• torsdag 26 november 2015
  • Familjeannonser
  • Grannar
  • Lokusjobb
  • Lokus
  • Grannar
  • Uppsala Vimmel
  • Evenemangsguiden
  • Uppgång.se
Matchtipsen – 26/11! Holmgrens innebandy Holmgrens innebandy
Vädersponsor:

Björn Hultén (Bojje)

Träning och hälsa

Vinnare av Uppsala Vimmel Awards som bästa träningsblogg 2014.

Björn gillar att röra på sig, helst utomhus. Paddla, fjällvandra, springa, simma, cykla och åka skidor, både utför och i längdspåret. Målet för 2014 var Ironman Kalmar som nu är genomfört. Målsättningen för 2015 är att testa några swimrun-lopp, göra ännu en Svensk Klassiker, samt att sätta personbästa på Lidingöloppet. När han inte tränar eller skriver om motionsidrott arrangerar han också resor och kollar på innebandy. 


  

TILLBAKA TILL UNT.SE/SPORT

I helgen öppnar Romme Alpin

Just nu prepareras det för fullt och den 28 november öppnar skidanläggningen upp.

Nytt för i år är en 6-sits expresslift på sydsidan i Romme. En lift som ersätter Sydsläparna. Samtidigt blir det två nya nedfarter som efter halva sträckan går samman till en ny brant. Romme blir därmed lite mer utmanande. Bra tänkt där! 

Som vanligt är det väldigt enkelt att åka buss till Romme: 

Avgång: Avgång från Uppsala Konsert och Kongress, Storgatan lördagar kl. 07.00. Datum för dagsturen kommer inom kort för säsongen 2015/2016!

Restid: 2 timmar 15 min.

I priset ingår: Resa tur och retur samma dag och SkiPass för 1 dag.

Barn till och med 7 år: 260,00 krEndast bussplats: 260,00 krVuxen och ungdom från 8 år: 480,00 kr.

Läs mer och boka på den här länken. 

 

 

Årets julklapp suger

Hm, måste ha brunnit i skallen på Handelns utredningsinstitut, att utnämna robotdammsugaren till årets julklapp är inte bara fånigt, det är heller inte verklighetsförankrat. Inte minst utifrån prislappen. 

Den billigaste robotdammsugaren jag hittar på nätet kostar 1200 kr. Det vanliga är dock att priset är runt 5000-8000 kr. Inget för var och en alltså.  

En annan poäng med att hoppa över det här inköpet är att de är skitdåliga, samt att de fastnar på sladdar och annat hemtrassel. Både M3 och Råd & Rön har varit på det i sina tester. Nä, utifrån julklappsperspektivet finns det bättre saker att ge bort. 

Annars känner jag av benen idag. Körde ett tufft intervallpass på löpbandet i går. Det enda jag vill just nu är att åka skidor, men till helgen ska det bli blidväder i Dalarna, så antagligen ställer jag in den planerade resan till Orsa Grönklitt.

Surt och surare.  

Att kvällsspringa

Verkligen älskar kvällslöpning med pannlampa på Röboåsen. Alldeles beckmörkt, inte ett ljud och fantastiskt rogivade. Den här typen av lung löpning är lika mycket meditation som motionsaktivitet. Dessutom kan det vara bildande.  

Skylten på bilden sitter högst upp på åsen, vid utsiktsplatsen. Den visar en mir, vilket är samma sak som ett riktmärke. i regel placeras en mir några kilometer från ett observatorium, syftet är att märka ut en viss riktning för vandrare, eller nu för tiden, rastlösa kvällslöpare på Röboåsen. Grundtanken med miren är dock att den ska hjälpa till att rikta astronomiska instrument. Satteliter och Gps var liksom inte på kartan vid tiden för mirens uppförande. 

Miren på Tunåsen är alltså över 100 år gammal och står ungefär 4 km från observatoriet i Observatorieparken i Luthagen. Själva Tunåsen är mycket äldre än så, runt 10 000 år tror forskarna. Här finns också skyddsvärn från andra världskriget och en fin Linnéstig. 

Det här är absolut en av mina favoritplatser i Uppsala. 

 

Idrottsgalan, mitt perspektiv

Senaste träningspasset var i onsdagskväll, jag lade löpturen runt Fyrishov och kollade till riggningen under rundan. Självklart var kollegan Anders på plats och styrde upp allt förfix. Anders är en rackare på att trixa ihop den tekniska strukturen för en gala som ska svälja 670 personer och direktsändas på tv.  

När jag summerar torsdagens gala är jag jättenöjd. Allt gick på tid, nöjda pristagare och glada partnerföretag. Dessutom fantastisk mat och mega-leverans av både underhållaren Jacke Sjödin och husbandet Bulldog. Ida Björnstad, Daniel Legue och Bosse Petterson var som väntat spiksäkra på scenen och i greenroom. 

Fast det fanns de som var lite ledsna under kvällen också, de som förväntat sig att vinna men inte gjorde det. Var fram och tröstade några stycken. Om du kommit dit i ditt idrottande så att du blir nominerad som pristagare på en idrottsgala är du en vinnarskalle. Vinnarskallar HATAR att förlora. Oavsett spelplan eller sammanhang. 

Galans mesta vinnare: Annika Billstam med fyra priser. Annika vann också UNT guldet för fjärde gången.  

Galans oväntade vinnare: Sirius fotboll som årets lag. Var ju säker på att Uppsala Basket skulle vinna. 

Galans skönaste vinnare: Richard Andersson från UIF Friidrott som hämtade pris som årets Ungdomstränare. UIF fick också pris som årets Ungdomsförening.

Galans bästa placering: Tommy Lindgren från företaget Zellout som fick sitta mellan Emma Holmgren, landslagsspelare i fotboll och Amanda Delgado Johansson, landslagsspelare i innebandy. 

Galans skönaste kupp: Uppsala basket där hela laget klev upp i greenrooom när det var dags för årets lag. Instruktionen var att det bara skulle vara tre stycken där tillsammans med Bosse Petterson från radion. 

Galan avslutades runt 01.30, då hade efterfesten pågått i två timmar. Läs också vad UNT skrev om galan på den här länken.

Här har du alla vinnare på galan, de är också de som syns på bilden ovan.  

ÅRETS IDROTTSKVINNA:

Annika Billstam

ÅRETS IDROTTSMAN;

Axel Nordström

ÅRETS PRESTATION:

Annika Billstam

ÅRETS UNGDOMSTRÄNARE:

Richard Andersson

ÅRETS TRÄNARE:

Kim Bergstrand

ÅRETS UNGDOMSPRESTATION:

Linus Islas Flygare

ÅRETS ROOKIE

Moa Sjöö

ÅRETS ELDSJÄL:

Sevana Bergström

ÅRETS ARRANGEMANG:

Storvretacupen

ÅRETS LAG:

Sirius fotboll

ÅRETS UNGDOMSFÖRENING:

Uppsala IF friidrott

ÅRETS MOTIONÄR:

Åsa Brorsson

 

Kan Jang, kan hjälpa?

Startar dagen med en Kan Jang shoot. Nej, jag äter inte Frosties till den, det paketet tillhör Adam. 

Inte bra att känna av halsen idag, verkligen dålig timing. För idag är D-day för mig och Anders som arbetar med Uppsala Idrottsgala. Snart på väg till Fyrishov för en riktig heldag som slutar runt 01.00 i morgon. 

Som sagt, Kan Jang kan hjälpa, eller åtminstone på en placebo-nivå.

KBK, kör, bara kör. 

 

 

Favoritlopp: Stockholm Triathlon och Tjurruset. Trevligaste utomhusaktivitet: Fjällvandra eller paddla på spegelblankt vatten. Samlar på: Diverse träningsgrejor och outdoorprylar. Bästa egenskap: Envis. Sämsta egenskap: Alldeles för envis Träningsförebild: Medelmotionären. Knäpp kuriosa: Varit på toppen av Kebnekaise 8 gånger. 


Favoritcitat: "Just do it". Gillar det enkla i den frasen. 

redaktionella bloggar

Externa sportbloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

Externa Kultur & Nöjesbloggar (omfattas inte av UNT:s utgivaransvar)

Fler bloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

Uppsalavimmel.se - bloggar

Stadsdelsbloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

senaste nytt unt.se