• onsdag 26 oktober 2016
  • Familjeannonser
  • Grannar
  • Lokusjobb
  • Lokus
  • Grannar
  • Uppsala Vimmel
  • Evenemangsguiden
  • Uppgång.se
Kunderna tjänar inte på nollräntan Ledarloggen Ledarloggen
Vädersponsor:

Lisa McConnell

Luthagsbloggen

Lisa McConnell bloggar om stadsdelen Luthagen i Uppsala.
Detta är en extern blogg utanför UNT:s utgivaransvar


Follow my blog with Bloglovin

 

Alla vi som bor här!

Fick en fråga lite längre ned från JSvensson men kommentarsfunktionen här är inte världens bästa så jag svarar i ett inlägg helt enkelt. 
"Livet låter verkligen skönt där, vi har just fått en stor fin lägenhet på Pelargatan, inflytt i november! Är det mycket barn i området? Där vi bor just nu är det bara pensionärer och hundar"

Det är lite lustigt att jag skrivit så mycket om det här området men jag tror aldrig att jag skrivit något om de som bor här.
Jag vet inte varför det har blivit så för det finns så mycket härliga människor här.
Alla ni som hört av er via bloggen. Alla ni som har tid med en pratstund då och då. Och så alla fantastiska människor som jobbar häromkring. Det är klart att ni borde få mer plats här!
Så, tack vare JSvensson så får ni ett första inlägg här.

Det vimlar av barn här. Ganska många små. Och en hel del stora. Pensionärer finns det gott om. Trevliga som tusan och alltid på språng. Ett helt gäng studenter bor här också och håller liv i Valborgstraditioner och terminsstartsfester så att vi som tillhör medelåldersgänget kan känna oss lite extra gamla ibland. 
Och hundar, det verkar varenda människa ha.

De flesta som har barn känner till slut igen varandra på ett eller annat sätt. Antingen för att barnen rör sig i flockar in och ut hos varandra eller för att vi stått och frusit vid samma fotbollsplan.

Så för att sammanfatta så är det ett livligt område som på vardagkvällar i november är lugnt som tusan, med lika delar ungdom, medelålder och äldre. 

Jag hoppas ni kommer trivas här i hörnet av Stabbyfältet!

Vackra, härliga sommarkväll...

... så kom du äntligen tillbaka. 
Och det är precis såna här kvällar, när solen går ner över domkyrkan och uteserveringarna är fullsatta som jag känner mig som mest hemma i Uppsala. 
För visst är Värmlandsskogen fantastisk men såna här kvällar så är Uppsala exakt lika bra.

Uppsala

Mjöl i stora lass!

Mullhyttan

Det är spännande med gamla kvarnar.
Kvarnen i Mullhyttan producerar en hel massa mjöl under Marknadshelgen inför ögonen på massor av nyfikna besökare.
Det stora vattenhjulet arbetar utanför kvarnfönstret och ett rytmiskt ljud av maskiner som arbetar sprider sig inne i kvarnen.

Mullhyttan

Barnen får känna och se de olika mjölsorterna och vilket sädesslag de kommer ifrån men när vi ska ned i källaren och se hur kvarnen ser ut under golvet så vill ingen följa med ner i mörkret.

Listboken

Alla kvällar utan tv gör under för läsningen.
Jag är inne på sommarens 6:e bok och har tre på tur.
En loppisbok som jag läser i lite då och då just nu är Listboken av David Wallechinsky & Amy Wallace.

Den är en helt fantastisk bok om man älskar listor. Jag har hittat så otroligt mycket roliga, fashinerande och bra att veta saker.
Sen finns det självklart en hel del värdelösa listor. En del av dom är så bisarra att det är roligt. Andra är bara tråkiga. Som "10 män som grät offentligt". Då är det roligare med " 8 konstverk som hittades på oväntade vis". Tänk dig att du går ut och plöjer åkern och får upp Venus de Milo! 


När marknaden kommer till byn!

Bussen åker sakta genom Mullhyttan. Det lilla samhället som i vanliga fall är ett sömnigt litet ställe är fullt av liv och rörelse. Det är fredagkväll innnan årets stora händelse. Marknadsstånden har börjat poppa upp här och var och borta vid den gamla kiosken där bussen i vanliga fall ska stanna till står en stor karusell i vägen.
Bussen stannar till vid vägen istället och vi fortsätter bort över fälten mot sommarstugan för att sova en natt innan Mullhyttemarken drar igång.

Tidigt på lördagen åker vi tillbaka. Byn är full av människor. På jakt efter älgkorv, munkar och billiga strumpor.
Det är några år sedan jag var här sist. Det är väldigt många år sedan jag var här för första gången med marknadspengar i fickan på jakt efter begagnade serietidningar.
Det är inte mycket som har ändrat sig. Utbudet är detsamma. Solen skiner över marknadsstånden och borta vid kvarnen serveras kaffe med dopp, precis som förr, men nu är det mina barn som har marknadspengar i fickan och letar fynd. 

Själv går jag mest omkring och är nostalgisk och glad över att det fortfarande finns en marknad här på landet. Glad över nybakat bröd och fiskevagnen som säljer färska räkor. Fashinerad över att alla fortfarande köper marknadsgodis som om det här är enda chansen de har att köpa något gott. 

Så åker vi hem till sommarstugan igen. När kvällen kommer plockas marknadsstånden ned för att ge plats åt veteranbilarna som rullar in på söndagen och när måndagen kommer så är årets stora händelse i byn över för i år.

Mullhyttemarken Mullhyttemarken
Mullhyttemarken

Namn: Lisa McConnell
Bor: Stabby/Luthagen
Familj: Man och 2 barn
Bäst med min stadsdel: Stabbyskogen, förändringen som pågår och närheten till centrum.
E-post: lisahmcconnell@outlook.com


Uppsala Domkyrka
Pinterest!

På Instagram heter jag lisahmcconnell. Följ mig gärna!redaktionella bloggar

Externa sportbloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

Header Torget

Externa Kultur & Nöjesbloggar (omfattas inte av UNT:s utgivaransvar)

Fler bloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

Uppsalavimmel.se - bloggar

Stadsdelsbloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

senaste nytt unt.se