• lördag 26 juli 2014
Superettan. Spelarbetyg Sirius-Syrianska 2... Fotbollsbloggen Fotbollsbloggen
Vädersponsor:

Björn Bergman

Centrumbloggen

Björn Bergman bloggar om sin stadsdel centrum.
Detta är en extern blogg utanför UNT:s utgivaransvar

svalt jämför med hemm

hvar bara trettiograder i Hvar, antar att det är svalt jämfört med hemma. Nu  var ju inte poängen med att åka till kroatien just att fly värmen. finns iallafall stränder och framförallt bad att svalka sig med, lite sämre med sånt i uppsala. troddeninte att Hvar skulle vara en partyö, delar påminner mer om Stureplan än om en lugn medelhavsö. Carpe diem största nattklubben, undrar hur man tänkte när man valde det namnet. helrör på borden och magnum skumpa.jaja, rike slynglar är väl likadana överallt. 

 

nytt land samma flygbolag

split äntligen semester. nytt land, kroatien, ska bli kul. nytt land samma eländiga flygbolag. SAS. en och en halv timme sena kan man väl acceptera, skit händer. men skälet var att dom behövde vänta på en flygvärdinna som kom med flyg från göteborg! dom har inga i reserv?Tydligen inte. kom det någon ursäkt, någon liten kompensation?S jälvklart inte, knte när det är sas. inte undra på att dom går med förlust. 

men till slut kom vi fram. verkar väldigt fint, god mat, bra priser. nu en tur runt stan.

Sista dagen på jobbet, för den här gången

Uppsala Sista dagen på jobbet. Nej, ska inte gå i pension även om det ibland känns som det är dags, utan gå på semester (märkligt uttryck förresten, vi ska flyga på semester). Vilket alltså innebär att man snart är tillbaka. Redan innan semestern börjar har man ångest för att den ska ta slut. Som att ha måndagsångest redan på fredagen, lika bra så är det gjort. 

Nej, nu ska man inte vara Örebroare " fint väder.... ja, idag ja" utan mer Uppsalabo " fin väder...det beror på....". För en äkta uppsalabo är ingenting enkelt.

Kroatien i två veckor låter inte helt fel. Split, Hvar, Brac och sen hem igen via Split. Ingen dator.. ok, en tab då, och telefon som man kollar varje dag, man vill inte komma hem och ha obehagliga överraskningar.

Så, vad gör man i Kroatien? Mat och vin.. det är ambitionen och sen ska jag, om jag orkar, göra ingenting och när jag är klar med det så börjar jag om..

Så, ha en bra fortsatt semester, kommer säkert badstrandsfotbilder med ett enda syfte och det är att göra alla som börjar jobba på måndag avundsjuka.

 

allt jag behöver har jag med mig

Uppsala Tänk vad livet måste ha varit besvärligt tidigare. Innan man hade alla hjälpmedel. Nu tänkte jag inte bara på mobiltelefoner, rollatorer,tabbar och bärbara datorer, mer på de små program som iallafall inte jag skulle klara mig utan. 

Dropbox, google kalendern, runkeeper, mobilt bankid, Readly, Spotify, för att inte tala om facebook.

Utan google kalendern skulle knappast vår familj fungera. vi lägger in allt som ska göras, ingen tvekan om någon av oss är upptagna eller inte. Dessutom finns det kalendrar att ladda ner för olika events, bla fotbolls-vm. Otroligt praktiskt
Dropboxen är nästan ännu bättre. Har för familj, golf, bowling, bostadsrättsföreningen och en helt egen.
Runkeeper har gjort att man sprungit en extra runda då och då. Fast nu har jag iofs köpt en garmin klocka så jag slipper vänta på att telefonen ska ladda klart gång på gång. Kan ingen uppfinna bättre batterier?
Readly och SPotify skulle man knappast klara sig utan idag. Helt plötsligt tycker man det är ok att betala för musik och konstiga engelska tidningar om fiske... I veckan kom Rolling Stone Magazin, perfekt läsning på flyget samtidigt som jag lyssnar på Morrisseys nya. 
Facebooks betydelse för livet behöver man väl knappast tjata om en gång till.

Glömde en ( fast ingen app) Passkeeper där man samlar alla lösenord

Undrar vad som blir nästa app som man inte klarar sig utan? Något som gör att man slipper gå upp på morgonen kanske... nu är det bara två dagar kvar sen ska jag sova tills jag vaknar, gå upp när jag vill, somna om ifall jag vill det.. men vad som kommer att hända är väl att jag vaknar strax före sex och inte kan somna om.

Morrissey – World Peace Is None Of Your Business (Deluxe)

Dåligt samvete? Nja

UppsalaS Tog några timmar ledigt i fredags morse för att spela en golfrunda med min gode vän Sven, som jag träffar alldeles för sällan. Hans sista dag på jobbet, allt klart, egentligen ingen anledning att få dåligt samvete för att han tar några timmar " egen tid". Men, som han säger, det sitter en liten Luther på axeln och ger en dåligt samvete.

Själv jobbar jag ibland sextio, sjuttio timmar, ibland färre förståss, men tycker ändå att jag "smiter" när jag inte är på plats. Senaste mailet igår skrev jag kvart i elva på kvällen, första på morgonen runt halv sju men ändå tycker jag att jag "smiter" när jag tar några timmar till golf. Taxin kommer ibland kl sex på morgonen, kommer sen hem igen runt tio på kvällen men ändå tycker jag att jag smiter när jag inte är på plats halv åtta dagen efter. 

Man är underlig. Undrar hur det blev så? Vilken uppfostran har vi fått när vi tror att vi ska vara på ett jobb istället för att göra ett jobb? Är vi fortfarande inne i nio till fem attityden? Kom i tid, var på plats, gå inte för tidigt men det är mindre viktigt vad vi gör på jobbet. Ok, nu gör man ju mer och mer privat på arbetstid; räkningar, facebookar, pratar med kompisar och allt vad det kan vara men ändå. Man jobbar nog mer på kvällarna också. 

Nej, man får inte ha roligt utan att det finns någon baksida. Ingen fest utan ont i huvudet dagen efter, har man inte träningsvärk dagen efter så har man inte tränat ordentligt, ingen semester utan att vara utbränd först. Luther lever och frodas, i Sverige.

Björn Bergman

Ålder: 55 år

Bor: Centrum

Arbetar: Med affärssystemförsäljning.

Familj: Två utflugna barn, fru, katt och marsvin.

Gillar: Utsikten över Fyrisån, Saluhallen och Domkyrkan.

Gillar inte: Förljugna människor utan humor och självdistans.

Gör om tio år: Sitter på min balkong, ser ut över stan, dricker ett glas gott rödvin och läser igenom 10 års stadsdelsbloggande.

Bäst med min stadsdel: De ständigt närvarande historiska byggnaderna.

Saknar i min stadsdel: Ingenting, kanske en tunnelbana.

redaktionella bloggar

Övriga sportbloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

Externa Kultur & Nöjesbloggar (omfattas inte av UNT:s utgivaransvar)

Fler bloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

Uppsalavimmel.se - bloggar

Stadsdelsbloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

Uppsalavimmel.se

senaste nytt unt.se