• söndag 23 juli 2017
  • Familjeannonser
  • Grannar
  • Lokusjobb
  • Lokus
  • Grannar
  • Evenemangsguiden
  • Uppgång.se
Missbruk av skattepengar Ledarloggen Ledarloggen
Vädersponsor:

Sanna Graan Östlund

Funbobloggen

Sanna Graan Östlund bloggar om vad som händer i området Funbo, där hon bor.
Detta är en extern blogg utanför UNT:s utgivaransvar

Torpet-en lekstuga och en flykt

Nu fattar jag det här med att ha ett torp. Det är som att leka i en lekstuga. Fixa, pynta och göra fint. Men det är också en flykt, en anledning att bara lämna allt hemma och fly till lugn och ro.

Denna gång drog jag och maken utan barnen. Eldade i vedspisen och njöt av värmen inne medan skärgårdsluften där ute var isande kall.

Vi hade lite olika ingångar på det här dygnet bara. Maken ville jobba och slita så mycket som möjligt och jag ville slappa så mycket som möjligt. Det är så det brukar vara och vi har ju vanan inne så det löste sig på ett bra sätt.

Fick in lite påskmat och trevligt umgänge hos svärisarna också!

Visst brukar påsken innehålla gassande sol och varma vårvindar? Men nu är det ju så galet kallt och när vi lämnade torpet på kvällen började snön falla där ute i skärgården.

Funbo-Uppsala-Funbo på cykel

Så jäkla hurtig jag är. Har tagit cykeln från Funbo in till jobbet. Det är 15 km enkel resa så när jag svettig och mör kommer hem på kvällarna har jag 3 mil i benen. Det är väl inte så illa?

Så, om ni ser en liten, mörkhårig tjej i en jäkla fart och vältrimmade ben sväva fram på cykelbanan utmed 282:an, med ett leende på läpparna, då är det jag!

Men om ni ser en liten mörkhårig (färgat hår) tant med lite för mycket runt magen kämpa som en galning på cykelbanan utmed 282:an, ganska sakta,  så är det troligen någon annan. Typ en granne eller så!

Man är ju så snygg i cykelhjälm!

 

 

 

Försörjer familjen

Jag kämpar på med brödfödan i familjen. Sitter bland mygg på  sommarkvällarna och bara offrar mig. Ibland lyckas jag bra.

Det regnar medaljer över Uppsala voltige

Dalhalla fredagkväll för att se Helén Sjöholm och Malena Ernman. Fantastiskt! Vilken stämning det var där nere i gruvan. Sen hem på natten, sova ett par timmar och sen köra ner mot Malmö för att supportra Uppsala voltige.

Vår dotter och hennes lag har ju haft otur då de förlorade sin fantastiska häst. Det var ett hårt slag för dem. Nu har de ägnat tiden åt att intensvivträna hästen Cato som faktiskt bara blir bättre och bättre och faktiskt kunde starta SM nere i Malmö.

Så klockan 13.00 var vi på plats i ridhuset i Malmö och kunde njuta av deras fina uppvisning. Laget gjorde en fantastisk kûr och Cato skötte sig så himla bra. Även omgången under söndagen gick bra och de kammade hem en SM-medalj i silver. Herregud! Helt otroligt! Vilket lag och faktiskt-vilken häst. Nu börjar även mamman på läktaren att få känslor för det där åbäket och sitter inte bara där helt livrädd.

Vilken helg! Läs mer om vad som hände här: UNT

 

Foto: Calle Forsman

Sommar och sol

Hade hört att det skulle regna denna helg. Men så blev det ju inte. Nu är den bleka, trötta kroppen rödaktig efter ett par timmar i solen. Det blev hav, grillning, rosévin och mysigt häng i torpet. Underbara svenska sommar!

I Funbo har några idioter gjort inbrott men blev snabbt gripna av polisen. Don´t fuck with Funbo!, säger jag bara. Här ute håller vi ihop och vi håller koll.

Grillade hamburgare av ett av alla vildsvin som härjar i Funbo (just detta har slutat härja). Kött smakar allra bäst när man har skjutit det själv!

 

Midsommarnattens ljus är ljust

Midsommar i stugan vid skärgården. Alla är där förutom Lovisa! Alla är glada, solen skiner, blåsten blåser och regnet är vått. Grillen tänds och vildsvin grillas, rosévinet är kallt, myggorna bits, filtar runt benen. Tårta med jordgubbar och maräng. Svenska flaggan! Vi lekar med stora barn. 5-kamp. Alla blir sura-precis som när de var 5 år. Kan inte förlora. Spelar kubb-samma sak-sura miner och fula svordomar.

Men mysigt och fint! Mormor och morfars stuga som de byggde för 70 år sen.

Killarna fiskar och får ingen fisk. Som vanligt! När jag var liten fick vi mycket fisk här. Gädda, som mormor tillagade. Flundror som morfar rökte i röken....... Fina minnen och barndom. Mammas barndom, min barndom, mina barns barndom. Samma stuga, samma berättelse, samma berg, samma tallar.......samma hav! Fint!

Namn: Sanna Graan Östlund Ålder: 43 Bor: Funbo Gör: Verksamhetsutvecklare på en statlig myndighet Familj: Man, dotter, son , ett får och en katt. Gillar: Familjen, jakt, djur och natur, vänner, läsa böcker, promenader, resor Gillar inte: Att handla mat Gör om tio år: Reser mer än vad jag gör i dag, har en stående fågelhund som jag jagar i fjällen med. Bäst med Funbo: Naturen och närheten till sjöarna Sämst med Funbo: Att hastigheten på 282 är 70 km/h genom Funbo och Gunsta samhälle


redaktionella bloggar

Externa sportbloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

Externa Kultur & Nöjesbloggar (omfattas inte av UNT:s utgivaransvar)

Fler bloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

Uppsalavimmel.se - bloggar

Stadsdelsbloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

senaste nytt unt.se