• söndag 26 mars 2017
  • Familjeannonser
  • Grannar
  • Lokusjobb
  • Lokus
  • Grannar
  • Evenemangsguiden
  • Uppgång.se
Kycklingfilé med sötpotatispommes och vitl... Malins matblogg Malins matblogg
Vädersponsor:

Sanna Graan Östlund

Funbobloggen

Sanna Graan Östlund bloggar om vad som händer i området Funbo, där hon bor.
Detta är en extern blogg utanför UNT:s utgivaransvar

Naturupplevelse

Ikväll försökte vi locka räv. Det gick inget bra. För oss alltså. För räven gick det bra!

Vi fick en väldigt fin kväll ute i skogen i alla fall. Härligt att bara gå ut och sätta sig där. Det skulle jag inte göra om det inte var så att jag gillade att jaga.

I alla fall såg vi väldigt mycket spår i skogen. Jag kan säga att skogarna i Funbo är totalt invarderade av vildsvin!!!

Till min glädje fick vi se sångsvanar och gäss flyga över oss. Efter en stund fick vi även höra ett par kattugglor prata med varandra. Så kvällen avslutades i skenet av månen till ljuv musik av kattugglor.

Alla borde hänga i skogen nu på kvällarna på våren och lyssna in våra underbara ugglor. Här ute har det dessutom funnits ett par berguvar. Jag måste dit någon kväll snart för att höra om de är kvar. Jag hoppas.....

Trosa-Världens ände???

Det är ju mysigt i Trosa och närheten till skärgården gör ju det hela till topp! Idag åkte jag ner till Stendörrens naturreservat. Hade hoppats på att få se mufflonfåren som finns där i närheten. Men det fick jag inte. Vackert dock!

Däremot vet jag inte om Trosa kommun har valt rätt välkomst-slogan???!!! Känns så där, måste jag väl säga!

Vad skulle Funbo ha för slogan?

På vift utanför Funbo

I helgen drog vi ner till Malmö för att kolla på musikalen "Tänk om". Åkte ner lördag och hem söndag. Snabbvisit som var rolig. Musikalen var bra. Övernattade hos min moster och morbror och det var roligt att träffa dem.

I Malmö är husen lite sneda och snurrade!

Denna vecka är jag på jobb i Sörmland. Bor i lilla Trosa vilket är en galet mysig liten håla. Bor på ett mysigt och personligt hotell. Om det inte var så förbannat blåsigt och kallt hade jag kunnat tänka mig en promenad. Men jag slappar framför TV:n.

Missade det mystiska ljus-skenet som alla såg i Uppsala och runt omkring. Typiskt!

Är det våren som är på gång?

Snö i lördags vilket gjorde kvällen med rävjakt lite extra mysig. Det är ju som sagt mysigt i skogen när man ser spår. Men någon räv såg vi inte.

Men våren är på väg. Fåglarna vittnar om det. Det sägs att man har sett tofsvipa i Uppsala-trakten. Jag inte sett eller hört någon än. Men jag väntar....

Däremot satt jag ute i skogen tidigare i veckan och få då en lite flock med gäss över mig. Det pirrar lite av lycka av att få höra gässen komma på våren. Det är så mysigt!

Vi bor dessutom granne med en lada där det varje år bor ett par tornfalkar och det är glädje att få se dem flytta hem också. Nä, snart är det dags att bege sig ner till fågeltornet och spana. Trots snöfall i lördags så känns det som om våren är starkare och kommer att vinna slaget även denna vår.....

Snart kanske jag kan börja cykla till stan? Jag tillhör inte dem som tycker om att cykla året om när det snöar och blåser. Jag väntar snällt till våren.

Spårskola i Funbo

Kul att det kom lite snö. Jag gillar att vara ute och spana spår när det kommit snö. Här ute i Funbo finns det massor med vildsvin och det gäller att hålla koll på dem. Snön med spår i visar var djuren finns, var de kommer ifrån och hur de rör sig. Spännande minsann!

Så här ser spår från vildsvin ut:

Namn: Sanna Graan Östlund Ålder: 43 Bor: Funbo Gör: Verksamhetsutvecklare på en statlig myndighet Familj: Man, dotter, son , ett får och en katt. Gillar: Familjen, jakt, djur och natur, vänner, läsa böcker, promenader, resor Gillar inte: Att handla mat Gör om tio år: Reser mer än vad jag gör i dag, har en stående fågelhund som jag jagar i fjällen med. Bäst med Funbo: Naturen och närheten till sjöarna Sämst med Funbo: Att hastigheten på 282 är 70 km/h genom Funbo och Gunsta samhälle


redaktionella bloggar

Externa sportbloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

Externa Kultur & Nöjesbloggar (omfattas inte av UNT:s utgivaransvar)

Fler bloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

Uppsalavimmel.se - bloggar

Stadsdelsbloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

senaste nytt unt.se