• fredag 28 oktober 2016
  • Familjeannonser
  • Grannar
  • Lokusjobb
  • Lokus
  • Grannar
  • Uppsala Vimmel
  • Evenemangsguiden
  • Uppgång.se
Matchtipsen – 27/10! Holmgrens innebandy Holmgrens innebandy
Vädersponsor:

Magnus Jansson Klarin

Lokal fotboll

MJK bloggar om uppländsk fotboll

Detta är en extern blogg utanför UNT:s utgivaransvar Blogg

TILLBAKA TILL UNT.SE/SPORT

Bekräftat: Eklund lämnar Rex

Informationen var korrekt, Anders Eklund lämnar Rex för spel i sin gamla klubb Gamlis. En riktigt tung förlust för laget från Vendel som enligt uppgift verkar ha det kämpigt just nu. Fick också höra att Gamlis har ett hett nyförvärv på gång, en "riktig bomb" som källan uttryckte sig.

Fortsättnng lär följa...

Annerklev Fahlström lägger skorna på hyllan?

Vattholma Vattholmas damer får klara sig utan sin skyttedrottning Alexandra Annerklev Fahlström, som förra året gjorde 33 av lagets 59 mål i trean. Jag träffade på henne i pausen mellan Vattholma och Östervåla i söndags, då meddelade hon själv att korsbandet är av och därmed inget spel mer den här säsongen.

Om det blir spel alls framöver var heller inte säkert, vilket jag kan förstå. Resan tillbaka är väldigt lång och krokig, det vet inte minst Alexandra själv som varit med om detta tidigare. Tråkigt hur som helst, och vi får hålla tummarna för att det ändå blir en comeback.

Upplands finaste fotbollsplan?

Åkerlänna Jag var och såg det klassiska derbyt mellan Hinden och Skuttunge i går kväll, en match som för övrigt gästande Skuttunge vann med 2–1 till slut. Detta trots att man bjöd hemmalaget på ett tidigt 1–0 mål genom en misslyckad nick av målvakten. Men kvitteringen kom i första halvlek, och i slutminuterna kom också segermålet för de gula kamraterna.

Bortser man från spelkvalitén, som var rent ut sagt bedrövlig, så var dock upplevelsen desto bättre med förutsättningar i bästa elitklass. Fotbollsplanen är förmodligen en av de bästa i länet, kanske bäst? Studenternas ligger defenitivt i lä här, möjligen att Strömsberg och Film har en gräsmatta i samma klass.

Här hamnar de trisat plastmattorna (konstgräsplanerna) inne i Uppsala ordentligt i skuggan, likaså publikunderlaget. Uppskattningsvis 200-250 personer hade bänkat sig i solen för att se derbymötet i divsion 6 norra, det är betydligt fler än vad som till exempel såg Sirius hemmavinna i elitettan på Studenternas.

Fotboll när det är som bäst, och sämst, på samma gång.

Lännaborg

Dagens bild?

Uppsala Bälinge-Märsta

Nu har jag ingen del i bloggen som heter "dagens bild", men om jag hade haft det så skulle detta garanterat vara dagens bild där Bälinges målvakt gör, ja, vad gör han i matchen mot Märsta? Hade kunnat bli en kul bildtext till den bilden.

Matchen vann för övrigt Märsta IK med 2–0, lagets sjunde raka trepoängare. För Bälinge däremot ser det tyngre ut och nu tappade man verkligen mark till toppstriden.

Sviten bröts på Änglavallen

Vattholma Vattholma

Efter fyra matcher med resultatet 0–1 bröts i alla fall den sviten på Änglavallen i dag. Men fortsatt är Vattholma mållösa efter 270 spelade minuter, och det i en match där man verkligen inte saknade chanser. Flest hade Kajsa Holm som verkligen imponerade på sin plats och skapade en rad chanser till det där så efterlängtade målet.

Men 0–0 slutade matchen, ett resultat som kändes ganska rättvist sett till chansfördelningen. Även om Vattholma hade mer boll hade gästerna från Östervåla minst lika många öppna chanser till ett bortamål.

Självkritik?

Uppsala Läser på 90 Minuter Uppland att Uppsala SK lägger ned verksamheten, klubben som var inblandad i fjolårets skandal där en domare misshandlades och där spelare fick årslånga avstänningar. Nu har klubbens ledning ledsnat och skickat in papper som gör att föreningen upphör. Samtidigt kritiserar man media och ger dem skulden för att klubben fått dåligt rykte.

Hur vore det med lite självkritik i stället?


Magnus Jansson Klarin


Ålder: 35
E-post: magnus@janssonklarin.se

Bloggar om lokal fotboll, med fokus på de lägre serierna.


redaktionella bloggar

Externa sportbloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

Header Torget

Externa Kultur & Nöjesbloggar (omfattas inte av UNT:s utgivaransvar)

Fler bloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

Uppsalavimmel.se - bloggar

Stadsdelsbloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

senaste nytt unt.se