• lördag 20 december 2014
SSL-profilerna som är hetast i sociala med... Holmgrens innebandy Holmgrens innebandy
Vädersponsor:

Johan Jakobsson

Hårdrock

Johan Jakobsson bloggar om hårdrock och dess många genrer i form av konsertrecensioner, skivtips och intervjuer.
Detta är en extern blogg utanför UNT:s utgivaransvarFölj min blogg med Bloglovin

Entombedsåpan del 314

 

Noterar att TT med SVT som källa hävdar att förre Entombedgitarristen Alex Hellids invändning mot Entombed A.D. (Ja, jag hatar att skriva det men vi gör så för enkelhetens skull) frontmannen L-G Petrovs registrering av Entombed som varumärke har avslagits av Patent- och registreringsverket. 

Alltså är allt frid och fröjd och Entombed A.D. blir Entombed, eller? Nej, så enkelt är det naturligtvis inte eftersom de stridande parterna tidigare i år ska ha slutit ett avtal där bandnamnet ägs av originalmedlemmarna (Hellid, Petrov, Andersson och Cederlund) och inte ska användas "tills vidare".

Ja, vad säger man? Oavsett vilket så antar jag att den L-G Petrov-styrda sättningen även i fortsättningen kort och gott kommer att kallas Entombed av fansen. Men i övrigt tycks käbblet fortsätta. 

Ace Frehley till Sverige


Vi inleder denna vecka med det glada beskedet att the original spaceman, legendaren, gitarrhjälten tillika Kiss originalgitarrist Ace Frehley besöker Stockholm och Gröna Lund till sommaren. Närmare bestämt den fredagen den 17:e juni. Besöket blir Ace Frehleys första i Sverige sedan 2009 och dessutom på några veckor när ganska exakt 39 år sedan Kiss spelade på Gröna Lund.

Ace är aktuell med sitt sjätte soloalbum Space Invader som släpptes i augusti i år.

 

AC/DC till Sverige i sommar!

 

För första gången sedan 2010 återvänder AC/DC nästa sommar till Sverige och Stockholm. Söndagen den 19:e juli intar giganterna Friends Arena i Solna. 

 

Det är en decimerad styrka som ger sig ut på vägarna med nya albumet "Rock Or Bust", på denna världsturné spelar Stevie Young gitarr i stället för grundaren och bandledaren Malcolm Young som tvingats lägga gitarren på hyllan på grund av en demenssjukdom. Stevie är brorson till Angus och Malcolm Young och förutom att han nu spelar på det nya albumet "Rock Or Bust" har han faktiskt ersatt Malcolm på turné tidigare när denne i slutet på 80-talet var tvungen att ta en paus för att behandla sin alkoholism. Vem som ska spela trummor på turnén är högst oklart, trummisen Phil Rudd väntar på rättegång för droganklagelser och ingen vet riktigt vad som kommer att hända. Det är också oklart om han kommer att återvända till bandet även om han frias. Han spelar förvisso på den nya skivan men har varit frånvarande från så väl videoinspelningar som fototillfällen. 

Ett annat stort, för att inte säga astronomiskt frågetecken är den med rätta bespottade nationalarenan Friends Arena. Det har varit anmärkningsvärt att se hur världsakt efter världsakt skytt arenan som pesten när de planerat in sommarens Sverigebesök. Metallica, One Direction och Foo Fighters valde Ullevi och U2 gör 4 spelningar på Globen. Nu är det i stället Tele 2 Arena som står märkligt tompå stora konserter till sommaren, än så länge är det väl bäst att tillägga. 

 

Men nog är det ändå upplagt för rockfest den där julisöndagen? Jag tänker vara där. Jag har försökt se bandet sedan 2001 men det har alltid kommit något i vägen. Det är dags att ändra på det nu. Det kan ju faktiskt vara sista chansen.

Biljetterna släpps på onsdag den 17:e december kl 9:00.

 

 

 

Megadeth avslöjar ny trummis, eller?

 

Dave Mustaines son Justis Mustaine har på sin Facebooksida lagt upp ett klipp från Megadeths replokal där basisten David Ellefson spelar tillsammans med en trummis vars ansikte aldrig visas under den korta videosnutten. Nu går så klart rykteskarusellen varm och gissningarna är många. Nick Menza tycks vara en het kandidat bland fansen men det tycks efter omständigheterna mest vara önsketänkande.

I stället tycks det hetaste spåret vara förre Megadethtrummisen Shawn Drovers trumtekniker Tony Laureano. Men det finns ännu inget officiellt uttalande från bandet huruvida detta är ett permanent drag eller bara två vänner som har roligt tillsammans.

 Se videon på länken nedan:

Immortal i rättighetsbråk

 

Queensryche har gjort det, Gorgoroth har gjort det, Entombed har gjort det, och nu alltså Immortal. Nej, jag snackar inte om att släppa bra plattor här utan att bråka om bandnamnet. 

 

Det var inte länge sedan jag drömde om att få se Immortal igen ute på vägarna 2015. Det ser ut att gå kraftigt om intet då gitarristen och sångaren Abbath eller Olve Eikemo som han egentligen heter har försökt att på egen hand patentskydda allt som har med bandet att göra, i den andra ringhörnan finns medgrundaren Demonaz eller Harald Nævdal som han egentligen heter och trummisen Reidar "Horgh" Horghagen som helt förståeligt är minst sagt upprörda. Abbaths huvudargument tycks vara att namnet inte är i bruk för tillfället vilket de andra motsätter sig och de har därför lämnat in en stämningsansökan. 

Och hej och hå och plötsligt ser det mörkt ut att få se Immortal live igen. Jag blir bara så jävla trött. 

 

 

Namn: Johan Jakobsson
Ålder: 33 
Familj: Föräldrar i Norrland
Bor: Uppsala
Gör: Bevakar hårdrocken i Uppsala, Sverige och Världen
Lyssnar på: Hårdrock/Metal av alla de slag. Country är lite av en "guilty pleasure" 
Favoritgenrer inom hårdrocken: Främst Thrash Metal och Old School Death Metal
Bästa konsertminne: Egentligen alldeles för många att välja mellan, jag är glad och tacksam att jag hann se DIO. Men några som ligger mig speciellt varmt om hjärtat är.


Accept: Fryshuset och Getaway Rock Festival 2011 och Göta Källare 2012.


Iron Maiden: Ullevi 2008


Gojira: Getaway Rock Festival 2013


Watain: Münchenbryggeriet 2011


Machine Head: Speciellt Fryshuset 2011 och Gröna lund 2012


F.K.Ü: Speciellt Getaway Rock Festival 2011 och Kroms Halloweenparty 2013.


Mastodon: Sonisphere Hultsfred 2009 och Annexet 2012. 


Loch Vostok: Getaway Rock Festival 2013. 


Slayer: typ alla gånger jag sett dem, Hovet 2006, Sonisphere Stockholm 2010, The Big 4 Ullevi 2011. 


Det finns garanterat fler och jag fyller på allt eftersom jag kommer på dem. 


E-post: unthardrock@gmail.com


Klicka här för att hitta Hårdrock på Facebook.


 

redaktionella bloggar

Externa sportbloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

Externa Kultur & Nöjesbloggar (omfattas inte av UNT:s utgivaransvar)

Fler bloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

Uppsalavimmel.se - bloggar

Stadsdelsbloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

senaste nytt unt.se