• måndag 26 juni 2017
  • Familjeannonser
  • Grannar
  • Lokusjobb
  • Lokus
  • Grannar
  • Evenemangsguiden
  • Uppgång.se
Jomshof bekräftade Ahmed Ledarloggen Ledarloggen
Vädersponsor:

Björn Bergman

Centrumbloggen

Björn Bergman bloggar om sin stadsdel centrum.
Detta är en extern blogg utanför UNT:s utgivaransvar

Konsert

Katalin Uppsala OK, jag har sett, utan någon rankingordning och utan ambition att vara fullständig bla; Bob Marley, David Bowie, Pink Floyd, Drive-by-truckers, Jay-Z, Ice-Cube, Keanu West, Dag Vag, Ebba Grön, Thåström, Lundell, Eldkvarn, Common, Steve Harley, Steve Earle, Wu-Tang-Clan, The Prodigy och många många fler.

Eldkvarn unplugged på gamla Katalin. Lundells release spelning på Berns. Bob Marley två gånger på Grönan. Bowie i tennishallen -77, Prince på Johanneshov, Thåström på Way Out West, Mink DeVill på Göta Källare.. det var några av det bästa men... alla har nu  alla förbleknar jämfört med gårdagens  konsert med Moneybrothers.

Fantastiskt bra, rolig trevligt och allt sånt. Gå och se dom om ni får chansen, ni kommer verkligen inte att ångra er. Så kul med artister som förstår att enda anledningen dom står på just den scenen är att vi som står nedanför vill se och höra dom och ger allt, tog tom slut på extranummer.. 

 

3,5 timme

Uppsala Från sol, värme, bad, billig öl till kyla och regn på tre och en halv timme. Världen är fantastisk. Man hade helst gått ur terminalen och sen vänt om... 13 grader, regn och storm i Uppsala imorse... 

Sen blir man extra avundsjuk när de vänner vi har i Turkiet går i pension vid en ålder som nästan är samma som när jag tog min examen. Knappast bra för ett land om folk slutar jobba när dom är som mest produktiva men samtidigt är man sig själv närmast och går i pension så tidigt som möjligt. Nu är det ju väldigt billigt att bo i Turkiet om man undviker Efes och Raki ( spriten dyr) så jag förstår att man försöker bli pensionär tidigt men vad sjutton ska man göra när man inte har ett jobb att klaga på? Fast då man väl börja klaga på luddlådan i tvättstugan eller på sorteringen i sopprummet. Verkar vara populärt bland pensionärer.

 

 

borta bra

Akbuk Borta bra men hemma bäst, eller hur? fast ibland är borta rätt ok... nu har vi bara varit i akbuk ( turkiet) i två dagar men jag längtar inte hem, inte alls. snarast så att man får ångest av att veta att man snart ska åka hem... Home is where my heart is så vi är väl iofs redan hemma.. 

Det är ändå så att det viktigast när man är borta är en bra internetuppkoppling.. så man kan se tv4 nyhetsmorgon, man kan chatta lite, man kan göra sina vänner avundsjuka, att man helt enkelt kan göra som hemma.. ungefär. 

Lite märkligt att sitta på balkongen i strålande solsken och titta på väderleksrapporten om midsommarvädret. 

Hotellfrukost

Göteborg Jag är verkligen ingen frukostmänniska. Frukost för mig är att hälla en skvätt kaffe i morgonfikat. På helgerna kan det bli en stekt ägg macka med kaviar men inget annat.

Men när man bor på hotell... då djäklar... egentligen är jag inte sugen men men, man är svensk och eftersom det ingår så vräker man i sig. Först lite scramble eggs med vita bönor i tomatsås, en liten favorit, en sillbit sitter aldrig fel halv sju på morgonen, bröd, ost, gärna lite ägg, sallad lite för syns skulle, sen juice, som jag aldrig dricker annars, lite melon och kaffe, massor av kaffe. Fast just när det gäller kaffet kan man bli lite besviken ibland. Allt finns med klass men samma kaffemaskin som vi har på jobbet, men det får gå, vad jag saknar är en stadig Gammel Dansk.. för magen förståss, man dricker det som ren medicin, kickar igång dagen. 

Frukost gör att man kommer in i matkoma redan kl sju på morgonen vilket kanske är bra eftersom jag vaknar kl fyra varje natt och inte kan somna om, man kanske skulle gå upp, vräka i sig en stor frukost och sen somna om av matkoma runt halv fem.. Sen ringer det 5.38 så det kanske är meningslöst. 5.38 är för tidigt men nödvändigt om man ska ta bilen till Kista varje morgon. Ingen som har något jobb till mig i Uppsala? Vilken dröm att få gå eller cykla till jobbet....kommer inte att hända så det blir till att gå upp tidigt i ytterligare fem år...

Katter

Uppsala / kumlastrand Katter är märkligt djur. Ligger på soffan och sover hela dagen, inget intresse av något annat än att äta mat. Sen kommer han ut på landet.. då är det jakt som gäller. Att han tar småmöss, som han släpar in under soffan och äter upp, kan man förstå men häromdagen tog han en harpalt... Kommer springande över gräsmatten med en gnällande hare i munnen, in under huset och sen blir det tyst. Betvivlar att han satte i sig hela haren men det lär väl visa sig om det börjar lukta. Mössen äter han hela, blir inget kvar alls, sen kommer han gnällande och vill ha mer mat.. märkliga djur. Hemma vägrar han äta torrfoder men möss går bra.. jaja

 

 

Fredag

Soffan Äntligen fredag. Visst är det hemskt att man tänker så? Man jobbar för att ha råd att vara ledig. Själv avundas jag folk som har sitt fritidsintresse som jobb, om man nu kan säga så. Man vill sitta i TV4:s nyhetssoffa, inkallad som expert på randig fjärilar eller nåt sånt. Själv är man inte ens expert på sig själv.

Fast varför funderar så mycket när det är fredag, förlängd fredag. Kommer att bli fantastiskt att vakna med måndagsångest kl tre natten till måndag och inse att man faktiskt är ledig. Ledig och ledig förresten... man tar sig ledig och svarar i telefon om det ringer... fast det kommer det inte att göra, speciellt om jag sätter den på mute.. ha. oj, glömde jag ändra?

 

 

Björn Bergman

Ålder: 58 år

Bor: Centrums utkant

Arbetar: Med affärssystemförsäljning.

Familj: Två utflugna barn, en bonusdotter, fru, katt och marsvin.

Gillar: Utsikten över Fyrisån, Saluhallen och Domkyrkan.

Gillar inte: Förljugna människor utan humor och självdistans.

Gör om tio år: Sitter på min balkong, ser ut över stan, dricker ett glas gott rödvin och läser igenom 10 års stadsdelsbloggande.

Bäst med min stadsdel: De ständigt närvarande historiska byggnaderna.

Saknar i min stadsdel: Ingenting, kanske en tunnelbana.

redaktionella bloggar

Externa sportbloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

Externa Kultur & Nöjesbloggar (omfattas inte av UNT:s utgivaransvar)

Fler bloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

Uppsalavimmel.se - bloggar

Stadsdelsbloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

senaste nytt unt.se