• lördag 30 augusti 2014
Oväntat möte 9-barnsmamman 9-barnsmamman
Vädersponsor:

Björn Hultén (Bojje)

Träning och hälsa

Björn gillar att röra på sig, helst utomhus. Paddla, fjällvandra, springa, simma, cykla och åka skidor, både utför och i längdspåret. Under 2013 genomförde Björn fjorton motionslopp inklusive "En Svensk Klassiker". Det stora målet för 2014 är Ironman Kalmar den 16 augusti. Ett fullängdstriathlon som kräver sin förberedelse.  
  

TILLBAKA TILL UNT.SE/SPORT

Clean-Up Kebnekaise, ett bra projekt

 

Hör Renata Chlumska på radio. Hon berättar om kampanjen Clean-Up Kebnekaise. Inte en dag för sent, för berget med omkringliggande områden har verkligen förvandlats till en sophög. Det här initiativet toklajkar jag, för att snacka Facebookspråk. Saxar från hemsidan: 

"Clean-Up Kebnekaise går av stapeln 25-29 augusti 2014. Expeditionen är del av Håll Sverige Rents kampanj Var rädd om din arena. Kampanjen handlar om att vi måste värna allemansrätten, så att vi alla kan fortsätta att vara ute i skog och mark och använda naturen som vår arena för sport- och fritidsaktiviteter. Expeditionen är också en del av Håll Sverige Rents Skräpplockardagar, som delvis finansieras av PostKodLotteriet..."

Även Renatas kompisar, de erfarna klättrarna Oskar Kihlborg och Tommy Gustafsson är med på expeditionen. Under tiden i området kommer även en unik bestigning av Kebnekaise att göras, om vädret är ok. 

På firman har vi minst tre resor dit 2015. Älskar att berget är lite mer representativt då. 

En Svensk Klassiker, vilket skitprogram


Ser SVT:s “En svensk klassiker”. Konstaterar att jag skäms över programmet. Deltagarna har inte förberett sig alls inför Vansbro, lite åt det hållet var det innan Vätternrundan också (första programmet).

Därmed har de missat poängen med att göra en Klassiker. Själva loppen är inte det viktiga, utan en bonus. Det är träningsvägen dit som räknas. Timmarna du sliter för för att klara av momenten och komma i form. Klassikermedaljen är egentligen inte värd ett skit mer än skådebrödet.

En del är verkligen dumma, inte minst organisationen bakom En Svensk Klassiker som uppenbart är inblandad i den här skiten. Det här är inte bilden att visa upp sett till alla de som verkligen tar sin motion på allvar.

Annars åkte jag rullskidor i går. Vurpade och fick en stor jordgubbe (skrapsår) på armbågen. Det visade sig att de gräver ner fiberkabel i Bärby Hage. Inte bästa rullis-valet alltså. 

Rullskidor

Så här mitt inne i rullskidor-säsongen är det också premiär för mig, i kväll alltså. 

Då ska de dammas av, laggen jag köpte för att bli en rackare på stakningen. Om det nu går. 

Ser faktiskt fram mot det. Planen är att köra "Bärbyhage runt". Inte längsta slingan i världen, men trygg och platt. För utför vill jag INTE åka. Är en fegis, går ju inte att bromsa på dem. 

När jag blivit lite säkrare ska jag utmana grannen, Åke. Han är riktigt vass, både på snö och på rullisar. Bilden visar Alliansloppet på rullskidor som var nu i helgen. Kanonerna snittar 30 km/timmen i fyra mil. Det är helt galet snabbt. 

Steve Lukather

Steker all ny musik och springer med Toto i lurarna. Så jävla överlägset. 

När Steve Lukather drar igång Hold the Line och framförallt när han kör ett gitarrsolo en bit in i låten ökar takten rejält. Löptakten alltså. Trots att det här var ett pass jag skulle ta det lugnt på, förkyld och med knäont. Efter den kommer Georgy Porgy. Även den en klassiker från Toto. En grupp jag faktiskt sett live på Hovet. Fast det var inte i går.  

Jorå, lugnade ner mig till slut. I samma gamla box har jag ju även Uno Svenningsson och "Vågorna". Då hamnar jag tillbaka in i seglunken. Precis enligt plan. 

Med det här passet har Lidingöloppsträningen startat. Eller vad man nu ska kalla det när man fokuserar enbart på löpning i en månad. Hoppas nu att knät håller. I kväll gjorde det ont. 

Under isen

Varit förkyld ett gäng dagar, något som påverkat humöret, bloggen och jobbet. Fast jobbet har jag ändå skött hemifrån, som ständigt uppkopplad blir det ju på det sättet. 

Bilden visar min syrra i Stockholm Triathlon i söndags. Är hon som står mitt på simrampen i bakgrunden. Hon är grym syrran, körde sprintdistansen på 1.30, vilket innebär att hon simmade 750 meter, cyklade 20 km och avslutningssprang 5 km. Som du förstår är tiden faktiskt jättebra. 

Annars ogillar jag en massa saker just nu (idag), skriver ogillar för att jag inte vill slösa med ordet HATA. 

  • Reklamradio. Hur dåligt kan det bli egentligen? Får rysningar efter ett par minuter. Gry Forsell och Anders Timell, hur tänker de som bestämmer, görs det överhuvudtaget några mätningar av kvalitet?   
  • Reklam-tv. Har Fyran, Trean och Femman någonsin varit sämre i utbudet? I går gjorde Fyran reklam för Fångarna på fortet. Frågan är om det finns ett sämre program för vuxna?  
  • Uppsalaprofilen som hela sitt liv proklamerat fest och alkohol, men som nu (på Facebook) tagit på sig den vita rustningen och vill hjälpa folk med drogproblem. Bara smaklöst och patetiskt. Stå vid din livsstil, eller gör en märkbar förändring. 
  • Alla löften från politiker som röstfiskar. Fatta hur många förstagångsväljare som går på sötebrödet.  

Det var dagens lista. Inser att jag börjar bli en sur gammal gubbe. Fast det står jag för. 

Favoritlopp: Stockholm Triathlon och Tjurruset. Trevligaste utomhusaktivitet: Fjällvandra eller paddla på spegelblankt vatten. Samlar på: Diverse träningsgrejor och outdoorprylar. Bästa egenskap: Envis. Sämsta egenskap: Alldeles för envis Träningsförebild: Medelmotionären.


Favoritcitat: "Pain is temporaryQuitting lasts forever". 

redaktionella bloggar

Övriga sportbloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

Externa Kultur & Nöjesbloggar (omfattas inte av UNT:s utgivaransvar)

Fler bloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

Uppsalavimmel.se - bloggar

Stadsdelsbloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

Uppsalavimmel.se

senaste nytt unt.se