• måndag 29 maj 2017
  • Familjeannonser
  • Grannar
  • Lokusjobb
  • Lokus
  • Grannar
  • Evenemangsguiden
  • Uppgång.se
Oklart om Sarfo ansluter till Ghana Fotbollsbloggen Fotbollsbloggen
Vädersponsor:

Sanna Graan Östlund

Funbobloggen

Sanna Graan Östlund bloggar om vad som händer i området Funbo, där hon bor.
Detta är en extern blogg utanför UNT:s utgivaransvar

Naturupplevelse

Ikväll försökte vi locka räv. Det gick inget bra. För oss alltså. För räven gick det bra!

Vi fick en väldigt fin kväll ute i skogen i alla fall. Härligt att bara gå ut och sätta sig där. Det skulle jag inte göra om det inte var så att jag gillade att jaga.

I alla fall såg vi väldigt mycket spår i skogen. Jag kan säga att skogarna i Funbo är totalt invarderade av vildsvin!!!

Till min glädje fick vi se sångsvanar och gäss flyga över oss. Efter en stund fick vi även höra ett par kattugglor prata med varandra. Så kvällen avslutades i skenet av månen till ljuv musik av kattugglor.

Alla borde hänga i skogen nu på kvällarna på våren och lyssna in våra underbara ugglor. Här ute har det dessutom funnits ett par berguvar. Jag måste dit någon kväll snart för att höra om de är kvar. Jag hoppas.....

Variationer i livet

Vädret varierar sig måste man ju säga. Svinkallt i morse och snö som föll både igår och idag. Man måste vara flexibel. Förrförra helgen var vi hos vännerna i Småland och hade galet trevligt som vanligt. Helgen som var låg jag sjuk vilket var jäkligt surt för jag ställa in så många roliga planer. Gillar inte sånt.

Idag har jag och en kollega varit i Linköping på jobb. Det var roligt att komma dit :)

Idag är det kallt i det lilla huset i Funbo. Funderar att tända en brasa-det är ju normalt när det är den 10 maj.

Torpet-en lekstuga och en flykt

Nu fattar jag det här med att ha ett torp. Det är som att leka i en lekstuga. Fixa, pynta och göra fint. Men det är också en flykt, en anledning att bara lämna allt hemma och fly till lugn och ro.

Denna gång drog jag och maken utan barnen. Eldade i vedspisen och njöt av värmen inne medan skärgårdsluften där ute var isande kall.

Vi hade lite olika ingångar på det här dygnet bara. Maken ville jobba och slita så mycket som möjligt och jag ville slappa så mycket som möjligt. Det är så det brukar vara och vi har ju vanan inne så det löste sig på ett bra sätt.

Fick in lite påskmat och trevligt umgänge hos svärisarna också!

Visst brukar påsken innehålla gassande sol och varma vårvindar? Men nu är det ju så galet kallt och när vi lämnade torpet på kvällen började snön falla där ute i skärgården.

Påskfilosofi

Gillar inte ordet kärring! Ingen kallar mig kärring ostraffat! Förutom när det är påsk och man blir påskkärring. Det är trevligt.

En påskkärring är nämligen en helt vanlig kvinna som får möjlighet att ta fram sina innersta och bitterfittiga känslor, lämna hemmet och matlagningen och dra till sina andra påskkärring-väninnor/häxor på Blåkulla. Det bor en häxa i oss alla. Det är få som vågar bejaka henne bara. Men påsken är ”the shit”-det är då det ska hända!

Är det därför påskens traditioner ser ut som de gör? En slags frizon för traditionella kvinnor som fastnat i fällan? Nja, knappast!

Men hur kommer haren in i det hela? Det har jag aldrig fattat! Men barnen blir glada för det är ju den som lämnar påskäggen? Den som skapade den traditionen måste ha missat biologilektionerna. En hare som lämnar ägg???? Eller är haren svaret på vad som kom först? Ägget eller hönan? Svaret är haren!

Hur som helst så har påskharen varit i Funbo. Det har jag bevis för och barnen kommer att bli glada! Eller glada och glada, de är 17 och 18 år så de kanske inte blir så glada. De kommer förmodligen att undra om inte den där jäkla haren kan swisha dem lite pengar! Det är där vår granne Bertil, 2 år kommer in i bilden. HAN kommer i alla fall bli glad över påskharen. Eller kanske är det jag som är den som blir gladast?

Det är roligt att klä ut som påskkärring som barn. Ja, även som vuxen faktiskt! Låt alla klä ut sig till påskkärringar och bejaka vår inre häxa och sin kvinnlighet. Man som kvinna, pojke som flicka. Sluta diskutera att det är fel för pojkar att klä ut sig till påskkärring-låt dem göra det. Det behövs!

Kanske ska vi låta skärtorsdagen bli en enda stor färgglad pride-festival med kycklingtema. Fast resan till Blåkulla får ni glömma, där träffas bara vi äkta häxor! Och där serveras det mängder med bubbel…..

GLAD PÅSK!

Härlig fjällsemester-eller att dra en loska från liften!

Ligger hemma däckad i en riktig "man-cold". Jag är så klen, så klen......

Hostade förra veckan och trodde att det skulle släppa. Men lagom till fjällsemestern i Idre så blev det värre! Kämpade på med skidorna och kunde njuta ett par timmar i backen, sen blev det sängen! Så jäkla trist!

Jag och min syster Cilla. Dåligt väder första dagen...

Men jag blev lycklig över att få se massor med renar. Jag vet inte vad det är, men jag gillar renar skarpt!

Nu ligger jag hemma i det lilla huset i Funbo och tycker synd om mig själv!

 

Namn: Sanna Graan Östlund Ålder: 43 Bor: Funbo Gör: Verksamhetsutvecklare på en statlig myndighet Familj: Man, dotter, son , ett får och en katt. Gillar: Familjen, jakt, djur och natur, vänner, läsa böcker, promenader, resor Gillar inte: Att handla mat Gör om tio år: Reser mer än vad jag gör i dag, har en stående fågelhund som jag jagar i fjällen med. Bäst med Funbo: Naturen och närheten till sjöarna Sämst med Funbo: Att hastigheten på 282 är 70 km/h genom Funbo och Gunsta samhälle


redaktionella bloggar

Externa sportbloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

Externa Kultur & Nöjesbloggar (omfattas inte av UNT:s utgivaransvar)

Fler bloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

Uppsalavimmel.se - bloggar

Stadsdelsbloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

senaste nytt unt.se