Logga in
Logga ut
Myhrer har guldvittring OS-bloggen OS-bloggen
Vädersponsor:

Björn Bergman

Centrumbloggen

Björn Bergman bloggar om sin stadsdel centrum.
Detta är en extern blogg utanför UNT:s utgivaransvar

vad hände

Uppsala Vart tog våren vägen? "Vi har vår i luften, var har ni er?" som Blandaren skrev en gång i tiden. Länge sen man läste Blandaren nu. såldes alltid på sista april. 
Skottade fram bilen imorse, måste ha kommit en decimenter över natten. Varför? Kan man undra. Rätt onödigt nu när alla väntar på våren. Personligen så hoppas jag på lite mer lokal, global uppvärmning så vi slipper den eländiga snön, kylan, mörkret. Ser inget positivt överhuvudtaget med vintern. En del säger att man uppskattar våren mer eftersom det först är vinter men det är som att slå huvudet i väggen för att det är så skönt att sluta. Eller gå upp på morgonen för det är så skönt att gå och lägga sig igen. Eller duscha kallt för att det är så skönt att sen slå på varmvattnet.... 

I am back

köksbordet, min korkek Så, vad gör man när vintern blivit lång och kall? När mörkret sluter sig runt gran och tall? ( ni märkte att det rimmade eller hur?).

Jo, man åker till Marrakesh. Ni vet staden där dom inte tar kreditkort utan bara cash… ok, kanske inte. Stad i Marockos inland med myter och kändisar. Lär vara ”OH”.. original hippies. Winston Churchill, Yves Saint Laurent och hippies. Vi såg dock inga.. hippies alltså. Hur dom nu ser ut nuförtiden, har väl kostym och slips antar jag, inga berber kläder längre.

Man kastade ut fransmännen 1956 men fortfarande förutsätts man prata franska.. märkligt eller hur? Alla pratar franska. det är bånjor och märsi hela tiden. Sen är man muslimska men producerar stora mängder helt ok vin.

Det första man reagerar på är att det är så rent och snyggt överallt, det andra att folk är genuint trevliga och inte alls lika påstridiga som i många andra länder. Man tar ett nej för ett nej (eller så ser jag ovanligt elak ut… ). Helt ok prisnivå men inte tokbilligt. Bra mat men inte exceptionell, gott vin men inte något märkvärdigt. Svenskt lagom alltså… ( modéré på franska. Nej, jag visste det inte, tog mig besvär och slog upp det.. .varför alla dessa krokar förresten? Går det inte lika bra med modere? Antagligen inte).

Så, tillbaka i gamla Sverige, ett par minusgrader är väl inte det värsta utan att klockan ringer imorgon bitti kvart över sex för avfärd till jobbet och sen är det slit och släp hela veckan lång, kort helg sen dags igen. Veckorna drar sig fram medan åren rusar förbi.

Här, en Alla hjärtansdag spellista. Antagen är den i efterskott eller också är jag väldigt tidig

Alla hjärtans dag

 

unconnected

långtbortistan har inget stort behov av att lämna jordelivet ännu men inser efter en veckan nästan utan internet att det vore en skräck att ligga för döden och inte kunna berätta det för någon. Youtube kanalen " I die" måste vara välbesökt... kanske "I still live in the afterlife" är ännu mer populär. "hej, där.. visserligen död men ni slipper mig inte ändå, har lagt upp en film per dag de närmaste hundra åren". Folk kommer att säga upp sina uppkopplingar och hur ska det då gå. Nej, lika bra att dra ur sladden och som elefanten gå i tysthet. Undrar vad dom gör om det är fullt på elefantkyrkogården.. Snablar också, det är fullt, får leva vidare... kan man boka en reservplats?

Man bekymrar sig för mycket om hur andra har det, tom om hur elefanter har det.. känner några dinosaurier men inga elefanter.. dom klarar sig nog, dom verkar hårdhudade.

cityblogg... från Marrakesh... the red city

borta

Långt långt borta IN marrakash, där måsarna skrattar sig hesa. nej det gör dom inte, inte sett en enda mås. Hur mås?  Duvor..verkar som det finns duvor vart man än kommer och gråsparvar.. är alla gråsparvar släkt? Hen som sitter på balkongräcket hemma i Uppsala kanske är kusin till hen ( inte mitt favorituttryck men men det är bara att ge sig) som sitter på balkongen i Marrakesh

https://open.spotify.com/track/1JkudH2w6apmBYnS3Rf7FR?si=O3QTX4giSsiG2cmaUtN-xw

 

 

Blankt

me casa Känner ni ibland att ni blir helt blanka?

Inte en vettig tanke, inget att säga, inget att skriva.. .mest pinsamheter om man ens skulle komma på idén att yttra sig en som busstidtabeller… hänt senaste veckan.

Varför gnälla på allt och alla när man inte ens orkar fundera på vad man själv gör. ”positiv som fan, så går allting bra” skulle inte tro det…. fast det är väl som med allt annat, det är jojo som gäller. kalmar trissan. Ingen fest utan bakfylla, man måste lida lite annars är man inte värd att ha sköj….

kan man byta namn tror ni? från björn till bjo:rn? alltså bara hur man stavar sitt namn.. kanske bättre byta från Björn till Champ fast då tror väl folk att man blivit en svamp. Champ the svamp..
Hur man än ändrar sig så vänder man sin bak eller hur man nu säger. Bättre en kvinna i handen än tio fåglar i skogen. Borta bra men hemma näst bäst. Ingen sko på spisen. Man kan inte lära en gammal kund att skita. Många bäckar små gör en större bäck. Rom dricker man inte på en dag. Har man sår får man skreva. Sår varar längst.

Nej, får nog hitta på egna ordspråk dom gamla verkar gamla. Den som twittrar får se.

Miss Moneypenny

soffan OK, skämtade till det lite… ska naturligtvis handla om Moneybrothers… Inte tanken att bloggen ska bli en recensions site men ibland måste man bara…. Köpte biljetter till Anders Wedins Moneybrothers typ 30 sekunder efter dom släpptes så vi hamnade längst fram. Inte ofta det händer. Inte ofta man kan bestämma sig fort nog… men men.
Och.. djäklar vad bra det var. Inte oväntat men ändå. Tror dom var totalt elva stycken, storband, går det verkligen ihop sig.. gör det säkert men ändå. Fullt ös, sen ta ner det i personliga betraktelser för att sen ösa på igen. Påminner faktiskt rätt mycket om en Lundellkonsert ( dock bara två timmar lång, Uffe brukar köra på en timme till). Har ni chans så gå och se. Tror nog att vi ska leta upp något mer tillfälle att se honom/ dom. Bara att få se trombonistens James Browns inspirerade danssteg är värt entrébiljetten.
29 mars i Gävle….. kan vara något kanske?

Björn Bergman

Ålder: 58 år

Bor: Centrums utkant

Arbetar: Med affärssystemförsäljning.

Familj: Två utflugna barn, en bonusdotter, fru, katt och marsvin.

Gillar: Utsikten över Fyrisån, Saluhallen och Domkyrkan.

Gillar inte: Förljugna människor utan humor och självdistans.

Gör om tio år: Sitter på min balkong, ser ut över stan, dricker ett glas gott rödvin och läser igenom 10 års stadsdelsbloggande.

Bäst med min stadsdel: De ständigt närvarande historiska byggnaderna.

Saknar i min stadsdel: Ingenting, kanske en tunnelbana.

redaktionella bloggar

Externa sportbloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

Externa Kultur & Nöjesbloggar (omfattas inte av UNT:s utgivaransvar)

Fler bloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

Uppsalavimmel.se - bloggar

Stadsdelsbloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

senaste nytt unt.se