• tisdag 23 maj 2017
  • Familjeannonser
  • Grannar
  • Lokusjobb
  • Lokus
  • Grannar
  • Evenemangsguiden
  • Uppgång.se
Inte bara Iran ... Ledarloggen Ledarloggen
Vädersponsor:

Björn Bergman

Centrumbloggen

Björn Bergman bloggar om sin stadsdel centrum.
Detta är en extern blogg utanför UNT:s utgivaransvar

Konsert

Katalin Uppsala OK, jag har sett, utan någon rankingordning och utan ambition att vara fullständig bla; Bob Marley, David Bowie, Pink Floyd, Drive-by-truckers, Jay-Z, Ice-Cube, Keanu West, Dag Vag, Ebba Grön, Thåström, Lundell, Eldkvarn, Common, Steve Harley, Steve Earle, Wu-Tang-Clan, The Prodigy och många många fler.

Eldkvarn unplugged på gamla Katalin. Lundells release spelning på Berns. Bob Marley två gånger på Grönan. Bowie i tennishallen -77, Prince på Johanneshov, Thåström på Way Out West, Mink DeVill på Göta Källare.. det var några av det bästa men... alla har nu  alla förbleknar jämfört med gårdagens  konsert med Moneybrothers.

Fantastiskt bra, rolig trevligt och allt sånt. Gå och se dom om ni får chansen, ni kommer verkligen inte att ångra er. Så kul med artister som förstår att enda anledningen dom står på just den scenen är att vi som står nedanför vill se och höra dom och ger allt, tog tom slut på extranummer.. 

 

Händer det nåt?

Uppsala Som ni säkert har märkt så har jag inte skrivit så mycket på slutet. Enkel förklaring. Det händer inte så mycket, inget alls faktiskt, iallafall inget som är värt att berätta om. Egentligen är det väl positivt att det inte händer så mycket, allt som kan hända är väl negativt.. Plötsligt händer det verkar ju bra i reklamen men tveksamt om det är just trisslott vinst som kommer att hända. Fast det blir väl så när åren går och man börjar ana ljuset i tunneln. Det mesta är redan gjort och det man vill göra har man ändå inte råd med.
Typ 200 måndagar kvar att jobba, ungefär lika många fredagar. Fem sommarsemestrar kvar känns lite tunnt men man får väl åka på PRO resor istället. Longstay någonstans där det är varmt känns dock rätt lockande. Man får ha det att se fram emot. Det och nästa Sirius match. Kanske är lite på olika nivåer men man får bland stort och smått. 

 

Skön morgon

Köpenhamns flygplats Gillar ni att ta det lugnt på mornarna? Vakna i god tid, gå upp, ta en kopp kaffe, läsa morgontidningen, en stilla dusch och sen börjar dagen? Jag med... men så blev det inte i morse.

Ställde tydligen klockan på fem.... som Brasse säger; fel fel fel... Klockan ringer, jag går upp, ska precis ge kattfan mat när jag ser att klockan är 4.36...taxin ska komma 4.30..flyget går 6.00. Det var alltså inte klockan som ringde det var taxichauffören som undrade var jag var någonstans.. "Ge mig tio minuter", dusch, tandborstning, påklädning och packning av väska klockades in på totalt åtta minuter.. man undrar ju varför det en normal dag tar typ en timme att komma i ordning när det går att fixa på åtta. 

Framm på arlanda 10 över fem, har 55 minuter, inga problem... så hör vi Brasses röst igen; fel, fel, fel... Typ 100 meter kö till säkerhetskontrollen... kryper fram. Till slut, när det är ungefär tjugo minuter kvar till avgång så övertygar jag och några andra passkontrollanten att vi måste gå förbi kön. Går direkt till planet men som tur är så är det fler. Två band på säkerhetskontrollen.. totalt kaos. Hann visserligen med planet men humöret är inte på topp. För att jag stressat, undrar ni, nej hann inte med morgonkaffe. Vad skulle man göra utan morgonkaffe? Antagligen vara ännu mer grinig än vad man redan är. Normalt den här tiden på dagen har jag druckit tre koppar koffein stinnt kaffe nu fick man en kopp blaskigt kaffe på planet. Under om dom viftar en kaffeböna i närheten av kannan eller vad dom gör. Man vill väl inte att folk sak vara pigga på planet antar jag.

Sen inser man hur himla egocentrisk och inskränkt man är. Lite stress vid en flygresa och dåligt kaffe vad är det jämfört med det som var på Drottninggatan i fredags eller allt annat elände som folk utsätts för i världen. 

67 67

Hemma 67 67, vart har du tagit vägen nu? som det heter i visan. Igår var det tillbaka.
67 gick sirius upp till allsvenskan med ett lag som bestod av hälften fd Djurgårdare, igår var det knappt att en av djurgårarna skulle ha platsat i Sirius. Djäklar så bra, Kingley The King Sarfo... lite förvånande att alla verkar förvånad att en spelare som förra året var vald till bästa spelare i super-ettan också duger i allsvenskan men man har väl nog med att beundrar gamla hjältar antar jag.

Fast nu är dom övriga lagen varnade så nu blir det nog inte lika lätt. Göteborg på söndag kan bli en utmaning speciellt om planen är i dåligt skick, inte lika lätt att rulla runt då. 

Hur som helst, ser ut att bli en trevlig fotbollssommar

 

Thåström

Uppsala Köpte min första lp-skiva sen 1988 häromdagen. Thåström via Tradera. Nya vinylspelaren kräver sitt.. Man saknar lite det där att slinka in i en affär för begagnad skivor ( nej, det heter inte begagnad skivaffär) och gräva i backarna efter fynd. Hela källaren fylld med "fynd"... allt kanske inte bra men men, you have to take your chances. Tror jag har typ 350 skivor nere i källaren numera i omgångar på väg upp. Vinylskivor är tunga.. väldigt tunga

Man har glömt bort hur bra det lät.. fast nu jämför man med strömmade musik via Spotify in i en liten högtalare med en vinylspelare till vanliga högtalare via en stor förstärkare. Lite orättvist kanske. Fast det är väl ingen tvekan om att CD låter ännu bättre men det är inte lika kul som att mecka med som med en stor vinylskiva... Halva grejen är väl iofs omslagen, så stora att tom en gammal man som jag kan läsa texten, visserligen med läsglasögon men ändå. Texthäften... det är nog det jag saknar mest när det gäller strömmad musik, vad är det egentligen dom sjunger, inbjuder till missförstånd " Trygga räkan" och allt sånt.

 

Bjorn Bergmans foto.

Björn Bergman

Ålder: 58 år

Bor: Centrums utkant

Arbetar: Med affärssystemförsäljning.

Familj: Två utflugna barn, en bonusdotter, fru, katt och marsvin.

Gillar: Utsikten över Fyrisån, Saluhallen och Domkyrkan.

Gillar inte: Förljugna människor utan humor och självdistans.

Gör om tio år: Sitter på min balkong, ser ut över stan, dricker ett glas gott rödvin och läser igenom 10 års stadsdelsbloggande.

Bäst med min stadsdel: De ständigt närvarande historiska byggnaderna.

Saknar i min stadsdel: Ingenting, kanske en tunnelbana.

redaktionella bloggar

Externa sportbloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

Externa Kultur & Nöjesbloggar (omfattas inte av UNT:s utgivaransvar)

Fler bloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

Uppsalavimmel.se - bloggar

Stadsdelsbloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

senaste nytt unt.se