Logga in
Logga ut
Spik i foten ( eller iallafall glasskärva) Centrumbloggen Centrumbloggen
Vädersponsor:

Mattias Holmgren

Holmgrens innebandy

Mattias Holmgren håller koll på innebandyn i Uppland. Bloggen startade i augusti 2010 och 2015 utsågs den till Årets Uppsalablogg på Uppsalavimmel Awards. 2016 hamnade Mattias Holmgren elva på Topp 30 under 30-listan, en lista som rankar personliga varumärken under 30 år i Uppsala. 

OBS: Bloggen lades ned den 31 januari 2017.

Detta är en extern blogg utanför UNT:s utgivaransvar 

TILLBAKA TILL UNT.SE/SPORT

  

 bloglovin

Matchtipsen – 3/1!

Flera serier håller fortsatt uppehåll, men inte SSL. Ikväll spelar Storvreta hemmamatch mot Team Thorengruppen.

SSL herr:

Storvreta – Team Thorengruppen 1, Det blev seger för Storvreta i en svängig match borta mot Höllviken senast. Ikväll väntar ännu ett bottenlag då man ställs mot Team Thorengruppen hemma i IFU Arena. Och det är givet att man ska ses som favoriter i den matchen, även om ”Thoren” blixtrar till och tar sina skalper emellanåt. I hemmalaget saknas Rudd fortfarande på grund av sin hjärnskakning.

Antal rätt: -/-, -%

Tack för allt!

Dagen är kommen. I nästan sju år har jag drivit den här innebandybloggen på UNT, men nu är det över. Det var ett par år som bloggen verkligen var mitt liv och när det mesta jag gjorde kretsade kring just den. Så är det inte längre och som de flesta märkt brinner jag inte lika mycket för den lokala innebandyn som tidigare. Det känns helt enkelt som att vi är färdiga med varandra och bloggen har levt på konstgjord andning ett par månader. Jag har försökt, men energin har inte funnits där.

När jag startade upp den här en augustidag 2010 visste jag inte riktigt vad som väntade. Vem eller vilka skulle läsa? Vad kunde man skriva om? Kunde man håna? Vad var känsligt? Det blev man snabbt varse. Men det var inte varje gång man kunde förutse reaktionerna. Vissa rätt tuffa gliringar gick obemärkt förbi. Andra, mindre, påpekningar kunde få det att ta hus i helvete. För det mesta var det roligt. Ibland var det avigt. Men hur som helst var det så det var och jag köpte förutsättningarna och löpte linan ut. Bloggen blev den största på hela Upsala Nya Tidning under många år och den prisades också som Årets Uppsalablogg 2015. Det har jag UNT och främst Susanna Lans och Daniel Legue att tacka för.

Någon kanske undrar vad jag sysselsätter mig med nu för tiden. Jag har bytt ut innebandyscenen mot travbanan och jag trivs skitbra. Travet har alltid varit ett stort intresse för mig, men på hobbynivå. Det är en helt annan sak att jobba med det, jag lär mig hela tiden nya saker och kan det bättre och bättre. 

Någon kanske undrar över goda bloggminnen? Sådant är alltid svårt, men självklart har det varit kul att ha rest till Malmö för att se Storvreta spela SM-final. Dock ser jag resor till Falun och Helsingborg som minst lika roliga. Det behöver inte alltid vara medaljer på spel för att man ska gå igång så att säga.

Bloggen ledde till att jag jobbade på UNT under en period. Svinkul! Och det blev en del innebandyreportage. Bland annat hemma hos både Stefan Forsman och Viktor Matsenius, men också en fikastund med Nicklas Stuxgren och David Ahlmark på Fågelsången. Glitter och glamour på hög nivå.

Det skulle kunna vara på sin plats att tacka väl utvalda personer i det här inlägget, men jag vill klyschigt nog inte riskera att glömma bort någon som betytt mycket på vägen. Därför väljer jag att tacka alla som någon gång brytt sig och som tagit sig tid att läsa. 

Tack för allt!

/Mattias Holmgren

Inför Sirius – Storvreta!

Det är derbydags i Uppsala. Sirius mot Storvreta. Inledningsvis vill jag passa på att hylla Mats Åkerlund för dennes eminenta arbete i Storvreta genom alla år. Mats har alltid varit rak och tydlig i sitt bemötande i sin roll som ordförande för föreningen och var ryggraden för vad Storvreta är idag. Nu finns han inte längre med oss vilket självklart är oerhört ledsamt och jag tror att kvällens derby blir känslofyllt för många.

----

Jag har funderat i flera dagar på hur kvällens derby egentligen kommer att sluta. Först var jag inne på Sirius i och med att lagens formkurvor pekade åt helt skilda håll. Sedan värvade Storvreta Joel Kanebjörk och då tyckte jag plötsligt att det var fördel dem.

Nu har jag dock svängt ännu en gång. Och detta på grund av avstängningen på Viktor Klintsten som, beroende på vem man frågar, armbågade/knuffade/puttade/ Sankell till marken senast.

När Klintsten inte är med har Storvreta uppenbara målvaktsproblem. Jonas Gustafsson har nyligen opererat halsen och känslan är att han inte är hundraprocentig ikväll, det låter dock som att han kommer stå ändå.

I övrigt har jag inte hittat något om ytterligare spelare som inte kan delta ikväll. Sirius har sina långtidsskador och Storvreta har sina och summa summarum känns Sirius hetare. Det blir 6–4.

För mig är det speciellt att ha flera gamla lagkamrater på planen ikväll. Under flera år har jag kamperat ihop med Kristian Adolfsson, Markus Åkerfeldt och Johan Eriksson. Själv tog man en liten annan väg och hamnade på travbanan istället.

Inför Sirius – Dalen!

Sirius har riktigt fin form för dagen, även om man tappade en klar ledning borta mot Mullsjö senast. Formtoppen har gjort så att laget lämnat den absoluta bottenstriden för ett tag och nu placerar sig mitt i mellan de båda strecken av tabellen.

Kvällens match mot Dalen är ett väldigt tydligt vägskäl. Vid seger tar man upp kampen om slutspel på allvar, vid förlust riskerar man att hamna i bottenträsket igen.

I Sirius verkar läget i truppen vara detsamma som tidigare. Det betyder att man sakar John Barck och Mattias Jällrud. Jällrud väntas inte komma tillbaka alls den här säsongen medan Barck, som ska finnas med som backup under resterande matcher, bör vara bra mycket närmare en återkomst.

Sirius har också Joel Norman på väg tillbaka. Centern som varit utomlands för studier under hösten 2016 tränar med laget på torsdag.

Matchen mot Dalen då? Det känns väldigt jämnt på förhand, men med tanke på Sirius formkurva tror jag man plockar hem det hela. 5–4!

Inför Mullsjö – Sirius!

Bloggen var på plats och vinkade av Siriusbussen vid IFU Arena klockan 10.00. John Barck saknas fortsättningsvis i Sirius, men i övrigt har man tillgång till alla spelare. Förutom långtidsskadade Mattias Jällrud. Noterbart är att Johan Elfving är tillbaka i spel efter sin hjärnskakning.

Sirius har kommit igång på allvar och tagit flera fina skalper på sistone och stormar mot nytt kontrakt. Och man är också med och nosar på de sista slutspelsplatserna, även om det fortsatt är en bit kvar upp dit.

Mullsjö har en stark säsong i ryggen och vid poäng ikväll går laget upp på en tredjeplats i tabellen. Man är också erkänt starka hemma i Nyhemshallen med sex segrar (varav en efter förlängning) och två oavgjorda på tio matcher.

Även om Sirius kommer till match med fin form i ryggen tror jag att Mullsjö blir för tuffa. Hemmalaget vinner med 7–5!

Inför Warberg – FBC Uppsala!

Det är otroligt jämnt kring slutspelsstrecket och FBC Uppsala ligger just nu under detsamma på grund av sämre målskillnad. I veckan kom nyheten om att Johanna Stenberg lämnar laget mitt i säsongen på grund av brist på motivation, men i övrigt ser FBC ut att komma med bäst tänkbara lag till matchen mot västkustlaget.

Sett över säsongen har FBC Uppsala inte presterat lika bra som man gjorde under fjolåret, men många matcher återstår och det finns fortfarande gått om möjligheter att spela till sig en slutspelsplats.

Matchen mot Warberg tror jag blir både jämn och målsnål, Uppsalalaget drar det dock det längsta strået och vinner med 4–2.

Noterbart för Warbergs del är att Uppsalaprodukten Frida Eriksson finns i truppen. På 15 matcher har hon noterats för två mål. Eriksson har tidigare spelat för Storvreta, Sirius, FBC Uppsala Ungdom, Stenhagen och Hagunda.

Mattias Holmgren
Ålder: 28
Arbete: Reporter på Travronden
Mail: mattias.holmgren1@gmail.com

redaktionella bloggar

Externa sportbloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

  • Senaste nytt sport

Externa Kultur & Nöjesbloggar (omfattas inte av UNT:s utgivaransvar)

Fler bloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

Uppsalavimmel.se - bloggar

Stadsdelsbloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

senaste nytt unt.se