!
E-post: thisfantasticmusic@gmail.com

Facebook: www.facebook.com/UntPopRock

redaktionella bloggar

Externa sportbloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

Header Torget

Externa Kultur & Nöjesbloggar (omfattas inte av UNT:s utgivaransvar)

Fler bloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

Uppsalavimmel.se - bloggar

Stadsdelsbloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

senaste nytt unt.se