Moa Helmersson gillar inredning.

Det råder det inga tvivel om redan i hallen, som dekorerats med noga utvalda inredningsdetaljer. Några ljus brinner på hallbyrån, där smycken och designväskor skapar ett stilleben.

Härifrån vandrar blicken snabbt över till det ljusa vardagsrummet, som tar det mesta av bostadsytan i anspråk.

Artikelbild

| Stilrent. Moa Helmersson gillar inredning och tänker noga igenom placeringen av möbler. Här sitter hon i en korgstol som hon fått av sin mamma.

I vardagsrummet finns plats för umgänge och det var så Moa tänkte redan när hon flyttade in.

– Jag ville ha ett mysigt vardagsrum och då hade det varit tråkigt att ha sängen i samma rum som man vill umgås med sina vänner, säger hon.

Sängen placerade hon därför till vänster om entrén, där utrymme fanns för en sovalkov. Ett mörkt draperi delar av hall och sovyta och ena väggen är målad med en mörkgrå nyans.

Annars är alla väggarna i den 38 kvadratmeterstora lägenheten vitmålade

Artikelbild

| Vardagsrum. En plats för umgänge. Så tänkte Moa när hon inredde sitt vardagsrum. Färgerna går i rosa, grått, koppar och guld.

– Vitt ska det vara. För att det skapar ljus och rymd. Jag vill ha mer färg i inredningen i stället, säger Moa Helmersson, som valt att satsa på koppar, guld, grått och rosa.

Hon tycker Fålhagen är en bra plats att bo på. Nära till stan och lugnt. Men fram för allt var det området med gamla hus från 30- och 40-talet som lockade.

Artikelbild

| Stilleben. Att gruppera prydnadssaker i fönstret skapar harmoni.

– Jag gillar den gamla stilen, det är något visst med högt i tak och vackra fönster.

Hit flyttade hon för två år sedan. Då tog hon genast itu med köket, som visserligen var i gott skick, men som behövde en justering för att passa Moas önskemål om ett rymligt kök.

Artikelbild

| Sovalkov. I stället för att ha sängen i vardagrummet har den placerats till vänster om ytterdörren. Ett draperi ger en ombonad känsla.

Längs ena väggen är alla 30-talsskåp bevarade, målade i vitt. Däremot tog hon bort skåpen vid diskbänken.

– Det kändes för trångt med dem, så jag rev ned allt och helkaklade väggen i stället.

Artikelbild

| Öppet. Mellan sovalkov och vardagsrum finns en liten öppning som skapar ljus i lägenheten.

Inredningsintresset har hon fått av sin mamma. Och för att hålla det vid liv, läser hon inredningstidningar och följer bloggar och instagram.

– Det är roligt att spana runt och sen tänka ut hur inredningen kan passa mitt hem. Jag möblerar om lite titt som tätt den här tavelväggen komponerade jag ihop igår, säger Moa och pekar på väggen ovanför soffan.

Artikelbild

| 30-tal. Så här ser huset ut från utsidan där Moa Helmersson bor.

– Jag har alltid haft tavelvägg där men brukar byta ut bilderna. Den ena tavlan sitter väldigt långt upp, nästan i taket, det skapar en lekfullhet.

Lägenhetens golv består av fiskbensparkett. Och golven var också något hon fixade till innan inflyttning. De är slipade och därefter målade med vit lasyr.

Artikelbild

| Vägg. Kakelväggen i köket har smyckats med olika redskap.

– Det ångrar jag inte en sekund!, säger hon och ser nöjd ut.

Hennes tips för den som vill skapa en viss stil i sitt hem är att ta intryck av hur andra gjort och sedan pröva sig fram själv.

Artikelbild

| Renoverat. Köksskåpen längs ena väggen revs ned och ersattes med kakelvägg för att skapa rymd.

– Själv har jag inspirerats av hur mycket färska blommor gör för helheten. Det blir mer levande, säger hon.

I Moa Helmerssons hem syns inga spår efter loppisfynd. Men korgstolen i vardagsrummet har hon fått av sin mamma som köpte den när hon var i tonåren. Och i fönstret står några mässingsljusstakar som hon hittat i antikaffärer.

Artikelbild

| Milt. Färger i milda toner.

– Det är klart att det är kul när man kan blanda gammalt och nytt. Men nej, loppis är inget för mig.