• tisdag 23 september 2014
Anna Lunoe & Flume - I Met You Karolinas dj-blogg Karolinas dj-blogg
Vädersponsor:

Björn Hultén (Bojje)

Träning och hälsa

Björn gillar att röra på sig, helst utomhus. Paddla, fjällvandra, springa, simma, cykla och åka skidor, både utför och i längdspåret. Under 2013 genomförde Björn fjorton motionslopp inklusive "En Svensk Klassiker". Målet för 2014 var Ironman Kalmar som nu är genomfört. Nu är tanken att testa några Swimrun-lopp. 


  

TILLBAKA TILL UNT.SE/SPORT

Sveriges mest otillgängliga plats

 

Editerad. Koordinaterna i rubriken är till för dig som vill vara ensam. De pekar nämligen på Sveriges mest otillgängliga plats. Föga överraskande talar vi om Padjelanta i Norrbotten. Fågelvägen ligger platsen ca fem mil norr om Kvikkjokk. Kordinaterna är: N67 23.199, E17 05.989, om du vill ta dig dit alltså.

 

Kriteriet för att få kallas "mest otillgängligt" är att det inom en radie av 48 km inte finns någon väg. Upphovsman till otillgänglighetspunkten är den skickliga fjällkännaren och fotografen Claes Grundsten, som under många år också har varit naturvårdsbyråkrat i statens garn.

 

På bilden syns Kvikkjokks fjällstation. Antagligen ett bra utgångsställe om du funderar på att göra den här turen. 

 

Cykeltrainer i vardagsrummet

Vill såklart ha en modern virtual reality trainer till cykeln. Fast en sådan det kommer jag naturligtvis inte att köpa, finns liksom inte en chans på planeten. Antagligen.

Räknade ut att jag kan köra spinning i typ 20 år för pengarna en sådan kostar. Liksom lite roligare och mer socialt att träna i grupp, i stället för att sitta hemma och köra skiten ur sig mot tv-skärmen. Fast hemma är hemma, ett argument som trumfar mycket. 

Inget köp alltså. Så får det bli, kanske. 

Favoritlopp: Stockholm Triathlon och Tjurruset. Trevligaste utomhusaktivitet: Fjällvandra eller paddla på spegelblankt vatten. Samlar på: Diverse träningsgrejor och outdoorprylar. Bästa egenskap: Envis. Sämsta egenskap: Alldeles för envis Träningsförebild: Medelmotionären.


Favoritcitat: "Pain is temporaryQuitting lasts forever". 

redaktionella bloggar

Övriga sportbloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

Externa Kultur & Nöjesbloggar (omfattas inte av UNT:s utgivaransvar)

Fler bloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

Uppsalavimmel.se - bloggar

Stadsdelsbloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

Uppsalavimmel.se

senaste nytt unt.se