Logga in
Logga ut
Författarafton i Funbo Funbobloggen Funbobloggen
Vädersponsor:

Sanna Graan Östlund

Funbobloggen

Sanna Graan Östlund bloggar om vad som händer i området Funbo, där hon bor.
Detta är en extern blogg utanför UNT:s utgivaransvar

En söndagspromenad med sting!

Tog kvällspromenaden med Bella nere vid Funboån. Tänkte spana lite bäver nämligen. På väg utmed ån såg jag först ett gäng rådjur. Ca 8 stycken. Två råbockar slogs med varandra. Otroligt nog hade jag med mig kikaren denna gång. 

En bit nedför ån såg jag tillslut ett avgnagt träd som jag fotade. Sen tittade jag utmed ån eftersom jag tyckte att det såg ut som en simmande bäver. Men det var det inte för bävern var precis framför mig. Jag hade väl skrämt den så den gjorde det där klassiska bäverplasket och dök sen. Jäklar vad jag hoppade till. Så jag hade den framför mig men såg den faktiskt inte. 

Såg ca 10 dovhjortar i skogsbrynet också som jag kunde sitta och spana på i kikaren. Detta lilla herr-gäng hade gått ut på åkern för att äta när jag var på väg tillbaka och då såg jag den bättre. Men jag skrämde dem och när hela flocken sprang iväg så var det runt 30-40 stycken. Ett par riktigt stiliga hjortar fanns med i flocken med väldigt snygga horn.

Mitt fokus på hjort-flocken gjorde att jag hade passerat två vildsvin som stod på andra sidan ån och käkade. Helt otroligt vilket djurliv. 

Förutom detta såg jag tranor, gäss, änder och knipor också. Två gräsandshanar flörtade hejdlöst med en ensam gräsandshona och de förföljde henne verkligen. Intensivt! Jag tyckte nästan synd om henne för de var galet efterhängsna. 

På väg hem i bilen såg jag en jättefin räv nästan här hemma. Hm, hoppas han kan låta bli grannens höns bara. 

Ja, så kan en vanlig söndagspromenad i sin enkelhet bli överraskande händelserik. Funbo är fantastiskt!

Sverige levererar...

Skärgård, kräftor och champagne på en ö i solnedgång. Jag vet inte, behöver jag säga något mer?

Utan spaning ingen aning

Vid 22.00 tiden känns det lite svalare. Igår gav jag mig ut på spaning med kikaren. Vildsvinen kommer närmare och det gäller att hålla koll. Lurig vind bara! Svårt att lura dem när man sprider vittring. Men snacka om underbar kväll!

Gässen kacklar (eller vad det nu heter) och samlar ihop sig på fälten på kvällarna. Mysigt! 

Det är såååå fint i Funbo! Tacksam.....

Funbo goes Fjällen

Tog min underbara dotter och min underbara hund och drog till fjälls. Bodde i den mysiga lilla stugan nedanför fjället där vi brukar jaga ripa. Tog dagsturer i den undernbar fjällmiljön. Bella gick med i midjekoppel och skötte sig som vanligt helt exemplariskt. Jag har aldrig varit med om maken till hund.....

Mitt syfte med att gå i fjällen är att få njuta av den vackra naturen. Inte att slita ihjäl sig med tung packning eller med att sova i ett fuktigt tält. Jag vill njuta....... Och det gjorde vi. Fullkomligt älskar fjällmiljön.....

Underbart att också min dotter gillade det. Kanske var det aningen för varmt men men....

Fick sällskap ena dagen av en trevlig border collie och fjällmannen som vi lånade stugan av. Kändes tryggt med lite fjällguidnig av ett proffs!

Nu är vi hemma igen i Funbo och svettas. Tur att det finns bra badplatser här omkring. Grillningen har vi lagt ned då det är brandförbud. Det får bli till att grilla mer framåt hösten.

Ha en fortsatt bra sommar och var försiktiga i värmen.....

 

Bada bör man annars dör man...

Foto: Anna Lindskog

Vilken jäkla sommar det är. Galet varmt på gott och ont. Det är i alla fall skönt att bada och jag njuter på många sätt. Tycker dock synd om bönderna och alla djur som inte får mat.

Bra med fokuset på att man ska köpa svensk kött för att stötta bönderna. Behövs det en torka för att få folk att börja köpa svenskt kött så är det väl bra men tycker själv att det är självklart att man ska köpa svensk kött. 

 

Namn: Sanna Graan Östlund Ålder: 43 Bor: Funbo Gör: Verksamhetsutvecklare på en statlig myndighet Familj: Man, dotter, son , ett får och en katt. Gillar: Familjen, jakt, djur och natur, vänner, läsa böcker, promenader, resor Gillar inte: Att handla mat Gör om tio år: Reser mer än vad jag gör i dag, har en stående fågelhund som jag jagar i fjällen med. Bäst med Funbo: Naturen och närheten till sjöarna Sämst med Funbo: Att hastigheten på 282 är 70 km/h genom Funbo och Gunsta samhälle


Externa bloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

Stadsdelsbloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

senaste nytt unt.se