• torsdag 23 november 2017
  • Familjeannonser
  • Grannar
  • Lokusjobb
  • Lokus
  • Grannar
  • Evenemangsguiden
  • Uppgång.se
LAGET som överträffat alla förväntningar Rinkside Rinkside
Vädersponsor:

Björn Bergman

Centrumbloggen

Björn Bergman bloggar om sin stadsdel centrum.
Detta är en extern blogg utanför UNT:s utgivaransvar

vad hände

Uppsala Vart tog våren vägen? "Vi har vår i luften, var har ni er?" som Blandaren skrev en gång i tiden. Länge sen man läste Blandaren nu. såldes alltid på sista april. 
Skottade fram bilen imorse, måste ha kommit en decimenter över natten. Varför? Kan man undra. Rätt onödigt nu när alla väntar på våren. Personligen så hoppas jag på lite mer lokal, global uppvärmning så vi slipper den eländiga snön, kylan, mörkret. Ser inget positivt överhuvudtaget med vintern. En del säger att man uppskattar våren mer eftersom det först är vinter men det är som att slå huvudet i väggen för att det är så skönt att sluta. Eller gå upp på morgonen för det är så skönt att gå och lägga sig igen. Eller duscha kallt för att det är så skönt att sen slå på varmvattnet.... 

Årets julklapp

Någostans i Sverige Elcykeln årets julklapp?? Inte El Macon utan elcykeln. Tror HUI att folk har hur mycket pengar som helst? Vad kostar en elcykel, från 15000 kr och uppåt? Dom måste leva i en annan verklighet än där jag lever iallafall. Undrar om det går att få tag i begagnade bakmaskiner förresten? kanske inte är så dumt iallafall. fast det är väl fel ur näringssynpunkt.Surdeg ska det vara. 

Så, mitt förslag till årets julklapp är en surdeg. Räcker hela livet ( tror jag, egentligen vet jag inte hur en surdeg fungerar, står den bara där eller? ("är du sur?" " japp, ingen deg")) .

Nu råkar jag vara väldigt förtjust i jul; köpa julklappar, laga mat, samlas men även, och detta är väl totalt omanligt, att pynta. Spela julmusik ( Tracey Thorn är min favorit, nyinköp vinyl, ska spelas på första advent och sen hela tiden fram till jul) och packa upp adventsljusstakar där en lampa alltid är trasig, ta fram tomtar, sätta upp kyrkan som vi hade reda när jag var barn, osv... julgran blir dock svårt med vårt elände till katt, vore kul annars.

Så, två veckor till advent och se är det nästan jul och sen är vi snart framme i vår... tiden går och vi med den. 

Tracey Thorns julskiva

 

 

Veckan som gick

Hemmakontoret Ännu en vecka att lägga till handlingarna. En vecka av kyla och bilköer. Åkte gamla E4:an till jobbet för att undvika köerna på motorvägen. Verkar som fler än jag hade kommit på den iden. En och en halvtimme till Kista... så, det blev en extradag arbetande hemma. Rätt mycket som stör dock. Nyhetsmorgon på TV4. Ett kylskåp som konstant lockar med godsaker. Kaffebryggaren ständigt igång.... Men, man får ta det onda med det goda, spar iallafall rätt mycket tid, och pengar, så det får väl gå.

Konstigt debatt om Dalkurd... dom lär knappast hänga kvar i allsvenskan i mer än ett år... så det lär nog inte bli någon konkurrens till sirius, om dom nu hänger kvar förståss... Personligen tror jag det blir svårt utan Joshua Wicks, fast man ska väl vara optimist ( nej det ska man inte, då blir man bara besviken).

Stirrar ut genom fönstret. Kolsvart. Är vi riktigt säkra på att Black Friday är nästa vecka? Ser ut som det är svart nog som det är... 

 

Lördag

Hemma Vad gör man en vanlig lördag när man inte har någonting bokat? Man skaffar sig naturligtvis jobb. En dag utan jobb är ingen dag... jobbar man inte så äter man inte som alliansregeringen sa.. så vi bestämmer oss för att måla om sovrummet... Kändes efteråt som det var mer färg på mig än på väggarna, fast inte blev det så stor skillnad. Typ ungefär lika fint som tidigare fast lite finare kanske... inga kaffefläckar på ena väggen längre... dom var så gamla att dom nästan var kulturmärkta... Själv känner jag mig likadan, alltså inte fläckig utan kulturmärkt.. man är väl inte unik nog kanske..

Lite välförtjänsta musslor efteråt för en mycket sällsynt biobesök. Nya Bond tänker ni kanske? Eller något helt obskyr Libanesisk film på Fyris? Bergman festival på Slotts? Nej nej nej mycket bättre än så: Paddington 2. fast det visste ni kanske? tror jag har skriivt om det tidigare. det är det bästa med att bli senil allt är nytt.. hade likagärna kunnat se om Paddington 1, kommer ändå inte ihåg hur det gick.

Hur som helst. Skitbra... och om nu undrar hur det går så går det bra, snyft snyft. 

Avslutar, nästan ,kvällen med en konstig öl på Tap beer bar ( eller vad dom nu heter). Kan ha lite svårt för öl som inte smakar öl men en del finns det som går ner. Den här hette fat and juicy... hustrun trodde jag frågade efter henne... alla är så lättkränkta nuför tiden. Sen avslutas kvällen, som så mången gång förrut, hos Dr Falafel och en regning promenad hem. 

Så spenderas en lördag utan planer, blev till slut rätt stressigt faktiskt. 

 

Back from the dead

Köksbordet Kanske lite överdrivet. Maginfluensa är något man överlever även om det inte alltid känns så. Totalt däckat i tre dagar och man håller sig i närheten av toaletten. Som jag brukar säga " det är tur man inte är uteliggare". Man klagar för mycket. Mår eländigt av en maginfluensa när man kikar på morgonnyheterna hur folk dör av svält, översvämningar och förtryck i världen. Även med en maginfluensa mår man bättre än de flesta människor i världen. Man måste börja uppskatta det man har, som jämn avföring, lite mer..... skit samma, nu är jag så frisk man kan bli iallafall.

Underbar dag idag eller hur? strålande sol, klar luft.. vi borde byta ut våra helgdagar mot soldagar. Ledig idag när det är sol, jobba på julafton när det antagligen regnar. Fast nu gillar jag ju julen... Får inte pynta som jag vill hemma men "inside my head I am pynting " ( har ingen aning om vad det heter på engelska, se filmen förresten "Inside my head I am dancing" stor favorit ( hur lång kan en parentes vara utan att ta över?) apropå favorit... blir ett väldigt sällsynt biobesök i helgen; Paddington 2... ( på engelska) fullkomligt älskar Paddington, inget slår det typ 5 minuters avsnitt som gick på tv för många år sedan.. alla finns på youtube bara så ni vet... Kanske skulle döpa nästa katt ( eller första hunden) till Uppsala Centralstation? dålig ide... Kom hit är nog ett bättre namn ).

 

 

Märklig dag

Uppsala dags för juldekorationer... redan köpt ( säg inget till frun) tre saker... på Myrorna förståss... the Ants, min favoritbutik. vi kommer snart att få lojalitetsbonus. 

Tror vi är först med att ha satt upp juldekoration på dörren. Lingonriskrans. Fantastiskt fin.. var grön en gång men nu har den utvecklats åt det mer bruna hållet, saker och ting måste förändras och förbättras eller hur? Frågan är om vi är sist med att ta ner eller först med att sätta upp... hos oss är det jul året runt... Ibland är det bra att "inte komma sig för". 

Björn Bergman

Ålder: 58 år

Bor: Centrums utkant

Arbetar: Med affärssystemförsäljning.

Familj: Två utflugna barn, en bonusdotter, fru, katt och marsvin.

Gillar: Utsikten över Fyrisån, Saluhallen och Domkyrkan.

Gillar inte: Förljugna människor utan humor och självdistans.

Gör om tio år: Sitter på min balkong, ser ut över stan, dricker ett glas gott rödvin och läser igenom 10 års stadsdelsbloggande.

Bäst med min stadsdel: De ständigt närvarande historiska byggnaderna.

Saknar i min stadsdel: Ingenting, kanske en tunnelbana.

redaktionella bloggar

Externa sportbloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

Externa Kultur & Nöjesbloggar (omfattas inte av UNT:s utgivaransvar)

Fler bloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

Uppsalavimmel.se - bloggar

Stadsdelsbloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

senaste nytt unt.se