• fredag 9 oktober 2015
  • Familjeannonser
  • Grannar
  • Lokusjobb
  • Lokus
  • Grannar
  • Uppsala Vimmel
  • Evenemangsguiden
  • Uppgång.se
Diskussion: Inför derbyomgången i JAS Holmgrens innebandy Holmgrens innebandy
Vädersponsor:

Johan Jakobsson

Hårdrock

Johan Jakobsson bloggar om hårdrock och dess många genrer i form av konsertrecensioner, skivtips och intervjuer.
Detta är en extern blogg utanför UNT:s utgivaransvarFölj min blogg med Bloglovin

Iron Maiden på Europaturné i sommar

 

Förra veckan släppte Black Sabbath datumen för sin Europaturné i sommar och nu är det nästa brittiska gigants tur. 

Idag släppte nämligen Iron Maiden det första datumet till sin sommarturné i Europa och det är Nederländerna och närmare bestämt Gelredome i Arnhem som får besök den 8/6. 

Ja, jag vet vad ni tänker, jag vet vad JAG tänker. Datumet är onekligen samma vecka som Sweden Rock Festival 2016 men nej, jag ser det trots en ovanligt tyst och hemlighetsfull festivalledning som totalt osannolikt att Bruce och co dundrar in i Norje boke i juni. 

Med en ny skiva i ryggen finns det liksom ingen rimlig anledning för Iron Maiden att göra en festivalspelning på en av sina absolut starkaste marknader i hela världen. Desto troligare är väl att jag och ni måste pallra oss ner till Göteborg även denna sommar för en magisk kväll på Ullevi. 

Jag har nämligen MYCKET svårt att tro att Maiden efter ljudkaoset på Friends Arena väljer den som spelplats igen om de inte får klara garantier på att problemen är åtgärdade och det vet vi alla att så inte är fallet. 

Vi får se hur det blir och min känsla är att vi får veta väldigt snart, kanske redan denna vecka eller i början av nästa. 

 

 

Slipknot till Sverige igen

 

Efter en riktig kanonspelning på Hovet i februari i år kommer nu Slipknot som är aktuella med albumet 5: The Gray Chapter tillbaka till Sverige nästa år. Denna gång är det västkusten som får besök när niomannatruppen intar Göteborg och Scandinavium den 20:e januari

"Slipknots fängslande, häpnadsväckande och spektakulära liveframträdanden är legendariska och med sina nya masker och nya produktion är denna turné något alldeles extra. Alla som någon gång sett Slipknot på en scen, eller känner någon som har, vet att konserten i Göteborg den 20 januari kommer gå till historien som en brutal uppvisning i både galenskap och träffsäker metal när den är som allra bäst." skriver Arrangören Live Nation. 

Biljetterna släpps fredagen den 9 oktober kl 9.00

Sodom till Dark Days Of Stockholm

 

Ibland snubblar man över bra grejor på Facebook, i mars hålls en tvådagars inomhusfestival i Stockholm kallad Dark Days Of Stockholm. Jag känner inte till festivalen sedan tidigare så jag inbillar mig att det är första året nästa år. Dark Days Of Stockholm kommer att hållas på En Arena (Globenområdet) den 25-26 mars nästa år och de har bokat en hel del roligt men störst och viktigast är världens bästa Sodom!

Klara band: 

SODOM 
BLOOD RED THRONE
THE CROWN 
DEAD CONGREGATION 
ENTRAILS 
DIABOLICAL 
DEATHRITE 
PUTERAEON

 

 

Black Sabbath tar farväl av Sverige med Monsters Of Rock i Stockholm

 

Precis som jag spekulerade i för bara en liten stund sedan blir det en Sverigespelning för Black Sabbath i Sommar. Man har valt att återuppväcka 80-talskonceptet Monsters Of Rock och Black Sabbath är det första bekräftade bandet. 

Den 9:e juli på Friends Arena är datumet som gäller. 

Detta är Black Sabbaths avskedsturné och de utlovar sin mest påkostade produktion någonsin. 

Det är ännu inte klart huruvida Bill Ward kommer att sitta på trumpallen eller ej men det mest troliga är väl att så inte blir fallet precis som senast de var i Sverige.

Hur som helst kan detta bli en riktigt rolig kväll Friends Arena til trots.  

Biljetterna släpps tisdag den 6 oktober kl 10.00.

Biljetterna kostar 495-795 kr + serviceavgift och säljs via LiveNation.se, Friendsarena.se, Ticnet.se / 077-170 70 70, Ticnet-ombud samt Friends Arenas biljettkassa.

 

Black Sabbath till Copenhell

 

Sommarens första riktigt stora bokning är avslöjad. Legendarerna Black Sabbath kommer till Copenhell i Köpenhamn. Spelningen i den danska huvudstaden är sista chansen för våra grannar i söder att se bandet. Om de inte åker till Sverige förstås. För nu är ju det mest spännande var Sverigespelningen hamnar, för att det blir en sådan räknar jag hem redan nu.

Jag har iskallt räknat med att de inom kort ska presenteras som en av årets headliners på Sweden Rock Festival. Nu är jag inte lika säker längre. Det är två veckor mellan Sweden Rock Festival och Copenhell men bara en vecka mellan Copenhell och Bråvalla, en festival som visat att de har muskler att boka i princip vad som helst. Nu tror jag i och för sig inte att de hamnar på Bråvalla. Då verkar det mer logiskt med en egen spelning. I det läget är det bara att hålla tummarna för att de undviker Friends Arena även om ljudet var helt ok när de spelade där senast. I övrigt har jag inga dirketa åsikter om var eller när. Hur som helst blir det garanterat ett datum att planera sommaren runt.  

 

Namn: Johan Jakobsson
Ålder: 33 
Familj: Föräldrar i Norrland
Bor: Uppsala
Gör: Bevakar hårdrocken i Uppsala, Sverige och Världen
Lyssnar på: Hårdrock/Metal av alla de slag. Country är lite av en "guilty pleasure" 
Favoritgenrer inom hårdrocken: Främst Thrash Metal och Old School Death Metal
Bästa konsertminne: Egentligen alldeles för många att välja mellan men jag är glad och tacksam att jag hann se DIO. 


E-post: unthardrock@gmail.com


Klicka här för att hitta Hårdrock på Facebook.


 

redaktionella bloggar

Externa sportbloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

Externa Kultur & Nöjesbloggar (omfattas inte av UNT:s utgivaransvar)

Fler bloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

Uppsalavimmel.se - bloggar

Stadsdelsbloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

senaste nytt unt.se