• onsdag 1 oktober 2014
SILLY SEASON 2014/15 High & Low High & Low
Vädersponsor:

Kent Westman

Hockeykoll

Kent Westman bloggar om hockey, lokalt, nationellt och internationellt
Detta är en extern blogg utanför UNT:s utgivaransvar >br>


TILLBAKA TILL UNT.SE/SPORT

Pokerräven Holmqvist

Inför Vita Hästen körde UNT en artikel om Sebastian Hartmanns poängproduktion som efter förlustmatchen mot Vita Hästen fortfarande låg kvar på samma nivå, dvs. noll. Min tanke var direkt att ett otränat öga säkerligen, något ofrivilligt, hädan efter kommer att lägga fokus på helt fel saker kring "Basse" och hans egenskaper som tillför laget en extra dimension? Missar man vilken enorm utvecklingspotential han har och vilka stora steg han redan tagit utvecklingsmässigt den här säsongen? 

Vet inte hur ofta jag bara ler inombords då jag för mig själv bekräftar hans nutida (utvecklingsbara) och framtida (om han fortsätter att utvecklas lika mycket som han gjort inför den här säsongen) "storhet" på isen; 

- Riktigt god förmåga att läsa och förutse spelet i sin helhet utan egoistiskt tänk vilket gynnar medspelarna; skapar ytor.
- Stundtals mästerliga passningar till sina medspelare som dock måste förvalta/förutse "mackorna" på ett bättre sätt.
- Den småfula, arroganta och irriterande spelstilen som retar gallfebern på motståndarna så dom kommer ur balans. Om man kunde få poäng i att se till att laget får powerplay så skulle nog Hartmann leda den ligan.
- Spelar fysiskt och rejält, fullföljer alla situationer och tar för sig, har till och med börjat åka skridskor när det är dags att byta kedja! Hah...

Skulle kunna mala på med en hel del mer, men det jag vill få fram är att Hartmann har ett väldigt brett register och är en väldigt mångsidig spelare och det är just DET som gör honom så intressant i och med att varje liten del bara blir bättre och bättre - poängen kommer nog att rassla in inom sin tid. Men om det nu inte lossnar, whatever... I mina ögon får Hartmann gärna stanna på noll poäng förutsatt att han även i fortsättningen gör sina medspelare betydligt bättre och fortsätter utvecklas/bidra i samma stil han gör nu - helt klart en topp 5 spelare i Almtuna enligt mitt tycke.

***
Nåväl, matchen då? Tja, hemmaklacken körde på non-stop i de första tio minuterna av matchen vilket tände laget en hel del. Länge sedan jag sett Almtuna spela så bra som i de första 10 minuterna som innehöll allt från frilägen/monster-räddningar, grymt uppträdande i spel 3-5, mål och härliga och kreativa uppspel där man faktiskt spelar sig ur egen zon och byggde upp konstruktiva anfall. Rolig och publikvänlig hockey helt klart!

Men strax efter 2-0 målet började jag känna en viss oro inombords. Det kändes som att allt helt enkelt gick lite för bra - spelet klaffade som aldrig förr och det riktigt syntes att man till slut hamnade i den mentala "shit va vi är bra"-fällan. Man slutade spela smart och enkelt - ville gärna ta den där omöjliga passen genom motståndarens byxa istället för att spela enkelt, konsekvent och disciplinerat. Med tiden, med både tur och skicklighet av Vita Hästen kombinerat med Almtunas mentala tillstånd, så jämnade spelet ut sig en hel del och sett till Johan Holmqvists monsterräddningar i matchen så är nog resultatet ändå ganska så rättvist. Men surt som sagt - det känns som att man kunde ha punkterat matchen med både 3-0 och 4-0 om man bara spelat enklare.

***
Måste kommentera Johan Holmqvists spel också så klart - känns han inte som en riktigt tightspelande pokerräv ändå? Sitter där vid pokerbordet och foldar och foldar (blockerar hellre än att ta några större risker) gång på gång för att spela safe och invänta rätt tillfälle (en långpass till offensiva blå) och rätt som det är synar han en all in (fyrtal) på rivern och slänger upp en royal i form av en monsterräddning. Var försiktigt tveksam till värvningen av Holmqvist inför den här säsongen, men nu tvivlar jag inte någe mer - kan mycket väl vara hockeyallsvenskans bästa målvakt.

***
Robin Press leder poängligan i hockeyallsvenskan med 4 mål och 6 assist samtidigt som Victor Ekarv toppar AIK:s med 1+4. Halvsåg AIK här om dagen och det var totaldominans av Ekarv på isen för AIK. Tycker det är ett stort misslyckande av Almtuna att dessa två killar spelar i andra hockeyallsvenska klubbar i närområdet - att värva hem dem på sikt känns mer och mer avlägset med tanke på deras framgångar. Jag har all förståelse och respekt för hur man valt att bygga laget - köper det alla dagar i veckan. Men ur ett långsiktigt perspektiv, där man vill satsa på egna produkter - finns det en plan för att locka hem dessa killar i stenhård konkurrens med andra? Jag tror tyvärr tåget har gått - synd.

***
Så, 8 poäng efter 6 spelade matcher - godkänt eller inte? Godkänt är mitt svar. Det känns som att Almtuna kommer att bli bättre och bättre med tiden - ibland kan man nästan ta på det man förmodligen jobbat väldigt mycket med på träningarna då det ger så pass synligt resultat på isen. T.ex. nu senast mot Vita hästen; antalet gånger man spelade sig ur egen zon och vände spelet i någon intränad variant ökade minut för minut. Det är just detta som får mig att tro att ja, kanske Almtuna ändå har någonting att göra där någonstans närmre toppen av tabellen? Lagets utvecklingspotential är helt klart åt det positiva hållet, men det gäller att jobba hårt och vara konsekvent i allt man gör för att ens ha en chans att hänga på så klart. Men allt jämt så känner jag mig ganska nöjd med det jag ser ändå!

***
På återseende.

Detta inlägg kan ni OCKSÅ kommentera på hockeykoll på facebook!

Hemsk hemmapremiär

Gårdagens match mot BIK Karlskoga började fel redan innan matchen var igång. Inledningsvis var det tänkt att det skulle vara en tyst minut för en Almtuna-supporter som avldidit, någonting som både stördes och förstördes av bortaklacken som strax innan nedsläpp börjat bråka med ordningsvakter och polis. Nu vet jag ju inte hela historien kring tumultet som uppstod, men helt klart förstörde det väldigt mycket generellt - det skapade ilska och irritation bland både publik och spelare och frågan är om det inte smittade av sig på laget som helhet? Kan inte minnas någon match där jag sett Almtuna så övertända och irriterade och det märktes inte minst på lagets summering av antalet utvisningsminuter som landade på hela 57! När hände det senast tro?

Nåväl, två omgångar och en poäng. Ingen bra start den här säsongen heller. I matchen mot Karlskrona tycker jag att man var värd minst två poäng och i matchen mot BIK Karlskoga så kändes Almtuna som det bättre laget de korta stunder man fick spela 5 mot 5 - men vad spelar det för roll då man får sitta i utvisningsbåset gång på gång? Det är för tidigt för att måla fan på väggen - det finns mycket potential i laget och jag känner mig inte orolig än så länge förutsatt att man inte fortsätter med den övertända och ilskna biten även i fortsättningen. Här näst möter man AIK på bortaplan vilket i sig inte blir en lätt match så klart. Orkar man resa sig? Vill ogärna att laget hamnar i ett läge redan nu där eventuell tvivel börjar sätta sig hos både spelare och fans - en gång är ingen gång, bara vända på bladet och gå vidare och lära sig av misstagen som gjort att man inte vunnit.

***
57 utvisningsminuter som sagt. Nu fick man bra träning i att spela boxplay. Tycker man gjorde det bra - speciellt Martin Karlsson var en pigg spelare i spelformen; har förmågan att kunna checka och pressa i rätt ögonblick för att sedan ställa om till anfall. Saknade Tobias Hage i boxplay - tillsammans med Karlsson kommer det att se ännu bättre ut framöver. Att släppa in två mål i spel 5-3 känns mer som en självklarhet med tanke på hur mycket Almtuna fick spela 5-4; det tar på krafterna - i spel 5-3 ska man dessutom i regel göra mål och det gjorde BIK Karlskoga två gånger även fast Johan Holmqvist var riktigt bra i kassen. Men alla utvisningar förstörde så klart matchen i sin helhet - håller man sig på banan så tror jag Almtuna absolut kan bli ett farligt lag. Men trillade man av banan pga. övertändning och ilska eller hängde man helt enkelt inte med i svängarna?

***
Någonting jag inte hängde med på var 0-3 målet, jag hade blicken fast på det som hände vid Karlskoga-kassen när Sebastian Hartmann och Mattias Modig hade en liten fight - väntade som mest på att spelet skulle bli avblåst. I ögonvrån ser jag då att Karlskoga börjar jubla över ytterligare ett mål. Efter målet åkte Modig ut en tvåa för slashing - någonting som hände innan BIK Karlskoga gjorde 0-3? Eller var det efteråt? Hängde inte riktigt med i svängarna som sagt.

***
1312 åskådare på läktaren samtidigt som det bjöds på kulturnatten och BMX-trix vid slottet. Är det godkänt eller inte? Jag har inga som helst förhoppningar om att Almtuna ska landa på särskilt högre än så förutom när man typ möter AIK. Det brukar ju vara så, 1200 pers och jag.

***
AIK på bortaplan här näst. Almtuna-produkten Victor Ekarv har gjort så pass bra ifrån sig att det sägs ha väckt en del intresse från SHL. Just Ekarv är väl den spelare jag mest "legat på" kring på försäsongen då jag försökt fiska vilka centrar man vill ha till klubben. Kommer man att ångra sig bittert att man inte högg när man hade tillfälle då man summerar både Ekarv och Almtunas säsong?

***
Pappersstrul och sen registrering med Michael Haga. Blir han spelklart mot AIK? Hoppas det!

***
På återseende.

Detta inlägg kan ni OCKSÅ kommentera på hockeykoll på facebook!

 

Nertränat AIS förlorade i genrepet

Den första försäsongsmatchen på hemmaplan var också försäsongens sista - den slutade med 3-2 förlust mot AIK inför drygt 500 personer på läktaren. Att försöka dra allt för stora paralleller just nu om både det ena och det andra känns svårt, eftersom det hela måste sättas i perspektiv till vart man befinner sig träningsmässigt just nu.

AIS - ett nertränat lag
Ska ge ett exempel för att förklara vad jag menar; Sebastian Selin, ett spännande nyförvärv från division ett, sägs vara en av lagets bästa skridskoåkare. Efter drygt 10 minuter av matchen kunde man konstatera att Selin absolut hänger med i det hockeyallsvenska tempot och har tillräckligt god fysik för att spela på den här nivån.

När klockan stod på 13.30 vändes den bilden helt upp och ner - Selin såg helt plötsligt väldigt seg ut, gled mest runt och pustade och tog inte för sig, han tappade fokus och var hela tiden steget efter vilket ställde till det en del för sina kedjekamrater Fredrik Vestberg och Emil Lundberg. Detta höll sedan i sig hela den andra perioden, en period Selin avslutade med att sitta ensam i ungefär fem minuter innan han gick in till omklädningsrummet. Kanske det var ett sätt att reflektera över sitt spel i det tysta eller ett försök i att hitta ny energi inför tredje? Selin ryckte upp sig en hel del i den tredje perioden och skapade flera bra lägen - bland annat ett skott i ribban och ett i mål.

Hur som helst, för att komma till sak - Almtuna är i en fas just nu där man är väldigt nertränade och nästa vecka kommer man att släppa på belastningen för att vara i topp runt seriestarten mot Karlskrona den 11 september och framåt till vecka 37 och 38. Just Selin är tydligt exempel på fenomenet i sig. Men men, ingenting ska självklart ursäktas med det - AIK är möjligtvis i ett liknande läge, vad vet jag? En förlust är alltid en förlust och jag tycker att Almtuna inte direkt var på tårna i den första och delvis den andra perioden - tredje såg betydligt bättre ut. 

Fokus på rätt saker
Om man bortser från det så känns det som att Almtuna är ett lag som kommer gynnas mycket av när spelet flyter på - då det påminner lite om "Hawaii-hockey" så att säga - då är man riktigt bra! När speletsekvenser förstörs i mittzon och man hamnar i press i egen zon så har man det svårare dock. När man väl vann puck så hade man svårt att hitta klockrena spelvägar ur egen zon - att man tränat mycket på detta syntes dock.

Ett tydligt exempel på det är i den första perioden; två AIK-forwards sätter press och kör fast puck i hörnan - tre AIS-spelare åker direkt in och börjar hugga samtidigt som två forwards positionerar sig framför Johan Holmqvist - en spelare (A) strax framför "honken", en spelare (B) lite längre fram vid sidan nära defensiva blå, inte allt för långt mot kanten.

När väl AIS-spelare vann puck i hörnan så gick passen direkt till spelare A som i sin tur förlängde snabbt till spelare B som satte fart ur zon, tätt följandes av spelare B, vilket ledde till en farlig spelvändning. Det hela bevisar att laget tränar på rätt saker - det kanske inte alltid fungerar i matcherna, men när det väl gör det så kommer ett formtoppat lag att vinna matcher på smarta och intränade spelvändningar.

Powerplay
Kommer helt klart att vara en spelform som kommer att vara en nyckel till framgång kommande säsong. Igår fick man chansen 3-4 gånger om jag inte minns fel och gjorde ett mål (Almtuna gjorde även mål i spel 6-5). I powerplay formerade man följande uppställningar:

Uppställning 1:
Simon Mattsson - Emil Lundberg - Sebastian Selin

Phillip Bruggisser - Martin Janolhs

Uppställning 2:
Sebastian Hartmann - Victor Rollin-Carlsson - Fredrik Vestberg

Fredrik Sandgren - Patrik Norén

Jag tycker att Almtuna var bra i spelformen och det känns som att man hittat två uppställningar som kommer fungera väl. I överlag så var Almtuna riktigt bra matchen igenom i att skapa trafik och farligheter framför motståndarnas kasse - man högg på returer och skapade farligheter. I boxplay rullade man runt på halva laget kändes det som - svårt att se något mönster där förutom att man inledningsvis gav Mattias Johansson och Martin Sandgren chansen och därefter Johan Berggren och Martin Karlsson.

***
Patrik Norén kommer bli ett värdefullt tillskott i laget - har saknat en smart och kylig back som vågar hålla i pucken längs offensiva blå utan att göra misstag. Har förmågan att lugna ner ett intensivt spel så medspelare får chansen att positionera sig i anfallszon.

Rollspelaren Martin Sandgren hann väl bara vara inne på isen i nån sekund i den andra perioden innan han började bråka med en motspelare - hördes och syntes på isen och gjorde det bra. Kommer bli en rolig spelare att följa kommande säsong - känns stabil och kommer förmodligen bli en spelare som bryter mönster och visar vägen.

Martin Janolhs (guuu så krångligt efternamn) fick en annan att tänka på Martin Karlsson i sina bästa stunder - kommer definitivt att bli en publikfavorit. Vågar utamana, känns teknisk och avig i sitt agerande - visar vägen offensivt samtidigt som han har bra fart på rören.

Michael Haga, som spelade center tillsammans med Sebastian Hartmann och Oscar Milton, utmärkte sig inte nämnvärt. Däremot var Milton helt lysande - snacka om att han utvecklats mycket på senare år, kommer i framtiden att utgöra en viktigt hörnsten i bygget. Hartmann har byggt upp sig en del under försäsongen - känns som att han vuxit en hel del, både fysiskt och mentalt. Ser rejäl och stabil ut och deltar mer aktivt i spelet utan puck i jämförelse med föregående säsong.

***
Inom kort drar säsongen igång - den mest intressanta säsongen i hockeyallsvenskans historia (nästa säsong kommer vara hockeyallsvenskans mest ointressanta skulle jag tro) skulle jag vilja påstå. Nytt uppflyttningssystem osv. då SHL skall utökas till 14 lag. Almtuna har stuckit ut hakan och vill vara med i racet mot SHL. Är det dock möjligt? Återstår att se, men om det vill sig väl för de hockeyallsvenska lagen så kommer hela fyra lag att flyttas upp den här säsongen. Kommer Almtuna vara ett av dem?

Den 11 september drar det igång!

Äntligen!

***
På återseende.

Detta inlägg kan ni OCKSÅ kommentera på hockeykoll på facebook!AIS: "Vi ser oss själva som ett topplag som är med och kvalar till SHL"

Stärkta av vinsten mot Timrå IK med 2-0 satte spelare och ledare sig ner tillsammans för att diskutera klubbens målsättning för säsongen 2014/2015. Efter långa och meningsfulla diskussioner kom man tillslut fram till en gemensam målsättning som förankrats väl i gruppen. Målsättningen, som ordagrant lyder "Vi ser oss själva som ett topplag som är med och kvalar till SHL" kommer säkerligen väcka en del uppståndelse i media då Almtuna, av de flesta, tippas hamna någonstans i mitten av tabellen.

- Vi ser oss själva som ett topplag och kommer jobba för det. I slutändan vill vi vara med och tävla i kvalet till SHL, säger Almtunas assisterande tränare Tobias Pehrsson då han kommenterar lagets målsättning för säsongen. - Vi hade ett långt möte med gruppdiskussioner med mera, och då framkom detta.

Hur gick diskussionerna?
- Oj, diskussioner om vad och hur vi tar oss till målet var långa och meningsfulla med många bra åsikter. Känns som vi alla har en gemensam samsyn. Det känns starkt förankrat och gruppen har själva varit involverade i arbetet, avslutar Pehrsson innan han måste rusa iväg på ännu ett lagmöte.

Almtunas sportchef Björn Danielsson håller med både tränare och spelares uppfattning om lagets förmågan att kunna nå toppen.

Tycker du att målsättningen svarar mot det lag du byggt ihop? Är Almtuna tillräckligt konkurrenskraftiga för att kunna utmana i toppen?

- Det tycker jag. Vi är nöjda med det lag vi har och tycker vi har en väldigt stark grupp som vi tror på.

Är det någon lagdel du skulle vilja lyfta fram som extra viktig och betydelsefull i jakten på SHL?

- Att vi spelar som ett lag och har tydliga roller tycker jag är vår största styrka. Sen har vi lagt till lite mer erfarenhet och lite mer skicklighet tycker jag.

Apropå erfarenhet. Hur pass bra är egentligen Johan Holmqvist? Är "honken" hockeyallsvenskans bästa målvakt?

- För mig är Honken den största vinnarskallen i hockeyallsvenskan. Han tävlar alltid. Honken är en fantastiskt bra målvakt. Även Alexander sahlin är riktigt bra och vi är väldigt nöjda med målvaktsparet,
avslutar Danielsson.

***
Ja, vad ska man säga om det här då? Spännande!

Den demokratiska processen har haft sin gång - många undrar nog vart man egentligen har säsongens Almtuna. Flera hockeytyckare och "experter" har som sagt tippat laget i mitten/nedre regionerna av tabellen kommande säsong. Men känslan säger att kontinuiteten och harmonin man har i laget kommer att spela större roll än vad man kan tro den här säsongen. 

Det nya och kaxiga (kanske man kan kalla dem nu?) Almtuna som präglas av ungdomlig entusiasm blandat med rutinerade och kloka rävar kanske har en chans att utmana i toppen ändå? Jag måste kolla igenom de övriga lagen närmre innan jag bildar mig en klockren uppfattning kring det hela. Men helt klart känns åtminstone den halvdöda hockeysäsongen helt plötsligt väldigt intressant och spännande igen - vågad målsättning som jag ändå är beredd att våga att tro på. Almtunas lagbygge känns stabilt och välbyggt - kanske saknas det klockrena målskyttar? Uhmm uhmm... Återkommer kring det hela framöver, men vad tycker ni om Almtunas målsättning? Är det realistiskt eller inte?

Vad tror ni om det hela?

***
På återseende.

Detta inlägg kan ni OCKSÅ kommentera på hockeykoll på facebook!

Pavel Brendl avskriven

Säsongens första träningsmatch efter fyra ispass slutar med 3-2 förlust mot Brynäs. Resultatet i sig spelar ingen större roll i vanlig ordning så här pass tidigt på säsongen - det är nu man ska börja träna in ett fungerande grundspel och hitta tryggheten i lagets spelidé samtidigt som spelarna skall konkurrera om platserna i laget. Som bekant har Almtuna en väldigt bred trupp som kommer att bantas rejält inför seriestarten mot Karlskrona den 11 september.

Förra säsongen inledde Almtuna seriespelet med att inkassera fem poäng på de 10 första omgångarna, man mötte då bland annat just Karlskrona i omgång 8, där man förlorade med hela 6-1. Det hela förstörde i stort Almtunas säsong innan man mot slutet fick ordning på spelet. 

Jag tror att man inför kommande säsong kommer att vara bättre rustade och förberedda inför seriestarten, dels för att man har en bättre trupp där flera av spelarna redan har tydliga och välbekanta roller i lagbygget sedan tidigare och är införstådda med hur Almtuna vill spela hockey. Jag tror också man lärt sig av tidigare misstag/vet hur man skall agera kring lagets spelidé då kärnan av spelare i lagbygget i stort är det samma - hur gruppen fungerar, hur man ska agera för att vända en negativ trend är man dessutom välbekanta med.

Förra säsongen vid den här tiden så jobbade man mycket med lagets nya spelidé och försökte hitta ett fungerande grundspel efter det på detaljnivå både kollektivt och individuellt från grunden - tydligheten och förståelsen växte med tiden vilket inte minst märktes på lagets agerande på isen när man lyckades vända den negativa trenden. Jag åtminstone får för mig att det hela idag handlar mer om att fila på detaljer kring grundspelet/förståelsen kring lagets spelidé eftersom det i grunden redan sitter sedan tidigare. Om man tänker A till E, så befann man sig tidigare på A och avslutade någonstans på C. Nu är man där på låt säga C och behöver fila på detaljerna så man förhoppningsvis når upp till E så småningom. 

Nya spelare i laget måste visserligen lära sig hur de skall förhålla sig till det hela dock vilket självklart blir en utmaning för tränartrion - men i det stora hela har man helt andra förutsättningar nu i jämförelse med föregående säsong vid den här tiden skulle jag nog ändå vilja påstå, så några större orosmoln ser jag inte just nu iaf. på den taktiskt rökfyllda himlen. Om någon av de nya spelarna läser det här så rekommenderar jag Tobias Pehrssons genomgång av Almtunas spelidé på bloggen som går att läsa här och här.

***
Emil Lundberg visade i gårdagens match att han kommer att vara en viktig tvåvägscenter för laget - förra säsongen spelade han som mest andracenter i Mora. Kommer han att vara lagets förstacenter kommande säsong där den nye lagkaptenen Victor Rollin Carlsson kommer att vara nummer två? Tobias Hage, som utvecklats enormt mycket tillsammans med VRC, lär få "nöja" sig med att spela tredje kommande säsong skulle jag tro samtidigt som Mattias Johansson lär få spela fjärde? 

***
I gårdagens match, enligt Almtunas hemsida, så spelade Michael Haga center i tredje. Just Haga, som är ett nyförvärv, har stor potential att bli en väldigt bra spelare - han har bra speluppfattning, är snabb och listig i sitt agerande på isen. När jag tidigare frågade Almtunas sportchef Björn Danielsson om Haga är värvad för att producera i en topp två line, så förklarade han att Haga är värvad för att få en fortsatt utveckling på sin karriär, han är träningsvillig, jobbar alltid hårt och kan även producera - vilken femma han ska spela i får visa sig efter försäsongen.

I matchen mot Brynäs utmärkte Haga sig tillräckligt mycket för att bli utsedd till matchens lirare tillsammans med Brynäs Felix Sandström. En annan spelare som fått mycket beröm efter matchen mot Brynäs är Oscar Milton som i slutet av förra säsongen visade hur mycket han har utvecklats genom utlåningen till Väsby division ett. Just Milton kommer bli intressant att följa kommande säsong - tycker han spelar ruskigt stabilt och känns stark och pålitlig i diverse olika matchsituationer. Vilka utvecklingssteg kan man förvänta sig här näst?

***
En annan spännande spelare att ha koll på inför nästa säsong är Sebastian Hartmann som var nära att gå i draften, enligt uppgift var det 3-4 NHL klubbar som hade ögonen på honom. Jag har en känsla av att man kommer att ångra sig när man sett hans utveckling under sommaren och försäsongsträningen - Hartmann ser otroligt ishockeytränad ut med bra motorik, balans, han är stabil och explosiv. Han har gjort sin läxa hela sommaren och det märks på isen, säger Almtunas assisterande tränare Tobias Pehrsson

Jag har stora förväntningar på den här pojkens framtid som hockeyspelare - förra säsongen blandade han och gav, vissa matcher väldigt framträdande, andra osynlig. Behöver jobba mer på att vara delaktig i spelet utan puck där han ibland kan stanna av en del. Läser spelet väldigt bra och behöver jobba mer på att omvandla sin tjurighet åt det positiva hållet.

***
Skellefteå-fostrade Sebastian Selin är ett nyförvärv som kom till klubben genom "den årliga" tryout-campen tillsammans med bland annat Markus Magnusson (J20) och Carl-Johan Meyer som gjorde en riktigt stabil insats på backsidan mot Brynäs - lugn och trygg samt positionssäker i defensiven. Men just Selin kan bli ett litet utropstecken i höst/vinter med sin snabbhet och skott. 53 poäng (24+29) på 44 matcher i grundserien för Sundsvall ifjol klingar självklart väldigt skönt i öronen. Men steget mellan division ett och hockeyallsvenskan är ändå stor och låt oss inte glömma att han förmodligen också kommer att få en mer undanskymd roll i Almtuna i jämförelse med Sundsvall. Selin måste verkligen ta sina chanser på försäsongen för att hänga med och konkurrera på allvar i truppen.

***
Alexander Sahlin kommer att fightas med Johan Holmqvist om att vara målvakt. Två riktigt bra målvakter kommer man att ställa upp med kommande säsong med andra ord. Kan tycka att Sahlin spelade till sig förtroendet att vara förstemålvakt förra säsongen men nu är ju "Honken" på plats vilket helt klart kommer att sätta käppar i hjulet för honom. Honken har visserligen nått ett visst bäst före datum, men på den hockeyallsvenska nivån kommer han ändå att hålla en mycket bra nivå skulle jag tro. Ska bli intressant och se hur saker och ting sätter sig en bit in på säsongen.

***
Pavel Brendl har ryktats till Almtuna och det har gått något rykte om att han tränar med laget vilket är felaktigt. I dagsläget är han inte aktuell, - Vi är nöjda med den trupp vi har just nu. Pavel är en duktig spelare men just nu kör vi på den trupp vi har och Pavel har inte tränat med laget, säger Almtunas sportchef Björn Danielsson.

***
Nu är semestern över för min del så nu börjar knegandet igen och därmed också på bloggandet!

På återseende.


Detta inlägg kan ni OCKSÅ kommentera på hockeykoll på facebook!

redaktionella bloggar

Övriga sportbloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

Externa Kultur & Nöjesbloggar (omfattas inte av UNT:s utgivaransvar)

Fler bloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

Uppsalavimmel.se - bloggar

Stadsdelsbloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

Uppsalavimmel.se

senaste nytt unt.se