• tisdag 21 oktober 2014
SvCupen. Ännu inga speldagar - "Fullständi... Fotbollsbloggen Fotbollsbloggen
Vädersponsor:

Kent Westman

Hockeykoll

Kent Westman bloggar om hockey, lokalt, nationellt och internationellt
Detta är en extern blogg utanför UNT:s utgivaransvar >br>


TILLBAKA TILL UNT.SE/SPORT

Är Almtuna ett topplag?

"Vi ser oss själva som ett topplag som är med och kvalar till SHL" var lagets målsättning inför säsongen - en målsättning man i skrivandets stund faktiskt lever upp till, inte bara tabellmässigt, utan även sett till hur man uppträder som lag på isen i stora lag sett till de senaste matcherna. Efter tio omgångar ligger Almtuna på en femteplats i tabellen med 17 inspelade poäng, sex poäng från förstaplatsen. Den stora frågan är väl då om man faktiskt också kommer att befästa sin roll som ett eventuellt topplag?

Det som jag ser som en nyckel till framgången just nu är jämnheten i laget - det är ju bara att titta på både poängliga och +- statistik. I något överdriven mening så finns det ingen speciell (bortsett från några få undantag) spelare som sticker ut nämnvärt åt något håll i den bemärkelsen; det jag menar med det är att det finns flera spelare som kan producera, samtidigt som t.ex. backuppsättningen gör sitt jobb bakåt där Johan Holmqvist, med facit i hand, har visat sig utgöra en enorm trygghet som sista utpost i lagbygget.

Det småtrevliga med den här jämnheten, förutsatt att jag nu analyserar det hela på ett korrekt sätt, är att den förmodligen bara kommer att bli bättre ju längre serien lunkar på. Jag vill åtminstone tro att små detaljer i spelet kommer att förbättras med tiden, vilket förhoppningsvis gör att Almtuna inte bara är i/är i närheten av toppskiktet av tabellen en kortare stund.

Det finns saker att jobba på, t.ex. detaljer i uppspelen då man hamnar under press i egen zon (någonting man utvecklat mycket under säsongen) eller varför inte spelet framför egen kasse? Eller varför inte specielteams och/eller klockrena avslut? Ur ett perspektiv på att vara ett "topplag som är med och kvalar till SHL" kan man vara hur petig som helst och frågan är väl hur pass petig man bör vara med tanke på tabelläget, det faktum att laget vinner matcher för stunden och att det faktiskt är "lilla" Almtuna vi pratar om? Nja, inte så överdrivet kanske? Men när man ändå tar upp frågan, varför ska man då inte vara lite småpetig? Det är ju inte min målsättning, utan lagets och det finns heller ingen tid för grabbarna att slå sig för bröstet och känna sig nöjd med det man presterat hittills - det finns alltid saker man kan bli bättre på, speciellt då man ser sig själva som ett topplag.

Nåväl, åter till jämnheten och balansen i laget som jag skulle vilja pusha vidare en del på - visst känns ändå samtliga formationer unika och samtidigt farliga på sitt sätt? Man har ett välbalanserat lag överlag bestående av flera olika spelartyper som kompletterar befintliga kedjeformationer och backuppsättningar på ett bra sätt - den kedjeformation som är som mest formtoppad för dagen, låt säga en senare sådan, kan mycket väl utgöra lagets första-line för kvällen, detta helt i sin taktiskt passade ordning så klart. Men den traditionella "fjärde-linen" som bara ska in och köra etc. har med tiden i den moderna hockeyns utformning suddats ut mer och mer vilket blivit allt mer tydligt i dagens Almtuna - alla kedjor kan producera och är skapade för att kunna producera - det är bara att välja och vraka. Beskrivningen ovan är väl ändå perfekta ingridienser för ett eventuellt topplag?

Vidare, det man gjort bra är att man lyckats hitta välfungerande formationer överlag där personkemin och rollerna kompletteras på ett bra sätt - se bara på kedjan Johan Berggren, Victor Rollin-Carlsson och Fredrik Vestberg som var helt fantastisk mot t.ex. Björklöven. Att Almtuna inte är ett lag som öser in mål är ett faktum, så man kan ju fråga sig om laget saknar en naturlig målskytt? Svaret på den frågan är ändå nej, det finns folk som ska göra det jobbet som ännu inte "kommit igång" ordentligt. 

Det enda man egentligen sitter/står och hoppas på just nu är väl att det ska lossna ordentligt individuellt för vissa spelare i befintliga kedjeformationer - här senast t.ex. Michael Haga (hoppas det håller i sig). Andra spelare man hoppas mycket på ur den bemärkelsen är t.ex. Martin Janohls (3+2), Simon Mattsson (1+2) och Sebastian Selin (2+0) som kan betydligt mer produktionsmässigt än de visat upp hittills. Men med jämnheten och balansen som trygghet i laget, så känner jag mig ändå trygg med att det med tiden kommer att lossna mer produktionsmässigt för pojkarna nämnda ovan - man spelar utan press för stunden vilket är bra.

Så åter till frågan då. Är Almtuna ett topplag just nu? Nja, delvis, men man är på god väg helt klart förutsatt att man kämpar vidare på inslagen väg - man kan absolut inte fyllas av en känsla av nöjdhet - gasen i botten hela tiden, varje dag i varje byte tack! Man har förutsättningar för att lyckas; jämnheten och balansen, ett seriöst tränarteam som jobbar målmedvetet med lag- och spelarutveckling där "topparna" inte riktigt kommit igång ännu samtidigt som laget nog har hockeyallsvenskans bästa målvakt i Johan Holmqvist. 

Tumbs up!

På Onsdag möter man Mora som ligger på 23 poäng. Jag tror Almtuna kommer att vinna med 3-1.

***
Det var väl ingen som missade Eric Jacobssons (född 96) olika byten mot Björklöven? Har för mig att han hade #13 på tröjan och #11 på hjälmen (supersyn). Snacka om speedkula! Honom vill jag se mer av framöver helt klart! Schysst ändå att man kan lyfta upp från J20 för att fylla ut truppen när det behövs.

***
När man väl nämner J20. Man leder serien efter fem spelade matcher på 15 poäng och 33-12 i målskillnad. Här näst (på lördag) möter man Nacka som ligger på andra plats i tabellen. Ska detta bli året man avancerar uppåt i seriesystemet? Joachim Gellerstedt är som bekant tränare i laget - tror jag kommer återkomma mer i frågan framöver!

***
Jag har förresten slutat att godkänna kommentarer på UNT - känns mer seriöst om folk står för det man säger under sitt riktiga namn istället, så därför hänvisar jag till Facebook.

På återseende.

Detta inlägg kan ni ENBART kommentera på hockeykoll på facebook!

Pokerräven Holmqvist

Inför Vita Hästen körde UNT en artikel om Sebastian Hartmanns poängproduktion som efter förlustmatchen mot Vita Hästen fortfarande låg kvar på samma nivå, dvs. noll. Min tanke var direkt att ett otränat öga säkerligen, något ofrivilligt, hädan efter kommer att lägga fokus på helt fel saker kring "Basse" och hans egenskaper som tillför laget en extra dimension? Missar man vilken enorm utvecklingspotential han har och vilka stora steg han redan tagit utvecklingsmässigt den här säsongen? 

Vet inte hur ofta jag bara ler inombords då jag för mig själv bekräftar hans nutida (utvecklingsbara) och framtida (om han fortsätter att utvecklas lika mycket som han gjort inför den här säsongen) "storhet" på isen; 

- Riktigt god förmåga att läsa och förutse spelet i sin helhet utan egoistiskt tänk vilket gynnar medspelarna; skapar ytor.
- Stundtals mästerliga passningar till sina medspelare som dock måste förvalta/förutse "mackorna" på ett bättre sätt.
- Den småfula, arroganta och irriterande spelstilen som retar gallfebern på motståndarna så dom kommer ur balans. Om man kunde få poäng i att se till att laget får powerplay så skulle nog Hartmann leda den ligan.
- Spelar fysiskt och rejält, fullföljer alla situationer och tar för sig, har till och med börjat åka skridskor när det är dags att byta kedja! Hah...

Skulle kunna mala på med en hel del mer, men det jag vill få fram är att Hartmann har ett väldigt brett register och är en väldigt mångsidig spelare och det är just DET som gör honom så intressant i och med att varje liten del bara blir bättre och bättre - poängen kommer nog att rassla in inom sin tid. Men om det nu inte lossnar, whatever... I mina ögon får Hartmann gärna stanna på noll poäng förutsatt att han även i fortsättningen gör sina medspelare betydligt bättre och fortsätter utvecklas/bidra i samma stil han gör nu - helt klart en topp 5 spelare i Almtuna enligt mitt tycke.

***
Nåväl, matchen då? Tja, hemmaklacken körde på non-stop i de första tio minuterna av matchen vilket tände laget en hel del. Länge sedan jag sett Almtuna spela så bra som i de första 10 minuterna som innehöll allt från frilägen/monster-räddningar, grymt uppträdande i spel 3-5, mål och härliga och kreativa uppspel där man faktiskt spelar sig ur egen zon och byggde upp konstruktiva anfall. Rolig och publikvänlig hockey helt klart!

Men strax efter 2-0 målet började jag känna en viss oro inombords. Det kändes som att allt helt enkelt gick lite för bra - spelet klaffade som aldrig förr och det riktigt syntes att man till slut hamnade i den mentala "shit va vi är bra"-fällan. Man slutade spela smart och enkelt - ville gärna ta den där omöjliga passen genom motståndarens byxa istället för att spela enkelt, konsekvent och disciplinerat. Med tiden, med både tur och skicklighet av Vita Hästen kombinerat med Almtunas mentala tillstånd, så jämnade spelet ut sig en hel del och sett till Johan Holmqvists monsterräddningar i matchen så är nog resultatet ändå ganska så rättvist. Men surt som sagt - det känns som att man kunde ha punkterat matchen med både 3-0 och 4-0 om man bara spelat enklare.

***
Måste kommentera Johan Holmqvists spel också så klart - känns han inte som en riktigt tightspelande pokerräv ändå? Sitter där vid pokerbordet och foldar och foldar (blockerar hellre än att ta några större risker) gång på gång för att spela safe och invänta rätt tillfälle (en långpass till offensiva blå) och rätt som det är synar han en all in (fyrtal) på rivern och slänger upp en royal i form av en monsterräddning. Var försiktigt tveksam till värvningen av Holmqvist inför den här säsongen, men nu tvivlar jag inte någe mer - kan mycket väl vara hockeyallsvenskans bästa målvakt.

***
Robin Press leder poängligan i hockeyallsvenskan med 4 mål och 6 assist samtidigt som Victor Ekarv toppar AIK:s med 1+4. Halvsåg AIK här om dagen och det var totaldominans av Ekarv på isen för AIK. Tycker det är ett stort misslyckande av Almtuna att dessa två killar spelar i andra hockeyallsvenska klubbar i närområdet - att värva hem dem på sikt känns mer och mer avlägset med tanke på deras framgångar. Jag har all förståelse och respekt för hur man valt att bygga laget - köper det alla dagar i veckan. Men ur ett långsiktigt perspektiv, där man vill satsa på egna produkter - finns det en plan för att locka hem dessa killar i stenhård konkurrens med andra? Jag tror tyvärr tåget har gått - synd.

***
Så, 8 poäng efter 6 spelade matcher - godkänt eller inte? Godkänt är mitt svar. Det känns som att Almtuna kommer att bli bättre och bättre med tiden - ibland kan man nästan ta på det man förmodligen jobbat väldigt mycket med på träningarna då det ger så pass synligt resultat på isen. T.ex. nu senast mot Vita hästen; antalet gånger man spelade sig ur egen zon och vände spelet i någon intränad variant ökade minut för minut. Det är just detta som får mig att tro att ja, kanske Almtuna ändå har någonting att göra där någonstans närmre toppen av tabellen? Lagets utvecklingspotential är helt klart åt det positiva hållet, men det gäller att jobba hårt och vara konsekvent i allt man gör för att ens ha en chans att hänga på så klart. Men allt jämt så känner jag mig ganska nöjd med det jag ser ändå!

***
På återseende.

Detta inlägg kan ni OCKSÅ kommentera på hockeykoll på facebook!

Hemsk hemmapremiär

Gårdagens match mot BIK Karlskoga började fel redan innan matchen var igång. Inledningsvis var det tänkt att det skulle vara en tyst minut för en Almtuna-supporter som avldidit, någonting som både stördes och förstördes av bortaklacken som strax innan nedsläpp börjat bråka med ordningsvakter och polis. Nu vet jag ju inte hela historien kring tumultet som uppstod, men helt klart förstörde det väldigt mycket generellt - det skapade ilska och irritation bland både publik och spelare och frågan är om det inte smittade av sig på laget som helhet? Kan inte minnas någon match där jag sett Almtuna så övertända och irriterade och det märktes inte minst på lagets summering av antalet utvisningsminuter som landade på hela 57! När hände det senast tro?

Nåväl, två omgångar och en poäng. Ingen bra start den här säsongen heller. I matchen mot Karlskrona tycker jag att man var värd minst två poäng och i matchen mot BIK Karlskoga så kändes Almtuna som det bättre laget de korta stunder man fick spela 5 mot 5 - men vad spelar det för roll då man får sitta i utvisningsbåset gång på gång? Det är för tidigt för att måla fan på väggen - det finns mycket potential i laget och jag känner mig inte orolig än så länge förutsatt att man inte fortsätter med den övertända och ilskna biten även i fortsättningen. Här näst möter man AIK på bortaplan vilket i sig inte blir en lätt match så klart. Orkar man resa sig? Vill ogärna att laget hamnar i ett läge redan nu där eventuell tvivel börjar sätta sig hos både spelare och fans - en gång är ingen gång, bara vända på bladet och gå vidare och lära sig av misstagen som gjort att man inte vunnit.

***
57 utvisningsminuter som sagt. Nu fick man bra träning i att spela boxplay. Tycker man gjorde det bra - speciellt Martin Karlsson var en pigg spelare i spelformen; har förmågan att kunna checka och pressa i rätt ögonblick för att sedan ställa om till anfall. Saknade Tobias Hage i boxplay - tillsammans med Karlsson kommer det att se ännu bättre ut framöver. Att släppa in två mål i spel 5-3 känns mer som en självklarhet med tanke på hur mycket Almtuna fick spela 5-4; det tar på krafterna - i spel 5-3 ska man dessutom i regel göra mål och det gjorde BIK Karlskoga två gånger även fast Johan Holmqvist var riktigt bra i kassen. Men alla utvisningar förstörde så klart matchen i sin helhet - håller man sig på banan så tror jag Almtuna absolut kan bli ett farligt lag. Men trillade man av banan pga. övertändning och ilska eller hängde man helt enkelt inte med i svängarna?

***
Någonting jag inte hängde med på var 0-3 målet, jag hade blicken fast på det som hände vid Karlskoga-kassen när Sebastian Hartmann och Mattias Modig hade en liten fight - väntade som mest på att spelet skulle bli avblåst. I ögonvrån ser jag då att Karlskoga börjar jubla över ytterligare ett mål. Efter målet åkte Modig ut en tvåa för slashing - någonting som hände innan BIK Karlskoga gjorde 0-3? Eller var det efteråt? Hängde inte riktigt med i svängarna som sagt.

***
1312 åskådare på läktaren samtidigt som det bjöds på kulturnatten och BMX-trix vid slottet. Är det godkänt eller inte? Jag har inga som helst förhoppningar om att Almtuna ska landa på särskilt högre än så förutom när man typ möter AIK. Det brukar ju vara så, 1200 pers och jag.

***
AIK på bortaplan här näst. Almtuna-produkten Victor Ekarv har gjort så pass bra ifrån sig att det sägs ha väckt en del intresse från SHL. Just Ekarv är väl den spelare jag mest "legat på" kring på försäsongen då jag försökt fiska vilka centrar man vill ha till klubben. Kommer man att ångra sig bittert att man inte högg när man hade tillfälle då man summerar både Ekarv och Almtunas säsong?

***
Pappersstrul och sen registrering med Michael Haga. Blir han spelklart mot AIK? Hoppas det!

***
På återseende.

Detta inlägg kan ni OCKSÅ kommentera på hockeykoll på facebook!

 

Nertränat AIS förlorade i genrepet

Den första försäsongsmatchen på hemmaplan var också försäsongens sista - den slutade med 3-2 förlust mot AIK inför drygt 500 personer på läktaren. Att försöka dra allt för stora paralleller just nu om både det ena och det andra känns svårt, eftersom det hela måste sättas i perspektiv till vart man befinner sig träningsmässigt just nu.

AIS - ett nertränat lag
Ska ge ett exempel för att förklara vad jag menar; Sebastian Selin, ett spännande nyförvärv från division ett, sägs vara en av lagets bästa skridskoåkare. Efter drygt 10 minuter av matchen kunde man konstatera att Selin absolut hänger med i det hockeyallsvenska tempot och har tillräckligt god fysik för att spela på den här nivån.

När klockan stod på 13.30 vändes den bilden helt upp och ner - Selin såg helt plötsligt väldigt seg ut, gled mest runt och pustade och tog inte för sig, han tappade fokus och var hela tiden steget efter vilket ställde till det en del för sina kedjekamrater Fredrik Vestberg och Emil Lundberg. Detta höll sedan i sig hela den andra perioden, en period Selin avslutade med att sitta ensam i ungefär fem minuter innan han gick in till omklädningsrummet. Kanske det var ett sätt att reflektera över sitt spel i det tysta eller ett försök i att hitta ny energi inför tredje? Selin ryckte upp sig en hel del i den tredje perioden och skapade flera bra lägen - bland annat ett skott i ribban och ett i mål.

Hur som helst, för att komma till sak - Almtuna är i en fas just nu där man är väldigt nertränade och nästa vecka kommer man att släppa på belastningen för att vara i topp runt seriestarten mot Karlskrona den 11 september och framåt till vecka 37 och 38. Just Selin är tydligt exempel på fenomenet i sig. Men men, ingenting ska självklart ursäktas med det - AIK är möjligtvis i ett liknande läge, vad vet jag? En förlust är alltid en förlust och jag tycker att Almtuna inte direkt var på tårna i den första och delvis den andra perioden - tredje såg betydligt bättre ut. 

Fokus på rätt saker
Om man bortser från det så känns det som att Almtuna är ett lag som kommer gynnas mycket av när spelet flyter på - då det påminner lite om "Hawaii-hockey" så att säga - då är man riktigt bra! När speletsekvenser förstörs i mittzon och man hamnar i press i egen zon så har man det svårare dock. När man väl vann puck så hade man svårt att hitta klockrena spelvägar ur egen zon - att man tränat mycket på detta syntes dock.

Ett tydligt exempel på det är i den första perioden; två AIK-forwards sätter press och kör fast puck i hörnan - tre AIS-spelare åker direkt in och börjar hugga samtidigt som två forwards positionerar sig framför Johan Holmqvist - en spelare (A) strax framför "honken", en spelare (B) lite längre fram vid sidan nära defensiva blå, inte allt för långt mot kanten.

När väl AIS-spelare vann puck i hörnan så gick passen direkt till spelare A som i sin tur förlängde snabbt till spelare B som satte fart ur zon, tätt följandes av spelare B, vilket ledde till en farlig spelvändning. Det hela bevisar att laget tränar på rätt saker - det kanske inte alltid fungerar i matcherna, men när det väl gör det så kommer ett formtoppat lag att vinna matcher på smarta och intränade spelvändningar.

Powerplay
Kommer helt klart att vara en spelform som kommer att vara en nyckel till framgång kommande säsong. Igår fick man chansen 3-4 gånger om jag inte minns fel och gjorde ett mål (Almtuna gjorde även mål i spel 6-5). I powerplay formerade man följande uppställningar:

Uppställning 1:
Simon Mattsson - Emil Lundberg - Sebastian Selin

Phillip Bruggisser - Martin Janolhs

Uppställning 2:
Sebastian Hartmann - Victor Rollin-Carlsson - Fredrik Vestberg

Fredrik Sandgren - Patrik Norén

Jag tycker att Almtuna var bra i spelformen och det känns som att man hittat två uppställningar som kommer fungera väl. I överlag så var Almtuna riktigt bra matchen igenom i att skapa trafik och farligheter framför motståndarnas kasse - man högg på returer och skapade farligheter. I boxplay rullade man runt på halva laget kändes det som - svårt att se något mönster där förutom att man inledningsvis gav Mattias Johansson och Martin Sandgren chansen och därefter Johan Berggren och Martin Karlsson.

***
Patrik Norén kommer bli ett värdefullt tillskott i laget - har saknat en smart och kylig back som vågar hålla i pucken längs offensiva blå utan att göra misstag. Har förmågan att lugna ner ett intensivt spel så medspelare får chansen att positionera sig i anfallszon.

Rollspelaren Martin Sandgren hann väl bara vara inne på isen i nån sekund i den andra perioden innan han började bråka med en motspelare - hördes och syntes på isen och gjorde det bra. Kommer bli en rolig spelare att följa kommande säsong - känns stabil och kommer förmodligen bli en spelare som bryter mönster och visar vägen.

Martin Janolhs (guuu så krångligt efternamn) fick en annan att tänka på Martin Karlsson i sina bästa stunder - kommer definitivt att bli en publikfavorit. Vågar utamana, känns teknisk och avig i sitt agerande - visar vägen offensivt samtidigt som han har bra fart på rören.

Michael Haga, som spelade center tillsammans med Sebastian Hartmann och Oscar Milton, utmärkte sig inte nämnvärt. Däremot var Milton helt lysande - snacka om att han utvecklats mycket på senare år, kommer i framtiden att utgöra en viktigt hörnsten i bygget. Hartmann har byggt upp sig en del under försäsongen - känns som att han vuxit en hel del, både fysiskt och mentalt. Ser rejäl och stabil ut och deltar mer aktivt i spelet utan puck i jämförelse med föregående säsong.

***
Inom kort drar säsongen igång - den mest intressanta säsongen i hockeyallsvenskans historia (nästa säsong kommer vara hockeyallsvenskans mest ointressanta skulle jag tro) skulle jag vilja påstå. Nytt uppflyttningssystem osv. då SHL skall utökas till 14 lag. Almtuna har stuckit ut hakan och vill vara med i racet mot SHL. Är det dock möjligt? Återstår att se, men om det vill sig väl för de hockeyallsvenska lagen så kommer hela fyra lag att flyttas upp den här säsongen. Kommer Almtuna vara ett av dem?

Den 11 september drar det igång!

Äntligen!

***
På återseende.

Detta inlägg kan ni OCKSÅ kommentera på hockeykoll på facebook!AIS: "Vi ser oss själva som ett topplag som är med och kvalar till SHL"

Stärkta av vinsten mot Timrå IK med 2-0 satte spelare och ledare sig ner tillsammans för att diskutera klubbens målsättning för säsongen 2014/2015. Efter långa och meningsfulla diskussioner kom man tillslut fram till en gemensam målsättning som förankrats väl i gruppen. Målsättningen, som ordagrant lyder "Vi ser oss själva som ett topplag som är med och kvalar till SHL" kommer säkerligen väcka en del uppståndelse i media då Almtuna, av de flesta, tippas hamna någonstans i mitten av tabellen.

- Vi ser oss själva som ett topplag och kommer jobba för det. I slutändan vill vi vara med och tävla i kvalet till SHL, säger Almtunas assisterande tränare Tobias Pehrsson då han kommenterar lagets målsättning för säsongen. - Vi hade ett långt möte med gruppdiskussioner med mera, och då framkom detta.

Hur gick diskussionerna?
- Oj, diskussioner om vad och hur vi tar oss till målet var långa och meningsfulla med många bra åsikter. Känns som vi alla har en gemensam samsyn. Det känns starkt förankrat och gruppen har själva varit involverade i arbetet, avslutar Pehrsson innan han måste rusa iväg på ännu ett lagmöte.

Almtunas sportchef Björn Danielsson håller med både tränare och spelares uppfattning om lagets förmågan att kunna nå toppen.

Tycker du att målsättningen svarar mot det lag du byggt ihop? Är Almtuna tillräckligt konkurrenskraftiga för att kunna utmana i toppen?

- Det tycker jag. Vi är nöjda med det lag vi har och tycker vi har en väldigt stark grupp som vi tror på.

Är det någon lagdel du skulle vilja lyfta fram som extra viktig och betydelsefull i jakten på SHL?

- Att vi spelar som ett lag och har tydliga roller tycker jag är vår största styrka. Sen har vi lagt till lite mer erfarenhet och lite mer skicklighet tycker jag.

Apropå erfarenhet. Hur pass bra är egentligen Johan Holmqvist? Är "honken" hockeyallsvenskans bästa målvakt?

- För mig är Honken den största vinnarskallen i hockeyallsvenskan. Han tävlar alltid. Honken är en fantastiskt bra målvakt. Även Alexander sahlin är riktigt bra och vi är väldigt nöjda med målvaktsparet,
avslutar Danielsson.

***
Ja, vad ska man säga om det här då? Spännande!

Den demokratiska processen har haft sin gång - många undrar nog vart man egentligen har säsongens Almtuna. Flera hockeytyckare och "experter" har som sagt tippat laget i mitten/nedre regionerna av tabellen kommande säsong. Men känslan säger att kontinuiteten och harmonin man har i laget kommer att spela större roll än vad man kan tro den här säsongen. 

Det nya och kaxiga (kanske man kan kalla dem nu?) Almtuna som präglas av ungdomlig entusiasm blandat med rutinerade och kloka rävar kanske har en chans att utmana i toppen ändå? Jag måste kolla igenom de övriga lagen närmre innan jag bildar mig en klockren uppfattning kring det hela. Men helt klart känns åtminstone den halvdöda hockeysäsongen helt plötsligt väldigt intressant och spännande igen - vågad målsättning som jag ändå är beredd att våga att tro på. Almtunas lagbygge känns stabilt och välbyggt - kanske saknas det klockrena målskyttar? Uhmm uhmm... Återkommer kring det hela framöver, men vad tycker ni om Almtunas målsättning? Är det realistiskt eller inte?

Vad tror ni om det hela?

***
På återseende.

Detta inlägg kan ni OCKSÅ kommentera på hockeykoll på facebook!

redaktionella bloggar

Övriga sportbloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

Externa Kultur & Nöjesbloggar (omfattas inte av UNT:s utgivaransvar)

Fler bloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

Uppsalavimmel.se - bloggar

Stadsdelsbloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

Uppsalavimmel.se

senaste nytt unt.se