• lördag 29 augusti 2015
  • Familjeannonser
  • Grannar
  • Lokusjobb
  • Lokus
  • Grannar
  • Uppsala Vimmel
  • Evenemangsguiden
  • Uppgång.se
SSL dam: Så slutar serien! Holmgrens innebandy Holmgrens innebandy
Vädersponsor:

Björn Hultén (Bojje)

Träning och hälsa

Vinnare av Uppsala Vimmel Awards som bästa träningsblogg 2014.

Björn gillar att röra på sig, helst utomhus. Paddla, fjällvandra, springa, simma, cykla och åka skidor, både utför och i längdspåret. Målet för 2014 var Ironman Kalmar som nu är genomfört. Målsättningen för 2015 är att testa några swimrun-lopp, göra ännu en Svensk Klassiker, samt att sätta personbästa på Cykelvasan. När han inte tränar eller skriver om motionsidrott arrangerar han också resor och kollar på innebandy. 


  

TILLBAKA TILL UNT.SE/SPORT

Lidingöloppet - åtta snabba tips

Lidingöloppet är inte bara världens största terränglopp, utan också ett storslaget event. Se därför till att du har tid på dig att besöka sportmässan och insupa atmosfären på Lidingövallen innan du tar dig till starten vid Koltorp. Annars handlar det om att ha roligt.

1) Som förstagångslöpare bör du höja blicken och se loppet som den storslagna fest det faktiskt är. Häng runt och kolla in så mycket du hinner.   

2) Skit i tiden. Tycker personligen att det är för mycket fokus på tider. Tar du loppet som ett extremt långpass går det antagligen som bäst. 

3) Stanna i depåerna och jäkta inte därifrån. Sekunderna du tycker att du tjänar på att springa med plastglas i handen är inte värt det skvalpande besväret.

4) Spring inte om i onödan. Snabbsprint för att komma om långsamma ryggtavlor stjälper antagligen mer än vad det hjälper. Åtminstone om det sker i uppförsbackarna.

5) Använd klocka och försök att hålla ditt idealtempo istället för att ryckas med i för hög fart. Det här är antagligen det vanligaste misstaget.

6) Ta plats långt fram i din startgrupp om du vill undvika för mycket köbildning.

7) Spring smart och ha krafter kvar för den tredje milen. Där skall du först uppför  Grönsta backe, därefter Abborrbacken, för att avsluta med Karins Backe. Tre knäckare om du kört för hårt. Var säker på det.

8) Have fun!

 

Läs tester av löpskon innan köp

Som du vet finns det välkomponerade testsajter inom i princip allt, inte minst löpskor. 

En skosajt som lyckats samla oerhört många omdömen är RunRepeat där 135 000 löpare har sagt sitt om olika skomodeller. Där kan du även läsa expertbedömningar från tex Runners World. 

Ett annat värde med sajten är att du får all basfakta om skon du funderar på, dvs vikt, dämpning, underlag, eventuell pronation mm. Här finns också en övergripande ranking av skor inom olika kategorier.

Som sagt, en bra sajt att märka upp. Du hittar den på den här länken. 

Idag är det 30 dagar kvar till Lidingöloppet. Konstaterar lite snuva, men annars i bra löpform.  

Tommy The Tiger

Han är mångfacceterad Tommy Lindgren, eller Tommy The Tiger som han numera kallas i träningssammanhang. 

När jag först hörde att Uppsalas reklamguru skulle bli boxerciseinstruktör på USIF arena blev jag lite förvånad. Ok, av Facebook framgick att han spelade padel och tennis, men några ascoola gymbilder, likt den ovan, hade jag inte sett i bildflödet.

Fast någonstans i skallen kom jag ihåg att Tommy faktiskt boxats, att det här kanske var på riktigt. Boxningmatchen jag tänkte på var år 2000 då han gick några ronder mot kompisen Nic The Virus i Heidenstamsskolans gymnastiksal. Ett match som numera räknas som en svensk klassiker i boxningssammanhang. 

Måndag 31 augusti drar träningen igång vid USIF. Som vanligt har Tommy varit noggrann och innan premiären har det genomförts ett antal generalrepetitioner i syfte att skruva till detaljer. Är därför alldeles övertygad om att det här kommer att bli jättebra.

Sett till viktig gymprofilering har VD Titti Hurtig och träningschefen Rikard Wendt verkligen lyckats. Just nu buzzas det mycket om USIF arena och satsningen på boxercise. Det här är verkligen ett skolboksexempel på hur man sticker ut ur en tuff gym-mängd.  

Följ utveckligen på Facebook. Den här länken tar dig till Tiger-sidan. Där kan du också se en jätteläcker reklamfilm.

Bilden är tagen av Alex Giacomini, Alex & Martin. 

 

Hamburgare

Efter en spansk vecka med mycket Tapas är det gott med en svensk nationalrätt. Hamburgaren på Max.

För att balansera det kostmedvetna fick det bli kolsyrat vatten och morötter till maten. Alltid något på nyttighetsskalan. 

Några timmar senare gjorde jag sommarens bästa intervallpass, nej jag tror inte att det berodde på det mättade fettet.

 

 

Kungen på XXL


Var och hälsade på kungen. Ja inte den 16:e Gustaf på slottet, utan Kim Ericsson. Cykelkungen på XXL.

Kim är skön att snacka med, alltid nyfiken och alltid pragmatisk när det kommer till träning och relaterade prylar. Jag rankar honom som en verklig expert. Nu blir han dessutom pappa snart igen. När vi talade om det glimrade det extra mycket i ögonen.

Fast självklart snackade vi MTB också. Tillsammans konstaterade vi att intresset är större än någonsin och att det snart är läge för en renodlad Mountainbike-resa. Vart vet jag inte, men kundunderlaget finns definitivt. Ingen tvekan angående det. Vad det gäller resmål har jag ändå lite olika destinationer på ritbordet. En stor fråga är om det ska vara varmt, kallt eller mittemellan? Får klura lite mer på det.

Fast inte nu, för nu ska jag hämta ut min nya bil från Audi. Japp, det händer att jag åker bil, trots all cykelreklam jag gjort här på bloggen.

Om du undrar så är modellen en Audi A1. En rejält miljövänlig sådan.

 

Favoritlopp: Stockholm Triathlon och Tjurruset. Trevligaste utomhusaktivitet: Fjällvandra eller paddla på spegelblankt vatten. Samlar på: Diverse träningsgrejor och outdoorprylar. Bästa egenskap: Envis. Sämsta egenskap: Alldeles för envis Träningsförebild: Medelmotionären. Knäpp kuriosa: Varit på toppen av Kebnekaise 8 gånger. 


Favoritcitat: "Just do it". Gillar det enkla i den frasen. 

redaktionella bloggar

Externa sportbloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

Externa Kultur & Nöjesbloggar (omfattas inte av UNT:s utgivaransvar)

Fler bloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

Uppsalavimmel.se - bloggar

Stadsdelsbloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

senaste nytt unt.se