• söndag 23 juli 2017
  • Familjeannonser
  • Grannar
  • Lokusjobb
  • Lokus
  • Grannar
  • Evenemangsguiden
  • Uppgång.se
Missbruk av skattepengar Ledarloggen Ledarloggen
Vädersponsor:

Björn Bergman

Centrumbloggen

Björn Bergman bloggar om sin stadsdel centrum.
Detta är en extern blogg utanför UNT:s utgivaransvar

Senior

Österos Underbart att bli senior. först plus 60 tävlingen. yngst. man har haft fel sällskap under alla år. alltid umgåts med yngre människor. Som brasse sa, fel fel fel. Äntligen junior igen. Nu vann jag ju inte men ändå.. 
Tittade på resultaten för veteran idrottare.. helt ok. om jag kan bibehålla min form som det är nu i typ tjugo år så kanske, kanske, jag kunde konkurrera... hur kan dessa färdtjänstberättigade människor springa så fort? görs det överhuvudtaget doping tester på veteranidrottare? hm..... livstidsavstängning blir kortare och kortare tid..

 

växla

Uppsala Vi har visserligen en bil med automat men idag tänkta jag  växla... pengar alltså. Mynt. Det är väl också pengar.. i mitt fall minst 1000 kr. Var växlar man? Affären tar emot max 30 kr (lär visst vara olagligt men personligen har jag ingen lust att ställa mig och diskutera det i kassan medans kön växer, folk kan ju tro att man snart är pensionär). Man skulle ju kunna lägga in kronor i automaten som står där men det förslår nog inte långt. Lyckades faktiskt hitta en sida på nätet och där står att seb på stan tar emot men bara för kunder. Ha, tänkte jag, seb har bara stenrika kunder som inte bryr sig om lite grus så jag åker dit... 

hade tur. bara sex stycken före mig i kön... som sen växte och växte. Tog väl typ en kvart per person att bli klara. En äldre man ( säkert pensionär sen många år) spenderade säkert 10 minuter på att få maskinen att ta hand om de sista 20 kronorna. Kort efter att nästa "kund" börjat mata så blev det fullt i maskin. Japp, fullt, out of order, out of space... då kommer en snäll banktjänsteman ut och informerar att det går bra att växla in pengar ända till slutet av augusti. Det är bara affärerna som slutar ta emot nu i månadsskiftet.... Halva kön drog direkt, resten står väl fortfarande kvar, fast dom har säkert tid, pensionärer. Funderade ett tag på att ge hela kassen till den lokala tiggaren men sen blev jag gniden ( konstigt ord, blev gniden av vem då?). 1000 kr är också pengar. Man kanske skulle köpa trisslotter för alltihop... 

 

 

3,5 timme

Uppsala Från sol, värme, bad, billig öl till kyla och regn på tre och en halv timme. Världen är fantastisk. Man hade helst gått ur terminalen och sen vänt om... 13 grader, regn och storm i Uppsala imorse... 

Sen blir man extra avundsjuk när de vänner vi har i Turkiet går i pension vid en ålder som nästan är samma som när jag tog min examen. Knappast bra för ett land om folk slutar jobba när dom är som mest produktiva men samtidigt är man sig själv närmast och går i pension så tidigt som möjligt. Nu är det ju väldigt billigt att bo i Turkiet om man undviker Efes och Raki ( spriten dyr) så jag förstår att man försöker bli pensionär tidigt men vad sjutton ska man göra när man inte har ett jobb att klaga på? Fast då man väl börja klaga på luddlådan i tvättstugan eller på sorteringen i sopprummet. Verkar vara populärt bland pensionärer.

 

 

borta bra

Akbuk Borta bra men hemma bäst, eller hur? fast ibland är borta rätt ok... nu har vi bara varit i akbuk ( turkiet) i två dagar men jag längtar inte hem, inte alls. snarast så att man får ångest av att veta att man snart ska åka hem... Home is where my heart is så vi är väl iofs redan hemma.. 

Det är ändå så att det viktigast när man är borta är en bra internetuppkoppling.. så man kan se tv4 nyhetsmorgon, man kan chatta lite, man kan göra sina vänner avundsjuka, att man helt enkelt kan göra som hemma.. ungefär. 

Lite märkligt att sitta på balkongen i strålande solsken och titta på väderleksrapporten om midsommarvädret. 

Hotellfrukost

Göteborg Jag är verkligen ingen frukostmänniska. Frukost för mig är att hälla en skvätt kaffe i morgonfikat. På helgerna kan det bli en stekt ägg macka med kaviar men inget annat.

Men när man bor på hotell... då djäklar... egentligen är jag inte sugen men men, man är svensk och eftersom det ingår så vräker man i sig. Först lite scramble eggs med vita bönor i tomatsås, en liten favorit, en sillbit sitter aldrig fel halv sju på morgonen, bröd, ost, gärna lite ägg, sallad lite för syns skulle, sen juice, som jag aldrig dricker annars, lite melon och kaffe, massor av kaffe. Fast just när det gäller kaffet kan man bli lite besviken ibland. Allt finns med klass men samma kaffemaskin som vi har på jobbet, men det får gå, vad jag saknar är en stadig Gammel Dansk.. för magen förståss, man dricker det som ren medicin, kickar igång dagen. 

Frukost gör att man kommer in i matkoma redan kl sju på morgonen vilket kanske är bra eftersom jag vaknar kl fyra varje natt och inte kan somna om, man kanske skulle gå upp, vräka i sig en stor frukost och sen somna om av matkoma runt halv fem.. Sen ringer det 5.38 så det kanske är meningslöst. 5.38 är för tidigt men nödvändigt om man ska ta bilen till Kista varje morgon. Ingen som har något jobb till mig i Uppsala? Vilken dröm att få gå eller cykla till jobbet....kommer inte att hända så det blir till att gå upp tidigt i ytterligare fem år...

Björn Bergman

Ålder: 58 år

Bor: Centrums utkant

Arbetar: Med affärssystemförsäljning.

Familj: Två utflugna barn, en bonusdotter, fru, katt och marsvin.

Gillar: Utsikten över Fyrisån, Saluhallen och Domkyrkan.

Gillar inte: Förljugna människor utan humor och självdistans.

Gör om tio år: Sitter på min balkong, ser ut över stan, dricker ett glas gott rödvin och läser igenom 10 års stadsdelsbloggande.

Bäst med min stadsdel: De ständigt närvarande historiska byggnaderna.

Saknar i min stadsdel: Ingenting, kanske en tunnelbana.

redaktionella bloggar

Externa sportbloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

Externa Kultur & Nöjesbloggar (omfattas inte av UNT:s utgivaransvar)

Fler bloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

Uppsalavimmel.se - bloggar

Stadsdelsbloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

senaste nytt unt.se