• tisdag 7 juli 2015
  • Familjeannonser
  • Grannar
  • Lokusjobb
  • Lokus
  • Grannar
  • Uppsala Vimmel
  • Evenemangsguiden
  • Uppgång.se
Poolhäng I'm a runner I'm a runner
Vädersponsor:

Johan Jakobsson

Hårdrock

Johan Jakobsson bloggar om hårdrock och dess många genrer i form av konsertrecensioner, skivtips och intervjuer.
Detta är en extern blogg utanför UNT:s utgivaransvarFölj min blogg med Bloglovin

In Flames sålde ut Katalin på några minuter!

 

I onsdags skrev jag om att In Flames kommer till Uppsala och Katalin den 25/10. Då var jag inne på vilken stor händelse det är och idag kom ännu ett kvitto på magnituden av denna spelning. Klockan 9 nu på morgonen släpptes biljetterna och bara några minuter senare var alla biljetter slut! Det borde egentligen inte förvåna någon, In Flames är ett band som vi har vant oss vid att se headlina stora festivaler och göra utsålda spelningar på Hovet och Scandinavium.

Därför känns det heller inte fel att kalla detta för det hetaste metalgiget i Norduppland på länge, ja kanske till och med någonsin. För även om en hel del stora drakar har besökt Uppsala genom åren är det få som har gjort det under själva peaken av sin popularitet. När de sedan väljer att spela i det gamla godsmagasinet vid centralstationen gör det saken ännu mer speciell. Katalins stadiga träpelare kommer att leva farligt när moshpiten drar igång.

Så här säger sångaren Anders Fridén själv om turnén:

"Nu ska vi turnera och spela festivaler i Europa i sommar, sen när vi väl är hemma ska vi ladda om och göra oss redo för denna Skandinavien-turné. Det kommer bli grymt!"
 
"Det här är ett koncept vi har testat tidigare som varit väldigt lyckat och väldigt roligt för oss som band. Det är en viss känsla att få komma närmare fansen, så detta ser vi fram emot otroligt mycket!"

Orden intim spelning är nästan en underdrift i det sammanhanget och ni där ute som faktiskt hann få biljetter ska skatta er väldigt väldigt lyckliga, håll hårt i plåtarna så ses vi på Katalin i oktober!


   

In Flames till Uppsala

 

Nu regnar höstens hårdrocksgodis över oss, igår blev det klart att Danko Jones besöker Katalin i september. Idag briserade en ännu större bomb. In Flames besöker oss och Katalin den 25:e oktober. Det är stort, riktigt stort. Faktum är att det är den största hårdrockshändelsen I Uppsala sedan Def Leppard på Vaksala Torg sommaren 2013. Med tanke på formatet är det kanske till och med större. För vid det här laget har fan och hans moster och antagligen hans mormor och farmor också. Själv har jag sett dem ett antal gånger och i ärlighetens namn tröttnat en hel del. Speciellt på att de just har blivit så folkliga att det i publiken känns mer som Allsång på Skansen än en hårdrockskonsert. Men det finns ett gig som verkligen står ut. Det i Gävle på förra klubbturnén 2012. Jag valde samma kväll bort ett Judas Priest som 2009 på Globen hade varit trött och trist men det kändes ändå så där i magen.

Det In Flames levererade den där kvällen i Gävle var på en nivå som få svenska band når upp till. Rent överjävligt bra. Efter det har bandet mest varit en gäspning med trötta festivalgig och ännu tröttare skivor. Men just i klubbmiljön blir det en helt annan sak, lite roligare mer udda låtar luftas och det blir tajt, trångt och svettigt. På Maxim var det varmare än bastu-VM och med tanke på att Katalin är ännu mindre finns det stor risk för en riktigt het kväll.

Hur som helst är det så här In Flames ska ses, missa inte detta för allt smör i Småland!

   

Danko Jones kommer till Uppsala

 

Den Sverigeälskande kanadicken Danko Jones gör i september/oktober en tio spelningar lång Sverigeturné med sitt band. Ett av stoppen är Uppsala och Katalin onsdagen den 30/9

 

Biljetterna släpps nu på onsdag. 

 

Slayer till Sverige

 

Det är inte nog med att Stockholm och Globen får besök av legendarerna Judas Priest den 5:e december, nu är det också klart att giganterna Slayer samma kväll gör ett nedslag på Lisebergshallen i Göteborg. Med sig har de thrashkollegorna i Anthrax, hemmasönerna i The Haunted inleder kvällen. 

Spelningen blir Slayers enda i Sverige i år och biljetterna släpps nu på onsdag.

 

Iron Maiden släpper "The Book Of Souls" i september

 

Iron Maiden presenterar idag detaljerna kring sitt sextonde studioalbum The Book Of Souls som släpps den 4:e september. Det blir ett dubbelalbum (Bandets första i karriären) på hela 92 mastiga minuter! För första gången sedan Powerslave (1984) inkluderar ett album två låtar med Bruce Dickinson som ensam låtskrivare, bland annat den avslutande 18(!)-minuterskolossen Empire Of The Clouds som också är den längsta Iron Maiden-låten någonsin.

 

Steve Harris säger så här om albumet:

We approached this album in a different way to how we’ve recorded previously.  A lot of the songs were actually written while we were there in the studio and we rehearsed and recorded them straight away while they were still fresh, and I think that immediacy really shows in the songs, they have almost a live feel to them, I think. I’m very proud of The Book Of Souls, we all are, and we can’t wait for our fans to hear it, and especially to take it out on the road next year!

Bruce Dickinson fortsätter:

We’re really excited about The Book Of Souls and had a fantastic time creating it. We started working on the album in late summer 2014 and recorded it at Guillame Tell Studios in Paris, where we’d done the Brave New World album back in 2000 so the studio holds special memories for all of us. We were delighted to discover the same magical vibe is still alive and very much kicking there! So we immediately felt at home and the ideas just started flowing. By the time we’d finished we all agreed that each track was such an integral part of the whole body of work that if it needed to be a double album, then double its going to be!

Hela låtlistan ser ut som följer. 

Disc 1
1. If Eternity Should Fail (Dickinson) 8:28
2. Speed Of Light (Smith/ Dickinson) 5:01
3. The Great Unknown (Smith/ Harris) 6:37
4. The Red And The Black (Harris) 13:33
5. When The River Runs Deep (Smith/ Harris) 5:52
6. The Book Of Souls (Gers/ Harris) 10:27

Disc 2
7. Death Or Glory (Smith/ Dickinson) 5:13
8. Shadows Of The Valley (Gers/ Harris) 7:32
9. Tears Of A Clown (Smith/ Harris) 4:59
10. The Man Of Sorrows (Murray/ Harris) 6:28
11. Empire Of The Clouds (Dickinson) 18:01

Bandet lovar också att ge sig ut på vägarna tidigt nästa år så Bruce Dickinson hinner återhämta sig ordentligt efter sin cancer.

 

Namn: Johan Jakobsson
Ålder: 33 
Familj: Föräldrar i Norrland
Bor: Uppsala
Gör: Bevakar hårdrocken i Uppsala, Sverige och Världen
Lyssnar på: Hårdrock/Metal av alla de slag. Country är lite av en "guilty pleasure" 
Favoritgenrer inom hårdrocken: Främst Thrash Metal och Old School Death Metal
Bästa konsertminne: Egentligen alldeles för många att välja mellan, jag är glad och tacksam att jag hann se DIO. Men några som ligger mig speciellt varmt om hjärtat är.


Accept: Fryshuset och Getaway Rock Festival 2011 och Göta Källare 2012.


Iron Maiden: Ullevi 2008


Gojira: Getaway Rock Festival 2013


Watain: Münchenbryggeriet 2011


Machine Head: Speciellt Fryshuset 2011 och Gröna lund 2012


F.K.Ü: Speciellt Getaway Rock Festival 2011 och Kroms Halloweenparty 2013.


Mastodon: Sonisphere Hultsfred 2009 och Annexet 2012. 


Loch Vostok: Getaway Rock Festival 2013. 


Slayer: typ alla gånger jag sett dem, Hovet 2006, Sonisphere Stockholm 2010, The Big 4 Ullevi 2011. 


Det finns garanterat fler och jag fyller på allt eftersom jag kommer på dem. 


E-post: unthardrock@gmail.com


Klicka här för att hitta Hårdrock på Facebook.


 

redaktionella bloggar

Externa sportbloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

Externa Kultur & Nöjesbloggar (omfattas inte av UNT:s utgivaransvar)

Fler bloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

Uppsalavimmel.se - bloggar

Stadsdelsbloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

senaste nytt unt.se