• lördag 02 augusti 2014
Superettan. "Vi låg i koma i sex veckor" Fotbollsbloggen Fotbollsbloggen
Vädersponsor:

Björn Bergman

Centrumbloggen

Björn Bergman bloggar om sin stadsdel centrum.
Detta är en extern blogg utanför UNT:s utgivaransvar

Snart slut för den här gången

Milna, Brac Inte många dagar kvar nu, tre närmare bestämt, innan det är dags att åka hem till värmen i Sverige. Klart svalare i Kroatien. Fast maten är både billig och riktig, riktigt bra. Fisk, bläckfisk, räkor. Ok vin till bra pris, vad mer kan man önska sig? Inte mycket. Spenderar dagarna med att läsa, tror jag klara av fyra böcker redan, och se på sgelbåtarna går in och ut ur hamnen. Ärligt så tror jag aldrig jag varit på en segelbåt. Känns lite sådär, trångt med en massa vatten runt. Man är verkligen en äkta stadso. Tycker inte om att gå iskogen, tycker inte om att fiska, segla, fjällvandra eller vad folk nu gör i naturen. Enda anledningen att gå ut i skogen är om man av en ren händelse skulle slå ett snett golfslag och en skog skulle ligga i vägen. Skogar och vattendrag harnen märklig dragningskraft på golfbollar.

 

 

brackor

brac Är nu i Brac, där brackorna bor. Liten by, fler segelbåtar än hus. Tror faktiskt aldrig jag varit på en segelbåt, vikingline räknas inte eller hur, vatten är mörkt, kallt och farligt.

Nej, som Uppsalabo föredrar man ubåt, iallafallomfår tro Olrog. Segla en undervattensbåt... undrar hur det går till? Vem bryr sig, vattnet varm, solen ännu varmare, vinet svalt och gott, boken bra, sällskapet trevligt, semestern inte slut ännu på några dagar.... finns ingen som helst anledning till att 

Rätt meningslöst bladder i dag. Vem bryr sig om vad jag gör egentligen? Jag själv.....men sen är det nog slut. 

svalt jämför med hemm

hvar bara trettiograder i Hvar, antar att det är svalt jämfört med hemma. Nu  var ju inte poängen med att åka till kroatien just att fly värmen. finns iallafall stränder och framförallt bad att svalka sig med, lite sämre med sånt i uppsala. troddeninte att Hvar skulle vara en partyö, delar påminner mer om Stureplan än om en lugn medelhavsö. Carpe diem största nattklubben, undrar hur man tänkte när man valde det namnet. helrör på borden och magnum skumpa.jaja, rike slynglar är väl likadana överallt. 

 

nytt land samma flygbolag

split äntligen semester. nytt land, kroatien, ska bli kul. nytt land samma eländiga flygbolag. SAS. en och en halv timme sena kan man väl acceptera, skit händer. men skälet var att dom behövde vänta på en flygvärdinna som kom med flyg från göteborg! dom har inga i reserv?Tydligen inte. kom det någon ursäkt, någon liten kompensation?S jälvklart inte, knte när det är sas. inte undra på att dom går med förlust. 

men till slut kom vi fram. verkar väldigt fint, god mat, bra priser. nu en tur runt stan.

Sista dagen på jobbet, för den här gången

Uppsala Sista dagen på jobbet. Nej, ska inte gå i pension även om det ibland känns som det är dags, utan gå på semester (märkligt uttryck förresten, vi ska flyga på semester). Vilket alltså innebär att man snart är tillbaka. Redan innan semestern börjar har man ångest för att den ska ta slut. Som att ha måndagsångest redan på fredagen, lika bra så är det gjort. 

Nej, nu ska man inte vara Örebroare " fint väder.... ja, idag ja" utan mer Uppsalabo " fin väder...det beror på....". För en äkta uppsalabo är ingenting enkelt.

Kroatien i två veckor låter inte helt fel. Split, Hvar, Brac och sen hem igen via Split. Ingen dator.. ok, en tab då, och telefon som man kollar varje dag, man vill inte komma hem och ha obehagliga överraskningar.

Så, vad gör man i Kroatien? Mat och vin.. det är ambitionen och sen ska jag, om jag orkar, göra ingenting och när jag är klar med det så börjar jag om..

Så, ha en bra fortsatt semester, kommer säkert badstrandsfotbilder med ett enda syfte och det är att göra alla som börjar jobba på måndag avundsjuka.

 

Björn Bergman

Ålder: 55 år

Bor: Centrum

Arbetar: Med affärssystemförsäljning.

Familj: Två utflugna barn, fru, katt och marsvin.

Gillar: Utsikten över Fyrisån, Saluhallen och Domkyrkan.

Gillar inte: Förljugna människor utan humor och självdistans.

Gör om tio år: Sitter på min balkong, ser ut över stan, dricker ett glas gott rödvin och läser igenom 10 års stadsdelsbloggande.

Bäst med min stadsdel: De ständigt närvarande historiska byggnaderna.

Saknar i min stadsdel: Ingenting, kanske en tunnelbana.

redaktionella bloggar

Övriga sportbloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

Externa Kultur & Nöjesbloggar (omfattas inte av UNT:s utgivaransvar)

Fler bloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

Uppsalavimmel.se - bloggar

Stadsdelsbloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

Uppsalavimmel.se

senaste nytt unt.se