• tisdag 28 juli 2015
  • Familjeannonser
  • Grannar
  • Lokusjobb
  • Lokus
  • Grannar
  • Uppsala Vimmel
  • Evenemangsguiden
  • Uppgång.se
My sweet lord Ledarloggen Ledarloggen
Vädersponsor:

Björn Hultén (Bojje)

Träning och hälsa

Vinnare av Uppsala Vimmel Awards som bästa träningsblogg 2014.

Björn gillar att röra på sig, helst utomhus. Paddla, fjällvandra, springa, simma, cykla och åka skidor, både utför och i längdspåret. Målet för 2014 var Ironman Kalmar som nu är genomfört. Målsättningen för 2015 är att testa några swimrun-lopp, göra ännu en Svensk Klassiker, samt att sätta personbästa på Cykelvasan. När han inte tränar eller skriver om motionsidrott arrangerar han också resor och kollar på innebandy. 


  

TILLBAKA TILL UNT.SE/SPORT

Gran Canarias

 

Hola! 

En snabb hälsning från GC. Vill inte strö salt i svenska sommaren-såret, men här är det 30 grader och klarblått. Älskar GC just av det skälet, för att det alltid är toppenväder.

Fast redan den 20:e juli får jag min svenska sommar igen, då blir det den första av två vändor till Kebnekaise. Inget toppenväder i fjällen för stunden. Fast det blir skojigt i vilket fall. Ser fram emot att göra min sjunde tur upp på Sveriges högsta berg. Den här gången med tält i ryggsäcken. 

Nu ut i Playa del Ingles, som sagt, älskar det här! 

Racerapport, Vansbro

Så var det genomfört, mitt 6:e Vansbrosim. Det första i Öppen Älv, vilket är att likna vid Öppet Spår i Vasaloppet, men det förstod du nog. 

Tyvärr var starten lite försenad. I stället för 16.30 var det snarare 16.40 de släppte på oss motionärer. Själv startade jag runt 16.48. Mer om det lite senare. 

Det här var annars en propagandadag för Vansbrosimmet. Strålande sol, 18 grader i vattnet och massor av folk som hejade på. I det här loppet valde 1050 personer att starta, vilket innebär att det inte var någon större trängsel, inte ens vid bryggan den sista kilometern. Där brukar det annars vara snortjockt.

För att göra en lång historia lite kortare så gjorde jag ett PERFEKT lopp. Mitt överlägset bästa Vansbrosim, både flow- och tidsmässigt. Där ser man vad rationell och genomtänkt träning kan innebära för en prestation. Simmade på cirka 48 minuter, för den exakta tiden kommer senare i veckan. Funktionärerna hade nämligen inte riktigt koll på vare sig start- eller måltid. Dessutom var väldigt många av chippen vi simmare hade runt handleden sönder. KAOS med stora bokstäver. Här får organisationen bakom Vansbrosimmet skärpa sig till nästa år. Många är vi motionärer som vill veta den exakta tiden, det räcker inte med att höfta till med något.

Även Lotta levererade. I sitt första långsim (simmade halva distansen förra året) slog hon till med en tid på runt 50 minuter. Vilket är oerhört bra för att vara premiärtur. I mitt första Vansbro gjorde jag själv 1.14, så då förstår du hur bra hon simmade. Även Lotta hade problem med tidtagningen, tyvärr.

Som sagt, blir spännande att se vad den slutgiltiga tiden blir. Nu ska jag packa till Kanarieöarna. För i morgon åker jag dit. 

Hola!  

 

Allsång på Skansen och reklamvärdet

Har precis gjort mitt näst sista pass innan Vansbro och slötittar på Allsången.  

Konstaterar att Tomas Ledin är med på scenen igen. Tomas är INTE min favoritartist. 

Undrar hur det går till när en kille som Tomas Ledin får uppträda på Skansen för 36:e gången? (lätt överdrift). Att han gjort ännu en skitdålig singel borde rent logiskt och publikmässigt inte räcka för SVT?

Tänk vad många svenska artister som aldrig får chansen att marknadsföra sig i sommarens populäraste program. Hur gör SVT sitt urval, på vilka grunder? Fast skit samma, nu har jag gnällt färdigt. Världen är inte rättvis och i synnerhet inte vilka artister som får chansen på Skansen.     

En som också får visa upp sig, fast med all rätt, är Måns Zelmerlöv. Gillar faktiskt när han och Petra Marklund gör en duett av "En jävel på Kärlek", den gamla GES-dängan.

Fast tillbaka till det som upptar mig mest för stunden. Det näst sista simpasset innan Vansbro gick bra, dessutom känns det som att jag har distansen (3 km) i kroppen. Förnimmer att min simpuls sjunkit med ganska många slag den senaste tiden. Det är ett viktigt framsteg för mig. 

Simma lugnt är grejen! 

Spännande fotboll

Shit vad spännande, U21 killarna levererar igen. Skriver det här när klockan står på 108 minuter. Tycker att Sverige tagit över matchen i förlängningen, så långt. 

Håll tätt nu och sätt straffarna. Som sagt, spännande! 

16 grader i Vansbrovattnet

Jag hade tippat minst 16 grader i vattnet, ser ut som att jag får mer än rätt. Som du ser uppe till höger i bild så är vattentemperaturen på väg mot 16,3 grader. 

Dessutom ser det ut att bli riktigt varmt i luften under fredag och lördag, härligt. Alltid trevligt med riktig sommarvärme då man simmar kalla älvar. 

Ska alltså simma Öppen Älv, starten är mellan 16.30-17.30 på fredagkväll. Planerar (säkert många andra också) att gå i vattnet direkt. Min målsättning är att simma under 50 minuter och därmed få ett nytt personbästa. Min bästa tid är 50.24, en tid jag fick för två år sedan. 

 

Favoritlopp: Stockholm Triathlon och Tjurruset. Trevligaste utomhusaktivitet: Fjällvandra eller paddla på spegelblankt vatten. Samlar på: Diverse träningsgrejor och outdoorprylar. Bästa egenskap: Envis. Sämsta egenskap: Alldeles för envis Träningsförebild: Medelmotionären. Knäpp kuriosa: Varit på toppen av Kebnekaise 6 gånger. 


Favoritcitat: "Just do it". Gillar det enkla i den frasen. 

redaktionella bloggar

Externa sportbloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

Externa Kultur & Nöjesbloggar (omfattas inte av UNT:s utgivaransvar)

Fler bloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

Uppsalavimmel.se - bloggar

Stadsdelsbloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

senaste nytt unt.se