• torsdag 27 oktober 2016
  • Familjeannonser
  • Grannar
  • Lokusjobb
  • Lokus
  • Grannar
  • Uppsala Vimmel
  • Evenemangsguiden
  • Uppgång.se
Matchtipsen – 27/10! Holmgrens innebandy Holmgrens innebandy
Vädersponsor:

Alexander Mayborn

Mayborns videoblogg

I vinter reser Sirius Bandy land och rike runt för att spela i bandyns elitserie. Genom lagets frispråkiga anfallsstjärna Alexander Mayborn kan du följa laget under säsongen och få veta vad som händer bakom kulisserna. Varmt välkommen till Mayborns videoblogg.

Follow on Bloglovin
TILLBAKA TILL UNT.SE/SPORT

Tack Uppsala, tack Sirius

Sista dansen med den vackraste av dem alla. Tack för allt Sirius. Tre säsonger har jag haft äran att bära Sirius blåsvarta tröja. Detta blir mina sista matcher.

Det är tre underbara säsonger för denna klubb som utan tvekan ligger mig varmast om hjärtat. Mycket tack vare allt folk runt omkring klubben. Lagkamraterna, ni på läktaren, gubbarna som är parkeringsvakter på våra matcher, Västra sidan, alla som jobbar i föreningen, anställda som ideella. Listan kan göras hur lång som helst.

Ni människor vet verkligen hur man får en kille från en mindre stad att känna sig hemma.

Sirius känns verkligen som en familj på många sätt och självklart är det jobbigt att behöva ta beslutet att lämna. Det är dock dags att skaffa sig en utbildning, som tyvärr inte finns här i Uppsala, och ta nästa kliv i livet.

Jag tar med mig minnen och upplevlser som jag inte hade bytt bort mot något annat. Som att åka in på isen, inför 9000 personer på Studan och spela semifinal, bada badtunna med skridskor på för att fira ett hat-trick, för att inte tala om alla magiska resor till/från bortmatcher med Högbergs buss.

Jag hoppas kunna få komma tillbaka till Studan som åskådare i framtiden, heja fram Sirius till segrar och träffa alla underbara människor igen.

För det är ni människor som gör denna klubben till den vackraste klubben i detta land.

Nu är det dags att spela kvar denna föreningen i Elitserien.

Tack Uppsala, tack Sirius, tack för allt ni givit mig! Kärlek / Mayborn

Avgörande målet mot Hammarby "succésäsongen 08-09" (pass från Eskhult såklart)

 

En av alla trevliga "fester" med Sirius Bandy, fick äran att skriva en text och sjunga en låt till våran fd ordförande Janne Sjonemark när han skulle avgå. En underbar man som jag beundrar mycket.

 

En säsong ingen kan ta ifrån Sirius Bandy.

 

 

Ni som har en kvinnlig sambo förstår.

Ni som har en kvinnlig sambo förstår. Låg ett brev när jag kom hem förut från dessa två.

 

 

Hejsan Rebecka. Vi två önskar dig en underbar alla hjärtans dag! Jag, Mr.Hårklämma vill också tacka för att jag och mina homies får ligga å skräpa i precis hela lägenheten medans Miss Topps tackar som ödmjukast för att du låter henne och hennes väninnor ligga i badrummet och mysa efter användning. Ingen av oss gillar nämligen att bli "städade" som ni människor kallar det! Du är världens bästa ägare! Ps hälsa han den där Alexander du bor med att han ska ge fan i att slänga oss bara för att spela duktig inför dig! Puss puss! / mr.hårklämma och miss topps! Ps. Vi är överallt. Ds

En historia från 2009

Jag berättade denna historian för Säleby för någon vecka sedan. Han tyckte den va så rolig och jag lovade honom att skriva ner den. Här har ni den.

Januari 2009, det är matchdag. Jag minns inte vilka vi ska möta men bandyn är stekhet i Uppsala. Det går bättre än någonsin för mig och jag gör mål på löpande band. Vi i Sirius kommer från ingenstans, vinner match på match och överraskar alla. Det var denna säsongen 2008-2009 som senare skulle få smeknamnet "succésäsongen".

Jag tog en promenad på matchdagen mitt i centrala Uppsala. Helt plötsligt möter jag ett bekant ansikte. En kille som är ett par år äldre än mig och från samma lilla stad. "Hallå där, de va inte igår" säger han och vi byter lite vänliga fraser innan han säger "Ja, jag ser att de går bra för dig och laget, fan va kul".

"Ja absolut de e jätteroligt" svara jag och ställer frågan "och du krigar på med hockeyn eller?" Samtidigt som jag försöker placera vart han spelar nu.

Den ödmjuka killen svarar att han har varit skadad en längre stund, knät är dåligt men att han nu är på väg tillbaka och är i stan för att vara andrakeeper när hans lag möter Almtuna uppe i gränbyhallen.

Gud va roligt svarar jag och önskar honom lycka till. Vi småpratar lite hastigt i någon minut innan vi säger adjö. Vad kul tänkte jag, att träffa han, från samma stad och samma hockeyförening som jag en gång lirade i.(jag spelade hockey fram tills jag var 15) Men gud va tråkigt de måste vara att stå och öppna båsdörren i Allsvenskan. Starkt av han att köra på, trots skadan.

Själv gick ju allt som en dans just då och även om bandy är en liten sport så hade till och med han koll på att det gick bra för oss och mig så tuppkammen växte lite till inför de kommande matcherna.

Vad vill jag då ha sagt med detta? Det är väl ingen speciell historia? Nej absolut inte, om det inte var för att killen nu är nu en av världens bästa hockeymålisar, heter Viktor Fasth och inte längre öppnar båsdörrar i hockeyallsvenskan utan räddar puckar på löpande band i NHL.

Det svänger fort i idrotten, ikväll har vi Motala hemma. Sista seriematchen för säsongen och vi ska göra allt för att vinna, kanske vi kan slippa kval för att hålla oss kvar? Jag har precis druckit en kopp kaffe hemma. Nu ska jag rensa kattlådan och sedan laga mat.

Jag undrar vad Viktor gör , "krigar på" med hockeyn?

 http://www.aftonbladet.se/sportbladet/hockey/internationellt/nhl/article16183093.ab

Unnar den krigaren all framgång.

 

Ses ikväll på studan hoppas jag. Bara kärlek / Mayborn

 

Sirius årskurs 4 b åker på klassresa

Underbart skön seger igår över Västerås, fruktansvärt viktigt och kul att Viktor fortsätter ösa in mål.Dock är det redan nu fokus på morgondagens match mot svåra GAIS nere i Göteborg.

Vad behöver då en kille som börjar närma sig 30 år när man skall åka iväg med ett gäng killar och spela match? Ett schema såklart. Ett schema som liknar schemat man fick av fröken när man i årskurs fyra skulle på ge sig iväg på klassresa. Tandborste och tandkräm är nerpackat det är dags att rulla ner mot västkusten, bästkusten.

Håll tummarna för oss. Tack för igår!  / Maya

 

 

 

19.00 Ikväll

19.00 Ikväll. Fritt inträde! 

redaktionella bloggar

Externa sportbloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

Header Torget

Externa Kultur & Nöjesbloggar (omfattas inte av UNT:s utgivaransvar)

Fler bloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

Uppsalavimmel.se - bloggar

Stadsdelsbloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

senaste nytt unt.se