• onsdag 03 september 2014
U21. Sarfo och Runnemo målskyttar mot Öste... Fotbollsbloggen Fotbollsbloggen
Vädersponsor:

Björn Hultén (Bojje)

Träning och hälsa

Björn gillar att röra på sig, helst utomhus. Paddla, fjällvandra, springa, simma, cykla och åka skidor, både utför och i längdspåret. Under 2013 genomförde Björn fjorton motionslopp inklusive "En Svensk Klassiker". Målet för 2014 var Ironman Kalmar som nu är genomfört. Nu är tanken att testa några Swimrun-lopp. 


  

TILLBAKA TILL UNT.SE/SPORT

Innebandy och friidrottsarenan i Gränby

På bilden ser du bland annat Ulf Hansson på NCC och till höger om honom Annie Larsson, ordförande i UIF. Utan Annies målmedvetna arbete för arenan skulle den knappast ha blivit av.  

Ja, du fattar att det var "första spadtaget" i kväll. Såg till att springa förbi platsen under löprundan. Som förväntat var de prominenta där, de i kostym och matchande rondör (gubbmage). Ja, Ola Andersson från Sirius var också där och han ser ju iofs trimmad ut.

I vilket fall kände jag mig ganska felplacerad i löpkläderna. Korta tights var fel i kväll, ha ha. Fast i vanlig ordning sket jag i det. Grabbade en liten grön spade (symboliskt för det parti jag tänker rösta på) och tog mitt spadtag. Det kändes rätt. Är det något jag stödjer är det ungdomsidrott. Dessutom gillar jag både innebandy och friidrott. Fast vem gör inte det? 

Träffade också platschefen, Thomas Gustafsson, dvs min skid- och cykelkompis. Hade inte en aning om att han skulle basa för det här premium-projektet. Thomas berättade att arenan skulle vara på plats under hösten 2016. Två år går väldigt snabbt. Heja Uppsala. 

Nu kör vi

Har aldrig haft en F1-koppling, till nu. För på firman har vi bestäm oss för att göra en GP-resa till Barcelona. Extra roligt är att vi gör den tillsammans med min gamla fotbollskompis, tillika expertkommentator på Viasat, Janne Blomqvist. Janne är killen med jätteglimten i ögat och en perfekt ciceron i Barcelona. 

Annars har helgen gått till att åka rullskidor och kolla på innebandy. Precis som jag ville ha den alltså. Känner fortfarande av mitt knä efter Kalmar, men rullisar är skonsamt. 

Vad det gäller innebandy spelade FBC Uppsala mot Endre i går. En komfortabel vinst med 6-4, efter att laget faktiskt haft ledningen med 6-1 en bra bit in i tredje perioden. 

Två läckra nyförvärv visade upp sig: Klara Molin och Julia Nordin. Klara som är född -97 och uttagen i U19-landslaget var verkligen vass. Två mål gjorde hon också. 

Tycker tränare Viktor Matsenius komponerat tre spännande femmor: En fjäderfemma (DJ, Sparfv, Gabrielsson, Blomqvist mfl). De som snittar 54 kg och kontrar sönder det andra laget. En Tanks-femma med bland andra Rebecka Larsson och Klara Molin som springer rakt igenom tuffa SSL-backar. Däremellan har vi de andra, de som alltid mal sönder motståndarna med sitt gnattjat. Namn att nämna är Cecilia Erngren och lagkaptenen Maria Schoeps. Här borde också snabb-Linda (Andersson) ta en plats.

Så tycker jag.  

Clean-Up Kebnekaise, ett bra projekt

 

Hör Renata Chlumska på radio. Hon berättar om kampanjen Clean-Up Kebnekaise. Inte en dag för sent, för berget med omkringliggande områden har verkligen förvandlats till en sophög. Det här initiativet toklajkar jag, för att snacka Facebookspråk. Saxar från hemsidan: 

"Clean-Up Kebnekaise går av stapeln 25-29 augusti 2014. Expeditionen är del av Håll Sverige Rents kampanj Var rädd om din arena. Kampanjen handlar om att vi måste värna allemansrätten, så att vi alla kan fortsätta att vara ute i skog och mark och använda naturen som vår arena för sport- och fritidsaktiviteter. Expeditionen är också en del av Håll Sverige Rents Skräpplockardagar, som delvis finansieras av PostKodLotteriet..."

Även Renatas kompisar, de erfarna klättrarna Oskar Kihlborg och Tommy Gustafsson är med på expeditionen. Under tiden i området kommer även en unik bestigning av Kebnekaise att göras, om vädret är ok. 

På firman har vi minst tre resor dit 2015. Älskar att berget är lite mer representativt då. 

En Svensk Klassiker, vilket skitprogram


Ser SVT:s “En svensk klassiker”. Konstaterar att jag skäms över programmet. Deltagarna har inte förberett sig alls inför Vansbro, lite åt det hållet var det innan Vätternrundan också (första programmet).

Därmed har de missat poängen med att göra en Klassiker. Själva loppen är inte det viktiga, utan en bonus. Det är träningsvägen dit som räknas. Timmarna du sliter för för att klara av momenten och komma i form. Klassikermedaljen är egentligen inte värd ett skit mer än skådebrödet.

En del är verkligen dumma, inte minst organisationen bakom En Svensk Klassiker som uppenbart är inblandad i den här skiten. Det här är inte bilden att visa upp sett till alla de som verkligen tar sin motion på allvar.

Annars åkte jag rullskidor i går. Vurpade och fick en stor jordgubbe (skrapsår) på armbågen. Det visade sig att de gräver ner fiberkabel i Bärby Hage. Inte bästa rullis-valet alltså. 

Favoritlopp: Stockholm Triathlon och Tjurruset. Trevligaste utomhusaktivitet: Fjällvandra eller paddla på spegelblankt vatten. Samlar på: Diverse träningsgrejor och outdoorprylar. Bästa egenskap: Envis. Sämsta egenskap: Alldeles för envis Träningsförebild: Medelmotionären.


Favoritcitat: "Pain is temporaryQuitting lasts forever". 

redaktionella bloggar

Övriga sportbloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

Externa Kultur & Nöjesbloggar (omfattas inte av UNT:s utgivaransvar)

Fler bloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

Uppsalavimmel.se - bloggar

Stadsdelsbloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

Uppsalavimmel.se

senaste nytt unt.se