Logga in
Logga ut
Winter is coming Centrumbloggen Centrumbloggen
Vädersponsor:

Björn Bergman

Centrumbloggen

Björn Bergman bloggar om sin stadsdel centrum.
Detta är en extern blogg utanför UNT:s utgivaransvar

Spik i foten ( eller iallafall glasskärva)

home sweat home Finns det ens plåster längre. Går in på Apoteket och frågar.. schampo och hudkräm så långt ögat når. En hylla plåster alla med Bamse motiv. Vad är det för fel på folk? Jag har skurit mig i stortån, skiter väl i vad det är för motiv på plåstret. "Jag skulle vilja ha ett stortå plåster med Carola på, har ni det?" " nej då får du gå till Apoteket piller och viller, dom ligger i Tierp".
Ett apotek ska vara ett apotek, ok om dom sålde lite sprit också vore inte så himla dumt... " har ni ångestdämpande whiskey?"   kommer säkert, inklusive jordnötter. Kan dom sälja ACO hudkräm så kan dom sälja vad som helst. Var kom detta enorma behov av att ha ett apotek i varje hörn ifrån? Snart fler än sushi restauranger. Det kanske är sushi kockarna med sina vassa knivar som skärs sig hela tiden. "Bansaij.. jag behövel ett plåstel" kanske inte. 

Så livet går  vidare i Ankeborg.

Känner ni att ni blir äldre för varje dag? Lovar, ni blir det, en dag för varje dag. Förr gjorde man muckar band där man klippte av en cm per dag kvar, nu gör man pensioneringsband på samma sätt och snart är det väl "death bands", finns säkert hos Classe.

Vore det bra eller dåligt att kunna förutsett sin egen död? Det blir en måndag om x antal år, kl 10 på förmiddagen.. " vad ska du göra åt det?" jag har gått vid din sida länge nu osv. Skulle man bli tvingad att äta frukost? Jag gör inte det i vanliga fall och jag skulle inte tro att jag hade mer aptit i en sån situation. Man kollar väl TV Nyhetsmorgon, kanske stänger av när man pratar om morgondagens väder.. Undrar hur jag kom in i detta ämne? Lika bra att lägga ner.. hare från björn

Winter is coming

hemma Och det enda bra med det är väl att snart (våren 2019?) kommer sista delen av GoT, i övrigt kommer jag inte på något som är bra med vintern, inget alls faktiskt... kallt och eländigt.  Fast man har ju en fri vilja ( skulle inte tro det...) och man kan bo var man vill ( nej, det kan man inte..) så man skulle lätt kunna flytta ( nope, så enkelt är det inte) till någonstans där det är varmare ( men då klagar man väl på det också förstås, gnäll är en mänsklig rättighet, iallafall i Sverige). 

Nej, man får nog stå ut några vintrar till sen förhoppningsvis ha råd, tid och hälsa för lite longstay utomlands. Någonstans där det är varmt, maten god, vinet billigt och folk trevliga... kanske lite mycket begärt får nöja mig med billigt vin tror jag.. folk är likadana överallt, trevliga ibland, odrägliga ibland men för det mesta någonstans mitt emellan. Själv försöker jag ha ett så jämnt humör som möjligt... sur helt enkelt.. det är lika bra

 

Ingen regering

Hemma Har ni märkt att vi inte har någon regering? Att vi inte har någon styrning i Uppsala heller? Inte? Kanske är lika bra eller? Man kan ju undra om det verklilgen gör någon skillnad i Uppsala vem som styr. 
Förtätningen har pågått ett antal år oberoende om det vara Hahne eller Pelling som styrt. Helt plötsligt vaknar andra partier men det har varit märkligt tyst under ett antal år. Folk måste bo, som det heter, men vem har råd? Varför bygger vi sönder vår stad för att andra ska komma hit och på.
Från Sveriges största småstad till Sveriges minsta storstad på 10 år. Varför var aldrig detta en valfråga kan man ju undra. Antagligen för att det är en förutsättning för Uppsala kommuns ekonomi att man säljer land och de enda som vill köpa är byggföretag som kan bygga dyra bostadsrätter. men, så är det väl, det var inte bättre förr men stan var iallafall vackrare. 

Om man ska fortsätta klaga så undrar man när det händer nåt vid svandammen. Kunde kanske döpa om den och hela kommunen till Ankdammen istället ( Anddammen klingar inte lika fint). Ser för ..., ja ni vet, ut. Rena vattnen och skapa en Uppsala Playa är mitt förslag. Kan man göra det mitt i Paris så  borde väl vi kunna. Från Svandammen till Plaskdammen. Ta ett bad på lunchen... eller svalka av sig ilskan när man kommer från tåget... 

Val

hemma Kulturnatt idag och valdag imorgon. Undrar hur man tänkte. Känns som politik är så långt ifrån kultur man kan komma eller kanske inte.... om att göra tavlor är kultur så finns det en del beröringspunkter fast det är väl inte så man tänker.. om pajkastning är kultur så kanske man kan kalla politiker kulturarbetare.. 

Hur många gånger kan man göra samma vallöften? nu lovar man äldre boenden för alla över 85.. .igen, det gjorde man förra valet, det gjorde man valet förre och, faktiskt även valet före det. Borde införa skamstock för politiker.. " du sa ju..." "jo men jag menade inte vad jag sa, det var ett löfte som var en förhoppning eller hur det nu uttrycktes en gång i tiden. 

Personligen skulle jag nog passa som politiker. Saknar totalt närminne. "lovade jag det? det har jag inget minne av" det skulle var mitt motto.. Eller " va, trodde ni på det.. haha, nej nej, det var ett vallöfte". 

Ska inte ge mig på några lokala politiker som jag gjorde när Liv Hahne fortfarande var kvar... blev faktiskt censurerad..fri press.. skulle inte tro det. Liv Hahnes adopterade son Pelling vill tydligen föra stafettpinnen vidare.. mest förvånande är att miljöpartiet verkar hålla med " jag betraktar en park som ett grönområde som inte är bebyggt.. än". Förtätning är för mig lika med fördumning.. Måste man betala tv-licens om man bara tittar på grannens tv... antagligen. varför man vill att uppsala ska vara sveriges minsta storstad istället för sverige största småstad är för mig obegripligt.. 

Vardagen

Uppsala Så, då var vardagen tillbaka, var väl lite väntat men när hösten kommer blir man alltid lika överraskad, speciellt i år kanske. Dags att ta fram höst/ vinterkläderna, lagom trist faktiskt, dags att lägga bort shortsen och ta fram långbyxorna, man får hoppas att man fortfarande kan  ha dom.. tveksamt. Dags att dra igång en höstbantning kanske, inte av hälsoskäl utan rent ekonomiska.. Man borde ha två garderober att byta med när man går upp och ner. 

Inte många semestrar kvar nu. Borde vara tre om jag räknat rätt.. .fast man får väl jobba tills dom bär ut en med fötterna först så det blir kanske några extra. Gå i pension vore trevligt, få pension kanske inte. Får väl skaffa kolonilott och odla egna grönsaker, börja panta flaskor och köpa billigaste boxvinet....

 

Helgkänsla

Kumlastrand Helgkänslan kommer inte riktigt på samma sätt när man har semester eller hur? oj, är det lördag, hade jag ingen aaaning om. fast man sover lika illa nu som en normal måndagsångest natt. vaknar typ fyra, inte kallsvettig men varmsvettig, sen går det inte att somna om förrän man sätter sig i solstolen kl tre efter ett par bira till lunch.

Hösten närmare sig med stormsteg, kanske kan vara skönt att komma in i lite rutin igen, blir inte mycket gjort när man alltid har tid att skjuta upp till en annan dag. Lite Alfons " ska bara" känsla. Dessutom har man extra mycket tid i år... klippt gräset två gånger tror jag, går alltid att skylla på vädret men det är väl slut med det nu, allt som inte blivit gjort under sommaren sak göra och de nu, dvs idag. Jaja, blir en hård helg. slipper iallafall vattna. 

 

Björn Bergman

Ålder: 61 år

Bor: Centrums utkant

Arbetar: Med affärssystemförsäljning.

Familj: Två utflugna barn, en bonusdotter, katt. Just ja, en fru också

Gillar: Det mesta faktiskt

Gillar inte: Förljugna människor utan humor och självdistans.

Gör om tio år: Sitter någonstans och skriver plattityder och förvånas över all tid jag lagt ner på bloggande utan att tjäna en enda krona

Bäst med min stadsdel: Tyst och lugnt men ändå nära

Saknar i min stadsdel: Ingenting, kanske en tunnelbana.

Externa bloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

Stadsdelsbloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

senaste nytt unt.se