Brynäsback uppges fylla Lindström-luckan Rinkside Rinkside
Vädersponsor:

Björn Bergman

Centrumbloggen

Björn Bergman bloggar om sin stadsdel centrum.
Detta är en extern blogg utanför UNT:s utgivaransvar

Övervakad

Homeoffice Undrar hur övervakad man egentligen är i livet? När det är spotify som talar om vilken favoritmusik man har, se nedan, så går det väl an men i övrigt. Sitter det någon indier nu och tittar på när jag skriver? antagligen inte, vem är jag att övervakas, men risken finns. 

Varje gång man använder kreditkortet så kan man spåras. Det har man ju sett i varje deckare, är man på flykt ska man inte använda kreditkortet, bra att komma ihåg. Nu var det ju ett tag sen man var på flykt men ändå.. Flyktsoda ta mig i land som ebba sjunger. 

Men, har man rent mjöl i påsen så har man inget att dölja eller hur? fast vad vet man. Gävle på lördag, tänk om nassarna har demonstration och någon ser min tågbiljett och tror att det är därför jag åker? Allt går att ifrågasätta och misstolka. Jag har iallafall tejpat över kameran på datorn. Skälet är väl iofs inte övervakning utan mer att man inte av misstag vill video skypa när man har conf calls i morgonrock eller petar sig i näsan eller vad man nu har för sig när ingen ser på. 

 

 

Mina mest spelade låter under 2017

Snö

Motorvägen mot Stockholm Undrar hur man kommer på idéen att just idag av alla dagar ska man ta bilen till Stockholm och kontoret? En decimeter blötsnö på vägen, trafiken går i 70 ( vilket väl är tur iofs) och köerna växer. En timme och en kvart var väl ändå inte så farligt, kunde varit värre. tacksam att det inte var några olyckor på vägen iallafall, rullade hela vägen. 

Har ni adventskalender? Förr hade man det och då var man glad av roliga bilder. Nu däremot ska det vara innehåll. Choklad, smink, hudkräm. Hustrun fick en från Rituals som hon öppnar varje morgon för att skapa lite julstämning.. aha en julmascara, en julhandkräm... olika äro tiderna. Får plocka fram dvd med Sunes jul på ( och försöka hitta något som den går att spela på, har varken cd-spelare eller dvd-spelare. Däremot nyinköpt vinylspelare... tiden går bakåt, får köpa mig en rull-bandspelare snart, en Grundig...). 

Inte många dagar kvar till jul nu och det flesta klapparna fortfarande oköpta, har inte ens köpt något till mig själv... enligt rapporterna från Postnord så kommer väl julklapparna beställda på nätet lagom till midsommar så man får väl ge sig ut i vimlet och se vad som finns. ÖB och Rusta har väl kvällöppet....

 

Moi moi

homeoffice Idag säger vi moi moi till finland säger dom på TV Nyhetsmorgon. Moi moi är nog de enda ord jag kan på finska. Moi moi mokulat, eller nåt sånt, lär betyda hej små knattar. varför vet man det undrar ni vetgiriga människor? barnprogram som kom efter nåt program vi alltid såg när barnen var små fast nu kommer jag inte på vilket det var... kanske Sunes jul.. bästa julkalendern någonsin... Pappa Rudolf kokar knäck

Själv har vi Rituals julkalender, eller iallafall hustrun, en klapp per dag. Så varför har vi det? Jo, ginkalendern var slut... vore annars perfekt att starta dagen men en julgin men nu får vi nöja oss med handkräm och duschtvål.

 

Rudolf kokar knäck

 

Julpynt

Uppsala Ska man verkligen julpynta första advent? Då ska väl bara adventsstakarna upp och sen ska man förbereda sig för att elda upp huset genom att lägga lättantändlig mossa i ljusstaken.  Pynta gör man väl dan före jul? Julgran ( för er som inte har katt), tomtar, julbock ( har några stycken, kanske skulle elda en på julafton, ny tradition).  Pyntar och förbereder maten inför jullunchen. 

Nejdå, nu verkar folk sätta upp adventsstakarna när som helst, julpyntar vid advent.. snart kan man väl köpa semlor året runt..va? kan man? kräftor? året runt... snart får man väl julklappar femte januari... just ja, det får jag ju....bra att fylla år när det har varit mellandagsrea... fast numera är det väl mellandagsrea året runt även om det kallas något annat. Man undrar ju hur verkliga de ordinarie priserna är om man alltid rear ut varorna

Nedan min nya kompis Snögubben Julias. kommer att vara en stadig adventstradition, är väl enda snögubbe man får se i år. 

Hörde att årets julvärd på SVT kommer ut kl 11. märkligt, det är bara en timme kvar och dom har inte ringt, inte i år heller.

Man är väl inte ens värd att vara julvärd... Föreslog mig själv som Landshövding en gång men inte ens det fick man. Jag skulle tom kunna erbjuda mig att bo kvar i vår lägenhet istället för att ockupera en lägenhet i slottet, det lär ju vara bostadsbrist

 

 

Snögubben Julius

Gatufrid

På ett tåg Sitter på ett tåg genom ett mörkt och dystert mellan-svenskt landskap. Har inte hämtat mig från chocken av att igen se nazister på Uppsalas gator. Varför tillåter vi att det för förekomma gång på gång. Dela ut flygblad? Knappast, enbart ute efter att provocera och slåss. I lördags var syftet bla att störa en  demonstration. Polisen agerade helt ok utifrån situationen som uppstod men man kan fråga sig om man inte sk beivra brott. Om en polis säger åt något att avlägsna sig och vederbörande inte gör det så är det ohörsamhet mot ordningsmakt vilket är ett brott. Hade nog kunnat ta in alla nazzar i lördags. Tre misshandelfall på Stora torget på en lördag... helt otroligt. Kanske skulle skicka dit idioterna som bränner bilar i Gottsunda... det kunde ju bli intressant. 

 

Björn Bergman

Ålder: 58 år

Bor: Centrums utkant

Arbetar: Med affärssystemförsäljning.

Familj: Två utflugna barn, en bonusdotter, fru, katt och marsvin.

Gillar: Utsikten över Fyrisån, Saluhallen och Domkyrkan.

Gillar inte: Förljugna människor utan humor och självdistans.

Gör om tio år: Sitter på min balkong, ser ut över stan, dricker ett glas gott rödvin och läser igenom 10 års stadsdelsbloggande.

Bäst med min stadsdel: De ständigt närvarande historiska byggnaderna.

Saknar i min stadsdel: Ingenting, kanske en tunnelbana.

redaktionella bloggar

Externa sportbloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

Externa Kultur & Nöjesbloggar (omfattas inte av UNT:s utgivaransvar)

Fler bloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

Uppsalavimmel.se - bloggar

Stadsdelsbloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

senaste nytt unt.se