• tisdag 30 maj 2017
  • Familjeannonser
  • Grannar
  • Lokusjobb
  • Lokus
  • Grannar
  • Evenemangsguiden
  • Uppgång.se
Fyra dagars vecka Centrumbloggen Centrumbloggen
Vädersponsor:

Björn Bergman

Centrumbloggen

Björn Bergman bloggar om sin stadsdel centrum.
Detta är en extern blogg utanför UNT:s utgivaransvar

vad hände

Uppsala Vart tog våren vägen? "Vi har vår i luften, var har ni er?" som Blandaren skrev en gång i tiden. Länge sen man läste Blandaren nu. såldes alltid på sista april. 
Skottade fram bilen imorse, måste ha kommit en decimenter över natten. Varför? Kan man undra. Rätt onödigt nu när alla väntar på våren. Personligen så hoppas jag på lite mer lokal, global uppvärmning så vi slipper den eländiga snön, kylan, mörkret. Ser inget positivt överhuvudtaget med vintern. En del säger att man uppskattar våren mer eftersom det först är vinter men det är som att slå huvudet i väggen för att det är så skönt att sluta. Eller gå upp på morgonen för det är så skönt att gå och lägga sig igen. Eller duscha kallt för att det är så skönt att sen slå på varmvattnet.... 

Fyra dagars vecka

Uppsala Jobbig vecka. Fem dagar att jobba... Har inte v ( eller är det mp) på sitt program att vi ska införa fyra dagars vecka? Verkar bara fungera under våren. Skulle onekligen vara skönt att jobba fyra dagar i veckan året om.. eller tre kanske... två? typ en förmiddag varannan vecka. Snart där. Undrar hur det blir att gå i pension. All tid i världen att göra det man vill men inga pengar så man har ändå inte råd. Alltid ska det vara något. Sen vinner man väl pengar när man är lastgammal och då orkar man inte göra av med pengarna. Alltid ska det vara något. 

Man får ta tillvara på de små sakerna. Som att jag sprang för första gången sen september i går. Visserligen kort och sakta men ändå. Hälsporren ska inte hindra mig från att göra det jag vill. Verkar ju inte som behandlingen fungerar så om jag ändå inte blir bra så kan jag lika gärna springa tills det gör för ont. skit är det iallafall. 

Händer det nåt?

Uppsala Som ni säkert har märkt så har jag inte skrivit så mycket på slutet. Enkel förklaring. Det händer inte så mycket, inget alls faktiskt, iallafall inget som är värt att berätta om. Egentligen är det väl positivt att det inte händer så mycket, allt som kan hända är väl negativt.. Plötsligt händer det verkar ju bra i reklamen men tveksamt om det är just trisslott vinst som kommer att hända. Fast det blir väl så när åren går och man börjar ana ljuset i tunneln. Det mesta är redan gjort och det man vill göra har man ändå inte råd med.
Typ 200 måndagar kvar att jobba, ungefär lika många fredagar. Fem sommarsemestrar kvar känns lite tunnt men man får väl åka på PRO resor istället. Longstay någonstans där det är varmt känns dock rätt lockande. Man får ha det att se fram emot. Det och nästa Sirius match. Kanske är lite på olika nivåer men man får bland stort och smått. 

 

Konsert

Katalin Uppsala OK, jag har sett, utan någon rankingordning och utan ambition att vara fullständig bla; Bob Marley, David Bowie, Pink Floyd, Drive-by-truckers, Jay-Z, Ice-Cube, Keanu West, Dag Vag, Ebba Grön, Thåström, Lundell, Eldkvarn, Common, Steve Harley, Steve Earle, Wu-Tang-Clan, The Prodigy och många många fler.

Eldkvarn unplugged på gamla Katalin. Lundells release spelning på Berns. Bob Marley två gånger på Grönan. Bowie i tennishallen -77, Prince på Johanneshov, Thåström på Way Out West, Mink DeVill på Göta Källare.. det var några av det bästa men... alla har nu  alla förbleknar jämfört med gårdagens  konsert med Moneybrothers.

Fantastiskt bra, rolig trevligt och allt sånt. Gå och se dom om ni får chansen, ni kommer verkligen inte att ångra er. Så kul med artister som förstår att enda anledningen dom står på just den scenen är att vi som står nedanför vill se och höra dom och ger allt, tog tom slut på extranummer.. 

 

Skön morgon

Köpenhamns flygplats Gillar ni att ta det lugnt på mornarna? Vakna i god tid, gå upp, ta en kopp kaffe, läsa morgontidningen, en stilla dusch och sen börjar dagen? Jag med... men så blev det inte i morse.

Ställde tydligen klockan på fem.... som Brasse säger; fel fel fel... Klockan ringer, jag går upp, ska precis ge kattfan mat när jag ser att klockan är 4.36...taxin ska komma 4.30..flyget går 6.00. Det var alltså inte klockan som ringde det var taxichauffören som undrade var jag var någonstans.. "Ge mig tio minuter", dusch, tandborstning, påklädning och packning av väska klockades in på totalt åtta minuter.. man undrar ju varför det en normal dag tar typ en timme att komma i ordning när det går att fixa på åtta. 

Framm på arlanda 10 över fem, har 55 minuter, inga problem... så hör vi Brasses röst igen; fel, fel, fel... Typ 100 meter kö till säkerhetskontrollen... kryper fram. Till slut, när det är ungefär tjugo minuter kvar till avgång så övertygar jag och några andra passkontrollanten att vi måste gå förbi kön. Går direkt till planet men som tur är så är det fler. Två band på säkerhetskontrollen.. totalt kaos. Hann visserligen med planet men humöret är inte på topp. För att jag stressat, undrar ni, nej hann inte med morgonkaffe. Vad skulle man göra utan morgonkaffe? Antagligen vara ännu mer grinig än vad man redan är. Normalt den här tiden på dagen har jag druckit tre koppar koffein stinnt kaffe nu fick man en kopp blaskigt kaffe på planet. Under om dom viftar en kaffeböna i närheten av kannan eller vad dom gör. Man vill väl inte att folk sak vara pigga på planet antar jag.

Sen inser man hur himla egocentrisk och inskränkt man är. Lite stress vid en flygresa och dåligt kaffe vad är det jämfört med det som var på Drottninggatan i fredags eller allt annat elände som folk utsätts för i världen. 

67 67

Hemma 67 67, vart har du tagit vägen nu? som det heter i visan. Igår var det tillbaka.
67 gick sirius upp till allsvenskan med ett lag som bestod av hälften fd Djurgårdare, igår var det knappt att en av djurgårarna skulle ha platsat i Sirius. Djäklar så bra, Kingley The King Sarfo... lite förvånande att alla verkar förvånad att en spelare som förra året var vald till bästa spelare i super-ettan också duger i allsvenskan men man har väl nog med att beundrar gamla hjältar antar jag.

Fast nu är dom övriga lagen varnade så nu blir det nog inte lika lätt. Göteborg på söndag kan bli en utmaning speciellt om planen är i dåligt skick, inte lika lätt att rulla runt då. 

Hur som helst, ser ut att bli en trevlig fotbollssommar

 

Björn Bergman

Ålder: 58 år

Bor: Centrums utkant

Arbetar: Med affärssystemförsäljning.

Familj: Två utflugna barn, en bonusdotter, fru, katt och marsvin.

Gillar: Utsikten över Fyrisån, Saluhallen och Domkyrkan.

Gillar inte: Förljugna människor utan humor och självdistans.

Gör om tio år: Sitter på min balkong, ser ut över stan, dricker ett glas gott rödvin och läser igenom 10 års stadsdelsbloggande.

Bäst med min stadsdel: De ständigt närvarande historiska byggnaderna.

Saknar i min stadsdel: Ingenting, kanske en tunnelbana.

redaktionella bloggar

Externa sportbloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

Externa Kultur & Nöjesbloggar (omfattas inte av UNT:s utgivaransvar)

Fler bloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

Uppsalavimmel.se - bloggar

Stadsdelsbloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

senaste nytt unt.se