• söndag 5 juli 2015
 • Familjeannonser
 • Grannar
 • Lokusjobb
 • Lokus
 • Grannar
 • Uppsala Vimmel
 • Evenemangsguiden
 • Uppgång.se
Zimmer - Heartbreak Reputation (ft. Polina... Karolinas dj-blogg Karolinas dj-blogg
Vädersponsor:

Björn Hultén (Bojje)

Träning och hälsa

Vinnare av Uppsala Vimmel Awards som bästa träningsblogg 2014.

Björn gillar att röra på sig, helst utomhus. Paddla, fjällvandra, springa, simma, cykla och åka skidor, både utför och i längdspåret. Målet för 2014 var Ironman Kalmar som nu är genomfört. Målsättningen för 2015 är att testa några swimrun-lopp, göra ännu en Svensk Klassiker, samt att sätta personbästa på Cykelvasan. När han inte tränar eller skriver om motionsidrott arrangerar han också resor och kollar på innebandy. 


  

TILLBAKA TILL UNT.SE/SPORT

Allsång på Skansen och reklamvärdet

Har precis gjort mitt näst sista pass innan Vansbro och slötittar på Allsången.  

Konstaterar att Tomas Ledin är med på scenen igen. Tomas är INTE min favoritartist. 

Undrar hur det går till när en kille som Tomas Ledin får uppträda på Skansen för 36:e gången? (lätt överdrift). Att han gjort ännu en skitdålig singel borde rent logiskt och publikmässigt inte räcka för SVT?

Tänk vad många svenska artister som aldrig får chansen att marknadsföra sig i sommarens populäraste program. Hur gör SVT sitt urval, på vilka grunder? Fast skit samma, nu har jag gnällt färdigt. Världen är inte rättvis och i synnerhet inte vilka artister som får chansen på Skansen.     

En som också får visa upp sig, fast med all rätt, är Måns Zelmerlöv. Gillar faktiskt när han och Petra Marklund gör en duett av "En jävel på Kärlek", den gamla GES-dängan.

Fast tillbaka till det som upptar mig mest för stunden. Det näst sista simpasset innan Vansbro gick bra, dessutom känns det som att jag har distansen (3 km) i kroppen. Förnimmer att min simpuls sjunkit med ganska många slag den senaste tiden. Det är ett viktigt framsteg för mig. 

Simma lugnt är grejen! 

Spännande fotboll

Shit vad spännande, U21 killarna levererar igen. Skriver det här när klockan står på 108 minuter. Tycker att Sverige tagit över matchen i förlängningen, så långt. 

Håll tätt nu och sätt straffarna. Som sagt, spännande! 

16 grader i Vansbrovattnet

Jag hade tippat minst 16 grader i vattnet, ser ut som att jag får mer än rätt. Som du ser uppe till höger i bild så är vattentemperaturen på väg mot 16,3 grader. 

Dessutom ser det ut att bli riktigt varmt i luften under fredag och lördag, härligt. Alltid trevligt med riktig sommarvärme då man simmar kalla älvar. 

Ska alltså simma Öppen Älv, starten är mellan 16.30-17.30 på fredagkväll. Planerar (säkert många andra också) att gå i vattnet direkt. Min målsättning är att simma under 50 minuter och därmed få ett nytt personbästa. Min bästa tid är 50.24, en tid jag fick för två år sedan. 

 

Sista avsnittet av en Svensk Klassiker på SVT

Så var det säsongsfinal på SVT:s "En klassiker" med Vasaloppet.

I det här programmet var ABBE en av de som stod för prestationen. Med totalt 15 minuter skidåkning i sitt 22 åriga liv tog han sig igenom halva loppet innan han bröt. Snackisen Hamza bröt redan i andra depån, vilket var helt väntat. 

Tv tittarna fick också se hur djävligt årets lopp var för oss "bakreleden motionärer". Avsaknad av spår, klibbigt, geggigt och allmänt surt. Jorå, minns årets lopp med skräckblandad förtjusning.  

En som absolut inte har något lopp-sinne var Alexander från Göteborg. Han åkte omkring och var surare än surast. Blev rolig tv faktiskt. Japp, han tog sig i mål där han friade till sin Kajsa. Gulligt det också.  

Blir lite surrealistiskt att se Vasalopps-tv när det är 19 grader ute och endast fyra dagar kvar till årets Vansbrosimma. Träningsplanen är att köra ett pass i morgon tisdag, samt det sista passet på onsdag. Börjar känna mig redo för Västerdalälven, tror att det här kan bli ett riktigt roligt lopp. 

En Svensk Klassiker på SVT

En av deltagarna i säsongens upplaga av En Svensk Klassiker på SVT heter Hamza Bougamza. Tomma tunnor skramlar mest.  

Hamza ska representera förorten och visa kidsen from the block att "allting är möjligt". Problemet är bara att Hamza är en ytterst dålig förebild, eftersom han inte förbereder sig innan delmomenten. Hamza vill ta det på uppstuds och mantran som "hur svårt kan det vara" ligger högt upp i vokabulären.  

Redan i första programmet bröt han Vätternrundan och det väldigt tidigt in i loppet. Då yrade han något om att pappa ringt när han satt på cykeln och någon nära släkting hade gått bort, därför måste han absolut bryta? Jättekonstigt på alla sätt.

Skit samma, vad jag menar är; ska du köra en Svensk Klassiker. Var lite ödmjuk och förebered dig på bästa sätt. Distanserna är långa. Extra viktigt är om du ska vara någon sorts förebild. Skicka RÄTT signal! 

 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

En helt annan sak. Varför flyttar de inte Vätternrundan till augusti i stället? Några direkta effekter:

 • VR-människor skulle fortsätta cykla efter midsommar. Enligt uppgift lägger 1/3 del av alla Vätterncyklister av efter rundan runt sjön. 
 • De andra cykelloppen i Sverige skulle ha det enklare att fylla ut startleden. 
 • Vi som även simmar Vansbro får mer tid på oss att förbereda inför det loppet. I allmänhet går de vårtimmar man har nu åt till Vättternträning. Många börjar simma först efter VR.
 • Det blir helt enkelt mer logiskt med VR i augusti, Vätternrundan i juni är INTE logisk.  

Så var det med det, bara att införa! 

 

Favoritlopp: Stockholm Triathlon och Tjurruset. Trevligaste utomhusaktivitet: Fjällvandra eller paddla på spegelblankt vatten. Samlar på: Diverse träningsgrejor och outdoorprylar. Bästa egenskap: Envis. Sämsta egenskap: Alldeles för envis Träningsförebild: Medelmotionären. Knäpp kuriosa: Varit på toppen av Kebnekaise 6 gånger. 


Favoritcitat: "Just do it". Gillar det enkla i den frasen. 

redaktionella bloggar

Externa sportbloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

Externa Kultur & Nöjesbloggar (omfattas inte av UNT:s utgivaransvar)

Fler bloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

Uppsalavimmel.se - bloggar

Stadsdelsbloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

senaste nytt unt.se