• söndag 23 november 2014
FBC Uppsala - Pixbo Wallenstam: Kommentar ... Holmgrens innebandy Holmgrens innebandy
Vädersponsor:

Björn Hultén (Bojje)

Träning och hälsa

Vinnare av Uppsala Vimmel Awards som bästa träningsblogg 2014.

Björn gillar att röra på sig, helst utomhus. Paddla, fjällvandra, springa, simma, cykla och åka skidor, både utför och i längdspåret. Målet för 2014 var Ironman Kalmar som nu är genomfört. Målsättningen för 2015 är att testa några swimrun-lopp, göra ännu en Svensk Klassiker (den femte på rätt sätt), samt att sätta personbästa på Cykelvasan. När han inte tränar arrangerar han resor och kollar på innebandy. 


  

TILLBAKA TILL UNT.SE/SPORT

Gränby, perfekt för söndagspromenaden

Nä, du behöver inte skutta omkring långt utanför Uppsala för att få en läcker naturupplevelse och andas lantluft. Det räcker med att ta en promenad i gröna, sköna Gränby. Näst intill mitt i stan, men ändå okänt för många Uppsalabor.

Börja gärna promenaden vid UTK-hallen, den röda byggnad du ser skymta i högerkant av bilden ovan. Därifrån går du mot Relitahallen och viker av i den lilla allén upp mot Gränby 4H.

Den lilla grusvägen tar dig genom 4H gården som är det perfekta utflyktsmålet för barnfamiljen med de mindre barnen. Här kan kidsen kolla in kaniner, grisar, hästar, kor, hönor, tuppar, får och getter. 4H har öppet alla dagar i veckan och på söndagar 09.00-15.00. 

Efter 4H viker du av höger ner på Sara Stinas stig. Uppkallad efter Sara Stina von Linné, en av Carl von Linnés döttrar.  

 

Den här lilla mysstigen är också gjord för barn. På skyltar längst med gångstråket ledsagas man av Sara Stinas piga som på skyltar berättar om vad kvinnor och barn gjorde i jordbruket och om hur landskapet såg ut i början av 1800-talet. Intill stigen ligger även en av Gränbys kända Salamander-dammar, men förvänta dig inte att få se någon Salamander. För det är skygga djur som nästan ingen i Gräby någonsin har sett (har frågat många Gränbybor om det). 

När du vandrat ut ur området kommer du ner i Gränbys gröna lunga, då ser du något märkligt. Uppsalas enda Basebollplan. En stor, inhägnad grönyta som ingen använder. Här hade sossarna en idé om att anlägga en fullstor simbassäng inför förra valet. Fast så blev det alltså inte. 

Därefter är det bara att vika höger på cykelvägen och snart är du på väg mot UTK-hallen igen. En relativt kort, men skön promenad som passar alla åldrar. 

Heja Gränby.   

Idag kan du åka längd i Högbo Bruk

Som du ser på bilden från webbcam är det spårat i Högbo och idag ska de öppna upp konstsnöslingan på 3,1 km. Det här är ett Pay&Play spår och du betalar 200 kr för ett dagkort och 100 kr för två timmar.

Högbo ligger strax utanför Sandviken och från Uppsala är det ca 13 mil.

All information om Högbo Bruk på hemsidan

Favoritlopp: Stockholm Triathlon och Tjurruset. Trevligaste utomhusaktivitet: Fjällvandra eller paddla på spegelblankt vatten. Samlar på: Diverse träningsgrejor och outdoorprylar. Bästa egenskap: Envis. Sämsta egenskap: Alldeles för envis Träningsförebild: Medelmotionären.


Favoritcitat: "Just do it". Den här årstiden är det en viktig påminnelse. 

redaktionella bloggar

Övriga sportbloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

Externa Kultur & Nöjesbloggar (omfattas inte av UNT:s utgivaransvar)

Fler bloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

Uppsalavimmel.se - bloggar

Stadsdelsbloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

senaste nytt unt.se