• onsdag 17 september 2014
Stundtals briljant – stundtals huvudlöst Holmgrens innebandy Holmgrens innebandy
Vädersponsor:

Johan Jakobsson

Hårdrock

Johan Jakobsson bloggar om hårdrock och dess många genrer i form av konsertrecensioner, skivtips och intervjuer.
Detta är en extern blogg utanför UNT:s utgivaransvarFölj min blogg med Bloglovin

Cursed Uppsala presenterar: Yuri Gagarin, Usurpress, Bombs Of Hades

 

Cursed Uppsala är tillbaka den 3:e oktober och denna gång är det Psykosen i Rickomberga som är tillhåll för kvällens värd.

På scen står Yuri Gagarin, albumaktuella hemmahoppet Usurpress och Bombs Of Hades.  

Bandinfo saxat från Facebook: 


Först ut på scen är Bombs of Hades som bjuder på crustig Västeråsdöds.
Tidigare i år släpptes deras tredje fulllängdare vid namn "Atomic Temples" via War Anthem Records.
https://www.youtube.com/watch?v=fz3OJZciqi0
http://www.bombsofhades.com/

Dödspunkfavorit i repris. Usurpress fortsätter ösa med d-takt och ursvensk döds med den nya skivan "Ordained" vars släpp är planerat till detta gig. Smyglyssna på nya alstret nedan.
https://soundcloud.com/islanderncs/usurpress-storming-the-mausoleum
http://usurpress.com/

Yuri Gagarin från Göteborg avslutar kvällen med tung psykadelisk stoner i sann rymdrocks-anda. Det är sällan hänt att dessa grabbar spelar här i trakterna så missa inte detta! 
https://www.youtube.com/watch?v=HRKxcafp24U
https://yurigagarinswe.bandcamp.com/

 

Mer info här och här

 

Nyheter från Usurpress

 

Uppsalabandet Usurpress nya skiva Ordained släpps senare i höst och för tillfället finns två smakprov ute för den som är sugen.

Låten "Storming The Mausoleum" (för övrigt årets kanske coolaste titel) finns att lyssna på här

För den som vill ha lite lugnare tempo kan det kanske smaka med balladen (jo tjena) Fan The Flames Of Madness.

 

Vill man dessutom se bandet live inom en snar framtid så går det alldeles utmärkt då Usurpress spelar tillsammans med Yuri Gagarin och Bombs Of Hades på Psykosen i Rickomberga den 3:e oktober


Iron Maiden - Rock In Lego

 

Kolla in den här videon som ett Österrikiskt Iron Maiden-fan har knåpat ihop med en legoversion av låten Wicker Man från bandets klassiska spelning på Rock In Rio 2001. Det hela ska tydligen ha tagit Österrikaren fem år att färdigställa. Helt galet!

 

 

Inför Inbreed Open Air Metal Festival

 

I måndags fick jag ett snack med Mattias, Jonas och Emma, tre av de sju stycken personer som ingår i arrangörsstaben för Uppsalas största hårdrocksfestival Inbreed Open Air Festival.

Planerna på en egen festival väcktes under en sen sommarkväll när bandet Inaüdible där Jonas och Emma medverkar hade en fest och började drömma om festivalgig.  – Vi ville spela på en festival men vi är för dåliga för att spela på festival säger Jonas. Lösningen blev att starta en egen festival. – Då får vi alltid spela oavsett hur dåliga vi är fyller Emma i. Premiärfestivalen skulle hållas hos Jesper som också ingår i arrangörsstaben och eftersom han bor på landet spånade man fram namnet Inbreed Open Air Metal Festival, detta trots att 2014 faktiskt blir det första år som festivalscenen står utomhus. Premiäråret avverkades i en lada utanför Uppsala och förutom Inaüdible bestod festivallineupen bara av ett band till. Där såddes fröet till någonting som Jonas uttrycker det, men redan nästa år hade festivalen växt till att innefatta hela nio band. – Det växte gigantiskt redan till året efter berättar Emma.   Utvecklingen gjorde att Jesper som höll med lokalen tyckte att det fick räcka och plötsligt stod den unga festivalen inför årets upplaga utan festivalområde. Jakten på ett nytt större festivalområde ledde fram till att valet till slut föll på Grindstugan, dessutom utökas festivalen från och med i år till två dagar. Precis som tidigare år är festivalen gratis så tillvida att det inte tas någon entréavgift, något som har hängt med sedan starten då Inaüdible egentligen bara ville spela för sina vänner. – Vi ville spela bara för att det är kul och då kan man inte ta betalt förklarar Jonas. Banden ställer upp gratis och övriga utgifter betalar arrangörerna ur egen ficka. De enda inkomsterna kommer från festivalens t-shirts som Mattias har designat och förhoppningen är att det kan täcka en del av kostnaderna.  

Ett exotiskt inslag på årets festival är Ravenblood från Barcelona. Precis som de andra banden får de inget betalt, lägg därtill resekostnader och uppehälle så låter det som en omöjlig bokning. – Vi förklarade läget för dem men sa att om de ändå ville komma hit och spela så skulle vi naturligtvis lösa det säger Mattias och lägger till – Det är ju ashäftigt att ha ett internationellt band med!

 Alla tre är överens om att den gemytliga stämningen är festivalens största tillgång och hoppas att många kommer och besöker Grindstugan i helgen för att njuta av god mat och dryck och bra musik.

Uppsalas största hårdrocksfestival kan kanske inte tävla med den tyske jätten i grannkommunen, men det finns ambitioner och visioner och trion enas om att drömbokningen heter Behemoth. Polackerna har ju spelat i Gävle två gånger, varför inte i Uppsala i framtiden?     


Fullständig Sabatonbonanza

 

Vad gjorde jag den gångna veckan? Jo bland annat så hade jag liverapportering från Sabatons spelning på Vaksala torg vilket går att läsa om här

Vissa boende i området tyckte dock att det var lite för hög volym vilket står att läsa här. Jag kan förstå att det är störande om man inte gillar musiken men kan också tycka att det rörde sig om en begränsad tid och då kan man kanske ha överseende med det.

Sedan blev det naturligtvis en recension av det hela dagen efter. Den finns här

UNT:s fotograf Tomas Lundin var på plats och gjorde en bildspecial från konserten.

Om man vill ha mer läsning kan man med fördel läsa den intervju Andreas Jakobsson gjorde med Sabaton inför spelningen där han ger bandet låtidéer utifrån Uppsalas historia. Den finns här.

 

Om man ändå inte fått nog så rekommenderar jag Metal Shock Finlands Ivana Pricas roliga intervju med Joakim Brodén som är gjord under årets Metal Days i Slovenien. 

Namn: Johan Jakobsson
Ålder: 32 
Familj: Föräldrar i Norrland
Bor: Uppsala
Gör: Bevakar hårdrocken i Uppsala, Sverige och Världen
Lyssnar på: Hårdrock/Metal av alla de slag. Country är lite av en "guilty pleasure" 
Favoritgenrer inom hårdrocken: Främst Thrash Metal och Old School Death Metal
Bästa konsertminne: Egentligen alldeles för många att välja mellan, jag är glad och tacksam att jag hann se DIO. Men några som ligger mig speciellt varmt om hjärtat är.


Accept: Fryshuset och Getaway Rock Festival 2011 och Göta Källare 2012.


Iron Maiden: Ullevi 2008


Gojira: Getaway Rock Festival 2013


Watain: Münchenbryggeriet 2011


Machine Head: Speciellt Fryshuset 2011 och Gröna lund 2012


F.K.Ü: Speciellt Getaway Rock Festival 2011 och Kroms Halloweenparty 2013.


Mastodon: Sonisphere Hultsfred 2009 och Annexet 2012. 


Loch Vostok: Getaway Rock Festival 2013. 


Slayer: typ alla gånger jag sett dem, Hovet 2006, Sonisphere Stockholm 2010, The Big 4 Ullevi 2011. 


Det finns garanterat fler och jag fyller på allt eftersom jag kommer på dem. 


E-post: unthardrock@gmail.com


Klicka här för att hitta Hårdrock på Facebook.


 

redaktionella bloggar

Övriga sportbloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

Externa Kultur & Nöjesbloggar (omfattas inte av UNT:s utgivaransvar)

Fler bloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

Uppsalavimmel.se - bloggar

Stadsdelsbloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

Uppsalavimmel.se

senaste nytt unt.se